Iisalmen Peli-Karhut 2019–2020 – aika jälkeen Sinkkosen

Big Bear

Jäsen
Miten tämä voi olla aina yhtä vaikeata? On ihme, että ollaan voitettu muutama ottelu tälläisella pelaamisella. Omissa todella hankalaa ja se heijastuu hyökkäyspeliin merkittävästi. Jonkun pelin saattaa maalivahdit pelastaa, mutta pitkällä aikavälillä tullaan tippumaan sarjan hännille, jos muutosta peliin ei tapahdu.
Jotain kertoo se, että Kinnunen on meidän paras pakki ja kovien odotusten alla oleva Gallet välttävä, mutta loput puolustajat eivät paljoa posia ansaitse. Määtälle ei mitään käyttöä ja Koponen sekä Järvinen tekee pelin itselleen ja samalla muille vaikeaksi.
Vastustajalle vain riittää kova karvaus niin peli on aivan sekaisin.
Totta joka sana. Kaiken lisäksi pelaaminen huononee peli peliltä. Joku roti pitää nyt kaivaa esiin tai kohta todellakin pelataan jämäsijoista.
Yksi hyvä esimerkki on tason romahtamisessa Lauri Huhdanpää, kolmessa eka pelissä kahdeksan tehopistettä ja sen jälkeen neljä peliä kiikareilla. Mutta on siellä paljon muitakin, joiden pitää pystyä petraamaan.
 

Gasse126

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
En ole oikein varma tuosta Härkösen ihmisjohtamisesta. Toivon, että myös asennepuoli on kunnossa joukkueella. Keskittymisen puute näkyy heikkona syöttölaatuna. Puuttuu paljon terävyyttä niin peruspelistä kuin kamppailupelaamisestakin.
Gallet tekee mielestäni minkä pystyy, mutta pelin avaus menee hänelläkin pakottamiseksi (eli monesti kuskaamiseksi) kun syöttösuuntia ja rytmiä ei löydy muulta viisikolta...
 

J_L_

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT, Tappara
En ole oikein varma tuosta Härkösen ihmisjohtamisesta. Toivon, että myös asennepuoli on kunnossa joukkueella. Keskittymisen puute näkyy heikkona syöttölaatuna. Puuttuu paljon terävyyttä niin peruspelistä kuin kamppailupelaamisestakin.
Gallet tekee mielestäni minkä pystyy, mutta pelin avaus menee hänelläkin pakottamiseksi (eli monesti kuskaamiseksi) kun syöttösuuntia ja rytmiä ei löydy muulta viisikolta...
Kuullostaa samalta kuin KeuPalla viimme vuonna ei oikeen tunnu auktoriteetti riittävän.
 

Knap

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Bruins
Ailahtelevuus on kyllä hyvä sana kuvaamaan tätä. Harkkakausihan näytti helvetin hyvältä pelillisesti ja sillä pelillä tuota joukkuetta on vaikea kenenkään kaataa. Tämän viikon Hermes ja KeuPa pelit olivat taas kolikonkääntöpuolia. Vaikka Härkönen maalailikin, että KeuPa pelissä näkyi jo edistäviä askeleita vrt. KeuPa peli, niin eipä kovin merkittävästi. RoKi-pelin ensimmäinen erä oli sitten sitä harkkakauden kiekkoa, ja siitä tuloksena sitten kolme maalia. Toisessa erässä tapahtui klassinen housuunpaskominen, vaikka toki tuomarit auttoivat tätä kyllä myös omalla panoksellaan jonkin verran. Kolmannessa erässä IPK puolusti tällä kaudella ensimmäisen kerran hyvin. On tätä outoa katsoa, kun Sinkkosen aikana tottui siihen, että puolustamisesta ei jäänyt peli ainakaan kiinni.

Muutenkaan ennakkoon vahva puolustus ei ole ollut niin hyvä. Vaikka ylempänä ei annettu Galletille posia, niin minä kyllä annan. Pidän edelleen joukkueen parhaana puolustajana kokonaisvaltaisessa tekemisessä. On aivan eri planeetalta kun tuota peliä katsoo, mutta jos viisikon välit repeevät noin helvetin kauas ja toinen vaihtoehto laittaa maalintakaa kiekkoa (jolloin kärkikarvaaja aiheuttaa ongelmia) niin on siinä usemapikin puolustaja pulassa. Corsissa Gallet on koko sarjan mittapuulla myös kärkijoukoisssa). Järvinen hoitaa oman ruutunsa ihan ok, en tiedä mitä oletuksia jengillä oli häntä kohtaan, mutta itse odotin ainakin jämäkkää perusluutaa. Sitä hän on ollut, tarvitsee vaan kaverikseen sitten vähän jalkavemman ja kiekollisemman pakin. Mutta on hänelläkin toki parannettavaa. Tiedä missä Koponen oli sitten eilen, onko Härkönen ensimmäinen valmentaja, joka hänet uskaltaa vilttiin heittää (ja laittaa Nevalaisen hänen tilalleen) vai oliko jotain loukkia sitten(?)

RoKi-peli herättää uskoa, ensi viikko onneksi reeniviikko. Toivottavasti saadaan peli loksahtelemaan kuntoon nyt ja kaikille asenne minttiin. Tilastollisesti IPK ollut välttävä. Pistekeskiarvolla mentäisiin juuri ja juuri pudotuspeleihin tällä hetkellä, YV on ihan kuraa ja AV loistavaa. YV:ssä toki näkynyt Pikkaraisen poissaolo, eilenhän tuo oli jo paljon parempi. Pikkarainen pelannut Ovechkin-pointilla, mutta olisi kiva nähdä myös maalinedessä. Lahtisen siirtäminen laitaan oli loistava liike, paikoille pääsee nyt helvetin hyvin, mutta vielä ei ole uponnut oikein. Aloitukset ovat akilleen kantapää tällä hetkellä selkeästi, kun ainoa yli 50% mies on Alanen.
 

J_L_

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT, Tappara
Tulokset Keuruulla puhukoot puolestaan. Härkönen apuvalmentajana, tuli kultaa. Härkönen päävalmentajana, tuli hopeaa.
Apuvalmentajana varmaan ihan pätevä kaveri.

Päävalmentajana nimekäs joukkue hädintuskin playoffeihin.

5-0 tappio Hermestä vastaan pelaajat pitivät oman palaverin jonka jälkeen joukkue oli kuin uudesti syntynyt, lopun kaikki tietää.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iisalmen pelikarhut, Kalevan pallo & Jokerit
Eilen pelattiin sellaista peliä mitä näkisin mieluisesti jatkossakin. Varsinkin tuo paine mikä annettiin vastustajalle oli mahtavaa katsottavaa ja omista lähteminen sekä pelin avaaminen oli näin helpompaa, varsinkin kun hyökkääjien ja pakkien välit oli pienet. Monesti päästiin viisikon voimin hyökkäysalueelle muutamalla syötöllä tai päätypelin kautta joissa voitettiin kiekot omille hyvällä prosentilla.
Lopun tapahtumat toivat toki viihdearvoa pelille ja "hieman" kyseenalaisen tilanteen jälkeen meinasi käydä kylmät. Liikaa jäähyjä otettiin ja siinä selvä kehitys kohde tuleviin peleihin, jos jatketaan samanlaisella otteella kuin eilen.
Viimeksi parjaamani pakit saivat nyt apuja omilta hyökkääjiltä ja tukitoimet sekä hyökkäyksiin lähdöt toimivat hyvin. Helppoja, lyhyitä syöttöjä sekä jämäkkää puolustamista. Järvinen sekä Koponen nousi muutamaan otteeseen hyvin hyökkäysalueella ja Koponen saikin yhdestä tilanteesta palkinnon itselleen. Toki muutkin pakit tätä toteuttivat ja tietynlainen pelipaikattomuus toimi todella hyvin kun hyökkääjät paikkasivat pakkeja ja vältyttiin pahoilta vastahyökkäyksiltä. Vesterinen (0+3) heitteli avaussyöttöjä kovalla prosentilla keskialueelle ja muutenkin pelasi kiekolla todella hyvin. Kinnunen näytti kultakypärässään joukkueen ykköspakilta niin omissa kuin hyökkäyspäässä ja sitä kieltämättä olikin. Galletille vähän vaikeampi peli lukuisien jäähyjen takia, mutta toivottavasti saa vielä hanat auki kunnolla ja alkaa pisteitä tulemaan jo vaikka tänään. (jos ei saa pelikieltoa tuosta törkytaklauksestaan)
Hyökkääjistä nostatan Juusola-Koskinen-Knuutisen trion, joka toimi eilen todella hyvin ja Juusola (1+2) näytti heräämisen merkkejä tähän kauteen.
 
Viimeksi muokattu:

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iisalmen pelikarhut, Kalevan pallo & Jokerit
Tänään pelattiin tosi hyvin vieraskaukalossa pl. muutamaa keskialueen lahjoitusta. Omissa tänään ei ongelmia ollut ja 4 maalia tulikin suorista hyökkäyksistä vähän liian helposti, mutta niistä ei lannistuttu vaan painettiin tasoihin ja jatkoilla makeaan voittoon.
Pikkarainen on kyllä mies paikallaan, kirjaimellisesti, vaikka liike ei välillä päätä huimaa, mutta omaa vain hyvän pelinlukutaidon ja osaa sijoittua oikein kentällä. Tänään 0+3, pari maalipaikkaa, taklauksia ja blokkeja eli kaikkea mitä voittava joukkue tarvitsee.
Trio JuuKosKnu oli taas tänään iskussa ja saivat luotua hyvää painetta vasta päähän ja ottelun ratkaisun. Katosalmi ja Kinnunen esittelivät taas kovia vetojaan ja jos vielä nostetaan joku niin Vesterinen pelaa aivan uudella tasolla varsinkin kiekon kanssa.
 

rosvo

Jäsen
Asiasta kolmanteen kun katson IPK-KOOVEE -peliä.. Kuka on tuo silmälasit omaava mies IPK:n penkin takana? Härkösen, Salen, Laatikaisen, Hyvärisen ja huoltopäällikkö Huttusen tunnistan..
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iisalmen pelikarhut, Kalevan pallo & Jokerit
Asiasta kolmanteen kun katson IPK-KOOVEE -peliä.. Kuka on tuo silmälasit omaava mies IPK:n penkin takana? Härkösen, Salen, Laatikaisen, Hyvärisen ja huoltopäällikkö Huttusen tunnistan..
Olisiko mentaali-valmentaja Petri Kangaskokko.
 

Knap

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Bruins
Viiden ottelun voittoputki ja jaettu sarjakärki pisteissä mitattuna. Jos näytti vähän huonolta KeuPa-pelin aikoihin, niin nyt todella hyvältä. Vaikka ollut helpompiakin vastustajia, niin Hermeksen ja Kooveen voitto samalla viikolla kyllä todella kova juttu. Hermes pelin nousu 5-1 oli kyllä käsittämätön. Tuli mieleen keväinen playoff mittelö SaPKoa vastaan, ja odotin Hermeksen kairaavan vielä tuon ottelun, onneksi ei.

Eilinen Koovee-ottelu oli heittämällä tämän kauden paras peli Kankaan montussa. Maaleja tuli paljon, ja niitä tuli kaikenlisäksi vuoronperään. Olihan se Pikkaraisen tykki aivan hävytön, ei taida Mestiksestä toista samanlaista löytyä. Mieltä lämmitti myös Mikko Pukan kiekonmenetys viivassa, mistä Sippala rankaisi. Muutenkin tuntuu, että Koovee tulee menestymään kyllä runkosarjassa hyvin, mutta pudotuspeleissä tulee seinä vastaan. 5v5 pelissä Koovee oli IPK:ta jäljessä, mutta YV:llä kyllä tappava.

Eilen myös ensimmäinen ottelu, kun tuomarit jättivät hieman kysymyksiä ilmaan. Ymmärrän, jos jokaista nopean tilanteen jäähyä ei saada vihellettyä, mutta nuo kampitukset pitäisi kyllä aina. Pitkissä kiekoissa on myös suunnatonta vaikeutta ollut tällä kaudella.

Yksi ottelu ennen maaottelutaukoa, kun Ketterä on vastassa vieraissa. Kieltämättä hirveitä pisteodotuksia ei sinne ole, vaikka hyvin kulkeekin. Toivottavasti Vesterisen loukki ei olisi pahempi, ollut todella hyvä alkukauden jälkeen. Välillä tulee hasardeja, mutta kiekollisesti kyllä näppärä. Muutenkin jos tuolta KalPasta ei saada Riekkistä enää, niin varmaan syytä miettiä tarvitseeko tuohon puolustukseen kuitenkin lisävahvistusta vielä.
 

Big Bear

Jäsen
TuTossa vähälle peliajalle jäänyt Henry Mäntylä laajentamaan puolustusta joulutauolle kestävällä sopimuksella. No, ainakin laajentaa numerollisesti puolustusta, saapahan nähdä, että mitä tuo kaukaloon?
Harmittaa Vesterisen loukki, sillä oli ennen loukkaantumista etenkin kiekollisessa pelissä yllättävän hyvä. Miten lie mennyt Galletilla maajoukkuekeikka. Taisi Ranska voittaa Slovenian, mutta hävisi Valko-Venäjälle ja Latvialle. Tarkempia tilastoja en kaivellut.
 

Knap

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Bruins
Mielenkiintoisia vaiheita oli eilen Joensuussa etenkin tuomareissa. Avustetaan And läpiajoon, mutta samalla heidän ansiosta IPK teki voittomaalinkin. Eli turha kai tuosta jälkeenpäin valittaa, vaikka valittamista olisikin, kun lopputulos oli IPK:lle myönteinen.

Mäntylä ei juuri erottunut, paitsi paria kovaa pommia haki kyllä (siinä onnistumatta). Sai pelata kuitenkin 18 minuuttia ja onnistui kirjauttamaan +1, joten ei tuo vihkoon mennyt. Jännä muuten, että Pikkaraista ei kiinnostanut, kun Jokipoikien Joki koitti kuumentaa miestä. Avauserässä kolasi Pikkaraisen ja muutenkin koko ajan oli kimpussa. Piku toki sitten painoi voittomaalin, joten kuittasi siten.

Jotenkin käsittämätöntä, miten IPK voi olla neljäntenä sarjassa. Ylivoima on sarjan toisiksi heikointa, alivoima neljänneksi huonointa ja joukkueesta löytyy yksi yli puolet aloituksistaan voittava pelaaja (Alanen). Kertooko sitten vastustajan satunnaisesta epäonnistumisesta IPK:ta vastaan vai laadukkaasta 5v5-pelistä, mene ja tiedä.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iisalmen pelikarhut, Kalevan pallo & Jokerit
5v5 peli toimii kyllä mallikkaasti ja saadaan riittävästi maalipaikkoja ottelun voittamiseen. Ylivoima on ollut koko mestis ajan kehnoa, mutta kuka se on joka siitä vastaa? Tulivoimaa ja kiekollista taitoa löytyy kuitenkin riittävästi, joten pitäisi vain olla ajan kysymys kun se alkaa toimimaan.
Joka viides alivoima päättyy maaliin meitä vastaan, joten ei se niin huonoa loppujen lopuksi ole.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iisalmen pelikarhut, Kalevan pallo & Jokerit
Melko aseeton oli Peli-iitat tänään ja jälleen neljällä ketjulla rummutettiin peliä toiseen päähän pl. muutamat vastustajan pyristelyt. Taisi myös olla kyseessä kauden ensimmäinen nollapeli ja siihen auttoi kun ei boxissa istuttu puolta peliä ja eka jäähy tulikin vasta kolmannessa erässä.
Neljä tasapainoista ketjua on kyllä loistava voimavara näihin pimeisiin marraskuun iltoihin ja peliaikakin jakautuu tasaisesti hyökkääjien osalta. Pakistokin pelaa hyvin, vaikka nuorisolaiset ja Nevalainen välillä nostattaa sykettä.
Seuraava viikko onkin mielenkiintoinen, kun vastassa ovat Keupa, Ska ja KOOVEE eli helpot pisteet tiedossa.
 

OHKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
Kyllä on Karhuilla tasainen porukka. Onnistumisia laajamalla rintamalla taas. Kiviahon nolla lämmittää, ELEETÖN torjuja. Muutamat ranskalaiset:
- Nevalainen on löytänyt paikkansa, loistava muutos hyökistä pakin tontille
- Järvinen parantaa peli peliltä. Jo ennen maalia oli todella hyvä. Kiekollisena ollut todella hyvä
- Mitäs Juusolalle on tapahtunut? Peli todella tahmaista
- Kerkesin jo sanoa että Alanen valmis liigaan alakenttien sentteriksi niin sitten pirun typerä kakkonen ylivoimalla
 

Knap

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Bruins
- Nevalainen on löytänyt paikkansa, loistava muutos hyökistä pakin tontille
Tähän kyllä vahva eri. Aloittaa vaihdon pakkina, mutta lopettaa sen hyökkääjänä. Vähän liikaa intoa ja sitten omiin jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiä. Hävittää omat miehensä maalinedustalla ja koittaa vähän liian näppärää alimpana miehenä. Esim. Ketterä-pelissä kaksi maalia tuli Nevalaisen takia. Mutta ei ole miehen oma pelipaikka, joten ei häntä suinkaan pidä sättiä siitä. Hyökkääjänä oikein erinomainen.

Komeassa lennossa kyllä Peli-Karhut juuri nyt. Eilen ehkä kauden paras peli IPK:lta. Niin tyly isäntä, kuin voi vain olla. Toki olisihan IPK pari lisää voinut tehdä ja Peliitatkin saada jostain sisään. Ensi viikko kyllä melko paha, mutta jos edes puolet pisteistä irtoaa, niin todella onnistunut viikko.
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Aloittaa vaihdon pakkina, mutta lopettaa sen hyökkääjänä. Vähän liikaa intoa ja sitten omiin jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiä. Hävittää omat miehensä maalinedustalla ja koittaa vähän liian näppärää alimpana miehenä.
Tuota saamaa katsoin Imatran pelissä, oma työpiste jäi kyllä vähän tuuliajolle. Onhan se hyvä et intoo piisaa mut järki käteen.
 

OHKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
Tähän kyllä vahva eri. Aloittaa vaihdon pakkina, mutta lopettaa sen hyökkääjänä. Vähän liikaa intoa ja sitten omiin jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiä. Hävittää omat miehensä maalinedustalla ja koittaa vähän liian näppärää alimpana miehenä. Esim. Ketterä-pelissä kaksi maalia tuli Nevalaisen takia. Mutta ei ole miehen oma pelipaikka, joten ei häntä suinkaan pidä sättiä siitä. Hyökkääjänä oikein erinomainen.

Komeassa lennossa kyllä Peli-Karhut juuri nyt. Eilen ehkä kauden paras peli IPK:lta. Niin tyly isäntä, kuin voi vain olla. Toki olisihan IPK pari lisää voinut tehdä ja Peliitatkin saada jostain sisään. Ensi viikko kyllä melko paha, mutta jos edes puolet pisteistä irtoaa, niin todella onnistunut viikko.
Minun silmään ollut Nevalaisen kiekkovarmuus. Ei hänestä valmennuskaan taida odottaa mitään oman pään luutaa, niille paikoille meillä on jo pelaajat. Erittäin hyvin tukee hyökkäyksiä ja pystyy antamaan sen helpon ekan syötön tai vastaavasti nostaa itse jalalla. Kyllä se oppii sen oman pään puolustamisen ajan myötä. Ei Kinnunenkaan mikään sateentekijä ollut silloin kun vaihtoi pelipaikkansa puolustukseen.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
HIFK - Lukko
 • 1.70
 • 4.70
 • 3.80
Ilves - JYP
 • 1.95
 • 4.40
 • 3.10
SaiPa - Pelicans
 • 2.18
 • 4.10
 • 2.80
TPS - Sport
 • 1.96
 • 4.30
 • 3.10
Ässät - KooKoo
 • 3.10
 • 3.70
 • 2.13
Hermes - Peliitat
 • 1.40
 • 5.70
 • 4.80
Hokki - SaPKo
 • 4.80
 • 5.00
 • 1.45
IPK - KeuPa HT
 • 2.35
 • 4.20
 • 2.30
Ketterä - Jokipojat
 • 1.42
 • 5.60
 • 4.60
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös