Ikimuistoisin konsertti?

  • 38 683
  • 278

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Kingston Wall Lappeenrannassa, entisessä Willimiehessä. Tri-Logy kiertueella. Silmät olivat ymmyrkäisinä viikon tuon jälkeen ja allekirjoittanut oli sellaisessa koukussa mistä ei irti rimpuilla koskaan.

Kuulin ensimmäisen kerran KW:n musiikkia edellisenä iltana. Kaveri, rumpali hänkin tuolloin, sanoi että minun on pakko nähdä tämä porukka livenä. Menimme etuajassa ja kuuntelimme portin takana soundcheckiä... siinä oli kahdella rumpalialokkaalla suut ammollaan, kun herra Kuoppamäki aloitti oman osuutensa soundcheckissä. Ja se oli vasta soundcheck...


Kunniamaininta Faith No Moren keikalle Provinssirockissa -95.
 
Viimeksi muokattu:

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
1. AC/DC 1996 Helsingin Jäähalli
2. AC/DC 2001 Olympiastadion
3. Lynyrd Skynyrd Puistobluesissa, olikohan se nyt 1995...
 

Demon Allbran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Lemonator

Viestin lähetti Janneone
Yksi mikä on jäänyt mieleen on ainakin Lemonatorin keikka Ruisrockissa viime kesältä. Teltassa oli hyvä meininki ja olin muutenkin odottanut näkeväni bändin kuin kuuta nousevaa. eikä menoa haitannut Lemonatorin keikan keskivaiheilla aloittanut Oasis isolla päälavalla. Oasiksen keikan sen sijaan voisi listata sinne surkeimpaan päähän.

Kyseessä taisi olla toissa kesä, mutta olet oikeassa molempien keikkojen suhteen - Lemonator loisti (näin bändin silloin ensimmäistä kertaa) ja Oasis ei.


Hienointa oli nähdä -99 Provinssirockissa Blur. Kyseessä on suosikkibändini, joten olen vahvasti puolueellinen, mutta kyseinen keikka olisi ollut aivan loistava, vaikka esiintymässä olisi ollut Oasis. :) (Ja tapasin vielä keikan jälkeen Graham Coxonin, mikä teki päivästä ikimuistoisen.) Toinen huippuhetki oli kevään 2000 Kent-keikka Turun 994-hallissa - tuon kokemuksen jälkeen hankin nopeaan tahtiin kaikki bändin albumit. Aivan upea tunnelma.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Australiasta kajahtaa.

Ensimmäinen näkemäni iso rokkikonsertti oli AC/DC Helsingin jäähallissa 1996. Räjäytti mielen niin sanotusti. AC/DC on tullut nähtyä yhteensä 4 kertaa, mutta ensimmäinen on aina ensimmäinen, vaikka taattua laatua ovat olleet kaikki muutkin.

Fogerty Turussa 1997. Väittämän mukaan Fogertyn Suomen keikoista selvästi paras. Jos olisi ollut vähänkin parempi, olisikin ollut jo pilalla. Laiska ja kliininen live-taltiointi Premonition ei anna minkäänlaista kuvaa Fogertyn ja loistavan bändin (mm. Kenny Aronoff) lavataidoista vaikka onkin paikoitellen ihan asiallinen. Roskilden radiokeikka parempi, sehän kuului aikoinaan Mafialta.

Knopfler viime kesänä Hjalliksen hallissa. Todella tasokas keikka maailman parhaalta elossa olevalta kitaristilta. Yleisö lähti hyvin mukaan ja vaelsi penkeistä lavan eteen heti alussa. Tietenkin olen sen verran pitkän linjan "fani", että osasin napsauttaa sormia oikeassa kohdassa.

Lynyrd Skynyrd Raatin jalkapallopyhätössä 2000. En ole mikään jättifani, mutta olipahan jämäkkää soitantaa.

Genesis 1998. Laulaja vaihtui mutta musiikki pysyi. Vituttaa tämän kokoonpanon kaikenlainen lyttääminen joka paikassa, vertaisivat kaikkeen tähän paskaan mitä nykyään muuten tehdään.

Parhaat kapakkakeikat: Uriah Heep Oulun Foxiassa 1999 ja Wigwam 45:ssa 2001. Jos vielä näen kapakkakeikan, joka ylittää nämä, niin on ihme.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Kolme parasta.

1. Mike Oldfield, Göteborg, Scandinavium. Muistaakseni -78
2. Wigwam, Vaasan kaupungintalo -75
3. Van Morrison, Montreux Jazzfestivaalit -97
 
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki , Liverpool ,sympatiat HPKlle
Paras keikka .

Kyllä se oli Bon Jovin viimeisin keikka Areenalla . Soittaahan Jovikin hyvää musaa mutta syy löytyy lähinna seurassa eka yhteinen konsertti tulevan vaimoni kanssa .
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Kaksi ylitse muiden:

1)Guns 'n Roses 13.8.91

Se keikka missä Axl käveli pois kesken kaiken ja muutenkin konsertti oli alkanut n.2 tuntia myöhässä kun Izzy pyöräili Stadissa

2) U2 9.7.01 Globen

Hyvä oli fiilis Stadionilla -97 mutta kyllä tuo viime kesäinen oli vielä astetta parempi. N.20 biisiä ja silti olisivat voineet soittaa toisen mokoman ilman että taso olisi laskenut.
 

BBT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Djurgårdens IF
KISS Hartwall Areena 17.6.1997 (Alive Worldwide 96/97 Tour)

"ALLRIGHT HELSINKI....."
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Haaa...Ozzy Osbourne hesan jäähallissa vuonna 1989(?) Ankein ehdottomasti Virtain rantarockissa 86 tai 87 playbackinä samantha Fox, Ozzyn keikalla oli lämppärinä ex-Acceptin laulaja jolle heitettiin lakana jossa luki:"Udo, haista paska" ja mies esitteli lakanaa koko keikan ajan ymmärtämättä tietienkään mitä siinä luki.....:D
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Miten helvetissä olen voinut missata OZZYn 80-luvun lopulla.
Joskus silloin olin kyllä paikalla,kun se oli nimmareita jakamassa Manskun Epeksellä.Tuli n.tunnin myöhässä aivan räjähtäneen näköisenä ja luvatun tunnin sijasta istui kärsivänä max. 5 min.
Bark at the Moonin kannessa on kuitenkin aito nimmari.Levy tosin missä lienee,kuten kaikki muutkin vinyylit.
 

iikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
ipa
1.AC/DC 1996 Helsingin Jäähalli
2. AC/DC 2000 Elysee
2. AC/DC 2001 Olympiastadion
vaikea laittaa mitäänjärjestystä näiden välille, mutta eiköhän se eka kokemus ole kuitenkin kaikkein paras. Stadikan keikka oli muuten vain kokonaisuutena niin erilainen kuin Turussa vuosi sitten jäähallissa heitetty keikka, ettei niitä voi verrata keskenään. Kyllä tietysti kesäillassa ja ac/dc:ssä on omat hyvät puolensa...
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sairaan kateellinen aidosta OZZY:n nimmarista...Olisko keikka ollu samaan aikaan kun kerta ollut nimmareitakin jakamassa, silloin tuskin olisin missannut, jos olisi useammin Suomessa käynyt...OZZY rules..
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Parhaat keikat

Metallica - '96 Helsingin Jäähalli (paikalla molempina iltoina)
Metallica - '92 (?) Helsingin Jäähalli
Kiss - '97 Hartwall Areena (You wanted the best, you got the best!)
Rammstein - '01 Helsingin Jäähalli (feuer frei!)
Pantera - '91 Helsingin Jäähalli (Judas Priestin lämppärinä)
Napalm Death, Obituary, Dismember - '93(?) Lepakko, Helsinki
Death Angel, Forbidden - '92 Lepakko, Helsinki
Faith No More - '95 Provinssirock
Beastie Boys - '98 Ruisrock
Public Enemy - '99 Vanha, Helsinki
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Samoi pändej mäki oon nähny...

Napalm Death - Lepakko 1995 sekä Ilosaari 2001 (niskat kohtiskipeät, paikat mustelmilla muutaman päivän molempien keikkojen jälkeen)
Sentenced - Lepakko 1995
Blur - Provinssi 1999
Metellika - DDR 1996?
Absoluuttinen nollapiste - Cafe Medicin man, Hyvinkää keväällä 2001
M. A. Numminen - Ilosaari 2001
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aika paha sanoa, mikä on ikimuistoisin. Legendaarisia on muutamia.

Ehkä kaikkein parhaat tilaisuudet, joissa olen ollut, ovat seuraavat:

1. Heinolassa Jyrää -99, esiintyjinä Ismo Alanko Säätiö ja Ultra Bra. Säätiö oli kokonaisuutena loistava, vaikkakin jokainen heistä oli aivan karmessa humalassa(?).... Yhdessä vaiheessa Säätiö soitti Rakkaudesta, sen perään jonkun biisin, jonka jälkeen Jussi Kinnunen kysyi Ismolta, että mikä biisi tulee seuraavana. Ismo sanoi, että Rakkaudesta. Jätkät olivat jo alkamassa soittaa sitä, mutta Kimmo Pohjonen sanoi, että me soitettiin se jo.... Samalla keikalla, en muista biisiä, Ismo keskeytti kappaleen puolessa välissä laulun ja huitoi käsillään huutaen samalla: "Hei jätkät! Soitto seis! Soitto seis!". No Säätiö hiljeni ja Ismo alkoi puhua hiljaisella äänellä: "Hei yleisö! Teistä on vissiin tosi hemmetin hienoa kattoa, kun idiootit pelleilee lavalla....". Sitten sen jälkeen tuli vielä jotain koreografiaa, minkä jälkeen kappale soitettiin loppuun. Ultra Bra oli myös loistava. Tilaisuus oli mahtava, ainoa, mikä söi fiilistä oli se, että olin tuolloin intissä ja takaisin piti lähteä jo muutaman tunnin kuluttua. Lisäksi jalkani olivat paskana toissapäiväisestä 20km marssista ja krapulakin kiusasi...:D

2. Ismo Alanko Säätiön keikka Tampereen Yo-talossa syyskuussa 2000. Keikkana vielä parempi, kuin tuo aikaisemmin mainitsemani Heinolan keikka.

3. Andy McCoyn ilmaiskeikka lammilaisessa pubissa.
Tämä tapahtui muistaakseni maaliskuussa -98. Andy McCoy oli pamahtanut lammilaiseen Safari-Pubiin lahtelaisen karaoke-isännän matkassa ja kysynyt pubin omistajalta, saako hän soittaa ilmaiskeikan. No tuohon suostuttiin suhteellisen helposti. Viidakkorummut alkoivat päristä, ja pian tuo baari olikin täpötäynnä ihmetteleviä ihmisiä. Andy soitti puolen tunnin setin akustisella kitaralla. Hemmetin hyvä keikka - jopa siitä huolimatta, että Andy oli sen verta sekaisin, ettei meinannut pysyä enää jakkarallakaan. Soitti silti hemmetin hyvin.

4. Oman bändini keikka lammilaisessa baarissa
Tämä puolestaan tapahtui viime joulukuussa. Olimme keikalla lammilaisessa baarissa. Koko tilaisuudesta tekee legendaarisen se, että olimme kaikki niin humalassa, ettemme edes muista kunnolla mitä biisejä olemme soittaneet. Kuitenkin nauhoituksestamme huomaa, että soitto kulki suhteellisen hyvin. Baarin omistajakin kehui keikkaamme ja pyysi meidät samantein uusiksi soittamaan. No keikka on ylihuomenna. Jos nyt sitten rauhallisemmin. :D

5. Maija Vilkkumaan ja CMX.n keikka Tammerfestissa kesällä 2001 Tälle keikalle menimme kaverini kanssa pelkästään CMX.n takia. Ei silti, Maija V soittaa myös loistavaa musiikkia, mutta silti CMX oli se, minkä takia menimme. Noh, löysimme melko varhaisessa vaiheessa anniskelualueen, jossa sitten vietimmekin koko illan. Vilkkumaan keikasta muistamme vielä hyvin, mutta CMX.n keikasta ei olekaan sitten mitään käsitystä. Nimetön on ainoa biisi, jonka muistan sieltä. Jossain vaiheessa kadotin kaverini ja lähdin parin muun kaverin kanssa bussilla Hervantaan. Neljän aikaan heräsin siihen, kun kaverini soitti ovikelloani. Oli kuulemma yrittänyt kävellä Hervantaan, mutta kulkikin hieman vikaan ja oli päätynyt Lempäälään, josta loppumatka sujuikin taksilla.:D

6. Maakuntapäivät Senaatintorilla, kesäkuussa 2000
Tällä keikalla olin Viestirykmentin Viestimieskuorossa - ja vielä basistina. :rolleyes: Heitimme Senaatintorilla muutamalle tuhannelle ihmiselle suhteellisen loistavan keikan. Biisit eivät olleet pelkästään sotilasmusiikkia, vaan mukana oli mm. Dirlandaa. Lisäksi muistaakseni soitimme myös Queenia.
 

Kako-86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NasKi, Aston Villa
Rage Against The Machine

RATM kesällä 2000 ja Privinssirock.
Metallica kesällä -99 ja Ruisrock(aivan mahtava sää!?)
AC/DC kesällä 2001 ja Olympiastadion.
 

filmirulla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Rage Against The Machine

Viestin lähetti Kako-86
RATM kesällä 2000 ja Privinssirock.

Älä saatana! Missäs tuo tuollanen festari oikein on:D

Ac/Dc on nyt tullut nätyä kolme kertaa ja kaikki on ollut hyviä. Paras on silti se jonka todennäkösesti olen tänne joskus aikoinaan laittanut eli vuosi 86.
 

Bigreds.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ei lajil' väliä
METALLIC/AC/DC!!!!

Ehdottomati Metallica -96 ja oli kyl lähes samaa luokkaa AC/DC kesällä 2001 oli kyl kova fiilis ku oltii biz:n kanssa!
 

Chips 71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool f.c.
HIFK
David Bowie - Tukholman Vanha Stadion Kiertue jolla soitti viimeisen kerran vanhoja biisejään. :cool: :)

Stone Roses - Tavastia Mieletön fiilis :D

Erasure - Hammersmith Odeon :)

Vuosia en nyt valitettavasti muista.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Pahemmin en ole keikkoja tai festareita kierrellyt joten ei noita kokemuksia ole tullut. Tosin olin kuuntelemassa Hassisen koneen viimeistä keikkaa. Kuitenkin on muutama keikka, jolla olisin halunnut käydä kuten U2:n viimeisin Suomen keikka. Ehkä siihen on vielä tilaisuus nähdä U2 livenä. Eräs toinen keikka, jolla olisin halunnut oli pidettiin 1986 Wembley'llä eli Queenin huikea kolmen (?) konsertin putki, jolla oli aika paljon katsojia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös