Ilves-JYP To 7.10.2004

  • 7 805
  • 69

Raimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Hele
Miltäs tuo meidän Westcottin peli näytti Ilves - kannattajien näkökulmasta, onko kaverissa ainesta?

Mies saattaa hyvinkin tulla olemaan oiva lisä puolustukseenne. Melko eleetöntä ja perusvarmaa peliä. Kävi Peltomaan kanssa pientä vääntöä ensimmäisessä erässä, jossa menetti kypäränsä.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Tähdistö:
*** Marko Luomala
** Jesse Niinimäki
* Ville Koistinen

Näin muistelen.

Jesse oli tulikuuma!

Ismo Kuoppalan syöttö 4-1 maaliin oli huikea. Erityisesti mieltä lämmitti heti syötön jälkeen lähtenyt itseluottamusta ja onnistumisen riemua kuvaava tuuletus.

Laurilan muodonmuutos on huikaiseva. Eilenkin Laurila oli äärinmäisen luotettava.

Ulkomaalaiskolmikko on enemmän (Messa) ja vähemmän unessa.

Ilveksen nelosketjun heikkous alkaa olemaan jo huvittavalla tasolla. Miettinen ja Jäminki eivät pelaa tällä hetkellä liigatasoista peliä.


Ja kuten HN sanoikin jo - Juuri tälläistä taitokiekon juhlaa yleisö haluaakin nähdä - Vittuun nöyryys,eläköön Virtuositetti!

Edit:Linkki Ilveksen sivulle,jossa voit katsoa Ilveksen tekemät maalit: http://www.ilves.com/videot071004.php
 
Viimeksi muokattu:

Kopteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Pelistä lienee sanottu jo kaikki olennainen.
Lisätään kuitenkin Jypin Piispasen? idioottimainen laukaus tyhjään Ilves-maaliin sekunteja vihellyksen jälkeen.
Mahtoi ääliöstä tuntua hyvältä...

On se Jesse huikea, meillähän onkin kakkossentteri.
Tänään Jesse oli jopa ykkönen kun Raimo pelasi, ainakin minun mielestäni,
Raimo-asteikolla huonon pelin.

Vidgrenin maalin esityö oli sellaista peliä mitä meikäläinen rakastaa.
Lisää tätä!

Vapise Tepsi!
 
Viimeksi muokattu:

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Muutama hajakommentti edellisiä muilta osin peesaten

Ensin pari pilkunviilausta tuomarityöskentelystä, koska muutamat 5-3-ylivoimien tulemiset ja tulematta jäämiset jäivät kaivelemaan:

Jyp sai kaksi 5-3-ylivoimaa, joista avausmaaliinsa johtaneen todella heppoisesti (ja mikä pahinta, kuten Mane kirjoitti, tilannetta edelsi ylivoimalla pelanneen selvähkö rike).

Ilvekselle jäi yksi tai varauksin kaksi päivänselvää 5-3:sta viheltämättä. Ensimmäisessä tilanteessa Jypille oli tulossa siirretty rangaistus, ja kun Pitkämäki luisteli pois maalista, joku Jypin pelaajista (en nähnyt kuka) sai kiekon täysin vapaana Ilves-siniviivan tuntumassa, mutta ampua täräytti sen vihellyksen jälkeen tyhjään maaliin (kaikkia jääkiekon sisäisiä koodeja vastaan ollut temppu, ilman muuta kympin tai pienen käytösrangaistuksen paikka, jälkimmäinen olisi siis aiheuttanut 5-3-ylivoiman). Toisessa tilanteessa Koistinen(?) lähti yv:llä kuljettamaan kiekkoa omasta päästä, mutta hänet vedettiin takaapäin nurin tavalla, jollaista selvemmin ei kahden miehen ylivoimaa voi juuri saada.

No joo, yksittäisiä tilanteita, jotka eivät ottelua ratkaisseet. Vituttamaanpahan kuitenkin jäivät, koska näinkin olisi voinut käydä. Ylipäätään tuomarin työskentelystä oli todella vaikea löytää minkäänlaisat linjaa, mutta koska Ilves voitti, tätä tuskin puusilmäisimmätkään tulkitsevat selittelyksi.


Vielä Niinimäestä:

Liekeissä on poika, juu. Ensimmäisellä erätauolla alkoi jo totisesti hiipiä mieleen, mitä Niinimäen on tehtävä ja Leinon samalla jätettävä tekemättä, että paikat joukkueen hierarkiassa vaihtuvat. Leino sai toisessa erässä kakkossyötön Vidgrenin maaliin, mutta muuten homma oli tältä kaudelta totutun tahmeaa. Yv-aikaakin alkoi herua Niinimäelle vasta siinä vaiheessa, kun ottelu oli jo enemmän tai vähemmän ratkennut. Voi vain toivoa, ettei Jesse tätä menoa ala katua Ilveksen kanssa tekemäänsä jatkosopimusta.


EDIT:

Hakametsässä oli kieltämättä havaittavissa jonkinlaista back to the eightie's -meininkiä. Ensin höntsäilevan helpohkosti homma selväksi ennen toista erätaukoa, ja päätöserässä varsinkin puolustuspelaaminen totaalisesti läskiksi. Tauben torjuntaprosentti ei tainnut olla jätkillä päällimäisenä mielessä, liekö ollut lauantain TPS-matsi vai kaikessa yksinkertaisuudessaan sama kuin Nykäsen Matilla ennen muuatta hyppyään Calgaryn olympialaisissa.

Vaikka VeijariVirtuositeetti oli siis tältä osin huippuluokkaa, pisteenkin ryssiminen kolmen maalin johtoasemassa vajaat yhtä monta minuuttia ennen loppua olisi ottanut kupoliin, etten sanoisi, rankasti. Eikä vähiten sen takia, että 18 pistettä plakkarissa on sentään huomattavasti mukavampi lähteä kohtaamaan liigassa neljän parhan joukkoon veikattuja joukkueita, jotka kohdataan tällä kertaa viimeisenä. Lauantaina Tampereen Ilves -nimisen SM-liigajoukkueen mittaustalkoot lopullisesti alkavat.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Viestin lähetti HN
Vanha kahvamaine tietysti painaa yhä kiekkofanien mielikuvissa, mutta tätä menoa se unohtuu pian. Nyky-JYP on pelityyliltään yksi SM-liigan viihdyttävimmistä joukkueista.

Helppo se on puhua kun maaleja mätetään sen minkä ehditään..;) Itse kyllä valitsisin mielummin sen kahvaus -> voitto -taktiikan, tällä pelillä tiputaan pleijareista.
 

artell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Jip Pii
Edit: Ai niin; tuomarityöskentelystä vielä. Jos valittaa tämän päivän tuomaroinnista, ei mielestäni voi valittaen vaatia kahvaamisen kitkemistä SM-liigasta.

Ai jaa? Siis linjaton viheltely poistaa mielestäsi kahvaamisen liigasta?

En siis voi mielestäsi valittaa siitä kun Jypiläinen roikkui puoli kenttää mailallaan ilves-pelaajan kainalossa? Tämä kirvoitti muuten minutkin jo huutamaan tuomarille henkilökohtaisia mielipiteitäni.

Tai entä se kun Suvanto ensin piti mailalla kiinni Jypiläisestä ja sekuntia myöhemmin yritti kampata toista Ilves-maalin nurkalla - ei vihellystä?

Salminen puhalsi mielestäni alussa tarkasti, keskellä ei mistään ja loppua kohden yleinen linjattomuus vaivasi piiparointia. Yritystä selvästi on, mutta tuohon en voi hyvälläkään tahdolla olla vielä tyytyväinen.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Viestin lähetti HN
"JYP on mukava joukkue. Jätkät rakentaa peliä hyvin ja pelaavat taitokiekkoa eivätkä kohnota kovaa. Ne pelaa mukavaa peliä, jota vastaan on kiva pelata."

- Ilveksen huippupakki Ville Koistinen Jatkoajan otteluraportissa

Onhan se ihan mukava että kaverit tykkää, mutta mitäköhän "kohnottaminen" mahtaa tarkoittaa?

Ja varmasti JYP on yleisöystävällinen kun omissa heiluu sen 4-5 kertaa joka pelissä. Kukapa ei maaleista pitäisi.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Kokonaisuutena Salminen esitti mielestäni parasta piiparointia mitä tällä kaudella on Ilveksen peleissä nähty.

Ensimmäisessä erässä tarkka touhua - jokaisesta koukusta äijä boksiin - hyvä hyvä.

Toisessa erässä noin välillä 23-27 minuuttia oli joku ihme herpaantuminen jonka aikana ei vihelletty mitään, mutta muuten lähti edelleen joka koukusta ja mailasta kiinnipitämisestä pihalle.

Ikävää oli se, että kolmannessa erässä linja katosi täysin eikä enää vihelletty mitään.

Nuo Ilveksen kaksi 3-5 alivoimaa olivat sen hetkisen linjan mukaisia. Totta on, että etenkin 5-4 ylivoimaa pelatessa Koistisen kaatamisesta olisi ilman muuta pitänyt viheltää kakkonen ja Piispasen olisi pitänyt saada se kakkonen tai kymppi kiekon lyömisestä tyhjään verkkoon muutama sekuntti vihellyksen jälkeen.

Nyt siis linja piti aika tarkkaan 36 minuuttia ja 24 minuuttia linja oli perseestä. Tämä on kuitenkin huomattavasti enemmän, kuin yhdessäkään aikaisemmassa pelissä joissa ei koskaan ole tiennyt mistä lähtee pihalle ja mistä ei.

-ipa rules
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Viestin lähetti HN
Koittakaa nyt ymmärtää, etten tarkoita (ja tuskin Koistinenkaan tarkoittaa) positiivisella ja viihdyttävällä kiekolla sitä, että puolustaa huonosti ja päästää paljon maaleja. Tarkoitan sillä sitä, että monesta muusta liigajoukkueesta poiketen JYP pyrkii rakentamaan ihan oikeita, kontrolloituja hyökkäyksiä ja hakee luovia, ovelia ratkaisuja aivottoman roiskimisen sijaan.

Kyllä minä ainakin ymmärsin, mitä ajoit takaa. Mutta ei voi olla tyytyväinen kun JYP häviää, ja sen takia puutuinkin tähän :)
 

artell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti ipa rules
Nyt siis linja piti aika tarkkaan 36 minuuttia ja 24 minuuttia linja oli perseestä. Tämä on kuitenkin huomattavasti enemmän, kuin yhdessäkään aikaisemmassa pelissä joissa ei koskaan ole tiennyt mistä lähtee pihalle ja mistä ei.

-ipa rules
Hmm.. kuulostaa siltä että nimimerkit HN ja ipa rules ovat tyytyväisiä kahvattomuuden tavoittelussa hetkellisesti tällaiseen välimalliin, jossa linja aaltoilee kunhan välillä, edes joskus, puhalletaan kaikki kahvat.

Mielestäni tämä on pahinta, että tavoitellessaan totaalikahvakieltoa tuomari saa välillä ihme kunnollisuuskohtauksen ja välillä ei puhalla mitään. Miettikää tilannetta joukkueen tai yksittäisen pelaajan silmin.. kuinka pelaamiseen voi suhtautua järkevästi, kun linja ei säily läpi ottelun? Kyllä mielestäni ottelun alussa valitun linjan pitäminen on tärkeämpää kuin järjetön ailahtelu. Parasta olisi tietysti jos alussa se linja olisi "ei kahvausta".
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Juurihan minä kirjoitin, että oli hyvin synkkää, että se linja katosi kolmannessa erässä. Muiden tuomareiden kohdalla ei kuitenkaan ole ollut mitään linjaa vaan on puhallettu ihan mitä sattuu.

Eilen se linja piti lähes 2/3 pelistä mikä on huomattavan paljon keskiarvoon verrattuna.

60 min siihen tyyliin miten Salminen puhalsi ensimmäisen erän niin sitten olen tyytyväinen. Kaikki kahvat pois vaikka pelattaisiin sitten 15 ensimmäistä kierrosta jatkuvasti alivoimaa.

-ipa rules
 

artell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti ipa rules
Juurihan minä kirjoitin, että oli hyvin synkkää, että se linja katosi kolmannessa erässä. Muiden tuomareiden kohdalla ei kuitenkaan ole ollut mitään linjaa vaan on puhallettu ihan mitä sattuu.

Eilen se linja piti lähes 2/3 pelistä mikä on huomattavan paljon keskiarvoon verrattuna.

60 min siihen tyyliin miten Salminen puhalsi ensimmäisen erän niin sitten olen tyytyväinen. Kaikki kahvat pois vaikka pelattaisiin sitten 15 ensimmäistä kierrosta jatkuvasti alivoimaa.

-ipa rules
Asia selvä, olemme samaa mieltä asioista.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Sen verran vielä, että toisessa erässä joku JYPpiläinen taklasi kerrassaan komeasti -keskialueen pommilla- Steve Kariyan nurin. Hieno ja puhdas taklaus, eikä edes tullut jäähyä. Lisää näitä.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Saku #11

Joo, joskin Kariya oli siinä tilanteessa kiekoton pelaaja, eikä kiekko, ellen aivan väärin muista, ollut lähimaillakaan. Kiekoton mies joka tapauksessa.

Muilta osin puhdas niitti, nähdäkseni.



Ranger
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Petri Virolainen taklasi myös Kariyan pään pleksiin ensimmäisessä
tai kolmannessa erässä,josta olisi kenties voinut viheltää.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Re: Saku #11

Viestin lähetti ranger
Joo, joskin Kariya oli siinä tilanteessa kiekoton pelaaja, eikä kiekko, ellen aivan väärin muista, ollut lähimaillakaan. Kiekoton mies joka tapauksessa.

Muilta osin puhdas niitti, nähdäkseni.



Ranger
Aijaa, muistin ilmeisesti väärin. Minun mielikuvani oli se, että Kariya sai takaansa syötön, nappasi kiekon mukaansa, ja juuri kun käänsi katseensa kentälle, tuli pommi. Noh, eipä olisi ensimmäinen kerta kun muistaisin väärin...
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En muista, missä kiekko oli sillon ku Virolainen taklas Kariyan siinä keskialueella, mutta kyllä vähän hymyilytti ku joku Ilves-fani siinä meidän edessä sano sitä selkääntaklaukseks.

Ite pelistä ei voi sanoo muuta ku sen, että jos Jyppi jatkaa tommosta löysäilyä, ni ei varmaan tarvi kovin montaa peliä voittaa.
 

KOjakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Re: Re: Saku #11

Viestin lähetti Saku #11
Aijaa, muistin ilmeisesti väärin. Minun mielikuvani oli se, että Kariya sai takaansa syötön, nappasi kiekon mukaansa, ja juuri kun käänsi katseensa kentälle, tuli pommi. Noh, eipä olisi ensimmäinen kerta kun muistaisin väärin...

Ei ollut kiekkoa Stevellä. Oli kyllä valmiina ottamaan kiekkoa, joka ilmeisesti hänelle oli juuri tarkoitus syöttää, meni vaan syöttö hieman pitkäksi tämän taklauksen takia. Taklaus itsessään oli tosi hieno ja puhdas, ja lisäksi se tehtiin hiljaisella vauhdilla, eli tästä jäähy olisi ollut vääryys(omasta mielestäni).

Sikäli kyllä tuo jäähy olisi ollut paikallaan, että vastaavan tyylisestä tilanteesta jokunen vuosi sitten, kun Ilvesläinen taklasi Ville Peltosta kiekon tavoittelu tilanteessa ikävin seurauksin MIELESTÄNI puhtaalla taklauksella, tuli tolkuton mediapeli ja seuraukset sen mukaiset...ääh kunhan vetäsin Suvin mukaan aamu tuimaan;)

Jep, lisää tällaisia taklaussuorituksia, kun ne vielä osuvat kiekollisiin, olemme pelastamassa jääkiekon.

Esitän suuren kiitoksen taklaajalle tästä.

Ps. Ottelussa nähtiin toinenkin erittäin puhdas taklaus, kun Simo Vigren taklasi hyökkäys päädyssä Jyppiläisen laitaan erittäin puhtaalla taklauksella, Simo rulaa.
 
Viimeksi muokattu:

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Viestin lähetti HN
Koittakaa nyt ymmärtää, etten tarkoita (ja tuskin Koistinenkaan tarkoittaa) positiivisella ja viihdyttävällä kiekolla sitä, että puolustaa huonosti ja päästää paljon maaleja.

Juu, tämän ymmärsin, oma heittoni olikin lähinnä kritiikkiä JYPin ajoittain luokatonta puolustuspeliä kohtaan. Aika vähänhän JYP on ilmeisesti kahvannut tänä vuonna, mikä sinällään on hyvä asia jo ihan pelin itsensä kannalta.

Totuushan tässäkin asiassa on että saa sen neljä päästää omiin mutta pitää itse tehdä vähintään viisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös