Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

II-divisioonan lohko 4 kaudella 2016–2017 (savo-karjala)

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana BigErn, 13.07.2016 klo 10.38.

 1. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Mitään pois Lyytiseltä ja onhan hän lyönyt pari yli sadan pisteen kautta, mutta II-Divisioonassa on muutamia "jyriä" ollut, jotka ovat lyöneet hurjia tehoja!

  Pieksämäen PIPS:ssä oli kauan sen niminen pelaaja, kuin Ville Remes! Teki parhaalla kaudella 21 otteluun 44 maalia ja toisen samanlaisen kauden perään! Siltä ajalta ei ole tilastoja, ainakaan kaikkia! Kannattaa katsoa tämän Remeksen tehot, miten löytynevät? Nuo maalit tiedän ja muistan, kun pelasin samassa joukkueessa ja ketjun sentterinäkin välillä, yv:ssä, jne. Ville oli JyPHT:n (sen aikainen) A-Nuorissa ja sieltä aikoinaan siirtyi takaisin kotikonnuilleen. Siviilityö ja perhe ovat olleet aina jääkiekon edellä. Olisi ollut yksi niistä monista, kenellä treenaamalla rahkeet olisivat riittäneet Mestistasolle!

  Tilastoista, omanikin ovat vain seurat (Eliteprospect), muttei kaikista tilastoja! EuroHockey:stä löytyy A-Nuorten sen aikainen I-Divisioona ja III-Divisioonaottelut, kolmen ja puolen vuoden pelaamattomuuden jälkeen! Lopetin selkäleikkauksen jälkeen. Ensin pakollinen välivuosi, kävin vielä kokeilemassa seuraavalla kaudella II-Divisioonassa pelanneessa RU:ssa (Rantasalmen Urheilijat), mutta jalkaan välilevynpullistuman jättämä hermovika esti pelaamisen. Tai, en pärjännyt enää toivomallani tasolla edes II-Divisioonassa, kun en kuntoutunut!

  Sitten kävin tosiaan kolmen ja puolen vuoden kuluttua harrastekiekkovuoroilta täysin "rapakunnossa" joulutauosta eteenpäin pelaamassa puolitoista kautta ja työskentelin tällä sivustolla. Jouduin lopettamaan Jatkoajan hommat, kun omat pelit osuivat SaPKo:n otteluiden kanssa päällekäin, poika oli vasta 1,5-vuotias. En kerennyt harmikseni silloin paneutumaan Jatkoajan töihin! Sen huomasin, että edes III-Divisioonassa ei pärjää, jos kunto on, mitä on, ei ole treenannut juurikaan yhtään vuosiin ja vaikka tietty taitotaso oli riittävä, vauhti ei! Pienikokoisena olisi edes pikkuisen paremmin pitänyt luistimen liikkua. Pärjäsi mukana, mutten enää "päässyt kiinni" hommaan ja ei se enää silloin ole hauskaa. Hauskuus, peli-ilo kun katoavat, niin homma menee hankalaksi! Pelaisin vieläkin III-Divisioonaa, jos paikat kestäisivät! Iältäni vielä pystyisin kyllä..(37-vuotias)...Niin hieno harrastus jääkiekko on..:) Olin ollut välillä talven pois luistimilta kokonaan, muutamia harrastekiekkovuoroja alla ja lähes suoraan peliin! En väheksy siksikään näitä alempia sarjoja yhtään.

  S-Sarjaan nousukaudelta itselläni on ylempi jatkosarja ja nousukarsinta. PiPS:n ja LeKi-75:n (Leppävirta) pisteet puuttuvat, vain seurat ovat merkattu. 2000-luvun alussa ei kaikki lähettänyt ottelupöytäkirjoja Liittoon, tai niitä ei tilastoitu! Harmi, koska tällä Remeksellä olisi ollut 500 pistettä rikki kirkkaasti ja maalimäärä varsinkin erittäin kova! Pelasi yli 15 vuotta PiPS:ssä ja lopetti vasta toissa kauteen. Ellei ole käynyt tällä kaudella III-Divisioonan pelejä pelaamassa. Viime kausi ensimmäinen, kun ei pelannut. PIPS:n Edustus "kaatui" ja tällä kaudella aloittivat III-Divisioonasta uutta alkua!. Mätti toissa kaudellakin n. 20 maalia, vajaaseen kymmeneen otteluun! Muistan, kun Warkista vastaan aikoinaan heitti yhdeksän maalia..."Triplahattutemppu"..;)

  Peliin, tuossa aikaisempi Warkiksen treenaaminen ehkä on syy, miksi pystyvät haastamaan noin paljon kovemman joukkueen..?! Isompi menetys Ylä-Herttuala on Warkikselle, kuin LL:lle kukaan! Ihan perustaen Warkiksen kärki-/tehopelaajien kapeampaan määrään. Ylivoima, muutenkin tehot lepäävät enemmän parin miehen varassa! Rautaliiga on hieno sarja..:)
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2016 klo 11.51
 2. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Tässä tullaan Warkiksen juniorityöhön ja mitä kirjoitin pitkän tekstin Warkiksesta! Treenaavat, viisikkopelillä pärjäävät II-Divisioonassa hyvin ja koko joukkue on aika tasainen. Pari tehomiestä, mutta näitä ns. "nimimiehiä" heillä ei ole! Pelaajia, joilla olisi kokemusta ylempää, tai muutenkaan kauheasti. Suhteellisen nuori joukkue. Varkaudessa on tehty nyt n. kymmenen vuotta hyvää työtä! Silloin joukkue oli ajautua konkurssiin, kun S-Sarjan toisella kaudella ajattivat Kuopiosta 17 pelaajaa. Maksoivat, pärjäsivät, olivat Jokipoikien jälkeen lohkon toisena. Silloin S-Sarja oli kahdessa lohkossa! Sitten koitti totuus ja vain keräämällä rahaa junioreiden vanhemmilta pienen summan/perhe, saivat jatkaa II-Divisioonasta.

  Silloin joukkue kasattiin entisistä "oman kylän" pelaajista, muutama tuli Mikkelistä koulun jälkeen kerran, pari viikkoon treeneihin ja lauantaisin pelaamaan. Joku ajoi Leppävirran perukoilta. Bensarahat, ei kilometrikorvausta, vain ainoastaan kulukorvaus, varusteita saatiin mahdollisuuksien mukaan. Antti Immonen, SaPKo:n A-Nuorten tämän hetkinen valmentaja otti silloin oikeastaan koko Varkauden jääkiekkoilun "haltuun", laittoi juniorityön kuntoon, Edustus pelasi nuorella joukkueella ja junioriyhteistyö PiPS (Pieksämäki) kanssa sai alkunsa!

  Nyt siellä on tehty hyvää työtä kauan ja SaPKo:n kanssa aloitettu yhteistyösopimus tälle kaudelle! SaPKo:n A-Nuorista pelaajat käyvät välillä Warkiksesta miesten peleistä hakemassa kokemusta ja välillä III-Divisioonasta Rantasalmelta. SaPKo:n Mestisjoukkue on nyt niin vahva, ettei sinne omista A-Nuorista suoraan nouse kukaan, pl. SaPKo:n miesten sopimuspelaajat Vikke-Verner Lampen ja Kasper Piitulainen. Pari parasta A-Nuorta siirtyi A-Nuorten SM-Liigaan Mikkeliin. Tavoite olisi Warkiksen S-Sarjanousu parin, kolmen vuoden kuluttua. Luoda polku SaPKo:n A-Nuoret, Warkis, SaPKo/Mestis ja sitä kautta varmaan RU takaisin II-Divisioonaan. Näin alueen jääkiekko kehittyisi, pelaajat jatkaisivat pelaamista A-Nuorten jälkeen riittävällä tasolla, S-Sarjassa Warkiksessa. Sitten sieltä voisi nousta SaPKo:on omia kasvatteja! Erilainen polku pelaajille, jotka kehittyvät myöhemmällä iällä nousta vaikka Liigaan. II-Divisioonasta nousi Liigaan kahdessa vuodessa mm. Topi Taavitsainen (Kaarina, TUTO,TPS) ja Mestikseen useita pelaajia! Jukureiden farmijoukkueeksi SaPKo ei lähtenyt ja se oli aivan oikea ratkaisu! Tämä polku ja kehityssuunta on vasta alussa, mutta katsotaan pari, kolme vuotta, miten onnistunut.

  Warkis on kovaa luisteleva, ns. taktiikaltaan/taktisesti varmasti II-Divisioonan huippua! Viisikkopeli ollut useamman kauden tiivistä, hyvä valmennus ja alkaa omista junioreista tulla hyviä pelaajia. Tai tullut jo jonkin aikaa! Nousimme aikoinaan S-Sarjaan suhteellisen nimettömällä joukkueella. Vahvuus, neljä tasaista ketjua ja av-, sekä yv-pelaajat erikseen. Kukaan ei jäänyt liian vähille peliminuuteille. Kaikkien vahvuudet hyödynnettiin ja homma oli siltä osin, kun korkeammalla sarjatasolla! Nyt joukkueessa on samansuuntainen tyyli.

  Pepo nyt nousee kauden vanhetessa, kun Reponen ja kumppanit pelaavat itsensä kuntoon! Tämä samanlainen suuntaus on monilla keski-iältään vanhemmilla seuroilla. Pelejä alle, kunto nousee ja sitten ovat vahvoja kevään ensimmäisille Play Off-kierroksille asti. Sitten tulee seinä vastaan. PiPS, Pieksämäki oli juuri tällainen joukkue vuosikaudet! Joulun lähestyessä dominoi sarjaa, mutta Play Off:hin kausi loppui, monesti jo ensimmäisellä kierroksella. Ei nousuhaaveita, ei edes realiteetteja pelata ylempänä ja jo uransa parhaat vuodet nähneet pelaajat pelaavat omaksi iloikseen. Tätähän II-Divisioona on, mutta näkisin Warkiksen em. perusteilla hiukan poikkeukselliseksi seuraksi. He eivät edes todennäköisesti ottaisi iältään ylijäämäpelaajia S-Sarjasta, Mestiksestä, vaan nuorien pelaajien kasvattamo. SaPKo:n vanhin pelaaja on 26-vuotias. Esimerkkinä vain alueen suuntaukselle, tavoitteille ja pelaajille jatkumoa rakennettaessa Savonlinna-Varkaus-Rantasalmi -kolmiolla!

  Lapinlahti taas noussee IPK:n ylijäämäpelaajien farmijoukkueeksi S-Sarjaan. Siellä täysin samanlainen tavoite, kuin täällä. IPK:n vain täytyisi säilyä Mestiksessä ja siellä asiat tehdään nopeammin, ilman juniorityön merkitystä, ainakaan samalla tavalla, kuin edellä kerroin. Alueella on KalPa, mikä tuottaa valtavan määrän pelaajia, Kuopion alue kokonaisuutena. IPK:n A-Nuoret Mestiksessä ja II-Divisioonaan saadaan joukkue vaikka Siilinjärvelle takaisin, tai Suonenjoki tulee saamaan myös hyvän joukkueen kasaan jatkossakin.
   
 3. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Omaa tekstiä lisäten halukkaille vielä tuosta Remeksen pelaamisesta tietoa ja tilastonikkareille lukemista! Pelannut pari ottelua III-Divisioonassa PiPS:ssä ja vanhin poikansa pelaa samassa joukkueessa, Roope Remes! Ei ole vielä kovin vanha, 15-16 -vuotias...! PiPS:llä on pari lähempänä 40-vuotiasta kaveria vieläkin mukana ja sitten todella nuoria tuohon juniorityöhön liittyen Warkiksen kanssa! Seuraamisen arvoinen kuvio ja pari, kolme kautta, niin saa nähdä, tuleeko Savo-Karjalan lohkon pitkäaikainen ykkösjoukkue, PiPS milloin takaisin ja RU oli myös parina kautena todella vahva. Silloin oli SaPKo:n pelaajista koottu ykköskenttä Nissinen-Maaninka-Kyttälä. Aikaisemmin mainitsemani Traitors sotki Rantasalmen kiekkoilun. Nyt heidän lopetettua, olivat voiton päässä nousta viime kauden päätteeksi. Eivät olisi ottaneet sarjapaikkaa vielä vastaan!
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2016 klo 13.27
 4. Fileas Fog Jäsen

  Viikonlopun peleistä varsin odotetut tulokset.

  Pe 25.11
  Sukika 0 - Kapa 4
  Warkis 6 - Kaja 2

  La 26.11
  Kapa 7 - Hurtat 4
  Warkis 4 - LaLu 6

  Su 27.11
  PePo 10 - Hurtat 4

  Jos joku palstalainen on sattunut paikanpäälle otteluihin niin eikun otteluraporttia kehiin☺
   
 5. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Lainaan tuolta omaa kertomusta tästä Savo-Karjalan lohkon maalitykistä! Ehkä helpompi ymmärtää, ketä nyt kiinnostaa, mistä kyse! Tämä Ville Remes pelasi ainakin Lapinlahtea vastaan KaPa:n riveissä! 38-vuotiaana pelaajana ja aika vähän viime kausina pelanneena teki yhden maalin, Peli oli aika tasainen. Lapinlahdella mm. Lyytinen jäi ilman tehopisteitä. Pelannut muutaman ottelun III-Divisioonaa Pieksämäellä joukkueen aloitettua uudestaan miesten sarjassa viime kauden jälkeen. Saa nähdä, jatkaako KaPa:ssa! Vahvistus olisi vieläkin joka joukkueeseen, koska sarja on tuttu kohta 20 vuoden ajalta! Maalintekotaito ilmiömäinen! On näköjään pelannut jo Suonenjoella KaPa:n riveissä. Jani Jormakka on toinen PiPS:n pelaaja, jotka ilmeisesti yrittävät auttaa KaPa:a taistelussa kakkospaikasta PEPO:n ja Warkiksen kanssa!

  Tämä Remes olisi Lyytisen tavoin ollut aikoinaan Mestistasoa heittämällä. Elämän muut asiat, siviilityö ja perhe on monille este, vrt. Mestiksestä maksettava palkka! II-Divisioonassa on paljon hyviä kiekkoilijoita...!
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016 klo 16.23
 6. Tirkkonen Jäsen

  Oliko palstalaisia kattomassa kärkikahinoita Lapinlahdella lauantaina? Kiva ois saada otteluraporttia.
   
 7. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Todella tärkeä voitto Warkikselle! Heillä on tiukka loppuohjelma ja paikka lohkokakkoseksi hyvin omissa käsissä! Kaksi peliä KaPa:a vastaan ja seuraava kotona PEPO:a. Se pitäisi nyt ensin ehdottomasti voittaa! Näistä kaksikin voittoa kolmesta, niin silloin paikka jatkoon irtoaisi, tietysti edellyttäen, että Hurtat ja SuKiKa kaatuu myös. Tärkeät pisteet Lapinlahdelta ja vaikka Warkis oli kolmen ketjun voimin, LL:den neljän kentällisen joukkuetta vastassa, niin Varkaudessa harjoitellaan hyvin. Tämä näkyy otteluissa ja kirivät kahden maalin takaa lopussa tasoihin, sitten jatkoajalla ohi! Hieno suoritus!

  KaPa:n loppuohjelma on kova. Kahdesti Lapinlahti ja Warkis, sitten PEPO! Kova taistelu noilla kolmella paikasta jatkoon..! Lapinlahden joukkueella nyt ei panosta otteluissa ole, mutta kova joukkue voitettavaksi tässä sarjassa. Mielenkiinnolla seuraan, onko haluja ja riittääkö materiaali kuitenkaan mahdolliseen S-Sarjanousuun. IPK:n olisi säilytettävä Mestispaikka, jos Lapinlahti nousisi, muuten ei sarjapaikkaa pysty vastaanottamaan sen saavuttaessaan.

  LL luultavasti on kuitenkin koko II-Divisioonan vahvin joukkue ja kyllä tuolla materiaalilla pitäisi mennä keväällä pitkälle. Warkis, KaPa ja PEPO eivät ole huonoja joukkueita myöskään, joten lohkon taso on erittäin kova!
   
 8. Tirkkonen Jäsen

  Siirtoja tapahtunut Lapinlahdella. Puolustukseen siirtynyt kuopiolainen Niko Korhonen, jolla taustaa suomi-sarjasta, mestiksestä ja Ruotsin 1 divarista. Todennäköisesti kokoonpanossa jo viikonloppuna.
  Tarkoittanee Lapinlahden luottopakille Vehkojalle peliajan kutistumista?

  lähde: Lapinlahden luistimen facebook sivut.
   
 9. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Täällä sitten lohkofinaaliin ylsikin KaPa-51-PEPO..?! Lapinlahtikin vain taipui ja ei päässyt kokeilemaan S-Sarjakarsintaa! En tiedä halukkuudesta, mutta IPK:n säilyttäessä Mestispaikka, olisin voinut kuvitella Lapinlahden haluavan S-Sarjaan. Joukkue oli "nimivahva", mutta KaPa-51 on Pieksämäen PiPS:n vahvistamilla pelaajillaan hyvä joukkue! Pienoinen yllätys kuitenkin..!
   
 10. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Lauantaina olisi tarkoitus kipaista Kangasniemelle messuamaan koko etelä-savolaisen kiekkoilun tueksi. Toki ottivat eilen nekkuun 4-0 (Jukureissakin pelannut Ryhäs-Jesse muuten iski voittomaalin), mutta lauantaina taas ihan uusi matsi ja kaikki auki.
   
 11. zeitgeist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tavoitteelliset pikkuseurat
  Lainaus:
  Olihan tuossa yllämainitussa PePon pelissä Lappeenrannassa ollut kova yleisömäärä, peräti 446! Samoin olen täältä länsirannikon perspektiivistä ihmetellyt sitä miten vaikkapa Joensuussa Kiekkokopla on vetänyt varsin hyviä katsomoita, kun taas täällä lännessä Porissa Karhu HT ja vaikkapa Kaarinan HCIK saavat säännönmukaisesti tyytyä 100 katsojaan tai alle...

  Mistä tuo noin suuri ero voisi johtua, kun kaikissa näissä tasapuolisesti on ylemmän sarjan joukkue samassa kylässä tai aivan lähellä? Esitänpä teorian: Idässä on totuttu eri tavalla seuraamaan myös alempia sarjoja, kun melkein joka kaupungin isommatkin joukkueet ovat niissä itsekin välillä vierailleet. Lännessä taas on Turussa ja Porissa olleet "iki-aikaiset" liigaseurat TPS ja Ässät, joihin valtakulttuurin huomio täysin keskittyy, joten vaatii suurta urheiluhenkeä ja tarkkaavaisuutta mistään edes huomata, että alasarjojakin lähettyvillä pyörii. Erityisesti porilaiset kävelevät aivan patalaput silmillä, eivätkä huomaa muuta maailmaa juuri lainkaan tai korkeintaan Lukon siinä naapurissa. Kaarinassa taas on oma kiekkokulttuuri vasta kehitteillä ja perinteet puuttuvat. Mutta idässä tuota laajempaa kiekkokulttuuria tuntuu riittävän, hienoa!

  Tietty tuollaiset finaalit aina vetävät oman määränsä satunnaiskatsojia (onko käsite "alasarjojen gloryhunter" mahdollinen?!), todellinen suosio vasta mitataan siinä vaiheessa kun pelataan Suomi-sarjan häntäpäässä runkosarjamatseja.
   
 12. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Etelä-Savossa Jukurien nousu Liigaan on kyllä käsittääkseni aiheuttanut buumintynkää myös ympäröivillä paikkakunnilla ja Kangasniemeltähän järjestettiin keskiviikkoiseen matsiin jopa sponsoroitu fanireissu:
  KaPa-51 pelaa lohkovoitosta – kannattajat vip-reissulle Lappeenrantaan | Länsi-Savo
  Lainaus:
  Ja huomiseen Kangasniemen peliin pääsee näköjään Jukurien kausikortilla ilmaiseksi. Tuo yhdistettynä siihen ettei Kangasniemelle kuitenkaan mikään mahdottoman pitkä matka ole, peli pelataan ns. ihmisten aikaan (mukavaa päästä lätkämatsistakin vielä valoisan aikaan pois) ja KaPassa pelaa paljon jukuri/mikkeliläistaustaisia pelaajia varmistanee ihan hyvän yleisömäärän myös huomiseen peliin.

  KaPan resursseja pelata Suomi-Sarjaa on hankala arvioida, mutta luulisin Jukurien tarjoavan auttavaa kättä tarpeen vaatiessa. Tässä ei kuitenkaan ihan liki ole sopivaa joukkuetta sellaisille yli-ikäisille junnuille keiden taso ei vielä riitä korkeammalle, mutta kuitenkin potentiaalia olisi sen verran ettei kannattaisi välttämättä ripustaa hokkareita naulaankaan. HydO:n poistuminen aiheutti loven paikalliselle kiekkokartalle, pitää toivoa KaPan paikkaavan sen.
   
 13. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Lainaus:
  Ainakin tuo "alasarjojen gloryhunter" pitää paikkansa! Joka sarjan loppupelit kiinnostavat runkosarjaa enemmän. Mutta, nämä joukkueet pelaavat keskiarvolla 200-300 läpi runkosarjankin. S-Sarjassa mm. Varkaudessa päästiin aina tuhanteen saakka aikoinaan ja se oli hallin kapasiteetti! Keskiarvo yli 500, joten kyllä Itä-Suomen pikkukaupungit vetävät yleisöä joka sarjassa. SaPKo vajaa 30000 asukasta, vaikkakin Mestiksen kärjessä, odotellaan Play Off:hin 1500-2000 katsojaa, runkosarja n.1000/peli. Asukaslukuun verraten kova luku!

  Warkis, KaPa-51, moni muu on paikkakunnan ykkösasia, lauantai-illan "meno" ihmisillä ja he ovat tottuneet käymään pelit katsomassa III-Divariajoista saakka. Ei ole paljon muuta viihdykettä ja hallit ovat melko uusia, hyviä, joten mukavat olosuhteet. Kavereita pelaa, tuttuja mukava katsoa, silloin eri ikäryhmät, joku ei välttämättä seuraa jääkiekkoa, mutta lapsuudenystävää katsomassa, tms. Näin yleisömäärät kasvaa!

  HydO jätti tosiaan ison aukon alueelle ja kirjoitin toisen otsikon alla juuri samaa. S-Sarjan karsinta, PEPO:n ja KaPa-51:n mahdollisuuksista, resursseista ottaa paikka mahdollisen nousun tullessa vastaan, yms. Yleisötulot karsintasarjaan pääsystä olisivat ihan hyvät, koska väkeä on n.500/ottelu!

  Kiekkokopla on vain kova joukkue ja ei ole vielä näiden aika nousta. Näin uskon, mutta Varkaudessa rakennetaan pitkäjänteistä työtä ja KaPa-51 on mikkeliläisten ja parhaiden pieksämäkeläisten vahvistamana hyvä joukkue! Nämä muualta tulleet kyllä opiskelevat tai ovat töissä pääsääntöisesti Mikkelissä. PiPS:n miesten aloitettua kolmosen pohjilta, Remes-Jormakka-Närhi-Laakkonen ovat kovia vahvistuksia KaPa:lle! Heistä Laakkonen on pelannut jo useamman kauden, saattoi olla jo Hyd.Oilers:ssa. Remes jo vanhempana, Pieksämäellä asuvana tuskin Kangasniemellä kävisi, jos PiPS:n miesten joukkue olisi hiukan parempi. Jormakka siirtynyt perässä, mutta Närhikin taitaa asua Mikkelissä.

  Varkaudessa on paljon omia nuoria ja näiden kohdalla ainakin tuo "kaverit, ystävät käyvät pelejä katsomassa" on yleistä. Eivät välttämättä muuten edes niin jääkiekkoa seuraa! En osaa varmaksi kertoa, kun Varkauden asioita ja Kangasniemi yli kymmenen vuoden ajalta "tuttu vieraspaikka" eri sarjatasoiltakin, niin siellä systeemi on tuttu. Oli eräässä vaiheessa resurssit vähissä ja KaPa-51 pelasi muutaman kauden ilman suurempia ulkopaikkakunnan apuja III-Divisioonaakin. Ennen seurat maksoivat kulukorvaukset yhteen autoon, millä kulki useampi pelaaja esim. Mikkelistä, Jyväskylästä, Kuopiosta...Varkauden, Kangasniemen ja Pieksämäen joukkueisiin ainakin. Tällöin KaPa-51 otti jonkin kauden käsittääkseni ilman "bensarahoja" ja pelasi niillä, ketkä suostuivat ns. omakustannehommaan. Remes esimerkkinä ei aja omilla rahoilla Pieksämäki-Kangasniemi -väliä! Sen tiedän! Kulukorvaus on vähintä, joten nyt KaPa:lla on ainakin tämän myötä asiat paremmin.

  Riippuen, mistä oli kotoisin, niin paljolti sinne monet koulun loputtua, tai peliajan jäätyä vähiin Liigaseurojen nuorissa, palailivat pelaamaan. Näiltä paikkakunnilta lähdetään nuorena Liigajunioreihin, kouluun, töihin isompiin kaupunkeihin, mutta saatetaan palata pelaamaan kotiseuroihin.

  Varkaus on Savonlinnan kokoinen kaupunki, Kuopio lähin Liigapaikka ja aina ihan mukavasti yleisöä Warkiksen II-Divisioonaotteluissakin. Jääpallon suosion tiputtua, kaukalopallon samoin, Warkis on noussut kaupungin ykkösseuraksi pikkuhiljaa. Lentopallo ja em. lajit veivät ennen paljon sponsoreita, katsojia, jne. Enson pallo oli kaukalopalloliigan kärki, mitalisti, jääpallo monivuotinen Suomenmestari peräkkäin, lentopallo samoin Pieksämäki-Varkaus alueella. On vieläkin ainut paremmin pärjäävä laji.

  En tiedä tuota Turun, Porin ja isompien kaupunkien Liigaseurojen vai muun tarjonnan vievän kiinnostusta alempien sarjojen jääkiekko-otteluista..?! On eri urheilulajeja, muuta viihdykettä ihmisille enemmän, Seinäjoella mm. jalkapallo ja salibandy ajavat S-Kiekon ohitse selkeästi! Vaikea sanoa, kaikilla asioilla yhteisvaikutusta, mutta kyllä täällä on "muiden virikkeiden puuttuminen" iso syy hyviin yleisömääriin, täällä, Savonlinnassa ainakin..!
   
 14. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Hurja meno KaPa-PePo matsissa. Lahikainen on kuin muuri ja nyt on nähty livenä vihdoin ilmiselvä maalin siirto kun vieraspelaaja joutui peräti kahteen otteeseen nykimään maalia ennen kun suostui siirtymään. KaPa johtaa 1. erän jälkeen 2-0, paikkoja piisannut molemmilla.

  Edit. Toinen erä lähti kotijoukkueen merkeissä, mutta lähti kääntymään vieraille etenkin vieraspelaajien nähtävästi paremman fysiikan ansiosta. 4-3 tilanteessa tauolle.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2017 klo 16.28
 15. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Nonii, Kaakossakii pelataan vielä sunnuntaina. Vieraat menivät jo maalin johtoon kolmannen alun ylivoimalla ja Kallion lahjoituksesta, mutta kotijoukkue sai omalla yv:llä hurjan pyörityksen ja varmalta näyttäneen maalin (pomputelleelta Kirvesniemeltä huikea jalkapallotorjunta) päälle vierailta toinen ukko jäähylle ja noilla kääntyi jälleen 4-5 -> 6-5. Erän lahjatkin menivät vielä tasan, kun PePo-pakin hasardista loppulukemiksi 7-5.

  Oli kyllä kunnon karnevaalitunnelma, ottelun loppuhetket meni yleisön pomppiessa katsomossa tasajalkaa.
   
 16. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  PEPO kruunattiin hetki sitten II-divisioonan Savo-Karjalan lohkon mestariksi, lappeenrantalaisten voitettua kolmannessa ja samalla ratkaisevassa finaaliottelussa KaPa-51:sen komeasti maalein 7-1. PEPO pääsee näin ollen karsimaan paikasta Suomi-sarjaan, jossa joukkue on viimeksi nähty niinkin kauan aikaa sitten kuin kaudella 20.

  PEPO:n mestaruuden myötä voi kyllä ihan käsi raamatullakin todeta, että II-divisioonan Etelä-lohko näkyy olevan todella kovatasoinen muihin saman sarjatason lohkoihin verrattuna, sillä vielä viime kaudella Etelä-lohkossa esiintynyt lappeenrantalaisjoukkue jäi runkosarjassa toiseksi viimeiseksi (9. sijalle) ja menetti lopulta hetkellisesti karsintojenkin perusteella paikkansa Rautaliigassa.

  PEPO:n onneksi karsinnoissa 2. sijalle yltänyt OKK ei halunnut nousta, joten lappeenrantalaiset olivat ensimmäisiä, joille avoimeksi jäänyttä paikkaa tarjottiin. PEPO otti tämän tarjouksen vastaan, vaihtoi kesällä vielä siihen päälle lohkoa, sai Ketterästä kentällisen verran pelimiehiä avukseen ja kirjoitti lopulta hienon lisäluvun seurahistoriaansa.
   
 17. Lainaus:
  Tosiaan Pepo piti paikkansa sarjassa kabinettien kautta ja kirjoittaa sinällään jonkin näköistä historiaa voittamalla oman lohkonsa heti seuraavalla kaudella. Muistettavaa on kuitenkin, että alasarjoissa kokoonpano voi kaudessakin muuttua paljon ja se osaltaan vaikuttaa voimasuhteisiin. Ketterästä siirtynyt kaksikko Reponen-Ryhänen teki runkosarjassa 24 peliin yhteensä 115 tehopistettä ja playoffseissa 26 pistettä. Lisäksi joukkue sai Ketterästä suomisarjan parhaaksi puolustajaksikin arvostetun Rissasen sekä Immosen, Jokipojista Lievosen ja Traitorsista yli piste per peli tahtia tehoilleen Räisäsen. Jo muutama kovan luokan suomi-sarja pelaaja voi vaikuttaa joukkueen suorituskykyyn kummasti. Uskoisin Pepon tällä joukkueella kamppailleen myös Etelä lohkon kärkikahinoissa. Historiahan osoittaa juuri Savo-Karjalan lohkosta tulleen eniten nousijajoukkueita.
   
 18. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lauantaina Kangasniemellä nuo PEPOn muutama tekijämies erottuivat kyllä kentältä selvästi. Etenkin luistelussa olivat pirusti edellä muita kentälläolijoita ja suorittivat komeita nousuja koko ajan. Itselleni jäi ottelusta mieleen että KaPa-51:lle meni taktiikka ja laukaisuvoima (toki saattoi vaikuttaa siltä kun kangasniemeläiset saivat rakennettua niitä kuvioita paremmin laukaisupaikkaan asti), PEPOlle puolestaan liike ja yleisemminkin fysiikka.
   
 19. Lainaus:
  Ei käynyt Pepolle lopulta ”pipsejä”, eikä tie katkennut ensimmäiselle kierrokselle. Pepo mestaruuden jälkeen taisteli vielä loppuun asti SS-paikastakin. Nyt kun näyttää JYP-Akatemian tarina tulevan tiensä päähän, jäi SS-paikka lopulta maalin päähän.

  Savo-Karjalan heittopussina ollut Hurtat odotteli runkosarjan jälkeen karsintoja alaspäin kolmisen viikkoa, mutta niiden alkaessa näytti olevan valmiina pelitauosta huolimatta. Se piti sarjapaikkansa helposti kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla ja Lieksassa nähdään kakkosdivarilätkää jälleen ensi kaudella!

  Jännityksellä odotellaan millaiseksi lohkojako tulee lopulta muodostumaan. Tähän 7 joukkueen tynkälohkoon kun lisätään vielä Suomisarjasta pudonnut Kiekkokopla alkaa taso 4-5 kärkijoukkueen osalta olla Suomisarjan pohjan tasoa.