II-divisioonan lohko 6 kaudella 2023–2024 (länsirannikko)

  • 3 309
  • 7

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Niin murheellisesti siinä sitten kävi, että HCIK:n luovuttua Suomi-sarja-paikastaan aladivarivaihtoehdoksi lounaassa jää tämä tuttu kakkosen lohko 6. Tokihan täällä pelataan alaspäin suljettua liigaa ja Mestistäkin ikään kuin muodon vuoksi, ennen kuin joku ennakkoilmoittautunut kabineteissa sieltä ylöspäin ilman urheilullisia karsintoja nostetaan? Mutta jos ja kun nuo sarjajärjestelyt eivät nappaa, niin näin taloudellisesti vaikeina aikoina edullinen ja omalla tavallaan urheilullinenkin ratkaisu on seurata paikallista kakkosta.

Joukkueet ovat samat 9 kuin viime vuonna, eli:

Chiefs (Turku)
Haka (Paimio)
Kiekkohait (Salo)
KuKi (Harjavalta)
LaJy (Laitila)
LuKi-82 (Luvia)
PKS (Paimio)
RNK Hoci (Raisio)
VG-62 (Naantali)

Viime kaudella sarjan runkosarja, josta pudotuspeleihin pääsee jonkun nokkelan sarjasuunnittelijan oikusta peräti kahdeksan joukkuetta yhdeksästä (!), oli aivan huikean tylsä. Tuolloin VG voitti suunnilleen kaikki pelit ja peräpäässä taas Luvia oli koko ajan hännillä. Kumpikaan ei kuitenkaan lopulta onnistunut sarjatasoa vaihtamaan. VG:n kohtaloksi kävi yllättäen sulaminen pudotuspelikierroksella Harjavaltaa vastaan.

Nyt kun tätä kautta on pelattu muutama kierros, sarjassa on jopa erottuvinaan muutama erityisen mielenkiinnon alustava aspekti:

Chiefs - Aivan hurja alku, 3 selvää voittoa, ja viime kauden yllättäjä KuKi sai tänäänkin kyytiä Kupittaalla 8-3. Vielä kun saisivat ovet auki yleisölle, niin kyllä olisi mahtavaa spektaakkelia ohikulkijoille ilmaiseksi tarjolla taas helposti Cittarin vieressä!

PKS - Jo viime vuonna nousujohteinen, ja nyt vielä HCIK:sta siirtyi SS-kokemusta omaavia vahvistuksia itäiseen naapurikylään. Paikallinen hegemonia-asetelma Hakaa vastaan on aina mielenkiintoinen.

LuKi-82 - Selkämeren merimaisemien pojat eivät parkkeeraneetkaan sarjan aluksi hännille, vaan saivat alkuun pari voittoa, mikä herättää ihmettelemään, kuka tällä kertaa suostuu sarjajumboksi?

Kiekkohait - Salon suhteellisesti ottaen suuri metropolialue voisi elättää kunnon joukkueen ja muita paikkakuntia enemmän yleisöäkin potentiaalisesti varmaan olisi, mutta koska Salosta tulisi kiekkokaupunki?

VG-62 - Aina jossain määrin sytyttävä vanha suosikkini ja perinteinen näiden ympyröiden menestyjä. Dominoiko tämänkin vuoden runkosarjaa yhtä helposti?
 
Viimeksi muokattu:

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Tämä kakkosen 6-lohko onkin alkanut koko lailla yllätyksellisesti, kun sarjan kärkikolmikko on nyt PKS, Chiefs ja Luki-82. Pommiin verrattava yllätys oli eilinen tulos Naantalista, kun maineikas kotijoukkue taipui Paimion PKS:lle peräti 2-12! Ilmeisesti Paimiossa on nyt hyvätasoinen porukka, kun Kaarinastakin tuli joukkueeseen täydennyksiä.

Peräpäässä Salon Kiekkohait ja Raision RNK ovat tässä vaiheessa kaksi viimeistä. Ehkäpä jumbosijaa olisi syytä välttää, jos vaikka Kiekko-67 tai Tarvasjoen TarU innostuisivat yrittämään kolmosesta ylöspäin.
 
Viimeksi muokattu:

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Aladivarimatkailua, osa x, Salo pe 10.11.

Kiekkohait-Haka 5-6 (vl.)


Olikin kulunut jo 12 vuotta siitä kun viimeksi olin käynyt Salon Jäähallissa. Niinpä ajattelin päivittää tuon elämyksen sateisena ja lämpimänä marraskuun perjantaina eli eilen. Rakentelin reissufiilistä lueskelemalla hauskaa ja legendaarista kulttuurihistoriallista kirjaa Vienonen-Lähteenmäki: "Koit ny rauhottu - tositarinoita popvillitysten tulosta pikkukaupunkiin". Tuo teos maalaa yllättävän eloisan ajankuvan 60-80-lukujen Salosta, josta monenlaiset tyypit ponnistivat eteenpäin aina tulevaa presidenttiä myöten.

Ja onhan paikkakunnalla taannoin ollut eriniminen Hokki-Salo, joka pelasi hetken jopa vanhassa ykkösdivarissa ja joissain myöhemmissäkin vaiheissa on ollut monisatapäisiä yleisöjä. Hiukan toisin ovat asiat kuitenkin tänään, mutta edelleen sentään orastavan kiekkokulttuurin henki pihisee: Haka-pelissä yleisöä oli 136 ja aika monilla katsojilla oikein Kiekkohaiden värejäkin yllä, vaikka sarjassa joukkue nyt onkin jumbona.

Peli oli dramaattinen ja jännä. Yritteliäs kotijoukkue kävi jo 5-2-johdossakin 47 minuutin kohdalla. mutta niin vain Paimion vieraat nousivat tasoihin. 41 sekuntia ennen loppua 5-4-kavennuksen kohdalla vieressäni ollut Kiekkohaiden junnu totesi empaattisen enteellisesti "Voi Kiekkohait-parkaa", ja niinhän siinä sitten kävi että rutinoituneempi Haka, jonka riveissä oli liuta entisiä HCIK:laisia (Mattsson, Paijula, Saaristo, Kivinen) tasoitti pelin viime sekunnilla pelikellon näyttäessä jo 20.00! Ja tämän jälkeen nähtiin vl-kisa, jossa onnistui vasta 16. rankkari!

Hallissa oli lämmittelytila ja karuhkon kylmä kaljanmyyntipiste pöytinä toimivine tynnyreineen päätypleksin takana. Liput 5 euroa. Voisin suositella, koska ainakin sarjatilanteen valossa panosta riittää; välttääkö Kiekkohait sarjan viimeisen sijan ja mahdollisen kolmosdivarilaisten karsintahaasteen?

Mutta Salon keskusta perjantai-iltana oli kyllä pelin jälkeen aivan uskomattoman autio, oikeastaan ketään ei ollut kaduilla! Kulttuuri on todellakin rauhoittunut (!) Koit ny rauhottu-ajan päivistä, ehkäpä porukka sitten nykyään vain alvariinsa tuijottelee kotona ruutuja. Voisiko elossaolo kuitenkin hiukan vahvemmin tuntua luissa ja ytimissä, mikäli joskus vaivautuisi myös Salon jäähalliin vilvoittelemaan...
 
Viimeksi muokattu:

Maanmittari

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KPK, asuinpaikkasympatiat VG-62
Vähän hiljaista ollut keskustelu tämän lohkon osalta.

Eikä itsekään ole pystynyt sisältöä tuottamaan, kun ainoa ottelu, johon on päässyt paikalle, oli ennen joulutaukoa pelattu El Rannicco, osa 2; RNK haki rankkareiden kautta pari pistettä Naantalista.

Tuli tuosta ottelusta selväksi, että ei ole VG-62 edellisten kausien vireessä. Jonkinlainen haluttomuus paistoi pelistä läpi eikä luistinkaan liikkunut sillä temmolla, millä tätä lohkoa on edelliset kaudet hallittu. Toisaalta, ehkä hyvä niin. Kun on asetelmat sarjataulukossa herkulliset ajatellen kevätkautta. Sijat 1-6 neljän pisteen sisällä! Eikä Luvian tai Raision porukatkaan voi löysäillä, kun Kiekkohait vielä iskuetäisyydellä.

Pitää yrittää vierailla Kuparilaaksossa kevätkaudella useammin (ja ehkä ottaa puuttuvat hallibongaukset Luvialta ja Harjavallasta pois kuleksimasta), kun ilmeisen tasaisia vääntöjä on odotettavissa.

(Vaikka Suomi-Sarjan aurinko tuskin tämän(kään) kauden jälkeen Naantalissa paistelee...)
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Länsirannikon kakkosen välieräjoukkueet selvisivät tänään. Ne ovat tänä vuonna osittain yllätyksellisestikin seuraavat:

- VG-62 (Naantali) - Lohkon kestomenestyjä ja ainoana Suomi-sarjan karsintoihin halukkaaksi ilmoittautunut VG ei tällä kaudella ollut runkosarjassa läheskään yhtä suvereeni kuin viimeksi, mutta lopulta hoiteli itselleen kotiedut kuntoon voittamalla lohkon
- Chiefs (Turku) - "Kupittaan yliopistopojat" joutuivat tänään kolmannessa ja ratkaisevassa erittäin tiukoille viime kevään VG-pudottajan Harjavallan KuKin kanssa, mutta voittivat lopulta ansaitusti jatkoerässä
- Haka (Paimio) - Päihitti neljännesfinaaleissa Laitilan 2-0 ja on potentiaalisesti hyvinkin vaarallinen joukkue lukuisine HCIK-taustaisine ja rutinoituine pelimiehineen
- LuKi-82 (Luvia) - Suurin yllättäjä, joka passitti tänään toisen Paimion porukan PKS:n kesälomille. On tainnut saada jossain vaiheessa päteviä lisävahvistuksia, ainakin jokunen jo Karhu HT:stä tuttu nimi kokoonpanossa näkyi. Perinteisesti ei ole runkosarjassa hätyytellyt kärkeä, saas nähdä, millainen on porukan play off-vire jatkossa

Vaikka SS-karsintoihin pääsyä on nyt melko lailla helpotettu, kun lohkossa kolmas sijakin riittää, mikäli on ainoa karsintoihin haluava, lienee VG:llä silti vielä vähäsen töitäkin edessään. Tulkitsen tämän säännön niin, että pronssiottelu tulisi voittaa, mikäli välieristä sattuisi tulemaan tappio...(Ei kai sijoitusta sentään runkosarjan mukaan katsota?)
 
Viimeksi muokattu:

Maanmittari

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KPK, asuinpaikkasympatiat VG-62
Puheet kevätkauden useammasta vierailusta piti kuin poliitikon lupaus: Jäi käymättä.

Mutta keskiviikkoillan playoff-huumaa ei voinut jättää väliin.

VG-62 - LuKi-82 3-5
Iski sitten VG:n Suomisarja-junaan lukihäiriö...

Paremmalla jalalla tulivat naantalilaiset peliin ja nopeasti olikin 2-0-lukemat taululla. Erän kuluessa pääsi LuKi jotenkin mukaan, mutta silti peli oli VG:n hallinnassa.

Toisessa erän alussa VG haku ehkä ratkaisevaa kolmatta maalia, mutta ei löytynyt. LuKikin pääsi erässä useammalle hyvälle paikalle, ei kuitenkaan maistunut kuin kertaalleen. 2-1 siis kahden erän jälkeen.

Kolmas erä oli sitten ihan yhtä maalia. 10 minuuttia siinä kuitenkin kesti ennenkuin ketsuppipullo aukesi. Neljä maalia nopeasti taululle ja voitto taskuun. VG:n kavennus ilman maalivahtia pelkkä hyvän mielen maali.

Ihan ansaittu voitto LuKille. Paljon pitää VG:n lisätä pelinsä tempoa, jos haluavat Luvian hallin tunnelman latistaa ja saada Suomisarja-junansa takaisin raiteille.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Kiitokset Maanmittarille Kuparivuoren eilisistä kuulumisista! Samaan aikaan Kupittaalla tempo oli avainkäsitteenä myöskin, kun Chiefs voitti Paimion Hakan yllätyksekseni peräti 5-0!

Maaliton eka erä oli vielä tasainen, mutta toisessa ja kolmannessa kotijoukkueen luistelu oli koko ajan pari pykälää edellä vieraita. Kumpi mahtaa kuvata tapahtunutta paremmin: se että Hakan monet sarjat kokeneet konkarit ovat jo hieman väsyneitä tai uransa ehtoopuolella, vaiko se, että tämänvuotinen Chiefs onkin ihmeen tasokas, nuorekas ja lennokas jengi!?

Koska Chiefsin kotihallin (eli Kupittaan) ovet eivät ole julkisesti kotipeleissä edes auki enkä ole missään mediassa porukasta mitään juttua nähnyt, joukkue on jäänyt turkulaisille todella vieraaksi. Ehkäpä se on jopa kaupungin talviurheilun nk. "best kept secret"? Mutta kyllä peleihin (ilmaiseksi) sisään pääsee sivuovesta ovikoodin haltijoiden vanavedessä ja jännittäviä kierreportaita pitkin:). Eilenkin katsojia Kupittaalla oli jo peräti 100, kun myös paimiolaisia vieraskannattajia oli paikalla jonkin verran.

Kovasti mielenkiintoista tulee olemaan seurata, miten nämä lohkon 6 semifinaaliparit jatkavat lauantaina. Hyydyttääkö "Paimion pakastin" Chiefsin luisteluenergian? Heittääkö satakuntalaisjoukkue jälleen kerran VG:lle kevään ratkaisupeleissä lisää kapuloita rattaisiin?
 
Viimeksi muokattu:

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
VG karisti viikonloppuna satakuntalaistrauman harteiltaan päihittäen lopulta Luvian voitoin 2-1, mikä merkitsee sitten sitä, että Naantalissa nähdään taas Suomi-sarjan karsintaa. Yleisöäkin eilen oli ollut jo pitkästä aikaa yli 200, eli 222. Viimeksi keväällä 2022 nousu oli melko lähellä, mutta LeKi oli kovempi.

Näyttävät olevan nämä neljä tiimiä tulossa karsintasarjaan: S-Kiekko, Urho, Kiekko-Laser ja VG-62. Ja ilmeisesti kaksi näistä pelaisi ensi vuonna Suomi-sarjaa, joten nyt tulee jännää ja mahdollisuuksia on. (Toivottavasti eivät pitkät matkat ala huolestuttaa pelaajia jo tässä vaiheessa;)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös