Ilves - KalPa ti 27.12.2005

  • 3 569
  • 17

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Paluu arkeen on edessä ja jääkiekkokausi Ilveksen osalta jatkuu liiganousija KalPaa isännöitäessä.

Ilveksellä rivejä harventavat loukkaantumiset ja nuorten MM-kisat, joten illan kokoonpano on osittain auki tätä kirjoitettaessa.

Uutena pelaajana Sm-liigassa debytoi puolustaja Jussi Pernaa, joka on pelannut alkukauden FPS:ssa. Sama kaveri pelasi jo muutaman harjoitusottelun kesällä Ilveksessä.

Lähtökohtaisesti kotiottelussa pitää pystyä ottamaan kolme pistettä etukäteen ajatellen heikommalta joukkueelta, mutta onhan näitä pelejä ennenkin ryssitty ...

KalPassa kiinnostavat herrat Nikos Tselios,Kyle Rossiter,Tomas Kurka ja Simo Vidgren.

Veikataan lopuun vielä lukemia 5-2 kotijoukkueelle.
 

tuppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Eepee, Matti Höylä
Vesa kirjoitti:
Uutena pelaajana Sm-liigassa debytoi puolustaja Jussi Pernaa, joka on pelannut alkukauden FPS:ssa.

Pernaalla ilmeisesti ollut hivenen ongelmia siirtopapereidensa saamisessa ja ainakin tällä hetkellä Liigan sivut näyttävät ettei Jussi ole kokoonpanossa. Paperit kuitenkin saatu ja oma veikkaus on että kokoonpanoon tulee vielä muutoksia..
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
tuppu kirjoitti:
Pernaalla ilmeisesti ollut hivenen ongelmia siirtopapereidensa saamisessa ja ainakin tällä hetkellä Liigan sivut näyttävät ettei Jussi ole kokoonpanossa. Paperit kuitenkin saatu ja oma veikkaus on että kokoonpanoon tulee vielä muutoksia..
Uskon, että Jussi Pernaa pelaa salanimellä "Joonas Lehtivuori".
Käsittääkseni Lehtivuori on nuorten kisoissa pelaamassa (siis alle 18-vee).
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPan edellisestä vierailusta Ilveksen isännöimänä ei jäänyt KalPalla juuri kuin parannettavaa, tylyt lukemat 7-2 kertonevat kaiken tarvittavan.

KalPan kokoonpanosta huomioitavinta on poissaolojen lisäksi Luostarisen saama torjuntavastuu. Luostarinen aloittaa vasta toista kertaa tällä kaudella KalPan maalilla, Kapasen asemaa ykkösmaalivahtina ei siis missään vaiheessa ole kyseenalaistettu.

KalPalta puuttuu riveistään Kyle Rossiter kymppitilin täytyttyä, keskushyökkääjät Ville Hämäläinen(selkävamma) ja Mikko Hakkarainen(nilkkavamma), laituri Timo Kuuluvainen(vatsatauti) sekä puolustuksesta Juha Alastalo ja Jermu Pisto, joista jälkimmäistä odotetaan aiemmin kokoonpanoon palaavaksi. Keskenkuntoinen Tatu Miettinen ei kokoonpanoon mahdu. Sentteriosaston vajetta paikkaa jälleen Henri Huohvanainen, joka saa rinnalleen Mestiksestä Hokin riveissä ottelutuntumaa hakeneen loukkaantumisistaan toipuvan Ahosillan sekä nuoren Kiiskisen.

Luostarinen (Kapanen)

1. kenttä:
Tuppurainen-Salonen-Kurka
Suhonen-Tselios

2. kenttä:
K. Kenig-M.Kenig-Vidgren
Kuronen-Kuusisto

3. kenttä:
Pöllänen-Qvist-Kaartinen
Saavinen-Savolainen

4. kenttä:
Kiiskinen-Huohvanainen-Ahosilta
Kekäläinen(hyökkääjä)-Komulainen

Kotivoitto Ilvekselle ei olisi minkään luokan yllätys, mutta valmiiksi taputeltu ottelu ei missään nimessä ole. Kun KalPa saa valjastettua vahvuutensa käyttöönsä ja Luostarinen onnistuu maalillaan, ei pisteiden anastaminen tamperelaisilta ole vain kaukainen haave.
 

#J81#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves tänään:

Koivisto-Guerriero-Pesonen
Koistinen-Alen

Luomala-Helminen-Andersson
Lumme-Niemi

Viitakoski-Hirvonen-Juntunen
Rönnberg-Kuukka

Korhonen-Pellinen-Anttila
Pernaa-Marttila(h)

Pitkämäki
(Pätsi)

Edit: Viitakoski palaa siis kokoonpanoon. Itse olisin sijoittanut Veskun tutusti Raipen rinnalle ja Luomalan Hirvosen kenttään. Mietityttää riittääkö kolmoskentän liike, vaikka eipä tuo Raipekaan mikään vauhtikone tunnetusti ole, mutta se sijoittuminen/pelinlukeminen auttaa aikas paljon.
 
Viimeksi muokattu:

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Kopsaan tämän kirjoitukseni Ilves.Comista, ja se on eilen kirjoitettu, joten siinä on vielä kaikenlaisia epäselvyyksia kokoonpanojen suhteen. Odotuksin ottelun suhteen käynevät kuitenkin selväksi:

"Ilves lähtee matkaan aika pahasti vajaamiehisenä ja ainakin näin vajaa vuorokausi ennen ottelun alkua on sangen kyseenalaista saadaanko neljää kenttää täyteen.

Siksi onkin hyvä että vastassa on KalPa josta pitäisi voitto irrotta hiukan huonommallakin pelillä. Siis pitäisi. Toki viimeisimmän Tampereen kohtaamisen kaltaisia maali-iloitteluja lienee turha odottaa, mutta kolme pistettä kumminkin.

Tietysti tauolta palatessa ensimmäinen ottelu on aikamoinen kysymysmerkki. KalPa on erityisesti kotonaan ollut hankala vastustaja joukkueelle kuin joukkueelle, vieraissa mennyt vähän heikommin.

Ilveksen peli kulki mainiosti ennen taukoa ja erityisesti Toni Koivisto yltyi hienoon vireeseen, hän pelaili kolme viimeistä ottelua maali per peli tahdilla. Viimeksi kun KalPa vieraili Tampereella, Toni iski vaatimattomat 3+1 tehot. Tuukka Rask oli Ilveksen tuki ja turva viimeisissä otteluissa, nyt hän edustaa Suomea Kanadan junnuturnauksessa. Hyökkäyksestä puuttuu samasta syystä Perttu Suurin.

Ketjukokoonpanoissa onkin miettimistä:

Koivisto-Guerriero-Pesonen
Korhonen-Helminen-Andersson
Anttila-Huhtala-Hirvonen
Luomala-Pellinen-Juntunen
Välimaa

Lumme-Kuukka
Koistinen-Alén
Rönnberg-Niemi

Pitkämäki

Kukas meillä on luukulla? Taisto?

Kaikesta huolimatta, siitä on lähdettävä, että kolme pistettä rikkaampia ollaan huomenna 21.00.

Ilves - KalPa 5-2 (1-0, 2-1, 2-1) "

Noin. Nyt on sitten kokoonpanot julkaistu, ja pakko myöntää että meinasin penkiltäni pudota kuin näin meikäläisten kolmosketjun. Vuorenvarmasti Liigan hitain kenttä. Ei hlvetti, olisivat nyt pistäneet vaikka Korhosen siihen Juntusen tilalle.

No, ehkä tuota järkytystä tasapainottaa hieman se, että KalPa maalilla aloittaa Luostarinen, jonka ainakin pitäisi olla astetta Kapasta huonompi.

Voin muuten luvata jo tässä vaiheessa, että tunnelma Hakametsässä tulee olemaan tänään aivan kauhea. Joululomat päällä, ihmiset lomailemassa ympäri Suomea ja vieläpä sangen mielenkiinnoton vastustaja. Suurin osa ei varmasti edes tajua että Liiga alkaa jo.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Ilveksen kolmosvitja ei varmastikaan ole liigan hitain ketju. Vesa Viitakoski on hidastumisestaan huolimatta edelleen suorassa luistelussa vähintään liigan keskitasoa. Henkka Juntunen on jatkuvasta dissaamisesta ja polvivaivoista huolimatta isoksi mieheksi kohtuullisen nopea. Hirvonen nyt ei juurikaan liikkeellään hurmaa, mutta en jaksa nähdä tämän ketjun liikettä minään tikittävänä aikapommina.

Jääkiekko kun ei kuitenkaan ole luistelukilpailua (puhtaasti).

Itse pelistä sen verran, että varmasti tulee sekava matsi. Ensimmäinen erä tulee olemaan kaameaa tuubaa. Toivon Ilvekseltä löytyvän sen verran rutiinia, että tämä ottelu hoidetaan.

KalPan tasoisille yhdistelmille kun ei kotona saa menettää pisteitä.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
No on kyllä ihme jos ei Ilves kolmea pistettä tästä pelistä nappaa. Lindgrenin poissaolo näkyy kyllä heti tossa Ilveksen kapeassa rosterissa, mutta ei sen pitäisi tän illan pelissä kovin paljon kotijoukkueen menoa hidastaa.

Maalivahti on meillä astetta virkaveljeään parempi, ja niin ovat itseasiassa kaikki muutkin osa-alueet. KalPalta puuttuu vielä lisäksi kentällisen verran pelaajia joten eivätköhän kaikki ennusmerkit Ilveksen voittoa puolla.

Jos vaikka pari ylivoimamaalia saataisiin tänään niin alkais tämä kevätpuolisko sarjassa hyvissä merkeissä. Pari-kolme pykälää Ilveksen pitäisi nousta sarjataulukossa sarjan loppuun mennessä.

Veskulle onnistumisia tänään, on vähän nihkeetä ollut pisteiden kanssa tähän saakka.
 

Jokru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hawks, sympatiat Sportille, S-Kiekko
Vesa kirjoitti:
Uutena pelaajana Sm-liigassa debytoi puolustaja Jussi Pernaa, joka on pelannut alkukauden FPS:ssa. Sama kaveri pelasi jo muutaman harjoitusottelun kesällä Ilveksessä.
Jussia on mukava seurata pelaajana. Hän lähtee ahkerasti tukemaan hyökkäyksiä, mutta tämä on monesti aiheittanut omalle maalille turhaa säpinää. Kohtuu pitkänä miehenä ei kaihda kovaa kontaktia.
Tällä kaudella en herran pelejä ole nähnyt, mutta viime vuonna teki Suomisarjassa tuhoisaa jälkeä. Vaikka näitä kahta sarjaa ei voi verrata keskenään, niin toivotaan että Pernaa onnistuu ettei jää ikuiseksi lupaukseksi. Potenttiaalia miehessä kyllä löytyy, kokoisekseen kohtuu vikkelä kaveri.
Jussia on pitkin kautta huhuiltu takaisin lakeuksille, mutta eiköhän tämä ole niitti sille siirrolle....

Jos joku viitsisi seurata vähän tarkemmin heppua ja laittaa illalla raporttia tänne?

2003-04 SHT Suomi-sarja
25 10 + 9 = 19 14 min
2004-05 SHT Suomi-sarja
31 17 + 13 = 30 86 min
SHT Mestis-karsinnat
11 4 + 5 = 9 12 min
(jatkoaika.com)
 
Viimeksi muokattu:

JokeriJätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ylösnoussut
jep, itsekin olisin mielissäni jos Jussin otteista joku viittis raportoida. Olen nähnyt Jussin kerran tällä kaudella Vaasassa Sport-FPS -ottelussa. Matsissa Sport oli aivan ylivoimainen, mutta Pernaa oli yksi niistä harovista, jotka forssalaisten riveistä erottuivat. Miehelle tuli pelissä yksi syöttöpistekin. Pernaan vahvuudet tulevat esille erityisesti hyökkäyspäässä. Pernaa kannattaa päästää ylivoimaan, koska siellä hän tekee todella tuhoisaa jälkeä.
Omassa päässä jakaa maalin edessä makuupaikkoja, mutta joskus liika äkkipikaisuus saattaa kostautua jäähyminuutteina.

Syntyperäisenä kauhavalaisena odottelen mieluusti illan peliä, koska Pernaa tulee olemaan ensimmäinen Kauhavan Hela-Kiekon kasvatti, joka hyppää SM-Liigaboksiin.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Mjaa. Aika harmillinen peli. Pelin painopiste oli paljolti samanlainen kuin viimeksi Tampereella, nyt Ilves ei vain viitsinyt tehdä maaleja. Toki hetkellisesti Ilves pelasi lähestulkoon katastrofaalisesti, mutta erityisesti kolmannessa erässä ei juurikaan Ilvespäädyssä vierailtu.

Ilveksen parhaita olivat Jason Guerriero ja ehdottomasti Marko Anttila! Marko palasi vihdoinkin alkukauden tasolleen, upeaa peliä. Toivottavasti taso säilyy. Sonja pelasi kauden huonoimman pelinsä ja oli matsin pahin alisuorittaja. Mitä varten jokaisen syötön pitää olla 1,5 metriä korkea? Koiviston Toni on ihan mielettömän kuuma pelaaja juuri nyt.

KalPasta erottui lähinnä Kurka, joka oli todella mainio. Ja toki myös Luostarinen tietysti.

Eipä tämä peli juuri muuta todistanut, kuin että jos KalPa lähtee rikkomaan aktiivisesti, vastustaja sulattelee joulukinkkuja, kilauttelee tolppia 4 tai 5 kertaa eikä muutenkaan saa maaleja paikoistaan, saattavat Kuopion pojat pisteen tai pari hakea vieraskaukalostakin.

Ilvesfanienkaan ei kannata huolestua, kunhan maalittomuus ei kauhean pitkäksi venähdä. Niin ylivoimaisesti se peliä hallitsi, kunhan sai luistimiinsa vauhtia. Eli siis kolmannessa erässä lähinnä.

Loppuun vielä Ilvestähdet:

*** Jason Guerriero
** Marko Anttila
* Toni Koivisto
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Jussi Pernaa

Ensimmäisessä erässä 3 vaihtoa peliaikaa yhteensä ~1.17.
+- saldo -1. Pernaa piti oman miehensä kyllä, mutta muu ketju muni tämän.

Toisessa erässä 4 vaihtoa ja peliaikaa ~2.34. +- 0.
Kaksi ohimennyttä laukausta ensimmäisessä vaihdossa, jolloin pelattiin 4v4.

Kolmannessa erässä ei peliaikaa.
 

V8350

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No Pernaasta hieman noin sivusilmällä katsottuna. Liigaura alkoi aika kehnosti, mielestäni ensimmäinen vaihto pelissä ja 10 sekunnin päästä omissa soi. Sen jälkeen ei tainnut 1. erässä pelata.

Toisessa erässä taisi päästä heti alussa pelaamaan tasavajaalla, aika hyvää peliä siinä viivalla ja pari laukaustakin lähti. Sen jälkeen muutama vaihto, mutta kun Kalpa meni jälleen johtoon, niin ei tainnut enää loppupelissä näkyä.

Vähäisen peliajan perusteella ei nyt voi mitään tarkempaa analyysia tehdä, mutta sanotaan ettei nyt aivan hasardiäijältä vaikuttanut, Kinosta parempi mutta siihenhän nyt ei paljon tarvita...
 

Juho M

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS.
Ei peli ollut niin yksipuolista Ilveksen hallintaa. Ilves toki hallitsi kiekkoa, mutta varsinaisissa maalipaikoissa ei hirvittävää eroa ollut. Kurka tuhri rankin eka erässä ja tolpat menivät "vaan" 3-1 Ilvekselle. Eka erä oli mielestäni jopa KalPa:n lievää hallintaa. Toinen Ilveksen hallintaa. Kolmas selvästi Ilveksen, mutta 2-2 tasoituksen jälkeen Kurkalla oli kaksi varmaa maalipaikkaa ratkaista peli jo varsinaisella peliajalla.
 
Viimeksi muokattu:

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Kyllä taas kerran tällä kaudella Ilves onnistuu häviimään juuri silloin kuin voitto näyttää todennäköiseltä. Torjuntoja oli KalPan Luostarisella 45 ja Ilveksen Pitkämäellä vaan 15, joten ei voi sanoa etteikö peli ois ollut Ilveksen hallinnassa. Melkoinen alisuoritus koko tamperelaisjoukkueelta. Kaksi ylivoimamaalia ei kovin paljon lohduta kun menetetään kaksi pistettä.
 

TML

Jäsen
Ilveksen laukausmäärä ei kerro kyllä totuutta vaarallisista paikoista joita ei loppupeleissä ollut hirveästi. Pari tolppaa taisi olla mutta muuten aika kesyä. Taube Pitkämäeltä mahtava game save 15 sekuntia ennen pelin loppua.
 

NemI

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ai jai jai Aapo minkä teit! Vaikka tässäkin pelissä oli toki taas tarjolla ne täydet kolme pinnaa niin kyllä nämä kaksikin maistuu makialle.

Pelinkulkuhan meni ihan normaalin kaavan mukaan: KalPa johti (useampaankin otteeseen) mutta johtoasemaa ei vaan pystytä pitämään loppuun asti. Ehkä vielä joku päivä?

Tästä on sitten hyvä jatkaa Sikakossa Pelsuja vastaan. Toivottavasti mitään poissaoloja ei enää perjantaiksi tule tämän enempää vaikka ainakin Rossiterin pitäis jälleen jäälle palata...?
 

Uncle Ben

Jäsen
Joo, torjuntamäärät ei kerro aivan koko totuutta pelin kulusta, mutta kyllä peli kuitenkin vahvasti Ilveksen hallinnassa oli. Luostariselta tosiaan hieno matsi, vaikka huippuvaarallisia paikkoja Ilveksellä ei ihan solkenaan ollutkaan. 45 torjuntaa ja vain 2 maalia ja päälle vielä Raipen rankkarin torjunta - se on kiitettävä suoritus. Noilla otteilla voisi tarjota enemmänkin peliaikaa.

Kuten ennenkin on todettu, KalPan puolustus toimii ihan eri malliin kuin alkukaudesta. Edellisellä kerralla Ilveksen vieraana tuli takkiin 7-2 ja vaikkapa nuo maalivahtien torjuntalukemat olivat tuolloin kuitenkin paljon tasaisemmat. Ja eilenhän puolustuksesta oli kuitenkin poissa niin Rossiter, Alastalo kuin Pistokin. Kurka dominoi tuttuun tapaan KalPan hyökkäysosastoa, harmi vain, että on vähän yksin. Salonen kaiveli joitakin aloituksia, mutta muuten minusta ei erityisiä piristymisen merkkejä otteissa näkynyt. Ehkä kannattaisi kokeilla Qvistiä Kurkan sentterinä..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös