II-divisioonan pudotuspelit 2005

  • 9 957
  • 34

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kokeillaan saadaanko pulinaa aikaiseksi kakkosen huikeista playoffs-peleistä..
Etelälohko on varmasti jälleen kovatasoinen, mutta onkos nousun havittelijoita muissa lohkoissa? Kakkosen pudotuspelisysteemi on jäänyt hieman hämärän peittoon.. josko joku voisi tarkemmin valaista pelisysteemiä?
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Riippuu varmaankin vähän sarjasta mutta ainaki 5b lohkossa on niin että 1 menee Suomi-sarjan karsintaan ja sitte 2vs5 ja 3vs4 joista voittajat "Finaaliin".
 

Bili

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, HIFK, Anaheim
Re: etelälohkon playoffit 1.kierros

Idässä PiPS haki vierasvoiton IPKlta 5-3.. Miten muut lohkot?
 

webroy

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiäfkoo
Pohjoinen

1. kierros 5b (lappi) voittaja ja 5a (pohjoinen) 3-5 pelaavat keskenään kahdesta paikasta 2. vaiheeseen.
Tällä kertaa 1.vaiheessa mukana (ja tulos 1.3. otteluista) RoKi 2 - JHT (Kalajoki) 2-4 ja TIHC (Tornio) - Cowboys (Nivala) 7-1

5a:n 1-2 (Laser HT ja YJK) suoraan 2. vaiheeseen
YJK - Cowboys/TIHC
Laser HT - RoKi 2/JHT

2. vaiheen voittajat ristikkäispeleihin Pohjanmaan 1-2:n kanssa. Ja siitä kai sitten suomisarjakarsintaan? Loppu saattaa olla väärinkin, meni vähän aikaa, että pääsi edes kärryille ;-)

Kävin katseleen Keskimaan/Pohjanmaan lohkoa ja näytti vanha Suomi-sarja jyrä KoMu HT olleen aika vahva. Muuten pohjoisesta ehkä YJK, muiden suhteen varauksia.

Suomi-sarjan loppua katsellessa Kiekko-Oulun ahdinko näytti pahalta, mutta taisi kurssi kääntyä juuri viime hetkillä. Et-Po tuskin putoaa.
 

tomppah

Jäsen
ke 2.3.
IPK - PiPS 3 - 5
SuKiKa - Hurtat 11 - 3

karsinta playoffit:
Warkis - PoU 6 - 4
RU - LeKi-75 5 - 3


la 5.3. 16.00
PiPS - IPK
Hurtat - SuKiKa

karsinta:
PoU - Warkis
LeKi-75 - RU
 

Länkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Summasen maajoukkue
Pohjoinen

1. vaiheesta menivät jatkoon TIHC ja JHT
Cowboys pystyi kotonaan venymään tarvittavaan voittoon vain 9 sekuntia ennen päätössummeria. Jatkoerässä Cowboys hallitsi, mutta TIHC teki maalin ja meni jatkoon.

Kalajoella JHT johti 7-2 pari minuuttia ennen loppua. JHT tehopelaaja Henri Mustonen oli tuolloin joutunut silminnäkijöiden mukaan erittäin törkeän laitataklauksen kohteeksi.
Mustonen loukkaantui tilanteessa ilmeisen vakavasti ja häntä hoidettiin aluksi jäällä 20 min ja vietiin sitten jatkohoitoon Ouluun.
Ottelu siis keskeytettiin ja JHT jatkoon.

Jatkoparit
YJK - TIHC
Laser HT - JHT
veikkaukseen vahvat ykköset
 

pata13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Lajinsa Viimeiset, Polk High
Re: etelälohkon playoffit 1.kierros

Viestin lähetti mmr1979
KuPu-TuusKi 6-3
HC Kerava-Hunters 1-2

Laitetaan nyt tähänkin, eli Hunters-Hc Kerava 6-2 (1-0,2-2,3-0) ,joten Hunters jatkoon otteluvoitoin 2-0.
 

tomppah

Jäsen
ITÄ:

ke 2.3.
IPK - PiPS 3 - 5
SuKiKa - Hurtat 11 - 3

Warkis - PoU 6 - 4
RU - LeKi-75 5 - 3

la 5.3.
PiPS - IPK 1 - 3
Hurtat - SuKiKa 1 - 5 Hyvää kesälomaa Hurtat!

PoU - Warkis 3 - 2 (Warkis koki loukkaantumisia, Sami Mäntyaho teloi taklauksessa nilkkansa kaaduttuaan sen päälle ja Jesse Haajalta silmästä repesi verkkokalvo)
LeKi-75 - RU 7 - 3

su 6.3. 16.00
IPK - PiPS
SuKiKa jatkoon

Warkis - PoU
RU - LeKi-75 18.00
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Selvillä ovat siis seuraavat tilanteet:

Etelä:
KuPu - TuusKi 2-0 (6-3, 2-3)
Kerava - Hunters 0-2 (1-2, 6-2)

Itä-Suomi:
IPK - PiPS 1-1 (3-5, 1-3)
SuKiKa - Hurtat 2-0 (11-3, 1-5)

Jatkolohkot:
KuPu
Kiekko-Ahma
PiPS/SuKiKa
Leki/NoPy

Hunters
SoPa
IPK/SuKiKa
Leki/NoPy
 

Bili

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, HIFK, Anaheim
2-divarin playoffit

2 divarin playoffit jatkuu näin keskiviikosta 9.3 alkaen:

Pohjoinen lohko, (paras kolmesta, voittajat suomi-sarja karsintaan):

Ku-Ry - LaseHT
YJK - KeuPa

Etelälohko A, (yksinkertainen sarja, voittaja suomi-sarja karsintaan):

KuPu
Kiekko-Ahmat
PiPS
NoPy

Etelälohko B (yksinkertainen sarja, voittaja suomi-sarja karsintaan):

SuKiKa
Hunters
SoPa
LeKi
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuon KuPun lohkon otteluohjelma on seuraavanlainen:

Ke 09.03.2005 Valkeakoski Kiekko-Ahma - KuPu
Ke 09.03.2005 Nokia NoPy - PiPS
Pe 11.03.2005 Kuusankoski KuPu - NoPy
Pe 11.03.2005 Pieksämäki PiPS - Kiekko-Ahma
Su 13.03.2005 Kuusankoski KuPu - PiPS
Su 13.03.2005 Nokia NoPy - Kiekko-Ahma

KuPu siis pelaa ensin vieraissa ja sitten (toivon mukaan) ratkaisevat pelit kotonaan. Sitähän voisi kautta jatkaa viikonloppuna, kun KooKoon pelit loppuivat kesken, ja mennä katsomaan kuinka äijäin käy.

Sen verran eksoottisia joukkueita on vastaan tulossa, ettei ainakaan minulla ole niistä ja niiden tasosta mitään hajua. Mutta tilastoja ja nimilistoja voipi ainakin katsella.

Kiekko-Ahma
Pääsi viimeisenä joukkueena jatkoon alkulohkostaan (Häme), mutta sijoittui ylemmässä jatkosarjassa kolmanneksi. Mitään huippukovia pistelinkoja ei joukkueesta näytä löytyneen, ja joukkue on todella nuori: ennen 80-lukua syntyneitä ei ole kentällistäkään.

Näin kouvolalaisittain mielenkiintoisin pelaaja on viime vuodet KooKoon junnuissa torjunut Teemu Saarela, joka siirtyi kesken syksyn Ahmoihin jäätyään täällä Mika Weckmanin varjoon. Saarela on tosin joukkueen kakkosvahti, ykkösenä J-P Uschanoff, jonka toj% oli nipin napin päälle 80.

Kenttäpelaajista ainoa tuttu nimi on kolmikymppinen puolustaja Pasi Ijäs, joka pelasi kaudella 1996-97 divaria Hyvinkäällä. Mielenkiintoinen nimi on myös HPK:n junnuissa pelannut isokokoinen virolainen Marko Kumm, joka lienee joukkueensa parhaita hyökkääjiä.

Nokian Pyry
Pyry voitti oman alkulohkonsa (Häme) ja sijoittui niukasti toiseksi jatkosarjassa. Nimilistan perusteella veikkaisin tätä KuPun kovimmaksi haastajaksi. Joukkueessa on paljon kokemusta, nestorina 42-vuotias(!) varavahti Mikko Ahonkivi. Ykkösenä toimi KooVeessa Suomi-sarjaa toissa kaudella pelannut Tappara-taustainen Jyri Järvinen.

Hyökkääjistä vaarallasimpia ovat kovia tehoja mätkineet konkarit Ville Keskinen, Tommi Leistola, Kari Lohtander ja Tero Karjalainen. Kiekko-67:ssa divaria pelannut Keskinen, 30, pelaa Pyryssä jo viidettä kauttaan ja on ollut joka vuosi sarjan tehokkaimpia. Vuotta vanhempi Leistola pelaa puolestaan Nokialla kuudetta kauttaan. Pelasi divaria KooVeessa kaudet 94-96. Lohtander, 29, ei ole pelannut kakkosta korkeammalla sarjatasolla, mutta on tuttu nimi rullakiekon parista. Viides kausi Pyryssä ja kovia tehoja. 31-vuotiaan Karjalaisen tilillä on puolestaan liigamatsikin: Tapparasta kaudelta 93-94. Muuten ura on mennyt kakkosessa.

Puolustuksestakin löytyy kokenutta kalustoa: kaikki seitsemän ovat syntyneet 70-luvulla! KooKoo-väriä löytyy Nokialtakin, sillä runkopelaaja Marko Anttila on meidän poikia, ja aikoinaan pelannutkin kolme divarimatsia. Pyry vaikuttaa kyllä kovalta nipulta, sillä se on tosi kokenut ja pelannut samalla rungolla vuosikausia. Sitä en sitten tiedä, onko heillä edes halua tunkea Montrealin ja Koo-Veen apajille Suomi-sarjaan?

PiPS
Selviytyi pudotuspeleihin Itä-lohkosta neljäntenä, vain maalieron turvin. Mutta väänsi sitten kaksi vierasvoittoa IPK:ltä, joka kaiketi kuului suosikkeihin. Tilastoista esiin ponkaisee nimi Ville Remes, 23 ottelussa tehot 30+30. Ne tosin riittivät vasta tokaan sijaan lohkon pistepörssissä, mutta kova saldo JYP-taustaiselle pelurille silti.

Ainoa tutumpi jannu joukkueessa on Pasi Kolehmainen, 30, joka oli vuosina 92-96 KalPan kakkosvahti. On sittemmin pelannut kakkosta (eli tavallaan S-sarjaa) niin Sportissa, Junkkareissa, KalPassa kuin Jukureissakin.

Melkoinen "kyläjoukkuehan" tuo PiPs vaikuttaa olevan, sillä valtaosa pelaajista on syntynyt Pieksämäellä. Osa tosin käväissyt isompien seurojen junnuissa. Mutta ehkä se on joukkueen vahvuus? "Me-henki" nimittäin.
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivotaan parasta KuPulle karsintoihin! Kakkonen on niin laaja sarja, että näitä karsintoja ja pudotuksia tulee toisensa perään ja se vaatii varmaan joukkueelta asennetta, kun vastaan tulee aina uusia kasvoja.

Toivon todella, että ensi kaudella Iltola johdattaa ryhmänsä Kotkaan Titaaneita vastaan Suomi-sarjassa. Siinä olisi tunnelmaa.
KooKoon kannalta KuPun nousu toisi potentiaalia hyvään seurayhteistyöhön.

Niin ja täytyy vaan ihailla Evertonin kiinnostusta ja tietämystä myös näitä alasarjojen joukkueita kohtaan!
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Viestin lähetti Everton
Tuon KuPun lohkon otteluohjelma on seuraavanlainen:

Ke 09.03.2005 Valkeakoski Kiekko-Ahma - KuPu
Ke 09.03.2005 Nokia NoPy - PiPS
Pe 11.03.2005 Kuusankoski KuPu - NoPy
Pe 11.03.2005 Pieksämäki PiPS - Kiekko-Ahma
Su 13.03.2005 Kuusankoski KuPu - PiPS
Su 13.03.2005 Nokia NoPy - Kiekko-Ahma

Hyvää palvelua Evertonilta, niinkuin ukkometsokin totesi.
Kupu:n kannalta myös hyvää markkinointia tuleviin peleihin.
Pe 11.3. ja su 13.3. tavataan Kuusankosken hallilla, ellei KooKoon A-junioreiden jatkopelejä pelata Kouvolassa samaan aikaan.
Sopivaa jatkoa nuo Kupu:n pelit kevätkaudelle, kun KooKoon pelit yllättäen loppuvat runkosarjaan. Onhan Kupu:ssa useita tuttuja Kookoon ykkös- ja juniorijoukkueiden pelaajia. Ehkä tuleviakin Kookoon Mestis-pelaajia?
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Ja tässä olisi toisen lohkon ohjelmaa...
Ke 09.03.2005 Suonenjoki SuKiKa - Hunters

Ke 09.03.2005 19:00 Lempäälä LeKi - SoPa

Pe 11.03.2005 Suonenjoki SuKiKa - SoPa

Pe 11.03.2005 18:30 Porvoo Hunters - LeKi

Su 13.03.2005 Somero SoPa - Hunters

Su 13.03.2005 16:00 Lempäälä LeKi - SuKiKa

Ja henk.koht toivon Porvoon jatkavan samaan malliin kuin Keravaa vastaan. Onnistuessan Porvoolla mahdollisuudet lohko voittoon..( niinkuin tietysti muillakin lohkon joukkueilla)
 

Broadstreet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Philadelphia Flyers
Tänään alkaa!

Kakkosen hämeen lohkoa läheltä seuranneena voin kertoa, että ainakin Nokian Pyry on tosissaan tavoittelemassa sarjanousua. Joukkue on todella kokenut ja rutinoitunut, mutta kyllä sieltä muutama ns. lämpökenkäkin löytyy jos peli ei ala kulkemaan.
LeKi on hämeen lohkon jengeistä selkeästi paras ja todennäköisesti jatkaa leikiten seuraavan karsintavaiheeseen. Etenkin heidän ykkösketjunsa on todella vaarallinen ja kakkosketjun sentterinä toimii "nurmijärven lindros" Janne Seva, joka on varmasti kova luu.
Kiekko-Ahmalle on varattu yllätysmomentti, mutta jatkopaikka vaatisi lähes täydellistä onnistumista. Ahman maalivahtipeli on kunnossa ja Uschanoffin % on oikeasti n.91,6. Joukkue on nuori ja suuri osa pelaajista on HPK kasvatteja, joille ei RY:ssä enää A-junnuvuosien jälkeen löytynyt käyttöä.
Mutta tänään selviää kuka vie ja ketkä vikisee..
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kiekko-Ahma - KuPu 3-4 ja (1-2, 1-1, 1-0, 0-1)
Voittomaalin iski Petri Anttila (1+2) ajassa 63.53. Maalivahtien (Uschanoff & Matilainen) tasan, molemmilla 29. KuPun kakkoskenttä on ollut kovassa vedossa, sillä Jyri Paavolallekin 1+2. Muut KuPun maalintekijät olivat niinikää KooKoo-taustaiset Teppo Liukkonen ja Mikko Tarkiainen. Ahmoilla oli kolme kentällistä pelaajia, KuPulla täysi miehitys. Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Marko Kumm (1+1) ja Jari Anttonen (0+2).

NoPy - PiPS 6-4 (3-1, 0-1, 3-2)
Pyryn tehomiehiä: Tommi Leistola (0+3), Marko Anttila (2+0), Tero Karjalainen (1+1) ja Kari Lohtander (0+2) ...eli siis melko lailla niitä jannuja, joita ennakolta arvasin esille nostaa. Tuomo Katajamäki puolestaan lensi pihalle polvitaklauksesta jo vajaan kahden minuutin jälkeen! PiPS pelasi vajaalla kolmella kentällä, mutta taisteli ilmeisen hyvin kolmannen erän alkuun asti. Paras pistemies Ville Holopainen (1+1) ja maalissa Kolehmainen. Nokialaisilla oli täysi kokoonpano kasassa.


SuKiKa - Hunters 3-8 (0-6, 0-1, 3-1)
Porvoolaiset ratkaisivat pelin heti ekassa erässä. SuKiKa teki maalinsa päätöserässä, kun Hunters oli jo vaihtanut Nico Larsenin Brian Challagherin tilalle maalille. Pisteille Hunterseista pääsi peräti 12 pelaajaa, Tomi Petterson ja Mika Lehtonen iskivät kahdesti. SuKiKan V-M Huuskonen syötti kaksi joukkueensa maaleista.

LeKi - SoPa 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)
LeKi voitti päätöserän maaleillaan. Maalintekijöinä Sami Lehvilä, Jussi Paussu ja Janne Seva. SoPan ainoan teki ex-FPS Mika Urpula. Somerolaisilla oli kokoonpanossaan liiton tilastosivujen mukaan vain yksitoista pelaajaa! Ainoana maalivahtina vanha kettu Kari Rosenberg.
 

vihtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaanit
Yjk ja Laser-HT

Ylivieska voitti Keupan 8-1 ja taitaa menna suomisarja karsintoihin kun joukkueet kohtaavat perjantaina Keuruulla seuraavan kerran. Jos Ylivieska voittaa Keuruulla on sillä pitkähkö pelimatka Ylitornioon Et-Po 72 vieraaksi tiedossa.

Molempien joukkueiden ratkaisupelaajina taisi ensimmäisessä koitoksessa olla Ex-Diskoslaiset. Ylivieskan hyökkääjä Tero Kettunen 2+3 ja Keupalla puolustuspään pelaaja jonka nimen unohdin.

Laser-HT voitti vieraissa Kurikan Ruhdin 4-2 ja ottanee toisen karsintapaikan. Laser-HT suomisarjan karsintavastustajaksi tulee Kiekko-Oulu, eli varsinainen paikallistaisto tulossa. Ellei Kurikan joukkue ryhdistäydy.

Jos Ylivieska ja Laser-HT nousevat, nousee myös suomisarjan yleisömäärät. Näin ainakin uskon.
 

Länkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Summasen maajoukkue
Pohjoisen peleistä

Ylivieskassa tasoero YJK:n ja Keupan välillä yllättävänkin suuri. Keupan veskari Savolainen todella epävarma, kaikki kiekot tippuivat eteen ja vain YJK:n pelaajien huolimattomuus ja ajoittainen leikittelykin estivät todellisten murskalukujen synnyn. Keupa hyökkäili ajoittain innokkaasti, mutta kiekko ei vain totellut ajatuksia. YJK sitävastoin parastaan näyttämättäkään esitti varmoja otteita. Kaiken lisäksi joukkueen maalitykki Mika Hautamäki oli pelistä pois. Perjantaina YJK hakee helposti paikan karsintasarjaan.

Laser otti myös vierasvoiton, samoin ilman muutamaa avainpelaajaansa, joten perjantaina myös Laser varmistaa jatkon.

Yleisömäärien kasvu YJK:n tai Laserin mahdollisen nousun myötä yllättävä väite, YJK:n keskiarvo tällä kaudella 193 ja Laserin 55 !!! Häntäpään lukuja Suomisarjan pohjoislohkossa. Kun joukkueet ovat vielä käytännössä voittaneet kaikki kotipelinsä, mitä ei Suomisarjassa tulisi tapahtumaan, suureen nousuun vaikea uskoa. Ylivieskassa toki siihen hyvä mahdollisuus, ainoastaan yleisöepäystävällinen halli rajoittaa katsojamäärän kasvua.
 

Messenger

Jäsen
Re: Tänään alkaa!

Viestin lähetti Broadstreet

LeKi on hämeen lohkon jengeistä selkeästi paras ja todennäköisesti jatkaa leikiten seuraavan karsintavaiheeseen. Etenkin heidän ykkösketjunsa on todella vaarallinen ja kakkosketjun sentterinä toimii "nurmijärven lindros" Janne Seva, joka on varmasti kova luu.

Taitaa se Seva kuitenkin olla sen ykköskentän sentteri,eikä kakkosen.Anteeksi pikkumaisuuteni..
 
Eikös pelin henki tänään Porvoossa ole se, että voittaja (varsinaisella peliajalla) pääsee lohkostaan jatkoon? Tasapisteissähän ratkaisee käsittääkseni keskinäinen peli, ja hävinneelle ei jää tämän illan jälkeen saumoja mennä ohikaan. Sikäli kun näin on, saa etelälohkon kakkonen sattumalta(?) todellisen edun tähän koitokseen. Melkeinpä täytyy itsekin suunnata Porvooseen kannustamaan Huntersia, että saisi kauden loppuun vielä jotain jännitystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös