Ilves - Blues To 17.2.2005

  • 7 732
  • 61

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ilves-Blues To 17.2.05

Ja jälleen puuttuu ketju meidän Blegin huikeasta kamppailusta, pleiohveihin vievän nousukiidon aloittavasta titaanien taistosta. Mistä moinen, kusun ma?

Sen nyt ymmärtää, ettei espoolaisia tällä hetkellä oikein ns. nappaa, muttaettä ipalaisetkaan eivät kiinnostu kiekosta - jo on aikoihin eletty. Vai onko kaikki Ilves-keskustelu keskittynyt seuran omalle, vähemmän tasokkaalle, keskustelupalstalle?

Siinäpä polttavia kyssäreitä ja pulmia. Niin ja sitten oli se lätkämatsi. No, Blues häviää joten se siitä. Pitänee kuitenkin yytsiä se tosta maikkarin rahastuspaketista niin näkee Määtän maalinkin.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Kertoo melkolailla omaa karua kieltään tämä "nettiaktivisuus" ainakin allekirjoittaneella siitä, mitä koko Bluesista olen mieltä.

Noh, tänään taas Tampereella, jossa Blues on Ilvestä vastaan lähes poikkeuksetta ollut aivan paska.

Tulosvetoon lukemat 4-1 Ipalle ja rahat ZOOMille.
Bluesin ainokaisen heittää luonnollisesti Määttä, syöttäjinä Määttä+Määttä.

Ipan ykkönen tekee kaikki kotijoukkueen maalit...

Se siitä sitten...
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Riksman
(Pitkämäki)

Kariya-Stefan-Hyvönen
Jääskeläinen-Murphy

Pesonen-Leino-Vidgren
Koistinen-Laurila

Kaipainen-Helminen-Peltomaa
Rönnberg

Luomala-Turunen-Tiilikainen
Kuoppala-Helenius

(13.hyökkääjä Jäminki)


Eli onpas Ilveksellä Helmisen paluun myötä sekoiteltu ykkösnyrkin takana. Virkaikäpresidentit muodostavat keskenään yhden ketjun ja keitettyä makaronia muistuttava Ville Leino saa tilaisuuden kakkosketjussa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä kuinka ylivoima-aikaa jaetaan. Luulisi kakkosketjusta ainakin Pesoselle sitä jaettavan, mutta Helmistä ei varmastikaan ylivoima-ajatta tulla jättämään, eli korvaisiko Pesonen sitten toisen kolmosen laitahyökkääjistä kakkos-yv:ssä?

Kaipaisen sijaan Turunen jatkaa sentterinä Helmisen paluun myötä.

Sivussa siis lääkärintarkastuksessa Amerikan mantereella oleva Vesa Toskala ja puolustajista tuttuun tyyliin Juha Alén on jäänyt ylimääräiseksi ja istuu katsomossa. Erinomaisesti viime aikoina esiintynyt Lempäälän kolossi Marko Anttila on jäänyt myös kokoonpanon ulkopuolelle. Sikäli ymmärrettävää, että Ilveksellä on ottelut myös lauantaina ja sunnuntaina ja Anttila urakoi eilen hattutempun Bluesin verkkoon A-junioreiden ottelussa. Lauantain ottelun kokoonpano tuleekin olemaan kiintoisaa nähtävää, sillä jos Anttila palaa kokoonpanoon, niin kuka sitten siirtyy syrjään? Ilveksen A-junioreilla ei ole otteluita viikonloppuna, joten kaikki 14 eivät pääse järjestelemällä pukemaan, kuten tässä ke-to-tandemissa. Vaikea noista nykyisistä kyllä lyhytaikaisen piikkinsä loppuun polttanutta Jäminkiä lukuunottamatta olisi ketään pudottaa.

Terveenä Ilveksen hyökkääjistössä on runsauden pulaa.


Kyseessähän on Raimo Helmisen uran 600.SM-liigaottelu, kun juhlahetki siirtyi loukkaantumisen vuoksi aiemmin hieman.
 
Viimeksi muokattu:

Prosessori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Omasta mielestäni Ilveksen kentät on tosi järkevästi rakennettu. Leinosta ei tosiaankaan ole mitään hyötyä nelosketjussa, joten paras potentiaali siitä saadaan irti, kun törkätään vähäsen suurempaan rooliin, edes nimellisesti.

Veikkaan, että kakkosylivoima Ilveksellä on Kaipainen-Helminen-Peltomaa -kenttä, ja siä pakissa sit Hyvönen ainakin. Eipä oo Pesonen esittänyt mitään niin huikeeta, että pääsis noin vaan ylivoimaan. Kaipainen on osottanut pystyvänsä siihen mihin Pesonenkin eli pitämään kiekkoa ja painimaan välillä maalin edessä. Tinke maskiin, kiekko Raipen kautta Hannekselle ja pum.

Ilves voittaa, suvereenisti.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Viestin lähetti Haie
4.kenttä, kunnon Jokerihauta"us"maa...
Kyllä mä noiden pelaajien osalta sanoisin, että Jokerit on Kiekko-Espoolaisten hautausmaa. No poikkeuksena toki Helge, jonka tyyppiselle pelaajalle meillä ei ole ollut käyttöä, sillä meidän matseissa ei tapella.
 

vamos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg
Näkisin, että tänään on, Pietilän Sakkea siteeratakseni, se bluesin playoff taiston kulminaatiopiste. ässiin ja tapparaan 6 pongoo, mut ku katotaan niitten maalisuhteita ni hohhoijaa (tosin ei toi meidänkään niin mairitteleva oo). eli oletetaan et tepsi hoitaa ässät ja tappara pelsun ni tänään kolme pistettä sopis suunnitelmiin ku nyrkki vähän tyhmemmän naamaan.

mut ku aina ni tää bluesin strategia ei kulje ihan niinku suunnitelma wärtsilän äijien papereissa. kolme pongoo tuntuu ylivoimaselta, mut saumat on aina.

eli lyhykäisyydessään ipan ykkönen kiinni, vaikka kuumentamalla hurjahammashannes ulos ja jokaisen ketjun pienien onnistumisten kautta pisteet espooseen.

sillon jerellä pitää olla maalin suulla, vaikka tällä kertaa tamia siteeratakseni, the momentum. muuten ei oo saumaa edes tasuriin.

toivottavasti meidän jengi ymmärtää peli n tärkeyden ja latautuminen olis sitä luokkaa. ei oo väärin toivoa tällaista kaksi kertaa kauden aikana (viittaan tällä kärppä matsiin tv:ssä).
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Blues tänään

Myllyniemi (Oksa)

Kohn - Ribeiro - MacLean
Muir - Lehtinen

T Elomo - Hurme - Nieminen
Haakana - Alanko

Kalto - Ahonen - Tukonen
Määttä - Laatikainen

Pihlström - Töykkälä - Immonen
Jalasvaara - Pelkonen

Joten täsmälleen samoilla kentällisillä mennään kuin tiistain Pelicans-ottelussa. Toivottavasti Blues pystyisi yllättämään tänään kaikki, jota kuitenkin epäilen, niin kuin näköjään moni muukin, vahvasti.
 

Hordi24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Viestin lähetti Mane
Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä kuinka ylivoima-aikaa jaetaan. Luulisi kakkosketjusta ainakin Pesoselle sitä jaettavan, mutta Helmistä ei varmastikaan ylivoima-ajatta tulla jättämään, eli korvaisiko Pesonen sitten toisen kolmosen laitahyökkääjistä kakkos-yv:ssä?

...


Kyseessähän on Raimo Helmisen 600.SM-liigaottelu...

Ite oon pitkään ihmetelly miksei Dogi pääse edes kakkosylivoimaan, kyllähän ny äijällä käsiä pitäs olla ja muutenkin Dogi on jotenkin ainakin muhun tehny sellasen kuvan että sopis hyvin ylivoimaan. Ei tainnut olla ylivoimassa Sykorankaan aikana eikä nyt Curren. Oma kakkos yv:han olisi: Raipe, Pessi ja Dogi, pakkeihin en viitti ottaa kantaa...

Hienoa että Raipe jaksaa tahkota edelleen, toivottavasti tämä ottelun kuuluttaja voisi edes vähän ääntään korottaa (hehkuttaa) kun Raimo palkitaan. Maaleistahan tämä kuuluttaja vaan rauhallisella äänellään aina toteaa tekijän ja syöttäjän. Toisin on muistaakseni ainakin Porissa, missä tv-ottelussakin kuuluu kun kuuluttaja huutaa ääntään käheäksi kertoessaan maalintekijöitä, niin pitäisi olla Tampereellakin, Sami Hintsanen ennen ainakin enemmän hehkutti kun nykyinen, toisi fiilistä selvästi enemmän...

Itse ottelusta odotan runsasmaalista ja jäähyjen sävyttämää peliä, jossa molemmat tekee vähintää kolme maalia, Ilveksen puolelta maaleja odotan vain ykköskentältä ja mahdollisesti ylivoimissa kakkos yv:ltäkin.

Keitetty makaronikin voisi vaihteen vuoks näyttää edes jonkinmoista piristymistä.

Tulosvetoon molemmille 4,5 ja 6 maalia, kertoimet varmaan ihan kohdallaan.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ei kai sillä väliä ole enää tällä kaudella, mutta en voi ymmärtää tuota Jasserin kasaamaa kakkoskenttää, joka muuten saa pehmeine ranteineen ja kiekollisine pakkeineen pelata ylivoimaakin.

Josko Jasser nakkaisit tänään kakkosyv:nä tuon kolmosen kehiin ja kolmannessa erässa antaisit Tumpulan ja Slowhandin syödä sitä mailan tuppea?
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Tappio tulee...

Blues voitti tiistaina, joten tänään tulee turpaan. Tämä on tilastollinen tosiasia, sillä Blues ei ole tällä kaudella kertaakaan saanut kahdesta peräkkäisestä pelistä täyttä pistepottia.

Jos nyt kerran tilastoihin nojataan, niin kuntopuntarin mukaan
on kuitenkin mahdollista, että Blues päätyisi runkosarjan lopuksi tasapisteisiin Ässien kanssa, sillä Blues oli ennen tiistaita kerännyt viimeiseltä kymmeneltä kierrokselta tasan kuusi pistettä enemmän kuin Ässät... Tapparaa Blues ei ainakaan tavoita!
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Jostain ihmeen syystä on todella pahat ennako-odotukset. Vaikka sarjataulukon mukaan pitäisi ottaa helpot pongot, niin en usko että noin tule käymään. Bleg olisi lisäksi todella paha vastustaja säälipleijareissa, ainakin pahempi kuin Tappara tai Pata. Toivottavasti olen kerrankin väärässä. Jos saadaan esim. 3-0 taululle, on voitto varma. Jos on tasaista, voi käydä kuinka vain.

TV: Ilves 2,3,4 - Blues 1,2,3

Hannes tekee kaksi, Cory ja Rönni yhden. Stefan 0+2 ja Steve 0+3. Blegiltä osuu Ribeiro Kohnin ja McLeanin syötöstä.

Voitto tästä, Kerho pistää pataan Lukolle ja Ässät Tepsille niin kaikki on vielä auki.

PS: Mistä tuo Blues-fanien Rautakallioon osuva hassunhauska Arafat nimittely juontaa juurensa?
 

C.Moreno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & ISO-K Fan Club
Oikeesti käsi sydämmellä,kuka enään elättelee toiveita playoff kiekosta espoossa?Niin sitä minäkin,ei kukaan

47 peliä pelattu ja kahdesta pelistä ei ole saatu peräkkäin täysiä pisteitä joten voitto Ipasta olisi suoranainen ihme.

Tunnetusti entiset espoolaiset rankaisevat aina pahimmin ja tänäänhän niitä taas riittää.

Hyvönen,Murphy,Tiilikainen,Kuoppala ja Turunen iskevät jokainen maalin mieheen ja joku juniori tekee Bluesille yhden maalin,joten lopputulokseksi 5-1 Ilvekselle,varmaa tietoa!
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
naps nips naps

...ai mikä se oli? No, se oli Bluesin selkäranka joka katkesi nyt lopullisesti tämän kauden osalta.

...ja Ilves tasoittaa 2-2 BLuesin älyttömän jäähysuman aikana....

...3-2 saman tien...

Aika käsittämätöntä miten Blues pystyy näin repsahtamaan kauden ehkä tärkeimmässä ottelussa kolmannessa erässä (jälleen kerran) ja nimenomaan TYHMIEN jäähyjen ansiosta:
- hyökkäysalueella
- alivoimalla toinen jäähy
- mussutuksesta kolmas

Amatöörien pelleilyä. En voi ymmärtää että pää ei johtotilanteessa kestä tuon vertaa.

Ottaa pattiin. Onneksi näitä kausia tulee aina vaan lisää ja jos elän 300-vuotiaaksi niin ehkä joskus näen Bluesin mitalipeleissä.
 

Action man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Matinkylän Mahti
Juha Pajunen ?

Mikä tuomari tämä Pajunen oikein on kun laittaa pelkästään Bluesin miehiä jäähylle ja yrittää väkisin kääntää peliä Ilvekselle...
 

seisnauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit + muut kestomenestyjät
Viestin lähetti Action man
Juha Pajunen ?

Mikä tuomari tämä Pajunen oikein on kun laittaa pelkästään Bluesin miehiä jäähylle ja yrittää väkisin kääntää peliä Ilvekselle...

Mitä vielä. Pajunenhan yrittää tehdä kaikkensa, että Blues pysyisi pelissä jotenkin mukana. Blueshan on tehnyt molemmat maalinsa alivoimalla.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Hienoa Ilves! On nuo Hyvönen ja Stefan koneita. Hienot tehopisteet jälleen ja johdattivat Ilveksen kolmannessa erässä voittoon. Kolmannen erän alussa oli vetelät housussa Bluesin johtaessa 1-2, mutta sieltä vaan nousivat tamperelaiset.

Kiitos Ilves!
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
5-2 ja viimeinen erä 4-0. Tappiolla oltiin mutta eikun rinnalle ja ohi. Blues teki kummatkin maalinsa alivoimalla joka on aika mielenkiintoista.

Hannes iski taas pari kaappia, samoin Stefan ja Hanneksen ensi kauden joukkuekaveri Murphy keräsi tehot 0+2. Entinen espoolainen Tiilikainenkin keräili 0+2 ja on nyt saanut aikaan Ilveksessä pelaamissaan otteluissa ihan tyydyttävät tehot aikaan.

Blues istui koko ajan jäähyllä tilastojen mukaan. Stefan tyhjensi palkintopöydän. Hyvä hyvä, kaikki muut tulokset kuin kolme pistettä oliskin ollut pettymys.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olipas Bluesilta helvetin paska kolmas erä, ei voi muuta sanoa. Enkä sano.
 

sammyc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jotenkin pistää ihmetyttämään että mitä helkuttia siellä on tapahtunut kun pelkästään espoolle vihelletty 8 jäähyä putkeen ja ties kuinka monta 5-3 alivoimaa kanssa? Tää Pajunen joku täysnaurettava "tuomari". No mutta tää kausi oli viimeistään tässä. Ehkä ensikaudella sitten.
 

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei voi näin toisen joukkueen fanina muuta kuin onnitella Ilvestä Hyvösen hankinnasta. On aivan hirveä maalintekokone! Niin ja onnea Blues-voitostakin, vaikka sitähän kyllä kaikki odottivatkin.

Sääli, että Hannes lähtee Sveitsiin. Kyllä tuommoisia tehoja olisi mielellään katsellut jatkossakin, samoin kuin Murphynkin.

No, meiltä lähtee myös tehokkain pakki samoihin maisemiin, mutta minkäs teet. Kyllä minullekin raha kelpaisi. Silloinhan sitä pitää palkka ottaa, kun siihen pystyy.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Harmittaa kyllä aika lailla. Kahden erän perusteella pisteet olisivat kuuluneet Bluesille. Kolmannessa erässä homma romahtikin sitten täysin.

Liikaa lämpöä, liikaa epäonnea ja liikaa Juha Pajusta. Kyllähän Blues otti monta typerää jäähyä mutta ei Pajusenkaan suoritus mikään kiitettävä ollut. Tasaisessa ottelussa noinkin epätasaiset jäähylukemat. Esimerkkinä voisi vaikka mainita Muirin viimeisimmän jäähyn; Ilveksen pakki koukkii Muiria maalin edessä --> Muir istumaan mailan kiinnipitämisestä. Voittomaalin syöttäminenkin oli Pajuselta vähemmän onnistunut juttu.

Noh, nyyhkytellään lisää perjantaina kun Jokerit iskevät mitä ilmeisimmin viimeisen niitin Bluesin arkkuun.
Ensi kaudella sitten. Kauden alkuun ei muuten enää ole kuin 7 kuukautta!
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Olipa heikkotasoinen ottelu. Eipä jäänyt paljon pelillistä kerrottavaa.


Sen sijaan Pajusen puolesta hävettää ja Bluesin puolesta harmittaa, jos tämä jäi espoolaisten osalta sinetiksi kesälomien alkamiselle jo runkosarjan jälkeen. Harvemmin näkee tällaista kotituomarointia, vaikka Blues toki enemmän rikkoikin. Kaiken irvokkuuden huipuksi Pajunen lahjoitti Ilveksen voittomaalin tupeloimalla Bluesin rännipurkukiekon suoraan Stefanille, joka ei erehtynyt. Yksipuoleinen ja useimmiten varsin kevyt linja aiheutti sen, että Blues pelasi kaksi viimeistä erää melkein jatkuvasti alivoimalla.

Hyvösen puolestakin on vaikea ehjästi iloita, vaikka kaksi maalia jälleen tilille napsahtikin. Niistä toinen osui tyhjiin ja toinen oli elintärkeä tasoitus itse hyppäämällä aiheuttamastaan 5-3-ylivoimasta, jota Haakana mielestäni aivan aiheesta kovasti protestoi. Kyllähän mies Hyvöstä takaapäin kevyehkösti kolhaisi, mutta tämä avitti tilannetta teatraalisesti saadakseen kontaktin näyttämään rumalta selkääntaklaukselta. Ei noin. Pidätän tosin oikeuden muuttaa mieltäni, mikäli mahdollinen videokuva kertoo toista. Muutenkin Hyvönen keskittyi maaleja lukuun ottamatta enimmäkseen aivan vääriin asioihin, tosin johdonmukaisen provosoidusti.

Toivottavasti joukkueelle ei jäänyt kolmesta pisteestä huolimatta tämän ottelun perusteella minkäänlaisia harhakuvitelmia. Minuuttiltolkukka pelatusta 5-3-ylivoimasta ja lukemattomista 5-4-ylivoimista huolimatta Blues iski kaksi alivoimamaalia Ilveksen yhtä yv-pööriä vastaan, joka sekin siis syntyi kyseenalaisen 5-3:n aikana. Ilman Stefanin yhä enemmän ihastusta herättävää henkilökohtaista panosta ja Pajusen pillipiiparointia Tampereelle ei olisi jäänyt pistettäkään. Espooseen olisi saanut matkata vähintään yksi, vaan koskapa näitä on ennenkään "ansioiden" perusteella jaettu.

Sen verran on tosin annettava Ilvekselle synninpäästöä, että pelaamattomuus näkyi, toisin kuin vastustajalla, oikeastaan kaikessa. Viikonloppuna paketti on kaikella todennäköisyydellä huomattavasti tiiviimpi ja parempi kumpaankin suuntaan.



Ranger
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös