Ilmiö nimeltä Janne Pesonen

  • 1 497
  • 8

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kun kuulin Pesosen yrittävän Kärppiin, ajattelin hänen putoavan ringistä hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Kärppien neloskenttään pääsy olisi loistosuoritus, olivat ajatukseni.

Tällä hetkellä nuorimies on kuitenkin Kärppien ykköspyssy. Pisteitä ja etenkin maaleja syntyy liukuhihnalta liigajoukkueessa liigajoukkueita vastaan.

Tapaus Pesosesta voi toki vielä tulla tuhkimotarina, mutta yhtä hyvin mies voi flopata tosipelien alettua täysin. Tästä syystä kysynkin teiltä, jotka seuraatte Mestistä aktiivisesti, näkyikö Pesosen pelissä viime kaudella merkkejä siitä, että kyseessä voisi olla pelaaja, joka kuuluu sarjaporrasta ylemmäksi?

Ilmeisesti mies ei ole ainakaan suuremmalti pisteillä juhlinut? Varmaankin Hokin sisäisen pistepörssin kärkipäätä, mutta ei kuitenkaan pärssismäistä, kapasmaista tai virtasmaista dominointia, mitä ko. herrat esittivät divarissa joitakin kausia takaperin?

Millainen Pesonen on pelaajatyyppinä, kun en ole yhtäkään peliä häneltä vielä nähnyt? Jatkoajan kuvauksesta päätellen hoitaa ainakin puolustusvelvoitteet tunnollisesti?

Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Hannu Järvenpää teki joskus NHL:n harjoituspelissä 4 maalia ja hänestä piti tulla seuraava Gretzky. Ei tullut. Viime vuonna Toni Koivisto oli vitun hyvä Floridan prospektien leirillä. Silloin puhuttiin varmasta NHL-paikasta. Ei puhuta enää. Hieman malttia näihin kesän hehkutuksiin. Toiseksi paras Pesonen liigassa näillä näkymin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Yksittäisen pelaajan kehitystä on vaikea ennustaa. On pelaajia joista tulee "varmuudella" tähtiä ja sitten he yhtäkkiä vain katoavat tai vaipuvat keskinkertaisiksi rivimiehiksi. Jotkin pelaajat taas ovat ihan kuninkaita Mestiksessä/divarissa (esim. Markus Jämsä) ja sitten liigassa eivät saa mitään aikaan tai päinvastoin. Vaikeasti ymmärrettäviä juttuja ja ei todellakaan säännönmukaisia.

Keskustelin tänään aiemmin eräässä chatissä Pesosesta. Muistelin, että viime kaudella Pesonen oli Hokissa sähäkkä, muttei mitenkään erityisemmin loistanut. Löi Sportin Mikko Ilkan käden rikki sen muistan. Näin se menee... Toivottavasti poika onnistuu.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Itse olen nähnyt Pesosen pelaavan vain sen eilisen HPK-ottelun. Alusta asti kaveri erottui kentältä nopeutensa ja terävyytensä ansiosta. Paikkoja Pesosella oli jopa useampaankin maaliin, eivätkä ne mitään vahingossa tulleita paikkoja olleet, vaan ihan omaa hyvyyttä.

Ei kukaan varmastikaan odota samanlaisen tahdin jatkuvan liigassa, jos nyt sinne asti edes pääsee, mutta enpä kovasti olisi enää yllättynyt vaikka kaveri takoisi hyviä lukemia myös liigassa.

Täysin poikkeuksellista talenttia, sanoisi joku =)
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Otsikossa sana "Ilmiö" on ehkä liikaa =D
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti mendieta
Otsikossa sana "Ilmiö" on ehkä liikaa =D

Sanaa "ilmiö" ei pidä sekoittaa sanaan "ilmiömäinen". "Ilmiö" on tässä merkitykseltään avoin ja ainoastaan tulevaisuus näyttää, minkä merkityksen se saa. Pääsee Pesonen liigassa sitten toppeihin tai floppeihin, niin nämä harjoitusottelut ovat tehneet hänestä jo jonkinlaisen ilmiön.

Tämä keskustelu ajautui nyt sivuraiteille, joten olisiko kenelläkään lisättävää itse aiheeseen?
 

PeterPan

Jäsen
Pesosen viime kaudesta

Pesosen viime kausi oli Hokissa aika kaksijakoinen. Kaveria kohtaan oli kovat odotukset, mutta alkukauden hän pelasi selvästi alle odotusten. Ilmeisesti Kainuun prikaatissa suoritettu varusmiespalvelus vei miehestä mehuja. Kevätkierroksella Pesonen pääsi vähitellen vauhtiin ja kuului loppukaudesta ehdottomasti Hokin parhaimmistoon.

Viime kaudesta jäi sellainen maku, että vauhtia kaverilla kyllä riittää, mutta tykkäsi vähän liikaa kiekosta.
 
Ilmiö??

jaa... Lieneekö ilmiö nyt kuitenkaan. Kysymys on lahjakkaasta nuoresta kaverista (varustettuna hyvällä asenteella), joka on treenannut kesän _todella_ hyvin ja haluaa paikan Kärppien joukkueesta. Kehitys lienee tällä hetkellä aika kovaa.

Kyllähän jo viime vuonna näki, että kaveri on liigakamaa. Liike on todella erinomainen. Alkukaudesta vaan ei kiekot uponneet reppuun (armeija?). Loppukaudesta pääsi omalle tasolleen ja pisteitäkin alkoi tulemaan odotetusti.

Offtopic: mukava sinänsä nähdä, että vuoden verran kestänyt yhteistyösopimus Hokin ja Kärppien välillä toimii niin kuin pitää: Hokkiin kannattaa tulla - täältä voi oikeasti päästä liigaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös