Ilves - HPK La 30.10.2004

  • 7 370
  • 56

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Joopa joo.
Alku hyvä ja loppu paskaa, tää on mun Ilves
Pesosen tappelua en harmittavasti nähnyt, koska lähdin 1-4 maalin jälkeen kotio, ei tuollaista paskaa kukaan katso.
Pajunen voi laittaa sen ns. tuomarinkorttinsa takaisin sinne muropakettiinsa mistä sen löysikin, uskomattoman paska tuomari ei voi muuta sanoa.
Ilves oli paska ja eipä tuo yllätys ole kun ainoat pelaajat joukkueesa ovat Pesonen, Stefan ja Pitkämäki
 
Suosikkijoukkue
Kerho ja Philly
Viestin lähetti Infamous
Pelimiehiä, tulisieluja?
Pesonen oli tämän(kin) päivän tulisielu. Mies taklasi lähes joka vaihdossa, ja päätti pelinsä vielä selkeään voittoon nyrkkimittelössä

Eikös Pesonen ole juuri näitä kavereita, jotka valitsevat parivaljakkonsa aina sieltä isoimmasta ja kovimmasta päästä niin kuin tänäkin iltana? Mutta jos Setzinger leikkiin omatahtoisesti ryhtyi niin mikäs siinä sitten. Kaikenlaisia konsteja Ollin herättämiseen on käytetty ja jos nyt kunnon turpiinsaaminen antaisi vähän piristystä Singerin otteisiin.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kiekko oli muualla tappelun alkaessa, joten katsojilta ja oletettavasti kameroiltakin jäi aivan tappelun alku näkemättä. Pesonen pudotti hanskat ensin. Korkea maila-kakkonen viittaisi Setzingerin hermostuneen mailan osumasta ja sitten Pesosen pudottaneen hanskat. Itse tappelu oli harvinaisen yksipuolinen, tosin Setzinger taisi kaatua paidan repäisyn, eikä osuneen iskun, voimasta. Mies keskittyi pelkästään kilpikonnasuojaukseen.


Ilves oli kaksi ensimmäistä erää kiekollisesti niskan päällä ja varsinkin toisessa erässä loi solkenaan maalipaikkoja, joissa maalivahti-Wiikman teki aikeet jatkuvasti tyhjiksi (ja kerran taisi kilahtaa ylärima). Ensimmäisessä erässä peli oli enemmänkin pakkopelin pyörittämistä. HPK pääsi kuitenkin Ilveksen repaleisen puolustamisen ansiosta aina toisinaan vaarallisiin vastahyökkäyksiin ja toisessa erässä tuli tällaisesta 1-1-tasoituskin, tilanteessa Ville Koistinen pelasi erittäin löysästi, joskin Ritalla oli etuna se että Koistinen ei kiekkoa nähnyt. (kiekko oli ilmassa ja Rita kuljetti sitä irtioton kannalta ratkaisevilla hetkillä vartalollaan)

Kolmannen erän alussa HPK myllytti miten tahtoi 1-3-maaliin asti ja sen jälkeen puolusti helpon näköisesti johtoaan loppupelin ajan. Ilveksen ylivoima ei toiminut missään vaiheessa nytkään, ellei sitä lopun 6-4-ylivoimaa lasketa, joka sekin sitten päättyi alivoimamaaliin.

Tuomari Pajunen jätti mailahäirinnän ottamatta, mutta Ilvekselle sopii mielummin ruumiit vain pois-linja, kun erikoistilanteissa tulee kuitenkin takkiin, vaikka vastustaja ottaisi jäähyjä kolminkertaisesti omiin nähden. Avauserän erikoisuutena, taisi olla ajassa 12.09, Ville Koistinen taklasi HPK:n jäähyaition pleksin sirpaleiksi, kohteena ollut Keinänen onnistui väistämään taklauksen puolittain.

Stefan pelasi erittäin vahvan ottelun ja myös Kariya on piristynyt valtavasti Stefanin tulon jälkeen. Miesten junailema maali oli ammattimiesten taidonnäyte.

Niin, Timo Peltomaa jätti kentän toisessa erässä heittäytyessään alivoimalla pakin rannelaukauksen eteen. Kiekko karkasi keskialueelle, mutta uhri oli turha, sillä muutama kymmenen sekuntia myöhemmin kiekko oli Ilveksen maalissa. Jääskeläinen oli jäähyllä, mutta maali menee Cory Murphyn piikkiin, joka menetti kiekon alimpana miehenä ja Jääskeläinen joutui jäähyn arvoisesti roikkumaan. Murphyn piikkiin menee myös HPK:n neljäs maali jossa hän olisi ehtinyt kiekkoon jos olisi huomannut Voutilaisen siihen pyrkivän. Helmisen ketjussa kokeiltiin Peltomaan loukkaantumisen jälkeen Vidgreniä ja myöhemmin Niinimäkeä. Jäminki nousi kolmoseen ja Miettinen kävi pelaamassa nelosketjun harvat kolmannen erän vaihdot.
 
Viimeksi muokattu:

Devin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Re: Re: 3 pistettä!

Viestin lähetti herjajengi
No jos reilu tappelu on ollut niin turha siitä on porata kun tukkaan tuli, ens kerralla sitten kovemmin nyrkein. Hienoa, että tapellaan.

Kyllä, hienoo. Jos tuli tällä kertaa pataan, ni sit tuli, kattellaan ens kerralla. Radioselostuksen perusteella vaan vaikutti, että meidän jätkä ei ollu ihan mukana koko hommassa. Vai oliko omaa syytään...?
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
En ole nähnyt koko tappelua, mutta samanlaiseen poraamiseen mitä lukko-fanit esittivät, en lähde. Mane tuossa selittikin aika hyvin tappelua, varmaan aika puolueeton arvio.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaksi erää Ilves oli niskan päällä, mutta kolmannen erän alkuun tullut 1-3 -osuma oli ihmeellinen kuolinisku joukkueelle. Oli kyllä säälittävää katsella miten pelaajat luovuttavat täysin, vaikka peliaikaa on vielä melkein 18 minuuttia jäljellä ja ollaan perässä vain 2 maalia! Yhdellä kavennusmaalilla yleisö olisi saatu herätettyä ja hurmos päälle, mutta äijiltä loppui pelihuumori totaalisesti. On se vaan käsittämätöntä, ettei voida edes taistella pelin loppuun saakka ja uskoa pelin kääntymiseen! Pesonenkin olisi voinut vastustajien jahtaamisen sijaan keskittyä kolmannessa erässä olennaiseen.

Kolmannen erän turhailun lisäksi jäi harmittamaan toisen erän hukatut avopaikat. Pesosella, Stefanilla ja Kariyalla oli kaikilla kerran puolityhjä maali edessään, mutta eipä niistä vaan kiekkoa saatu verkkoon. Kaksi näistä tilanteista pelasti kyllä hienosti Wiikman, joka on ainakin muutaman näkemäni pelin perusteella todella hyvä löytö HPK:lta. Aika varman ja eleettömän näköistä on miehen peli. Otteet ovat sennäköisiä, että tuskinpa Wiikman jää miksikään tähdenlennoksi.

Stefan tulee olemaan huippuluokan vahvistus, kunhan miehen kunto vain saadaan SM-liigan edellyttämälle tasolle. Tällä hetkellä Stefan pystyy vetämään vain todella lyhyitä vaihtoja. Ilveksellä on hyökkääjistössä valitettavan kapea materiaali, joten Stefan täytyy saada mahdollisimman pikaisesti siihen kuntoon, että mies jaksaa pelata parikymmentä minuuttia pelissä. Tänäänkin Stefan pelasi todella hyvin ja oli aina vaarallinen kiekon saadessaan, mutta kolmannessa erässä kunto näytti loppuvan aika pahasti.
 
Viimeksi muokattu:

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ne ei osaa hävitä!

No joo!

Hienoa oli olla katsomassa peliä, jossa kolme (siis 3) [toisinsanoen III] pistettä matkasi Hämeenlinnan PalloKerhon matkaan!

Taas pelattiin ensimmäiset kaksi erää vastustajan mukaan ja vääryys ei olisi ollut, vaikka Ilves olisi johtanut tuossa vaiheessa 4-2 tai 3-1. Mutta kun taito ei riitä, niin se ei riitä. Maalinteko on pulmallista hommaa nääs. Hauskinta oli minun mielestäni tilanne, jossa toisessa erässä Leino syötti pelaajasumaan sokkosyötön paikassa, jossa suhtkoht hyvällä vedolla olisi Ilves saanut toisen maalin, aivan käsittämätön ratkaisu. Niin, Leino oli aivan yksin maalivahtia edessä b-pisteellä, kun muut olivat keskellä kenttää ja tilaa oli hyvin. Sitten kolmannessa erässä väsy iski Ilveksen pojille ja se oli byebye. Ja lopuksi vielä Sykora&Jamalainen heräs ja otti molarin pois 7 minuuttia ennen loppua, josta seurasi näennäistä painetta Kerhopäätyyn. Tämän seurauksena Voutilainen piti Murphylle oppitunnin luistelusta ja kiekon suojaamisesta.

Niin ja siitä tappelusta. Seurasin tapahtumien kulkua jollakin asteella, vaikka näkyvyys ei ollut mikään paras niin kaukaa. Ensin Stefan nokitteli Setzingeriä Kerhon siniviivalla, jonka jälkeen takavasemmalta (Kerhon puolustusalueelta) tilanteeseen Stefanin vetäydyttyä tuli Pesonen. Kädet+maila korkealla siinä Pesonen jotain mielestäni teki ja Olli haasteen vastaan periaatteessa otti, Pesosen lyönti ja Olli meni kilpikonna-asentoon maihin polvilleen, Pesonen vielä tähän innokkaana lyömään vetäytynyttä/hävinnyttä.

Tuomari oli paska. Mailalla sai kampata, kun kaveri katseli kaukalomainoksia.
 
Viimeksi muokattu:

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Ennenkuin väittely aiheesta tosissaan alkaa, muistutan että väkivalta on väärin ja tappelut eivät kuulu jääkiekkoon.

Ja Setzingerille voi tosiaan pieni pataan saanti tehdä ihan hyvääkin noin niinkuin herätysmielessä. Tähän kun vielä joku olisi älynnyt kysyä Jaloselta että "Oliko kyseessä käskytys vastustajan kultakypärän poistamiseksi?" niin homma olisi täydellinen. Toisaalta; mistä minä tiedän mitä "Aamulehti" lehdistötilaisuudessa on udellut...

Ei jatkoaikaa, ei rankkareita. Mitä nämä tällaiset voitot ovat?
 

Kyle

Jäsen
Alotetaan siitä tän päivän mielenkiintoisimmasta asiasta "tappelusta". Pesonen tuli maila korkealla keskialueen kähäkkään, setsetsetsingeri kävi heti päälle, mutta Pesonen sai ekan lyönnin sisään ja Oliver menetti tasapainon ja tämä "cat-fighting" oli ohi.

Ilveksestä erottui Pesonen, joka kaksi erää taklasi ja pelasi hyvää peliä. Kolmannessa erässä kävi monessa tilanteessa kuumana.

Stefan - Karyia akseli toimi, tuloksena vain yksi maali vaikka paikkoja oli noin 5.
Karyian maalia edelsi tilanne jossa Stefan piti kiekkoa maalin takana, kaksi Hpk:n pelaajaa kävi taklaamassa, tuloksena molemmat Kerhon pelaajat kaatuivat ja Stefan pääsi syöttämään.

Hpk:sta ei pahemmin erottunut kuin Wiikman ja Pajula, sekä Suomen ärsyttävimmät fanit.

Bonus mainintana Koistisen(?) tyylipuhdas niitti jonka seurauksena 10 minuuttia keräiltiin pleksin palasia.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Tuosta tappelusta sen verran että Pesonen taisi saada kolme lyöntiä nopeasti ja Setzingeri kerkes sanoo ilv.. pudottiko se edes hanskoja?
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Gerodz
Alotetaan siitä tän päivän mielenkiintoisimmasta asiasta "tappelusta". Pesonen tuli maila korkealla keskialueen kähäkkään, setsetsetsingeri kävi heti päälle, mutta Pesonen sai ekan lyönnin sisään ja Oliver menetti tasapainon ja tämä "cat-fighting" oli ohi.
Kiva, että näit samoin. Setzinger piti hanskat käsissä, Pesosella oli haluja ne pudottaa ja pudotti, kun oli niitä haluja ja turhautumista.
Viestin lähetti Gerodz
Stefan - Karyia akseli toimi, tuloksena vain yksi maali vaikka paikkoja oli noin 5.
On muuten hyvä hankinta tämä Stefan! Kun jaksaa jatkossa pelata enemmän, niin tehot ovat mahtavat, kunhan viereen olisi kunnon pelimiehiä.
Viestin lähetti Gerodz
Hpk:sta ei pahemmin erottunut kuin Wiikman ja Pajula, sekä Suomen ärsyttävimmät fanit.
Mikä niissä faneissa ärsyttää, onko niillä menestystä parempaa. Tosin, mä ymmärrän sua, olen havainnut "huono käytös" ilmiön etenkin Hakametsässä. Jurrissa ovat ainakin, usein.
Viestin lähetti Gerodz
Bonus mainintana Koistisen(?) tyylipuhdas niitti jonka seurauksena 10 minuuttia keräiltiin pleksin palasia.
Se oli hieno kova taklaus Koistiselta! Kerholainenkin otti tyylipuhtaasti vastaan. Näitä lisää!

PS: Hassinen ei pelaa puolustuspäässä tahi kokonaisvaltaisesti hyvin. Mutta kun maalipaikka on, niin aika usein se on siellä. Ei ollut Pitkämäellä mahdollisuuksia, ei mitään, ei vaan voinut ehtiä nostamaan kättä etukulmaan.
 
Viimeksi muokattu:

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Viestin lähetti Tribal
Eikös Pesonen ole juuri näitä kavereita, jotka valitsevat parivaljakkonsa aina sieltä isoimmasta ja kovimmasta päästä niin kuin tänäkin iltana? Mutta jos Setzinger leikkiin omatahtoisesti ryhtyi niin mikäs siinä sitten. Kaikenlaisia konsteja Ollin herättämiseen on käytetty ja jos nyt kunnon turpiinsaaminen antaisi vähän piristystä Singerin otteisiin.

Jaa-a, enpä ole Pesosen tappelijanuraa juurikaan seurannut, ja en siis voi tähän väitteeseen sanoa juuta enkä jaata. Tällä kaudella oli käsittääkseni ensimmäinen laatuaan. Mutta käsittääkseni tappeluun haetaan kentältä juuri se mies, joka hetkeä aikaisemmin on tehnyt jotain "ikävää". Ei se sitä kokoa katso.

Tosin en edelleenkään pysty sanomaan, mitkä tapahtumat johtivat tähän kyseiseen tappeluun. Voi toki olla niinkin, että Pesonen aivan provosoimatta valitsi kumppanikseen juuri Ollin.
 

Kyle

Jäsen
Viestin lähetti Infamous
Voi toki olla niinkin, että Pesonen aivan provosoimatta valitsi kumppanikseen juuri Ollin.

Olen edelleen sitä mieltä että kyseinen Olli halusi alottaa tappelun, tai ehkä torikokouksen, johon Pesonen vastasi.

Pesonen sen sijaan yritti haastella Laamasta kymmenisen minuuttia aikasemmin, siinä tilanteessa J-P kävi törkkimässä jo valmiiksi kuumennutta Pesosta.
 

Devin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Gerodz
Olen edelleen sitä mieltä että kyseinen Olli halusi alottaa tappelun, tai ehkä torikokouksen, johon Pesonen vastasi.

Pesonen sen sijaan yritti haastella Laamasta kymmenisen minuuttia aikasemmin, siinä tilanteessa J-P kävi törkkimässä jo valmiiksi kuumennutta Pesosta.

Ei mikään turha jätkä tämä Pesonen.. Onneksi haastelee saman tasoisia kavereita.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Gerodz
Olen edelleen sitä mieltä että kyseinen Olli halusi alottaa tappelun, tai ehkä torikokouksen, johon Pesonen vastasi.
Edelleen, jos lukutaito ei ole vahvin osa-alueenne. Jotain hässäkkää Stefanilla ja Setzingerillä oli siinä siniviivan kohdalla. Oliko Olli tehnyt jotain ikävää, sitä en tiedä, mutta Stefan halusi jutella Ollin kanssa hyvin lähekkäin. Kumpikaan ei ollut kiinnostunut tappelusta, jonka jälkeen Pesonen tuli takaa sivusta Setzingerin kimppuun, lyöden ehkäpä mailalla ensin. Jonka jälkeen Olli otti haasteen vastaan ja saatuaan ensimmäisen nyrkin iskun meni kontilleen maahan. Pesonen yritti vielä jatkaa mätkimistään ilman hanskoja, kunnes tuomarit tulivat väliin.
 
Suosikkijoukkue
Kerho ja Philly
Viestin lähetti Infamous
Jaa-a, enpä ole Pesosen tappelijanuraa juurikaan seurannut, ja en siis voi tähän väitteeseen sanoa juuta enkä jaata. Tällä kaudella oli käsittääkseni ensimmäinen laatuaan. Mutta käsittääkseni tappeluun haetaan kentältä juuri se mies, joka hetkeä aikaisemmin on tehnyt jotain "ikävää". Ei se sitä kokoa katso.

En tarkoittanut väittää mitään, kunhan heitin ilmoille ajatusleikin omien mielikuvieni perusteella.

Tappeluun ei välttämättä tarvitse hakea jotain kentällä ikävää tehnyttä pelaajaa, pelkkä oma turhautumisaste voi usein toimia sytykkeenä.

Sinänsä ei olisi mikään ihme vaikka Olli olisi itse aiheuttanut Pesosen lämpenemisen, sen verran Setzingerin otteita on tullut seurattua, että usein tilanteiden ulkopuolella tarjoilee ylimääräistä tökkimistä keskivertopelaajaa enemmän.
 

Devin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin..tuskin on ensimmäinen kerta, kun joukkueen paras pistemies tai alisuorittaja turhautuu. Yleensä tietysi on häviöllä olevan joukkueen ko. pelaaja.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
HPK tre poing

Vastustelijana Ilves oli keskivertovastustelijaa selkeästi parempi. Kaksi erää se jopati hallitsi pelin kulkua. Ilveksessä ei kuitenkaan ollut taitoa iskeä voittoon tarvittavia maaleja ja hyvä niin.

Kolmas erä oli HPK:lta loistava. Parin ensimmäisen minuutin aikana jannut pelasivat monen monta maalipaikkaa ja lopulta musta sitten löysi tiensä oikeaan osoitteeseen. Hassiselta upea laaki maalin kattoon. Väisäsen syöttöä tuohon maaliin ei sovi moittia.

Niin kuin joku tuossa jo aiemmin mainitsikin, niin maalivahdin pois ottaminen n. seitsemän minsaa ennen matsin loppua on pelimiehen temppu ja ansaitsi jopa fanibussillisen Sykora -huutoa.

Pesosen Jussi on pelimiehenä oiva jannu ja aineksia on jopa vieläkin kovempiin suorituksiin, mutta tuon tason kaverin pitäisi pystyä keskittymään enemmän itse pelaamiseen. Tällä en tarkoita lopun nujakkaa, joka oli ottelun jo ratkettua ihan jeah ja oikein.

Miika Wiikman otti tärkeillä hetkillä muutaman uskomattoman kopin, niin jaloilla kuin käsilläkin ja pohjusti HPK:n voiton. Upea maalivahti!

PS. Ois kiva joskus hävitä, daa-dirlan-dirlan-daa
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Viestin lähetti Infamous
Jaa-a, enpä ole Pesosen tappelijanuraa juurikaan seurannut, ja en siis voi tähän väitteeseen sanoa juuta enkä jaata. Tällä kaudella oli käsittääkseni ensimmäinen laatuaan.

Muistaakseni Jokeri paidassa Pesonen tappeli kerran ,viime kaudella Tepsin Schneiderin kanssa.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Kiekkokulttuuri kateissa!

Niin, tulipa tuossa männä viikonloppuna käytyä Tampereen Hakametsässä seuraamassa Kerhon peliä. Pelissä kävi taas kerran hyvin, mutta yksi asia jäi vähän kaivelemaan.

Nimittäin. Manselaiset tuntuvat olevan aika nirsoja pistämään Tapparan pelipaitaa päälleen. En ainakaan ko. iltana nähnyt kuin pari hassua kirvesfanipaitaa ja nekin olivat jossain vitriinissä.

En malta olla kysymättä, että tämäkö on sitä kiekkokulttuuria? Ollaan vaan, eikä tunnusteta väriä.

Meidän porukamme oli kyllä sonnustautunut kiitettävällä tavalla Kerhopaitoihin, ynnä muihin tilpehööreihin. Ja olivatpa jotkut ottaneet hieman lentopallolimskaakin.

Täältä tähän
 

KOjakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Re: Kiekkokulttuuri kateissa!

Viestin lähetti ervatsalo
Nimittäin. Manselaiset tuntuvat olevan aika nirsoja pistämään Tapparan pelipaitaa päälleen. En ainakaan ko. iltana nähnyt kuin pari hassua kirvesfanipaitaa ja nekin olivat jossain vitriinissä.
Täältä tähän
Ihan samaa ihmettelin kun viimeksi kävin hämeenlinnassa ei yhtään jokeripaitaa tullut vastaan ja mikä ihmeellisintä niitä ei ollut edes vitriineissä??

Täältä tähän
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Re: Re: Kiekkokulttuuri kateissa!

Viestin lähetti KOjakki
Ihan samaa ihmettelin kun viimeksi kävin hämeenlinnassa ei yhtään jokeripaitaa tullut vastaan ja mikä ihmeellisintä niitä ei ollut edes vitriineissä??

Täältä tähän

No voi perhanan perhana, täytyypi kaivaa jostain vittuiluna synttärilahjaksi aikoinaan saatu jokeri-lippu ja laittaa heilumaan huomisessa pelissä. Nyt kun tarkemmin ajattelee niin voipi olla, että kyseinen saatanallisiin rituaaleihin tarkoitettu pakanallinen uskontunnustusväline on jo poltettu.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ilveksen sivuilla on nyt erinomainen video tuosta Pesonen/Setzinger-tilanteesta jossa näkyy tilanne ja siihen johtaneet tapahtumat harvinaisen selvästi. Vielä hidastuttenakin. Myös ottelun kaikki maalit löytyvät:

http://www.ilves.com/videot301004.php

Setzinger ehti samassa vaihdossa tarjoamaan puutavaraa Pesoselle kerran ja Stefanille kahdesti sekä taklaamaan päähän Turusta kunnes oli takaisinmaksun aika. Kaksi osunutta iskuahan siinä vain jaettiin, eikä Setzinger saanut edes hanskoja pois joten hänen rangaistuksensa tuosta nimenomaisesta tilanteesta ei ollut oikeutettu.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös