II-divisioona lohko1 kaudella 2023–2024 (etelä)

  • 4 795
  • 19

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Jäänyt kirjoittelu todella vähiin, eikä ole tullut luotua lohkolle omaa ketjuaan. Mutta jospas nyt näin runkosarjan lopun lähestyessä. Mitens ne sanookaan, parempi myöhään, tai jotain sinnepäin.

Vaikka pudotuspelipaikat alkavat olla melkolailla varmistettu, on pudotuspelirajan tuntumassa vielä otteluissa panosta. NKV joutuu joka tapauksessa pelaamaan sarjapaikastaan, mutta onko vastustaja KHT, KelA vai HAKI on vielä epäselvää.

Kolmikosta puheenollen, joukkueiden otteluohjelma on vähintäänkin kutkuttava. KHT kohtaa vielä sekä HAKI:n että KelA:n, joista jälkimmäinen, KelA-KHT on vieläpä joukkueiden runkosarjan päätösottelu. Kuuden pisteen pelejä kaikki. KHT on tällä hetkellä 4 pistettä Kellokoskea jäljessä, joten jokainen piste lopuista otteluista on kullan arvoinen.

Sijoilla 4-6 olevat GrIFK, Viikingit ja Wolf majailevat kahden pisteen sisällä. Jaossa on vielä kotietu puolivälieriin, joten surffailuun ei ole varaa vaikka pudotuspelipaikka onkin jo lunastettu. Grani ja Wolf pelaavat vielä kahdesti kotonaan Viikinkien päättäessä runkosarjansa viimeisen kotiottelun jälkeen kolmeen vierapeliin. GrIFK:n otteluohjelma on kenties kolmikosta helpoin kun Viikinkejä vastaan pelatun ottelun jälkeen vastassa on vielä KelA, KHT ja NKV. Toki tuotakaan kolmikkoa ei kannata aliarvioida, sillä kaikilla niistä on paljon pelissä päätöskierroksilla. Wolfin ohjelma on ehkä kaikkein pahin, kohtaahan joukkue koko kärkikolmikon sekä HAKI:n Viikinkien kohdatessa jo mainitun granin liaksi Tuuskin, Jäähongan sekä KelA:n.

Runkosarjan voitosta kilvoittelee kolme joukkuetta, Jäähonka, Tuuski ja sarjan kärjessä oleva Jää-Ahmat. Todellisuudessa Jäähongan mahdollisuudet ovat melko pienet vaikka joukkue voittaisi kaikki jäljellä oelvat ottelunsa (NKV, Wolf, Tuuski ja Viikingit), sillä Jää-Ahmat tarvitsisi vain 6 pistettä jäljellä olevista viidestä ottelustaan (KHT, KelA, 2x NKV sekä Wolf) pysyäkseen pisteissä Jäähongan edellä. Kahden pisteen päässä kakkossijalla majailevalla Tuuskilla on vielä hyvät mahdollisuudet voittaa runkosarja, toki se vaatii mahdollisimman paljon pisteitä lopuista peleistä (Viikingit, Wolf, Jäähonka ja HAKI). Mikäli Jää-Ahmat saalistaa vähintään 11 pistettä lopuista peleistään on runkosarja voitto varmaa.

Tosin 24.2. jälkeen voi runkosarjan sarjataulukon unohtaa, sillä siitä eteenpäin ei niillä pisteillä ole mitään merkitystä. Pudotuspeleissä on sattunut yllätyksiä ennenkin, joten jos et silloin ole valmiina pelaamaan kauden parasta kiekkoasi on aivan sama päättyikö runkosarja sijalle 8 vai 1.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Jää-Ahmoilla kyllä vakuuttava kokoonpano ja meininki muutenkin kohdallaan. Hallilla käy hyvin väkeä. Samaa ei taasen voi sanoa Tuusulan TuusKista. 38 päätä keskimäärin kotiotteluissa on häveliään vähän. Kellokosken Alun soisi pudotuspelipaikan nappaavan. Kotihallissa piisaa tunnelmaa ja joukkueesta löytyy tukku kokeneita konnia.
 

Sheikki_Ali

Jäsen
Suosikkijoukkue
HCK Salamat
Pakko paasata tuosta Jäähongan ja GrIFK:n välisten derbyjen heikosta mainostuksesta, joka on varsinkin Espoolaisilta mennyt pahasti penkinalle. Viime kaudella derbyjen yleisö ka oli 154, joista kahdessa ottelussa oli yli 200 katsojaa. Tällä kaudella sama luku on noin 60. Jäähongan somessa olisi myös kehitettävää. Siellä ei taideta hirveästi tappioista päivityksiä tehdä eikä tulevista otteluista oikein seuraajille hiiskuta.

Tänään olisi myös ollut Jäähongalla peli Metro Areenalla. Olisihan se ollut hienoa nähdä Rautaliigaa isolla areenalla mutta ottelu pelataan suljetuin ovin. Tiedä sitten olisiko Jäähongalla ollut mahdollisuus päästää yleisöä sisään vai olisivatko he voineet vaikuttaa asiaan mitenkään.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Pari ottelukierrosta on taas pelattu eikä mitään ratkaisevaa ole sarjataulukossa vielä tapahtunut. Viimeinen pudotuspelipaikka on edelleen avoimena, eikä runkosarjan voittajaakaan voi vielä varmuudella julistaa. Eli siis hieno homma loppujen pelien kiinnostavuutta ajatellen.

Jää-Ahmojen konttaaminen KHT:tä vastaan kotonaan tarjoaa KHT:lle vielä mahdollisuuden taistella tiensa kahdeksan joukkoon KelA:n kustannuksella. Niinpä joukkueiden kohtaaminen runkosarjan päätöskierroksella Kellokoskella voikin muodostua todelliseksi herkkupalaksi. Itse asiassa tuota matsia lähtisin katsomaan, jollei puolta tuntia myöhemmin putoaisi kiekko jäähän tuossa tien toisella puolella. ;) Ennen päätöskierrosta kumpikin joukkue, KHT ja KelA pelaavat vielä GrIFK:ta vastaan, lisäksi KelA kohtaa vielä kotonaan Viikingit. Kun joukkueilla on eroa vain yksi piste, on jokainen ottelu jo nyt pudotuspelikiekkoa.

Puolivälieriin kotiedun saavat joukkueet ovat jo melkoisella varmuudella selvät. Toki Viikingeillä on vielä mahdollisuutensa nousta nelossijalle, mutta se vaatisi jo pisteitä molemmista jäljellä olevasta ottelusta, mieluiten kolmea kummastakin. Lisäksi Granin otteluohjelma näyttää paperilla sen verran helpommalta (KelA ja NKV kotona sekä KHT vieraissa), että lisäpisteitä joukkueelle on melkoisella varmuudella tiedossa.

Runkosarjan voittoon on mahdollisuus edelleen kolmella joukkueella, Jäähongalla, Tuuskilla ja Jää-Ahmoilla. Tosin Jäähongan mahdollisuudet ovat melkoisen teoreettiset, joukkue kun tarvitsisi voitot kaikista jäljellä olevista otteluistaan (Wolf ja Viikingit kotona sekä Tuuski vieraissa) noustakseen runkosarjan kärkeen. Eikä samaan aikaan Tuuski ja Jää-Ahmat saisi kasvattaa omaa pistesaalistaan. Kun Tuuski kohtaa vielä kotonaan Jäähongan ja vieraissa HAKI:n ja Jää-Ahmojen otteluohjelmassa on tuplapeli NKV:tä sekä kotipeli Wolfia vastaan voitaneen melkoisella varmuudella sanoa molempien joukkueiden kasvattavan pistesaalistaan. Niinpä runkosarjan voitto ratkaistaan Jää-Ahmojen ja Tuuskin välillä, mahdollisesti 24.2. pelattavassa Jää-Ahmat - Wolf ottelussa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
LeijonatTV tarjoaa kyllä todellista jääkiekkoviihdettä Kellokoskelta. Vaikka numerot olivat viikonloppuna selvät, on pelin lopun katsominen kohdasta 2:02 jälkeen tapahtuvan maalivahdin kolaamisen jälkeen täyttä timanttia, tästä pitää huolen katsomosta kantautuvat huudot. Tunnelmat käy lämpöisenä kentällä ja katsomossa.


Tuon linkin pitäisi viedä maksulliselle LeijonatTV kanavalle ja kyseiseen otteluun.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Hyvinkääläiskannattajat osoittavat kyllä tasonsa varsin komeasti. Naamapalmu-hymiön iskisin tähän, mikäli se olisi mahdollista.
Annappas vähän osviittaa tuohon naamapalmu, sekä Hyvinkääläiskanattajien taso kommenttiisi. Piti ihan sijoittaa pari dinaaria leijonateeveelle vaikka itse olin paikan päällä ottelua katsomassa että pääsiisi sisälle tuohon kommenttiisi.
Tuossa kohdassa, kun Kivien päälle ajettiin, oli tilanne se että KelA:n pelaajille oli jo tuomittu 2+10 minuuttia pään ja niska alueelle kohdistuneesta taklauksesta ja 5+20 samasta syystä. Luuletko, että mikään yleisö katselee saman jatkumista hiljaa? Ei sillä että tuolla olis ollu jotain vaikutusta, samassa erässä viellä yks 5+20 KelAlle, tällä kertaa poikittaisesta mailasta. Että silleen.

Mitä tunnelman lämpöisyyteen tulee... Juu, katsomossa huudeltiin. Mutta tiijjäkkö mitä? Vielä ottelun jälkeenkin juteltiijnj hallin ulkopuolella KelA:n kannattajien kanssa. Ihan rauhallisesti. Iliman mitään tunnekuohuntaa. Niikun ollaan aina tehty. Eli se siitä lämpösyydestä. Olikos kumpikaan kirjottajista, uljas tai the Rock paikan päällä? Epäilen ettei.
 

The Rock

Jäsen
Annappas vähän osviittaa tuohon naamapalmu, sekä Hyvinkääläiskanattajien taso kommenttiisi.
Enpä jaksa sen enempää alkaa osviittaa antamaan. Tyydyn vain toteamaan, että jokainen taaplaa tyylillään. Niin ja en ollut paikalla pelissä. Leijonat.tv riitti tämän tapauksen todistamiseen aivan riittävän hyvin.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Runkosarja on viimeistä kierrosta vailla valmis. Ja vaikka muutama sijoitus onkin joko täysin varma tai ainakin pelkästään teoreettisesti mahdollinen muuttua, on peleissä vielä enemmän tai vähemmän jännitettävää. Aloitetaan ruotiminen varmoista sijoituksista.

NKV jatkaa kauttaa pelaamalla sarjapaikastaan runkosarjan 9. sijoittuvan joukkueen kanssa. Joukkue on pelannut paikoin sarjasijoitustaan ja sarjataulukon tilastoja paremmin, mutta vielä ei rutiini riittänyt kunnolla tälle tasolle. NKV kannattaa kuitenkin ottaa vakavasti jatko- ja karsintapeleissä, sillä potentiaalia sieltä kuitenkin löytyy.

Jäähongan sijoitukseksi jää 3. sija. Takaa ei kukaan pääse ohitse ja ylöspäin piste-ero on liian suuri. Joukkue on pelannut tasaisen varmasti, eikä yhtä kolmen ottelun tappioputkea lukuunottamatta ole hävinnyt kahta peliä peräkkäin. Hallitseva mestari tulee olemaan kova vastus kenelle tahansa pudotuspeleissa.

Jatketaan sitten joukkueista, jotka eivät teoreettisesti ole vielä varmoja sijoituksestaan mutta käytännössä sijoituksen muuttuminen on jo pienoista suurempi ihme.

GrIFK majailee sijalla 4. ja vaikka Viikingit voi vielä päästä tasapisteisiin Oravien kanssa on 36 maalia paremman maalieron kurominen yhdessä ottelussa kyllä käytännössä mahdoton urakka. Granin kevätkausi on ollu vaikea, joukkue on alkuvuoden 9:stä ottelusta voittanut vain kolme. Ei mikään hyvä asia pudotuspelien alkaessa.

HAKI jäänee sarjataulukossa sijalle 7. Vaikka joukkueella on mahdollisuus nousta tasapisteisiin Wolfin kanssa, ei tässäkään tapauksessa 33 maalia paremman maalieron kurominen umpeen liene mahdollista. HAKI on ollut hyökkäyspäässä sangen tehokas ollen tehdyissä maaleissa sarjan 4. paras, mutta vastaavasti omiin on mennyt toiseksi eniten. Tämäkään ei lupaa kovin hyvää pudotuspeleihin.

Seuraavaksi joukkueet, joiden sijoitus ei todellakana ole vielä kirkossa kuulutettu.

Sijoilla 5 ja 6 majailevat Viikingit ja Wolf ovat 2 pisteen päässä toisistaan. Mikäli Jäähonka päättää runkosarjansa voittaen Viikingit varsinaisella peliajalla ja Wolf vie voiton Jää-Ahmoista nousevat joukkueet tasapisteisiin. Ja silloin Wolfin parempi maaliero nostaa joukkueen sijalle 6. Korjatkaa, jos olen väärässä tasapisteissä olevien joukkueden sijoituksen määrittelemisessä.

Runkosarjan voitto taas ratkeaa 23.2. pelattavan HAKI - Tuuski sekä 24.2. Jää-Ahmat - Wolf otteloiden tuloksilla. Jää-Ahmojen voitto tavalla tai toisella tarkoittaa varmasti runkosarjan voittoa, mutta jatkoaika- tai rankkaritappiokin voi riittää, mikäli Tuuski ei omaa otteluaan voita varsinaisella peliajalla. Tai voittaa mutta nikasti, eillä joukkueiden maalierot ovat vain kolmen maalin päässä toisistaa, samoin kuin tehdyt maalit. Niinpä yksikin tehty/tekemätön maali voi ratkaista runkosarjan voiton.

Ja sokerina pohjalla todellinen thrilleri. Runkosarjan päätöskierros, panoksena pudotuspelipaikka, vastakkain KelA ja KHT. KHT lähtee otteluun kahden pisteen etumatkalta ja 37 paremmalla maalierolla, joten vain voitto varsinaisella peliajalla nostaan KelA:n pudotuspeleihin. KHT on viimeisestä 6:sta ottelustaan voittanut 4, joten vahvasti nousujohteista on ollut peli. Varsinkin kun aikaisemmista 20:stä ottelusta voittoja oli kertynyt vain 5. KelA taas sai vuodenvaihteeseen kovan kirivaihteen päälle voittaen vuoden 2023 viimeisen pelinsä sekä 4/5 vuoden alun otteluistaan. Mutta lieneekö sarjatilanteen tiukkuus vaikuttanut pelaajien kykyyn pitää tunnetila kurissa? Samoin joukkueella on ollut välillä vaikeuksia saada täyttä miehistöä jäälle eikä se voi olla näkymättä suorittamisessa. Tiukkaa tulee olemaan vääntö viimeisestä pudotuspelipaikasta, KHT on niskan päällä, mutta KelA on täysin kykenevä käyttämään viimeisen korttinsa voitokkaasti.
 

SailingFun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC(#12), U20 Mestis, Heiskanen
Sijoilla 5 ja 6 majailevat Viikingit ja Wolf ovat 2 pisteen päässä toisistaan. Mikäli Jäähonka päättää runkosarjansa voittaen Viikingit varsinaisella peliajalla ja Wolf vie voiton Jää-Ahmoista nousevat joukkueet tasapisteisiin. Ja silloin Wolfin parempi maaliero nostaa joukkueen sijalle 6. Korjatkaa, jos olen väärässä tasapisteissä olevien joukkueden sijoituksen määrittelemisessä.
Sen verran korjaan II divari on jatko-aika sarja, joten voitosta tulee 3 pistettä. Mutta muuten oikein, maaliero ratkaisee.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Noniin, perjantain ottelut on pelattu ja pari sarjasijoitusta varmistui niissä. GrIFK varmisti 8-1 voitolla NKV:stä runkosarjan sijan 4. Samoin Tuuskille kovan vastuksen (ainakin näin tulospalvelun kautta seurattuna) antanut mutta lopulta 4-6 tappion kärsinyt HAKI jää sijalle 7.

Huomenna ratkeaa sitten loput sijoitukset sekä otteluparit tiistaina 27.2. alkaviin puolivälieriin. Viikingit yrittävät Jäähongan vieraana varmistaa vitospaikkansa, jolla pudotuspelit alkaisivat Granin vieraana. Wolf vierailee Hyvinkäällä, josta voitolla olisi vielä mahdollisuus nousta Viikinkien ohi sijalle 5, riippuen tietysti Jäähonka-Viikingit ottelun lopputuloksesta. Samassa pelissä Jää-Ahmat voi varmistaa runkosarjan voiton. Tähän riittää voiton lisäksi myös jatkoaika- tai rankkaritappio mikäli Ahmat tekevä vähintään neljä maalia. Ja viimeinen runkosarjapaikka ratkeaa sitten Kellokoskella, missä kotijoukkue tarvitsee voiton KHT:stä varsinaisella peliajalla noustakseen pudotuspeliviivan yläpuolelle.

En edes yritä veikata otteluiden tuloksia, sen verran on mielenkiintoiset ja kimurantit matsit tiedossa. Esimerkiksi Jäähonka, vaikka onkin sarjataulukossa Viikinkejä edellä on hävinnyt kauden aiemmat keskinäiset ottelut. Lisäksi espoolaisilla ei ottelussa ole panosta, joten Vuosaaren prikaati voi hyvinkin päättää runkosarjansa voitokkaasti. Ja vaikka Jää-Ahmat onkin voittanut Wolfin tällä kaudella molemmissa aiemmissa peleissä eivät sipoolaiset ole koskaan helppo vastustaja. KelA:n pudotuspelipaikan kohtalo ratkeaa mielestäni kahteen seikkaan: 1) Saako kotijoukkue täyden kokoonpanon jäälle vai joudutaanko kohtalonpeliin jo valmiiksi altavastaajana? 2) Pysyykö tunnetila hallinnassa, vai viekö se miestä? Pelitilanteen ollessa tiukkana voi yksi tyhmä 2+10 saati 5+20 olla se tekijä joka murskaa toivon pudotupeleistä.

Anyway, huomenna ei tartte enää arvailla.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Yks matsi on vielä käynnissä mutta pikanen päivitys kuitenkin.

Jää-Ahmat hävisi runkosarjafinaalinsa Wolfille 4-5 voittolaukauksilla ja päätyi tasapisteisiin Tuuskin kanssa. Mutta loppujen lopuksi runkosarjan voitto varmistui yhden enemmän tehdyn maalin turvin, molemmat kun olivat tasapisteissä ja samalla maalierolla. Näin tiukaksi se menee.

Illan todellisen pommin järjesti KelA, joka vielä ajassa 39:11 oli 1-7 tappiolla, mutta väänsi kuitenkin 8-7 voiton KHT:stä. Aikamoinen suoritus joka toi Kellikselle pudotuspelipaikan! Voin kuvitella millanen hornankattila halli on ollut!
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
1-7-tappiosta ratkaisupelissä 8-7 voittoon. Olen sanaton. Kellokoskella on meteliä piisannut. Pitää varmaan taas kaivaa Kellokosken jellonatoosan tallenne auki. Siellä tuntuu aina tapahtuvan.

Jää-Ahmat ja TuusKi menee finaaliin vai onko vastalauseita?

Näinkö Hyvinkäällä saadaan taas tuhannen katsojan rajapyykki pudotuspeleissä rikottua?
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
En oo varma ollaanko Kelliksellä jo lopetettu huutaminen! :D Mutta ääntä on takuulla piisannu. Ja vielä kun ottaa huomioon, että ajassa 39:11 peli ollu ton 1-7 ja siinä erän viime minuutilla joukkue tehny sen kaks kavennusmaalia, niistä eka 5 sekuntia ton KHT:n seittemännen osuman jälkeen. Oli kyllä aikas helevetillinen temppu minkä joukkue teki, ei voi kun hattua nostaa. Meillä oli Hyvinkäällä katsomossa toi Kelliksen matsi seurannassa tulospalvelun kautta, ja kun toi 8-7 maali tapahtu oli pakko huutaa "Hyvä KelA!" :D Hullua!

Ilmeisesti pudotuspelikaavio on sellanen, että Jää-Ahmat - KelA parin voittaja kohtaa GrIFK-Viikingit voittajan, ja Tuuski-HAKI parista selviytyvä saa vastaansa Jäähonka-Wolf puolivälierän voittajan. Näin ainakin ite tuon ymmärsin.

Kyllä Tuuski näyttäs olevan aika hyvä veikkaus finaalijoukkueeks, runkosarjassa pelit HAKIa, Wolfia ja Jäähonkaa vastaan kaikki hoitanu 2-1. Jää-Ahmat on samalla mittapuulla katottuna myös vahva finaaliveikkaus, Grania vastaan keskinäiset 2-1 ja Viikinkejä ja KelAa vastaan 3-0. Mutta täytyy muistaa, että runkosarjan pelit ja tulokset on nyt pyyhitty pois ja pudotuspelit on ihan oma petonsa. Puolivälierissä ekaan peliin pikku nukahdus ja ohipeli niin ollaankin heti seuraavana päivänä pakkovoiton edessä vierskaukalossa. Silloin voi käydä mitä tahansa. Helppoja ei enää vastaan tuu.

Tuhan katsojaa olis jo aikamoinen suoritus. Piti oikeen kattoa koskas moinen on tapahtunut viimeks, ni eihän tuo ollu vasta kun viime kauden päätöspelissä. Joten voihan tuo olla mahollista. Ainakin on puitteet sikäli kohdilla heti playoff-avauksessa, halliin ilmanen sisäänpääsy ja vastassa KelA, joka tuo takulla omia kannattajian paikalle. Huomenna illalla sen sitten näkee.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Jos Jää-Ahmat voittaa KelA:n ekalla kierroksella, niin vastaan tulee ekasta kierroksesta läpi päässeistä joukkueista runkosarjassa alimmaksi sijoittunut, ei minkään tietyn otteluparin voittaja. Eli ihan normaali pleijari kuvio, siis esim. jos HAKI niistäisi TuusKin niin vastassa olisi heillä sen jälkeen Jää-Ahmat
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Ei päästy katsojissa Jää-Ahmojen pleijariavauksessa, mutta 763 oli ihan kelpo lukema, varsinkin tiistai-illaksi. Ja kun Kelliksellä keskiviikkona oli 292 silmäparia niin tuleehan niistä yhteensä yli tuhat. Lasketaanko se? :D

Tänään ehtoommalla saadaankin sitten selville välieräparit, jahka Jäähonka ja Wolf ratkovat viimeisen puolivälierän voittajan.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Noniin, Jäähonka voitti Wolfin sarjan kolmannessa ottelussa ja eteni välieriin. Niinpä otteluparit ovat Jää-Ahmat - GrIFK ja Tuuski - Jäähonka. Välierät alkavat jo sunnuntaina, Hyrylässä kiekko putoaa jäähän klo 13:55 ja Hyvinkäällä klo 17:00. Finaaliin pääsyyn vaaditaankin sitten jo kolme voittoa, eli helpolla ei paikka ole saavutettavissa. Ja niinhän se pitää ollakin.
 

Lammaspaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shakers
TIEDOTE

Jotain loppuu ja jotain alkaa. Monella tavalla myös vanha jatkuu.

Raskain mielin joudumme kuitenkin ilmoittamaan, että Sipoon Wolf -edustusjoukkueen ja Sipoon Wolf ry:n sekä Sipoon Jäähalli Oy:n kolmikantainen avioliitto on tullut tiensä päähän.

Edustusjoukkue perustettiin kaudelle 2013-2014 ja vuosien tauon jälkeen Sipoossa nähtiin kilpailullista aikuiskiekkoilua. Joukkue rakennettiin kaveriporukasta sekä Sipoon Wolfin A-nuorien joukkueesta. Tie raivattiin kolmen III-divisioonassa vietetyn kauden jälkeen Rautaliigaan. Ja nimenomaan - vastoin ajan trendiä - pelaamalla, ei sarjamuutoksista hyötyen.

Jo alusta alkaen harrastajamäärä oli kasvussa, joten Wolf Teamin pystytys oli itsestäänselvyys. Team on sittemmin pelannut kaikki sarjatasot V-divisioonan ja III-divisioonan välillä.

Joitakin vuosia sitten Sipoossa elettiin jo sellaista kiekkohuumaa, että voimme vain jossitella mikä joukkueen nykytilanne olisi mikäli covid ei olisi tullut sotkemaan suunnitelmia.

Kaiken yhdessä koetun jälkeen on vaikeaa uskoa, että tämä päivä on koittanut. Tilanne kuitenkin on se, että kilpakiekkoilu aikuisten tasolla on Sipoossa ajettu koirankoppiin, josta emme löydä tietämme ulos.

Joukkueet voivat taloudellisesti hyvin ja innokkaita puuhamiehiä riittää, mutta aikuisten kilpakiekkoilua kohdellaan Sipoossa anteeksiantamattoman huonosti.

Edustusjoukkueen tulevaisuus junioriseuran suunnitelmissa on yksinkertaisesti meidän porukalle liian iso kysymysmerkki. Oireita tästä olemme joutuneet todistella jo pitkään, mm. joustamattomuutena ja sivuutetuksi tulemisena ja tämä ilmentyy esimerkiksi epäinhimillisinä jääaikoina.

Junioritoiminnan on saatava lapsia ja nuoria parhaiten palvelevat vuorot, mutta jään seisottaminen tyhjyyttään ammottavaa pipolätkävuoroa varten tai parempien vuorojen myyminen Edustusjoukkueen ohi seuran ulkopuolelle menee yli suden turkkihilseen.

Myös kulurakenne on Sipoossa todella raskas, kun sarjakauden ulkopuolellakin joudutaan ns. pelivuoroja ostamaan tuhansilla euroilla, eikä tähän ole tulossa helpotusta. Jos ja kun haluamme jatkuvasti kehittää toimintaamme, niin tähän ei valitettavasti nähdä Sipoossa enää mahdollisuuksia.

Tämä ei kuitenkaan ole Wolfpackin loppu, vaan uusi alku. Neuvottelujen jälkeen meille tarjoutui mahdollisuus siirtää koko seura Tuusulaan legendaariseen Hyrylän ykköshalliin, jossa joukkueillemme tarjottiin loistavat olosuhteet aina hyvistä vakiovuoroista uusittuihin tiloihin.

Jatkossa Sibbo Wolfpack kulkee nimellä Wolfpack. Toivomme, että mahdollisimman moni jo vakiovieraaksi Sipoon jäähalliin päätynyt fani löytää tiensä myös Tuusulaan, ja toivottavasti saamme Tuusulassa hyvän pöhinän päälle.

Toimintaa halutaan edelleen kehittää, ja pitkän ajan tähtäimenä Wolfpackilla on edelleen valtakunnallinen Suomi-sarja.

Löydettiin me kimpassa Sipoon Jäähallille, niin eiköhän me löydetä Tuusulaankin? Toivottavasti tulet mukaan!

Kiitos Sipoo, nähdään Tuusulassa!

-WP
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Olipahan melkoinen uutispommi Sipoon suunnasta, ei ainakaan täällä tuota osattu odottaa.

Mutta palataanpas tapahtumiin, joista mulla on (edes jonkinlaista) tietoa. Eli Etelälohkon pudotuspeleihin.

Tuuski ei jättänyt mitään sattuman varaan Jäähonkaa vastaan, vaan marssi finaaleihin suoraan kolmessa pelissä. Maalit Tuuskille 15-4, mikä kertonee aikas lailla otteluparin voimasuhteista. Tosin kun en yhtään ottelua ole nähnyt niin saatan olla väärässä. Mutta kun torjunnat noissa kolmessa otteluissa ovat Tuuski 74 ja Jäähonka 114 voitaneen niistä luvuista jo vähän päätellä missä päädyssä peli on enemmän pyörinyt.

Toisessa välieräparissa tarjottiinkin sitten kummankin joukkueen faneille karkkia koko rahalla, kun Jää-Ahmat ja GrIFK tarvitsivat kaikki 5 ottelua paremmuuden selvittämiseen. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi tiukasti Jää-Ahmojen yhden maalin voittoon 4-3 mutta toiseen otteluun kotijoukkue GrIFK tuli rytinällä ja vei ottelun selkeästi 8-2. Kolmannen ottelun grani vei lukemin 5-3 ja sai täten katkaisupaikan neljänteen otteluun kotiinsa. Oravat eivät kuitenkaan onnistuneet kairaamaan tarvittavaa voittoa kotonaan vaan Jää-Ahmojen 3-2 vierasvoiton myötä ratkaisu siirtyi viidenteen otteluun Hyvinkäälle. Ratkaisupelikin oli tiukkaa playoff-kiekkoa, eikä lopputuloksesta voinut olla varmuutta ennen loppusummeria, jonka soidessa taululla oli lukemina 5-3 kotivoitto Jää-Ahmoille ja sen myötä finaalipaikka.

Hengähdysaikaa ei juurikaan ole, sillä ensimmäinen finaalipeli on jo heti huomenna tiistaina klo 19:00, eikä siitä ottelutahti yhtään helpotu. Seuraavat pelit pelataan jo torstaina ja lauantaina, tarvittaessa vielä sunnuntaina ja tiistaina. Jää-Ahmoille tahti tulee olemaan tiukkaa, sillä pudotuspelit alkoivat 27.2. ja jos finaalisarja venyy viiteen otteluun tulee 22 päivän sisään 12 ottelua. Vetäseppä tohon vielä normi duunit päälle niin saattaa jo alkaa tuntumaan. No, huomisesta alkaen sen sitten näkyy alkaako jalka painaa vai onko kesällä hankittu riittävän vankka kuntopohja.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Hankalaa se on nousua tehdä alasarjoista kun tukitoimet on mitä on. Onneksi tarina jatkuu, mutta toisaalta Tuusulassa riittää jo seuroja. Harmi ettei Sipoosta löydy ymmärrystä, mitä jääkiekon tarjoaminen voi tehdä nuorisolle. Moni lätkää pelannut nuori on saavuttanut elämässä paljon hyviä hetkiä sen sijaan, että olisi maannut kotona tai hengaillut ties missä. Tsemppiä Wolfpackille jatkoon ja toivotaan, että paluu Sipooseen on mahdollista jossain kohtaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös