Ilveksen talousasiat

  • 1 105 152
  • 4 182

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Eilen se oli ainakin sen twiitannut, eikä ollut mitään merkintää että olisi vanha. Vähe omituista.
Tarkoitin että tuo Vinnien haastattelujuttu(tee hyvä kirjoitus jne) on vanha itsessään. Viime kaudelta tai 2013. Ei ole eilen noin sanonut
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Käsite puuhastelu saa kyllä ihan uuden ulottuvuuden näissä touhuissa... Vuodesta toiseen samaa paskaa ja fanien päälle paskomista. Täällä väläytelty kolmea vaihtoehtoa ja kaksi niistä käy, että palaan halliin maksavana asiakkaana. Myynti tai konkurssi. Muuten jatkan tunnollisesti jaloilla äänestämistä. Joku raja tälle jatkuvalla epäammattimaisuudelle johdon osalla tarvisi saada.

Jos joku perustaa ketjun "sitoudun ostamaan Ilveksen kausikortin, kun Vinnie, Honkalehto ja Kainulainen ovat ulkona" - niin osallistun välittömästi talkoisiin.
 

Aatos

Jäsen
Mikähän mua vaivaa? Yön aikana syttyi usko tulevaisuuteen. Jopa Kainulaisen twiitti saa ymmärrystä. Kovat paineet tuottaa kaikenmoista.

Väkisinkin Ilves on vedenjakajalla. Nyt jos jäädään ilman muutosta, IH Oy kaatunee.
Sekään tuskin olisi lopullinen katastrofi.

Ja toisaalta taitaa olla viimeinen tilaisuus myydä.

Molemmat vaihtoehdot ovat parempia kuin nykyinen tilanne. Uskoisin.

Paljon on paskaa nielty vuosien mittaan. Hallissa on tullut käytyä säännöllisesti yli 30 vuotta. Karsinnat nähty ja oltu vieraspeleissä paikan päällä noitakin jännittämässä.

Kuten sanoin, kumma tunne että nyt tapahtuu jotakin.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Olisin tyrmistynyt, jos esim. Mikko Leinonen liittyisi Twitteriin vittuillakseen yksittäiselle toimittajalle. Ilves on epäammattimaisen johtamisen tyyssija. Tämä twitter-episodi vain pieni esimerkki tästä.

Kivi lupaili uusia vahvistuksia, vaikka eilen kerättiin kolehtia. Onko Vinnie taas lainannut?
Kivi lupaili uusia vahvistuksia ja eilen kerättiin kolehtia..missä se outous tässä on ? Paitsi ilmaisussa " kerättiin kolehtia ", ei kai Tapparakaan koko kauden palkkaa pelaajilleen kerralla maksa, kun seuraan tulevat ?
kerättiinhän Tapparassakin kolehti ja iso, jonka turvin rysäytettiin kerralla rosteri kuntoon.
Kainulaisen aivopieruun en ota kantaa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Niin tai näin niin ikinä et voita. Terveestä pessimismistä on kuitenkin aika pitkä matka kyynisyyteen.

Ei Ilveksen seuraajalta voi tässä kohtaa mitään muuta odottaa, kuin että joka asiaa kritisoidaan ja jokaista asiaa epäillään. Tämä on johdon oman toiminnan seurausta ja siitä varmasti kärsii myös sellaiset, jotka sitä ei ansaitse. Tuo mainitsemasi ristiriita kai on vain osoitus siitä, että halutaan uskoa että sieltä jotain eteenpäin vievää tulisi mutta silti ei voi oikein kenenkään sanomisiin luottaa. Tätä on Ilveksen kannattaminen vuonna 2016.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ei Ilveksen seuraajalta voi tässä kohtaa mitään muuta odottaa, kuin että joka asiaa kritisoidaan ja jokaista asiaa epäillään. Tämä on johdon oman toiminnan seurausta ja siitä varmasti kärsii myös sellaiset, jotka sitä ei ansaitse. Tuo mainitsemasi ristiriita kai on vain osoitus siitä, että halutaan uskoa että sieltä jotain eteenpäin vievää tulisi mutta silti ei voi oikein kenenkään sanomisiin luottaa. Tätä on Ilveksen kannattaminen vuonna 2016.
Se on juuri näin..luotu ilmapiiri. Nyt sitten on vielä kannattajienkin välillä luotu kastijako. On kahvipöytäkaverit, joille kerrotaan vähän muita enemmän. Sitten tulee avautumisia tyyliin " uskokaa minua, tiedän, mutta en voi kertoa ". Tähän päälle kaikki tapahtunut, päälimmäisenä tapaus Sjöblom. Kaikki syödyt sanat ja lupaukset tähän asti.
Onko epäilynilmapiiri suurikin ihme ?
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Kaikki oleellinen sanottu. Nauraa tässä saa, kun lukee johdon kommentteja.

Mitään hätää ei ole, kun pääomistaja on se suurin Ilves-fani. Nyt annettujen kommentien perusteella voi ottaa tämänkin kauden ihan rauhassa - mikään ei ole muuttumassa.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
On kahvipöytäkaverit, joille kerrotaan vähän muita enemmän. Sitten tulee avautumisia tyyliin " uskokaa minua, tiedän, mutta en voi kertoa ".

Jos viittaat minuun, niin ei sitten pidä millään muotoa paikkansa. Tähänkin onneksi saadaan järki ihan lähiviikkoina, jolloin alkaa kuvio hahmottua jokaiselle.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Tuskin yhtiökokouksessakaan kaikkia kortteja paljastetaan. Siksi sieltä pääosin tulee ulos tyytyväistä porukkaa - pääomistajat ja hallitus syöttävät mitä syöttävät ja pienemmät tykkää tai ehkä (?) ei tykkää.

Katsoin joskus dokumentin, joka koski skientologia-kirkkoa. Ulkopuolisen silmin touhu on aivan uskomatonta tuubaa, mutta sisäpiirissä pyöriville hommassa on ilmeisesti paljonkin järkeä. On Tom Cruise ja John Travolta, jossain määrin myyttinen johtaja, suuria eleitä ja puheita, lopuksi taputetaan. Pohjimmiltaan kyse taitaa olla ihmisten vallan- ja rahanhimosta, mutta hyvin pyöritettynä tuhannet ja tuhannet ihmiset uskovat, että toiminta johtaa lopulta johonkin suureen (mihin?).

Lahkosta irtaantuneet ovat huomanneet nopeastikin touhun järjettömyyden, vaikka ovatkin joutuneet paikoin jopa ajojahtien kohteiksi. Varsinkin, jos julkisuudessa kritisoivat skientologi-yhteisöä, niin saavat nopeasti kaikenlaisia uhkauksia.

En sano, että Ilveksellä, sen omistajilla, hallituksella tai kannattajilla olisi juurikaan samankaltaisuuksia edelläkuvatun kanssa, mutta onhan niillä.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Jos viittaat minuun, niin ei sitten pidä millään muotoa paikkansa. Tähänkin onneksi saadaan järki ihan lähiviikkoina, jolloin alkaa kuvio hahmottua jokaiselle.
Jos olisin viitannut sinuun, niin olisin sen suoraan tehnyt, en harrasta Ilvesmäistä kulttuuria. Ilves on paljon muutakin, kuin joku kirjoittelufoorumi ja kylillä kuulee kaikenlaista.
 

lebak

Jäsen
Koko toimintakertomus kuvastaa Ilves Hockey Oy:n suurinta ongelmaa.

Ongelma seurassa ei ole, eikä ole ollut kulurakenne. Tämän totesin jo viime vuonna ja muistaakseni edellisvuonnakin.

Ongelma on talousalueeseen, halliin, brändiarvoon ja kannattajamäärään nähden alle kaiken arvostelun oleva myynti. Silti hallitus keskittyy kulujen karsimiseen, vaikka myynti on pudonnut yli 300k€, vaikka tilikausi oli edellistä kuukauden pidempi.

Lisäksi nämä samat janarit ovat täksi kaudeksi onnistunee alittamaan viime kautisen pohjanoteerauksensa 5-10 prosentilla.
Pian jo Kookoo ja Sportkin painavat liikevaihdossa ohi ja Ilves on liigan jumbo tulopuolella.

Koko hommassa haisee kilometrien päähän se, että oikeasti vastuulliset vetäytyvät kaikesta vastuusta ja vierittävät syyn muualle (fanit, urheilutoimenjohto).

Poistohan muuten oli vain 145k€, rahoituskulut söivät ~80k€ (menikö taas omistajille?) ja operatiivinen toiminta siis 550k€ tappiollista.

Ennakoiden muutoksen perusteella ulkoilmapelin myynti on tilinpäätökseen mennessä ollut ~250k€.

Käsittämätöntä puuhastelua vuodesta toiseen, vedetyt johtopäätökset johdolta täysin vääriä (myynti on se suurin ongelma, ei kulupuoli jota näivettämällä myynnin kasvu muuttuu entistä vaikeammaksi) tai ehkä sittenkin oikeita, jos jo nyt tiedetään että Sponsvision ja kump. ei yksinkertaisesti pysty parempaan.

Jos toiminta olisi edes vähän alusta ammattimaista, liikevaihto olisi siellä 6-6,5milj€ tienoilla.

Ei samassa hallissa ja sarjassa operoiva kilpailija yksinkertaisesti voi vetää 2,7milj€ (yli 55% liikevaihdosta) kovempaa liikevaihtoa kaudessa, joku milli, puolitoista vielä menisi jos vedetään vähän ipamaisesti vasurilla.

Ilves jatkaa vääjäämätöntä matkaansa kohti liigan kääpiötä, joka pikkuhiljaa pala kerrallaan näivettyy kuoliaaksi.

Luin myös nopeasti tilinpäätöksen ja ennen tänne tuloa mielessä oli melko samat asiat kuten yllä mainitut huomiot.

En ole asiaan syvällisemmin perehtynyt, mutta analyyttisesti lukuja vertaillen ihmetytti varsinkin liikevaihdon kokoluokka ja sen pienentyminen!
Tampereen talousalueella ja Ilves brändillä tuo on jo saamattomuutta. Jos peliesitykset eivät ole Tapparan luokkaa ja hallissa ei käy niin paljoa väkeä, niin sitä pitää kasvattaa muilla keinoin, jotta voidaan taas panostaa urheilulliseen puoleen. Koko ajan taskulla käyminen ei ole kovin pitkäjänteistä. Tai sitten yhtiö halutaan tietoisesti ajaa alas.

Tsemppia kuitenkin Ilves-leiriin!
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ja samana iltana Vaakon Nakin grillijonossa tuntemattomaksi jäänyt herrasmies syyllistyi törkeään seksipalvelun ostoyritykseen, kun ilmoitti hauskana jäänmurtajana, että "lihis munalla... ja makkaraperunat rahalla, HAH HAH"

Ei nyt jokaisesta asiasta tarvitse skandaalia kaivaa. Eiköhän jopa Manngard tiedä, että Santtu Silvennoiselta hyvä juttu on mahdottomuus ja silti on suostunut haastateltavaksi.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Kopioidaanpa tänne Ilves-foorumin puolelta mielenkiintoinen referaatti paikallaolleen selvityksestä yhtiökokouksen tapahtumista. Ilves-Foorumille tarinan kirjoitti sikäläinen nimimerkki 551304:

"Sekoilua oltiin nähtiin lähinnä toimivalta johdolta ja puheenjohtajalta. Niin Kainulainen kuin Honkalehtokin turvautuivat Penttisen (tilintarkastaja) apuun kun vuosia pyörinyt mantra "tämä on viimeinen liigapaikan poisto tuloslaskelmista" oli jälleen pöydällä. Asian taustana oli Honkalehdon ja Kainulaisen antamat vuosittaiset tiedot liigapaikan poiston olleen viimeinen erä mikä kyseisen vuoden tuloslaskelmissa esiintyi, tällöin ne eivät rasita enään yhtiön tulevia vuosittaisia tuloksia. Tätä laulua he olivat laulaneet useamman vuoden kunnes kokouksessa taisi Heleniuksen Epe pyytää lopulta selvitystä josko nämä kaverit tietävät mistä puhuvat. Sirkushuviksi tämä sitten muuttui kun johtokaksikko pyysi tilintarkastajalta apua mikä on tilanne ja missä mennään. Tämä oli nolottanut heidän puolestaan, simppeli asia mistä johdon tulisi olla perillä mutta heillä ei talousoppi ole kovinkaan vahva. Tämä näkyy yllättäen tuloksessa ...

Ilves Ry (Huhtala) puheenvuorossaan toi esiin IH OY huonon esiintymisen median edessä, tässä viitattiin viimekesäiseen verottaja-kohuun minkä IH OY:n mediauutisointi olisi Ry:n mielestä pitänyt mennä paljon paremmin. Useat Ilves-leirin tukiyritykset ja kannattajat pitivät Oy:n tapaa hoitaa tällaisia talousasioita erittäin huonona, epäselvissä tilanteissa proaktiivinen yhteydenotto esim. verottajaan selventäisi asiat ilman julkisuutta mitä ei kaivata tällaisissa asioissa. Tällaiset uutisoinnit vaikeuttavat koko Ilves-leirin (jalkapallo, RY:n juniorit lätkässä jne) toimintaa tuoden kiviä koko Ilves-perheen rekeen - nuorten haaliminen Ilves-kiekkoon ei helpotu tämänkaltaisilla uutisilla. Kun Ry vielä lisäsi puheessaan olevansa pettynyt Oy:n halituksen toimiin talouden tervehdyttämiseksi, oli Kainulainen antanut kovaa palautetta takaisin pitäen kritiikkiä aiheettomana.

Kenties kolmas sirkushuviin viittava asiasisältö liittyi IH OY:n myyntiin ja markkinointiin. Useammalta taholta oli tullut palautetta kuinka naapuriseura lähestyy yrityksiä kuten normi myyntimiesten kuuluukin, mutta IH OY:n myyntisoitot ovat enemmänkin anelua rahasta kuin omasta tuotteesta ylpeästi puhuen. Tähän sitten Essi ja Jori totesivat myytävän tuotteen olevan sen verran huonompi että sitä on heidän mielestään paljon hankalampi myydä kuin normituotetta. IH OY:lla on kaksi hevosta; edustus ja A-juniorit. A-junnuthan on hallitseva Suomen Mestari, mutta sen käyttöä markkinoinnissa, myyntipuheissa ei näille kavereille ole tullut mieleenkään. Joku voisi nähdä asian juuri toisinpäin - tukemalla nyt IH OY:tä, varmistamme lupaaavien A-junnumestareiden pysyvän leirissämme eikä siirtyvän muihin liiga-seuroihin kuten tämän päivän Ilves-trendi on.

Yhteenvetona voisi palata kokouksen ensimmäiseen yleisökysymykseen, missä kysyjä oli verrannut IH OY:n viime vuosien tuloskehityksen olevan sellaista että yrityksen olemassaolon voi hyvinkin kyseenalaistaa. Tällä hän tarkoitti laajempaa kuvaa missä jättitappiot tulevat vuodesta toiseen samassa toimintaympäristössä. Johtohenkilöillä ei ollut tähän oikein vastinetta vaan mikromaailman yksittäisiä ottelutuottoja (ulkojäät) mitkä maailmaa muuttaisivat.

Johtopäätöksenä kokouksesta ystäväni totesi, että jalkapallossa Ilves-lipun alla saadaan imettyä lupaavia junioreita aina HJK:sta lähtien. Tämä on mahdollista kun seuralla on terveet toimintatavat talouden käsittelyssä, omaavat hyvän julkisuuskuvan ja tekevät päivittäin oikeita asioita. Tästä Ilves-perhe tykkää. Nyt jääkiekon puolella meidän tulee päästä eroon nykyisestä johdosta sekä saada omistuspohja paikallistettua. Isossa kuvassa olisi nykyinen IH OY konkurssi jopa parempi, ellei tammikuuhun mennessä tilanteeseen ole tullut selkeää muutosta. Tällöin tämä huonoa julkisuutta tuova toiminta ei haittaisi muiden Ives-lajien eteenpäinmenoa."
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kenties kolmas sirkushuviin viittava asiasisältö liittyi IH OY:n myyntiin ja markkinointiin. Useammalta taholta oli tullut palautetta kuinka naapuriseura lähestyy yrityksiä kuten normi myyntimiesten kuuluukin, mutta IH OY:n myyntisoitot ovat enemmänkin anelua rahasta kuin omasta tuotteesta ylpeästi puhuen. Tähän sitten Essi ja Jori totesivat myytävän tuotteen olevan sen verran huonompi että sitä on heidän mielestään paljon hankalampi myydä kuin normituotetta.
heh, tällä asenteella kun hoidetaan myyntiä, niin enpä ole lainkaan yllättynyt ettei kauppa käy yritysten suuntaan. Eipä siinä, oikeassahan herrat siinä ovat että tuote on hieman haasteellisempi saada myytyä kuin naapurissa. Luultavasti tekisivät paremman tilin kun kerjäisivät polvillaan juhlamokka-kuppi kädessä keskustorilla.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Hienoa, että siellä on ihmiset laittaneet johtoa koville. Ja etenkin ry:n kannanottoa tervehdin ilolla! Ry on alkanut valmistella selustaa jos/kun ihoy kaatuu ja se on hyvä näin. Konkkis ja kumppanit kaatuu velä, tavalla tai toisella!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ei nyt jokaisesta asiasta tarvitse skandaalia kaivaa. Eiköhän jopa Manngard tiedä, että Santtu Silvennoiselta hyvä juttu on mahdottomuus ja silti on suostunut haastateltavaksi.


Aivan kuten kaukalossa, älä anna tuomarille mahdollisuutta viheltää... niin älä anna medialle mahdollisuutta tehdä klikkiotsikkoa.


Media tulisi nähdä resurssina, ei vastapuolena. Siitä lähtisi oikeanlainen reagointi ja suhtautuminen mediaan...
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viimeinen tilaisuus meni aikoja sitten. Ilves Hockey Oy on arvoton yritys. Kukaan ei huoli sitä edes ilmaiseksi. Jättivelat ja tappiollinen bisnes.

Luulen, että tämä koituu nimenomaan tässä viime vaiheessa mahdollisten kauppojen/järjestelyiden kuolemaksi. Nykyiset omistajat tuskin tajuavat, että heidän omistuksillaan ei ole mitään arvoa. Ja vaikka tajuaisivat, niin luulevat ostajia/tms järjestäjiä vain tyhmiksi.

Ja jos Manngard ja Honkalehto jäävät edelleen roikkumaan mukaan (millään tavoin) - mitä en Ilveksen myyntihistoriaa seuranneena pitäisi minään yllätyksenä.. Jos näin tapahtuisi, en pitäisi sitä minään kunnollisena muutoksena.
 
Viimeksi muokattu:

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toivottavasti toteutuu, ja siten, että Honkalehto ja Manngard ovat ulkona uudesta Ilveksestä, jos sellainen sitten tulee. Kaikki muu on täysin puolivillasta soopaa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös