Inhimillisen suorituskyvyn rajat yleisurheilussa

  • 5 586
  • 28

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Yleisurheilun MM-kisat käydään tulevana kesänä Helsingissä. Luultavasti muutama maailmanennätyskin tullaan jälleen näkemään, todennäköisimmin ns. uudemmissa lajeissa, kuten naisten seiväshypyssä tai kolmiloikassa.
Kuitenkin läpi lajiskaalan on ennätykset rikottu, vaikka esim. miesten kiekonheiton ja 400m ennätykset tuntuvat tällä hetkellä ikuisilta.

Jo pienestä pitäen mieltäni onkin askarruttanut nämä ennätykset; missä kulkee ihmisen suorituskyvyn rajat nopeudessa, voimassa ja kestävyydessä? Moni kaverini on keskusteluissa sanonut, että aina tulee parempia heittäjiä, nopeampia juoksijoita ja kimmoisampia hyppääjiä. Mutta onko näin? Onko mahdotonta asettaa tiettyä rajaa ihmisen nopeudelle, että 100m ei voi juosta alle 9,5 sekunnin? Tai heittää moukaria 100m? Tai hypätä korkeutta 250cm?

Välineet ja suoritusalustat muuttuvat vuosien saatossa, ja suorituskykyä parantavia aineita on käytetty ja käytetään koko ajan. Nämä tulevat tietenkin esiin keskustelussa, mutta tietyt rajat ovat silti olemassa. Vai ovatko?

edit. kirjvirh

edit2. yleisurheilun maailmanennätykset http://www.iaaf.org/statistics/records/index.html
 
Viimeksi muokattu:

Saipa#88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa,Fc Lahti,Boston Bruins, Crystal Palace,Lecce
80-luvun tuloksiin on vaikea yltää, koska doping kontrolli on tiukentunut. Kontrollin tiukentuessa 90-luvun puolivälissä, mm-kisoissa pärjäsi kuulantyönnössä 8 joukkoon tuloksella 19.50
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä minä ainakin uskon, että 75 vuoden päästä joku ihminen juoksee satasen aikaan 4,6 sekuntia.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse muistan kuulleeni legendaa tästä Pohjois-Korean rakastetusta johtajasta Kim-Staal-Jungista vai mikä lie nyt olikaan... vai olikahan kyseessä hänen isänsä Kim-Borg-Jung...

No joka tapauksessa Pohjois-Koreassa on kuulemma 'viralliset' tilastot, jossa jompi kumpi Kim olisi tehnyt aivan uskomattomia urheilusuorituksia, joihin verrattuna nämä viralliset maailmanennätykset ovat lähinnä Slovenian jääkiekkoa...
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Viestin lähetti Sistis
No joka tapauksessa Pohjois-Koreassa on kuulemma 'viralliset' tilastot, jossa jompi kumpi Kim olisi tehnyt aivan uskomattomia urheilusuorituksia, joihin verrattuna nämä viralliset maailmanennätykset ovat lähinnä Slovenian jääkiekkoa...

Hauskin näistä "saavutuksista" oli se, jossa tämän suuruuden kerrottiin lyöneen hole-in-onen jokaisella golf-kentällä jolla oli pelannut...ja kansan on pakko uskoa tai tulee sapelista.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Hartiapankki
Hauskin näistä "saavutuksista" oli se, jossa tämän suuruuden kerrottiin lyöneen hole-in-onen jokaisella golf-kentällä jolla oli pelannut...ja kansan on pakko uskoa tai tulee sapelista.
Vetää varmaan vertoja Maon kuululle uimasuoritukselle vuonna 1966 (9 mailia 65 minuutissa), siitä on ainakin todisteita, että Mao oli sentään uinut joessa, en muista kummassa näissä Kiinan joista se oli tapahtunut.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Realcowboy
siitä on ainakin todisteita, että Mao oli sentään uinut joessa, en muista kummassa näissä Kiinan joista se oli tapahtunut.
Minä taas olen kuullut puhuttavan, että tämä uimari olisi ollut mahdollisesti jokeen eksynyt merilehmä, eikä suinkaan Mao...

Ulkonäkö voi joskus pettää.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Viestin lähetti Hartiapankki
Onko mahdotonta asettaa tiettyä rajaa ihmisen nopeudelle, että 100m ei voi juosta alle 9,5 sekunnin?
Muistelisin joskus muutama vuosi sitten lukeneeni jonkin lääketieteellisen artikkelin, jossa oli juttua ainakin pikajuoksun tulevaisuudesta. Jos nyt oikein muistan, niin artikkelissa haastateltu tutkija (ulkomaalainen) oli sitä mieltä, että sopivan pohjan omaavaa ihmiskehoa voitaisiin lääketieteellisesti "virittää" siten, että 100m taittuisi alle kahdeksaan sekuntiin (7,5s - 8,0s). Noissa ajoissa tutkijan mukaan alkaa tulla ihmiskehon fyysiset rajat vastaan, joita ei enää nykyisellä lääketieteelläkään pystyttäisi muuttamaan. Toisaalta pitää muistaa se tosiasia, että vielä sata vuotta sitten autojen ja autoilun vastustajat olivat vahvasti siinä uskossa, että ihmiskeho ei kestä yli 30km/h nopeuksia.

Valitettavasti en muista yhtään missä lehdessä tuo kyseinen artikkeli oli. Se saattoi olla joku Image, Suomen Kuvalehti, Tekniikan Maailma tms. mutta kuitenkin joku suomalainen yleisjulkaisu eikä minkään alan erikoislehti/ammattilaisjulkaisu.

Tekniikan Maailmassahan muuten oli joskus (80-luvun loppupuolella) mielenkiintoinen kuvitteellinen artikkeli 100 metrin kilpailusta. Hatarien muistikuvieni mukaan siinä olivat vastakkain maailman sen hetkinen nopein mies (Ben Johnson), kilpahevonen sekä auto (VW Kupla). Muistaakseni kisassa saattoi olla mukana joku neljäskin etenevä vehje/eläin. Artikkelissa oli hyvin tarkasti kuvattu kuinka ihmiskeholla pystyy ottamaan räjähtävimmän lähdön, kun taas esim. auto jää vain ruopimaan paikalleen. 20 metrin kohdalla auto menee jo ihmisen ohi ja 60-80 metrin kohdalla kilpahevonen nelistää täyttä laukkaa ohi hyytyvän ihmiskehon. Pakko tuossa oli joku neljäskin kilpailija olla mukana, jonka kanssa ihminen pystyi kilpailemaan kaikkein tasaväkisimmin. Muistaako joku mahdollisesti tarkemmin tuollaista artikkelia?
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
"Inhimillisen suorituskyvyn" rajat on ylitetty jo kyyyyymmneniä vuosia sitten, lähes joka ainoassa lajissa.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
"Kaikki höllemmät systeemit kuin 24/365 testiuhka ovat pelkkä vitsi. Edes WADA ei erään maailman johtavan doping-asiantuntijan mukaan saa juuri ketään kiinni. Charles Yesalisin mielestä doping-tutkimukseen jne pitäisi pikimmiten sijoittaa 100 miljoonaa dollaria, jotta saataisiin oikeasti tehokas testausjärjestelmä. Sekään ei olisi kuitenkaan millään muotoa täydellinen.

http://www.sedaliademocrat.com/Spor...48739741609.htm

Jos haluat säilyttää lapsenuskosi puhtaaseen urheiluun ja toimivaan doping-kontrolliin, älä lue näitä:

http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=489875
http://www.ergogenics.org/blc18.html
http://www.t-nation.com/readTopic.d...64&pageNo=0
http://www.t-nation.com/readTopic.d...40&pageNo=0

(Kyseessä kehonrakennus-aiheinen palsta. Kehonrakennus, erit. ammattisellainen, taitaa olla ainoa urheilumuoto jonka yhteydessä kukaan ei edes yritä väittää että voittoja tms. saataisiin ilman vuosikausien järjestelmällistä ja ennenkaikkea tehokasta/oikeaa dopingia, siispä keskustelu aineista ja niiden käytöstä on avointa ja hurskastelematonta.)

Jostain mystisestä syystä suuret mediat eivä näistä asioista suureen ääneen huutele... olisiko rahalla jotain tekemistä asian kanssa? Jos esim. NBC, Fox tms. alkaisi repostella aihetta tosissaan, ei varmaan tarvitsisi enää ikinä näyttää Olympialaisista edes highlightseja. Toinen merkittävä syy on tietenkin se, että mitään ei voida todistaa esim. oikeudessa. Seurauksena saattaisi olla vaikkapa satojen miljoonien korvaukset panettelusta. HÄHÄHÄ!

Sattuiko kukaan muuten huomaamaan että Thanou ja Kenteris on vapautettu doping-syytteistä? Ne kaksihan olivat puhtaita, se on päivän selvää, eivät vain reppanat tienneet että olisi pitänyt antaa joku doping-näyte. Vuoden päästä kukaan ei muista koko jupakkaa ja sama show jatkuu, samoilla vanhoilla aineilla joista ei kärähdä (esim. synt. kasvuhormoni ja insuliini), lisäksi kelpo kemistit lienevät kehittäneet taas muutamia uusia.

Sama tullee tapahtumaan näissä kongressin tutkimuksissa ja tulevissa oikeudenkäynneissä. Eiköhän noita märehditä pari vuotta perinteiseen jenkkityyliin eri oikeusasteissa. Sitten parin syntipukin päät vadille, jos ei satu käymään niin ikävästi ettei kaikkea kuitenkaan pystytä aukottomasti todistamaan ja kaikki vapautetaan todisteiden puutteessa...

Doping-aineiden karmaisevan kalliit hinnat ja vaikea saatavuus maailmalla, selviävät esim. syöttämällä googleen jonkun kauppanimen ja painamalla haku-nappulaa."



Tuossa oma postaukseni NHL-puolelta, hieman lyhennettynä versiona. Jos jollakulla on jotain huomauttamista aiheesta, kannattaa ottaa yhteyttä johonkin ihan muuhun, kuin meikäläiseen...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kelpo kirjoitus!

Viestin lähetti Tkachuk7
..., lisäksi kelpo kemistit lienevät kehittäneet taas muutamia uusia.

Tuskin maltan odottaa hetkeä jolloinka geenidoping on tätä päivää, jokainen voi kuvitella mikä mahdollisuus sen jälkeen on saada käyttäjiä dopingista kiinni..

"24.5.2003
Tukholmassa kokoontuneet dopingtutkijat suhtautuvat hyvin positiivisesti tulevaisuuden mahdollisuuksiin paljastaa geenidopingin käyttäjät.

Dopingtutkijat uskovat, että urheilijat ottavat geenidopingin käyttöönsä sitä mukaan kun eri sairauksien hoitoon tarkoitetut uudet menetelmät ovat ylipäätään hoitokäytössä. Geenidoping leviää täten urheiluun kymmenen vuoden kuluessa. Uusilla menetelmillä urheilija voisi esimerkiksi manipuloida geenejään niin, että kehon lihasmassa kasvaa.

Tällä hetkellä käytössä olevilla testeillä ei geenidopingia vielä saataisi kiinni, mutta uusia menetelmiä kehitetään jatkuvasti. Geenidoping on jo nyt kiellettyjen menetelmien listalla."*(lähde: bioteknologia.info)

Aiheesta löytynee kotomaamme kielelläkin jottua jonkin verran, joten ei muuta kuin googlettamaan.

vlad.

edit: *
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Viestin lähetti Tkachuk7
"Inhimillisen suorituskyvyn" rajat on ylitetty jo kyyyyymmneniä vuosia sitten, lähes joka ainoassa lajissa.

Mikäli tarkoitat inhimillisellä suorituskyvyllä ilman dopingaineita tehtyjä suorituksia, on yleisurheilun rajat rikottu todellakin kymmeniä vuosia sitten.

Kymmeniä vuosia on ollut dopingaineita, joille ei ole ollut dopingtestejä. Näistä aineista ei tällöin ole voinut jäädä kiinni. Esimerkinä näistä aineista on kasvuhormooni, jolle ei ole olemassa dopingainetestiä vielä tänäkään päivänä. Lääketeollisuuden valmistavamasta kasvuhormoonista vain muutama prosentti menee terveydenhuollon tarpeisiin. Valtaosa kasvuhormoonista käytetään urheilun suorituskykyä parantamaan. Urheilijat ovat voineet käyttää kasvuhormoonia jo yli 20 vuotta turvallisesti suorituskyvyn parantamiseen.

Sitten on aineita, joissa aineen pitoisuudelle virtsassa määritellään dopingraja. Esimerkkinä olkoon nandrolon hormooni. Nandrolonia ja sen aineenvaihduntatuotteita on kaikilla ihmisillä pieniä määriä, normaalisti alle 0,2 nanogrammaa/millilitra virtsassa. Miesurheilijoiden dopingraja on 10-kertainen ja naisurheilijoiden 25-kertainen normaaliin nähden. C.J.Hunterin nandrolon-pitoisuus ylitti 1000 kertaa sallitun ja 10000 kertaa normaalin määrän. Lindford Christien määrät olivat 100/1000, Marley Otteyn 3/75 ja Dieter Baumannin 10/100 kertaiset. Kristin Smigunin A-näyte ylitti sallitun rajan eli 25-kertaisesti normaalin määrän, mutta B-näyte jäi hieman sallitun alle, joten hän selvisi dopingtestistä.
Kukaan edellä mainituista ei myöntänyt käyttäneensä nandrolonia. J.C. Hunter tirautti jopa miehekkäät kyyneleet vannoessaan olevansa puhdas.
Nandrolonia voi käyttää turvallisesti suorituskyvyn parantamiseen, kunhan pitoisuudet jäävät alle sallittujen arvojen. Nandrolon-käryjä on ollut kuitenkin satoja viime vuosien aikana.

Urheilun dopingmaailma on pohjaton suo. Koskaan ei urheilijoilla ole ollut niin paljon turvallisia suorituskykyä parantavia aineita käytettävissään kuin tänä päivänä. Hinnat ovat kylläkin korkeat, joten niiden hankinta on mahdollista vain hyvin ansaitsevilla urheilijoilla.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
siffalle: hinnat eivät todellakaan ole kovin korkeita, edes välttämättä intohimoisen harrastajan näkökulmasta.

Doping-keskustelun ja -valistuksen ongelma on hieman sama kuin huumeiden kanssa. Ehdottomasti kenellekään ei voi suositella mitään käyttöä/kokeilua, MUTTA, jokainen joka on itse kokeillut huumeita päätymättä narkkariksi tai hormoneita muuttumatta kuolaavaksi raivopääksi, ainoastaan nauraa ns. "valistukselle". Siinä mielessä pelottelu, vääristely, liioittelu tms ei todellakaan toimi, joten molemmilla tahoilla olisikin syytä miettiä strategiat uusiksi, jos oikeasti halutaan jotain tuloksia.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Viestin lähetti Tkachuk7
siffalle: hinnat eivät todellakaan ole kovin korkeita, edes välttämättä intohimoisen harrastajan näkökulmasta.

Korjaa Tkachuk7 käsitykseni dopingaineiden hinnoista. Olen ymmärtänyt, että niiden dopingaineiden, joille ei ole olemassa dopingtestiä, hinnat ovat hyvinkin korkeat. Tehdasvalmisteisen kasvuhormoonin hinnat olivat joitakin vuosia sitten huippukorkeat.

Huippu-urheilijoiden käytössä on luultavasti useita aineita, joiden käyttäjäkunta on tarkoin valittu. Hinnat lienevät hyvin korkeat. Huippu-urheilijat pystyvät palkkioillaan näitä testien ulottumattomissa olevia aineita hankkimaan.

Voimailusaleilla on saatavissa halvempia aineita. Dopingaineiden salakuljetus on ollut hyvä bisnes jo pitkään. Kiinnijääneissä salakuljettajissa on ollut miljoonien yksikköjen maahan tuojia. Vain pieni prosentti on jäänyt kiinni, joten salakuljetus on ollut ja on edelleen merkittävää määriltään.

Nettihankinnoista ei minulla ole tietoa. Sekin kasvanee jatkuvasti. Sieltä lienee saatavissa dopingaineita edulliseen "joka miehen" hintaan.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Turha tässä meikäläisen on alkaa hintoja arvuuttelemaan. Ameriikan ihmemaassa näyttävät kaupittelevan sitä ihan avoimesti taviksillekin, ikuisen nuoruuden salaisuutena. Kirjoittaa vain Googleen HGH tai somatropin ja painaa nappia, tilanne valkenee noin minuutissa.

Eipä kestä. :)
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kelli White ja rajat

Kelli White on avautunut omien inhimillisen suorituskyvyn rajojen hakemisesta pikajuoksijana.
Kuten tunnettua hänen rajojaan etsittiin dopingin avulla.

White kertoo olleensa koekaniinina Balcossa. Häntä pyydettiin kokeilemaan THG:ta, epo-hormonia ja modafinil-piristettä. THG auttoi kasvattamaan nopeasti lihaksia. Monista piristeistä modafinil sopi Whitelle täydellisesti.
Whitella oli tapana ottaa doping-coctail, joka sisälsi THG:ta, epoa, peiteainetta ja erilaisia piristeitä. White läpäisi 17 dopingtestiä, kunnes kärähti modafiniilistä Pariisin MM-kisoissa 2003.

Inhimillisten suorituskykyjen hakeminen dopingin avulla siivitti Kelli Whiten Pariisin MM-kisojen 2003 kultamitaleihin 100:n ja 200 metrin kultamitaleihin.
Kyynelehtivä White kertoi saaneensa modafiniliä nukahtamishäiriöihin. Todennäköisesti valtaosa yleisurheilua seuraavista katsojista ympäri maailman uskoi tuohon selitykseen. White sai jatkaa jonkin aikaa aikaa juoksemistaan ja hänet otettiin hullaantuneina takaisin muutamaan GB-kisaan. Tästä liikuttuneena White puristi taas kyyneleet faneilleen.

Nyttemmin Kelli White toimii yhteistyössä Yhdysvaltain Antidopingneuvoston USADA:n kanssa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Re: Re: Inhimillisen suorituskyvyn rajat yleisurheilussa

Viestin lähetti Mr.Fox
artikkelissa haastateltu tutkija (ulkomaalainen) oli sitä mieltä, että sopivan pohjan omaavaa ihmiskehoa voitaisiin lääketieteellisesti "virittää" siten, että 100m taittuisi alle kahdeksaan sekuntiin (7,5s - 8,0s). Noissa ajoissa tutkijan mukaan alkaa tulla ihmiskehon fyysiset rajat vastaan, joita ei enää nykyisellä lääketieteelläkään pystyttäisi muuttamaan.
Tämä olisi oikeasti kiva nähdä. Wada Boikottiin, perhanan ilonpilaajat!!! (ovat tietenkin rillipäivä jotka koulun liikuntatunnilla valittiin viimeisenä ja nyt haluavat pilata hauskan muiltakin)
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
No niin, ei tarvi enää arvailla; hollantilainen proffa on laskenut inhimillisen suorituskyvyn rajat yleisurheilulajeissa.

Yle Urheilu kirjoitti:
Miesten 100 metrillä lopullinen raja on professorin mukaan 9,29, eli Asafa Powellin nykyistä ME-aikaa 9,77 voidaan parantaa vielä 0,48 sekuntia.
Menee siis vielä rutkasti aikaa nykyisellä sadasosan parannustahdilla ennenkuin äärimmäinen ennätys tulee vastaan. Onkohan tuossa huomiotu tulevaisuuden design-steroidien vaikutus..?

Yle Urheilu kirjoitti:
Ihmisen rajat ovat lähellä jo monessa lajissa, mutta varsinkin miesmaratoonareille tutkimus tarjoaa synkän tuloksen. Einmahlin mukaan Paul Tergatin ME-ajassa 2.04.55 on parannusvaraa enää 49 sekuntia.
Tässä ollaan jo lähellä.

Koko juttu täällä.

edit. moderaattorit siirtäkööt ketjun tuonne muun urheilun puolelle.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Hartiapankki kirjoitti:
No niin, ei tarvi enää arvailla; hollantilainen proffa on laskenut inhimillisen suorituskyvyn rajat yleisurheilulajeissa.

Luin artikkelin mielenkiinnolla. Käytetystä menetelmästä tarvitsisi kuitenkin lisätietoa. Nyt kerrottiin vain, että oli pari tuhatta parasta tulosta laitettu tietokoneelle ja se oli siinä.

Sitä ei myöskään kerrottu, mikä on dopingin rooli tässä ja ovatko DDR:n tulokset poistettu. Tokihan ne ovat virallisia tuloksia, mutta kuuluvatko ne tälläiseen tutkimukseen, sitä en tiedä.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
pernaveikko kirjoitti:
Luin artikkelin mielenkiinnolla. Käytetystä menetelmästä tarvitsisi kuitenkin lisätietoa. Nyt kerrottiin vain, että oli pari tuhatta parasta tulosta laitettu tietokoneelle ja se oli siinä.

Pystyisköhän samanlaisen arvotuksen tekemään kiekkopiireissä? Lopputuloksena maalivahti jonka torjuntaprossat yhtä vaille sata ja tehoina 77+208. TPS ainakin on hakenut sellaista sitten Elorannan poistumisen. Hurme melkein täyttää vaatimukset mutta maalintekotaito hiukan vielä ontuu.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
pernaveikko kirjoitti:
Luin artikkelin mielenkiinnolla. Käytetystä menetelmästä tarvitsisi kuitenkin lisätietoa. Nyt kerrottiin vain, että oli pari tuhatta parasta tulosta laitettu tietokoneelle ja se oli siinä.

Niinpä, itse en ainakaan saa näistä "tutkimuksista" mitään irti ellei ole tietoa miten tuloksiin on päädytty. Ei se oikein vakuuta kun sanotaan että kannabiksenpolttelijoiden kotimaassa on vähän laitettu tuloksia koneelle ja tässä on johtopäätökset. Melkein yhtä luotettava oli taannoinen suomalaistutkimus, jonka mukaan tupakanpoltto lisää murhariskiä (=koska moni murhaaja polttaa säännöllisesti tupakkaa).

Mutta, mielenkiintoisia tutkimustuloksia ja haluaisin perehtyä tuohon menetelmään vähän lähemmin ennen kuin sanoo mitään sen kummempaa.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Tällaiset tutkimustulokset löytyvät yleensä noista iltapäivälehtien "hullu maailma"-osioista, harvemmin näitä Yle uutisoi.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Englannissa tehtiin muuten erittäin kiinnostava tutkimus jalkapallon rangaistuspotkuista. Tuota tutkimusta varten filmattiin satoja rankkareita akatemiapelaajilta harjoituksissa. Lopputuloksethan olivat luonnollisesti mykistäviä, kuten esimerkiksi jos pelaaja ampuu pallon voimalla tolpan juureen on maalivahdin vaikea torjua laukausta. Myös se mihin suuntaan vartalo "avautuu", vaikuttaa merkittävästi siihen, mihin suuntaan pallo lähtee. Onneksi tuossa maassa yliopistoja ei sentään pyöritetä julkisilla varoilla vaan tyhmät teinit maksaa lystinsä itse.
 

Salama44

Jäsen
Hartiapankki kirjoitti:
No niin, ei tarvi enää arvailla; hollantilainen proffa on laskenut inhimillisen suorituskyvyn rajat yleisurheilulajeissa.
Proffan laskelmat ovat yhtä suurta hölynpölyä kuin sammakkomiehen sääennustukset. Maratonilla rikotaan 2 tunnin raja ennen kuin satanen juostaan alle 9,50.
 

scholl

Jäsen
Salama44 kirjoitti:
Proffan laskelmat ovat yhtä suurta hölynpölyä kuin sammakkomiehen sääennustukset. Maratonilla rikotaan 2 tunnin raja ennen kuin satanen juostaan alle 9,50.

Itsekin uskon marathonilla alle kahden tunnin aikaan, eikä siihen välttämättä mene niin hirvittävän kauan. Jännä nähdä kumpi tapahtuu aiemmin, scholl juoksee alle 3h vai Gebre alle 2h.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös