Ilves-TPS La 9.10.2004 klo 19:30

  • 7 017
  • 58

KOjakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viestin lähetti tony
Ai niin, voittiko Turun Palloseura TAAS tuomarin avustuksella? ;)

Ei todellakaan vaan hyvällä vieras pelillä, joo ymmärsin kyllä pointtisi. Tilanne johon itse viittasin meni näin. Koistinen sai jäähyn 2+2 korkea maila. Varmaan oikein, en nähnyt linjuri näki, tuomari ei? ilmeisesti kuitenkin vahinko? Ekä jäähy kestettiin. Teidän ykköskentän nimihirviä valijotain ajaa malille(kiekko pitkämäellä) Helenius työntää Nimihirviön kumoon(tuomarin käsi alhaalla) Valikjotain tuuppaa Heleniusta ja Helenius takaisin aivan samalla lailla kuin valikjotain(tuomarin käsi nousee ennen kuin Helenius osuu edes Valikjohonkin) jäähy 3-5 ja peli 1-4. mielestäni maali oli ratkaisevin ja jäähy ei ollut pelinhengen mukainen.

Mutta totta on myös se että tekemällä enemmän maaleja ja päästämällä vähemmä Ilves olisi voittanut tänään:)
 

Veikko

Jäsen
Viestin lähetti tony
Ai niin, voittiko Turun Palloseura TAAS tuomarin avustuksella? ;)

Juu.

Noh, TPS pelasi hyvän vieraspelin, mutta kyllä Levosen ratkaisut toisen erän lopulla helpottivat TPS "taakkaa". Ilman 1-4 maalia, olisi peli voinut kääntyä vielä Ilveksellekin.

Koistisen jäähy tuli tilanteesta, jossa Levonen itse koittaa ilmeisesti väistää Koistista, mutta väistääkin juuri Koistisen luistelulinjalle, Koistinen horjahtaa ja maila heilahtaa tepsiläisen kasvoihin. Levonen itse ei edes nähnyt tilannetta ja antoi pelin jatkua. Vihellyksen tultua linjatuomari meni keskustelemaan Levosen kanssa ja sen seurauksena Levonen arpoi Koistiselle 2+2 minuuttia. Mistä se toinen kakkonen oikein tuli?

Heleniuksen tilanne olikin selitetty tuossa ylempänä ja ei sitäkään tilannetta voi kuin ihmetellä. Seuranneesta 5-3 ylivoimasta TPS teki siinä vaiheessa ratkaisevan tuntuisen 1-4 maalin.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
On se hyvä, että on Jari Levonen niminen täysi pisshuvud tuomarina. Todella käsittämätöntä sekoilua toisen erän lopussa. Olisi vaan lepuuttanut niitä käsiään, kun ei itse nähnyt mitään eikä kuullut. Ei voi kuin todeta että kun on lusikalla annettu niin ei voi kauhalla ottaa, varsinkin kun aivojen tilalla on silkkaa paskaa.

Ilves pelasi kuitenkin ihan kelpo jääkiekkoa, mitä nyt pari kertaa jätettiin TPS-pelaaja aivan vapaaksi. No jos ykkönenkin alkaisi pelata Ilveksellä ihan ninkuin oikeesti, niin olisi hiukan turvallisempi olo.

Ajattelin taas, että onko Raipella vielä olkapää puolikuntoinen vai mikä mättää. Toinen ihmetyksen aihe on Murphy. Kuinka mies voi olla välillä ihan hukassa???

Mutta Niinimäki ja Luomala pelasivat todella kaunista jääkiekkoa, sitä oli ilo katsella.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Uskooko joku oikesti, että TPS ja Ilves eivät estä tai koukkaa. Tähän asti joka pelissä on annettu vähintään 5-10 "kahvaamisjäähyä", mutta tänään vain yksi, kun koukku oli niin kova, että kaveri kaatui. Levonen ei ainakaan tämänpäiväisen perusteella kuulu "kahvaaminen pois" rintamaan.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Veikko
Vihellyksen tultua linjatuomari meni keskustelemaan Levosen kanssa ja sen seurauksena Levonen arpoi Koistiselle 2+2 minuuttia. Mistä se toinen kakkonen oikein tuli?


Jos jääkiekkoa vähänkin seuraa, niin tietää että kun verta tulee kasvoon osuneesta mailasta, niin 2+2 on selviö, vaikka sitten linjatuomarin kertomana. Aivan turhaa itkeä tuosta jäähystä.
 

raipe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oli ihan mukavaa kiekkoviihdettä lauantai-illaksi. Kun Ratinassakaan ei tarvinnut palella vaan keli oli ihan kohtuullinen, oli lauantai-illassa urheilunm huumaa yllin kyllin.

Peli oli voisko sanoa parasta Ipaa tänä kautena, vaikka hävittiinkin. Jos kiekossa jaettaisiin pisteet kuten nyrkkeilyssä tai painissa, olisi Ipa saalistanut kaikki kolme. Mutta kun se on vielä pahus maalintekopeli, vei Tepsi ne mennessään Turkkuseen.

Virheet ratkaisivat. 1- 2 maali oli Pitkämäeltä harvinainen imaisu. Olisi pitänyt torjua. 1 -3 oli puolestaan Murphyn virhe. Ei jäähyltä tulevaa kaveria saa päästää noin vain ihan yksin läpi. Varmistus unohtui kerta kaikkiaan.

1 -4 meneekin sitten täysin Levosen piikkiin. Koistisen 2 +2 oli jo aivan oikeusmurha, kun Levonen oli Koistisen tiellä ja Koistisen maila nousi hänen törmättyään Levoseen. Ei missään tapauksessa jäähyn paikka.

Heleniuksen jäähy heti perään oli, jos mahdollista, vielä suurempi virhe. Oli jännä katsoa tauolla tvstä, miten Levonenkin ensin näyttää keskialueen aloitusta ja sitten yhtäkkiä muuttaakin osoittamaan jäähyä. Helenius ei tehnyt mitään, jos jollekin tilanteesta olisi jäähy kuulunut antaa, niin Tepsiläiselle.

Pahoja mokia.

Mutta Ilves kokosi itsensä hienosti kolmanteen erään ja nousi taistelemaan voitosta. Aika lähelle päästiinkin. 3 - 4 tilanteessa oli hyvää pyöritystä , mutta ei vaan mennyt.

Mukavaa pelissä oli ensinnäkin se, että ei-liigakelpoinen Jäminki teki kauniin yhdiostelmän päätteeksi 1 -0. Kauppilan harhautus oli tosi komea. Siitä nautti vastapuolenkin kannattaja.

Ja sitten Jesse ja Luti. Todella hienoa peliä jälleen. Jesse on ilman muuta ykkössentterimme tällä hetkellä ja ketju ansaitsisi pelata ylivoimaa. Miksi se ei sitä saa, ihmetyttää.

Aika monella Ilvesfanilla olisi nyt julkisen anteeksipyynnön paikka. Niin pahasti Jesseä morkattiin HARJOITUSOTTELUIDEN perusteella. Mitä merkitystä niillä on. Jesse on jo nyt näyttänyt taitonsa ja tasonsa. Olisi reilua myöntää virheensä.

Samalla anteeksipyyntö pitäisi osoittaa myös Hautikselle. Niin kamalaa kritiikkiä hänkin on saanut. Nyt voimme todeta, että Pesonen, Kuoppala, Vidgren ja Turunenkin ovat olleet hyviä hankintoja. Ja tietysti ,myös Helenius. Hinta-laatu-suhde on heidän kaikkien osalta käsittämättömän hyvä. Ja juuri se on hyvän ammattimiehen merkki. Hyviä pelaajia on helppo hankkia, jos on käytettävissä rahaa riittävästi. Mutta jos ei ole, on hankintoja tehtävä järkevästi, ja siltä se nyt näyttää Ilveksen osalta vahvasti.

Ainoa , joka on ollut pettymys, on Kariya. Mutta hänen osaltaan taas meriitit olivat niin kovat, ettei hänen hankinnastaan voi kritiikkiä antaa. Hän vain tällä hetkellä osoittaa todeksi sen, että aina ei rahallakaan onnistuta. Toivottavasti hänkin vielä parantaa.

Mutta Jesse ja Hautis, minusta ansaitsette papukaijamerkin jo tässä vaiheessa.

Ja myöhäisottelun yleisömäärä oli myös mukava yllätys.
 

tony

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Southampton, Deutsches Afrika Korps
Ja juu kannattaa muistaa että Palloseura johti tilanteessa jossa "Levonen päätti ratkaista pelin" 1-3, kaikki tasakentällisin tehdyin maalein plus Ilveksen SR.No joo en ollu edes paikan päällä joten sama se ja pisteet kotiin.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Viestin lähetti KOjakki
...Valikjotain tuuppaa Heleniusta ja Helenius takaisin aivan samalla lailla kuin valikjotain ...
Paina nyt (ja muutkin) mielees, että se kirjoitetaan Valicevic ja lausutaan Vhalithszevitsh (paitsi jos haluaa naurattaa rumia tytsyjä niin voi myös heittää leikkisästi notta Valijumi tai Iso Roba tai jotain). Mies tullaan kauden jälkeen muistamaan todennäköisesti siitä, että kukaan ei muista sitä mistään.. paitsi siitä, että aina se oli kentällä kun tapahtui, kuten tänään. Tätä menoa miehen tilastot on kauden päätteeksi 1+2=3 +50. Kelpaa mulle =).

Tepsi on tämän voiton ansiosta nyt liigan välimallin seura, eli sijalla seitsemän. *ttu tätä uutta pistesysteemiä.. ei pysty hahmottamaan kokonaisuutta. Jos kuitenkin tuijotetaan taulukkoa ja otetaan huomioon, että Jokerit on pelannut yhden ottelun enemmän ja uskotaan, että TPS klaaraa tasoittavan, niin sarjakärki on enää kahden voiton päässä. Toisaalta, yksi tappio ja kaikki juoksee ohi. On tää vaikeeta.

Hyvä Tepsi! Kiitos Tepsi! Rajataan kuitenkin vähän, etteivät väärät ukot luule itsestään liikoja. Edellinen oli osoitettu Turun Palloseuran miesten jääkiekon edustusjoukkueen pelaajille ja valmennukselle.
 

Toimitus

Jäsen
Raporttia yms.

Muistutamme, että ottelun myöhäinen ajankohta ei tietenkään ole estänyt Jatkoajan toimitusta duunaamasta pelistä raporttia.

Koska kymmenen maalin selostaminen olisi tehnyt raportista pitkän kuin nälkävuosi, niin raportin liitteenä on nälkävuoden pituinen maalikimara.
 

Judge

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool FC
Viestin lähetti AnaMasa
Paina nyt (ja muutkin) mielees, että se kirjoitetaan Valicevic ja lausutaan Vhalithszevitsh (paitsi jos haluaa naurattaa rumia tytsyjä niin voi myös heittää leikkisästi notta Valijumi tai Iso Roba tai jotain).

Paitsi että lausuntaohje on Valisevik, siis kova loppu, ei shuhuäänteitä. Eihän Rob mikään balkaani ole.
Virallinen ääntämisohje, NHL Official Guide & Record book 2002 (sorry, ei oo uudempaa):

[val-IH-seh-VIK, RAWB].
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Viestin lähetti Judge
Paitsi että lausuntaohje on Valisevik, siis kova loppu, ei shuhuäänteitä.
Juu. Suhut jätetään siis pois ainakin selvinpäin. Pitäis hommata alkometri tähän näppikseen.

Kauppilasta muuten sellainen sivuhuomio, että ennen kautta mies itse epäili, että hänellä on eniten parannettavaa oman pään pelaamisessa. Nyt ukolla on kolme ottelua takana ja Tepsin verkko on heilunut kuusi kertaa, mutta Kauppilan miinussarake näyttää edelleen nollaa. Otos on pieni, mutta suunta oikea.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Veikko
Vihellyksen tultua linjatuomari meni keskustelemaan Levosen kanssa ja sen seurauksena Levonen arpoi Koistiselle 2+2 minuuttia. Mistä se toinen kakkonen oikein tuli?

Varmaan siitä, että jäältä kuulemma kolattiin verta pois tilanteen jälkeen. Naama auki = iso rangaistus. Eikä sillä ole tipan vertaa väliä, minkä takia se maila sinne päähän osuu. Aina huvittavaa lueskella näitä "joo mut ei se niinku oikeesti ollu jäähy ku ei se tahallaan vetänyt mailalla silmään" -avautumisia. Jos osuu niin se on korkea maila eikä muuta inttämällä paljasta kuin oman kiekkotietämyksensä tason. End of.

Aika typerää selitellä näin suurinumeroista tappiota jollain "tuomari ratkaisi" -tekosyyllä varsinkin jos todistusaineisto on tätä luokkaa. Tepsi oli parempi, näin tällä kertaa. Ehkä ensi kerralla toisinpäin?
 
Viimeksi muokattu:

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Niin otettiin sitten Ilvekseltä täydet pisteet Aurajoen rannoille.

Tällä kertaa Tepsin puolustuspeli ei toiminut totuttuun tapaan varsinkaan kolmannessa erässä, missä taisi jälleen olla varmistelun makua johtoasemassa. Tällä kertaa myös hyökkäys toimi ja viimeistely sen mukana ja junnuilla oli jälleen yritystä ja nyt myös vanhempi kaarti sai itsestään enemmän irti ja varsinkin Kauppila oli hyvällä pelipäällä.

1.erä
Ilves pääsee pyörittämään siirretyn rangaistuksen aikana peliä Tepsin päässä ja Tommi Jämminki onnistuu ohittamaan Lassilan ja vie Ilveksen 1-0 johtoon ajassa 5.11. Tepsi pääsee pyörittämään 2 minuuttia ylivoimaa, kun Helenius ottaa jäähyn, mutta tulosta ei tule. Ajassa 15.09 Kauppila tuo hienon yksilösuorituksen jälkeen TPS:n tasoihin 1-1 ja syöttöpisteen itselleen tähän kirjautti Schneider. Tepsi pääsee yrittämään vielä erän viimeiset 15 sekunttia YV:tä, mutta tulosta ei tässä ajassa ehdi tulla.

2.erä
Tepsi aloittaa erän YV:llä, mutta ei pysty käyttämään sitä hyväkseen. Schneider pistää verkot kireelle ja Tepsin 1-2 johtoon ajassa 24.15 Erosen ja Kauppilan syötöistä. Tepsillä on pelissä hyvä vaihde päällä ja maalipaikkoja onnistutaan luomaan ja lopulta Tepsin 1-3 johtomaalin ajassa 32.10 tekee Sykkö juuri päästyään jäähyltä ja upean läpi syötön Sykerölle antaa Kipru ja toiseksi syöttäjäksi merkitään Aalto. Erän lopussa Tepsi pääsee pelaamaan kahden miehen YV:llä ja Kaitsu onnistuukin iskemään kiekon maaliin ja Tepsin jo 1-4 johtoon.

3.erä
Tepsi aloittaa varmistelun ja se kostautuu jälleen kerran. Luomala tuo Ilveksen 2-4 tilanteeseen ajassa 43.18 ja ajassa 46.58 Murphy tuo Ilveksen jo maalin päähän 3-4 tilanteeseen ylivoimalla. Tepsi pääsee tämän jälkeen paremmin mukaan pelin rytmiin ja Joni Lius onnistuukin viemään Tepsin 3-5 johtoon ajassa 56.16 Metsärannan ja Tuokon syötöistä. Ilves ei antaudu vaan yrittää ensiksi kavennusta ja sitten tasoitusta ilman maalivahtia, mutta uhkapeli kostautuu ja Metsäranta pääsee nostamaan siniviivalta rystyllä kiekon Ilveksen tyhjään maaliin ja Tepsin jo 3-6 johtoon ajassa 59.08 Tuokon esityöstä. Jussi Pesonen tuo vielä lohtua Ilvekselle ajassa 59.54 tekemällä 4-6 maalin.

Torjunnat:
Pitkämäki 6+9+8=23 (pois 57.46-57.51 ja 58.16-59.08 ja 59.46-60.00)
Lassila 13+7+8=28

Tuomari Jari Levonen

Yleisömäärä: 5454

*** Kauppila Jari (TPS)
** Schneider David (TPS)
* Niinimäki Jesse (Ilves)
 

Virén

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montréal Canadiens
Näkyykö tuota Kauppilan maalia mistään muualta, kuin MTV3 internetin maksullisesta palvelusta. Tulosruutukin jätti sen näyttämättä. Luulisi olevan liigalle eduksi, että näitä hienoja maaleja ja torjuntoja näytettäisiin kaikenmaailman toppeina ja floppeina, sillä kun kansa näkee näitä huippusuorituksia, rupeaa mieli halajamaan kohti kaukaloita.

Suurkiitos Ilveksen ja Kärppien sivuille, joista näitä hyvälaatuisia videoita voi ladata. Myös Kerho.netistä saa ihna OK laatuisia videoita, mutta jokaisella seuralla, pitäisi olla omansa.
 

Veikko

Jäsen
Viestin lähetti mission16W
Varmaan siitä, että jäältä kuulemma kolattiin verta pois tilanteen jälkeen. Naama auki = iso rangaistus. Eikä sillä ole tipan vertaa väliä, minkä takia se maila sinne päähän osuu. Aina huvittavaa lueskella näitä "joo mut ei se niinku oikeesti ollu jäähy ku ei se tahallaan vetänyt mailalla silmään" -avautumisia. Jos osuu niin se on korkea maila eikä muuta inttämällä paljasta kuin oman kiekkotietämyksensä tason. End of.

Aika typerää selitellä näin suurinumeroista tappiota jollain "tuomari ratkaisi" -tekosyyllä varsinkin jos todistusaineisto on tätä luokkaa. Tepsi oli parempi, näin tällä kertaa. Ehkä ensi kerralla toisinpäin?

Nyyh nyyh.

En ole sanonut, että tuomari ratkaisi pelin. Tuota veren vuotamista en muistanutkaan ennen kuin siitä täällä muistutettiin, sillä pelissä huomioni oli Koistisessa ja Levosessa tuon tilanteen aikana.

Miten minä nyt olen tuomarista niin järkyttävillä sanoilla sitten avautunut? Kyllähän Koistisenkin tuomio PERIAATTEESSA on hyväksyttävä, mutta paskamaista siinä vain oli se, että tilanne johtui Levosen hienosta "blokkauksesta"

Onko 4-6 tappio suurempi kuin 0-2 tappio? Ei, mutta huomattavasti viihdyttävämpi pelinä kuitenkin.

Ilves sitä paitsi oli pelissä aavistuksen verran jopa parempi/hallitsevampi/viihdyttävämpi, mutta TPS tehokkaampi ja kurinalaisempi.

Pisteen ainakin olisi Ilveskin ansainnut, mutta ei voi mitään.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Viestin lähetti Veikko
Nyyh nyyh.

Ilves sitä paitsi oli pelissä aavistuksen verran jopa parempi/hallitsevampi/viihdyttävämpi, mutta TPS tehokkaampi ja kurinalaisempi.

Pisteen ainakin olisi Ilveskin ansainnut, mutta ei voi mitään.

Nyyh, nyyh
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Karkeat omat virheet tämän pelin pääasiassa ratkaisivat. Sekä Kauppilan että Sykön maalit olisi pitänyt pystyä estämään onnistuneella puolustuspelillä. Siihen päälle muutama mailojen kautta maaliin pomppinut veto ja 1-4-tilanne se oli siinä.

Levonen teki Koistisen tapauksessa täysin oikein kun kysyi linjatuomarilta. Sen sijaan Heleniuksen jäähy oli todella erikoinen tuomio. Jos alivoimaa pelaavan joukkueen puolustaja ei saa tuon vertaa ojentaa hyökkääjäpelaajaa maalinedustalla niin jo on kumma.

Kuten Pesonen toteaa Jatkoajan raportissa, tämäntyylisellä pelillä tulee aivan varmasti jatkossakin pisteitä. Henkilökohtaiset virheet kun karsitaan, ovat kaikki ensi viikonkin pelit voitettavissa. Helppoja pisteitä helsinkiläisjoukkueilta ja Kärpiltä ei luonnollisesti oteta. Nyt ollaan kaksi pistettä per peli vauhdissa. Toivottavasti siinä ollaan vielä ensimmäisen välisarjakierroksen jälkeenkin. Täydet mahdollisuudet siihen on ja jos siihen ylletään, on se saavutuksena erinomainen.
 

Virén

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montréal Canadiens
Viestin lähetti Veikko

Miten minä nyt olen tuomarista niin järkyttävillä sanoilla sitten avautunut? Kyllähän Koistisenkin tuomio PERIAATTEESSA on hyväksyttävä, mutta paskamaista siinä vain oli se, että tilanne johtui Levosen hienosta "blokkauksesta"

Onko 4-6 tappio suurempi kuin 0-2 tappio? Ei, mutta huomattavasti viihdyttävämpi pelinä kuitenkin.

Ilves sitä paitsi oli pelissä aavistuksen verran jopa parempi/hallitsevampi/viihdyttävämpi, mutta TPS tehokkaampi ja kurinalaisempi.

Pisteen ainakin olisi Ilveskin ansainnut, mutta ei voi mitään.

Veikko, eiköhän tilata sulle tällainen : http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=11517481
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Viestin lähetti Ghost
Karkeat omat virheet tämän pelin pääasiassa ratkaisivat. Sekä Kauppilan että Sykön maalit olisi pitänyt pystyä estämään onnistuneella puolustuspelillä...

Tuohon voi helposti lisätä Nurmisen maalin, jota ennen Laurilalla oli kaikki maailman aika purkaa kiekko rauhallisesti Tepsin päätyyn. Lopulta hän vippasi sen Nurmiselle joka ei erehtynyt. Peliaikaa oli jäljellä parikymmentä sekuntia, joten onnistuneella purulla toisessa erässä tuskin oltaisiin enää maalia nähty.
 

Veikko

Jäsen
Jos nyt sitten vielä kerran koitan ilmaista itseäni.

Hieno ja viihdyttävä peli, vaikkakin taklauksia olisi saanut olla enemmän. Kaksi hyvää joukkuetta, Ilves aavistuksen aktiivisempi osapuoli. TPS pelasi niin kuin vieraissa tuleekin pelata, tehokkaasti ja kurinalaisesti. Kauppila oli näyttävä ja Kiprusoffkin osoitti, että on liigassa vieläkin hyvää tasoa.

Maalivahdit pelasivat numeroista huolimatta kohtuulliset pelit. Molemmilta on kyllä nähty parempiakin pelejä tällä kaudella, mutta eilisistä suurista lukemista ei mielestäni maalivahteja voi juuri syyttää. Kuten Ghostkin mainitsi, kaatui Ilves lähinnä omiin virheisiinsä, joista TPS armotta rankaisi.

Tuomari ei peliä ratkaissut, joskin muutamassa tilanteessa tuomio oli hiukan kyseenalainen. Niitä kuitenkin jokaisessa pelissä tulee enemmän tai vähemmän.

Koistisenkin jäähy taisi loppujen lopuksi olla oikeutettu, mutta harmilliseksi sen tekee juuri sen tahattomuus (nyyh nyyh).
 

raipe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Veikko
Nyyh nyyh.

En ole sanonut, että tuomari ratkaisi pelin. Tuota veren vuotamista en muistanutkaan ennen kuin siitä täällä muistutettiin, sillä pelissä huomioni oli Koistisessa ja Levosessa tuon tilanteen aikana.

Miten minä nyt olen tuomarista niin järkyttävillä sanoilla sitten avautunut? Kyllähän Koistisenkin tuomio PERIAATTEESSA on hyväksyttävä, mutta paskamaista siinä vain oli se, että tilanne johtui Levosen hienosta "blokkauksesta"

Onko 4-6 tappio suurempi kuin 0-2 tappio? Ei, mutta huomattavasti viihdyttävämpi pelinä kuitenkin.

Ilves sitä paitsi oli pelissä aavistuksen verran jopa parempi/hallitsevampi/viihdyttävämpi, mutta TPS tehokkaampi ja kurinalaisempi.


Pisteen ainakin olisi Ilveskin ansainnut, mutta ei voi mitään.

Minusta taas järjen käyttö on sallittua tuomaritoiminnassakin ja jopa toivottavaa. Jos Koistisen maila osuu Tepsiläistä kasvoihin sen seurauksena, että Koistinen törmää pelin tiellä olleeseen Levoseen, niin ei siitä kyllä jäähyä pidä antaa, eikä ainakaan neljää minuuttia, tulee sitten verta eli ei.

Ei se sääntökirja ole sitä varten tehty, että sitä on aina pilkulleen noudatettava. Toki sieltä yleensä löytyy kohta, johon tuomari voi epäonnistuessaan vedota. Parhaat ratkaisut kuitenkin syntyvät yleensä terveen järjen ja kylmäpäisen harkinnan tuloksena.

Olihan se selkeä kääntöpiste pelille, kun tuli 6 minuuttia Ilvekselle jäähyjä siten , että yksikään ei ollut perusteltu. Voisi sitä joku pitää pelin ratkaisunakin, kun se neljäs maali näiden aikana tuli.

Ilveksen kiri kolmannessa erässä oli siksi hyvää, että 1 -3 tilanteessa lähdettynä olis voinut käydä miten vaan.

Eli vähän voi jossitellakin, sehän tuo vain lisää mielenkiintoa.
 

Judge

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool FC
Viestin lähetti raipe
Minusta taas järjen käyttö on sallittua tuomaritoiminnassakin ja jopa toivottavaa. Jos Koistisen maila osuu Tepsiläistä kasvoihin sen seurauksena, että Koistinen törmää pelin tiellä olleeseen Levoseen, niin ei siitä kyllä jäähyä pidä antaa, eikä ainakaan neljää minuuttia, tulee sitten verta eli ei.

Kuten sanotaan, jokainen vastaa mailastaan kaikissa tilanteissa. Se koskee myös tilannetta jossa luistelulinja tuomarin kanssa kohtaa.

En ole tilannetta nähnyt, joten en osaa siihen sen enempää ottaa kantaa, mutta käytäntö on, että jos maila osuu vastustajaa kasvoihin vahingossa, siitä tulee 2min, jos tulee lisäksi verta, niin 2+2. Jos osuu vastustajaa kasvoihin tahallaan, niin 5+20 tai suora OR.

Nyt kyse oli tuosta vahingosta, mutta verta tuli joten jäähy sitä myöten normaalin linjan mukainen.

Asia kokonaan erikseen on, pitäisikö jäähyissä ottaa huomioon se, että tuomari estää/on tiellä.
 

Juha Salminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Judge
käytäntö on, että jos maila osuu vastustajaa kasvoihin vahingossa, siitä tulee 2min, jos tulee lisäksi verta, niin 2+2.

Tämä seurausten perusteella tuomitseminen on kyllä ihan suolesta. IMO saisi rangaistus pysyä kakkosessa, tulee verta tai ei, koska vahinko on täysin sama joka tapauksessa.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Veikko
Nyyh nyyh.

En ole sanonut, että tuomari ratkaisi pelin. Tuota veren vuotamista en muistanutkaan ennen kuin siitä täällä muistutettiin, sillä pelissä huomioni oli Koistisessa ja Levosessa tuon tilanteen aikana.


Itse sinä tässä sitä tuomaria syyttelet. Me voitettiin, ei jaksa paljoa peli harmittaa täällä. Etkä sanonut, että tuomari ratkaisi pelin? Kysymykseen siitä, voittiko TPS taas tuomarin avulla vastasit "Juu."

Katselitko muuten niitä Levosta ja Koistista vielä siinä vaiheessakin kun ne kolamiehet tulivat sitä jäätä putsaamaan? Ei kannata ehkä lähteä huutelemaan oikeusmurhaa tilanteessa, josta omat muistot ovat vähintään hatarat.

Onko 4-6 tappio suurempi kuin 0-2 tappio? Ei, mutta huomattavasti viihdyttävämpi pelinä kuitenkin.


On se siinä mielessä melkoisesti suurempi, että 1. tapauksessa omiin on mennyt 6 ja jälkimmäisessä 2. Kyllä niissä eroa on jonkin verran. Viihdyttäväähän se kiekko todella oli.

Pisteen ainakin olisi Ilveskin ansainnut, mutta ei voi mitään.

Ei tuomari hylännyt Ilvekseltä kahta maalia, joten ei Ilves tuosta pelistä ansainnut pistettäkään. Siitä yrityksestä ja taistelusta kun ei perinteisesti ole jaettu mitään. Onko niin vaikea tunnustaa, että turpaan tuli ja yritetään seuraavalla kerralla uudestaan?
 
Viimeksi muokattu:

Judge

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool FC
Viestin lähetti Juha Salminen
Tämä seurausten perusteella tuomitseminen on kyllä ihan suolesta. IMO saisi rangaistus pysyä kakkosessa, tulee verta tai ei, koska vahinko on täysin sama joka tapauksessa.

Juu, niin ollaan. Mutta se ei muuta sitä, että näillä menn...eikun näin tuomitaan nykykäytännöln mukaisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös