Huuhkajat matkalla Saksan EM-kisoihin 2024

  • 137 138
  • 1 075

Barney

Jäsen
Mä ajattelen, että aikalailla hyvä kokoonpano tähän hetkeen. Emmä kyllä tiedä mitä Niskanen Huuhkajille tuo. Joo periaatteessa voi pelata wing-backia, jossa Rive on häntä peluuttanut mutta ei kyllä millää ole riittänyt aikaisemmin. Eli rohkeammin siihen voisi ottaa pelaajan, jolla voisi olla enemmän hyökkäyspäässä annettavaa. Eli Liimatta tai Terho. Tämä on toki jo tosi hifistelyä, koska tuskin Niskanen tulee olemaan kentällä.
Niskanen oli kuitenkin avauksessa siinä näiden karsintojen ylivoimasesti parhaassa ottelussa (kotiottelu Sloveniaa vastaan) ja pelasi erittäin hyvän ottelun. Jos vasemmalle tarvitaan jommassa kummassa ottelussa joku wingback munaravaamaan laidalle, niin ei nykyjoukkueessa oikein parempaa vaihtoehtoa ikävä kyllä ole. Taitotaso Niskasella on rajattu, mutta fysiikka ja asenne riittävät pelaamaan sellaisia koiran rooleja, joihin muista ei oikein ole.

Sitä hyökkäysvoimaa ovat tuomassa nyt kuitenkin jo Pohjapalo, Pukki, Källman, Antman, Jensen, Forss, Håkans ja Taylor. Kahdeksan pelaajaa, joista todennäköisesti vain kolme mahtuu avaukseen, joten penkillä on ihan puhtaasti viisi hyökkäävää vaihtoehtoa. Tuonne vasemmaksi laitapuolustajaksi taas on tarjolla ainostaan heikosti näissä karsinnoissa esiintynyt Uronen ja pari topparia, joten Niskanen tuo ihan erilaisen juoksuvoimaisen vaihtoehdon sinne, mikä tuo valmennukselle yhden taktisen vaihtoehdon lisää.

Liimatta olisi pitänyt mielestäni kutsua mukaan silloin viimeisissä karsintaotteluissa, mutta viime ajat ovat menneet seurajoukkueessa pääosin penkkiä kuluttamalla, joukkueeseen valitut hyökkäyspään pelaajat ovat olleet seurajoukkueissaan vireessä ja U21-maajoukkueella on edessä tärkeät karsintaottelut. Terhon kohdalla odottaisin, että pelaaja murtautuisi ensin takaisin U21-maajoukkueen avauskokoonpanoon. Karsintojen avausottelussa hän oli avauksessa, pelasi todella heikon pelin ja kolme viimeisintä U21-karsintaottelua on avannut vaihtopenkiltä. Galvez noista U21-pelaajista todennäköisesti oli lähimpänä valintaa, mutta en minä näihin otteluihin olisi ketään joukkueeseen valittua pudottanut pois Galvezin tieltä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Palloliitto myy nyt melko edulliseen hintaan jatkokarsintapelin (Puolaa/Viroa vastaan) lippuja. Hinta pompsahtaa normaaliksi Suomi-Wales -pelin jälkeen. Sitä vaan, että mihin peliin tuolla lipulla pääsee jos Suomi ei voita Walesia? Vai onko tämä vähän niinkuin rulettia, että hyvällä säkällä saat halvat liput ja huonolla maksat tyhjästä?

Kuukausiahan tätä Early Owl -hintaa on jo mainostettu. Sama järjestely kuin edellisten EM-kisojen jatkokarsinnassa, eli playoffin hävinneet pelaavat vastakkain ystävyysottelun. Jos Suomi häviää Cardiffissa, eiköhän sieltä loppumarkkinointiin pamahda vielä joku Pukin viimeinen maaottelu tms. tekstinä.
 
Kuukausiahan tätä Early Owl -hintaa on jo mainostettu. Sama järjestely kuin edellisten EM-kisojen jatkokarsinnassa, eli playoffin hävinneet pelaavat vastakkain ystävyysottelun. Jos Suomi häviää Cardiffissa, eiköhän sieltä loppumarkkinointiin pamahda vielä joku Pukin viimeinen maaottelu tms. tekstinä.

Hyvä tietää. Ehkä jo seuraavien EM-karsintojen kohdalla muistan tämän itsekin.
 

MegaForce

Jäsen
Ketkä olisi pitänyt valita ja keiden tilalle?

Joukkueessa ei tällä kertaa mitään yllätyksiä ja parhailla mahdollisilla mennään. Positiivinen tilanne valmennukselle, että tällä kertaa ei ole tarvinnut ottaa mitään lucaslingmaneja mukaan, vaan vähän roolituksista riippuen jokaiselle joukkueeseen valitulle pelaajalle voi tarvittaessa olla käyttöä.
Thomas Lam pelannut kauden Eredivisie-tasolla. Olisin hänet vaihtanut Richard Jenseniin ja Casper Terhon Soiriin. Keskisen ja Galvezin olisin myös nähnyt mielellään valituissa, mutta eiköhän heidän aika tule vielä. En toki osaa sanoa kenen he olisivat korvanneet. Toki nyt puhutaan vaihtopelaajista, mutta tiukassa paikassa näkisin nuo mielummin tulevan kentälle verrattuna kahteen muihun valittuihin.

Niskanen on melko rajallisin taidoin varustettu pelaaja, mutta varmasti jättää kaiken kentälle, jos sinne pääsee. En kuitenkaan laittaisi häntä avaukseen.

Minulla Peltola menee Urosen edelle. Tenho ja Hoskonen melko 50-50 kumman laittaisin avaukseen.
 
Viimeksi muokattu:

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Odotettu nippu, eikä tuota oikeastaan parantaisi kukaan ulkopuolelle jääneistä. Mielenkiintoista nähdä millä formaatiolla Rive lähtee Walesiä vastaan. Neljä topparia + Peltola indikoisi neljän linjaa, jolla itsekin lähtisin, koska etenkin hyökkäyspäähän löytyy useampi hyvässä vireessä oleva ukko tällä hetkellä.

MLS-ukoille tyypillisesti ikkunan ensimmäinen peli on ollut haastava, joten lähtisin hyökkäystä rakentamaan Antman-Pohjanpalo -kaksikon ympärille ja keskikentälle piirretään ensimmäisenä Kamara-Schuller kaksikko. Loput palaset sitten sen mukaan, mennäänkö 4-4-2 vai 4-3-3. F. Jensen ollut hyvässä vireessä bundeksessa, mutta ei oikeastaan koskaan ole kuulunut maajoukkueessa (avaus)kalustoon, joten yllättyisin itse jos nousisi suoraan avaukseen. Oma veikkaus:

Antman-Pohjanpalo-Lod
Kairinen-Schuller-Kamara
Peltola-Ivanov-Hoskonen-Alho
Hradecky
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Thomas Lam pelannut kauden Eredivisie-tasolla. Olisin hänet vaihtanut Richard Jenseniin ja Casper Terhon Soiriin.
Mä oon tästä erimieltä. Riku Jensen on musta ykkösvaihtoehto laitapakiksi Urosen jälkeen. Uronen on pelanut heikosti, mutta Riku Jensen tuo puolustuvamman vaihtoehdon. @Barney perusteli minulle miksi Niskanen on kokoonpanossa niin samasta syystä Soiri sitten taas on eikö Terho. Terholla ei riitä puolustussuuntaan vielä ainakaan. Soiri on sitä pelanut. On parantanut Klubissa ollessaan. Mutta syy miksi hän on, että noita laitapakkeja/wingbackkeja ei vaan ole.
Minulla Peltola menee Urosen edelle. Tenho ja Hoskonen melko 50-50 kumman laittaisin avaukseen.
Mulla Peltola ei mene vielä avaukseen, mutta on hyvä vaihtoehto vaihdota tulemaan. Riippuen sitten mikä on tilanne ja mitä halutaan tehdä. Hoskonen on myös Tenhoa edellä. Ivanov - Hoskonen täydeäntää hyvin toisiaan toppareina.
Antman-Pohjanpalo-Lod
Kairinen-Schuller-Kamara
Peltola-Ivanov-Hoskonen-Alho
Hradecky
Mä tästä ite vaihtaisin Peltolan Jenseniin tai Uroseen. Myös Lodin vaihtaisin Forssiin niin hyökkäyksessä on tulivoimaa enemmän. Lod on kuitenkin sellainen nallipyssy. Siitä mistä ehdottmasti olen samaa mieltä, että Kairinen, Schüller ja Kamara kaikki kolme pitää olla avauksessa.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mä tästä ite vaihtaisin Peltolan Jenseniin tai Uroseen. Myös Lodin vaihtaisin Forssiin niin hyökkäyksessä on tulivoimaa enemmän. Lod on kuitenkin sellainen nallipyssy. Siitä mistä ehdottmasti olen samaa mieltä, että Kairinen, Schüller ja Kamara kaikki kolme pitää olla avauksessa.
Peltola on itselle selvä valinta avauksessa, etenkin kun Urosen taso ollut hienoisessa laskussa viime vuosina. Jensenillä on toki kokoa, mutta tuntuu että sen 1-2 vaarallista menetystä antaa joka pelissä. Peltolaa pidän varmempana vaihtoehtona, etenkin kun oikealla on hyökkäävämpi vaihtoehto Alho.

Lod oli tuossa se viimeinen ruutu jota itsekin mietin, mutta lopulta tuntui luontevimmalta vaihtoehdolta tuohon. Antman tainnut pelata seurajoukkueessa enemmän oikealla, mutta maajoukkueessa taas vasemmalla. Forssilla hieman sama tilanne kuin F. Jensenillä, eli sen verran vähän tullut aiemmin vastuuta maajoukkueessa, joten en usko että näin tärkeään peliin nousisi suoraan avaukseen. Sinänsä tilanne toki hyvä, että penkiltä on heittää vielä Pukki, Taylor, Jensen, Forss, Källman ja Håkans. Oikeastaan kun edellisen lauseen lukee, niin alkaakin vaikuttaa että formaatio tulee olemaan 4-4-2, jossa Antman ja Lod pelaisi laidoilla ja piikissä Jolle ja Pukki/Jensen/Forss.
 

Barney

Jäsen
Lähes ainahan Rivellä on joku yllätys avauskokoonpanossa ja vaikka omissa toiveissa on topparipari Ivanov-Hoskonen, niin vähän aavistelen että Ivanovin viereltä voi löytyä myös Tenho. Tätä tukisi se, että Tenho pelasi varsin onnistuneen pelin Ivanovin vierellä Pohjois-Irlantia vastaan. Rive ja Nure olivat tehneet vastikään pienen kiertueen pohjoismaissa, kun he kävivät ensin Tanskassa vierailemassa Antmanin ja hänen seuransa luona, minkä jälkeen Ruotsissa vierailemassa Tenhon ja Schullerin joukkueessa. Joku tarkoitus tuollakin reissulla todennäköisesti oli näitä tulevia otteluita varten.

Wales nyt lähtee todennäköisesti sillä 3-4-2-1 muodostelmalla otteluun, joten valmennus haluaa varmasti, että Suomella on aina vähintään kolme pelaajaa puolustamassa tuota Walesin nopeaa hyökkäyskolmikkoa vastaan. Piirretään se joukkue sitten paperilla mihin tahansa muodostelmaan, niin tuo on kuitenkin todennäköisesti se lähtökohta. Alho on vakiinnuttanut paikkansa oikealle, joten todennäköisesti se tarkoittaa että vasemmalla avaa Peltola/Jensen selvästi puolustavammassa roolissa.

Avaukseen voidaan varmoina niminä laittaa oikeastaan vain Luke, Ivanov ja Alho. Käytännössä muiden pelaajien paikka avauksessa riippuu valitusta taktiikasta. Pyritäänkö hallitsemaan palloa ja saada sitä karsinnoissa puuttunutta laatua hitaisiin hyökkäyksiin? Pyritäänkö puolustamaan tiiviisti ja hyökkäämään laadukkailla nopeilla vastahyökkäyksillä? Koitetaanko saada keskikenttä haltuun kolmella keskikenttäpelaajalla vai panostetaanko enemmän laidoilta puolustamiseen ja hyökkäämiseen, jolloin yksi kolmikosta Kamara-Schuller-Kairinen joutuu penkille?

Jos hyökkäyspelin keskiössä on vastahyökkäykset, niin avauksessa voi hyvin olla esimerkiksi Källman. Jos taas halutaan hallita palloa ja hyökätä hitaasti, niin Lod on pakko olla avauksessa. Jos halutaan saada puolustavampi vaihtoehto ravaamaan vasenta laitaa, niin Niskanen voi olla avauksessa. Jos halutaan saada vasemmalta enemmän hyökkäystehoja samalla riskeeraten puolustamista, niin vasemmalla avaa todennäköisesti Antman.

Avauskokoonpano tulee sitten aika paljon kertomaan jo ennakkoon Suomen tavoitteista ja pelitavasta Walesia vastaan. Isoin toive itselläni on se, että Lod avaa, sillä vaikka edellisten EM-karsintojen jälkeen olenkin miestä paljon kritisoinut, niin aika vähän on muilta Suomen pelaajilta nähty hyökkäyskolmanneksella niitä puolustusta puhkovia syöttöjä. Jos toisella laidalla on Antman haastamassa ja toisella laidalla Lod tekemässä peliä, niin ainakin paperilla tuo näyttäisi mielestäni yllättävänkin vaaralliselta yhdistelmältä. Kärkeen vielä tulikuuma Jolle ja vaihdosta sitten tuore Pukki, niin ei tuo huonolta näyttäisi.
 

MegaForce

Jäsen
Todennäköisesti Wales tulee antamaan Suomelle palloa ja luottaa itse vastahyökkäyksiin nopeilla laidoillaan ja keskityksiin Kieffer Moorelle. Tarkkana saa olla myös Brennan Johnsonin ja Daniel Jamesin kanssa.

Pelissä haluan paljon veroja Suomelta maalia kohti. Walesilla on heikohko, ilman tuntumaa pelaava maalivahti. Voidaan hyvin yllättää.
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Barney tyhjensi pajatson omien aatosten osalta. Suurien linojen osalta näen tilanteen samalla tavalla.

Tosiaan Miro Tenho lienee aika lähellä avauspaikkaa. Djurgårdenissa on nyt tullut neljä 90-minuuttista peräjälkeen, joissa kertaakaan ei ole verkko omissa heilunut. Sen sijaan Tenho käynyt vielä yhden maalin itse tekemässä vastustajan maaliin. Tenholla myös takana maajoukkueessa loistava ottelu Pohjois-Irlantia vastaan, jossa pelasi vahvasti. Mutta Hoskonen toki myös hyvä vaihtoehto ja loppujen lopuksi päädytään sitten Tenhoon tai Hoskoseen, niin aika samantasoisista pelaajista puhutaan. Tenholla tuntuu vain tällä hetkellä olevan parempi "momentum".

Laitapakkien (laitapakki termi pitää nyt sisällään myös wingbackit, joille ei suomen kielistä vastinetta löydy?) osalta korostaisin sitä, että laitapakilla on kyky pitää leveys ja juoksuvoimaa pitäisi löytyä. Tällöin Niskanen ja Alho ovat mielestäni parhaat vaihtoehdot. Alho nyt selkeä valinta muutoinkin, Niskasta puoltaa aiempien seikkojen lisäksi, että pelaa kuitenkin fyysisessä kaksinkamppailusarjassa ja sitä peliä Waleskin tarjonnee. Valitettavasti Suomen laitapakkien taso on sellainen, että Ilmari Niskanen on relevantti vaihtoehto avaukseen. Peltolan tai Richard Jensenin juoksuvoima laidalla ei välttämättä ole riittävä.

Yllätyksekseni itse päätyisin tässä viiden alakertaan, jossa Tenhon ja Ivanovin lisäksi Peltola olisi mukana. Peltolan olisi myös tarkoituksena nousta hyökätessä avustamaan keskikenttää, jossa sitten Kamara ja Kairinen jatkavat pelin avaamista. Eli hyökätessä Suomi olisi muodossa 4-3-3 tai 4-3-2-1, jos haluaa viilata pilkkua. Fredrik Jensen ja Antman laidoille, Pohjanpalo keskelle hyökkäämään. Jos ja kun Pohjanpalo otetaan kentältä pois pitää myös Kanervan ymmärtää se, että pääpelivoimaa lähtee hänen mukanaan myös reilusti kentältä pois. Varsinkin johtoasemassa Pohjanpalon pääpeliosaaminen molemmissa kenttäpäädyissä voi olla tärkeä taito, kun puhutaan niin Walesin erikoistilanteiden puolustamisesta kuin myös omasta pelin avaamisesta, jossa Pohjanpalo olisi oiva target.

Mutta kyllä tässä jo kiima kasvaa, Wales on todella kova nippu, mutta voitettavissa ehdottomasti.
 
Viimeksi muokattu:

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Normaaleihin karsintapeleihin nähden tässä tulevassa ikkunassa on poikkeuksellista se, että otteluiden välillä on 5 päivää, kun ensin pelataan torstaina ja seuraava peli, toivottavasti finaali, on vasta tiistaina. Ottelusuunnitelmassa täytyy huomioida myös se, että jatko-ottelun ja rangaistuspotkukilpailun mahdollisuus on suuri ja vetäjiä täytyisi olla kentällä vielä tuolloin. Itse ainakin haluan, että ainakin Pukki on ampumassa mahdollisessa pilkkuskabassa ja uskon, että Rivekin näin ajattelee. Normaalissa karsintapelissä Rive saattaisi laittaa Pukin yhä avaukseen, mutta uskon, että pilkkuskaban mahdollisuuden vuoksi Pukkia otetaan sisään vasta 60+ minuuteilla. Pohjanpaloa tarvittaisiin pilkkuskabassa myös, mutta hän saattaisi olla 120 min kunnossa. Pohjanpalon pitäisi kuitenkin olla joka tapauksessa varma aloittaja juuri nyt.

MLS-pelaajien aikaeron kanssa on juuri nyt normaalia pienempiä haasteita kun USAssa on jo siirrytty kesä-aikaan ja ottelukin pelataan GMT-aikavyöhykkeellä. Usan Itärannikon aikaero Walesiin, johon MLS-pelaajat oletettavasti suoraan saapuvat, on tällä hetkellä neljä tuntia. Kaikilla MLS-pelaajilla on peli lauantaina, Peltolalla ja Taylorilla Washingtonissa (aikaero 4h), Urosella Nashvillessä (5h) ja Pukilla ja Lodilla Minnesotassa (5 h). MLS-pelaajien aikaeron kanssa ei koskaan ole optimi tilanne, mutta tällä hetkellä siis huomattavasti helpompi kuin vaikka viime syksynä Kazakstan vieras-ottelussa. Muistaakseni myös jokunen vuosi sitten oli se tilanne, että Lod pelasi su-ma yönä Los Angelesissa ja torstaina Tampereella.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Casper Terhon Soiriin.
Laitahyökkääjä Wingbackin tilalle? Terho wingbackiksi kokeilemaan ja A-maajoukkuedebyytti tällaiseen paikkaan? Joo o. Jos Terho olisi mukana, tarkoittaisi se esimerkiksi Taylorin, Håkansin tai Forssin pudottamista, ei Soirin.
 

MegaForce

Jäsen
Laitahyökkääjä Wingbackin tilalle? Terho wingbackiksi kokeilemaan ja A-maajoukkuedebyytti tällaiseen paikkaan? Joo o. Jos Terho olisi mukana, tarkoittaisi se esimerkiksi Taylorin, Håkansin tai Forssin pudottamista, ei Soirin.
Mielestäni Belgian liiga ja Eurooppa liiga menee Romanian penkin edelle. Kyse on vaihtopelaajasta, joka vaihdettaisiin vasta 80-90 minuutilla. Johtoa puolustaessa Soiri on ehkä varmempi vaihtoehto, mutta jos tarvitsemme epätoivoisesti maalia, ja syystä tai toisesta Taylor, Håkans tai Forss ei ole käytettävissä (Håkansin Norjan divari ei vakuuta, vaikka pelasi hienot karsinnat) laittaisin mielummin Terhon kentälle, lisäksi tasatilanteessa tuleva jatko-ottelu paljon mielummin Terhon kanssa.

Soiri on valitettavasti hieman vanhoilla näytöillään mukana, ymmärrän sen periaatteessa, mutta kokeleisin rohkeasti mielummin jotain muuta. Nyt kun Soiri ratkaisee Suomen kisoihin, olen enemmän kuin mielelläni väärässä. :)

Joka tapauksessa hienoa ja kutkuttavaa aikaa Suomi-jalkapalloilun kannalta elämme. Tässä itselläni kiima on jo tukevasti nousussa, haluan nähdä jotain tälläistä.



 
Viimeksi muokattu:

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
mutta kokeleisin rohkeasti mielummin jotain muuta.
Ymmärrän, mutta tämä ei ole oikea paikka kokeilla A-maajoukkuedebytantteja. Varsinkaan, kun Terhon rooliin löytyy jo aika reippaasti valmiimpia pelaajia. Terhon, Keskisen, Liimatan etc. aika koittaa syksyllä.
 

MegaForce

Jäsen
Ymmärrän, mutta tämä ei ole oikea paikka kokeilla A-maajoukkuedebytantteja. Varsinkaan, kun Terhon rooliin löytyy jo aika reippaasti valmiimpia pelaajia. Terhon, Keskisen, Liimatan etc. aika koittaa syksyllä.
Mielestäni taas kovassa paikassa lupaava pelaaja on todennäköisesti parhaimmillaan.
 

MegaForce

Jäsen
Ottelusuunnitelmassa täytyy huomioida myös se, että jatko-ottelun ja rangaistuspotkukilpailun mahdollisuus on suuri ja vetäjiä täytyisi olla kentällä vielä tuolloin. Itse ainakin haluan, että ainakin Pukki on ampumassa mahdollisessa pilkkuskabassa ja uskon, että Rivekin näin ajattelee.
Samaa mieltä. Kuitenkin jos pilkkuihin mennään, uskon Suomen olevan vahvoilla ihan sen takia, että meillä on (lähtökohtaisesti) paljon parempi ja kuumempi maalivahti. Olisi hienoa jos Wayne Hennessey olisi silloin ottavana osapuolena Suomen menossa otteluparista jatkoon.

Rive sanoi 11 ystävää podcastissa, että Pukki olisi todennäköinen rankkarinvetäjä, joka viittaa siihen mitä kirjoitit. Pohjanpalo jaksaa varmasti 120 minuuttia tarvittaessa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Rara

Barney

Jäsen
Ihan hemmetisti asioiden edelle menemistä, mutta miten näkisitte Suomen rankkariampujat tuossa tilanteessa?

Pukki ja ketkä muut?
Pukki, Pohjanpalo ja Forss ovat aika selkeitä nimiä, kun ovat vetäneet tälläkin kaudella seurajoukkueessa pilkkuja. Näiden lisäksi Källman on vetänyt ihan hyvällä prosentilla aiemmin urallaan pilkkuja sisään. Taylor on laukonut pilkkuja vuosia sitten, mutta aika huonolla prosentilla.

Muiden osalta otanta on vain yksittäisiä pilkkuja, joten loput valinnat menisivät varmaan aika pitkälti sen perusteella, että mikä on pelaajien fiilis ja kuinka harjoituksissa on pilkut uponneet. Epäilisin, että tyrkyllä on ainakin Kairinen, Schuller ja Ivanov.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Pukki, Pohjanpalo ja Forss ovat aika selkeitä nimiä, kun ovat vetäneet tälläkin kaudella seurajoukkueessa pilkkuja. Näiden lisäksi Källman on vetänyt ihan hyvällä prosentilla aiemmin urallaan pilkkuja sisään. Taylor on laukonut pilkkuja vuosia sitten, mutta aika huonolla prosentilla.

Muiden osalta otanta on vain yksittäisiä pilkkuja, joten loput valinnat menisivät varmaan aika pitkälti sen perusteella, että mikä on pelaajien fiilis ja kuinka harjoituksissa on pilkut uponneet. Epäilisin, että tyrkyllä on ainakin Kairinen, Schuller ja Ivanov.
Näistä se varmasti koostuisi. Alho nousee aika nopeasti mieleen myös vaihtoehtona. Noh sehän sen lopulta ratkaisee ketkä on edes kehissä 120 minuutin jälkeen, jos sinne saakka mennään.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Tällöin Niskanen ja Alho ovat mielestäni parhaat vaihtoehdot. Alho nyt selkeä valinta muutoinkin, Niskasta puoltaa aiempien seikkojen lisäksi, että pelaa kuitenkin fyysisessä kaksinkamppailusarjassa ja sitä peliä Waleskin tarjonnee. Valitettavasti Suomen laitapakkien taso on sellainen, että Ilmari Niskanen on relevantti vaihtoehto avaukseen.
Niin, Brennan Johnsonin erityisominaisuudet on nopeus ja erinomainen kyky ohittaa puolustaja 1v1-tilanteessa. Immi Niskanen on ihan sympaattinen työhevonen, mutta en missään nimessä haluaisi kyllä häntä nähdä Johnsonia vastassa. Johnsonin heikkous on huonot viimeiset ratkaisut, mutta Niskasta vastaan niitä tod.näk pääsisi sen verran kokeilemaan, että joku ratkaisu onnistuisi.
Itse pistäisin Jere Urosen sinne, jos ei hän ole täysin yksijalkainen tällä hetkellä. Hän on kuitenkin puhdas laitapuolustaja, jolla terveenä nopeus riittää.
 

MegaForce

Jäsen
Joel Pohjanpalo näkee tällä hetkellä erittäin leveän maalin. Eiköhän hän ole avauksessa, iso luotto että ainakin Wales kaatuu.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Nyt voisi sen Terhon nostaa ihan ykkösmiehistöön. Forssin tulo mukaan myös Huuhkajiin. Mä sinällään ymmärrän Tayloria, kun taistelelee peliajasta MLS:ssä. Ei myöskään kuulu Riven suosikkeihin ja tuskin olisi ollut avauksessa. Mutta onhan tää harmi , kun hyvä vireinen Taylor kyllä tuo vaaraa hyökkäykseen. Olisi myös noihin erikoistilanteisiin hyvä lisä. Nyt varmaan nähdä Lod potkimassa niitä stadionin parkkipaikoille. Mutta ei tää jatkopaikka häneen kaadu. Sen verran paljon on hyökkäysvoimaa vielä hyökkäyksessä yhä. Myös penkillä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Nyt voisi sen Terhon nostaa ihan ykkösmiehistöön. Forssin tulo mukaan myös Huuhkajiin. Mä sinällään ymmärrän Tayloria, kun taistelelee peliajasta MLS:ssä. Ei myöskään kuulu Riven suosikkeihin ja tuskin olisi ollut avauksessa. Mutta onhan tää harmi , kun hyvä vireinen Taylor kyllä tuo vaaraa hyökkäykseen. Olisi myös noihin erikoistilanteisiin hyvä lisä. Nyt varmaan nähdä Lod potkimassa niitä stadionin parkkipaikoille. Mutta ei tää jatkopaikka häneen kaadu. Sen verran paljon on hyökkäysvoimaa vielä hyökkäyksessä yhä. Myös penkillä.

On se kuitenkin ollut useamman matsin avauksessa nytkin karsinnoissa, pelannut ylipäätään seitsemässä pelissä kymmenestä ja kun oletuksena tässä voidaan pelata 240 minuuttia jalkapalloa, ei Suomella tuon pelipaikan pelaajia liikaa ole. Kolmessa viimeisessä maaottelussa 1+1. ”Tähtihyökkääjä” on tietysti otsikkona peruspaskalehtipelleilyä, mutta merkittävä rotaatiopelaaja, joka aivan varmasti olisi pelannut jommassakummassa matsissa ainakin siinä tilanteessa, että Stadikalla pelataan EM-paikasta.

Ei mahda tarvita Halssilan miehen odottaa enää maajoukkuekutsua, kun ei tällainen vähäpätöinen jatkokarsinta kiinnosta. Eikä tässä ole tietenkään kyse siitä, kaatuuko mikään häneen tai ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös