HIFK:n paskat ajat -ketju

  • 118 653
  • 342

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno otsikko JHag!

Paskaa aikaa tosiaan on 2000-luvulla riittänyt. Varsinkin se alkupuoli Mällin ja Suhosen kanssa hienoine pelaajarostereineen. Niistä ei hirveästi positiivista löydy muuta kuin Grünnin ja kumppaneiden hyvä syysvire yhdellä kaudella.

Aravirta toi vähän valoa tunnelinpäähän ja kausi 03-04 oli viihdyttävä. En haluaisi jossitella, mutta sanottakoon että mestaruus oli todella lähellä, mutta pienestä jäi kiinni(Lundell?). Plusmerkkinen kausi kuitenkin kaiken konttailun keskellä. 04-05 kausi oli viihdyttävä runkosarjan osalta. Sitten pleijareissa kaikki meni tietenkin pieleen. Naurattaa ajatella millainen nippu silloin IFK:lla oli. Olihan silloin kovia jengejä muillakin luonnollisesti, mutta aivan älyttömästi supertähtiä. Myös Sheddenin kausi seuraavana vuonna oli ihan hyvä aika halvalla joukkueella, lukuunottamatta ihan kauden alkua. Taas edellytykset oli jopa mestaruuteen asti, mutta se jäi niin pienestä kiinni(Lundell?).

Eli toisaalta kun miettii miten eli hetkessä 03-06 aikana, niin se ei ollut kovin masentavaa. Mutta Suhosen ja Mällin hommat ne oli masentavaa ja hävettävää. Sama fiilis oli 06-07 kaudella koko syksyn ja kevät menikin siinä kun tiesi, ettei tästä voi enää mitään tulla, vaikka Baxter ihan hyvään lentoon joukkueen saikin. Tämä kausi oli taas jouluun asti häpeällistä ja loppukausi meni lähinnä odotellessa, kun taas tiesi että liikaa on annettu etumatkaa kärkijoukkueille.

Kokonaisuudessaan paskaa aikaa tämä koko 2000-luku on tähän asti ollut, koska yksinkertaisesti hyvää urheilullista tulosta eli mestaruutta ei ole kertaakaan tullut.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Tää kuuluisi kyllä melkeen vanhat hyvät ajat ketjuun. Kyllä yksi 2000-luvun kuolemattomimpia ketjuja on ollut 2001 keväällä Playoff-sarjassa Ilvestä vastaan nelosena peluutettua Hucko- Nielikäinen - Kautonen. Taisi tuo ketju tehdä yhden maalinkinkin siinä sarjassa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähimuistissa on kausi 2007-2008, jollaista en olisi ikinä uskonut näkeväni.

Tällaista voi saada aikaan vain Pena, jolle vanha ja tyhmä sutenööri on antanut rahaa.
 

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
Mutta The Penan scouttauksiin ja suhteisiin. Yksi, suhteilla saatu huippuhan oli Yoric Treille. Muistaakseni tuli tänne kehittymään, mutta mitenkäs käy, kun on lusikalla annettu..ei voi kauhalla vaatia.

Treillessä hyvää taisi olla ainoastaan se, että hintaa miehellä oli 0 euroa ellei nyt saanut sitten firman puolesta popcorneja mitä mutustella katsomossa. Tätä loistavaa pelimiestä on mahdollista seurata nyt MM-kisoissa, tehot 0+1 kolmeen peliin toistaiseksi. Kyllä Pena siis tiesi mitä teki, oli vain aikaansa edellä. MM-tason pelaajia Treillet ja Podkonickyt nykyään. Miten olisi, ulkkaripaikatkin meillä vielä vapaana?
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tää kuuluisi kyllä melkeen vanhat hyvät ajat ketjuun. Kyllä yksi 2000-luvun kuolemattomimpia ketjuja on ollut 2001 keväällä Playoff-sarjassa Ilvestä vastaan nelosena peluutettua Hucko- Nielikäinen - Kautonen. Taisi tuo ketju tehdä yhden maalinkinkin siinä sarjassa.
Ei voi kyllä Penaa siitä moittia, etteikö sisääntulo toimariksi olisi ollut "tyylikäs" ja noh.. Penamainen. -01 keväällähän tapahtui ainakin seuraavat asiat: valmennuskolmikon kengittäminen osissa, hyppääminen itse penkin taakse, pelaajien lomauttaminen (Caloun ja AUK ?, oliko muita), tappavan tylsällä peruuttelutaktiikalla pleijareihin, joissa tosin valopilkkuna tuo mainittu ketju. Kauden päätyttyä sitten Penailtiin oikein kunnolla seuraavan kauden joukkueen rakennus. Oliko muuten sama kevät, kun Pena sai sen sydärinsä?
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Penan ensimmäiseltä kaudelta muistuu mieleen kun saalistajakaksikko Pena ja Sakke lähtivät kesken kauden hakemaan vahvistuksia Euroopasta. Täällä spekuloitiin touhutippojen kanssa kovia nimiä...ja mitä vielä - jostain Saksan mutasarjasta roudattiin Turun kikkurapää Riku-Petteri Lehtonen josta taidettiin vielä myöhemmin tehdä kapteeni. Oli ne hienoja aikoja!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kyllä Jeff Scissons on myös ehdotonta eliittiä, kun puhutaan Penan paskoista hankinnoista. Scissons pelasi Suomessa n. pari sarjatasoa liian korkealla. Kolmikko Aigars Ciprus, Kimmo Salminen ja Jonathan Zion pelasivat samassa Tanskan sarjan häntäpään joukkueessa kaudella 07-08, todellisia HIFK-legendoja kaikki.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Kari Rajala - Aki Tuominen pakkipari. Pakko olla HIFK:n liigahistorian surkein kaksikko. Pakko.
No älä nyt. Kari Rajala on pelannut maajoukkueessakin. Ja Aki Tuominenhan se vasta maajoukkueessa onkin pelannut - tosin rullakiekon puolella.

Jännä juttu, että näitä huonoja hetkiä on ainakin itselläni vaikeampi muistaa kuin niitä hyviä. Kai sitä luonnostaan pyrkii muistamaan hyvät asiat - vaikka olisivatkin pieniä asioita.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Cipruss, Vauhkonen, Rajala, Hedberg, Matikainen, Lundell, Korhonen, Kivelä, Kadlec, Ahola.... niin paljon on materiaalia, että näistähän saisi tripla dvd:n. Ostaisin sen heti. Ja himassa huomaisin, että dvd-soittimeni ei tunnista yhtäkään levyä, eikä pysty soittamaan sitä. Näin sen pitäisikin alkaa.

Mitä Kadlec tekee tuossa joukossa? Siis jos nyt puhutaan pellilisestä annista, normitshekkiballerinan tyylinen perseen pyyhkiminen sopimuksella on sitten oma lukunsa, mutta onneksi sen jälkeen ei ole tshekkejä hankittukaan.

Joku tuolla luettelekin näitä Ohralahtea, Karagöziä ym., mutta miten kukaan voi jättää samassa yhteydessä mainitsematta Matti Lehmusmiehen ja Marc Mobergin?
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Tähän voidaan lisätä monta muuta ifk:n aikaista maalivahti (ainakin tälläiset säätäjät tulee itselleni mieleen):

Aram Karagöz
Tom Draper
Parris Duffus
Janne Ohralahti
Sinuhe Wallinheimo
Jan Lundell

Kaikki edellämainituista saa mun papereissa nimen "imuri" nimensä perään (ifk-aikaisten suoritusten mukaan).

Miettiessä veskareita viimeisen 20-vuoden aikana jotka on ifk:ssa yllättänyt positiivisesti niin eipä tule mieleen kuin Tim Thomas.

Lindfors, Uronen on sellaisia jotka pelas aika pitkästi odotusten mukaan (eli toisin sanoen ailahtelevasti, mutta kuitenkin hyvin aikaansa nähden).

Tuossa listassa on pari nimeä joiden minä ainakin itse uskoin menevän pitkälle ja pojilla olisi ollut lahjoja siihen varmasti. Nimittäin Janne Ohralahti ja Aram Karagöz joita minulla oli ilo valmentaa kun herrat oli C-juniori ikäisiä 80-luvulla. Olin tuolloin kahden kauden ajan mukana IFK:n juniorivalmennuksessa ja vielä aika alussa oman valmennusuran suhteen.

En tiedä mihin urat tyssäsivät, mutta ainakin minun silmissäni kummallakin oli todella hyvää potentiaalia ja kova työmoraali.

Jukka
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ex-HIFK-junnu Korpisalo sentään ymmärsi olla menemättä narreihin Variksen perässä.
Olisiko ex-Jokerijunnu Korpisalo kuitenkin voinut siirtyä Jokereihin?

Eipä muistu muutamaa Jokeripelaajan hankintaa poislukien mieleen juurikaan paskoja aikoja, jos nyt selkeät rikosasiat sivuutetaan, mutta yksi teko lähihistoriassa on kyllä aivan ylivertainen, mitä tulee ällöttävyyteen ja tyylittömyyteen ja se oli sen Joe Fredericksin vai minkä lie hankinta, joka oli päättänyt Kaj Linnan uran edellisenä keväänä.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Penailua...

Yhtenä asiana, yhtään pelaajia nimeämättä pidän Panailun kunniakkaana saavutuksena siltojen polttoa. Monta hyvää pelaajaa on tarjoutunut/ tarjottu ja melkein yhtä monesti on sanottu, että ei just nyt ole käyttöä tai lähe meneen, kun vielä ehdit.. Eli asioita ei ole hoidettu kunnollisesti. Saati sitten muihin pelaajiin, niin myös omille kunnollisille junnuille on noita samoja fraaseja hoettu vuodesta toiseen. Menetetyksi mahdollisuudeksi lasken myös Kekäläisen menettämisen. Kukaanhan ei olisi sitä miestä saanut pysymään täällä, mutta se, että miten hänen nykyistä(kin) asemaansa voisi hyödyntää on suoraan Penailua potenssiin x. Olisi aivan loistava tilanne, jos pelaaja x olisi tasonsa puolesta NHL:ään valmis, mutta rooli olisi jo varattuna ja alhaalla ei olisi järkevää peluuttaa, niin Keklu hoitaisi/ tarjoaisi mahdollisuutta pelata Suomessa kehittymässä/ kasvamassa korkoa ja samalla pelaaja x saisi paljon peliaikaa. Mihin Penailuun muuten se joskus alkanut yhteistyö Mestiksen kanssa kaatui? Muistaakseni oli joskus jonkunlainen farmisopimus olemassa.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Olisiko ex-Jokerijunnu Korpisalo kuitenkin voinut siirtyä Jokereihin?
..
....

HIFK:n junnuna Korppi ainakin nuorten MM-kisoissa viiletti yhdessä Ville Kentalan kanssa, notta tässä tullaan taas näihin ikuisiin kasvattikysymyksiin, joissa mm. Tikkaset ja Selänteet onnistutaan leimaamaan jokerikasvateiksi, vaikka ovat ihan päinvastaisia tapauksia junnuhistorioiltaan - vrt. iät, jolloin tulleet/jättäneet narrileirin. Kaiken voi aina kääntää kotiinpäin, kun tahtoa riittää (ja sitähän erityisesti Ilmalassa perinteisesti riittää).
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joku tuolla luettelekin näitä Ohralahtea, Karagöziä ym., mutta miten kukaan voi jättää samassa yhteydessä mainitsematta Matti Lehmusmiehen ja Marc Mobergin?
Näistä "Saken kakkosista" muistui mieleen myös Pertti Packalén ja Mikael Granlund. Jälkimmäinen osasi sentään vähän torjua. Saken huippuvuosinahan näillä kakkosveskoilla oli asiaa tolppien väliin vain silloin, kun Pygmin nivuset oli jälleen kerran sökönä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kaiken voi aina kääntää kotiinpäin, kun tahtoa riittää
Niin, sitähän ei voi kääntää millään lailla mihinkään, että Tikkanen ei ole mitään muuta seuraa edustanut yhtä kauan kuin Helsingin Jokereita, että Korpisalon ensimmäinen junnuseura oli Jokerit ja Selänne ei ole ikinä pelannut HIFK:ssa, vaikka kuinka mielesi tekisi. Faktat kun ovat faktoja.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Treillessä hyvää taisi olla ainoastaan se, että hintaa miehellä oli 0 euroa nykyään.

Näin oli, miehestä ei ollut kuluja, mutta mitä hän täällä teki? Paikka olisi ollut ihan jossain muualla. Miten muuten tälläiseen ketjuun suhtautuu ÄTPPOMK? Joko takit on kääntynyt vai miksi tälläistä shittiä sallitaan?
 

kovalev

Jäsen
Tuosta Lähteenmäen "mustasta hetkestä" olisin kysynyt vanhemmilta, jotka tapauksen paremmin muistavat, että kuinka vahvasti media asian silloin huomioi ? Jääkiekko ei varmasti ollut tuohon aikaan "aivan" yhtä näkyvässä osassa lehdissä ja tv;ssä, mutta sen perusteella, mitä itse olen asiasta lukenut niin tapaushan oli kaikessa brutaaliudessaan varsin ainutlaatuinen.
Eräässä sm-liigan historiakirjassa on muuten loistava valokuva, jossa tuomari on taltuttanut Lähteenmäen laitaa vasten jäähtymään. Mies on aivan muissa maailmoissa.
Ei taidettu kuitenkaan asiaa eduskunnassa asti pohtia ?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
No niin. JHag hallitsee nämä ketjunavaukset :)

Jos aikaa olisi, niin tähän ketjuun voisi kirjoittaa pari a-nelosellista tekstiä (jaksaisiko kukaan lukea... se on toinen juttu), mutta sanotaan nyt ylimalkaisesti vaan niin, että kyllä näiden vuosikymmenten aikana IFK on tarjonnut huomattavasti enemmän paskaa kuin karkkia kannattajille. Olematon menestys tietysti kärjessä, mutta kaikki muut sähellykset siihen päälle, ovat kaikki raastaneet fanien hermoja jo kauan.

Summasummarum: Kokonaiskuvassa IFK ei ole antanut rahoilleni haluttua/kaivattua vastinetta. Elämäntapahan IFK ja jääkiekko on, ja itsepähän olen sen valinnut, mutta niin se vaan on. Eiköhän moni muukin ajattele samoin.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Tuosta Lähteenmäen "mustasta hetkestä" olisin kysynyt vanhemmilta, jotka tapauksen paremmin muistavat, että kuinka vahvasti media asian silloin huomioi ?
Kyllähän sitä paukutettiin aika lailla ja silloinkin asiantuntijoita ilmaantui vähän sieltä sun täältä jeesustelemaan ja käskytystäkin (Harri Linnonmaa) spekuloitiin. Muistelen että joku kaupunginvaltuutettu ainakin avautui asiasta, mutta ihan ministeritason avautumisia ei muistaakseni kuultu silloin.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Niin, sitähän ei voi kääntää millään lailla mihinkään, että Tikkanen ei ole mitään muuta seuraa edustanut yhtä kauan kuin Helsingin Jokereita, että Korpisalon ensimmäinen junnuseura oli Jokerit ja Selänne ei ole ikinä pelannut HIFK:ssa, vaikka kuinka mielesi tekisi. Faktat kun ovat faktoja.

Jahas, vääristelyllä sitä jatketaan ... no Ilmalassa Ilmalan tyylillä, siihen on totuttu, ei siinä mitään. Olenko tarjonnut Selännettä HIFK-junnuksi ? Espoo taisi olla se junnukoulu, mutta se ei toki tunnu estävän miehen narriksi kaappaamista. Toisaalta jos Selänteen kriteereillä kelpuutetaan hänet iki-Jokeriksi junnutaustastaan riippumatta, niin pitäisi sitten Tiki suosiolla luovuttaa hifkiläiseksi.

Tikkanen,n. yksi kausi edarissa pellepaidassa ja sekin vasta jäähdyttelyvaiheessa (HIFK:ssa neljänä kautena edustuspelejä). Toki siitä ansaitsee paidan kattoon... Narrijunnuissa viimeiset pelit 14-15 vuotiaana, sitten HJK, Canada, HIFK-A, HIFK , Edmonton, etc., HIFK, NHL, Jokerit, Essen,...

"Ensimmäinen junnuseura" - joo, taitaa mennä monella fanilla , narrit mukaanlukien) nyt ikoniensa osalta jauhot suuhun, kun kaivetaan menneisyydestä näiden starojen ekat junnujengit n. 5-vuotiaana. Tomekkikin mansen kiekkokoulusta ja 2-vuotiaana varmaan jossain Puolan Sczczczczczvriwskin junnujengissä jne. Eiks se ookkaan jokeli????

Jääköön tämä nyt tähän - saat toki viimeisen sanan, kun kuitenkin sitä kaipaat. Searchillä löytyy vanhoja vääntöjä samasta aiheesta (taisi olla jopa NHL-kolumnistimme, Jouninkin kanssa väittelyä aiheesta) , jos haluaa perehtyä perusteluihin tarkemmin.
 

tompo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Gags kirjoitti:
Niin, sitähän ei voi kääntää millään lailla mihinkään, että Tikkanen ei ole mitään muuta seuraa edustanut yhtä kauan kuin Helsingin Jokereita, että Korpisalon ensimmäinen junnuseura oli Jokerit ja Selänne ei ole ikinä pelannut HIFK:ssa, vaikka kuinka mielesi tekisi. Faktat kun ovat faktoja.

Ja jos aletaan oikein kääntelemään ja vääntelemään niin taitaa Selänteen ensimmäinen junnuseura olla joku Espoon porukoista. Sitten voidaan ruveta miettimään nuo muuta iki-narrit vaikka ollaankin IFK:n ketjussa. Lind ja Sulander taisivat olla Vuosaaren Viikinkien kasvatteja. Ja saisi tuo lista varmaan jatkoa, kun vain rupeaisi muistelemaan.

Mutta joo...Eiköhän tuo itse Pena kuvaa koko viime vuosien paskaa aikaa...
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Olenko tarjonnut Selännettä HIFK-junnuksi ?
Olenko väittänyt tarjonneesi?
Tikkanen,n. yksi kausi edarissa pellepaidassa ja sekin vasta jäähdyttelyvaiheessa (HIFK:ssa neljänä kautena edustuspelejä). Toki siitä ansaitsee paidan kattoon... Narrijunnuissa viimeiset pelit 14-15 vuotiaana, sitten HJK, Canada, HIFK-A, HIFK , Edmonton, etc., HIFK, NHL, Jokerit, Essen,...
Niin, reilu 10 vuotta junnuna ja vika kausi Suomessa SM-liigaa, joten väittämäni siitä, ettei mitään muuta seuraa ole edustanut kauempaa, lienee täten jo todettu faktaksi?
Jääköön tämä nyt tähän - saat toki viimeisen sanan, kun kuitenkin sitä kaipaat.
En kaipaa, ainoastaan faktat kuntoon. Mutta sinun ei kuitenkaan kannata aiheesta enempää varmaan jatkaakaan, uppoat vain syvemmälle suohon selityksinesi.
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Niclas Hedberg oli niin huono, että sai Saarisen Pasinkin näyttämään Aki Tuomiselta.

Huckon kanssa samaan aikaan palkattu läskikasa (ei muistu nimi mieleen), joka vissiin nosti meiltä koko kauden liksaa pelaamatta peliäkään, tulee mieleen joku kuva missä Pentti halailee poikia ylpeänä lentokentällä.

Kauden 03-04 veskari nelikon täytyy olla kovin ikinä missään Limnel, Laaksoharju, Stathos ja Lundell, aivan jäätävää.

Centomo, White, Scissons, Treille, Hurtaj, Spanhel, Draper, Parsons, White, Hucko, Zion, Mrazek, Moger, Cipruss. Tästä joukosta riittää jokaiselle Pentin kaudelle keskimäärin 2 totaalista huti hankintaa. Viellä toinen mokoma löytyy ulkkareita jotka saivat älyttömän suurta palkkaa suorituksiinsa nähden, alkaen Benysekistä ja Vopatista.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Pentin ajoista ja muusta...

Kyllähän Pena aika lailla sai huseerata noiden tsekkien kanssa. Ja kyllähän sieltä kaikenmaailman kavereita ilmestyi. En tiedä mikä oli Penan logiikka, kun mietitään että 2000-luvun alkupuolisko mentiin monasti miltei täysin tsekkiläisin voimin ja 2006 tehtiin täyskäännös jonka jälkeen mentiin ainoastaan kanukkien kanssa (paitsi toki Schnabbi ja Ustrnul poikkeuksina). Oliko tämä sitä back-to-roots, tutinaa tötinää meininkiä? Ja varmasti juuri tuon putkinäön takia useita hyviä pelaajia valui ohi, kun niitä omia ostoksia piti tehdä tällä "oikella kaavalla"...

Mut jotain hyvää Penan ajasta jäi. Nimittäin kuolematon lisäys suomalaiseen sanakirjaan: Penailu. Harvoin kuitenkaan kukaan ihminen saa luotua omaa verbiä! Jopa meidän perheessä tiedetään mikä on penailu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös