Mainos

Hyviä reseptejä boolin valmistamiseen

  • 59 698
  • 35

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Hyvä booli rakennetaan seuraavista aineista:


-Strobovalot
-Diskopallo

Menee päähän ja tunnelma on taattu.



Jos diskopalloa ei saada päähän asti, kandee opetella Heimlichit valmiiksi, jos joku ahne runkero hotkaisee epähuomiossa valopallukan kitusiinsa.

Jep, ja tuon lisäksi saattaa seurata lopullinen sammuminen, jos valoihin ja diskopalloon kytkee virran niiden uidessa boolissa.

Hyvän boolin saa seuraavilla aineilla, tai ainakin itselle maistuu:

-Vodkaa
-Spriteä
-Vissyä
-Metsmaasikaa

Kaikkia näitä oman maun mukaan, riippuen siitä, kuinka vahvaa tuosta haluaa.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Meille urheijoille

- Leader Protein 40 Mansikka-vadelmajuoma (jääkylmää)
- Hartwall Guava-sokeriton limppari (jääkylmää)
- Mansikoita
- Jäitä

Hyvää, pala kasvaa, testosteronit jyllää eikä tule kankkusta. Kallista tosin (Leader) mutta ei sen kummemmin kuin viina+viini.
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisiko veljillä(tai miksei siskoillakin) jaettavana hyvää sangria-ohjetta? Jotkut nirsoilijat hieman vierastavat punaviiniä, joten mieluusti kokeilisin ohjetta, jossa pohjana toimii valkoviini. Suomen FAB 5:n sivuilta löytyi seuraavanlainen ohje, jota ehkä voisi harkita kokeilevansa.

Vaalea Sangria
(2 l kannullinen)

10cl Cointreau likööriä
1 pullo valkoviiniä
1/2 l kivennäisvettä
1/2 l spriteä

1.
Viipaloi hedelmät ja laita ne kannun pohjalle. Käytä esimerkiksi viinirypäleitä, kiwiä, limeä, sitruunaa, omenaa, ananasta ja appelsiinia.
2.
Lisää juomat ja jätä maustumaan jääkaappiin.
3.
Lisää jäitä ennen tarjoilua.
 

Ylärima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämmöinen booli tuli kehiteltyä omiin häihin jonkun valmiin ohjeen pohjalta soveltaen oman maun mukaiseksi, jäi muistiin kun mittasuhteet sattuivat kätevään 1+2+3+4=10 -kaavaan:

1 osa kossua
2 osaa mesimarjalikööriä (tai osaksi halvempaa mesimarja-vadelmaa)
3 osaa valkkaria
4 osaa spriteä
10 osaa vissyä

Ei paljon sidukkaa vahvempaa mutta raikkaaksi kehuttiin ja häävieraat olivat tyytyväisiä kun sitä saattoivat rouvatkin kitata helteisessä kesäillassa janoonsa pysyen silti korkkareillaan.
 

JonKorn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,NUFC, Alan Shearer, John Rambo
Suhteellisen yksinkertainen viritelmä joka menee oikeastaan paukkunakin eli Vodkaa(maun mukaan), puolukkamehua sekä vichyä jotta saadaan happoja. Nousee kuin häkä päähän,tehtaan takuu. Tästä nyt onkin sitten helppo soveltaa vaikka nyt jatkamalla vielä metsmaasialla
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Kylläpä alkaa janottaa kun tätä ketjua lukee...

Mielestäni booli on onnistunut, kun
- se maistuu hyvälle, toisinsanoen porukka parkkeeraa lähelle kulhoa
- se ei sisällä mitään, mille joku vieras (tai tuttu) on allerginen
- sen maku ei ole liian voimakas ja turruttava, vaan sitä pystyy juomaan litratolkulla. tämä siis siksi, että
- sitä on liikaa verrattuna juhlien kulutukseen. Boolin ei pidä loppua.

Oma reseptini on jotakuinkin tällainen:
kirkasta viinaa, prosenteista riippuen 1-1,5 litraa
valkoviiniä 3 pulloa (2,25l)
omena-, päärynä- ja appelsiinimehua 1 litra kutakin
omenoita, päärynöitä, ananasta ja sitrushedelmiä paloiteltuna niin paljon kuin boolipönttö vetää
kivennäisvettä 3 litraa

Jujuna tässä "hedelmäsalaatissa" on se, että kaikki hedelmät tökätään pakastimeen, ja ne siirretään kulhoon vasta juuri ennen tarjoilua. Hyvin pitävät pönttöä viileänä ja antavat värin lisäksi myös sulaessaan aavistuksen makua. Tästä vaivalloisesta setistä tulee vajaa kymmenen litraa n. 8-volttista evästä, mutta hyvä sillä on naamat vetää.
 

12961

Jäsen
Mikä teitä ihmisiä vaivaa?

Jos nyt ottaa elämässään sellaisen askeleen että alkoholia juo, niin onhan se nyt ihan vitun homoa jos siinä ei saa alkoholi maistua. Jos ei halua alkoholia, tai sen makua, niin lössyttäkööt jaffaa tai mehukattia sitten, mutta kyllähän viinan tulee maistua viinalle.

"Kyllähän minä haluan pillua, mutta ei se saa näyttää pillulta..."

Suurin osa meistäkin juo alkoholia sen päihdyttävän vaikutuksen takia, eikö totta? Paha maku on vain sivujuonne, josta voi päästä eroon valitsemalla sopivaa lantrinkia.

Vertaisin mieluummin niin, että pillusta pidetään koska se tuntuu hyvältä, mutta se sillinhaju on mahdollista saada pois pesemällä.
 
Suosikkijoukkue
#17 & #29
Kertokaas hyvä ohje miten saisin juotettua noin 15:lle ihmiselle kunnon boolin mistä olisi tarkoitus myös tulla känniin? Eli kuinkas monta litraa sitä boolia pitäisi valmistaa...
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Kertokaas hyvä ohje miten saisin juotettua noin 15:lle ihmiselle kunnon boolin mistä olisi tarkoitus myös tulla känniin? Eli kuinkas monta litraa sitä boolia pitäisi valmistaa...

Matemaatillisia laskelmia:

jos valmistat 10-prosenttista boolia, ja haluat jokaisen vieraasi tulevan vähintään yhtä flänään kuin puolen litran Kossusta, olisi sinun varattava boolia 28 litraa. Yhdessä puolen litran Koskenkorva-pullossa on puhdasta alkoholia 38 prosenttia sen tilavuudesta eli 1,9 dl. 10-prosenttisessa alkoholiliuoksessa alkoholia on 1 dl per litra. Yksi vieras joisi kristillisen tasajaon periaatteen mukaan 28/15 = 1,88 litraa boolia, eli noin 18 desin tai yhdeksän kahden desin kupposta. Mikäli booli on 5-prosenttista, mikä on aivan liian laimeaa, olisi boolia tehtävä 56 litraa, 20-prosenttista taas 14 litraa. Puhdasta Koskenkorvaa 7,5 litraa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Matemaatillisia laskelmia:

jos valmistat 10-prosenttista boolia, ja haluat jokaisen vieraasi tulevan vähintään yhtä flänään kuin puolen litran Kossusta, olisi sinun varattava boolia 28 litraa. Yhdessä puolen litran Koskenkorva-pullossa on puhdasta alkoholia 38 prosenttia sen tilavuudesta eli 1,9 dl. 10-prosenttisessa alkoholiliuoksessa alkoholia on 1 dl per litra. Yksi vieras joisi kristillisen tasajaon periaatteen mukaan 28/15 = 1,88 litraa boolia, eli noin 18 desin tai yhdeksän kahden desin kupposta. Mikäli booli on 5-prosenttista, mikä on aivan liian laimeaa, olisi boolia tehtävä 56 litraa, 20-prosenttista taas 14 litraa. Puhdasta Koskenkorvaa 7,5 litraa.

Unohdit mainita ettet ole matemaatikko. BB-ketjussa muistit, ja syytä olikin. Hah!

Laskelmasi kusee käytännön tasolla heti siinä, että puolen litran kossusta ei tule kovin "flänään". Ja lisäksi uskoisin, että jos puolen litran kossun kanssa juo puolentoistalitran lantrinkipullon (=booli), on humalluttava vaikutus vähäisempi kuin pelkällä kossulla.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Unohdit mainita ettet ole matemaatikko. BB-ketjussa muistit, ja syytä olikin. Hah!

Laskelmasi kusee käytännön tasolla heti siinä, että puolen litran kossusta ei tule kovin "flänään". Ja lisäksi uskoisin, että jos puolen litran kossun kanssa juo puolentoistalitran lantrinkipullon (=booli), on humalluttava vaikutus vähäisempi kuin pelkällä kossulla.

No sovitaan sitten, että litran Koskenkorva ja kerrotaan luvut kahdella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös