Ilveksen peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 93 394
  • 359

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
NIin, kyllähän se on tullut tämän kalenterivuoden aikana koko lailla selväksi, että noissa viime kauden vahvuusalueissa eli liikkeessä ja 5-5 pelissä ei tällä kaudella tahdota muille kärkijoukkueille pärjätä. Tämän kauden joukkueella on täysin eri vahvuudet eli maalivahtipeli, erikoistilanteet ja oman alueen kiekoton puolustuspeli. Jollain tavalla on pakko ihailla joukkueen sitkeyttä. Vaikka ollaan pitkät tovit oltu pahastikin altavastaajina niin maalin pelejähän nämä kärkipelit ovat silti olleet HIFK-romahdusta lukuun ottamatta. Tästä totta kai iso kiitos menee meidän molareille.

Ei tältä joukkueelta ole ollut missään vaiheessa realistista odottaa mestaruutta. Sarjan nuorin joukkue. 5-5 peli on kieltämättä ollut iso pettymys. Jostain syystä meidän liike ei vaan riitä. Eihän meidän liike erottunut edukseen edes esimerkiksi viime lauantaina SaiPaakaan vastaan! Ei me silti täysin vailla mahdollisuuksia olla pleijareissa. Tänäänkin oltiin lopulta yllättävän lähellä vikalla kympillä voittoa, vaikka oltiin koko ottelun kuvassa pahasti alakynnessä. Vikalla kympillähän homma näytti kääntyvän jopa vähän meille päin. Täytyy tietysti muistaa, että vastassa oli vierasottelussa sarjan paras joukkue viimeisen kahden kuukauden ajalta. Ei se ainakaan minulle yllätyksenä tullut, että altavastaajiksi ajauduttiin.

Toivottavasti nyt hoidetaan edes se suora pudotuspelipaikka. Ei me puolivälierissä suosikkeja jatkoon tulla olemaan, mutta eivät ne marginaalit silti mitkään isot ole kunhan Dostal vaan jatkaa tällä tasolla. 15 vuoteen meillä ei ole ollut joukkuetta, joka olisi pystynyt taistelemaan illasta toiseen voitosta otteluissa, joissa ollaan pelillisesti alakynnessä. Tällä kaudella meillä kuitenkin on sellainen joukkue, joka pystyy ottamaan vastaan vastustajan kovia painostusjaksoja. Sen ja erikoistilanteiden varaan tämän joukkueen tarina täytyy nyt vain näköjään rakentaa.
 
Suosikkijoukkue
Koovee
Niin, vielä kun saadaan se hyökkäyspeli ja varsinkin yv sille tasolle millä sen vähintään pitää tällä rosterilla olla, niin se sitten riittää jo kultaan. Varsinkin kun oma pää pitää noin hyvin.

Siinä sitä työsarkaa sitten riittääkin. Taitaa aika loppua kesken. Mutta hyvä, että on ainakin perustat kunnossa mille rakentaa ensi kauden menestystarinaa. Tämä kevät taitaa tulla liian nopeasti, jotta kuviot olisivat kirkkaat hyökkäyspelaamisen suhteen.
 

GNR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lukko oli todella paljon edellä, ilman Dostalia ei olisi ollut mitään palaa. Hyökkäyspelaaminen on pitkään vaihdellut välillä hiekkoa ja todella heikkoa.
 

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
Täysin aseeton ja hampaaton tämä joukkue on edelleen top-6 jengejä (pl. Tappara) vastaan. Täytyy vaan toivoa tippumista säälirajan alle ja 7-paikalta paikallisia puoliväleissä tahkoamaan. Ainoa realistinen (joskin silti erittäin ohkainen) mahdollisuus pelata mitaleista, ja silloinkin himmeimmästä. Toivottavasti KooKoo voittaa koko roskan, ei oikein kiinnosta enää. Ehkä ensi kaudella sitten.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lukko oli todella paljon edellä, ilman Dostalia ei olisi ollut mitään palaa. Hyökkäyspelaaminen on pitkään vaihdellut välillä hiekkoa ja todella heikkoa.
On täällä muutamia fiksujakin kommentteja ollut. Tiukka vääntö joka oli kääntymässä meille.Eteenpäin. Ei mitään hävettävää. Lukko on Liigan kovakuntoisin joukkue.

Lepaus on tullut hyvin sisään. Tykkään. Kakkonen ei toimi nyt. Pientä hienosäätöä vielä ja taivas on auki!
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
Kyllähän tuota aikamoisin värilasein on täytynyt katsoa, jos se oli tiukka peli, joka oli vielä kääntymässä meille. Huolestuttavaa, että näissä kärkipeleissä näytetään todella hitaalta, ja pelitavallisesti tunnutaan olevan jäljessä kilometrikaupalla ( johtui sitten pelitavasta, tai sen toteutukseta.). Vastustajat saavat pelin toistuvasti pyörimään pitkiä aikoja Ilves päädyssä, ja sinne päästään yksinkertaisesti hyvässä rytmissä heitetyllä päätykiekolla, johon Lukko ehti jatkuvasti ensimmäisenä, tai voitti kaksinkamppailut. Näissä pyörityksissä Ilves puollustaa keskimäärin hyvin, eikä vastustaja pääse kovin vaarallisille paikoille, kuin ajoittain, mutta ei Ilves ole tuolta vastaankaan iskemässä. Toisessa päässä tilanne on sitten täysin toisenlainen. Ilveksellä on isoja ongelmia saada kiekkoa päätyyn niin, että siellä oltaisiin ensimmäisinä, tai 50/50 tilanteessa. Lukko kiekotteli todella nätisti karvauksen alta pois, ja pääsi hyvällä vauhdilla tasavoimahyökkäyksiin, näitä ei Ilvekseltä juurikaan nähty. Silloin harvoin kun Ilves saa kiekon vastustajan päädyssä, se useimmiten menetetään lähes välittömästi ensimmäisessä 1vs1 tilanteessa, tai niin, että pakki sitoo Ilves miehen ja tukipelaaja ei ehdi edes häiritsemään kiekon poimivaa pelaajaa. Oudolta näyttää myös kotisohvalta seurattuna se, että Ilves ei muihin joukkueisiin nähden käytä viivaa oikeastaan ollenkaan. Tultiin jopa siihen tulokseen kotosalla, että sinne syöttäminen on, jos nyt ei kielletty, niin ainakin ihan viimeiseiä vaihtoehtoja.

Lopputulemana Ilves näyttää kärkipeleissä passiiviselta, ja hitaalta. Maalipaikkojen ollessa todella vähäiset. Pelaajista Meskanen on kyllä ainakin Ilvesfoorumilla aivan ylihaukuttu, on parantanut alkukaudesta, mutta ykkösen ollessa surkea, joutuu automaattisetsi syntipukiksi. Arttu oli eilen esimerkiksi todella kaukana vastustajan kärkisenttereiden tasosta. Lisääntynyt peliaika ei myöskään ole sopinut Hatakalle, jonka virheiden määrä on huomattavasti kasvanut. Antonen antoi syksyllä joukkueelle omalla tekemisellään useita pisteitä, mutta nyt ei kyllä löydy käyttöä ollenkaan. Vainionpään anti on myös hyvin kyseenalaista. Toiveena kaikkien ollessa terveenä :

Suomi-Ruotsalainen-rautiainen
Maccelli-Leino-joIkonen
Lepaus-Mieho-Meskanen
Päkkilä-Vainionpää-JaIkonen

Parikka-Peltola
Elorinne-Laaksonen
Maalahti-Matinpalo
Hatakka
 

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Ilveksen peli on ollut jo pidempään sellasta 85 prosenttisesti ookoota. Pisteitä on tullut kyllä peliesityksiin nähden kiitettävästi ja juurikin tuo sana sinnikäs kuvaa tämän kauden Ipaa todella hyvin. Oma pää on tiivis ja se on toki todella iso asia koska runkosarjassa pärjätään hyökkäämällä mutta mestaruudet voitetaan jos ei nyt pelkästään puolustamalla niin sinne päin + erikoistilanne pelaamisella. Eniten huolettaa tuo tämän hetkinen tehottomuus ja se täytyy saada kuntoon ennen poffeja. Viimeisen kahdeksan pelin tehdyt maalit 0,3,2,1,2,2,0,3. 13 maalia kahdeksaan peliin, tai oikeastaan 12 jos jätetään jyppi pelin voittolaukaukset pois!?? Tuolla määrällä on silti raavittu 13 sarjapistettä. Ykköskenttä on ollut jo pitkään samassa muodossa, mutta muita kenttiä on sekoitettu kovalla kädellä johtuen toki loukkitilanteesta. Kuitenkaan mitään fiksuja tutkapareja \ kentällisiä ei ole löydetty vähään aikaan.

Seuraavaksi omat visiot tähän asiaan:
Olen sitä mieltä että Mese täytyy siirtää toiseen kenttään. Olkoot vaikka syntyneet Eemelin kanssa käsi kädessä mutta se "kuuluisa" yhteispeli on ollut aika tukkoista. Kokeilisin esim. Radua ykkösessä Eemelin ja Artun kanssa. Radu on yllättävän hyvä kulmapelaaja pienestä koosta huolimatta ja keväällä se peli on sellaista kulmassa hässimistä. Maccelli-Leino-Meskanen toiseen kenttään. Maccelli toki pitää saada kuntoon ennen isoja pelejä. Ei ole ollut oma itsensä vuoden vaihteen jälkeen. Onko se sitten väsymystä vai jokin vamma mikä vaivaa. Kousan päähän taklaus jättänyt jäljen? Mutta joo, Jos ja kun Myrrällä ei ole kanttia rikkoa Suomi-Mese kaksikkoa niin sitten vaan Arttu ja Leino vaihtaa päikseen paikat. Jollain toi terävin kärki pitää herätellä, kokeilla ainakin. Peli tai kaksi uusilla kokoonpanoilla, ja sen jälkeen palataan vanhaan jos ei lähde nekään toimimaan? Tilanne on sinänsä kuitenkin todella mukava koska Ruotsalainen/Leino sentteri kaksikko on kyllä sarjan parhaita. Robertti tulee ottamaan keväällä taas jokusen tärkeän aloituksen molemmissa päissä kenttää. Oli kyllä hyvä haku Ipalta.

Toivotaan että Saarelalla riittäisi rahkeet kolmossentteriksi, koska haluaisin nähdä pleijareissa kentän Mieho-Vainari-Jasse Ikonen. Tuo kenttä oli kasassa syksyllä ja olisi meinaan vittumainen 4.kenttä kelle tahansa vastustajalle. Oma pää pysyisi varmuudella puhtaana ja potentiaalia olisi onnistumisiin. Vainari ei ole ollut tosin vamman jälkeen vielä oma itsensä ja jotenkin pelaa huomattavasti pehmeämmin tällä hetkellä. Jasse on taas parantanut kivasti peliään ja hänen kokemuksesta on varmasti iso hyöty vielä.
Kolmoseen jää siis minun papereissa Leppi/Joose -Saarela-Joona Ikonen. Laittaisin Lepauksen ja Antosen vaihtelemaan päikseen paikkoja tai jos Saarelalla ei vielä riittäisi niin sitten Leppi keskelle. Mutta Ikonen toki kuuluu vakikokoonpanoon. Lepaus on ollut aika pirteä nyt, mutta kyllä kaikkien ollessa terveenä Leppi kuuluu katsomoon. Pystyy toki hoitamaan yksittäiset pelit moitteettomasti muttei varmisti seitsemän pelien poffisarjoja. Sama taitaa kyllä päteä Jooseen joka on harmittavan lähellä huippupelaajaa. Liike on se isoin puute. Räjähtävyys puuttuu ja ei ole kyllä mitenkään fyysinen isoon kokoonsa nähden. On kuitenkin iso righti jolla on hyvä laukaus. Eli potentiaalia on kyllä, mutta jalkanopeutta ei :( Päkkilä hoitaa sitten kunnialla kaikki tarvittavat tuuraukset.

Pakistoon en puutu, se toimii kivasti. Ylivoimasta täytyy sanoa että Maalahti on ollut heikko. Ei ole ollut kyllä minun papereissani vakuuttava tällä kaudella. Sinnikkäästi on saanut silti paikkansa pitää. Harmittaa kun Thompson ei pystynyt vielä noita yv saappaita täyttämään. Laaksosta ei olla taidettu enään edes yv:lle miettiä? Oskarihan on äärettömän tyylikäs viivapelaaja mutta hänen suurin heikkous on saada toimitettua kiekot maalille! Ja tämähän on toki aika oleellinen asia ylivoimalla. Bono pelaa kakkos yv:ssä mielestäni miehekkäästi viivassa. Maalivahti osastoon ei kaaduta. Jos Dostal jostain syystä sakkaa (mihin en toki usko), niin Mäkkäri on ollut kyllä todella vahva ja rauhallinen kassari. Oikein levollisesti saa näiden herrojen toimintaa seurata. Harmi ettei Kopon pää kestänyt vieläkään, koska hän on kuitenkin aivan viimeisen päälle joukkuepelaaja ja pidetty kaveri seurassa.

Jos tuo hyökkäyspeli ja ylivoima toimii keväällä niin sitten taistellaan ihan siitä kirkkaimmasta. Jos hommat jatkuu näin, niin ikävä kyllä tämä taso ei riitä päätyyn asti ja sitähän tässä tavoitellaan pelkästään. Joken pitäisi nyt saada tuosta ryhmästä kaikki irti, koska onhan siellä hyvin liikkuva ryhmä kasassa.
 
Viimeksi muokattu:

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Eilen paikan päällä katsoneena Ilves nimenomaan paransi loppua kohden. Lukko laukoi kaikkialta ja lopulta se palkittiin kun kohtuuvaarattomasta paikasta Danforth veti Maalahden lavan kautta alakulmaan.

Monta ongelmaa on tällä hetkellä, mutta toimiva maalivahtipeli on kulmakivi ja vaikeiten korjattava asia, meillä se on liigan eliittiä.

Ruotsalainen, Meskanen, Antonen, Lepaus ja Vainionpää. Liikaa on alisuorittajia ketjuissa tällä hetkellä.

Runkosarjaa on jäljellä noin kaksi viikkoa, jonka jälkeen on viikko aikaa hioa nyansseja.
 

Crüe 13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Chicago Blackhawks, P-iirot, ManU.
Eilen paikan päällä katsoneena Ilves nimenomaan paransi loppua kohden. Lukko laukoi kaikkialta ja lopulta se palkittiin kun kohtuuvaarattomasta paikasta Danforth veti Maalahden lavan kautta alakulmaan.
Katselin eilen matsia tv:stä ja oli viihdyttävä matsi vaikka tilanne oli pitkään 0-0. Lukas Dostal oli kyllä todella hyvä eilen ja muutenkin. Totuuden nimissä Dostal piti yksin Ilvestä pelissä mukana. Tasatilanteessa toki peli olisi voinut kääntyä vaikka Ilvekselle. Odotin vähän enemmän ipalta mutta lukko ja eritoten Danforth oli vahva tänään. Tuo tasoitusmaali meni kyllä suoraan Maalahden tunnelista ja tolpan kautta sisään.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Kiekonhallinta suhteessa pelin voittamiseen. Otanta neljä viimeisintä Top-6 vastustajaa.

Tappara-Ilves 1-2 ja Tappara 19.05 - Ilves 17.27
Ilves - KooKoo 2-1 Ilves 16.19 - KooKoo 17.06
HIFK - Ilves Hifk 4-0 14.57 - Ilves 19.04
Lukko - Ilves 2-0 Lukko 20.56 - Ilves 14.05

Ilves ei ole ollut kiekonhallinnallisesti edellä siis kuin tuloksellisesti huonoimmin menneessä ottelussa.
Tutkiessani tilastoja Ilveksen koko kauden aloitusprosentti on 49,9% eli siitä ei ole hävitty tai voitettu mitään.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aloitusprosentti on yllättävän huono siihen nähden, että eniten aloittava Leino voittaa niitä paljon. Tarkoittaa sitä, että muut häviävät.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Eilen paikan päällä katsoneena Ilves nimenomaan paransi loppua kohden.

Kyllä.. taktiikkamuutos, jossa kiekkoa pyrittiin pitämään hyökkäysinisen yli hallussa, kun aikaisemmin 2 ja pual erää oltiin vetästyy kamppailukiekko kulmaan ennen sinistä.

Nyt kun kiekkoa vietiin alueelle, Ilves pääsi painostusjakoihin pelin lopussa. Ihmettelen, ettei tätä muutosta tehty aikaisemmin, kun oli jo ekan erän peruja selvää, ettei kamppailukiekkoja päädystä voiteta.


toki tän taktiikkamuutoksen peruja tuo yksilövirhe, Danford 1:1:seen ja maali... mutta koska se oli niin järjestelmällistä pyrkiä kulmakiekkokamppailuihin aina tohon kolmannen puoliväliin, niin vähän katsosin sinne valmennuksen perään, että lukekaa sitä peliä aktiivisemmin.
(juu, kyllä, Lukon hemmetin hyvä ja aktiivinen karvaus pakotti vaihtokeikkoja päätyyn lyömään, mutta niitä lyötiin ihan omista avauksistakin hyvin pitkälle kolmanteen erään)
 

GNR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suoraan sanottuna aikamoista paskaa. Huolimatonta ja näennäistä pelaamista, ei näytä top 5 joukkueen pelaamiselta eikä se rehellisesti sanottuna siltä ole näyttänyt kovin montaa kertaa tämän vuoden puolella

Positiivista Laaksosen peli-ilme.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tauon jälkeen neljäs keskiviikko putkeen, kun pelataan laiskan ja huolimattoman näköisesti. Mitähän siellä alkuviikon reeneissä mahdetaan puuhata, kun alkaa olla jo vakijuttu?
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Kohta ei voi käyttää edes "ei sytytä turhiin matseihin"-korttia. Mitä tietyt fanit tuntuu käyttävän, kun kieltävät sen, että Ilveksen peli on syksyn tasolla, kun muut ovat nousseet kevään tasolle.
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves oli tänäänkin ja kuten niin useasti aiemminkin Keskiviikoisin luokattoman huono. Tästä keväästä uhkaa tulla lössähtänyt pannukakku ketjuruletteineen. No, mikään ei enään periaatteessa yllätä, kun Ilveksestä on kyse.

Mutta on tämä kausi tarjonnut hienojakin hetkiä ja unohtumattomia kokemuksia.

Kovasti toivon, että Ilves vetää "kanin" hatusta, kun play offit alkavat. Muutoin kyyti on valitettavan kylmää.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Todennäköisyys sen kanin löytämiseen vähenee kierros kierrokselta. Näin nuori joukkue kun menettää itseluottamuksensa, niin aika vaikea sitä on löytää paineisimmassa tilanteessa. Pari peliä aikaa löytää rentous hyökkäyspelaamiseen, tiimalasin hiekka on vähissä. Hieno on toki kausi ollut jo muutenkin, mutta onhan se pettymys jos tästä jää märkä rätti käteen. Lauantain Ifk-peli voi kaiken muuttaa.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Kun kerrankin tässä ruuhkavuosien keskellä pystyin seuraamaan kokonaisen matsin yksin niin innostuin oikein vihkon ja kynän kanssa kirjaamaan ylös ottelun ajan mielestäni Ilveksen pelaajien onnistuneet ja epäonnistuneet suoritukset. Merkkasin sukunimen perään aina plussan tai miinuksen sen mukaan mitä näin maallikkona kaukalossa havaitsin tapahtuvan ja tämmöiseen lopputulokseen tulin:

Mieho +++
Dostal +++
Ruotsalainen +++
Suomi ++
Meskanen ++
Thomson ++
Rautiainen +
Päkkilä +
Salmela +
Ja Ikonen +
Jo Ikkonen +

Elorinne -
Leino --
Saarela --
Parikka ---

Ja erikoismaininta: Siihen nähden, että Vainionpää istui 16 minuuttia rangaistuaitiossa, oli aika näkyvä pelaaja kaukalossa.
 

Since 1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
Tauon jälkeen neljäs keskiviikko putkeen, kun pelataan laiskan ja huolimattoman näköisesti. Mitähän siellä alkuviikon reeneissä mahdetaan puuhata, kun alkaa olla jo vakijuttu?

Siellä on maanantaina ohjelmassa punttireeni ja perään myös jääharjoitus.
Veikkaan, että puntti jää pois ennen pleijareita. Siten saadaan jalkaa auki oikein kunnolla. Voimaahan tuo joukkue on tarvinnut, nimenomaan räjähtävää voimaa.

Pitkää kevättä odotellessa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Näin ääri-itsekkäästä näkökulmasta tulee kyllä huonoon paikkaan tämä virus. Mahdollisuudet mestaruuteen olisi vielä tänä vuonna ollut pienehköt, mutta mitali olisi ihan saavutettavissa. Nyt näyttää pahasti siltä, ettei päästä välttämättä edes kokeilemaan. Todella harmi hienon joukkueen kannalta, joka väistämättä hajoaa ainakin osittain ensi kaudeksi vaikka runko kasassa pysyykin.
 

Kyle

Jäsen
Onkos tuolla edelleen "betonikaukalo"? Jos on, niin ei taida kelvata liigalle, eikä toki oikeastikaan ole hyväksi pelaajille.

Olettaisin että monelta muultakin osalta on puutteellinen liiga-halliksi. Kuitenkin jos edes 500 katsojaa pääsee halliin, niin mielestäni tälläinen pieni halli, jossa katsomo lähellä kaukaloa olisi ihanteellinen. Hakametsään kuitenkin “500“ ihmistä hukkuu ja ei tunnelman osalta ole juuri eroa onko tyhjä halli vai 500 katsojaa.

Todennäköisesti kuitenkin taidetaan pelata tyhjille katsomoille (ja Hakametsässä 1:ssä) jos pelataan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös