Ian McCoshen

  • 45 026
  • 252
Suosikkijoukkue
Lukko
Mielenkiintoinen hankinta. Lähes kaikki Panthersin pelit on viimeisen 10 vuoden aikana tullut nähtyä, joten Ian on NHL:n puolelta tuttu nimi.

McCoshen varattiin aikanaan korkealla (31.varaus) ja hänestä odotettiin 2-3. parin "yleispuolustajaa". Näihin odotuksiin ei Ian kuitenkaan pystynyt ikinä vastaamaan ja lopulta kaupattiin Chicagon organisaatioon vaihdossa Aleksi Saarelaan. NHL -tasolle kyseessä oli vähän väliinputoaja, joka ei pystynyt tuottamaan hyökkäyspäähän ja toisaalta puolustuspelaaminen ja kovuus eivät myöskään olleet sellaisia vahvuuksia, että vakituinen pelipaikka olisi auennut ja mm. Mack Weegar ja Josh Brown ajoivat hänestä ohi Panthersin pakkihierarkiassa.

Liigaan uskon, että on erittäin hyvä ja käyttökelpoinen puolustaja, joka tulee pelaamaan isoja minuutteja. Ian on isokokoiseksi hyvä luistelija ja pystyy peliä myös avaamaan. NHL:n puolella ei ainakaan ollut mikään kovanaama tai taklauskone, mutta varmasti liigaan sopivaa kovuutta löytyy ja maalinedustalla ikävä vastustaja. Pelaajavertailuna näkisin, että Ian:ssa on paljon samaa Lukossa 16-17 pelanneen Keaton Ellerbyn kanssa. Mielenkiinnolla jään seuraamaan Ianin otteita Liigassa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Naapurin puolelta asiallinen kommentointi McCoshenista, arvostan. Eiköhän tästä kaverista ole vielä Ässille iloa.
 

Ässät1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hieno hankinta Ässiin! Täydellinen palanen joukkueeseen ja tekee Ässien top-4 kovan kerta heitolla. Ei kahta sanaa, etteikö Ian ota isoa roolia pakistossa ja nosta joukkuetta ylöspäin hierarkiassa. Hienosti on Kerttula apureineen osannut löytää oikeat palaset jengiin ja pitkästä aikaa saadaan nähdä voittavaa kiekkoa. Nyt on makuupaikkoja tarjolla maalin edessä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Palstaveli @Salming lienee nähnyt kaverilta paljon pelejä. Mitäs McCoshenilta voi odottaa?
Oho, enpä odottanut McCoshenin siirtyvän Suomeen. Pitääpä melkeinpä käydä katsomassa jokin Ässien vieraspeleistä ensi kaudella tämän myötä. Mutta joo, kaikki McCoshenin pelit näin viime kaudella ja alla on lainaus hänen pelaaja-arviostaan kauden päätteeksi:

Ian McCoshen 60gp 2+9=11, +1

- McCoshen sai try-outin kautta koko kauden mittaisen sopimuksen, kun syvyyttä tarvittiin. Peruspuolustajana hän lunasti lopulta aika sementoidun pelipaikan TOP6-pakistosta. Jalkanopeus oli kuraa ja se näkyi kauden edetessä yhä useimpina hävittyinä 1v1-tilanteina, joten lopulta McCoshenin miinuslukema oli taulukossani -5, joka oli huonoin kaikista pelaajista. Peruspuolustajaksi hän tosiaan hävisi turhan monta kaksinkamppailua maalinkin kulmalla irtokiekoissa. Hän oli silti alivoimataistelija, joka blokkasi kuteja ja mentoroi hieman Miromanovia tai Korczakia sekä tasapainotti näitä tasaviisikoinkin ollen usein jommankumman pari. Runkosarjan lopussa hän vähän petrasi heikon keskijakson jälkeen ja pystyi jopa tuottamaan hyökkäyssiniviivalta jotakin ollen osallisena satunnaisissa maaleissa toisin kuin alkukaudella.

Arvosana: 6,5

McCoshenia voisi luonnehtia köyhän miehen L. Kukkoseksi, koska peliasento ja olemus on hyvin samanlainen. AHL:ssä viime kaudella hän ei kovin ihmeitä esittänyt kuten yläpuolellakin lukee ja ilman alkukauden loukkaantumissumaa tuskin olisi Silver Knightsissa pelannut, vaan jossain muualla. Toki kun nuorisoa palasi vammoista pelaavaan kokoonpanoon kauden edetessä, hän säilytti paikkansa kokoonpanossa, joten siitä on pieni plussa annettava.

Eniten minua häiritsi se, että peruspuolustajaksi McCoshen reagoi aika hitaasti välillä irtokiekkoihin maalin edessä ja oman maalinedustan siivoaminen sekä sijoittuminen oli puutteellista, josta kertoivat useat vastustajan tekemät reboundosumat, kun hän oli kehissä. Toiseksi sitten minusta liikenopeus oli ongelma ja hänet kierrettiin välillä kuin keila 1v1-tilanteissa kuten ylläkin totesin, joten sikäli olen hieman kyllä eri mieltä siitä, että hän liikkuisi kokoisekseen hyvin, koska minusta hän liikkuu kokoisekseen korkeintaan keskinkertaisesti ja muistaakseni takaperinluistelu oli isoin ongelma eli suorahyökkäysten puolustaminen, kun vastustajan hyökkääjä haastoi häntä täydellä vauhdilla. Hän joutui peruuttamaan ennakoivasti ja se jätti tilaa hyökkääjälle luoda uhkaa, kun etäisyys kasvoi turhan suureksi. Tuollaisista puhtaista henkilökohtaisista virheistä/vuotamisista rankaisin häntä miinuksilla ottelukohtaisessa arvosanataulukossani ja tosiaan kauden päätteeksi hän oli eniten pakkasella kenttäpelaajista, joten ei häntä ikävä tule Silver Knightsissa ainakaan jäällä, mutta ehkä pukukopissa.

Kavennus tuli kolme minuuttia ennen taukoa. Foudy otti aloitusvoiton hyökkäyspäässä ja lähti liikkumaan kohti vasenta laitaa. Hän jätti kiekon Barronille, joka ampui maalille ja Burke ohjasi kiekon sisään matkalla. Niin McCoshen, Rondbjerg kuin maalin edessä Leschyshyn eivät saaneet vastinparejaan kuriin, vaan kolmen hävityn 1v1-tilanteen jälkeen kiekko löytyi maalista, yksinkertaista.

McCoshen ja Rondbjerg saavat miinukset 2-1 maalin miestensä hukkaamisesta oman alueen vartioinnissa.

*****
Parin minuutin päästä Tucson meni edelle, kun McCoshen vuoti keskialueen kamppailussa Carconea vastaan. Tämä livahti ohi luomaan 3v1-hyökkäyksen. Hän käänsi syötön maalin eteen oikealta. Ferguson pääsi väliin patjallaan, mutta Maccelli upotti reboundin vaivatta tyhjiin.

McCoshen saa miinuksen vuotamisestaan Maccellin osumassa ja Korczak muutamasta sijoittumiserheestä.

Toisen erän avausvaihdossa syntyi 2-1 kavennus 3v3-vastahyökkäyksestä. Mccartney syötti poikittain Jenikille, joka leikkasi oikeasta laidasta keskustaan ja McCoshen jäi rumasti veteraanipuolustajana telineisiin suunnanmuutoksessa, joten tsekkinuorukainen sai rauhassa ampua slotista kiekon ohi Kelleyn. McCoshenin peruspuolustajuus ja jalkanopeuden puute kävivät tosiaan aika rumasti ilmi tuossa yksinkertaisessa 1v1-puolustustilanteessa. Seuraavaksi sitten Theisen kiersi oikeasta laidasta viivan kautta keskustaan saaden kämmenen auki, mutta Kelley torjui. Kakkoskiekon ampui Empey vasemmasta laidasta, mutta senkin Kelley pysäytti patjoillaan. Kolmoskiekko oli kuitenkin liikaa, kun Hults pamautti vastakiekkoon b-pisteiden välistä maalin kattoon. McCoshen alibipuolusti tässäkin vaihdossa Theisenia vastaan eikä pysynyt tämän liikkeessä mukana. Primeau puolestaan laiturina oli vähän väärin sijoittuneena eikä siksi kyennyt blokkaamaan viimeistä Hultsin vetoa.

McCoshen ja Diliberatore olivat osasyyllisiä kahteen eri maaliin kumpikin, joten he saavat miinukset.

*****
Condors oli tyly isäntä voittaen 4-0 Skinnerin pidettyä nollapelin. Kuuden minuutin jälkeen peli oli jo 2-0. Ensin ylivoimalla Kaldis siirsi viivasta vasemmalle Hollowaylle, jonka poikkisyöttö lävisti AV-neliön Primeaun ja Marushevin välistä ja Perlini latasi oikeasta siivestä kiekon one-timerilla maalin kattoon. 2-0 maali oli suorahyökkäys. Oman pään aloitusvoiton jälkeen Bakersfield ylitti keskialueen lennokkaasti, kun Griffith syötti oikeasta laidasta kiekon keskikaistalle vauhtiin Hamblinille. Tämä kuljetti keskeltä paraatiovista hyökkäysalueelle ja kun McCoshen lähti väärään suuntaan pienen vartaloharhautuksen jälkeen, Hamblin sai nostaa rystyltä kiekon läheltä etuyläkulmaan. Hyvä viimeistely, mutta Kelleyn ja McCoshenin piikkiinhän tuo osuma meni.
Mitä tulee sitten kiekollisuuteen, ihan hyvä avaussyötön antaja McCoshen tosiaan on ja kirjasi joitakin kakkossyöttöjä avauksistaan keskialueelle. Kauden edetessä hän myös oli vähän aktiivisempi hyökkäysalueella eikä vain seissyt siniviivassa, mutta silti yllättyisin, jos hän tekee yli 15 tehopistettä, koska kiekolliset ratkaisut ainakin viime kaudella olivat melko yksinkertaisia. Tuo viime kauden saldo 2+9 on minusta realismia SM-liigassakin. Ehkä jokunen viivarannari enemmän siniviivan vasemmasta kulmasta saattaa löytää tiensä maskin läpi verkon perukoille, mutta en viittä maalia enempää ilman YV-vastuuta povaisi. Viime kaudella avausmaali syntyi vasta maaliskuun lopussa ja toisen maalinsa hän teki runkosarjan päätöskierroksella, joten ei hänestä maaliruiskua kannata odottaa.

HSK:n illan ainoa maali nähtiin 31. minuutilla, kun Conrad otti aloitusvoiton, Marushev siirsi viivaan ja McCoshenin kaaliperhonen leijaili ruuhkan läpi maaliin ohi Prosvetovin. Maali oli McCoshenin kauden ensimmäinen.

McCoshen sen sijaan saa hopearitariuransa avausmaalista plussan ja samoin esityön tehneet kolmosketjun pojat Conrad ja Marushev.
Uutisessa todettiin, että McCoshen olisi erinomainen kamppailija ja että häntä vastaan olisi vaikea pelata kulmissa, mutta tuostakin ikävä kyllä olen hieman eri mieltä, koska kyllä hän oman miehensä turhan monesti päästi punnertamaan päädystä johonkin suuntaan ja siten jatkamaan hyökkäysalueen hyökkäyspeliä, joten staattisissa kamppailutilanteissa hän ei minusta ollut erinomainen, vaan silläkin osa-alueella keskinkertainen. Ehkä Liigassa sitten hän pärjää paremmin kamppailupelaamisessa, mutta minua hän ei AHL-peleissä säväyttänyt puolustusalueen puolustuspelissä, vaan stoppeja laidoissa olisi saanut syntyä enemmän. Aika monesti nimittäin McCoshenin ollessa jäällä vastustajan kulmapelit tuntuivat venyvän, joten yhdyn ketjun avaussivulla olevaan tekstinpätkään:

Also, he may need to step up his physical game to maximize his shutdown ability."
Eniten hyötyä McCoshenista on Ässille kenties alivoimalla, jossa hän imi kumia urhoollisesti eikä hän epäröi uhrata kehoaan kukkosmaisesti, vaan ottaa blokkeja one-timereihin surutta, joten uutisessa mainittu työmoraali ja esimerkin näyttäminen on totta. Ongelmana ovat vain ne kakkoskiekot, jos ne jäävät maalin edustalle, koska yhtä lailla kuin tasaviisikoin McCoshenilla oli ongelmia ehtiä niihin eikä sijoittuminenkaan aina priimaa ollut, joten vastustajat tekivät joitakin YV-maaleja puttaamalla rauhassa reboundit sisään maalin kulmalta.

53. minuutilla vielä ylivoimalla Elvenes syötti oikeasta siivestä maalin kulmalle, Limoges pyörähti maalin eteen ja Drew viimeisteli patjareboundin ohi Pateran McCoshenin edestä.

Olisikohan tässä Heimosalmen pakkipari lähtökohtaisesti. Ominaisuuksiltaan tuntuisi täydentävän hyvin.
Kuulostaa minusta hyvältä, koska viime kaudella tosiaan hän oli usein tasapainottava pari Silver Knightsin parhaalle hyökkäävälle puolustajalle Miromanoville, joka on Heimosalmen tapaan sulavasti luisteleva ja peliä rytmittävä rightin kiekollinen puolustaja.

Voisiko olla hieman sellainen Jani Hakanpää tyylinen peluri, jos näin olen erittäin tyytyväinen.
Hakanpäähän dominoi Liigassa kyvyllään irrota helposti oman maalin edestä kulma- ja laitapaineihin, koska liike ja kyky sulkea vastustajalta aika ja tila kiilaamalla oli priimaa puolustusalueen puolustuspelissä, jonka jälkeen kamppailuvoima riitti vielä varsinaisen riistonkin tekemiseen. McCoshen perustaa puolustuspelinsä enemmän sijoittumiseen ja kiekon/maalin välissä pysymiseen, joten Hakanpään kaltaista kulmarouhijaa/-rymistelijää en McCoshenista povaisi yhden kauden otannalla.

Ehkä oma arvio on turhan negatiivinen McCoshenista, mutten valehtelemaankaan viitsi ruveta. Toivottavasti hän petraa pykälän viime kaudesta ja kenties uudessa ympäristössä näyttää paremmalta. Eihän Silver Knights viime kaudella kovin kummoisesti joukkueenakaan pelannut ja laukaustilastot useimpina iltoina se hävisi ollen ottavana osapuolena 5v5-pelissä.
 

Mankka82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Edmonton Oilers
Oho, enpä odottanut McCoshenin siirtyvän Suomeen. Pitääpä melkeinpä käydä katsomassa jokin Ässien vieraspeleistä ensi kaudella tämän myötä. Mutta joo, kaikki McCoshenin pelit näin viime kaudella ja alla on lainaus hänen pelaaja-arviostaan kauden päätteeksi:



McCoshenia voisi luonnehtia köyhän miehen L. Kukkoseksi, koska peliasento ja olemus on hyvin samanlainen. AHL:ssä viime kaudella hän ei kovin ihmeitä esittänyt kuten yläpuolellakin lukee ja ilman alkukauden loukkaantumissumaa tuskin olisi Silver Knightsissa pelannut, vaan jossain muualla. Toki kun nuorisoa palasi vammoista pelaavaan kokoonpanoon kauden edetessä, hän säilytti paikkansa kokoonpanossa, joten siitä on pieni plussa annettava.

Eniten minua häiritsi se, että peruspuolustajaksi McCoshen reagoi aika hitaasti välillä irtokiekkoihin maalin edessä ja oman maalinedustan siivoaminen sekä sijoittuminen oli puutteellista, josta kertoivat useat vastustajan tekemät reboundosumat, kun hän oli kehissä. Toiseksi sitten minusta liikenopeus oli ongelma ja hänet kierrettiin välillä kuin keila 1v1-tilanteissa kuten ylläkin totesin, joten sikäli olen hieman kyllä eri mieltä siitä, että hän liikkuisi kokoisekseen hyvin, koska minusta hän liikkuu kokoisekseen korkeintaan keskinkertaisesti ja muistaakseni takaperinluistelu oli isoin ongelma eli suorahyökkäysten puolustaminen, kun vastustajan hyökkääjä haastoi häntä täydellä vauhdilla. Hän joutui peruuttamaan ennakoivasti ja se jätti tilaa hyökkääjälle luoda uhkaa, kun etäisyys kasvoi turhan suureksi. Tuollaisista puhtaista henkilökohtaisista virheistä/vuotamisista rankaisin häntä miinuksilla ottelukohtaisessa arvosanataulukossani ja tosiaan kauden päätteeksi hän oli eniten pakkasella kenttäpelaajista, joten ei häntä ikävä tule Silver Knightsissa ainakaan jäällä, mutta ehkä pukukopissa.




Mitä tulee sitten kiekollisuuteen, ihan hyvä avaussyötön antaja McCoshen tosiaan on ja kirjasi joitakin kakkossyöttöjä avauksistaan keskialueelle. Kauden edetessä hän myös oli vähän aktiivisempi hyökkäysalueella eikä vain seissyt siniviivassa, mutta silti yllättyisin, jos hän tekee yli 15 tehopistettä, koska kiekolliset ratkaisut ainakin viime kaudella olivat melko yksinkertaisia. Tuo viime kauden saldo 2+9 on minusta realismia SM-liigassakin. Ehkä jokunen viivarannari enemmän siniviivan vasemmasta kulmasta saattaa löytää tiensä maskin läpi verkon perukoille, mutta en viittä maalia enempää ilman YV-vastuuta povaisi. Viime kaudella avausmaali syntyi vasta maaliskuun lopussa ja toisen maalinsa hän teki runkosarjan päätöskierroksella, joten ei hänestä maaliruiskua kannata odottaa.


Uutisessa todettiin, että McCoshen olisi erinomainen kamppailija ja että häntä vastaan olisi vaikea pelata kulmissa, mutta tuostakin ikävä kyllä olen hieman eri mieltä, koska kyllä hän oman miehensä turhan monesti päästi punnertamaan päädystä johonkin suuntaan ja siten jatkamaan hyökkäysalueen hyökkäyspeliä, joten staattisissa kamppailutilanteissa hän ei minusta ollut erinomainen, vaan silläkin osa-alueella keskinkertainen. Ehkä Liigassa sitten hän pärjää paremmin kamppailupelaamisessa, mutta minua hän ei AHL-peleissä säväyttänyt puolustusalueen puolustuspelissä, vaan stoppeja laidoissa olisi saanut syntyä enemmän. Aika monesti nimittäin McCoshenin ollessa jäällä vastustajan kulmapelit tuntuivat venyvän, joten yhdyn ketjun avaussivulla olevaan tekstinpätkään:


Eniten hyötyä McCoshenista on Ässille kenties alivoimalla, jossa hän imi kumia urhoollisesti eikä hän epäröi uhrata kehoaan kukkosmaisesti, vaan ottaa blokkeja one-timereihin surutta, joten uutisessa mainittu työmoraali ja esimerkin näyttäminen on totta. Ongelmana ovat vain ne kakkoskiekot, jos ne jäävät maalin edustalle, koska yhtä lailla kuin tasaviisikoin McCoshenilla oli ongelmia ehtiä niihin eikä sijoittuminenkaan aina priimaa ollut, joten vastustajat tekivät joitakin YV-maaleja puttaamalla rauhassa reboundit sisään maalin kulmalta.




Kuulostaa minusta hyvältä, koska viime kaudella tosiaan hän oli usein tasapainottava pari Silver Knightsin parhaalle hyökkäävälle puolustajalle Miromanoville, joka on Heimosalmen tapaan sulavasti luisteleva ja peliä rytmittävä rightin kiekollinen puolustaja.


Hakanpäähän dominoi Liigassa kyvyllään irrota helposti oman maalin edestä kulma- ja laitapaineihin, koska liike ja kyky sulkea vastustajalta aika ja tila kiilaamalla oli priimaa puolustusalueen puolustuspelissä, jonka jälkeen kamppailuvoima riitti vielä varsinaisen riistonkin tekemiseen. McCoshen perustaa puolustuspelinsä enemmän sijoittumiseen ja kiekon/maalin välissä pysymiseen, joten Hakanpään kaltaista kulmarouhijaa/-rymistelijää en McCoshenista povaisi yhden kauden otannalla.

Ehkä oma arvio on turhan negatiivinen McCoshenista, mutten valehtelemaankaan viitsi ruveta. Toivottavasti hän petraa pykälän viime kaudesta ja kenties uudessa ympäristössä näyttää paremmalta. Eihän Silver Knights viime kaudella kovin kummoisesti joukkueenakaan pelannut ja laukaustilastot useimpina iltoina se hävisi ollen ottavana osapuolena 5v5-pelissä.
Kieltämättä tämä teksti latisti intoa pelaajasta ja uskon kyllä mistä puhut kun kaikki hänen pelit olet viime vuonna nähnyt.

Mut katsotaan, varovaisen toiveikas olen edelleen et saatiin suht hyvä puolustava puolustaja.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Sulava luistelu suli nopeasti @Salming käsittelyssä. Kiitos kattavasta pelaaja-arviosta, nämä "boksin ulkopuolelta" tulevat arviot saattavat useasti olla neutraalimpia kuin mitä Kerttula ja kumppanit julkisuuteen kertoilevat ns. myyntimielessä (hankinnat "myydään" faneille, yhteistyökumppaneille ja medialle)
 
Viimeksi muokattu:

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Kiitos @Salming , oli todella kattava ja asiantunteva analyysi.

Toivottavasti McCoshen yllättää meidät kaikki.
 

Dustwallow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Skellefteå AIK, PoPa und Red Wings
Kieltämättä tämä teksti latisti intoa pelaajasta ja uskon kyllä mistä puhut kun kaikki hänen pelit olet viime vuonna nähnyt.

Mut katsotaan, varovaisen toiveikas olen edelleen et saatiin suht hyvä puolustava puolustaja.
Ei nyt unohdeta sitäkään, että Liiga nykyisellään todella paljon AHL:ää heikkotasoisempi. Ja lähes runkosarjallista NHL-otteluita ei kerry vyölle pelaajille, jotka eivät Liigassa ole tekijämiehiä. Tämä on selviö.
 
Tuli tuosta @Salming kuvailusta hieman Ryan Caldwell vibat. Mielenkiintoinen nimi joka tapauksessa ja jos luistin vain kulkee niin eiköhän hän ihan vahvistus tähän sarjaan ole.
 

ZdenekN#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Mestari 2021
Ei nyt unohdeta sitäkään, että Liiga nykyisellään todella paljon AHL:ää heikkotasoisempi. Ja lähes runkosarjallista NHL-otteluita ei kerry vyölle pelaajille, jotka eivät Liigassa ole tekijämiehiä. Tämä on selviö.
Kova luu tämä on Liigaan. Ei JooJoo miehet pelaa parin kauden aikana änärissä 60 matsia
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kova luu tämä on Liigaan. Ei JooJoo miehet pelaa parin kauden aikana änärissä 60 matsia

Luulis tietyt peruselementit ja rutiini tosiaan riittävän.

Puhtaalla tilastoscouttausella, eihän hän ole ollut tehokas oikeastaan...koskaan. Boston Collegessa puolen pinnan pakki vikat pari kautta, päättyneen kauden 2+9 on ammatilaisuran paras sitten 16-17 debyytin. Eli eteenpäin on menty!

Veikataan, että sen puolen tusinaa kertaa moukaroi viivalta. Ehkä vahvuudet ja rooli sitten muualla, vaikka tosiaan ihan puukätenä ei ole hankittu kiekollisenakaan.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Kova luu tämä on Liigaan. Ei JooJoo miehet pelaa parin kauden aikana änärissä 60 matsia

Onhan niillä NHL-peleillä jotain arvoa, vaikka tapauskohtaista kuinka paljon. Suosittelisin silti nojaamaan odotuksissa siihen, mitä @Salming yllä äärimmäisen asiantuntevasti kirjoitti sen sijaan, että lakaisee sen maton alle, "koska 60 NHL-peliä". Tuossa kuitenkin oli kattava analyysi AHL-tasolta ja siten tuoreinta mahdollista tietoa pelaajasta.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kova luu tämä on Liigaan. Ei JooJoo miehet pelaa parin kauden aikana änärissä 60 matsia

Onhan täälläkin näitä Keaton Ellerbyja ja Sheldon Brookbankeja nähty joiden NHL-meriitit oli ihan eri tasolla mutta ei noista mitään hyötyä ollut.

Pelaajasta en osaa sanoa mitään. Toivottavasti Floridan ja Las Vegasin jälkeen mies sopeutuu talviseen Poriin.

18-19 ja 19-20 kausilla olivat Sebastian Revon kanssa joukkuekavereita Springfieldissä, siinä on ensi kaudelle vääntökaveri maalinedustalle paikallisiin :)
 

ZdenekN#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Mestari 2021
Onhan niillä NHL-peleillä jotain arvoa, vaikka tapauskohtaista kuinka paljon. Suosittelisin silti nojaamaan odotuksissa siihen, mitä @Salming yllä äärimmäisen asiantuntevasti kirjoitti sen sijaan, että lakaisee sen maton alle, "koska 60 NHL-peliä". Tuossa kuitenkin oli kattava analyysi AHL-tasolta ja siten tuoreinta mahdollista tietoa pelaajasta.
Onhan täälläkin näitä Keaton Ellerbyja ja Sheldon Brookbankeja nähty joiden NHL-meriitit oli ihan eri tasolla mutta ei noista mitään hyötyä ollut.

Pelaajasta en osaa sanoa mitään. Toivottavasti Floridan ja Las Vegasin jälkeen mies sopeutuu talviseen Poriin.

18-19 ja 19-20 kausilla olivat Sebastian Revon kanssa joukkuekavereita Springfieldissä, siinä on ensi kaudelle vääntökaveri maalinedustalle paikallisiin :)
Yritin vaan olla kohtelias...
 

Ässät1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sulava luistelu suli nopeasti @Salming käsittelyssä. Kiitos kattavasta pelaaja-arviosta, nämä "boksin ulkopuolelta" tulevat arviot saattavat useasti olla neutraalimpia kuin mitä Kerttula ja kumppanit julkisuuteen kertoilevat ns. myyntimielessä (hankinnat "myydään" faneille, yhteistyökumppaneille ja medialle)
Juu, kyllä hyvän analyysin myötä fiilis lopahti kohtuu hyvin, johtuen juurikin mielikuvasta minkä Kerttula oli myyntipuheessa ehtinyt luoda. Johonkin analyysiin toki miehen hankkiminen Ässissä perustuu, joten ei sitä nyt vielä kannata miestä täysin tyrmätä. Hyvääkin varmasti löytyy.
Aihiot, joissa on puutteita, ei välttämättä ole liigassa täysin samoissa määrin merkkaavia ja niihin pystytään puuttumaan. Karri osaa kyllä ohjata miehen pelin uomiinsa ja tuolla asenteella liikkellä oleva mies saa helposti nostettua riittävästi tasoaan. Joten en olisi kovin huolissani, riittääkö mies liigaan saatika saadaanko hänestä tarpeeksi irti. Pitkälti miehen omasta asenteesta kiinni ja siitä se ei kiinni jää.
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei mielestäni tuo Tapparan Austinkaan mikään paras luistelija ollut, silti pärjäsi hyvin. Kai se on vaan miehestä itsestä kiinni.

Jotkut pakit jäänyt mieleen, esim. TPSn Arell, antaa aina pienen poikittaisen jolla horjauttaa hyökkääjää kun hän on haastamassa.

McCosheni voi tehdä saman ja tökkiä pitkällä tikullaan.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Asiantunteva analyysi varmaan kirjoittajalta, mutta älkää nyt herranjestas heti heittäkö toivoanne. Onneksi joukkue on kokonaisuus ja todellisuus pelaajasta tämän kauden patajoukkueessa paljastuu kauden aikana.

Viimeistään joulukuussa pelaajista tiedetään varmaksi, kuka joukkueessa on surkea puukäsi, kenellä ei ole pelisilmää, kenellä on kastemadon selkäranka, kuka nauttii tai kärsii käsittämättömän paskasta peluutuksesta ja kuka on ilmiselvästi täysi mulkku.

Maltetaan mielemme vielä.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Lähinnä se, että se miten on AHL:ssä viime kaudet menneet, en usko suoraan heijastuvan tänne. Ne vahvuudet pitää vain saada kaivettua esiin.

En epäile ollenkaan @Salming asiantuntemusta. Kiitokset analyyseista.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Johtajuutta ja esimerkkiä pitäisi tältä äijältä löytyä. McCoshen on yksi osatekijä siihen, että Ässiä vastaan ei ole kiva pelata tulevalla kaudella. Tiivis ja sitoutunut ryhmä, josta löytyy taistelutahtoa ja kamppailuvoimaa.
 
Viimeksi muokattu:

Nicke50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kova luotto on näköjään muutamalla palstalaisella Ässien scouttaukseen...

Itse nyt kuitenkin luotan siihen että Ässien palkkalistoilla olevat ovat myös pelit katsoneet ja siitä datan luoneet.
Ei millään pahalla, mutta tiedän aika monta ihmistä jotka ovat esim nähneet kaikki Ässien matsit parikymmentä vuotta putkeen, mutta eivät silti ymmärrä katsomaansa. Tämä ei ollut mitenkään kuitti Salmingille.
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
Salmingin analyysin perusteella McCoshen on ihan validi top-4 puolustaja liigaan, kunhan saa kiekollisen kaverin rinnalleen. Noiden NHL-pelien takana on paljolti varmasti myös tuota pientä varausvuoroa, se yleensä antaa noramaalia enemmän mahdollisuuksia ylhäällä, vaikka taso ei ihan sinne puoltaisikaan.

Ulkopuolisen silmin nämä kaksi uusinta hankintaa ovat siirtäneet Ässien pakiston osalta paineet nuorille. Molemmat pystyvät oletettavasti olemaan luotettavia pelaajia kohtuullisen isoilla minuuteilla, mutta onhan Ässien pakiston onnistuminen todella pitkälti Määtän ja Heimosalmen kehitysloikkien varassa. Varsinkin jälkimmäisen pitäisi ottaa uskottavasti kiekollisen ykköspakin viitta.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä tulee sitten kiekollisuuteen, ihan hyvä avaussyötön antaja McCoshen tosiaan on ja kirjasi joitakin kakkossyöttöjä avauksistaan keskialueelle. Kauden edetessä hän myös oli vähän aktiivisempi hyökkäysalueella eikä vain seissyt siniviivassa, mutta silti yllättyisin, jos hän tekee yli 15 tehopistettä, koska kiekolliset ratkaisut ainakin viime kaudella olivat melko yksinkertaisia. Tuo viime kauden saldo 2+9 on minusta realismia SM-liigassakin. Ehkä jokunen viivarannari enemmän siniviivan vasemmasta kulmasta saattaa löytää tiensä maskin läpi verkon perukoille, mutta en viittä maalia enempää ilman YV-vastuuta povaisi. Viime kaudella avausmaali syntyi vasta maaliskuun lopussa ja toisen maalinsa hän teki runkosarjan päätöskierroksella, joten ei hänestä maaliruiskua kannata odottaa.


Uutisessa todettiin, että McCoshen olisi erinomainen kamppailija ja että häntä vastaan olisi vaikea pelata kulmissa, mutta tuostakin ikävä kyllä olen hieman eri mieltä, koska kyllä hän oman miehensä turhan monesti päästi punnertamaan päädystä johonkin suuntaan ja siten jatkamaan hyökkäysalueen hyökkäyspeliä, joten staattisissa kamppailutilanteissa hän ei minusta ollut erinomainen, vaan silläkin osa-alueella keskinkertainen. Ehkä Liigassa sitten hän pärjää paremmin kamppailupelaamisessa, mutta minua hän ei AHL-peleissä säväyttänyt puolustusalueen puolustuspelissä, vaan stoppeja laidoissa olisi saanut syntyä enemmän. Aika monesti nimittäin McCoshenin ollessa jäällä vastustajan kulmapelit tuntuivat venyvän, joten yhdyn ketjun avaussivulla olevaan tekstinpätkään:

Kiitos ensinnäkin raportista pelaajaa koskien. Arvostettavaa vaivannäköä.

Lainaan viestistäsi kohdat, joita kommentoin tämän päivän Satakunnan Kansan jutun perusteella.

Kerttula sanoi jutussa:
" Sekä NHL:ssä että AHL:ssä hänen syöttölaatunsa on ollut numeroiden valoissa laadukasta.".
Voisiko Arposen datasta ja sinun havainnoista vetää johtopäätöksen, että se kuuluisa helppo ensimmäinen syöttö on hallussa?

Kamppailupelaamista tosiaan Kerttula kehui. Toivottavasti on Liigassa tosiaan paremmalla tasolla kuin mitä sinun näkemissä peleissä.

Tässä Satakunnan Kansan juttu pelaajahankinnasta.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös