Ilveksen peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 155 609
  • 963

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei se tosiaan eilen kaunista ollut, mutta Ilves iski tylysti paikoista maalit ja otti pisteet, se on jo hyvän joukkueen merkki. Sinänsä nyt jännä tämä kun aiempina vuosina aina tullut vähän kauden alkuun sokkona peliesitysten suhteen mutta nyt oli jo neljä kilpailullista peliä takana joten tämä tuntui vähän jo jatkumolta sille. Se on ihan totta että käyrä nyt Pardubice-pelistä lähtien ei ainakaan nouseva ole ollut mutta toisaalta vastustajien taso on heitellyt jonkun verran niin en kauheita johtopäätöksiä siitä vetäisi. Joukkueen tasolla olen hyvin tyytyväinen jo siihen että ottelu jossa päästettiin avausmaali, onnistuttiin kääntämään varsinaisen peliajan voitoksi, tämä oli viime kaudella harvinaista. Paljon kuitenkin parannettavaa löytyi, puolustaminen oli tuolle nimistölle ihmeellistä höntyilyä paikka paikoin ja toinen asia mikä jäi vähän kyrpimään oli noitten aloitusten jatkuva häviäminen. Tuohon on aivan ehdottomasti tultava parannusta.

Pelaajatasolla pakistosta Masin veti kovat minuutit, ja Lancaster otti pari typerää jäähyä, noita ei kyllä kaipaisi lainkaan. Palve ja Kodytek olivat erinomaisia ja muodostavat kyllä kovan kärkikaksikon sentteristöön, vastaavasti Mäntykivi valitettavasti oli CHL-pelien tapaan aika näkymätön. Meskasta myöskään ei juuri näkynyn, hyvien ensimmäisten harjoituspelien jälkeen on vähän kadonnut kyllä kuvasta. Nymanilta taas lähes täydellinen peli, hän on juuri sellainen pelaaja joka ei joka vaihdossa säkenöi mutta teki nyt lyhyen ajan sisään kaksi sellaista yksilösuoritusta joilla peli kääntyi Ilveksen eduksi toisessa erässä.

Tänään mennään odotetusti täysin samalla kokoonpanolla kuin eilen, sillä erolla että Gunnarsson maalissa.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aikamoista pään hakkaamista seinään tämä hänen pakottaminen keskikaistalle joka ei ole ikinä lähtenyt toimimaan.
No siis kyllähän Mäntykivi pelasi kaudella 21-22 nimenomaan keskellä. Ja niin aloitusten määrässa kuin keskimääräisessä peliajassa senttereistä toisena Kontiolan jälkeen. Tosin aloitukset (44,2 %) eivät olleet silloinkaan vahvuus. Kuitenkin 51 pelissä 12+19=31 ja +15, että ei se ihan huonosti mennyt.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joku aloitustaitoinen sentteri sisään ja äkkiä. Gregoiren suhteen voin myöntää erehtyneeni, näytti aluksi mahdolliselta 60% aloittajalta, mutta taitaakin olla pelkkä tuhnu.

Palve 0+2
Mäntykivi 1+0
Kodytek 0+1
Gregoire 0+0

#ykkössentteriseurantaa
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Joku aloitustaitoinen sentteri sisään ja äkkiä. Gregoiren suhteen voin myöntää erehtyneeni, näytti aluksi mahdolliselta 60% aloittajalta, mutta taitaakin olla pelkkä tuhnu.
Gregoire nopeasti ulos ja joku asteen tai parikin parempi tilalle. Juuri pari päivää sitten Kaspars Daugavins meni Slovakian - olisi kyllä kelvannut itselle. Juuri joku tuollainen "joshgreen" olisi hakusessa. Tuollainen kaiken nähnyt veteraani, joka on valmis pelaamaan joukkueelle.

Palven suhteen voisi edelleen veikata, että saattaa nähdä joulun joukkueessa.

Muuten peli jätti kyllä paljon parantamisen varaa. Ei ole esitys kyllä vielä kovinkaan ehjä. Ylivoimalla oltaisiin voitu ratkaista peli, mutta se olisi vaatinut vedon kohti maalia.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Palveen pelaamista on kyllä ilo katsella. Rytmittää kyllä upeasti peliä, eikä paljon hosu kiekolla. Muuten oli joukkueelta aika keskeneräistä kuraa koko 60min. Eteenpäin.
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aneeminen peli Ilvekseltä, eipä tuossa sen kummempa. Vaikka peli kääntyi 2-1 johtopn toisessa erässä niin ei tullut sellaista tunnetta että hei tämä nyt hoidetaan. Toki tuo erä oli sekava ja Ilveksen järjetön jäähyily sitten käänsi ottelun Lukon eduksi. Masinin tasoituksen jälkeen päästiin taas itse suhteellien kevyestikin pariin otteeseen ylivoimalle mutta tuota ei sitten taas onnistuttu hyödyntämään. Tuolla esityksellä pistekin oli jo saavutus, mutta toki kääntäen ihan hyvä merkki että kahdella heikolla esitykselläkin kasassa on neljä pinnaa.

Puolustaminen omalla alueella on kyllä ihme hätäilyä ja sähläämistä, tuohon kyllä luulisi löytyvän noilla palikoilla lääkkeet. Hyökkääjistä onnistujat olivat harvassa, Palve on kyllä pelimies ja Nymankin suoritti ihan hyvällä tasolla. Vastaavasti alakenttien hyökkääjät lähes poikkeuksetta aika pihalla. Meskasta ja Päkkilää en kyllä missään nimessä samaan kenttään enää laittaisi.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Puheet Palveesta epävarmana kärkisentterinä ja Mäntykivestä laatusentterinä(tai sentterinä ylipäätään) voinee unohtaa.

Palve 0+2
Kodytek 0+0
Mäntykivi 0+0
Bau 0+0

#ykkössentteriseurantaa
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Ensi viikko on kova. Lukko, Pelicans, TPS. Veikkaan yhtä tasuria, yhtä voittoa ja sitten tuolla Turkkusessa tulee turpiin. Nythän on niin, että tätä peliä pitäisi aika tavalla parantaa.

Ensi viikolla mielenkiintoinen on kuitenkin juuri tuo Turun matsi. Kuuleman mukaan pelaavat edelleen aika tiukkaa sumputusta jonka kanssa Ilves on vuosia ollut vaikeuksissa... Nyt kun ollaan enemmän panostettu viivelähtöihin ja syöttelemällä etenemiseen, niin saa nähdä ollaanko yhä vielä avuttomia tepsin kaltaisia joukkueita vastaan.

Ilveksellä on nyt myös aiempaa enemmän käsiä ja tällaisia Palven ja Stranskyn kaltaisia seppiä, jotka ahdistettuna saavat nopean syötön maalipaikoille. Laukojatkin ovat nopeampia, ei tarvita enää minuutin rakentelua ja Kontiolan täydellistä poikkaria kentän läpi, jotta voisi suorittaa teatraalisen laukauksen. Nyt se kuti lähtee Meskaselta, Kodytekilta sekä pään mitan kasvaneelta Nymanilta heti ja lujaa ja pienestäkin tilasta.

Uskoisin, että aiemmat Myrrä-kiekon ongelmat tilan ja ajan vieviä vastustajia vastaan on paljolti ratkaistu. Ensi viikon peli on kuitenkin ehkä vielä liian kova pala, sillä perjantai-illan ottelu Pelicansia vastaan tulee olemaan aika tunteellinen koitos ja hallissa paljon väkeä. Siitä heti hyvässä syksypöhinässä pelaavaa 2vrk:ta levännyttä Tepsiä vastaan niin...no niin!
 
Viimeksi muokattu:

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Ensi viikolla mielenkiintoinen on kuitenkin juuri tuo Turun matsi. Kuuleman mukaan pelaavat edelleen aika tiukkaa sumputusta jonka kanssa Ilves on vuosia ollut vaikeuksissa...
Toi ei kyllä pidä paikkaansa, ei ole paljoa sumppua ja träppiä näkynyt. Ihan täydellinen muodonmuutos viime vuosiin.
 

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toi ei kyllä pidä paikkaansa, ei ole paljoa sumppua ja träppiä näkynyt. Ihan täydellinen muodonmuutos viime vuosiin.
Jep, Miettinen on täydellinen vastakohta sumpulle ja träpille. Hienosti on saanut joukkueen pelaamaan valmentajan näköistä aktiivista ja viihdyttävää lätkää jo tässä vaiheessa. Kova peli tulee olemaan, TPS on ollut aika vakuuttava mitä olen muutaman pelin katsonut.
 

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
No joo, ihan hyvä kasvojen pesu torstaisen jälkeen, joskin vastus vaikutti huomattavasti heikommalta. Toisaalta Ilveksenkin peli oli aika paljon parempaa. Puolustusalueella tulee edelleen koomailuja, ja yleistä sekavuutta oli havaittavissa läpi pelin, mutta kokonaisuutena matsi saa itseltäni ihan hyvä+ -arvosanan. Malek tiputteli kiekkoja mielestäni jonkin verran ensimmäistä peliä enemmän, eikä joutunut venymään ihmeempiin suorituksiin, mutta kuitenkin ihan okei. Ikosen mukaan tulo selkeästi vapautti selkeästi hyökkäyspeliä, ja Iksa olikin pelipäällä. Tästä jatketaan, kuten edellä todettiin niin ensi viikolla pelin täytyy olla parempaa joka tapauksessa. Lopun kaksi maalia olivat ihan rehellistä löysäilyä, ja niiden kaltaiset takaiskut jäävät toivottavasti jatkossa väliin.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hieno nousu Raumalla. Sentterihommat vissiin kunnossa, kun Liigan pistepörssin sijat 1. ja 2. on meidän senttereiden hallussa.

Kodytek 2+0
Palve 0+1
Mäntykivi 1+0
Bau 0+0

#ykkössentteriseurantaa

Edit. No, taitaa sieltä turkulainen Palmu kiilata piru vie väliin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hieno nousu Raumalla.
Ensimmäinen erä oli kyllä käsittämättömän huono Ilvekseltä. Sen perusteella ei ollut lupa odottaa kyllä pistettäkään. Toisen erän alku oli samaa kuraa, mutta erän puolivälistä peli alkoi paranemaan. Kolmannessa erässä jäällä oli ihan eri tiimi kuin ekassa.

Hyvää oli taas se, että pelin sisällä pystyttiin kääntämään surkea eka erä hyväksi tulokseksi. Varmasti tuosta valmennukselle pitää antaa krediittiä, mutta myös pelaajille.

Kodytek on kyllä hieno pelaaja. Stransky taasen jakaa omaa mielipidettä vielä vahvasti. Toisaalta taitava ja älykäskin pelaaja kiekon kanssa, mutta toisaalta pehmeä ja välillä ratkaisuissaan hidas pelaaja. Pitää toivoa, että parantaa kauden edetessä.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Sama osunut silmään. CHL:ssa pelasi kuin Palve, hyvää kiekonsuojausta laidoissa ja oivaltavia syöttöjä ketjukavereille. Onko liigan kovuus nyt kuitenkin yllättänyt?
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Sama osunut silmään. CHL:ssa pelasi kuin Palve, hyvää kiekonsuojausta laidoissa ja oivaltavia syöttöjä ketjukavereille. Onko liigan kovuus nyt kuitenkin yllättänyt?

Vaikea uskoa miksikään yllätykseksi, kun kuitenkin kaksi kautta jo pelannut Liigaa aiemmin.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Alan päivä päivältä enemmän tykätä tuosta Könösestä. Hyvä hankinta on tämä kalakukon purija. Asenne ja taistelu kohdillaan. Hyödyllinen joukkueelle ja ilo katsojan silmälle, vaikka ei tekisi pisteen pistettä.

Stransky tuli tänne löysässä kunnossa, joten erinäisiä vaikeuksia povailin alkukauteen. Ei mitään hätää tämän tapauksen suhteen.

Soini on hyvä poika. Tätä kannattaa kypsytellä tuleville vuosille.
 

Kyle

Jäsen
Vielä ei tarvitse hälytyskellojen soida, mutta yksi pelaaja jota tulen seuraavissa peleissä seuraamaan erityisellä mielenkiinnolla on Jarkko Parikka. Perusteltua on tietysti jakaa vastuuta puolustuksessa kaikille pelaajille kun kuusikko on kova, mutta kun kuitenkin peliajoissakin Parikka on siellä alemmassa kolmikossa niin saa se vähän kulmakarvoja ylös.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ostan selityksen Stranskyn huonosta kunnosta, kieltämättä vähän löysän oloinen olemus tällä hetkellä noin niinkuin ammattikiekkoilijaksi.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Minusta Santeri Virtanen parantaa peli peliltä, mutta Gregoire ei näytä osuvan mihinkään vaan mies tekee outoja valintoja molemmissa päissä kenttää
 

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Yllättävän hyvä fiilis jäi itelleni pelistä, vaikka tosi kaksijakoinen se olikin. Eka puolisko tosiaan oli ihan pelkkää selviytymistä, kolmas erä jopa ihan helkkarin hyvä. Jos Kodytek jatkaa yhtään samankaltaisia otteita, niin pidempää pahvia vaan pojalle kouraan ettei karkaa ulkomaille. Niin erinomaisesta pelaajasta on kyse ympäri kenttää. Kun pääsee vielä paremmin sisälle liigan sääntöihin mailan käytön suhteen, niin ei tule jäähyjä/jäähyn arvoisia tilanteita niin usein. Stransky sen sijaan on ollut aika hukassa kuten ylläkin mainittiin. Tänään pariin minuuttiin taisi pistää ainakin kolme-neljä täysin paskaa syöttöä ei yhtään kenellekään, ja surffaili selkä suorana omaa päätyä kohti. Ostan vielä tässä kohtaa puheet huonosta kunnosta, mutta menon tarvitsee parantua.

Malekilla pomppi kiekot mielestäni enemmän kuin aiemmissa peleissä, mutta toisaalta kompensoi tätä muutamilla hyvillä torjunnoilla. Eteenpäin on poika mennyt viime kaudesta, se on selvä. Perjantain Pelicans-matsia odotan suurella mielenkiinnolla, kova vastus ja ilmeisesti edelleen muutama äijä Ilvekseltä sivussa. Toivottavasti katsojamäärä alkaisi ysillä!
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Minusta Santeri Virtanen parantaa peli peliltä, mutta Gregoire ei näytä osuvan mihinkään vaan mies tekee outoja valintoja molemmissa päissä kenttää
Gregoiren pelinopeus ei riitä Liigaan. Hän on jatkuvasti pelistä perässä, hukkaa miehensä yllättävän usein puolustavaksi sentteriksi eikä oikein tunnu ajattelevan peliä tarpeeksi nopeasti ollakseen edes hyvä alakenttien pelaaja. Jo pelkästään sijoittumisen kanssa on ihan todella isoja ongelmia ja mies eilenkin monta kertaa vain ajoi tilanteen ohi ja sittenkin onkin jo myöhässä tulossa omaan päähän.

Kos äkkiä tilalle ja mies lauluun. Eiköhän tuo kortti ole nähty, enkä kyllä tällä hetkellä näe edes Kosia heikompana pelaajana kokoonpanoon.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Tällä kaudella 5/8 kilpailullisessa ottelussa oltu tappiolla. Saldo näistä neljä voittoa(1rl) ja yksi häviö jatkoajalla, jossa noustiin myös ohi. Toki pisteet ovat samanarvoisia tulee ne sitten miten vaan ja kyllä pelit pitää jatkossa kulutuksenkin kannalta pystyä myös ajoissa tappamaan, mutta kyllä jokainen tälläinen voitto luo joukkueelle aivan eri tavalla uskoa tulevaan vrt. pelkät "neppailuvoitot" vielä peliään etsiviä joukkueita vastaan.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Vieläkin mustelma otsassa, kun lämäsin siihen kämmenellä siinä vaiheessa kun Ipa oli ekassa tai tokassa erässä karkaamassa läpiajoon kahdella miehellä kun Lukko sähläsi kiekon vapaaksi Ipan siniviivalla. Ja molemmat Ipan pelaajat lähti täysiä painamaan hyökkäysalueelle päin, kiekko vain jäi näiden väliin kun kumpikaan ei sitä ottanut haltuun.

Kuvasi ekaa 1,5 erää hyvin Ipan pelissä, kun oli hieman hakemista syystä ja toisesta. Onneksi koomailusta otettiin opiksi ja alettiin pelaamaan. Suomi ainakin otti ryhmää reppuselkään yhdessä kohtaa pitkän hyökkäyspään pyörityksen aikana, selvästi alkoi kyrsimään joukkueensa toiminta.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja molemmat Ipan pelaajat lähti täysiä painamaan hyökkäysalueelle päin, kiekko vain jäi näiden väliin kun kumpikaan ei sitä ottanut haltuun.
Nyman ei ottanut kiekkoa, koska on ketjun maalintekijä, ja Könönen ei ottanut kiekkoa, koska on ketjun tilantekijä. Kysyn vain, missä oli Palve, joka on ketjun pelintekijä? Mutta annetaan tämä nyt tällä kertaa anteeksi, koska alusti niin hienosti Ilveksen toisen maalin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös