Ilves-TPS La 9.10.2004 klo 19:30

  • 7 016
  • 58

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Olipas hauska reissu Tampereelle. Peli oli viihdyttävä ja maalejakin tuli paljon. Kauppilan maali oli yksi hienoimmista, mitä olen vähään aikaan nähnyt. Siinä vietiin kyllä Ipan puolustusta kunnolla. Muutekin maalirikas ottelu oli mukavaa vaihtelua, sillä sellaisia ei kovinkaan paljon ole viimeaikoina Palloseuran otteluiden joukossa näkynyt.

Alkamisaika viikonloppuna oli sopiva alkoholin nauttimiseen ja hyvin suuri osa porukasta tuntuikin hallilla olevan suhteellisen kovassa maistissa. Meillä oli katsomossakin ihan hyvä meno ja hauskaa, vaikka kovin suurta porukkaa ei mukaan oltu saatu, tarpeeksi kuitenkin ottaakseen hallin äänellisesti haltuun. Aika paljon provoojiakin tuntui löytyvän, tosin ihan mukavasti ottelu meni ilman mitään suurempia välikohtauksia, ja varsinkin ottelun jälkeen järjestysmiehet osoittivat ammattitaitoa, miten antaa kannattajien pitää hauskaa. Nämä kaverit eivät olleet millään makkarapalkalla vaan olivat todella ammattitaitoisia. Siitä niille suuret kiitokset.


Turkulaisten tunnelmia ottelusta ja sen jälkeen voi katsella
Täältä
 

KOjakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tappion suuruus????

Viestin lähetti mission16W

On se siinä mielessä melkoisesti suurempi, että 1. tapauksessa omiin on mennyt 6 ja jälkimmäisessä 2. Kyllä niissä eroa on jonkin verran. Viihdyttäväähän se kiekko todella oli.

Anteeksi saivarteluni, ei saisi mutta sanonpa nyt kuitenkin. Tappio ei ole yhtään sen suurempi kummassakaan tapauksessa, sillä molemmissa tappio on tasan kaksi maalia ei vähempää eikä enempää.

Se kumpaa arvostaa enemmän, onkin sitten täysin eri asia.

Ps. Eiköhän jokainen myönnä että TPS oli eilen voittaja, ja turpaan tuli;)
 

Veikko

Jäsen
Viestin lähetti mission16W


Itse sinä tässä sitä tuomaria syyttelet. Me voitettiin, ei jaksa paljoa peli harmittaa täällä. Etkä sanonut, että tuomari ratkaisi pelin? Kysymykseen siitä, voittiko TPS taas tuomarin avulla vastasit "Juu."


Siinä "juussa" oli tarkoitus olla jonkinasteista huumoriakin ja mietinkin, että pitäisikö asia ilmaista jotenkin muuten, mutta kuitenkin jätin sen kyseiseen muotoon.

Itse asiassa minuakaan ei pelin lopputulos paljoakaan harmittanut pelin jälkeen, ainakaan kovin kauaa, kiitos viihdyttävän pelin.


Viestin lähetti mission16W

Ei tuomari hylännyt Ilvekseltä kahta maalia, joten ei Ilves tuosta pelistä ansainnut pistettäkään. Siitä yrityksestä ja taistelusta kun ei perinteisesti ole jaettu mitään. Onko niin vaikea tunnustaa, että turpaan tuli ja yritetään seuraavalla kerralla uudestaan?

No ei ole ei.

Sitä olen tässä vain tarkoittanutkin, että pelillisiltä ansioiltaan Ilveskin oli vähintään TPS:n tasoinen, mutta tehottomampi. Ensi kerralla tosiaan sitten uudestaan (Ilves mitään Turussa voita).
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Veikko
Sitä olen tässä vain tarkoittanutkin, että pelillisiltä ansioiltaan Ilveskin oli vähintään TPS:n tasoinen, mutta tehottomampi. Ensi kerralla tosiaan sitten uudestaan (Ilves mitään Turussa voita).

Noh noh, ei sitä ikinä tiedä. Tämä on se vuosi, jolloin on saumaa ottaa pisteitä Turusta vaikka kenellä.

Olisi kyllä ollut kiva se Kauppilan maali nähdä vähän paremmin uudestaan, TV:stä onnistuin sen missaamaan joko omaa tai MTV3:n huonoutta.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Valtakuntia on noussut ja sortunut, maa ei litteä ollutkaan, avaruus ja kuu on valloitettu, Kanada on jäänyt kaikki parhaat pelaajat -turnauksessa finaalin ulkopuolelle, Kreikka voitti jalkapallossa Euroopan mestaruuden, mutta yksi asia on yhtä ennallaan kuin nousu- ja laskuvesi: Palloseura Turusta on edelleen Ilvekselle aivan järkyttävä painajainen.


Tällä päivämäärällä tulee kuluneeksi tasan kolme vuotta siitä, kun Ilves viimeksi voitti TPS:n. Muistan kyseisen ottelun kuin eilisen päivän: Tommi Miettinen upotti Tepsin iskemällä voittomaalin alle puoli minuuttia ennen loppusummeria sointia. Toisaalta parin viikon tarkkuudella on yhdeksän vuotta siitä (26.10.1995), kun Ilves on viimeksi voittanut Turussa (mukaan mahtuu myös kaksi tappiota TuTolle). Kyseisellä aikavälillä Ilves ei itse asiassa ole saanut Turusta pistettäkään.

Mikä pahinta, varsinkin Tampereen otteluissa Ilves on usein ollut selkeästi hallitsevampi osapuoli (kuten eilenkin), mutta TPS on iskenyt tekopaikoistaan maalit suorastaan murhaavalla prosentilla. Eilinen ei tehnyt poikkeusta. Jos joukkue iskee kuusi maalia about 7-9:stä kunnollisesta tekopaikasta, tehokkuus on ikään kuin kiitettävällä tasolla. Kolmannessa erässä Jari Kauppila pääsi jäähyaitiosta yksin läpi, muttei onnistunut tekemään maalia. Kysymyksessä oli nähdäkseni kutakuinkin TPS:n ensimmäinen paikka, josta ei syntynyt maalia. Myös Tomi Sykkö karkasi jäähyaitiosta karkumatkalle (niinpä tietysti) ja teki upean maalin, mutta kärjistettynä uskaltaisin väittää, että joku Sykkö onnistuu yllättämään Pitkämäen läpiajostaan ehkä kerran kymmenestä. Ilvestä vastaan Tepsin kaikki pelaajat tuntuvat vain onnistuvan käsittämättömällä varmuudella.


Sanokaa vaan selittelyksi, mutten kerta kaikkiaan malta olla avautumatta: ottelun "ratkaisumaaliksi" jäänyt 1-4 syntyi täysin mielenvikaisesti tuomitusta 5-3-ylivoimasta. Pitkämäen torjuttua kiekon Helenius puolusti (alivoimalla!) maalinedustaa hieraisemalla paikalle ajaneen kaverin naamaa. Tämä kosti, homma siis 50-50. Ulkopuolelta tilanteeseen ilmestyi kuitenkin kolmas pelaaja, joka myös iski Heleniusta ylävartaloon. Ehdin jo miettiä, tuliko kaverille lähtö, mutta Helenius selvästi hillitsi itsensä välttääkseen tyhmän 5-3-alivoiman. Kun tuomari osoitti jäähyä, huokaisin helpotuksesta: erän loppuhetket pelataan alivoiman sijaan neljällä neljää vastaan, eikä TPS ainakaan yv-maalilla ehdi ottelua ratkaista. Olin totaalisesti väärässä. Levonen tuomitsi mielipuolisesti tilanteesta rangaistuksen vain Heleniukselle. No totta kai, jotta vitutus saavuttaisi multihuipennuksen, Laurila teki suunnilleen kauden ensimmäisen virheensä, ja purkukiekko ajautui suoraan Kultaranteelle, jonka epäonnistunut laukaus pomppi puolustajan mailan kautta sisään.


Ottelu oli mielestäni loistavaa viihdettä, ja paras näkemäni matsi tällä kaudella, vaikka lopputuloksen sulattaminen suuria vaikeuksia pikkuhönössä olleelle mielelleni sillä hetkellä aiheuttikin. Yhdyn täysin Jussi Pesosen näkemykseen: tyhmät puolustuspään virheet pois (eli sama tahti kuin on jatkunut tätä ottelua lukuun ottamatta koko alkukauden), ja Ilves tulee keräämään todella paljon pisteitä. Päätä ei ole syytä työntää puskaan. TPS ansaitsi voittonsa, turkulaisryhmä oli tällä(kin) kertaa yksinkertaisesti tehokkaampi ja siksi parempi. Huomenna stadiin ja uutta matoa koukkuun.


P.S.

Parivaljakko Jesse Niinimäki - Marko Luomala on aivan liekeissä. Etenkin ensiksi mainittu alkaa esittää niitä otteita, joita on odotettu jo pari vuotta. Sykora antoi vihdoin vastuuta myös ylivoimalla. Helpottavaa oli myös nähdä Murphyn lopultakin osuvan, eikä Jämingin maalikaan harakoille mennyt.



Ranger
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitenkä Kuoppalan leuka aukesi?

Osaako joku kertoa, miten tuo Kuoppalan leuan aukeaminen tapahtui, itse en sitä nähnyt. Näin vain kuinka hän lähti pukuhuoneeseen maalinedustahässäkän jälkeen (olikohan muuten sama, mistä Helenius sai jäähynsä).
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin itsekkin muistelin....

Mutta mikä siihen leukaan osui? Kiekko, Heleniuksen nyrkki, jonkun maila,.... tuo jäi itselleni epäselväksi, enkä nähnyt sitä noista kuvistakaan.
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Taisi joku tuuppasta. Ketä sitä näkee, jos joku TPS:n pelaajan mailannuppi vähän heilahtaa leukaan (huom. viime kevään kuuma HIFK-peli, jossa Rautee heilautti vaihoaitiosta nyrkkiä).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös