Ilves 2001-2002; murisee vai inisee?

  • 7 194
  • 40

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
Kun monien joukkueiden kannattajat tuntuvat suhtautuvan tulevaan kauteen kovin epäuskoisin tuntein (ainakin vielä tässä vaiheessa), on hyvä tuoda esille yksi joukkue, jolla näyttää, pitkästä aikaa, siis ainakin näyttää, olevan asiat hyvin. Tulipa monta pilkkua.

Tuo joukkue on, tietenkin, Ilves. Tässä kirjoituksessa käydään läpi joukkuelistaa, ja katsotaan nimenomaan sitä, keitä meillä ensi kaudella pelaa. Velat, sponsorit, harjoittelut, halliremontit yms. asiat saavat jäädä toisten pähkäiltäviksi.

Käydäänpä ensin läpi puolustus.
Meillä on maalissa Mika Pietilä (-73) ja Juha Pitkämäki (-79), joista varsinkaan jälkimmäisestä ei kukaan Mansesterin ulkopuolella ole todennäköisesti kuullutkaan. Pietilä palasi viime kaudeksi Tampereelle Hämeenlinnassa ja ulkomailla viettämiensä vuosien jälkeen. Ennen joulutaukoa tapahtunutta loukkaantumistaan mies pelasikin suorastaan yläkanttiin, piti jopa viisi (vai oliko se jopa kuusi?) nollapeliä, eikä ollut ollenkaan niin huono kuin fanit etukäteen pelkäsivät. Kevätkausi menikin sitten hiljaisemmin, tosin ei sekään ihan katastrofaalisesti. Pudotuspeleissä mies kuitenkin skarppasi ja pelasi hyvin. Helsingissä pelatussa maratonottelussakin tuli teoriassa kaksi nollapeliä, koska ottelu kesti yli 120 minuuttia.
Pronssia Ilvekselle torjui kuitenkin nimenomaan Pitkämäki, joka piti kauden viimeisessä ottelussa nollan, torjuen Kärppien kaikki 25 yritystä. Mikäli kakkoskassarimme aikoo lunastaa sen paikan, mitä fanit häneltä odottavat, eli uuden Tammen tai Toskalan statuksen, täytynee kehitystä tulla vielä pikkuisen. Vai peliaikaako vain?
Oli miten oli, vaikka meillä ei kauteen lähdettäessä maajoukkuemaalivahtioa olekaan, maalivahtiosastomme on vakaa, hyvä ja luottettava(hko?).

Puolustajista parhaat ovat menneellä ja tulevallakin kaudella maidensa maajoukkueissa esiintyneet Jani Nikko (-74) ja Ivan Majesky (-76). Nikko kärsi muutaman kerran viime kaudella pienehköstä koostaan, muun muassa siten, että sai muutamassa taklaustilanteessa aivotärähdyksen. Majesky sai toisaalta isosta koostaan (195cm/103kg) johtuen jäähyjä joskus vähän turhan tuntuisestikin. Molemmat ovat Ilveksen tärkeimpiä pelaajia varsinkin ylivoimalla, mutta pystyvät pitämään kiekon vastustajan alueella myös tasakentällisin.
Puolustuspäässä meillä on yksi ainoa ulkopuolelta tullut hankinta, Karri Takko (-82), joka siis on, kuten hyvin hyvin moni jo tiesikin, Kari Takon poika. Miehestä on paha vielä tässä vaiheessa mennä sanomaan mitään, mutta geeneissä pitäisi ainakin lahjakkuutta löytyä.
Hyvää, vähintään keskitason perusosastoa Ilveksen puolustuksessa ovat Antti Bruun (-79), Tomi Pettinen (-77), Matt Smith (-76) ja Arto Tukio (-81), joka tosin välillä väläyttelee tähtiluokan malliin. Smith kilpaili, osin tosin tahtomattaan, viime vuonna jäähykuninkuuden voitosta, mutta oppi kauden edetessä pelaamaankin ja useimpien miestä arvostelleiden ”asiantuntijoiden” turvat tukkiutuivat.
Mainitaan tässä vielä puolustuksen kolmen isoimman miehen mitat, eli Ivan Majesky 195cm/103kg, Matt Smith 199cm/98kg ja Tomi Pettinen 190cm/96kg.
Kaikenkaikkiaan puolustajalista vakuuttaa ainakin minut. Löytyy ketterää ja liukasta (mm. Nikko ja Bruun) sekä isoa ja vahvaa (ulkomaalaiset). Taitoakin on kaikilla matkassa sen verran, että pärjäävät liigavauhdissa oikein mukavasti. Lisäksi rosterista löytyy Ville Koistinen (-82), jolla ei mielestäni liigasta ole toistaiseksi varsinaisia näyttöjä.

Hyökkäys näyttää, jos nyt ei aivan liigan parhaalta paperilla, niin ei kyllä missään nimessä huonoimmaltakaan. Raimo Helmisestä (-64) ei varmaan tarvitse sanoa mitään, sillä Ilveksen kannattajat, pelaajat ja valmentajat pitävät maestroa niin kiistattomassa asemassa, ettei sijaa väittelylle ole. Kaikissa vihollisleireissä Raipea toisaalta pidetään jo aivan liian vanhana ja hitaana, kaudesta toiseen ikuisesti jatkavana kehäraakkina, jonka pelinumero 41 saattaa hyvinkin kertoa niistä ikävuosista, jolloin Raimo oikein lopulta aikoo lopettaa.
Itse olen edelleen sitä mieltä, että pelillisesti SM-Liigassa Raipe mahtuu yhä kahden parhaan sentterin joukkoon.
Mutta muitakin pelimiehiä löytyy vastustajien maaliverkkoja heiluttamaan. Vesa Viitakoski (-71) pelasi viime kaudella yhden elämänsä parhaista kausista, ja iski siinä sivussa 27 maalia. Ketjun kolmas lenkki, Helsingistä viime kaudeksi tullut Toni Dahlman (-79) palkittiin vuoden tulokkaana, ja luultavasti ainakin säilyttänee tasonsa viime kaudesta, potentiaalia on ehkä jopa parempaan.
Ykkösketju siis säilynee ennallaan, ja jos niin käy, niin hiton kovaa jälkeä ketju tullee tekemään.
Kakkosketjuunkin löytyy pelimiehiä joilla luistin liikkuu ja laukaus lähtee. Tommi Miettinen (-75) ja Tony Salmelainen (-81) ovat takuuvarmaa osastoa, ja samaan kastiin kuulunee Ilveksen ainoa varsinainen uusi hankinta, eli Roman Vopat (-76), jolla löytyy NHL –otteluitakin pitkälti yli sata, ja kokoakin 192 senttiä ja 100 kiloa. Vopatin otteita ennen tätä kautta ei ole tullut seurattua juuri mitenkään, mutta pelaajahistoriaa tutkiessa käy selväksi, että mies tekee huonommalla kaudella ehkä 15 maalia ja paremmalla 25. Miettinen pelaa joka vuosi muutaman ottelun maajoukkueessa, mutta eniten näistä kolmesta odotan Tony ”Tiikeri” Salmelaiselta, joka viime kaudella pelasi vuokramiehenä erittäin pirteästi. Ilveksen kannalta oli todella hieno juttu, että Tony teki sopimuksen meidän kanssamme, eikä vaikkapa HIFK:n kanssa.
Muut sopimushyökkääjtä ovat Oliver Setzinger (-83), Timo Koskela (-79), Kimmo Vähä-Ruohola (-81), Jarkko Nikander (-71), Jari-Pekka Pajula (-80) ja Antti Hilden (-81). Jos Setzinger ei tällä kaudella tee läpimurtoa liigarinkiin, niin sitten ei tee. Miestähän voi ylipäätään juuri ja juuri sanoa mieheksi (siis iän puolesta). Lahjakkuutta tältä Itävallan ihmeeltä ainakin löytyy, mutta mistä särmää miesten peleihin? Joskus voisi kokeilla vaikka Raipen tai Miettisen rinnalla. Nikander hoitelee ruutunsa liigajyrämäisesti, ja toisinaan tekee maalin tai pari. Koskelan on syytä skarpata, sillä ainakaan minun mieleeni ei ole se, että pelaa yhden ottelun hyvin ja tekee siinä pari maalia, sitten taas seuraavat kymmenen eivät tunnu sujuvan, kunnes taas se yhdestoista matsi on hyvä, jonka jälkeen on taas monta huonompaa….
Vähä-Ruohola, Hilden ja Pajula, ja näistä varsinkin kaksi jälkimmäistä ovat tietyllä tapaa uransa käännekohdissa. Lyövätkö he läpi, vai ovatko he vaarassa luisua ikuisiksi lupauksiksi? Tosin tämä on kaikille vasta toinen kausi liigassa, mutta kuitenkin, parempi aikaisemmin kuin myöhemmin, mikäli paksut rahapussit tulevaisuudessa kiinnostavat.
Kuten Ilveksen puolustuksesta, myös hyökkäyksestä löytyy kolme isokokoista jässikkää, joita ei ihan noin vain maalin edestä siirrellä, ainakaan vastustajan toimesta. Roman Vopat on 192cm&100kg, Vesa Viitakoski 189cm&96kg ja Jari-Pekka Pajula 196cm&102kg.
Ilves saa luistimille siis ainakin paperilla kaksi erittäin kovaa kentällistä, joilla on potentiaalia tehdä monta maalia per matsi. Loput hyökkääjät voivat joko yllättää iloisesti tai sitten ei, toivottavasti eivät kuitenkaan yllätä ikävästi.

Tämä teksti syntyi hetken mielijohteesta, joten kirjoitusvirheitä varmaan löytyy. Älkää puuttuko niihin. Toivottavasti asiavirheiltä olen sentään välttynyt. Vuosiluvut ja muut lukemat ovat peräisin Ilveksen nettisivulla ilmoitetusta joukkueesta.
Mielijohde syntyi siitä hyvänolon tunteesta, että meillä sentään on asiat hyvin. Tai ainakin nähdäkseni paremmin kuin pariin edelliseen vuoteen.

Toivottavasti joku innostuu keskusteluun tästä aiheesta, eli lähinnä siitä, että onko Ilveksellä tuo pelaajalista nyt niin hyvä kuin luulen.
No, onko?
 
Viimeksi muokattu:

power play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miten valmennus?

Luin koko pitkä litanian mielestäni kohtuudella läpi, mutta en huomannut siinä mitään mainintaa tulevan kauden valmennukseen liittyvistä asioista.

Millä mallilla se puoli on?

Joo pelaaja puoli näyttää hyvältä !
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Uusi päävalmentaja ...

... on aina riski. Ensi kaudella tämä riski on näillä joukkueilla: (7)

Tps, jokerit, ilves, hifk, lukko, hpk, saipa

Näille ei: (6)

tappara, pelicans, blues, ässät, jyp, kärpät

Bluesin kannattajat olisivat lisäksi ilmeisen mielellään nähneet valmentajan vaihtuvan.
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
valmentajien nimilista näyttää seuraavanlaiselta:

Ari-Pekka Selin, päävalmentaja
Juha Pajuoja, valmentaja
Jukka Tammi, mv-valmentaja
Jouni Antila, mv-valmentaja

Selin toimi Mälkiän ajan kakkoskoutsina, ja jatkanee oletettavasti samoilla linjoilla, tai ainakin tietysti siitä mihin Mälli jäi.
Sikäli Selinin suuntaan löytyy luottoa, että hän oli viime kaudella yhdessä Mälkiän kanssa valmentamassa Ilveksen vaikeuksien kautta voittoon, pronssille.
Valmennusjohto on, myönnettäköön, suurelle yleisölle kovin tuntematonta, paitsi tietenkin Jukka Tammi.
Taisto onkin Ilveksen fanien (ainakin osan) mielestä enemmän hyvien bileiden ystävä kuin valmentaja. Mutta en minä ainakaan halua Taistosta luopua, tosin Sirenin Jaakko olisi kiva saada takaisin Tapparasta.
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
ILVEKSEN

Hommat ovat kunnossa. Toisin kuin toisella kissapedolla.

Eli veikataan Ilveksen murahtelevan ensi kaudella.

Peikkona on Majeskyn siirtyminen rapakon taakse. Mielestäni
Ivan olisi hyvä NHL-peluri. Taito, tahto ja kovuus ovat
kohdallaan.

Toivotaan revanssia pleijareissa...?
 

power play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Valmennuksesta vielä

Pajupja tunnen ja tiedän mihin hän pystyy, mutta tämä Selin on itselleni hiukan oudompi lintu.
Yleensä entisen kakkosen nouseminen vastuu valmentajaksi ei aina onnistu ihan kivuttomasti, mutta toivotaan Ari-Pekalle onnistumista.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Muutamaan jukkavuorion kommenttiin otan kantaa.

Setzinger ei taida valitettavasti lyödä itseään läpi, aivan liian pehmeä ja Hämeenkadulla mieheen törmänneet ovat voineet havaita "pientä" nenä pystyssä-menttaliteettia. Ja kun agenttikaan ei kuulemma ole mikään jalat maassa-tyyppi niin voivoi.

Viime kauden ykkösketjun hajoittamista kannattaisi harkita, ainakin jos eräs nimeltä mainitsematon ex-ilves idoli teke kampäkin. Dahlmanin tilalle Vopat ja "Dalla" Salmelaisen ja Miettisen kanssa kakkosketjuun.

Eli ketjukokoonpanoja:

Viitakoski-Helminen-Vopat
Dahlman-Miettinen-Salmelainen
Nikander-Koskela-Hilden
Vähä-Ruohola-Pajula-A. Miettinen/Snelmann

Puollustus on Ilveksen selvästi vahvin osa. Ivan Majesky ei näillä näkymin ole lähdössä NHL:ään, joten siitäkin peikosta selvittiin.

Takosta en ainakaan vielä ens kaudella odota suuria, varmasti hakee vauhtia 1. divarista tai A-junnuista, mutta voi myös käydä pelaamassa Liigaa, jos voima riittää.

Pitkämäestä ei taida uutta Tammea/Toskalaa tulla, hermot ei kuulemma kestä. Jännittää liikaa. Tietysti tälläisistä ongelmista voi päästä eroon, mutta mutta..

Pajuoja tulee tulevana kautena hoitamaan hyökkääjien ja Selin puollustajien peluutuksen. Poikkeuksellinen työnjako siis. Mutta mitä järkeä on ex-puolustajan (Atu) peluuttaa hyökkääjiä ja ex-hyökkään (Juupe) puolustajia? He ovat vanhoja tuttuja ja eräs entinen liigavalmentaja kehui varsinkin Selinin aivan maasta taivaaseen. Oli tutustunut joskus menneisyydessä. Kehui jopa paremmaksi kuin Mälkiän, vaikkei ollut edes Ilveksen kannattaja. Atulta ehkä puuttuu kokemus päävalmentajana SM-Liigasta, mutta 1. divarista sitä löytyy.

Taistosta sen verran, että eihän Jukan tarkoitus olekaan tuoda mitään tekniikkajuttuja harjoitteluun, vaan enemmän henkistä puolta. Tekniikkapuolen hoitaa Jouni Antila. Antila vastasi aiemmin A-junioreiden valmennuksesta ja oli luomassa perustekniikkaa mm. Toskalalle.

Lopuksi vielä kiitokset jukkavuoriolle, että aukaisi tämän keskustelun sen iänikuisen HIFK/Jokerit-keskusteluiden sekaan..
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
Viestin lähetti dude
Muutamaan jukkavuorion kommenttiin otan kantaa.

Viime kauden ykkösketjun hajoittamista kannattaisi harkita, ainakin jos eräs nimeltä mainitsematon ex-ilves idoli teke kampäkin. Dahlmanin tilalle Vopat ja "Dalla" Salmelaisen ja Miettisen kanssa kakkosketjuun.

Pajuoja tulee tulevana kautena hoitamaan hyökkääjien ja Selin puollustajien peluutuksen. Poikkeuksellinen työnjako siis. Mutta mitä järkeä on ex-puolustajan (Atu) peluuttaa hyökkääjiä ja ex-hyökkään (Juupe) puolustajia?


totta, ei mikään huono idea hajottaa ketjuja niin, että saadaan dahlman ja salmelainen samaan ketjuun. nämä miehet laidoillaan voisi miettinenkin piristyä vähän mielikuvituksellisempaan peliin.

valmentajakuvio näyttäisi olevan erikoinen, mutta uskoakseni toimiva.
 

valdo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Edinburgh Capitals, Hibernian FC, Arsenal
Kampäkit ja valmennus

Selinistä puhuttaessa on syytä muistaa, että oli kylläkin nimellisesti kakkonen, mutta ilmeisesti täysin vastuussa sekä puolustajien peluuttamisesta että harjoittamisesta. Jos jatkaa samaa rataa myös hyökkäyksen kanssa niin hyvää tulee.

Mitäpä jos niitä kampäkkejä on kaksi, p**kele en edes uskalla ajatella jos eräs hymypoikakin takaisin palaisi.
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
Re: Kampäkit ja valmennus

Viestin lähetti valdo

Mitäpä jos niitä kampäkkejä on kaksi, p**kele en edes uskalla ajatella jos eräs hymypoikakin takaisin palaisi.

tuhlaajapojalle löytyy ottajia varmasti muuallakin, tosin itse näkisin hänet mielelläni meillä onnistumassa. mutta en ollenkaan mielelläni epäonnistumassa.

itse ajattelin tätä ketjua aloittaessani, että kyse olisi nimenomaan niistä pelaajista, jotka meillä on, eikä niistä, joita meillä mahdollisesti on. spekulaatio on silti tervetullutta. tosiasia on kuitenkin se, että veikolla on sopimus hifkiin, mutta onkos tuhlaajapojalla vielä minnekään?
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
Re: Jospa minäkin muutaman sanasen...

Viestin lähetti HN

Ilveksen tilanne näyttää varsin mukavalta, eikä playoffeihin pääsemisen pitäisi näillä näkymin olla hirvittävien koettelemusten takana. Kun vielä A-P Selin vastuuvalmentajana jatkaa Heikki Mälkiän hyväksi havaitulla linjalla ja Juha Pajuoja tuo mukanaan uusia tuulia erityisesti psyykkiselle puolelle, ei Ilveksen kannattajalla ole syytä huoleen ainakaan vielä kesäkuussa. Joukkueen suurimmat vahvuudet lienevät edelleen vankka puolustuspelaaminen, nopeus ja kova halu taistella yhteisen hyvän eteen. Viime kautta vastaavalla työmoraalilla tälläkin Ilves-joukkueella on yllätyssauma tasaisessa SM-Liigassa.

Kyllä, mutta minkäköhänlaisen leiman media mahtaa Ilvekselle lyödä ennen kauden alkua? Hyvin sujunut kausi saa varmasti monet toimittajat ehdottelemaan Ilvestä runkosarjassa viiden, ellei peräti neljän parhaan joukkoon, joten ehkä menestystä ei kaikkialla katsottaisikaan ihan "yllätyssaumaksi". Ellet sitten tarkoita pronssin kirkastamista, joka olisi kyllä jo yllätys.
Tosin viideshän Ilves viime kaudellakin oli (siis runkosarjassa), enkä näe joukkueen siitä heikentyneen.

Ja tuo Riku Rahikainen pääsi tosiaan ihan unohtumaan, kun ei nimeä näkynyt joukkuelistassa. Ei minulla mitään miestä vastaan ole, tietenkään, kun en koko Rahikaisesta mitään tiedä, mutta eikö omista olisi löytynyt? Snellman? Hirvonen?
 
Viimeksi muokattu:

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Dude: Mistäköhän olet Pitkämäen hermoilusta kuullut ? Erittäin oudolta kuulostaa, kun mies on kuitenkin pelannut uransa parhaat pelit juuri niissä kovimmissa ja tärkeimmissä peleissä.
 

Hande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ville Hirvonen ansaitsisi minusta jo näyttöpaikan liigassa. Divaria on miehen osalta pelattu jo kaksi kautta, yksi Tutossa ja toinen Hermeksessä. Viime kauden tehot olivat 10+21=31.
Mahtuminen kokoonpanoon voi olla vaikeata, sentteriosasto on vahva.
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Ipa ei ensi vuonna mitalipeleihin.

Viime kausi meni, kuten moni teistä on todennutkin - yli odotustenne. No, yllätysmomentti on käytetty, kuten Kärpiltäkin ja 2002 mitalipeleissä ovat:
- TPS
- Jokerit
- Tappara.... ja
- Blues (Timo Tuomi varauksella).

Pelikaanit, Ipa, Kärpät ja IFK vievät muut pleijaripaikat. Joukkueestanne muutama kommentti:
- maalivahtiosasto maksimissaan 8- luokkaa, ratkaisupeleissä ja -otteluissa tämän osaston pitäisi venyä. Resursseja ei kuitenkaan näytä olevan
- puolustus yhtä haavoittuvainen, jos Majevsky viedään veke, niin Nikko on kovin yksinäinen, Takosta ei ole apua ja Nikkokin on turhan loukkaantumisherkkä
- ykkösketju on pelottava, kakkonenkin omaa syömähampaat, mutta siihen jää
- valmennuksenne paras puoli on se, että sieltä voi vetää sen ässän hihasta - tarvittaessa... tosin vastapelureilla voi olla kovemmat kortit

Menestystä!
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Saarinen:

En tässä nyt nimiä sano, mutta tiedän, että Pitkämäki ei pysty pelaamaan jos esim. maanantaina sanotaan että pelaat torstaina.

Jos taas keskiviikkoiltana sanotaan, että huomenna tolppien välissä, niin poika on kuin muuri.
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
no mut sittenhän ei muuta kuin sanotaan aina pitkämäelle, että huomenna, man, huomenna.
 
Suosikkijoukkue
ILVES
Pistämpä minäkin

Vasta nyt pääsin koneelle j aajattelin minäkin pistää pienet arviot Ilveksen ensi kauden joukkueesta.

Maalivahtiosasto näyttäisi olevan kunnossa. Pietilä lähtee toki ykkösenä kauteen, mutta ainakin itse toivoisin näkeväni Pitkämäen tolppien välissä hieman useammin kuin viime kaudella ja mielellään myös "kovia joukkueita" vastaan. Jos Pietilä pelaa yhtä hyvin kuin viime vuoden joulukuussa, tulee hän ratkaisemaan monta tiukkaa peliä Ilvekselle. Kumminkin pitää muistaa, että Pietilällä on todella paljon heikkouksia, joten jos vastustajat analysoivat Pietilän vahvuudet heikkoudet, palaa punavalo Ilves-maalin takana todella usein. Pitkämäki on maalivahdeista huomattavasti tasaisempi ja lisäksi hän maalivahdeista se, joka pystyy pelaamaan paineidenkin alla hyvin. Pitää toivoa, että Antilan Joppe ja Tammen Jukka pystyvät vahvistamaan veskareiden vahvuuksia entisestään ja parantamaan, varsinkin Pietilän, heikkouksia. Pietilä tulee olemaan kauden alussa ykkönen, mutta en yhtään ihmettele, jos Pitkämäki olisi syrjäyttänyt hänet kauden lopussa.

Puolustus näyttäisi sekin olevan hyvässä kunnossa. On taitoa (Nikko, Tukio, Majeský, Bruun) ja kokoa (Pettinen, Smith, Majeský). Puolustus ei kumminkaan kestä loukkaantumisia, sillä materiaali on todella kapea. Kauteen lähdettään luultavasti seitsemällä pakilla (Nikko, Tukio, Bruun, Majeský, Smith, Pettinen ja Koistinen), lisäksi I divarissa (en käytä sitä M:llä alkavaa nimeä) aloittaa Karri Takko. Jos ja kun loukkaantumisia tulee, ei A-junnuista löydy kauheasti puolustajia, jotka pystyisi korvaamaan loukkaantuneen pelaajan, ehkä ainoa siihen pystyvä saattaisi olla Teemu Jääskeläinen. Lisäksi pitää muistaa, että puolustus on suhteellisen kokematon, vanhin puolustaja on Jani Nikko, joka eilen täytti 27. Toisaalta Selinin Atu on viimeisenä kahtena kautena nostanut ja kehittänyt neljästä nuoresta pakista (Tukio, Bruun, Pettinen ja Sammalkangas) todella varmoja sekä kiekollisessa, että kiekottomassa pelaamisessa, olisiko tulevalla kaudella Ville Koistisen vuoro, aika näyttää. Majeskýn lähdöstä NHL:ään on paljon spekuloitu, mutta en usko, että mies rapakon taakse lähtee. Varaus voi tulla, mutta koska mies ei MM-kisoihin päässyt saattaa sopimus jäädä syntymättä. Itse pistäisin pakkiparit seuraavasti:

Tukio-Nikko. Kyseinen pari pelasi todella hyvää peliä Tukion loukkaantumiseen asti. Selvä ykköspari.

Majeský-Pettinen. Tämä parivaljakko pelasi todella varmasti viime kauden alussa. Pettinen on kehittynyt todella paljon kahden kauden aikana, varsinkin kun hän on saanut vastuuta. Myös Majeský saisi keskittyä hieman enemmän kiekonylöstuonteihin.

Smith-Bruun. Smith ei ole niin kauhean hyvä liikkumaan ja Bruun olisi siinä mielessä todella hyvä Smithin pariksi. Toisaalta Bruun pystyisi pelaamaan myös ykkös- ja kakkospakkiparissa, joten voi olla että kolmosessa hän ei saa tarpeeksi tarvittavaa peliaikaa.

Koistinen/Takko. Nämä kaksi nuorta pakkia taistelevat seitsemännen pakin paikasta. Toinen jää, toinen lähtee. Koistisen vahvuudet löytyy hyökkäyspäädyssä, Takko taas on huomattavasti fyysisempi kaksikosta. Etuna kumminkin on, että kummatkin puolustajista on vielä A-ikäisiä, joten toisen heidtä voi sinnekin heitää. Lisäksi toisen heistä voi lähettää tarvittaessa I tai II divariin (KooVeeseen) kehittymään.

Hyökkäykseen on tullut viime kaudesta huomattavasti enemmän kokoa. Peliä pyörittää tuttu mies, Ilveksen pelin sielu, Aran kaveri, Jumalsta seuraava - ylös päin, Raimo "Raipe" Helminen. Raipen ympärille rakentuu jälleen Ilveksen ykköskenttä, laidoille tullee räkämaalien äiti Vesa Viitakoski ja Toni Dahlman. Ainoa pelaaja, joka voi tunkeutua ykköskenttään lienee Tony Salmelainen (Dahlmanin paikalle), mutta hänkin menee ilmeisesti armeijaan, joten ehkä sen rasitus saattaa näkyä jonkin verran pelissä. Salmelaisen paikka on suhteellisen varma kakkoskentässä, joka rakentuu samalla tyylillä kuin ykkönen, voimaa-taitoa-jalkoja ja right-left-left. Salmelaisen vierelle tullee Tommi Miettinen ja Roman Vopat. Vielä ei ole selvää haluaako Vopat pelata sentterinä vai laidassa, mutta tarvittaessa Miettinen pystyy pelaamaan laidassa. Miettisellä on parannettavaa viime kaudesta. Miehen viime kausi meni piloille, koska viime kesänä häneltä operoitiin polvi ja kauden aikana oli vielä kaiken lisäksi vaikea löytää oikeanlaisia astmalääkkeitä. Playoffeissa Toma sai oikeanlaiset lääkkeet ja siellä hän pelasi parhaimmat pelinsä. Kolmoseen löytyy sitten ehkä liikaakin miehiä: Pajula, Hildén, Koskela ja Nikander, jonkun näistä on siirryttävä neloseen. Pajulalle on annettu sama lupaus kuin Sami Karjalaiselle viime vuonna: "kymmenen kiloa painoa pois ja olet kolmosen keskellä". Potentiaalia Pajulalla tuohon paikalle on, sillä hän oli jo käytännössä viime kauden alussa joukkueen kolmossentteri ennen Peltosen Jarnon tuloa. Hildén pelasi todella hyvät pudotuspelit ja muutenkin hän painaa koko ajan 100 lasissa, joten hän ottanee toisen laiturin paikan. Toisesta laiturin paikasta kilpailee Timo Koskela ja Jarkko Nikander. Koskelaa vaivaa epätasaisuus, mutta hän voi tehdä todellisen läpimurotonsa koska vaan. Nikanderin viime kausi oli lievä pettymys, mutta hän on todella hyvä karvaaja. Toinen tippuu väkisin neloseen ja uskon hänen olevan Koskela. Muut pelaajat, jotka neloseen ovat tyrkyllä ovat Kimmo Vähä-Ruohola, Oliver Setzinger, Ville Snellman, Ari Paananen, Riku Rahikainen, Ville Hirvonen ja Antti Räikkönen. Vähä-Ruohola on näitä pelaajista se joka tuntuisi ottavan toisen laiturin paikan nelosessa. Toisesta laiturin paikasta kamppailevat luultavimmin Rahikainen, Setzinger ja Räikkönen. Rahikainen jatkaa Ilveksen testissä Tampere Cupiin asti, joten hänen pitää antaa lisää näyttöjä. Setzinger on ehkä kolmikosta lahjakkain, mutta pää ei ilmeisesti ole missään kauhean hyvässä kunnossa, se kuuluisa keltainen nesteenpinta nousee aina välillä. Ehkä järkevintä olisi vuokrata Olli johonkin divari joukkueeseen, mikäli hänelle jävisi samalla tavalla kuin Hildénillä viime kaudella eli nesteen taso laskee hieman. Lisäksi Olli voi pelata viellä A:ssa, mutta hänen agenttinsa vaatii hieman enemmän ja lisäksi hän ei ole joukkueen suosituimpia jätkiä. Kukaan tässä viestiketjussa ei ole maininnut Antti Räikkösen nimeä. Antti todella hyvä hakeutumaan maalipaikkoihin ja pistämään kiekon verkon perukoille. Räikkönen on vetänyt todella kovaa reeniä alkukesästä ja aikomuksena on varmasti nousta liigaan, A-junnuissa hän ei enää ilmeisesti voi pelata. Lisäksi pitää muistaa, että Räikkönen harjoitteli jo viime kaudella edustuksen mukana, mutta hän itse halusi jäädä kehittymään A:han.

Hyökkäyksen ehkä ainoa heikkous on taidon puute. Viime kaudella kiekon toimittaminen oli todella suuren työn takana ja voikin olla, että Jalo joutuu tutkailemaan siirtolistoja kesken kauden. Kahden ensimmäisen ketjun jälkeen on aika tyhjää, joten muutaman runkopelaajan poissaolo saattaisi näkyä todella paljon. Hyökkäys on myös suhteellisen kokematon, vain Raipe, Viitakoski ja Nikander ovat yli kolmekymppisiä.

Viime kauden päävalmentaja Heikki Mälkiä lähti ja vastuun otti Ari-Pekka Selin. Selin on kehittänyt puolustajia viimeisen kahden kauden aikana todella hyvin ja hän onkin mies, josta kannattaa pitää kiinni. Lisäksi Selin on kuulemma ihmisenä täysin erilainen kuin Mälkiä, joten sukset tuskin menevät ristiin pelaajien kanssa kauhean helposti, jos ne ovat Mälkiänkään kanssa mennyt. Pajuoja on ainakin minulle hieman tuntematto, mutta hänkin kuulemma on hyvä pelaajien kehittäjä, joten tämä(kin) osasto näytää olevan kunnossa.

Parhaimmillaan Ilves voi kamppailla ensi kaudella neljästä ensimmäisestä sijasta, mutta huonoimmillaan taas playoff- paikasta. Joukkue on edelleen todella nuori ja varsinkin maalivahtiosasto on edelleen pienoinen kysymysmerkki. Saas nähdä miten ensi kausi sujuu, vamaa kumminkin on, että Ilves kannattaa ottaa ensi kaudella tosissaan.
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
vilperille kommentteja:

hyvät, oikein hyvät pakkiparit olit meille rakennellut. jos äijät pysyy terveinä, niin meillähän ei ole mitään hätää. mutta entäs jos eivät pysykään? mitäs sitten? sitten ollaan kyllä kusessa.

kyllä nikanderin täytyy antaa pelata kolmosessa, ja välillä kakkosessakin, jos kakkosketjun mieihiä tätyy (toivottavasti ei tarvitse) herätellä.
vopatin rooli on pikkuinen kysymysmerkki vielä tällä hetkellä, ja niinhän se keskellä kesää saa ollakin.

ja valmentajien ja pelaajien suksien ristiin menemisestä; eikös mälkiälläkin mennyt ristiin vain peltoloiden sun muiden kanssa jotak eivät olleet enää pronssia hakemassa? uskoakseni pronssijoukkueessa pelaajat ja valmentajat tulivat hyvin toimeen. kuka valmentaja edes kehtaisi olla kusipää kun samassa kopissa on raimo helminen?

se on kyllä totta ilveksen kaikilla osastoilla, että nyt näyttää hyvältä, mutta loukkaantumisia joukkue ei kovin paljon kestä(ne).
eihän sitä koskaan tiedä.
 

#69

Jäsen
Mistäs vilperi tiedät, että Pietilä lähtisi ykkösenä ensi kaudelle?
Pakkiosaston paikoista taistelee myös kolmaskin juniori-ikäinen puolustaja eli Jääskeläinen. Koistisella taitaa vaan olla näistä junioreista eniten kokemusta, kun Takkohan tais pelata viime kauden a-junnuissa.
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
toisaalta, nyt näyttäisi siltä, että on mahdollista, että tomi pettinen poistuu ensi kaudeksi ison veden taakse. se kyllä viimeistään tarkoittaisi sitä, että puolustuspäätä pitäisi vahvistaa jollakin sopimuspelaajalla.
eikö vaan?
 

#69

Jäsen
jukkavuorio: Eihän tuo harjotusleirille meno tarkoita automaattisesti sitä, että Pettinen pelaa siellä. Ja tuskin pelaakaan, kun sinne ovat menneet ainakin jo Martinek ja isompi Kipru(?).
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
niin no ei tässä oikein tiedä pitäisikö vai eikö pitäisi toivoa, että pettinen saa pelipaikan.
olis se kyllä aika yllättävää, mutta voihan mies mennä vaikka farmiin pelailemaan?
toisaalta jos se lähtis sinne meren taa, niin sitten me varmaan saataisiin ripalta joku ihan uusi sopimuspelaaja, joka ei tulisi omista junnuista.

....jokos sonjalla on sopimus?
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
niin että häh, jokos tuhlaajapojalla ja sonjalla on sopimukset jonnekin muualle kuin meille?

ja ilves muuten tiedottaa nettisivullaan viimeistään perjantaina, ehkä jo torstai-iltana käsittääkseni useammastakin asiasta, mm. riku rahikaisesta (who?)
 
Viimeksi muokattu:

Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rähinä!

Riku"Rähinä"Rahikainen on erittäin fyysinen pelaaja ikäisekseen. Siihen saattaa vaikuttaa se että oli pari vuotta sitten kanukeissa pelaamassa. Kelpais kyllä HIFK:hon!
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
no niin nyt siellä ilveksen kotisivulla sanotaan jo uuden yhteistyökumppanin (danske capital) sopimuksen julkistamisen yhteydessä, että ilves tähtää mitalipeleihin.
that's the spirit!

ja mukava kuulla Johtajan kommentit Rahikaisesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös