Ei kyllä kelpaa yksikään nimi. Hudler lähti rahan perässä kahdeksi kaudeksi Venäjälle ja miehellä oli jo valmiina soppari Detroitin näitten vuosien jälkeen, mutta totesi jo vuoden jälkeen että ei se raha ole kaikki kaikessa.
Pari juttua. Ensinnäkin Hudler kävi hakemassa lisää kovia pelejä kauden loppuosalla ennen siirtoa NHL:ään. Toisin sanoen hän kävi Venäjällä ennen mainitsemaasi tapahtumaa ja juuri kauden lopun ennen ensimmäistä sopparia rapakon taakse.
Toisekseen, tuon mainitsemasi KHL-kauden jälkeen Dynamo yhdistyi MVD:n kanssa ja pelaajarunko+hallinto oli hyvin pitkälti MVD:n perua. Tuolloin kaikki ulkomaalaiset Dynamon pelaajat vapautettiin sopimuksistaan, Hudler näiden mukana. Ennen kuin vedät Komarovin mukaan, niin hänet lasketaan Venäjällä venäläiseksi kahden passin takia. Kauhean paljon ei siis voida puhua siitä, kuinka raha ei ole kaikki kaikessa, pelaaja kun vapautettiin seurajohdon toimesta tuosta kallispalkkaisesta sopimuksesta.
Gerver ja Emery olivat epätoivoisia hankintoja NHL-pomoilta vanhoilla NHL-meriiteillä ei KHL-näytöillä.
Emeryn suhteen voidaan olla montaa mieltä. Jääkiekkolehti kirjoitti hänestä kuitenkin Venäjän visiitin jälkeen, että kukaan ei olisi hänelle tehnyt NHL-sopparia ilman hyviä näyttöjä Atlantissa. Lisäksi mies pelasi tuolla Phillyn kaudella kuitenkin 29 ottelua huolimatta pahasta loukkaantumisesta. Omasta mielestäni boostista voidaan puhua miehen päästessä NHL:än ykkösveskariksi (jota hän oli loukkaantumiseen asti) vain vuosi sen jälkeen, kun kukaan ei halunnut tehdä hänelle sopparia.
Omark ja Harju olisivat päässeet jo aikoja sitten änäriin, mutta päättivät rahastaa ja odottaa muutaman vuosi että olisi parempi mahis vallottaa paikka änärissä.
Etköhän jo viimeisessä osassa paljasta logiikan heikkouden. Aivan, JOTTA OLISI PAREMPI MAHIS VALLOITTAA PAIKKA ÄNÄRISSÄ. Voitaneen siis puhua siitä, kuinka KHL tarjosi heille paikan kehittyä vieläkin paremmiksi pelaajiksi ja saavuttaa unelmansa tätä kautta.
Kaiken kaikkiaan kukaan noista ei ole noussut änäriin KHL-näyttöjensä takia, eikä kyllä kukaan heistä ole tähtiluokkaan noussut änärissä.
Jos tähtiä mietitään, niin eiköhän valtaosalle NHL ole ollut ensimmäinen tai toinen ammattilaissarja, toisin sanoen joko suoraan Pohjois-Amerikan junnuliigoista noustu (Crosby) tai maansa pääsarjasta (Ovetchkin). Onkohan muuten miten paljon viimeisen 4-5 vuoden aikana Suomesta NHL:ään siirtyneiden ulkkarien joukosta löytynyt tähtipelaajia? Lieköhän Thomas viimeisin ja lasketaanko hänet edes tähtipelaajaksi?
Karu fakta on, että kovat pelit ovat kehittävimpiä pelejä pelaajille. Tätä mantra hoetaan muun muassa lähes liigatason junnujen kanssa silloin, kun heitä ohjataan Mestikseen. KHL on käytännössä kiistatta paras sarja NHL:n jälkeen, tämän näkee jo olympialaisten ja MM-kisojen rostereita selatessa; maan pääsarjasta tulee järkyttävä määrä pelaajia.
Onko KHL sitten paras vaihtoehto NHL:ään haaveilevalle pelaajalle? Vaikea sanoa, luultavasti muun muassa veskareille SM-liiga voisi tarjota parempaa MV-valmennusta. Tietyillä osa-alueilla KHL on kuitenkin pelaajalle helvetin hyvä kasvualusta, tätä muun muassa Leo Komarov on sanonut ja viitannut omaan kehitykseensä kiekon kanssa.