Iltalehti

  • 5 437
  • 31

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Iltalehti 1.3.2002 SM-LIIGA KIEHUU RATKAISIKO TUOMARI RUNKOSARJAN VOITON?
(HPK:lle annettiin pelin viivyttämisestä jäähy maalin tappioasemassa pelin viimehetkkillä)

Naurettavaa kun "valtakunnalinen" iltapäivälehti etsii yhdestä tuomari vierheestä (jos edes sellaista on ollut) ratkaisua sm-liigan
runkosarjan voittajalle.

Tosiasiassa syynä tämän tyyliseen kirjoitteluun on pelko siitä että Jokerit ei voitakkaan runkosarjaa. Tämän jälkeen syy on helppo siirtää tuomareiden niskaa ja onhan silloin selitys miksi joku muu voi paljon pienemmällä rahasumalla olla parempi kuin Jokerit.



:confused:
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
SM-LIIGA KIEHUU RATKAISIKO TUOMARI RUNKOSARJAN VOITON?

Mielestäni on naurettavaa väittää, että Iltalehden linja olisi jotenkin Jokereita puoltava ja että he kirjoittasivat tuomarilinjan olleen syynä, miksei Jokerit voittaisikaan runkosarjaa. Minkä vuoksi luulet, että he tekisivät näin? Koska Jokerit on mielestäsi "ostojoukkue" ja rikkain joukkue hallitsee mediaa? En oikein ikinä ole jaksanut ymmärtää minkä vuoksi muualla elää tämän kaltainen Jokeri-viha. Kaikessa pahassa nähdään lopulliseksi syyksi Jokerit ja Hjallis. Voisitko perustella miksi Iltalehti puolustelisi Jokereita ja syyttäisi yleistä tuomarilinjaa?
Eiköhän lopullinen syy ole kuitenkin se, että Iltalehti hakee tuon kaltaisia otsikoita, sillä ne myyvät lehtiä.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kaikki tietävät varmasti iltapäivälehtien tarkoitus perät. Myyntiä on saatava. Ja tämmöset sitä tekee. Jätän kyseisen lehden jutut aivan omaan arvoonsa
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
kaiken lisäksi Jokerit voittaa siltikin runkosarjan.
HPK tossa eniten menetti,
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Pyhä viha

TBK: Kyllä täytyy ihmetellä, että tuo Jokeri-viha on toisilla sitten syvässä, syytä siihen miksi näin on, en kyllä keksi. Kuinka todennäköisenä pidät sitä, että Tapparan mahdollisesti voittaessa runkosarjan, Jokeri-leiristä tulee lausunto, että itse asiassa tämä törkeä tuomarivääryys ratkaisi runkosarjan voiton?

Myönnän toki, että kun tuota rahaa Jokereilla on niin ylenpalttisesti, niin Harkimo on ostanut käyttöönsä valtakunnan päälehdet, Sm-liigan, pari ministeriä ja varmistaakseen Jokerien mestaruuden, seuraavaksi tulee vaatimus eduskunnalle Tapparan ja muidenkin jengien sulkemista sarjasta, mikäli kehtaavat voittaa runkosarjan. Tämä menee äänestykseen ja tulos on Jokerien kannalta myönteinen äänin 176-23, Säde Tahvanaisen äänestäessä tyhjää.

Lopuksi kysymys, veikö joku Jokeri-ilkiö sinulta lelut pienenä vai mistä johtuu moinen katkeruus?
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
No eikö se ole selvää että Iltalehden linja on jokeri tai oikeastaan Hesa myönteinen. Jos lukee lehteä ilman jokeri, blues tai hifk "laseja" sen huomaa. :confused:
 

Remo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Stadimyönteisyyttä ?

Minä en osaa tästä mainitusta artikkelista löytää mitään Stadimyönteisyyttä, Jokeritkin mainitaan vain kerran kun todetaan että Tappara siirtyi Jokereiden ohi sarjatalukossa. Kyllä minusta artikkelissa enemmänkin kiinnitetään huomiota huonoon ja epäoikeudenmukaiseen tuomarityöskentelyyn, jossa häviävänä osapuolena oli HPK eikä Jokerit. Syytäkin on mielestäni kyseenalaistaa näin radikaali ja huono ratkaisu tuomarilta, joka tosiaankin saattaa ratkaista runkosarjan loppusijoituksissa paljon. Ei ehkä niinkään runkosarjan voiton kannalta, mutta kakkos-ja kolmossijojen kannalta. Tässä HPK siis saattaa olla suurin häviäjä.

Itse uskon Tapparan voittavan runkosarjan ilman tätä tuomarimokaakin ja olisin sen heille suonutkin 56 runkosarjapelin perusteella. Nyt runkosarjan voittoon jää ikävä sivumaku, josta tullaan puhumaan vuosienkin jälkeen.
 

john

Jäsen
Suosikkijoukkue
jokerit
Kun muistelee noita il:än juttuja pari vuotta sitten oli tyyli tämä:Miksi tästä poikittaisesta mailasta ei tule jäähyä(kuva missä jokeri antaa poikittaista) ja miksi tästä poikittaisesta tulee jäähy(kuva missä jokeri pelaaja saa poikittaista).Että näin iltalehti pitää helsinkiläisten puolia!
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Kyllä, Stadi myönteisiä...

Tyhmä, Tyhmempi, HIFK...
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Ei ratkaissut

Kruus ratkaisi vain sen, että enää homma on kahden kauppa ja kolmas pyörä on pudonnut.
 

kerhonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Oikeutta pienimmille !

En ole lukenut kyseistä juttua, mutta mielestäni se on aivan oikein. Tuomarit ovat kuitenkin melkoisia keulakuvia suomalaisille; iso osa suomalaisista seuraa lätkää. Jos tuomari pomppii Rautakorven pillin mukaan, niin on oikein että hän kantaa vastuunsa.
Jos ei media kurittaisi tuomareita, nehän pomppis vaan isompien seurojen mukaan. Pahin tuomiohan monille julkkiksillekin on juuri median antama leima ja tuomio möhläilystä.

Ei muuta kun seuraavasta pelin ratkaisevasta tuomarivirheestä etusivun otsikko. Onhan se hyvä että jollaki hpk:lla on edes joku symbolinen asianajaja, kun kateelliset yrittää painaa viiden kenttäpelaajan ja neljän tuomarin voimin.

Takuulla Kruuskin seuraavan kerran miettii, että viheltäiskö sääntöjen vai Rautakorven ohjeiden mukaan kun lukee nimensä Iltalehdestä. Ei ollu eka peli ku tuomaripeli vei pisteet Kerholta.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Iltalehden jokerimyönteisyys tai helsinkiläisyysmyönteisyys on aika tiukasti elävä käsitys. En keksi mitään muuta syytä sille kuin vuosien takaiset jutut lehden viihde- tai vapaa-aika tai naistenlehti-osiossa tai miksipä sitä haluaakaan kutsua. Ainakaan urheilusivuja lukemalla tuohon käsitykseen ei voi päätyä.

Pekka Jalonen, jolla on ilmeisesti jonkinmoinen johtava asema lehden urheilupuolella tai ainakin jääkiekkoraportoinnissa on jo monta kertaa tehnyt itsestään pellen jokerivastaisilla jutuillaan. Karkeimpia esimerkkejä ovat parin vuoden takaiset jutut eräästä kuumasta Jokerit-Lukko -pelistä sekä saman kauden Jokerit-Lukko pudotuspelisarjasta. Kun toisena osapuolena oli Jalosen suosikkijoukkue Lukko, niin kylläpä miehen motiivit kävivät kaikille selviksi. Silloin nähtiin juuri näitä säälittäviä kuvia poikittaisista mailoista jne. Vertaansa vailla ovat olleet myös Jalosen kolumnit, joihin saatiin ainakin ennen joka kerta mahdutettua vähintään yksi jokerivittuilu. Tuon kauden jälkeen en ole lehteä enää lukenut, joten viimeisimpiä käänteitä en tiedä.

Mutta nuo jutut ja vastaavat "tyhmä, tyhmempi, HIFK" sekä käsittämättömät tarinat HIFK-pelaajien vimmasta haavoittaa katsomoon lauotuilla kiekoilla katsojia vieraspeleissä ovat hyviä esimerkkejä siitä millaisella arvostuksella Iltalehden juttuihin kannattaa suhtautua. Puhdasverinen vastine Englannin keltaiselle lehdistölle...
 

JokeriJätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ylösnoussut
sininen!

Luit ajatukseni!
Muuta en enää voi tehdä kuin ihmetellä ja sääliä TBK:n kaltaisia "Jokerivihaajia" Kyllä aikuisen(?) ihmisen pitäisi ymmärtää että lehtiä pitää saada myytyä ja mikä muu niitä myisi kuin repäisevät otsikot ja artikkelit, joissa tehdään kärpäsistä härkäsiä.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Jokeri-mafia

TBK: Pointtini ei olekaan tässä se, mitä joku lehti tai sen toimittaja kirjoittaa, koska näissä voi hyvinkin olla ja monissa tapauksissa onkin mukana ko. toimittajan subjektiivistä näkemystä. Pääkaupunkiseudun lehdet voivat hyvinkin ottaa myönteisemmän kannan pääkaupunkiseudun joukkueisiin, Keski-Suomalainen Jypin suuntaan, jne.

Se, mitä hain takaa on sinun kirjoittamasi viesti, jossa taas kerran on tällaista vihaa/kateutta/jotain vastaavaa Jokereita kohtaan. Oletetaan, että seutunne pää-äänenkannattaja olisi julkaissut vastaavan tyyppisen artikkelin, jossa todettaisiin Tapparaa kohtaan tehdyn mahdollisen vääryyden. Kuinka monen Jokeri-kannattajan luulisit kirjoittavan tämän jälkeen samanlaista soopaa, kun itse tuossa viestissäsi? Ymmärsitkö nyt mitä ajan takaa?

Johtuuko tuo oma kateutesi/kaunasi mahdollisesti siitä, että on tuo Kanada-malja pysytellyt poissa jo jonkin aikaa Tampereelta, vai missä mättää?
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Aivan eli näät minun kirjoituksessani jotain jokeri vastaista. Kritisoin IL en jokereita. Ette hyvät ihmiset voi tosissanne väitää etteikö lehti suosi Hesalaisia.
katsokaa seuraava urheiluliite jossa on jääkiekkoa niin tulette näkemään seuraavaa: kolmen pääkaupunkiseudun joukkueen peleistä kerrotaan kuvan kanssa ottelu alusta loppuun kun taas muiden pelit ohitetaan pienillä artikkeleilla.

Ja jos esim jokerit olisi tässä tapauksessa ollut tapparan tilalla
olis hpk:n jäähy ollut tyhmä amatöörimäinen virhe jolla joukkueen valmentaja pilasi oman joukkueen mahdollisuudet.

Käytän jokereita vertauskuvana koska jokereilla on mahdollisuudet voitaa runkosarja toisin kuin hifk:lla bluesilla.
Olisi tyhmää käyttää tässä aisiassa hifk:ta vertauskuvana koska tapparan tai hifk:n peleillä aioa vaikutus toisiinsa on korkeintaan pleijjari vastustaja.

Ja sinulle Tumba 17 jos tappara kokisi samanlaista vääryyttä ja "nääsvillen" paikallislehti siitä jutun tekisi ei se toden-näköisesti kantautuisi kovin monen jokeri fanin korviin, mutta paikallislehti ja valtakunnallinen iltapäivälehti on kaksi eri asiaa ja jos se jokereiden peliä näin spekuloisi olisi poru todennäköisesti samanlainen!!!

Katsomme joukkueidemme pelejä oman väristen lasien läpi mutta se ei poista sitä tosiasiaa että suuret mediat IL. IS ja Urheilukanava suosii ko joukkueita.
Luojan kiitos että MTV3 on ottanut kritiikistä opikseen ja muuttanut linjaa! (tosin silläkin on vielä tehtävää)

Enkä minä Jokereita vihaa lähinnä säälin! ;)
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Iltalehti vs turunsanomat

Liesmäen puolueelliset näkemykset voidaan heittää roskakoriin, mutta on yllätävän ihmeellistä, että jokerifanit eivät näe samankaltaisia yhtäläisyyksiä iltalehden ja ko joukkueen välillä. Tämä alkoi 90-luvun alussa, kun eräs teemu johdati jokereita auvoiseen aamunkoittoon. Siitä lähtien JOKERIT ovat olleet iltapäivälehtien palstoilla se number one. Muistan kun ara valmensi narreja ja il hehkutti kaikista asioista mitä tämä porukka teki. "Jokerit moottorikelkkasafarilla lapissa...me haetaan yhteishenkeä". Tällaisia juttuja oli todella paljon, eikä vastaavia muista joukkueista löytynyt. En tarkalleen tiedä millaisia piuhoja hjallis käsissään pitelee, mutta turha väittää etteikö jokerit ole lähes AINA ollut iltalehdessä positiivisessa hengessä ja ainakin esillä moninkertaisesti mitä muut joukkueet. Tämä kuitenkin on aika luonnollista.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Peli oli tasan silloin kun tämä kyseinen jäähy annettiin. Katsomoon HPK.n toiminta ei näyttänyt aikalisän pyytämiseltä vaan vasta vihellyksen jälkeen astui pelaaja jäälle aikalisää pyytämään ja saikin sen. Kyllähän jäähy oli hieman outo jos aikalisää kuitenkin pyydettiin, mutta minä en aikalisän pyytämistä huomannut.

Voisiko joku valaista miksi Jokerit pelaavat aikas usein perjantaisin? kai se täällä jossain lukee, mutta laiskottaa, enkä jaksa etsiä. Kummastuttanut vain kyseinen toiminta.

IL:n toiminnasta en tiedä, kun niin harvoin sitä lehteä luen.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Aivan sorry luin väärin tasanhan se peli oli kun tyo kyseinen jäähy annettiin!!:rolleyes:
 

Juha Salminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
-No katsokaas, Jokerit on niin loistava joukkue ja perjantai niin mahtava pelipäivä, niin olisihan se rikos ellei Jokerit pelaisi eniten perjantai-otteluita, kertoo Urpo Helkovaara...;)
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En allekirjoita TBK:n väitettä Jokerien suosimisesta otsikoinnissa Iltalehdessä. Totta kylläkin on, että Jokerit saa IFK:n ja Bluesin kanssa eniten palstatilaa lehdessä, mutta se taas onkin jo toinen asia. Iltalehdessä on ollut melkoisen koviakin lööppejä Jokerien ja muiden pääkaupunkiseudun joukkueiden törttöilyistä, mutta joskus töpeksinnät ovat jääneet kokonaan ilman huomiota. Eiköhän lehden toimintaperiaate ole maksimoida näkyvyys ja huomio.

Maikkari on mielestäni selkeästi pääkaupunkikeskeinen. Tämä on taas myös eri asia. En jaksa tästä asiasta tällä kertaa alkaa väittelemään, mutta sehän onkin vain mielipide. (korrektia palstatoimintaa)

Samanaikaisesti paheksun syvästi taas kerran eräiden Jokeri-fanien tavan nollata TBK:n mielipide yksinkertaisesti Jokeri-vihalla ja "piilevällä kateudella". Eri mieltä voi olla, mutta ei ole pakko vesittää mielipiteitä aina näillä pinttyneillä kliseillä. Tottakai itse katsoin TBK:n jutun luettuani heti hänen suosikkiseuransa ja en yllättynyt yhtään. Joskus tuo ajatus on hidas, enkä nimimerkistä sillä sekunnilla yhdistänyt.

L-Mies

P.S. Kärki lähenee...
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Jokeri-mafia 2

Mitä tulee allekirjoittaneen osalta TBKn mielipiteeseen, sitä minun ei ollut missään vaiheessa tarkoitus nolata tai vesittää mielipidettä. Kuten mainitsinkin, on varmasti totta, että pääkaupunkiseudun lehdet ovat Jokeri/HIFK-keskeisiä, jotkut toimittajat varmasti jopa myönteisiäkin. Tämä pääkaupunkikeskeisyys (Iltalehdet, Hesari, televisio) on myös mielestäni aika ymmärrettävää, kun katsoo missä tätä väkeä eniten asuu. Tämän lisäksi Jokerit ja HIFK ovat median käyttäjinä parempia kun muut joukkueet, mukana ollaan välillä hyvässä, välillä pahassa, mutta tärkeä on, että kirjoitetaan.

Se, mikä minua vain ihmetyttää, on että oli uutinen melkein mikä tahansa, tyyliin nainen jäi auton alle Helsingissä, niin siitäkin saadaan jollain tavalla Jokerien etua ajava. Toinen asia on tämä Jokereita kohdistuva selkeä viha, ks. esim. ketju Oton paidasta. Tätä vihaa on minun vaikea ymmärtää, en itse kannata muita jengejä, mutta en myöskään tunne tarvetta vihata/halveksia niitä. Olen myös edelleen varma, mikäli tässä Iltalehden artikkelissa olisi todettu Tapparaa kohtaan tehdyn mahdollisen vääryyden, yksikään Jokerikannattaja ei olisi lähtenyt ko. spekulaatiota esittämään.

No, tärkeintä on joka tapauksessa, että mestaruutta ei ratkota mediassa, vaan viimeisessä ottelussa eniten maaleja tehnyt joukkue voittaa. Toivottavasti pääsemme näkemään loppuottelut Jokerit-Tappara, vai mitä TBK? (Huom. ensin mainittu joukkuehan on päätynyt korkeammalle runkosarjassa).

TBK: Tarkoitus ei tosiaan ollut nolata tai mollata mielipidettäsi, vain ihmetellä tätä asiaa.

P.S. Vanha totuushan on, että sääli on sairautta!
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Toivottavasti näin on Tumba 17 että näemme kahden suuren finaalin.
Tarkoitukseni tällä jutulla ei ollut tuoda muuta esille kuin IL tyyli kääntää jutut tiettyyn suuntaan.
Joka jollain tavoin on myös ymmärrettävää mutta on myös muistettava että IL valtakunnallinen media.

Kevättä odotellessa!!!!
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitä sen on väliä, mitä...

...iltapäivälehdet kirjoittaa yhtään mistään. Ottaa jo pikkuhiljaa "kupoliin", kun sekä Iltalehti että Iltasanomat tunkee jokaiseen raatiin aina missikisoista jääkiekko-otteluihin asti; myös radioissa jaksetaan jauhaa iltapäivälehtien sanomisia. Hohhoijaa.
 
K

kangaroo

Viestin lähetti Juha Salminen
No, HPK on noussut takaisin taisteluun tuppuran ja Nikereiden tappioiden myötä. Kyllä, kaksi suurta finaaliin! TPS-Nikerit!

Arvoisa koululainen. Eikös sinua jo toisessa ketjussa huomautettu näistä nimiasioista. Kysypä äidinkielen opelta miten nuo sanat kirjoitetaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös