Ilves-TPS 28.2.2004 klo 17.00, Hakametsä

  • 5 447
  • 57

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Ei hyvältä kuulosta. Ilves vyöryttää, meikäläiset ihan jäässä ja Laaksonen puhaltaa Ilves-boxerit jalassa (AA:N ja Radio Suomen mukaan). Ilman Karjalaisen onnistumisia voisi olla 4-0.

Nyt herätys!

Edit: 1-1 Eloranta(Alatalo) Räyh!
Edit2: 1-2 Alatalo(Eloranta, Peltonen) ja samat äijät jatkuvasti maalipaikoilla. Loistava veto Koivulta laittaa traktorit samaan ketjuun.
 
Viimeksi muokattu:

Muerte

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Vagabond
Muerte, täpärälle menee mutta kyllä voi. Oletan että sanoit "(voiko hän silloin olla ystävä?)" ihan läpällä
Jep, jep. Kyllä se vitsi oli.

Hemmetin Ilves kun oli melkoisessa vauhdissa ensimmäisen erän. Karjalaiselle kiitos edes näinkin pienistä numeroista. Nyt toiseen erään täysi vauhti päälle.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
1-2 40 min

Kahden erän jälkeen ainakin perustavoitteet saavutettu. On kyetty maalintekoon ja vielä toistamaan temppu. Puolustuksessa vedettiin 0-0 erä, hienoa!

Alatalolle ja Elorannalle hyviä ja tärkeitä osumia, ehkä pyssyt alkavat taas laulaa sarjatulella... Aallon kenttä, herätys!
 

Muerte

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Muerte
Mielenkiintoista "nähdä" radiosta kuinka Eloranta vankilasta päässeenä on pelihaluja täynnä. Toivon Mikolle hyvää ottelua ja onnistumisia tuon ikävän episodin jälkeen.
Oikein mukavasti Eloranta päässyt peliin mukaan, tehot 1+1 kahden erän jälkeen.

Kuullostaa radiosta ottelun olevan todella vauhdikas. Nimimerkillä kateellinen radion kuuntelija.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Erinomaista, että joukkue hoiti homman kotiin. TPS johtaa nyt sarjaa kahden pisteen erolla Kärppiin. Tappara olkoon huomenna terästä Kärppiä vastaan Hakametsässä. Tepsillä on nyt etulyöntiasema taistelussa runkosarjan voitosta.
 

Tep

Jäsen
Niukka voitto Tepsille. Eloranta teki kyllä hienon "paluun", tehot 1+1 puhuvat puolestaan. Olen iloinen kahdesta pisteestä, eivät ne helpolla tulleet. Ilves pisti ihan komeasti kampoihin, ainakin radion perusteella.

Ja Tepsi näin sarjakärkeen, ainakin toistaiseksi.
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Viestin lähetti Oloneuvos
Erinomaista, että joukkue hoiti homman kotiin. TPS johtaa nyt sarjaa kahden pisteen erolla Kärppiin. Tappara olkoon huomenna terästä Kärppiä vastaan Hakametsässä. Tepsillä on nyt etulyöntiasema taistelussa runkosarjan voitosta.


Jep.
Ipa tuli lujaa päälle ja teki kassarin tehtävän todella hikiseksi. Näillä kassareilla on kyllä hyvä lähteä loppusuoralle, ei väliä kumpi pelaa.
Tappara ei ole voittanut Kärppiä kertaakaaan tällä kaudella. NYT! on tilastotappion paikka.

13.12.2003 Kärpät - Tappara 4 - 2
11.11.2003 Tappara - Kärpät 1 - 3
09.10.2003 Kärpät - Tappara 1 - 0


K
 

KOjakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ilves pelasi varsin pirteästi ensimmäisen erän ja johti tauolla ansaitusti.
Toisessa erässä TPS teki kaksi nopeaa maalia, joista ensimmäinen hieman onnellakin sisään, tosin esimerkillisen loppuun pelamisen jälkeen omasta riparista Pitkämäen alitse. Sitten pelin jouni olikin yksi ja sama Ilves hallitsi kiekkoa ja TPS peliä, painaen Ilveksen kulmiin pörräämään. Mielestäni TPS ei pelannut kovinkaan hyvin, joten ilmeisesti rutiini voitto heiltä ja onnittelut siitä.

Ilves pelasi mielestäni hyvää ja liikkuvaa kiekkoa ottaen huomioon että eilen oli peli. Itse asiassa Ilveksen liike oli mielestäni paljon parempi kuin Tepsillä varsinkin ekassa erässävaikka Tepsin peli ei ainakaan tänään kovaan liikkeeseen perustunutkaan. Lisäksi maalin sylkiä Topo ilveksestä kunnostautui oikein kahdesti tekemään Karjalaisesta Illan sankaria. Toki on sanottava, että Karjalainen pelasi hyvän ettelun ja ilman hänen hyvää panostaan peli olisi varmasti ollut ihan toisenlainen.

Pelistä jäi muuten hyvä maku, paitsi viimeinen neljä minuuttia jonka Ilves pelasi ylivoimalla (kun Tepsi palaaja löi oikeutetusti Leinoa naamaan kun tämä "luisteli polvillaan" - Turkulaisen näkemys rangaistuksesta, huh mitä asian tuntemusta) eikä saanut mitään aikaan tosin kyllä Tepsin hyvän puolustus pelaamisen ansiosta, ei siinä mitään, mutta kun siitä pelistä huokui pieni itse varmuuden puute juuri silloinkun olisi pitänyt iskeä ei hyvä.

siinä sekalaisia huomioita pelistä. ja ainiin Viitakoski ja Helminen (vaikka taisikin viedä aloitukset 90 %)oli kyllä aika puhki tai tukossa ei myöskään kovin hyvä.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Kerrankin on hyvä olo tappion jälkeen. Ilves oli tänään koko ajan Tepsiä askeleen edellä ja pelasi pitkästä aikaa ehyen ottelun. Harmi vaan, että viimeistely ontui. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa tuleviin koitoksiin. Sama liike, niin ketä tahansa vastaan on täydet mahdollisuudet voittoon.

Ja Laaksonen vihelsi tänään hyvin. Pari helppoa jäähyä molemmille, mutta niitä tulee aina. Tosin oli kyllä helppo peli viheltää.

Ilveksellä oli tänään monia onnistujia, mutta nostaisin esiin kolmosketjun, jolla riittii hyvin virtaa koko pelin ajan. Hyvällä karvauspelillä saivat luotua monia tilanteita. Tepsille pelin ratkaisi tänään(kin) maalivahti, ja olen kyllä samaa mieltä turggulaisten kanssa siitä, että mokeihin ei teidän mestaruus kaadu.

PS. TPS-faneilla on kyllä ylivoimaisesti Suomenmaan oudoimmat kannatuslaulut. Mutta eisevväljä miten kannustaa, kun vaan kannustaa!
 

TwilightZone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Harmittaa kyllä vietävästi, mutta onneksi olkoon Tepsille kahdesta pisteestä. Teillä on voittava maalivahti, Karjalainen oli aivan ilmiömäinen tänään. Samaa ei voi sanoa Laaksoseta, jonka työskentely herätti kyllä ainakin D2:ssa vahvoja negatiivisia tunteita
Peli oli välillä todella hyvin hallussa, mutta välillä lyötiin kyllä päätä kovaa Tepsin puolustusseinään. Esim. Mika Alatalon 2+2 minuutista meni ensimmäiset 3 minuuttia täysin hukkaan, vaikka siinä olisi nimenomaan pitänyt iskeä.


Kotimatkaa "riemastutti" vielä radiosta Jokerien voittomaalin kuuleminen ...

Nyt ei auta enää maalierojenkaan tuijotteleminen, sillä jos ei tulevasta kahdesta matsista oteta väh. 1 pistettä on kohtalona 7.sija. Tai no, onhan sillä Tapparallakin vielä teoreettiset mahdollisuudet mennä meidän ohi.
 

kloever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Koivu Bros.
LOISTAVAA!

Sen lisäksi että TPS voitti, tienasin tulosvedosta muutaman kympin.

Radiosta kuunnellen 1. ja 2. erässä dåmeren oli aikasta pihalla, varsinkin kuulemma jäi Ilveksen jäähyjä viheltämättä. Ehkä vedetty hieman kotio päin, en tiedä.

Huomenna sormet ristiin ja Kärpille tappio.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tärkeät kaksi pistettä. Taas ollaan lähempänä runkosarjan voittoa. Kärkeen jo siirryttiin, mutta Kärpillä tosiaan yksi peli vähemmän pelattu.

Karjalainen taisi pelata tänään upean ottelun. Radion perusteella sai kuvan, että olisi selvittänyt monta pahaa paikkaa mukaan lukien läpiajon. Altsi ja kuli teki maalinsa tärkeään paikkaan ja lopussa puolustettiin johtoa kynsin hampain.

Tästä on hyvä jatkaa!
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
En ehdi tässä vaiheessa enempää, mutta...

Maaleja ei edelleenkään - Di Stefanon sanoin - ansaita, vaan ne tehdään. Vituttaa kuin pientä oravaa, harvemmin näin kovaa runkosarjamatsin takia. TPS onnistui jälleen kerran maalipaikoistaan hirmuisella prosentilla. Minkäs teet, Tepsi on Tepsi.


Toisaalta tuolla pelillä Ilves voisi pudotuspeleissä tehdä mitä tahansa, jos vain rentous ratkaisupaikoissa löydettäisiin uudestaan.


P.S. Tom Laaksonen:

Mitä karkuun päässeelle pelaajalle pitää läpiajotilanteessa tehdä, että suostut tuomitsemaan rankkarin?



Ranger
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Re: En ehdi tässä vaiheessa enempää, mutta...

Viestin lähetti ranger
jos vain rentous ratkaisupaikoissa löydettäisiin uudestaan.

Mitä se rentous on? Meillä molemmilla taitaa olla tällä hetkellä joukkueet täynnä yhtä rentoja maalintekijöitä. Ja teillä taisi olla sitten samanlainen peli kuin meillä oli torstaina Tapparaa vastaan jolloin me kyllä hallittiin peliä lähes mielinmäärin mutta vastustaja teki maalinsa huikealla prosentilla (2,5 maalipaikkaa ja 2 sisään).

Joka tapauksessa kiitoksia Tepsille kun autoitte meidät takaisin kuuden sakkiin.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Todella makoisat pisteet saatiin Turkuun. Suuri kiitos taitaa kuulua Tuomo Karjalaiselle, joka piti tepsin taistelussa mukana. Elorannaltakin onkin odotettu pisteitä jo pidemmän aikaa. Josko pieni tauko olisi tehnyt terää. Eloranta on tärkeä mies tulevissa koitoksissa. Saa nähdä jatkaako Eloranta kakkosketjussa. Alatalo tuntui ainakin löytyvän hyvin. Ykköselle ei tullut tehoja tänään, mutta Mikkola on ainakin toistaiseksi pelannut hyvin ykkösessä.

Peli taisi olla aika hyvin ilveksen hallussa, mutta maalinteko tökki. Tepsin voiton arvoa nostaa se, että ilves pelasi hyvin. Taas tuli loppuun jäähy ja poikkeuksetta myös pitkä kiekko. Onneksi ilves ei päässyt niistä rankaisemaan.

Tepsillä seuraava peli jyppiä vastaan tiistaina, mutta kiintoisa kamppailu Hakametsässä on myös huomenna. Josko silloin pisteet jäis Tampereelle.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ihan viihdyttävää kiekkoa, muttei mitään mullistavaa. Päällimmäisenä jäi mieleen Karjalaisen jäätävät torjunnat silloin, kun Tepsi niitä eniten tarvitsi. Kolme tähteä olisi kuulunut ilman muuta Karjalaiselle eikä Elorannalle. Tepsi teki maalinsa suurinpiirtein ainoista paikoista, mitkä sai. Ilves pelasi iloista ja hyökkäävää peliä, mutta ei onnistunut avopaikoista, kiitos Karjalaisen. Tepsi taas pelasi tyypillistä kurinalaista vieraskiekkoa ilman sen suurempia hienouksia. Tunnelmaa löytyi hallista yllättävän paljon. Tepsi ei rottaillut ja kahvakin pysyi enimmäkseen poissa. Näitä lisää.

Ja Laaksonen muuten hoiti hommansa tyylikkäästi. Peli ei ollut tuomarille erityisen vaikea, jäähylle lähdettiin tasan silloin, kun siihen oli aihetta. Eikä se läpiajokaan ollut rankkarin paikka, ei lähellekään. Kakkonen oli ihan oikea tuomio siihen paikkaan myös D2:sta nähtynä.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Tepsi otti sitten kaksi pistettä tästä matsista ja jatkoi taistelua runkosarjan voitosta. Kovan taiston takana pisteet olivat, mutta Turkuun ne tuotiin.

Ihan ok hokia nähtiin tänään Hakametsän jäällä tänään. Paikkoja oli molemmilla tehdä maaleja ja maalivahdit ottivat komeita koppeja.

1.erä
Erä aloitetaan vauhdikkaasti ja molemmilla on omat paikkansa tehdä maali, mutta molemmat maalivahdit ottavat hyvin laukaukset kiinni. Ilves saa lopulta YV:llä rikottua nollan ja menee 1-0 johtoon Luomalan maalilla ajassa 18.32.

2.erä
Tepsi pääsee aloittamaan erän ylivoimalla ja käyttääkin tämän hyväkseen ja tasoittaa 1-1 Elorannan maalilla ajassa 21.08 ja syöttäjänä maalissa oli Alatalo. Ja ajassa 24.19 Alatalo vie Tepsin 2-1 johtoon Elorannan ja Peltosen syötöistä. Vaikka kummallakin on omat paikkansa lisämaalien tekoon ei enenpää maaleja erässä nähdä.

3.erä
Tepsi yrittää ratkaisevaa maalia ja Ilves tasoittavaa, mutta kumpikaan ei tässä onnistu vaan ottelun maalit on nähty. Molemmat joukkueet saavat vielä jäähyt ja Tepsi ja Altsi saa 2+2 minuuttia korkeasta mailasta, mutta kumpikaan ei pysty etsikko aikaansa hyväksi käyttämään. Ilves yrittää lopussa vielä ilman maalivahtia, muttei onnistu.

Torjunnat:
Pitkämäki 5+7+9=21 (pois 58.53-60.00)
Karjalainen 7+8+5=20

Yleisömäärä: 6288

Tuomari Tom Laaksonen

*** Eloranta Mikko (TPS)
** Karjalainen Tuomo (TPS)
* Luomala Marko (Ilves)

Aikalisät: 59.57 Ilves
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Ossi:

"Eikä se läpiajokaan ollut rankkarin paikka, ei lähellekään. Kakkonen oli ihan oikea tuomio siihen paikkaan myös D2:sta nähtynä."


Viitakoski oli yksin läpi, ja laukaisupaikassa hänet koukattiin nurin. Jos tuo ei ollut "lähellekään" rankkarin paikka, mikä sitten olisi edes lähellä sellaista? Tai millaisesta tilanteesta rankkari pitäisi suorastaan tuomita, jos mailan heittoa tai tahallista maalin siirtämistä maalitilanteessa ei lasketa?

Tuomarien jatkuva rankkareiden pihtaaminen on allekirjoittanutta vituttanut jo kauan. Samaa mieltä olen tosin siitä, että muilta osin Laaksonen onnistui aivan mukiinmenevästi.


EDIT:

"Jos oman puolustusalueensa ulkopuolella olevalla kiekollisella pelaajalla ei ole muuta vastustajaa ohitettavanaan kuin maalivahti, koukataan tai häntä rikotaan muulla tavoin takaapäin ja siten estetään kohtuullinen maalitekotilaisuus, ei-rikkoneen joukkueen hyväksi on tuomittava rangaistuslaukaus."

Lähde: http://www.sm-liiga.fi/pelisaannot.asp?osa=6#617


Pelitilanteessa syntynyt läpiajo johtaa sentään huomattavasti useammin maaliin kuin 5-4-ylivoima. Niinpä nykyinen linja ylipäätäänkin suorastaan kehottaa rikkomaan karkuun päässyttä pelaajaa, koska rankkari tuomitaan äärimmäisen harvoin, vaikka sääntö on selvä. Avauduin siis ennen kaikkea tästä.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Viestin lähetti ranger
Viitakoski oli yksin läpi, ja laukaisupaikassa hänet koukattiin nurin. Jos tuo ei ollut "lähellekään" rankkarin paikka, mikä sitten olisi edes lähellä sellaista?
Tottakai se tuolla tavalla kerrottuna kuulostaa rankkarilta. Totuus (minun totuuteni) on kuitenkin hiukan toisenlainen. Viitakoski oli pääsemässä nokikkain, mutta pakki onnistui häiritsemään mailallaan sen verran, että veto/harhautus ei onnistunut. Jäähyn saanut pakki oli kuitenkin niin hyvin mukana tilanteessa, että rankkari olisi ollut liioittelua. Ja minun muistaakseni Viitakoski ei edes kaatunut tilanteessa. Toki voin muistaa väärinkin, tai puhua jopa ihan eri tilanteesta. Katsoin kyllä heti Laaksosen käsimerkkejä, että mikä oli tuomio, koska on noista joskus rankkarikin annettu. En minä sitä kiellä. Mutta missään nimessä kyseessä ei ollut oikeusmurha.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Puhun avauserän tilanteesta, joka johti Hulkkosen jäähyyn koukkaamisesta. Miehen ohi murtautunut Viitakoski kaatui laukaisupaikassa koukun seurauksena ja liukui päin päätypleksiä.


Kyseessä ei ollut oikeusmurha, koska tilanteesta tuomittiin sentään jäähy. Niinpä mainitsemasi termi on tässä yhteydessä liian jyrkkä. Yleisesti ottaen perseestä on kuitenkin se, että sääntöjen valossa selvimmätkään tilanteet eivät useimmiten johda rankkariin.



Ranger
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kerroppa Ossi hyvä.....

Viestin lähetti ranger
Ossi:


"Jos oman puolustusalueensa ulkopuolella olevalla kiekollisella pelaajalla ei ole muuta vastustajaa ohitettavanaan kuin maalivahti, koukataan tai häntä rikotaan muulla tavoin takaapäin ja siten estetään kohtuullinen maalitekotilaisuus, ei-rikkoneen joukkueen hyväksi on tuomittava rangaistuslaukaus."

Lähde: http://www.sm-liiga.fi/pelisaannot.asp?osa=6#617


missä tässä sanotaan, että pelaajan pitäisi kaatua, tai edes horjahtaa. Olennaistahan säännössä on, että rike tehdään "takaapäin" ja puolustavan joukkueen kenttäpelaajaa ei ole hyökkääjän "etupuolella". Tämän säännön mukaan jokainen rangaistuksen arvoinen koukkaus näiden em. kriteerien puitteissa on rankkarin arvoinen.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Artsi:

Ehkä kyse olikin siitä, että taisimme puhua eri tilanteista rangerin kanssa. Ranger kertoi, että Viitakoski kaadettiin tilanteessa. Minä taisin puhua toisesta vastaavanlaisesta tilanteesta, missä Viitakoski pääsi osittain läpi, muttei kaatunut. Ja tämähän tapahtui kolmannessa erässä. Ensimmäisen erän tapauksesta minulla ei ole niin selkeää muistikuvaa. Myönnän kyllä, että alkoholilla oli osuutta asiaan.

Muuten olen sitä mieltä, että sääntöjen tulkinta kannattaa jättää erotuomareille. Parhaana esimerkkinä pidän nykyliigan "aktiivista mailahäirintää", mistä tulisi joka helkutan pelissä kymmeniä jäähyjä, jos kaikki otettaisiin lain kirjaimen mukaan pois. Samaten kiekottoman pelaajan estämisistä. Missä ovat sääntökirjojen copy-pasteajat näissä tapauksissa? Edelleen haluan korostaa pelin hengen ymmärtämistä sääntöjä tulkittaessa. Pilkkuja viilaamalla pilataan peli sekä joukkueiden että katsojien kannalta. Nettikinaa sillä kyllä saadaan aikaan.
 

pygmalion

Jäsen
Viestin lähetti HN
HIFK-Ilves -pelissä IFK sai rankkarin aivan samanlaisesta tilanteesta. Sääntöjen mukaan rankkari olisi pitänyt viheltää myös eilen.

Tilannetta lainkaan näkemättä uskallan esittää vain pienen kysymyksen. Ei kai Näkijän tapaiselle konkarille tarvitse muistuttaa, että SM-liigassa samanlaiset rikkeet tms. eivät mitenkään säännönmukaisesti johda läheskään samanlaisiin seurauksiin? Jospa sitten jo ensi kerralla arpa suosisi teitäkin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös