II-divisioonan lohko 1 kaudella 2022–2023 (etelä)

  • 7 543
  • 23

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Huomenna 16.9. käynnistyy rautaliiga kun HAKI saa Lohjalle vieraaksi Viikingit. Johan tässä on ootettukin katsomoon pääsyä, vaikka tokihan Suomen cupin otteluita tuli jo parit käytyä todistamassa.

Etelän lohko pelataan näköjään nyt yhdeksällä joukkueella HC Vantaan loistaessa poissaolollaan. Olen tuossa yritellyt löytää jostain enemmän informaatiota joukkueen pois jäämisestä, muttei ainakaan tähän mennessä ole vastaan tullut mitään tarkenpaa infoa syistä.

Myöskään viime keväänä Etelän lohkon karsinnoista itsensä takaisin II-divisioonaan nostanut Kiekko-Nikkarit ei lohko 1:stä löydy, sillä joukkue pelaa näköjään lohko 2:ssa eli Hämeen lohkossa. Harmillista, noita radanvarren derbyjä on ollut jo ihan kunnolla ikävä.

Noh, näillä joukkueilla mennään. Sarjajärjestelmäksi tosin ainakin tulospalvelu kertoo "Lohko 1: 10 joukkueen kaksinkertainen sarja lisättynä kahdella 3 joukkueen yksinkertaisella välisarjalla. Otteluita 22." Itse laskin ainakin Jää-Ahmoilla olevan 20 ottelua, joten eiköhän tuo se ottelumäärä sitten ole. Osa joukkueista kohdataan kahdesti, jotkut kolme kertaa.

Isompia veikkauksia/arvailuita sarjan voimasuhteista en ainakaan juuri nyt jaksa alkaa pohtimaan. Mutta odotan mielenkiintoista kautta, ainakin oman joukkueen osalta Suomen cupin ottelut jättivät hyvän maun kauden alkuun.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
HTT kertoo, että sen vakoojanaakka 0,07 kuuli Järvenpään Te***lin baarissa lähes 100 varmaa tietoa. Tämän tiedon mukaan Shakers yritti hakea HC Vantaan tyhjäksi jättämää sarjapaikkaa, mutta hakuprosessi hylättiin tylysti.

No, onhan se kiva että etelän 3. Divarin 1 lohkossa pelaa 17 joukkuetta ja 2. Divarin vastaavassa lohkossa vain 9 joukkuetta. Hyvä hyvä ja kaikki lapsetkin taputtavat pieniä karviaisia käsiään.

Shakersin joukkue on lähes sama kuin viime vuonna, mutta treenit ovat sujuneet paremmin ihan jo siksi että jäälle on päästy ajoissa normaaliin aikaan. Uskon että Shakers olisi hyvin pärjännyt vielä kakkosessa.
 

TKR-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
HC Vantaa on lopetettu. Lasse Sarlin, joka omisti HC Vantaan on jo monta vuotta ollut vakavasti sairas ja sen tähden ei pystynyt hoitaa HC Vantaata. Joten hän siirti HC Vantaan takaisin K-Vantaa idän alaisuuteen. Idän sivuilla on että HC Vantaa valmistautuu kauteen 22-23... Mutta syystä tai toisesta KV itä lopetti HC Vantaan ja luopui kokonaan 2-divari paikastaan. Huhun mukaan pelaaja kadosta. Näin taas yksi aika Vantaalaisessa jääkiekossa sai surullisen päätöksen.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Olisiko käynyt sitten niin, että tuo HC Vantaan lopettamispäätös on tehty sen verran reilusti tuon 16.8. tehdyn tiedotteen jälkeen, ettei olisi jäänyt enää tarpeeksi aikaa rukata sekä kakkosen että kolmosen lohkojen otteluohjelmia esimerkiksi juurikin Shakersin siirtyessä kolmosesta kakkoseen? Kernaasti olisin kyllä Shakersin nähnyt II-divarissa kun kerran Nikkarit siirtyivät/siirrettiin hämeen lohkoon.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Olisiko käynyt sitten niin, että tuo HC Vantaan lopettamispäätös on tehty sen verran reilusti tuon 16.8. tehdyn tiedotteen jälkeen, ettei olisi jäänyt enää tarpeeksi aikaa rukata sekä kakkosen että kolmosen lohkojen otteluohjelmia esimerkiksi juurikin Shakersin siirtyessä kolmosesta kakkoseen? Kernaasti olisin kyllä Shakersin nähnyt II-divarissa kun kerran Nikkarit siirtyivät/siirrettiin hämeen lohkoon.
No, kolmosen otteluohjelma ja lohkojako julkaistiin tämän viikon alussa, eli aikaa olisi ollut rukata sarjan aikataulua kyllä, jos vain tahtoa olisi ollut. Joku keravalainen on kussut liiton henkilöiden muroihin, sillä ei tämä ole eka kerta kun tämän tapaista sattuu... Muistan aina sen kun HCK:n jatkajalle ei annettu samaa mahdollisuutta kuin Jokipoikien uran jatkajille kun molemmat eivät voineet jatkaa Mestiksessä.

Mutta kai se on liiton henkilöiden mielestä sitten kivaa jos käy samaan tapaa kun HCK:n raunioille perustettu KJT Miehet eivät saaneet edes kakkosdivari paikkaa (vaikka pelaajamateriaalia olisi saatu kasaan Suomi-sarjaan edellyttävän joukkueen verran) vaan laitettiin kolmoseen. Siellä jälki oli murhaavaa, 22 matsissa, joista 20 päättyi voittoon, yksi tasuriin ja yksi tappio (kakkosen karsinnoissa II divarin joukkuetta vastaan). Matseissa KJT M teki 258 maalia ja omiin meni 79, maaliero siis +179. Nyt ei jälki ole varmaan yhtä tuhoisaa, mutta veikkaan tasoerojen olevan aika hurjat...

Tulen pitämään teidät ajan tasalla miten kolmosessa homma etenee... Olisin mielelläni nähnyt vanhan perinteisen otteluparin Ahmat-Shakers taas jäällä...
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Onpas taas jääny tänne kirjoittelu väliin, mutta koetetaas ny skarpata kun on kerran runkosarjakin, jossei nyt ihan loppusuoralla niin viimeistä kirikierrosta jo odotellaan. Joten aloitetaas sarjan tilanteen ruotiminen pohjalta:

Karsintaviivalla (vai putoaako 9 joukkueen sarjasta kukaan?) kamppailua käyvät 3 joukkuettä, Viikingit, KHT ja HAKI. Tukalin asema on HAKI:lla, joka on pisteen KHT:tä jäljessa ja pelannut ottelun muuta kaksikkoa enemmän. Heille onkin tämän päivän ottelu Viikinkejä vastaan todellinen kuuden pisteen vääntö. Kumpikin joukkue yrittää katkaista tappioputkeaan, joka HAKIlla on neljän ja Viikingeillä jopa kuuden ottelun mittainen. Kauden aiemmat keskinäiset pelit ovat olleet tiukkoja, molemmat ovat voittaneet kerran voittolaukauksilla, joten vielä kertaalleen tiukkaa vääntöä. Perjantain ottelun jälkeen Viikingit kohtaa vielä Granin ja Jäähongan, HAKI pelaa Grania vastaan ja KHT:llä on jäljellä pelit KelA:a, Tuuskia ja Wolfia vastaan. Pudotuspelipaikoista siis taistellaan. Jos veikata pitää, sanoisin loppujärjestyksen olevan nykyinen, mutta todella pienillä eroilla, järjestysta saatetaan ratkoa jopa maalierolla.

Keskikastissa GrIFK, Wolf, KelA ja JääAhmat kamppailevat sijoista 3-6, eli kotietua pleijareiden avauskierrokselle olis tarjolla. Kaikki joukkueet ovat 3 pisteen sisällä, mutta sijalla 6 oleva JääAhmat on pelannut ottelun enemmän ja on näin takamatkalla tuossa taistelussa. Granilla on edessään ottelut Viikinkejä, HAKIa ja Jäähonkaa vastaan, Wolf kohtaa JääAhmat, KelAn ja KHT:n, KelA:lla on edessään koitokset KHT:tä, Wolfia ja Tuuskia vastaan ja JääAhmojen loppuohjelmassa on pelit Tuuskia ja Wolfia vastaan. Nelikosta Grani on ollut viime viikot kovimmass akunnossa olleen 4 otelun voittoputkessa, mutta on jäljellä olevista vastustajistaan hävinnyt molemmat aiemmat ottelut sekä HAKIlle että Jäähongalle. Wolf on ollut loppuja vastustajiaan kohtaan vakuuttavin, voittaen molemmat pelinsä sekä JääAhmoja että KHT:tä vastaan, pelaten tasan KelAn kanssa. KelA taas on tasan pelatun Wolf sarjan lisäksi voittanut molemmat pelinsä KHT:tä vastaan ja hävinnyt molemmat Tuuskille. Ja JääAhmoilla on takanaan 0-2 tappiot sekä Wolfia että Tuuskia vastaan. 18.2. pelattava Wolf-KelA saattaa olla ottelu, jossa ratkaistaan kotiedun saajaa pudotuspelien ykköskierrokselle. Sisäinen Nostradamukseni sanoo tiukan itsetutkiskelun jälkeen loppujärjestyksen olevan GrIFK, Wolf, KelA ja JääAhmat.

Runkosarjan voitto on kahden kauppaa. Jäähonka pitää vielä piikkipaikkaa pisteen erolla, mutta Tuuskilla on ottelu enemmän pelattavana. Tuuski porskuttaa parhaillaan 10 ottelun voittoputkessa, kun taas Jäähongan 11 voitetun ottelun sarjan katkaisi juurikin Tuuski, ennenkuin espoolaiset palasivat voittokantaan edellisessä ottelussaan. Tuuski on ollut muutenkin kovassa vedossa, joukkue on tehnyt alle 5 maalia viimeksi marraskuun 5 päivä ottelussaan, yllätys yllätys, Jäähonkaa vastaan. Veikkaukseni on, että runkosarjan päätyttyä Jäähonka pitää niukasti kärkipaikkansa ja lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Mitä tulospalvelusta ymmärrän, niin kyllähän tästä lohkosta VOI pudota, sillä otteluohjelma on rakennettu II div.joukkueelle joka on runkosarjan 9. ja vastassa III divarin lohkofinaalipari. Eli III divarissa pelataan ensin 8 joukkueen playoff, joka huipentuu finaalipariin, jonka molemmat osapuolet ovat oikeutettuja karsintaan, jahka ensin selvittävät 2-osaisessa finaalissa paremmuttensa ja divisioonamestaruuden. Eli kolmen joukkueen karsintasarja, jossa jokainen pelaa koti- ja vierasottelun jokaista vastaan, kuten viime vuonna. Sarjan kaksi parasta pelaa ensi vuonna II divarissa.

Tilanne III etelälohkossa on se, että Shakers johtaa ja voittaa lohkon jos klaaraa molemmat runkosarjapelinsä. Kakkosena on HC Ludwig, jonka nousuhaluukkdesta en tiedä. Tätä kaksikkoa peesaavat EVU (Etelä-Vantaan Urheilijat), NKV (Nummelan Kiekkoveljet) ja HCK Salamat. Tästä kolmikosta on vain vahva epäily HTT:n tietojen perusteella että Salamat olisi nousuhalukas.

Vahva veikkaus on on että finaalissa pelaavat kaksi joukkuetta em. viisikosta. Aikasmoinen ylläri olisi jos joku tuon ulkopuolelta pääsisi finaaliin.

P.S. Jos III kakkonen ei halua nousta ja ykkönen haluaa (tai päinvastoin), niin en tiedä että jätetäänkö karsinnat väliin vai haalitaanko karsintaan sitten alemmilta sijoilta.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Se siittä mun haavesta olla uus Nostradamus. Reilu viikko vaan kerenny kulua aiemmasta veikkauksesta ja nyt tulevaisuuden näkymät runkosarjan osalta näyttävät hieman erilaisilta.

Kärkikaksikosta Tuuski on kirinyt piikkipaikalle kahden pisteen erolla. Tuuskin viimeiset ottelut ovat kotona KHT:tä vastaan ja lopuksi KelAn vieraana. Jäähonka taas isännöi ensin Viikinkejä ja päättää runkosarjansa vierailemalla Kauniaisissa. Kaksikon pitäisi kyetä hoitamaan molemmat jäljellä olevat pelinsä voitokkaasti, jolloin runkosarjan ykkösenä päättäisi Tuuski.

Sarjataulukon keskikastin järjestys (ja siten puolivälieräparit) voi vielä muuttua melkoisesti. Paljon on jo pelissä illan Wolf-KelA ottelussa. Pistekkin Kellokoskelle tarkoittaa Jää-Ahmojen jäämistä varmuudella sijalle 6. ja Wolfin nousemista pisteellä GrIFKn ohi. KelAn voitto jatkoajalla tai voittolaukauksilla taas nostaisi sipoolaiset tasapisteisiin granin kanssa, mutta paremman maalieron turvin näiden ohi. Voitto varsinaisella peliajalla KelAlle taas tarkottaisi sitä, että GrIFK voisi varmistaa kolmossijansa viimesitä edellisessä pelissään HAKIn vieraana. Samalla nuo 3 pistettä nostaisi KelAn vain pisteen päähän Wolfista ennen molempien viimeisiä runkosarjakoitoksia, joka KelAlla on Tuuskia ja Wolfilla KHT:tä vastaan. Elämme siis tässäkin mielessä jännittäviä aikoja.

Sarjan tyvipäässäkin on vielä jännitystä tarjolla. Viikingit päättä runkosarjansa tänään paraikaa pelattavassa ottelussaan Jäähonkaa vastaan. Todennäköisesti joukkueen pistetili ei siinä kartu joten loppupisteiksi jää 15. KHT on tällä hetkellä tasapisteissä Viikinkien kanssa ja kohtaa myöhemmin illalla Tuuskin ja päättää runkosarjansa ensi viikonloppuna isännöidessään Wolfia. Vaikeaa on lisäpisteiden saminen noistakaan otteluista ja voikin olla, että joukkue jääkin tasapisteisiin Viikinkien kanssa, jolloin sijoitusta ratkotaan maalieron turvin. Se taas on tällä hetkellä vielä 3 maalia parempi KHT:llä, mutta millaisia maalimääriä lopuissa otteluissa tehdään? HAKI taas päättää runkosarjansa saadessaan GrIFK:n vieraaksi. Lohjalaiset ovat olleet kyllä sangen hankala vastustaja granille, sillä kauden aiemmat keskinäiset ovat molemmat menneet HAKIlle, joten lisäpisteen saaminen ei olisi mikään suunnaton yllätys. Jännimmillään kolmikko Viikingit, KHT ja HAKI päätyykin kaikki tasapisteisiin.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Neljä matsia runkosarjaa jäljellä eikä vielä yhdenkään joukkueen sijoitus ole kirkossa kuulutettu.

Tyvipäässä kahdeksantena majailevat Viikingit ovat omat pelinsä pelanneet ja heidän sijoituksensa riippuu nyt siitä, miten pisteen perässä oleva HAKI ja maalieron turvin edellä oleva KHT pelaavat omat viimeiset kohtaamisensa. HAKI tarvitsee voittoa tavalla tai toisella noustakseen pudotuspeleihin GrIFK:n tullessa perjantaina vierailulle. HAKI on voittanut kauden aiemmat kohtaamiset, joten siltä kantilta katsottuna voitto ei olisi ollenkaan mahdoton lopputulos. Toisaalta grani on ollut kovassa kevät kunnossa voittaen 5 viimeisintä otteluaan. Tiukille siis menee. KHT:n taas tarvitsee vähintäänkin pisteen Wolfia vastaan pitääkseen Viikingit takanaan. KHT hävisi molemmat aikaisemmat pelinsä Wolfia vastaan, onnistuen toki nipistämään pisteen pelatessaan kotona. Wolf on kuitenkin voittanut 4 kuudesta kevätkauden pelistään ja on kolmen ottelun voittoputkessa kun taas KHT:llä kasassa 2 voittoa vastaavana aikana.

Oma veikkaukseni on, että Wolf päättää runkosarjansa voitokkasti varsinaisella peliajalla HAKIn kiusatessa grania taipuen jatkoajalla. Näin ollen koko häntäpään kolmikko päätyy 15 pisteeseen, jolloin pudotuspeleihin pääsijät ratkeaisivat maalieron ja jopa tehtyjen maalien perusteella. Tällöin Viikingit menisi pleijareihin maalierolla -30 ja toinen pudotuspeleissä jatkava joukkue riippuisi siitä, kuinka monella maalilla Wolf voittaa KHT:n. (tämä siis jos/kun pelit menevät oman ennusteeni mukaisesti) Veikkaan, ettei KHT häviä Wolfille kahta maalia enempää, jolloin KHT:n maaliero olisi -31 ja HAKIn putoaisi jatkoaikatappionsa myötä -32:n. Näin ollen järjestys tyvipäässä Viikingit, KHT ja HAKI.

Keskikastin nelikon järjestys voidaan jakaa kahteen osaan, sillä sijat 5 ja 6 voivat vielä vaihtaa paikkoja keskenään kuten 3 ja 4. Mikäli KelA saa pisteenkin ottelustaan Tuuskia vastaan nousee se sijalle 5. ohi Jää-Ahmojen. Tuuski on kuitenkin voittanut kauden aiemmat kohtaamiset sangen selvästi ja porskuttaa 12 ottelun voittoputkessa, joten kovaa saa KelA runkosarjan päätöksessään taistella mikäli aikoo runkosarjan ykköstilan varmistamista havittelevalta Tuuskilta pisteenkin viedä.

Kolmos- ja nelospaikkojen järjestykseen vaikuttaa vielä aiemmin jo veikkailemieni HAKI-GrIFK sekä KHT-Wolf otteluiden lisäksi granin runkosarjan päätösottelu Jäähonkaa vastaan. Tosin kun ottaa huomioon noiden aiempien otteluideni veikkaukset, ei GrIFK voi päästä kuin tasapisteisiin Wolfin kanssa voittamalla päätöksessään Jäähongan. Ja kun huomioidaan, että Jäähonka on voittanut kaksi aiempaa kohtaamista ja se, että Wolfin maaliero on jo nyt 11 parempi kuin GrIFK:lla, on oravilla edessään lähes mahdoton taistelu noustakseen runkosarjan kolmoseksi.

Runkosarjan voitosta taistelee kaksi joukkuetta, Tuuski ja Jäähonka. Tuuskilla on selkeä etulyöntiasema kahden pisteen johtoasemansa myötä, eikä joukkue tule piikkipaikkaa viimeisessä pelissään siis menettämään.

Tämän visioni perusteella runkosarjan lopullinen järjestys olisi:

Tuuski
Jäähonka
Wolf
GrIFK
Jää-Ahmat
KelA
Viikingit
KHT
HAKI

Eli puolivälierät olisivat Tuuski - KHT, Jäähonka - Viikingit, Wolf - KelA ja GrIFK - Jää-Ahmat.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
@SFPerkele Mikään ei ole niin varma kuin epävarma, koskee myös siis spekulaatioita. HAKI klaarasi itsensä kuiville karsinnasta, voittamalla GrIFK:n kotonaan 6-3. Näin ollen KHT:n on pakko ottaa piste, sillä maalin tappio ei vielä pelasta heitä, koska kolmen pisteen voitot ja maaliero olisi tällöin tasan, mutta Viikingeillä enemmän tehtyjä maaleja. Toki maalin tappio tuloksella 13-12, päästäisi KHT:n jatkoon, mutta sen todennäköisyys lienee olematon. Eli yksinkertaisesti, KHT:n on pakko saada vähintään piste Wolfilta, muuten karsinnat kutsuu.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Niinpä, on se hyvä etten tuhlannu pennosia lottoon, hukkaan olisivat menneet tällä onnistumisprosentilla. :D

Kyllä menee tiukaks sarjasijotusten kanssa viimesten kolmen ottelun suhteen:

- KHT tarttee pisteen Wolfia vastaan pysyäkeen 8 parhaan joukossa
- Wolf tarttee pisteen pitääkseen kolmospaikan
- KelA tarttee pisteen noustakseen viidenneksi
- Tuuski tarttee pisteen varmistaakseen ykkössijan

No okei, esimerkiksi piste Wolfille ei ihan täysin 100-varmasti takaa kolmossijaa, koska teoriassa GrIFK voisi 12-13 maalin voitolla Jäähongasta nousta maalierolla Wolfin ohi. Käsi ylös kuka uskoo tuohon? Anyone? Anyone? Myöskin piste Tuuskille ei takaa kuin mahdollisesti tasapisteet Jäähongan kanssa jos espoolaiset voittavat granin päätösottelussaan, mutta kun maaliero tällä hetkellä on Tuuskilla 19 parempi voitaneen hyvällä omallatunnolla sanoa sen pisteen riittävän.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Ja niinhän se KHT kairasi voiton Wolfista, joten Viikingit karsintaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Ja KHT jonkinmoisella yllätyksellä ensimmäisen puolivälierämatsin voittajaksi. Lopputulos @ Matinkylä vs. Jäähonka 5-6.
Katoin just että Häppölät, Tuomistot ja Malo häärännyt kukkoina tunkiolla, joten ei yllätä. Kevvään pellaajia, sanois Juhis A. Pleijareissa vanhakin nuortuu.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Puolivälieräsarjat päättyivät seuraavasti:

TuusKi vs. HAKI = 2-1
Jäähonka vs. KHT = 2-1
GrIFK vs. KelA = 2-0
Wolf vs. Jää-Ahmat = 1-2

Jaa, se sitten susilauma sai turpaansa Ahmoilta, se olikin oikeastaan puolivälieräkierroksen ainoa yllätys. Toinen lievempi ylläri oli se, että KelA ei saanut edes yhtä voittoa. Hieman odottelin että kuuma kotilato olisi hyydyttänyt jäätäviin olosuhteisiin tottuneen Granin. HAKI ja KHT ottivat kiintiövoitot, mutteivat pystyneet toiseen, joten paremmuus tuli selväksi.

Mielenkiintoinen välieräparittelu tulossa, kun mennään suorastaan melkein paikallismatseihin. Skavabölen Muukalaislegioona vastaan Oman kylän pojat sekä Elintaso-Espoo versus Granin Bättre folk veropakolaiset. Luonnollisesti itse toivon JÄÄtävää finaaliparia eli Jäähonka vs. Jää-Ahmat. Eli se parit ihan selkokielellä sitten vielä tässä kera omien ennustusten:

TuusKi vs. Jää-Ahmat = voitot 1-2
Jäähonka vs. GrIFK = voitot 2-0
 
Viimeksi muokattu:

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Runkosarjan loppukierroksilla sitä katseli sarjataulukkoa ja laskeskeli millaisilla loputuloksilla puolivälierävastustaja EI olisi Wolf, sen verran vakuuttavalla tavalla susilauma ahmoja raateli runkosarjassa. Eikä ottelusarjan eka matsi Sipoossa paljoa toivoa nostattanu, 5-1 kuokkaan jo ekassa erässä ei varsinaisesti nostata toiveita. Ja vaikka sen matsin loppuun onnistuttiin vähän numeroita kaunistelemaan, oli 8-5 lukemat sellaset jotka enteli lyhyttä kevätkautta.

Eikä lauantain game 2 kotona alkanu yhtään lupaavammin, kun vierailijat lähtivät ekalle erätauolle 0-1 johdossa. En tiedä sitten oltiinko vierailijoiden pukukopissa jo alettu valmistautua välieriin vai oliko kotijoukkueen kopissa tarjottu sitä kuuluisaa käärmekeittoa palopuheilla höystettynä, mutta mitä ikinä tehtiinkin se toimi. Heti erän alkuun tasoitus 1-1:n, erän puolivälisä johtomaali ja vielä erän viimesekunneilla pukukoppimaali 3-1:n alko jo luomaan toivoa, että seuraavana aamupäivänä tarttis vielä Sipooseen matkata. Kolmannessa erässä sitten päästettiin kaveri vielä maalin päähän, mutta onneksi äijät rokotti tyhjiin 5-3 lopputuloksen vajaat 3 minsaa ennen loppua.

Ratkaisupelissä tultiinkin sitten porteista valmiina, 38 sekuntia ja taululla vierasjohto 0-1 ja erätauolle lähdettiin 0-2 tilanteesta. Kakkoserässä kotiyleisön toiveita heräteltiin 1-2 kavennuksella mutta vaan viitisen minuuttia siitä vierailijoilla oli taas 2:n maalin johto. Kolmanessa erässä konkari Jesse Pehu heitti about puolesta kentästä kiekon maalia kohti ja kiekon pompatessa melko ilkeästi susimaalin edessä Högbacka tolppien välissä sanoi "Hörps!" ja taululla 1-4 Jää-Ahmoille. Susilauma kavensi vielä ylivoimalla ilman maalivahtia mutta kun Jää-Ahmatkin onnistui vielä lyömään loppuniitin tyhjiin oli sipoolaisten kesäloma tosiasia. Niin juu, Kiviselle ahmamaalilla sellanen kevyt 40/42 torjuntaa ei ainakaan helpottanut susien mahdollisuuksia.

Eli seuraavaksi vastassa Tuuski. Ei urakka helpoksi muutu, mutta runkosarjapelien perusteella Tuuski olisi enemmän voitettavissa kuin Wolf, joten eiköhän tässä voi ihan relistisesti asettaa tavoitteen finaalipaikkaan. Tai miksei korkeammallekin.
 

Pardus

Jäsen
Hyvinkäällä ollut eilen 1016 katsojaa. Ei nyt aivan jokapäiväisiä lukemia kakkosdivariin, ja selvästi olisi tilausta joukkueelle Suomi-sarjassa. Oliko tonnia rikottu Hyvinkäällä sitten Ahmojen Mestis-aikojen?
 

Animal

Jäsen
Hyvinkäällä ollut eilen 1016 katsojaa. Ei nyt aivan jokapäiväisiä lukemia kakkosdivariin, ja selvästi olisi tilausta joukkueelle Suomi-sarjassa. Oliko tonnia rikottu Hyvinkäällä sitten Ahmojen Mestis-aikojen?
Ilmeisesti tuolla kaupunki oli otteluisäntänä ja kyseessä ilmaispeli katsojille. Paikalla olleiden tuttujen perusteella totuus lienee ehkä joku 500-600 katsojaa vaikka hyvä määrä sekin toki.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
No niin, TuusKi ja Jäähonka laittoivat vastustajansa kesälomille suoraan kahdessa matsissa ja toivomani JÄÄtävä finaali jäi nyt kokematta. Eli finaalipari TuusKi vs. Jäähonka ratkoo Rautaliigan mestaruuden. Kumpikaan joukkueista ei ole ilmaissut haluaan nousta Suomi-sarjaan. Jäähongan nousu kolmosesta kakkosen kärkijoukkueeksi herättää kyllä pohdiskeluja, että ollaanko ns. kaikessa rauhassa rakentamassa joukkuetta kohto Suomi-sarjaa vaikkapa vielä parin vuoden viiveellä. En ihmettelisi, sillä kun Espoosta saatiin huseeraamasta kaikenmaailman "makkarakeisarit", niin siellä päin ollaan terveellä tavalla herättelemässä kaupungin joukkueita ylöspäin. Tuo hiljalleen ylöspäin olisi tapa, jonka olisin suonut muillekin joukkueille, eikä suoraan tavoitella kuuta taivaalta. Mutta se siitä ja katsotaan mitä tämä pari saa aikaan.

Käynnissä on myös II divarin karsintasarja, jossa mukana kakkosen viimeiseksi jäänyt joukkue eli Viikingit sekä III divarin yllättäjä joukkue Etelä-Vantaan Urheilijat eli EVU sekä Nummelan Kiekkoveljet eli NKV. Ensimmäinen kierros on saatu viime viikonloppuna pelattua seuraavin tuloksin:

Viikingit - EVU = 13-4
EVU - NKV = 7-3
NKV - Viikingit = 1-5

Viikingit näytti het kättelyssäi EVU:lle mikä tasoero on kakkosella ja kolmosella. Viikkarit rallattelivat helppoon voittoon ja vantaalaisilla ei tuossa matsissa ollut juuri mitään sanomista. Torjunnatkin menivät Viikingit: 17 ja EVU: 56, joka kertoo karua kieltään. Yleisöä paikalla oli runsaasti Vuosaaren iltaan eli peräti 63, joista suurin osa lienee ollut vantaalaisia.
Kolmosen finaalijoukkueiden EVU:n ja NKV:n karsinnan eka kohtaaminen oli tasainen kahden erän verran, mutta lopussa EVU teki tarvittavat maalit ja vei pelin kotiin. Huomioitavaa tuossa pelissä oli maalivahtien torjunnat EVU: 51 ja NKV: 50, lienee molemmissa päissä ollut säpinää? Lienekö myös kovin kiekkohuuma Myyrmäessä jo ohi, kun yleisöä paikalla oli "vain" 99 (kolmosen finaaleissa Myyrmäen hallissa oli yli 600 katsojaa).

Ekan kierroksen päätti NKV:n ja Viikinkien kohtaaminen. Viikingit vei tätäkin peliä ja johti turvallisesti kahden erän jälkeen 4-0. Viimeinen erä lienee ollut varmistelua, kun matsi päättyi vierasvoittoon 5-1. Torjunnat NKV: 39 ja Viikingit 22. Yleisöä ilahduttavasti 200, kierroksen suurin luku.

Seuraava kierros mennään samassa järjestyksessä, joskin kotijoukkueet toisinpäin kuin edellä. Eli jos hieman spekuloin, niin perjantaina Myyrmäellä Viikingit ottaa tarvittavan voiton jolla varmistaa sarjapaikkansa. Käytännössä Viikinkien sarjapaikka kakkosessa on lähes varma, mutta voihan käydä niin, että EVU voittaa Viikingit ja NKV taas puolestaan EVU:n ja Viikingit, niin kaikki ovat tasapisteissä. Eli Viikingit tarvitsevat sen pisteen vähintään. Luulen kuitenkin ettei Viikkarit jätä mitään sattuman varmaan.

Lauantaina taas Nummelassa pelataan prime time aikaan ja veikkaan hallin olevan täynnä, kun ratkotaan toista kakkosen ensi kauden joukkuetta. Jos NKV voittaa matsin, niin sillä on hyvä sauma nousuun ja ottaa edes yksi piste paikkansa varmistaneelta Viikingeiltä, jolla ei olisi ottelussa enää panosta. Mutta jos EVU vie matsin tai ottaa jatkoaika/vl. voiton on homma taputeltu jo lauantaina.

No, pelataan ensin ja sunnuntaina katsotaan miten käy.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Keskiviikkona pelattiin eka finaalimatsi TuusKi vs. Jäähonka Hyrylässä. Niinhän siinä kävi, kuten runkosarjassakin, että vierasvoitto tuli. Jäähonka otti 5-1 voitolla ekan kiinnityksen Rautaliigan mestaruuteen. Sarja jatkuu tulevana lauantaina Matinkylässä ja tarvittaessa vielä sitten sunnuntaina Tuusulassa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Vähän huolestuttavia uutisia tuosta karsintasarjasta... Ei ole tupa tänään täynnä Nummelassa. Pitemmittä jaarituksitta, laitan tänne lainaukset molempien osallisena olevien seurojen, EVU:n ja NKV:n facebookeista. Tämä on asia jota ei pidä hyssytellä, vaan tuoda esiin mahdollisimman laajalti, että tämmöinen erittäin tuomittava käytös saadaan kitkettyä katsomoista.

Tämä teksti oli EVU:n fb:ssä

>> Tiedote
Hyvät EVU:laiset,
Kirjoitan tätä kirjettä kaksijakoisin mielin. Olen ollut ylpeä EVU miesten 3-divisioonan voitosta ja siitä että halli oli täynnä ja tunnelma katossa. Olen ylpeä siitä että saan olla osa EVU seuraa ja seuran arkea. 3-divisioonan mestaruudesta johtuen, miehillä alkoi 2-divisioonan karsinnat. Olisi mahtavaa jos meillä olisi EVU:ssa miesten joukkue 2-divisioona tasolla ja saisimme nauttia viihdyttävistä peleistä jatkossakin, ja kokea tuon 3-divisioona finaalipelin tunnelman useimminkin.

EVU miehillä alkoi 2-divisioonan karsinnat viime perjantaina ja sieltä korviini tuli tietoa, mikä tuhoaa kaiken tuon edellä kirjoittamani.

Katsomossa oli nautittu alkoholia ja EVU:n ja NVK:n kannattajien välillä oli syntynyt tappelu, jossa kuulemani mukaan väkivaltaa oli kohdistettu vastapuolen joukkueen kannattajaan.

EVU ei hyväksy missään muodossa tämän tyyppistä toimintaa nyt eikä jatkossa. Vastustajan kunnioittaminen ja arvostaminen pitää näkyä jäällä ja jään ulkopuolellakin. Alkoholia ei tapahtumissa nautita. Pyydänkin siis kaikkia kannattajia miettimään omaa tekemistään ja miten sitä tulisi muuttaa jatkossa, jotta emme sen takia tuhoa alkuun kirjoittamaani unelmaani siitä että meillä voisi olla 2-divisioonan joukkue ja saisimme jatkossakin nauttia kovatasoisista peleistä Myyrmäessä. Ja vaikka unelma 2-divisioona joukkueen toteutumisesta ei toteutuisikaan, niin emme hyväksy tuon tyyppistä kannatusta myöskään 3-divisioona tasolla.

Pyydänkin nyt teitä arvon kannattajia miettimään, mikä on kannattamista ja mikä tukee joukkueen menestymistä. Ja mikä ei. Sillä tuo Perjantain viesti karsintapelin tapahtumista ei tue joukkueen menestymistä ja on vastoin kaikkea sitä, mitä me haluamme seurana olla.

Pelejä saa ja pitääkin tulla katsomaan myös jatkossa, mutta edellä mainitut asiat huomioon ottaen.
Tulemme seurana tekemään muutoksia tapahtumien järjestelyihin ja lisäämme järjestysmiesten määrää ja huolehdimme että katsomoon ei mennä alkoholin kanssa. Ja turvaamme kaikkien paikalle tulleiden ihmisten turvallisuuden aikaisempaa paremmin.

Toivon että viestini tavoittaa kaikki, ja jatkossa vastaavanlaista käytöstä ei pelitapahtumissa havaita ja pyrimme itsekin seurana huolehtimaan paremmin että vastaavanlaisilta episodeilta vältytään. Toivon menestystä EVU miehille ja pidetään homma hauskana myös katsomon puolella. Tapahtuneesta johtuen EVU miesten viimeinen koti karsintapeli pelataan ilman yleisöä.

Ystävällisin Terveisin

Kimmo Lehtonen
EVU Hallituksen puheenjohtaja <<


Sitten NKV:n kommentti liittyen samaan aiheeseen:

NKV Facebook sivulta kuvakopio
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Mutta pelillistäkin asiaakin oli.

Eilen pelattiin sitten (suljetuin ovin) ottelu EVU vs. Viikingit. Matsi päättyi Viikinkien voittoon 4-2. EVU teki avauserän alussa av-maalin, jonka Viikingit kuittasi erän puolen välin jälkeen. Peli oli tasainen 1-1 viimeiseen erään asti, jolloin Viikingit teki erän ekalla puoliskolla voittoon tarvittavat maalit 1-4:n. EVU kavensi vielä nopeasti 4-1, mutta erän viimeisellä puolikkaalla ei enää ollut tilastomerkintöjä, joten Viikingit varmisti jatkonsa II divarissa. Maalivahtien torjunnat EVU 40 - Viikingit 23.

Tänään illalla Nummelassa (suljetuin ovin) tärkeä matsi EVU:n ja NKV:n kannalta nousua ajatellen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Keskiviikkona pelattiin eka finaalimatsi TuusKi vs. Jäähonka Hyrylässä. Niinhän siinä kävi, kuten runkosarjassakin, että vierasvoitto tuli. Jäähonka otti 5-1 voitolla ekan kiinnityksen Rautaliigan mestaruuteen. Sarja jatkuu tulevana lauantaina Matinkylässä ja tarvittaessa vielä sitten sunnuntaina Tuusulassa.
Jäähionka vei 8-3 ratkaisevan matsin TuusKia vastaan. Onnea Espooseen.

Karsinnatkin ohi.

NKV vs. EVU = 4-3
Tämä oli todellinen ratkaisu peli ajatellen nousua. NKV johti matsia toisen erän jälkeen jo 4-0, mutta EVU pisti pelin jännäksi ja kavensi 4-3, aika loppui vantaalaisilta kesken. Ennen sarjan viimeistä matsia oli NKV toisena maalierolla 8-15 eli -7 ja EVU:lla maaliero 16-24 eli -8. Käytännössä siis NKV tarvitsi vähintään pisteen tai suurinumeroisen yhden maalin tappion vähintään tyyliin 10-9. Torjunnat pelissä NKV 61 - EVU 31.

Nousu ratkeaa

En tiedä kuinka tosissaan Viikingit pelasi viimeistä matsia, koska heillä ei ollut mitään panosta. Pelihän meni siten, että kahden erän jälkeen NKV johti 3-0. Yllätäen Viikingit pisti kolmanteen erään luukut kiinni, teki pari maalia ja vieläpä tasoitti lukemat 3-3 reilu 2 min ennen matsin loppua. Varsainainen peliaika päättyi siis 3-3 joten NKV sai tarvittavan pisteen ja nousee ensi kaudelle porrasta ylemmäs. Jatkoaikaa pelattiin vain 2.03 kun Viikingit teki voittomaali eli pelin lopputulos 4-3 ja. Torjunnat menivät Viikingit 32 ja NKV 31

Eli ensi kaudella nähdään kiihkeitä paikallismatseja lisää kun HAKI ja NKV ratkovat Lohjanharjun derbyssä paremmuuttaan. Onnea NKV:lle noususta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös