Ilveksen peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 117 639
  • 663
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Maaliodottama kuitenkin tänään(kin) Ilvekselle selvästi 2,6-1,6.
En kokonaan peliä nähnyt, mutta maalipaikkoja Ilves loi kyllä niissäkin osuuksissa mitä näin vähintään riittävällä tahdilla.
Kyllä.. ja paikoissa neppailtiin, kun pitäisi tehdä.

Konna hyvä esimerkki. Vapaa paikka laukoa keskeltä... Eiku haetaan Henkkaa ja Konna Henkka 2:1 ja koitetaan harhautusta ja takatolppasyöttöä. No Konna sentään oppi, ja kolmannesta paikasta lauko.

Mäntykivellä mahti paikka toiseen aalotoon syötölle 3:1 tilanteessa... Eikun yritän hienoo takatolpalle.. jne. Koskirantaa ym.

Pleijareissa maalintekopaikassa pyritään tekeen maali, ei tekeen hieno maali. Menttalisuhtautuminen ja sen sisäistäminen, ettei pelata runkosarjaa.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Tajusin just mikä Ilveksen peliinlähdöstä tänään tuli mieleen: ihan samanlaista flegmaattista kuin siinä Tappara-Ilves pelissä, jossa ratkaistiin runkosarjavoitto. No, se peli piristyi sitten, mutta kuitenkin. Alku oli sama ja lopputulos.

Toistaiseksi kaikki näyttää erittäin hyvälle sarjan suhteen. Nyt vaan niitä voittoja.

Näyttäisi muuten myös aika hyvälle semifinaalivastustajan osalta. Näillä näkymin Tappara saisi Hifk:n ja Ilves saisi Pelicansin, joka sopii meille vastustajana hyvin, tai Kalpan, jonka ykkösmaalivahti taisi juuri mennä telakalle. Ikkuna finaaliin olisi apposen ammollaan, mutta ensin pitäisi selvittää Porin Ässät. Siihenkö tämä homma nyt kusee? Ei kai.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Eikö Ilveksessä toimita lainkaan niin että jos puolustaja menettää mailansa omassa päässä niin hyökkääjä antaa hänelle omansa? Tai vaihtoehtoisesti vaihdella hieman pelipaikkoja niin että mailaton ei olisi siellä kaikkein kriittisimmässä paikassa.
Ässien toinen maali tuli tänään niin että Lööf yritti maalin edessä puolustaa ilman mailaa samalla kun neljä muuta Ilves-pelaaja surffaili ympärillä mailat kädessään. Ei vaan millään onnistunut Lööf yksin ilman mailaa estämään Ässien maalia.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Vähän täytyy kyllä ihmetellä miten sukkasilteen eilen peliin tultiin. Se ei yksinkertaisesti voinut tulla kenellekään yllätyksenä, että Ässät lyö tähän kaikki peliin. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, että menikö valmistautuminen pieleen vai oliko tuossa mukana vaan ylimielistä asennetta. Ilves näytti omissa todella hitaalta, epävarmalta ja kiekot pomppi jatkuvasti. Se olisi ollut sitten jopa ihan ymmärrättevää, että jos sieltä alta ei olisi keretty pois ja kiire olisi ollut kuten vaikka viimeisessä paikallisessa. Ei siis mitään Ässiltä pois, hienosti käytti Ilveksen hitauden ja epävarmuuden omissa, mutta kyllä tuosta silti jäi kuva, että sitä kiirettä jäätiin nyt tällä kertaa ihan odottamalla odottamaan. Isomäen perjantai-illassa voi olla ettei tuolta keretä alta sitten enää pois ollenkaan.

Uskon, että kun Ilveskin saa kaivettua vähän sitä eläintä tekemiseensä, niin sieltä se ryhti taas löytyy. Nyt meno näyttää siltä kun mentäisiin edelleen runkosarjaa. Sama pätee hyökkäyspäähän. Tuohon on tultava suoraviivaisuutta, toimituksia, maalin edessä lapiohommia mitä pidemmälle kevät etenee. Tuollaisella hieman ylimielisen näköisellä siirtelyllä tulee kyllä seinä vastaan ennemmin tai myöhemmin.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Vielä on toivoa, mutta vähän tulee viime vuosi mieleen. Silloinkin oltiin sarjojen alussa uljaasti tanassa kuin vanhan miehen vehje, mutta pehmennyttiin siitä nopeasti. Ne on maalit jotka lasketaan, eikä maalipaikat, siksi sarja on nyt tasan.
 

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Eilen vitutti ankarasti, mutta yön nukuttua saa taas happea ja pystyy vähän järjissäänkin miettimään peliä. Pieni nöyryys, viimeistely ja paremmat erän alut olisi eilen riittänyt voittoon. Siellä oli vähän kikkapojat vauhdissa ja muutamia huonoja valintoja tehtiin. Mm. Mäntykivi olisi voinut antaa kahden metrin päähän one timerin Lessulle mutta haki sankarisyöttöä takatolpalle joka katkasi. Suomi heitti ässien voittomaalissa ihme sokkosyötön oman maalin taakse ja tästä vähän ajan päästä 3-2 taululla. Itsellä vahva fiilis että latauksessa oli vähän ongelmia ja se nyt täytyy korjata jatkossa Porin peleissä. Ässät on kotona vahva ja lyö kaiken peliin. Haapalan ja Lancasterin vois heittää tässä vaiheessa bussin alle koska pelaavat kananmunat kainalossa, mutta eiköhän herrat vielä paranna. Huomenna uusi mahdollisuus, molemmille tosin. Täysi luotto on edelleen!

Hiukan ihmetyttää miksi Jokipakka pelaa Konnan yv:ssä ja Les sitten tässä Suomen ryhmän takana? Ei vaikuta ihan toimivalta, ja eilenkin se Konnan tekemä yv-maali ei ollut kyllä viisikon hyvyyttä? En tiedä ovatko muut kiinnittäneet huomioo?

Silmäilin muita pelejä eiliseltä myös ja kyllähän ne vaikutti ihan muniin puhalteluilta verrattuna Porin röyhimiseen. Kova on kevätkiima ja nyt nautitaan!
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Ilveksen taiteilijasielut ei oikein viihdy näissä pleijariväännöissä. Haapala ja Lancaster parhaat esimerkit tästä. Ensi kaudella myös niiden avainpelaajien olisi hyvä olla hiukan kovempiluonteisia ja fyysisempiä. Täällä Liigassa pleijarit vaan on kovaa painia, joukkueenrakennus sen mukaan.
Haapala ei pärjää pleijareissa? Kannattaisiko ottaa faktat kuntoon?

Olet kyllä sinällään ihan asian ytimessä. Ässät pelaa suoraviivaista Playoff-kiekkoa, osittain pakon edessä kun taitoetu on vastustajalla, ja Ilves petaa urheiluruutumaaleja. Viimeisen kympin ajan peli meni suoraviivaisemmaksi ja paikkojakin tuli enemmän, esim. kerran kiekko lyötiin ilmasta maaliviivalta pois. Kyllähän tuo neppailu ja liika namuttelu tulee DNA:han ihan meidän johtavilta hyökkääjiltä, jotka oikeastaan Ikosta ja Tikkaa lukuunottamatta ovat monet pelaajatyypiltään tuollaisia. Ei se minun silmääni ole niin iso ongelma että Kontiola ja Haapala tuolla neppailevat. Jopa Suomi kun on vireessä on erinomainen syöttelijä. Ongelma tulee siinä että tuo asenne tarttuu muihin. Sitten meillä on kentällä pelaajia kuten Mäntykivi, Tuulola ja Koskiranta jotka yrittävät näitä utopistisia urheiluruutusyöttöjä vaikka ovat jo valmiiksi itse parhaalla maalintekosektorilla.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Haapala ei pärjää pleijareissa? Kannattaisiko ottaa faktat kuntoon?
Todellakin! Haapala on niin monena keväänä todistanut arvonsa, ettei häntä missään nimessä voi kutsua pelkäksi runkosarjatähdeksi. Lancasterin kohdalla kritiikin ymmärtää paremmin. Viime ja tänä keväänä yhteensä 14 playoff-ottelua tehoin 1+1 on kyllä jotain ihan muuta kuin mitä herralta on runkosarjassa nähty.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Niin erikoista kuin se onkin on tämä kenties ainoa wanhan ajan pudotuspelisarja. Lancaster on ollut aivan yössä ja onkin mielenkiintoista nähdä valuuko peluutuksessa. Kaksi peliä takana , ensimmäisessä hyvä esitys ja toisessa kelvollinen esitys.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun katsoo Lancasterin -4 teholukemaa Porista, niin eihän tuon takana ole oikeastaan kuin -1 joskin voittomaalista. Eka maalissa Talaja ois saanut jäähyn jos ois vetänyt Lesin nuriin keskialueella tms. missä tilanteen jatkumona ei ollut maali Ässille. Tuomareilla meni tuossa Talajan Lancasterin kaadosta pupu pöksyyn kun Isomäki oli eri mieltä. Parhaat hyökkäysvoimat on sitten kentällä kun veskari otetaan pois josta lisää -2. Kaikki on hyvin ja huomenna rennolla esityksellä 2-1 sarjajohtoon ja Porin pahasta perjantaista haetaan se vierasvoitto.
 

Tervaskanto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muutenkin puolustukselle sattuu ihmeellisiä aivopieruja nyt kun vauhti ja vaade on kovempi kuin runkosarjan peleissä.
 

Dr.Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Caps, NO Saints
Muutenkin puolustukselle sattuu ihmeellisiä aivopieruja nyt kun vauhti ja vaade on kovempi kuin runkosarjan peleissä.
Eikä vain puolustajille, vaan koko viisikko tekee älyttömiä virheitä paineen alla. Eniten tuossa ihmettyttää se, ettei oman viivan voittamiseen olla puututtu koko kauden (Pendon) aikana. Liian paljon tulee kiekon menetyksiä lähellä siniviivaa, kun lähdetään riplaileen tai heitteleen puolivillaisia syöttöjä. Varmasti ideana on tulla paineen alta kiekkollisena järkevästi ulos, mutta varsinkin pleijareissa oman viivan voittaminen on erittäin tärkeää. Tässäkin pleijarisarjassa Ässät on saanut monta pitkää hyökkäystä aikaa pelkästään tuon takia. Nöyryyttä tarvitaan paljon lisää.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Liian paljon tulee kiekon menetyksiä lähellä siniviivaa, kun lähdetään riplaileen tai heitteleen puolivillaisia syöttöjä.
Tosiaan, kiekko liikkeelle. Syöttämällä, ja jos se ei ole mahdollista, niin sitten ainakin sitä kautta, että omat jalat liikkeelle. Todella ärsyttävää, kun liu'utaan katsellen syöttöpaikkaa, ja karvaaja tulee takaa ja vie kiekon.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Liike ja pelinopeus. Ne on Ilveksen vahvuudet. Niitä pitäisi vaan pitää yllä, sillä heti kun peli ja liike hidastui, jouduttiin fyysiseen peliin ja pulaan. Näin ei saa käydä perjantaina.

Jotain maanantaista oli kuitenkin opittu. Maalipaikoissa ammuttiin. Yhtenä esimerkkinä Ilveksen hyvä alueellisen ylivoiman hyökkäys, jossa ite odotin syöttöä, mutta Suomi ampui itse pienestä kulmasta. Ma peleissä näissä yritettiin aina syöttää. Nyt oli ilmeisesti painotettu, jos olet jo maalintekopaikassa, ammu. Hyvä näin, vaikka joissain tilanteissa se syöttö olisikin ollut odotettavampi.

Mäntykivi.. voi kun sitä fysiikkaa olisi enemmän, niin taivas ois rajana. Kovemmassa ympyröissä tuolla kamppailupelaamisen tasolla ei vaan pärjää . Ehkä hyvä niin, Ilveksen kannalta.

Suomen hiillostaminen? Ei voinut olla sattumaa, että Suomen kimpussa oltiin. Kivi tuntee miehen ja ilmeisesti tietää jotain mitä me ei, sillä sen verran järjestelmälliseltä hiillostus vaikutti.

(otteluketju on täysin lukukelvotonta, joten mielummin tänne)
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suomen hiillostaminen? Ei voinut olla sattumaa, että Suomen kimpussa oltiin. Kivi tuntee miehen ja ilmeisesti tietää jotain mitä me ei, sillä sen verran järjestelmälliseltä hiillostus vaikutti.
Kyllä tuossa varmasti perää on. Useampikin tilanne päättyi siihen, että ässäpeluri makasi Suomen päällä ja yritti irrottaa kypärää päästä tms. Eilen sillä oli vain positiivinen vaikutus Suomen pelihuumoriin. Kamppailija syttyy, kun hiillostetaan.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Suomi vaikutti olevan mukana koko sydämellään noissa tilanteissa, tarkoituksella jäi pitämään kiinni vastustajan mailasta jne. Vaikutti nauttivan saamastaan huomiosta. :)
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Itse veikkaan, että Haapala tulee olemaan todella isossa roolissa silloin kun ollaan kovimmassa paikkaa. Naapurissa kutsuivat tärkeiden maalien mieheksi. Olen runkosarjan aikana pistänyt merkille, että niissä peleissä kun on lähdetty tosi ohkaisella, että on ollut loukkia ja on ollut EHT-turnausta tms ja ennakkoasetelmassa Kontiolan kenttä on ollut se jonka tulosta olisi pakko tehdä, koska realistista ei ole sitä muilta odottaa, niin maagisesti Haapala nousee esiin juuri silloin, olipa miten näkymättömissä ollut vaan edellisissä peleissä. Kun on vastuuta ja painetta, mies vastaa siihen.

Ei kukaan varmasti tunnusta pelaavansa puolivaloilla pudotuspeleissä, eikä se nyt varsinaisesti sille näytäkään, sillä hyvin Haapala pörrää siellä, mutta minä kyllä rohkeasti väitän, että Haapala ensi sijassa välttelee loukkaantumisia ja pelaa tällä hetkellä yhä selkeästi vajailla sylintereillä. Nousee vielä näyttämölle.

Mikäs siinä, kun Mäntykivi loistaa. Pelaa nyt niin kuin odotettiin pelaavan läpi runkosarjan. Todella tärkeä pelaaja meille. Mitähän häneltä ensi kaudella pitäisi odottaa? Jos olisi pelannut tällä tasolla koko runkosarjan, NHL varmasti olisi esityslistalla.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
niin maagisesti Haapala nousee esiin juuri silloin
Juuri näin. Täytyy muistaa, että se oli nimenomaan taas Haapala joka astui esiin siinä vaiheessa, kun helmikuun alussa joukkue oli vähän henkisesti sekä fyysisesti poikki ja oltiin pelattu pari peliä ilman maaleja. Haapala teki sen jälkeen Kerhoa vastaan kaksi maalia. Se peli sössitiin vielä lopussa, eikä täten kelkka kääntynyt, mutta sen jälkeisen Jukurit pelin jälkeen Haapala teki Kuopion vierailuilla 2+2 Ilveksen 3-4 voitossa, josta se kelkka sitten kääntyi. Sen jälkeen ei runkosarjassa hävitty kuin enää Tapparalle.

Tuo KalPa peli saattoi olla kauden osalta jopa todella iso voitto, koska ilman sitä runkosarjassa ei olisi mahdollisesti sijoituttu kahden parhaan joukkoon. Lisäksi jos tuo tappioputki olisi vielä muutaman pelin jatkunut, niin loppukausi olisi voinut pahimmillaan näyttää siltä miltä se Lukolla nyt näyttää.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Ottaisitteko Ruokosen tai Baun rotaation vuoksi peliin mukaan vielä tässä sarjassa ja jos niin olisiko se jo seuraavassa?
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ottaisitteko Ruokosen tai Baun rotaation vuoksi peliin mukaan vielä tässä sarjassa ja jos niin olisiko se jo seuraavassa?
En oikein keksi, kenen tilalle. Toki jos siellä on jollakulla jotain tälliä, jota pitäisi parannella, niin sitten voisi harkita. Tästä viimeisestä oli tietysti sivussa myös Tuulola, joka tuntuu pisteiden suhteen olevan taas "tukossa", mutta toisaalta muuten soveltuu tuohon tuomarien painiminen sallittu -linjaan.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Tuulolan lepuutus oli ainakin viisasta. Väsymys ja turhautuminen tuppaavat kulkemaan käsi kädessä eikä niitä Tuulolan kohdalla kannata ruokkia tieten tahtoen. Tuulola palvelee muutenkin paremmin Porin väännössä.

Mielestäni Ruokonen kehiin Porissa, vaikka jouduttaisiin uhraamaan hyökkäyspäähän parempi pelaaja, kuten Virtanen yhden pelin ajaksi. On kuitenkin pitkällä tähtäimellä hyvä lepuuttaa Virtasen kaltaisia sähisijöitä ja toisaalta hyvä osallistaa kaikkia peliin, ettei pakkopaikassa tulla ihan kylmiltään.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuulolan lepuutus oli ainakin viisasta. Väsymys ja turhautuminen tuppaavat kulkemaan käsi kädessä eikä niitä Tuulolan kohdalla kannata ruokkia tieten tahtoen. Tuulola palvelee muutenkin paremmin Porin väännössä.

Mielestäni Ruokonen kehiin Porissa, vaikka jouduttaisiin uhraamaan hyökkäyspäähän parempi pelaaja, kuten Virtanen yhden pelin ajaksi. On kuitenkin pitkällä tähtäimellä hyvä lepuuttaa Virtasen kaltaisia sähisijöitä ja toisaalta hyvä osallistaa kaikkia peliin, ettei pakkopaikassa tulla ihan kylmiltään.
Ilveksen ketjuista nelonen tuntuu tällä hetkellä omassa roolissaan kaikkein toimivimmalta. Päkkilä-Koskiranta-Virtanen pelaavat hienoa lätkää ja tuntuvat sopivan pelillisesti erittäin hyvin yhteen. Kaikki jätkät plussalla, tehojakin on saatu ja se tärkein, eli puolustaminen sujuu. Tuohon koostumukseen en koskisi kuin pakon edessä.
 

Homer Sanchez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, St. Louis Blues
Ottaisitteko Ruokosen tai Baun rotaation vuoksi peliin mukaan vielä tässä sarjassa ja jos niin olisiko se jo seuraavassa?
Turha sitä on muutoksia tehdä pelkästä muuttamisen ilosta. Ei tämän hetken kokoonpanosta tarvitse ketään vilttiin laittaa, varsinkaan nelosesta.

Toki perjantain jälkeen voi olla eri tilanne.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Eiköhän siellä valmennus ole kartalla, onko joku lepuutuksen tarpeessa vai ei ja sen mukaan käytetään rotaatiota. Tiivis tahti ja suht raskas ottelusarja muutenkin, niin varmasti siellä jotkut ovat yhden lepopäivän tarpeessa (vaikka joka jätkä pelaisi varmasti mielellään ihan joka pelin kauden aikana). Onko sillä sitten suurta väliä päivän pelin kannalta, pidetäänkö ketjun yksi lenkki väsyneenä mukana vai korvataanko uudella levänneellä pelaajalla. Lopputulos voi olla sama, mutta se vaihdettu pelaaja saa levätä ja on tuoreena taas seuraavassa pelissä käytössä.
 

Pablito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, Toronto Maple Leafs
Ensimmäinen etappi taputeltu, hyvin pisti Ässät kampoihin. Suomi&Ikonen on loistavassa vireessä, samaten Tikka&Mäntykivi ja koko nelonen.

Hieman kyllä huolettaa niiden muiden ykköstykkien eli Konnan, Haapalan ja Lancasterin suorittaminen. En olisi uskonut olevani noista herroista huolissani, kun kaiken nähneitä pelimiehiä varsinkin kaksi ensimmäistä, mutta tuolla kaksikolla on suurin peiliin katsomisen paikka. Eiköhän herrat vielä siitä heräile, toivottavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös