II-divisioonan lohko 6 kaudella 2020–2021 (länsirannikko)

  • 4 302
  • 5

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Jaahas, aladivareidenkin kiekkokausi on täällä taas, joskin kummallisempana ja erilaisempana kuin koskaan. Ei tarvinne isommassa kuvassa selittää miksi, mutta pienemmässä kuvassa eli omassa päässäni olen kyllä ihmeissäni.

Miksi ihmeessä Jääkiekkoliiton väki päätti sulkea Mestiksen alhaaltapäin ja vielä hyväksyä Suomi-sarjan pudotuspeleihin lähes kaikki runkosarjan joukkueet, mikä tarkoittaa sitä, että niissä sarjoissa ei runkosarjojen aikana pelata juuri muusta kuin pelaamisen ilosta?! Sitä tosin varmaan voi nyt ainakin alkuun löytyäkin, kun kausi voidaan epidemian takia viheltää poikki koska vain.

No, mutta asiaan eli Länsirannikon aladivareihin. Älkää kysykö minulta, miksi paikallinen Länsirannikon 3. divari on päätetty ennalta jakaa ylempään ja alempaan sarjaan. Eipä tuokaan vain kuuden joukkueen "yläsarja" kovin innostavalta näytä ja yhdeksän joukkueen alasarjaan taisivat ilmoittautua vain puhtaat harrastelujoukkueet?

Mutta jotain on sentään miltei ennallaan, eli Länsirannikon kakkonen eli lohko 6. Se on ainakin molemmista päistä auki, joten jotain tavoitteellisuutta tai jännitystä voi sarjassa ehkä havaita. Vaikka valitettavasti tässäkin sarjassa pudotuspeleihin pääsevät lähes kaikki ja runkosarjan merkitys on näin ollen aika vähäinen.

Mukana on nyt yhdeksän joukkuetta:

– Chiefs (Turku)
– Haka (Paimio)
– KuKi (Harjavalta)
– LaJy (Laitila)
– Luja HT (Lauttakylä)
– LuKi-82 (Luvia)
– PKS (Paimio)
– RNK (Raisio)
– VG-62 (Naantali)

Pari peliä on ehditty jo pelatakin ja sarja vaikuttaa sinänsä tasaiselta sekä kiinnostavalta. Aiempien vuosien kärkiseurat Lauttakylä ja VG löytyvätkin yllättäen ainakin aluksi sarjataulukon peräpäästä.

Oma mielenkiintonsa on Paimion paikallispeleillä, joista ensimmäinen olikin jo vetänyt mukavat 170 katsojaa. Yleisesti ottaen näissä peleissä on helpompi pitää turvavälitkin kuin isommissa ympyröissä, joten käykääpä tukemassa paikallisia pikkuseuroja!
 
Viimeksi muokattu:

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Nyt on länsirannikon kakkosta pelattu nelisen kierrosta, ja ensivaikutelma on, että sarja on mielenkiintoinen ja tasainen. Viime vuosina kärkipäässä ovat yleensä olleet RNK, LLuja, KuKi ja VG (joka tosin on nyt yllättäen jumbona, mutten usko, että kovin kauaa). Luulen, että tänä vuonna myös Paimion Haka on vahva, kun Inkkareista haavivat vielä vahvistukseksi Waltteri Saaristonkin. Ja todennäköisesti kärkipäästä löytyy talvella myös Laitilan tai koko Vakka-Suomen lippulaiva LaJy, jolla on ollut yhteistyötä Ukin suuntaan

Peräpäähän jäisivät sitten nousija Luvia ja voiko olla totta, perinteisesti sarjan keskikastissa surffaillut vauhdikas opiskelijaporukka Chiefs Citymarketin liepeiltä? Ilmeisesti näin, koska jonkun täytyy alakastiinkin joutua. Paimion toinen joukkue, eli nousija PKS on vielä arvoitus. Ottanut kuitenkin jo nousijan alkupirteydellä kaksi voittoa, mutta tänään tulee melko varmasti vaikeaa Kuparivuorella.
 
Viimeksi muokattu:

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Kuukausi eteenpäin on sitten viime kirjoittamani eletty elämää myöskin länsirannikon kakkosen lohkossa 6. Jonkinlaisia eroja on entistä selvemmin alkanut hahmottua. Kärjessä ovat tasaisen vahvasti esiintyneet Paimion Haka ja Raision RNK ja myös Laitilan LaJy on ollut koko ajan taulukon yläpäässä.

Keskikastissa ovat pyörineet KuKi (Harjavalta) , LLuja (Lauttakylä) ja nousija PKS (Paimio).

Häntäpäähän alkukaudella jäi yllättäen Naantalin ylpeys VG, jonka pohjakosketus lienee ollut kotona kärsitty rökäletappio 3-9 turkulaiselle Chiefsille. Tämän jälkeen on ehkä todettu lounaismurteella "jottan tarttis tehrä" ja joukkue onkin nyt haalinut lisävahvistuksia, kuten jo Suomi-sarjan pistepörssin kärjessä aikoinaan viihtyneen Joni Seinelän ja Miko Lahden. Tämän jälkeen Chiefs tuli uudestaan kylään ja nyt numerot olivatkin toisinpäin 9-1! Aikamoinen virkistyminen ja eilenkin noususuhdanne jatkui, kun VG haki Laitilasta pisteet arvokkaalla 2-3-voitolla (naantalilaisten maalivahdilla 53 torjuntaa, joten helpolla ei voitto irronnut).

Ensi viikolla suuntaanäyttäviä pelejä sarjassa on erityisesti kaksi. To 26.11.klo 19.50. Kupittaalla pelataan Chiefs-LaJy. Voisiko jo 100 katsojaa mennä rikki, ehkä, jos löytävät "pieneltä puolelta" salakäytävämäisen portaikon katsomoon:)? Ison puolen ovet kun ovat valitettavan torjuvasti kiinni. Se on kuitenkin ilmaista viihdettä ja kiinnostaa ainakin itseäni enemmän kuin Mestiksen ja Suomi-sarjan pelit, joissa sarjoissa ei nyt ole nousumahdollisuutta ylöspäin.
Eilen Harjavallasta jatkoaikavoiton 7-8 vääntänyt Chiefs tarvitsisi lisää pisteitä, koska taulukossa jumbosijalla eli karsijan paikalla vain vähän jäljessä vaanii Selkämeren myrskyissä karaistunut (?) LuKi-82 (Luvia).

Lauantaina 28.11. koetaan sitten "megatapahtuma" Paimiossa, kun vuorossa on paikallispeli PKS-Haka.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Meinaakohan Nummelinit pukea tällä kaudella PKS:n paitaa päälleen ja sitoa vielä luistimennauhatkin kiinni? Jos, niin paikallispeli voisi olla siihen hyvä viitekehys. :)
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Niinpä olisi, mutta nyt jos näin oikein, niin koko kakkosen länsirannikon toiminta menikin vähäksi aikaa koronatauolle, ja Paimion paikallisderbykin näin ollen siirtyi.

Minulla oli tarkoitus mennä eilen Chiefs-LaJy-peliin, joka vielä ehdittiin pelata, mutta Marli Areenan sivuaulaan kokoontuneelle innokkaalle yleisölle ei ovia avattu. Joku vaksi oli saanut määräyksen laittaa ovet säppiin varmuuden vuoksi. Minusta kyllä aika tyly toimenpide, kun halli on todella iso niin pienelle joukolle, ja kaupungissa ei kovin monessa paikassa olisi ollut helpompaa pitää turvavälejä...

Peli näköjään päättyi 7-5 Chiefsille.
 
Viimeksi muokattu:

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Jaahas, pelien tauko jatkunee vielä pari-kolme viikkoa, mutta ollaan optimistisia, että to 28.1. Chiefs-fanien sankat joukot voivat taas vyöryä Kupittaalle. Näin ainakin Finhockey on toistaiseksi merkinnyt, mutta tuota aiemmat kakkosen länsirannikon pelit on poistettu/siirretty. Tuolloin 28.1. to-illan jännittävässä väännössä klo 19.50 olisi vastassa kahden kuukauden sarjatauon jälkeen VG-62.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös