Ilvesten ilveksestä kesyksi kissimirriksi

  • 2 042
  • 30

Aksu

Jäsen
Jätetään tämä Ojanen-Helminen vertailu kokonaan.

Mielenkiintoista asiassa on oikeastaan se, ettei koko jupakkaa olisi kenties käyty jos Koivu olisi kunnossa. Sentteritilanne ei ole kovin hyvä muihin maihin verrattuna Koivunkaan kanssa, mutta Aravirran armoton AHL-kammo teki hänen mielestään mahdottomaksi valita farmeissa pyöriviä jannuja ála Hentunen-Pärssinen-Kapanen (Sentteri).

Ja Raipesta. Ei kai häntä puolustavaksi hyökkääjäksi meinata laittaa? Ei se ainakaan millään muotoa järkevältä kuullosta. Pelintekijä, joka puolustaa suht hyvin ei kerralla muutu puhtaasti puollustavaksi.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Joku kysyi, että mitä Helminen on saanut aikaan tällä kaudella.

No, Helminen valittiin SM-liigan lokakuun parhaaksi pelaajaksi. Siis koko SM-liigassa parhaaksi, pelattuaan huikean lokakuun ja oltuaan dominoivin pelaaja liigassa. Ilveksen rämpimisen myötä myöskään Helmiselle ei ole tehopisteitä enää kertynyt ja hän onkin pudonnut pistepörssissä "katastrofaaliselle" 13.sijalle.

Helminen on loistava puolustava hyökkääjä, todennäköisesti paras tässä hommassa Euroopassa pelaavista suomalaisista, ja siinä lienee syy, miksi hänet valittiin Ojasen sijasta joka ei ole yhtä hyvä tässä hommassa. Toisekseen Ojanen oli valintojen aikaan ihan tasoissa Helmisen kanssa liigan pistepörssissä, miehen huikea lentovire alkoi liian myöhään olympiavalintoja ajatellen. Naganossa Helminen pelasi puolustavaa roolia ja onnistui hienosti, myös joissakin MM-kisoissa Helminen on pelannut nollanollaa onnistuneesti. Ne jotka kauhistuvat hitautta, niin, yksi sana, S-I-J-O-I-T-T-U-M-I-N-E-N, ei siellä tarvitse laitoja pitkin välttämättä koohottaa, joskin ei nopeudesta haittaa missään tapauksessa olisi.

Mitä tulee Raipen kovuuteen, niin vaikka taklauksia ei mieheltä juuri tule, Helminen ottaa taklaukset vastaan nolaten taklaajan toisensa perään, aivan kuten naapurin Aleksandr Barkov, vain kovat taklaukset edes hievauttavat näitä isoisiä, yleensä taklaaja hievahtaa enemmän heihin osuessaan.

Kulmaväännöissä ja aloittajana Raimo on myös erinomainen (niin tosin on Ojanenkin), viime kaudella Helminen oli SM-liigan paras aloittaja, tämän kauden tilastoista en tiedä. NHL-pelaajia vastaan on tietenkin eri asia pärjätä kuin SM-liigapelaajia.
 
Viimeksi muokattu:

Chelly#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa & Blackhawks
Viestin lähetti TM


Rautalankaako minun taas pitäisi alkaa sinulle vääntämään? Ei kai nyt sentään. Mieti vielä hetki niin ehkä sen jälkeen huomaat miksi sekä Helmisestä että Ojasesta keskustellaan tässä ketjussa.

Joka jumalan kerta kun puhutaan Raipesta SLC:ssa, vedät mukaan MAAILMAN KAMALIMMAN OIKEUSMURHAN. Jos ajatellaan realistisesti niin kumpaakaan näistä vanhoista patuista ei olisi pitänyt valita vaan jalkoja. En puolustele Helmisen paikkaa kisoissa millään tavoin joten otahan sinäkin ne porkkanalasit pois päästäsi.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tottahan tuo on, että Helmisen täytyy pelata todella räikeän huonosti ennen kuin me ilvesläiset häntä kärkevästi arvostelemme. Valitettava tosiasia on kuitenkin nyt todettava eli että Raipe on ollut käsittämättömän huono viimeiset 2 kuukautta. En tiedä sitten mikä on syynä tähän täydelliseen muodonmuutokseen, sillä alkukaudesta Helminen pelasi lähes parasta kiekkoaan tämän viimeisimmän Ilves-jaksonsa aikana. Alkukaudesta kritisoin muutaman muun ilvesläisen tapaan sitä, minkä ihmeen takia Raipea tarvitsee kuormittaa niin järjettömästi mm. alivoimalla. Nyt todella on näyttänyt siltä, että pappa on puhki. Mikäli tämän hetken "vire" jatkuu niin olympialaisista tulee Raipen osalta karmeata katsottavaa. Alkukauden huippukunnossa ollessaankin Helmisellä olisi saattanut olla vaikeuksia SLC:ssa. Mitä onkaan siis odotettavissa mikäli pelivire ei parane viime otteluista? Olen aina puolustellut Aravirtaa, mutta siitä ja ilvesläisyydestäni huolimatta en millään pysty ymmärtämään Raipen valintaa kisoihin. Toivottavasti maestro kuitenkin näyttää kisoissa, että peliäly ja kokemus riittävät yhä maailman parhaidenkin kanssa pelattaessa. Epäilen kuitenkin vahvasti tuota.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Helmisestä

Viime kerralla Porissa Raipe oli niin surkea, että en edes vastustajan roolissa osannut siitä iloita. Pahaa teki esim. katsella miehen joutuvan puolustuspäässä alokasmaiseen paniikkiin. Kuten Saarinen jo kirjoitti, Raipea on kuormitettu ihan suhteettomasti. Tätä jatkuvaa kentällä uurastamista olen ihmetellyt, kun Ilves on pelannut Porissa. Joku raja kai on jokaisen pelaajan jaksamisellakin.

Tiedot Helmisen viime aikojen kunnosta saavat pohtimaan, kuinka valtavat mahtavatkaan olla miehen omat paineet tässä tilanteessa. Pitäisi olla paikkansa arvoinen kisoissa (ei pelkästään ennätysmies) ja johtaa Ilves pudotuspeleihin. Tämän hetken tuntuma on se, että valinta kisoihin oli väärin niin maajoukkuetta, Ilvestä kuin Helmistä itseäänkin kohtaan. Niin, myös Helmistä itseään kohtaan.
 

Jet-Ace

Jäsen
Kaikkein tyylikkäimmän päätöksen tämä asia saisi, jos Helminen itse arvioisi päivän kuntonsa kisojen lähestyessä. Jos ei ole kunto kohdallaan, niin kieltäytyisi itse. Jos se sääntöjen mukaan on mahdollista ilman lääkärin antamaa todistusta.

Tällainen osoittaisi suuruutta ja tervettä itsekritiikkiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös