Hyssyttelystä asiaan - katsojamäärät pieniä

  • 1 609
  • 15

Perttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä tuleeko oikealle osastolle, mutta arvon moderaattorit voivat siirtää tarvittaessa.

Ruotsissa pelattavan jääkiekon jokavuotisen kevätturnauksen yleisömäärät ovat olleet käsittämättömän pieniä.

Niin hieno laji kuin jääkiekko onkin, verottaa tuo lajeista hienoin, Jalkapallo, tätä iloista kevättapahtumaa. Ruotsin ja Slovakian välisessä jatkolohkokamppailussa yleisöä oli kertynyt paikalle vain reilu 5000 henkeä. Samaan aikaan pelattiin Allsvenskania, joka keräsi huomattavasti suuremmat katsojaluvut miltei jokaisella paikkakunnalla. Ihmettelenkin suuresti toimitsijoiden asiantuntemattomuutta valita isäntämaan pelipäiväksi juuri jalkapallopäivä.

Ruotsissa urheilun arvot ovat kohdallaan ja jalkapallo on selkeästi harrastetuin ja seuratuin urheilumuoto. Miksi jääkiekon on väkisin kilpailtava, kun mahdollisuuksia ei ole? Suomessa osattiin SM-liigan finaalien aikana yksi peli alkoi pari tuntia myöhemmin Formulalähetyksen takia, joka olikin oivallinen ratkaisu tässä speudourheilun luvatussa maassa. Urheilujärjestäjät näkevät yleisön maun ja kiinnostuksen kohteen Suomessa hyvin. Koska Ruotsissa? Ottakaa kantaa arvon keskustelijat.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Voisitko ystävällisesti tunkea sen futis-propagandan hanuriisi jo pikkuhiljaa? Jos haluat väkisin vängätä niin tee se vapaan keskustelun puolella (niinkuin olet jo tehnyt), älä tuo sitä tänne.

Yleisömääristä voidaan keskustella (en tosin tiedä onko tämä oikea paikka sille) mutta ei nyt tarvitse tunkea uutta futis vs. lätkä kinaa tännekkin.

Minua eivät yleisömäärät kiinnosta, omapahan on asiansa mitä tekevät siellä.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Kröhöm...

Viestin lähetti Daespoo
Voisitko ystävällisesti tunkea sen futis-propagandan hanuriisi jo pikkuhiljaa? Jos haluat väkisin vängätä niin tee se vapaan keskustelun puolella (niinkuin olet jo tehnyt), älä tuo sitä tänne.

Yleisömääristä voidaan keskustella (en tosin tiedä onko tämä oikea paikka sille) mutta ei nyt tarvitse tunkea uutta futis vs. lätkä kinaa tännekkin.
Mielestäni tuo Pertun avaus oli ihan asiaan kuuluva JA sitä myötäilevä, sillä Ruotsissa viime päivinä iltapäivälehdet ovat irvailleet omalle jääkiekkojoukkueelleen tällä jääkiekko-jalkapallo- vertailulla.

Voin antaa sulle linkinkin tuolle MTV3:n sivulle, jossa lainataan Aftonbladetia, ja se tulee tässä: http://www.mtv3.fi/urheilu/uutiset.shtml?mmlatka2002/julkaisut/111765

Kannattaa yleensä ennen asioista selvää, ennenkuin alkaa toista mollaamaan.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Daespoo...Pertunhan asia on ihan aiheellinen. Yleisömäärät ovat olleet tosi pieniä odotuksiin nähden. Ruotsi oli laskenut paljon suomalasitenkin varaan (esim. Tukholman kisat). Mutta Göteborgiin on hieman pidempi matka kuin helposti päästävään Tukholmaan. Ja koska noilla alkusarjan peleillä "ei ole mitään virkaa", ei ihmiset täältä Suomestakaan ole lähteneet niin sankoin joukoin asumaan "ylimääräiseksi" viikoksi sinne. Lippujen hinnat olleet kalliita. Sekä jalkapallo on isompi asia Ruotsissa kuin jääkiekko. Tosin eiköhän noi yleisömäärät nouse näissä loppupeleissä. Olihan Suomi-Venäjä matsissa jo yli 9.000 ihmistä.
 

JokeriJätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ylösnoussut
Pertun kirjoituksessa on asiaa mutta yleisömäärät ovat ensi keväänä jalkapallon ja jääkiekon suhteen päinvastaiset kun kisat ovat Pohjanlahden tällä puolen joten Pertun on aivan turha levittää älytöntä futispropagandaansa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Janos, Korak teiltä meni nyt pointti vähän ohi.

Aihe on todellakin hyvä ja siitä voidaan keskustella mutta kun aloitusviestissä on lauseita kuten

"Niin hieno laji kuin jääkiekko onkin, verottaa tuo lajeista hienoin, Jalkapallo, tätä iloista kevättapahtumaa."

ja

"Ruotsissa urheilun arvot ovat kohdallaan ja jalkapallo on selkeästi harrastetuin ja seuratuin urheilumuoto. Miksi jääkiekon on väkisin kilpailtava, kun mahdollisuuksia ei ole?"

niin tuo vaikuttaa taas tahalliselta futis-lätkä väittelyn aloittamiselta, samaahan kyseinen kirjoittaja aloitteli jo vapaan keskustelun puolella.

Eli todellakiin voidaan keskustella syistä miksi yleisömäärät ovat pieniä mutta en usko että on kovin tarkoituksen mukaista tehdä tästä futis vs. lätkä sotaa.

Korjatkaa jos olen väärässä.

Btw, HIFK-fanien solidaarisuus toisiaan kohtaan on suorastaan liikuttavaa:D
 

Filmaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
D Team
Eikös toi yleisökato ole lippujenhinnan syy. Sitä tietääkseni on jo korjattu ja heti seuraavassa pelissä oli jo kivasti väkee paikalla. Mutta samapa tuo. Ei vaikuta meihin pätkääkään.

Tämä jalkapallo vs jääkiekko. Eipä tietääkseni suomessa kovinkaan tuosta tarvitse edes keskustella. Niin kauan kun täällä Suomessa pelataan jalkapalloa kuranurmilla, missä muutama sata ihmistä on "katsomossa" ja useissapaikoissa taivasalla, ei jalkapallo saa kannatusta kovinkaan paljoa.

Taasen jääkiekkoa voitaisiin pelata vaikka läpi vuoden. Niin miksei voisi ajatella että liiga aloitettaisiin jo aiemmin loppukesästä ja taas mestistä ja muita sarjoja myöhemmin syksystä. Kun liigapelit loppuvat alkavat muissa sarjoissa olemaan runkosarjan loppupelit edessä. Näin olisi mahdollista saada lisää kiekonystäviä halleille katsomaan alempia sarjapelejä kun liiga olisi jo pelattu. Tässä tulisi mahdollisuus mestis joukkueidenkin saada liigasta enemmän vahvistuksia loppupeleihin :D
 

Perttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän espoolaisteinin provosoituminen on liikuttavaa.

Tarkoituksenani ei ollut synnyttää lajien välistä sotaa, vaan ainoastaan herättää keskustelua ja etsiä syitä pieniin yleisömääriin.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Viestin lähetti Perttu
Tämän espoolaisteinin provosoituminen on liikuttavaa.

Tarkoituksenani ei ollut synnyttää lajien välistä sotaa, vaan ainoastaan herättää keskustelua ja etsiä syitä pieniin yleisömääriin.

Niinpä niin...Sitten kun kasvat aikuiseksi niin opit että keskustelun voi aloittaa ilman turhaa provottamistakin. Jos tarkoituksesi ei ollut aloittaa futis vs. lätkä sotaa niin hieman ihmetyttää nuo lauseet jotka jo poimin alkuperäisestä viestistäsi.
 

Demari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja Real Madrid
Siis tämän ketjun juttuhan on ihan puhtaasti vaan tota että ruottin lätkäpeliä kattoo 5500 ja risat ja samaan aikaan jalkapallokentällä on katsojia 30000 ja risat. Luulisin ainakin että ensikeväänä futismatseja siirretään suomen pelin takia jotta saataisiin katsojia suomalaiselle futikselle.

tohon aikasemmin alotettuun ketjuun voisin sanoa että siinähän perinmäisenä tarkoituksena on ihmetys että mihin tarvitaan kaikki nämä arvokisat lätkässä, ensin on olympialaiset ja sitten ratkotaan em-skaboja ja kaiken päälle vielä mm-kisat, tätä olen kyllä kuullut ihmettelevän useammankin jääkiekkoihmisen.

Mutta suomalaisen veikkausliigan taso on sitäluokkaa että ei ihmekkään että ihmisiä ei käy katsomassa, miksei taas kauden alkua voitu siirtää vaikka 2vk eteenpäin jolloin kentät olisi erotettavissa juuri äestetystä pellosta.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Minä en oikeastaan ihmettele MM-kisojen pieniä yleisömääriä.

Ensinnäkin näitä kekkereitä on ihan liian kanssa ja nämä kissanristiäiset tuntuvat SLC:n hienojen pelien jälkeen vielä entistäkin turhemmilta. MM-kisoja on liian usein, minusta näitä turnauksia ei ole mielekästä järjestää joka kevät.

Toiseksi ruotsalaiset kokivat juuri hetki sitten olympialaisissa kansallisen katastrofin putoamalla Valko-Venäjälle surkealla pelillä. On selvää, että tämäkin on vaikuttanut heti perään järjestettävien kotikisojen suosioon.

Kolmanneksi kisoja on keinotekoisesti paisutettu niin, että ketään kiinnostamattomia kamppailuja on osanottajamaiden luvun lisääntyessä tullut pelattavaksi valtava määrä. Kyllä kahdeksan maata olisi ollut lähempänä oikeaa lukua kuin nykyinen kuusitoista. Näin varsinkin, kun Japani vielä on saanut business-pohjaisen oikeuden olla mukana Aasian kiintiöpaikan turvin.

Neljänneksi lippujen myyminen paketeissa on varmasti ollut omiaan karkottamaan ihmisiä muitten aktiviteettien pariin, sillä koko markkinointi on tuntunut lähinnä rahastamiselta juuri samoin kuin täälläkin ensi vuotta ajatellen.

Sen sijaan jalkapallon MM-kisolla en usko juurikaan olevan merkitystä näiden kilpailujen lipunmyynnille. Kyllä lätkähullut menevät katsomaan otteluita jos vaan kokevat sen mielekkääksi riippumatta muusta tulevasta urheilutarjonnasta.

Ennemminkin tämä kielii ihmisten kyllästymisestä pohjattomaan rahastukseen sekä lippujen hintojen että tapahtumien runsauden ja niiden kyseen alaisen urheilullisen arvon vuoksi. Pää alkaa jo tulla vetävän käteen ja kansainvälinen jääkiekkoliitto on pakotettu miettimään, olisiko vihdoinkin aika panostaa laatuun määrän asemesta.
 

bsb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers& WHUFC
Sori ny vaan,mutta ketä kiinnostaa Göteborgin kisat...

Göteborg on tähän aikaan jo kesäajassa,vaikka sitä ei ehkä keleistä huomaa,mutta ainakin mentaalisesti.
Tukholma on suurempi jääkiekkokaupunki.
SALT LAKE CITY.
Sedinit,Sundin,Lidström......
Freddie Ljungbergistä on ollut joka päivä Euroopan lehdet pullollaan juttua,äijä on Niken mannekiini ja kauhea hehkutus kuninkaalisesta Freddiestä Sveduissa.Miten olisi Suomessa,jos Litti olisi eilen pamauttanut kannun kotiin Liverpoolin paidassa (takatukka kirkkaan punaisena)ja liigamestaruus
olisi vahvasti tulossa SUOMALAISTEN ansiosta Liverpoolille.
Ai niin,Suomi olisi valmistautunut MM-kisoihin loisteliaan helposti menneiden karsintojen jälkeen.Kilpailu kisajoukkueeseen olisi armottoman kova kun Eurooppa olisi pullollaan suomalaispelaajia ja lehtimiesten spekulaatiot siitä parhaimmasta MM-kisajoukkueesta olisi vienyt palstatilan jonninjoutavilta häviölajeilta(kukaan ei edes muistaisi Suomen hiihdon masennustilaa tai jääkiekon väkivaltaisia taklauksia).
Lisää matseja jääkiekon suurmaita,Tanskaa,yms. vastaan luvassa ensi vuonna.
Ei sille vaan voi mitään,että onneksi Suomenlahti pitää maamme
kylmänä pitkään kesäkuulle ja jääpolte nurtsit ruskeana.Tämä kiekkoilun onneksi.Asiat on meillä toisin kuin Ruotsissa,vielä...
 

Afan

Jäsen
Perttu

Viestin lähetti Perttu
Ruotsissa urheilun arvot ovat kohdallaan ja jalkapallo on selkeästi harrastetuin ja seuratuin urheilumuoto.

Jagsin oppipoika vai? Täysin viattomasti ja vailla provosointiaikeita asetut meidän kaikkien yläpuolelle ja kirjoitat oman mielipiteesi yleisenä totuutena. Kerrotko vielä, Perttu, miksi juuri sinä olet pätevä sanomaan, minkä lajin harrastaminen määrittää urheilun arvojen olevan kohdallaan?

Tarkoituksenani ei ollut synnyttää lajien välistä sotaa, vaan ainoastaan herättää keskustelua ja etsiä syitä pieniin yleisömääriin.

Miksi et sitten tehnyt niin?
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Tästä ja muutamasta muustakin aiheesta on tulossa alkuviikosta kolumni, mukana on myös ihan oikean asiantuntijan mielipiteitä asiasta.


Tulossa myös erään suuren suomalaisen kiekkopersoonan haastattelu.. eli pysykää kuulolla.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Itse olen miettinyt samaa asiaa. Tänäänkin ilmoitettiin että "skandinavium" arena olisi ollut täynnä mutta satuin näkemään "pari tyhjää paikkaa katsomoissa. Aiheesta kirjoitti myös pohjalainen ja tässä olisi se juttu. Tässähän puhutaan Ruotsin jääkiekon kriisistä yleensä...

edit: Kokonaisia artikkeileita ei ole luvallista kopioida sellaisenaan. Halutessasi voit laittaa linkin ko. juttuun. t. Flo
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös