HPK kaudella 2016–2017

  • 469 933
  • 2 434

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
No jos näin on niin voidaankin jo alkaa aukoa ranteita ensi kauden osalta. Manninen-Paajanen-Palve-Keränen olisi todella riskialtis sentteriosasto, sillä todennäköisesti Palve ei ole liigatasolle edes näennäinen sateentekijä vaikka potentiaalia on. Tässähän on ihan jo tutuksi tulleen oranssin fiaskon ainekset ilmassa.

Juuri näin. Aivan liikaa kysymysmerkkejä olisi, jos sentterinelikko olisi tuo. Tarvitaan selkeä johtaja. On se sitten Viitaluoma / Kapanen tai kuka tahansa muu kova.

Kuluneella kaudella pakisto oli täysin sen varassa, että nuoret pelaajat nostaa tasoaan reilusti, mutta kuinka kävi? Senttereiden osalta en halua samanlaista arpapeliä nähdä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kyllähän Palvessa isoin "ongelma" on (jos on), ettei omaa mitään sellaista "kykyä" mitä joku muu ei jo omaisi. Mestikseen riittävä liike, ei tarkoita samaa Liigassa, laukaus ei ole tasoa sikaranne, pelisilmä on ihan hyvä, mutta ei nyt mielestäni täysin maaginenkaan, syöttötaitokin on vain sarjassa hyvä. Tarkoitan siis lähinnä sitä (no pun intended.) että se on paljon vaikeampi ponnistaa Mestiksestä Liigaan, jos olet vain keskimäärin hyvä pelaaja, kuin jos omaisit aivan jäätävän kudin, tai olisit aivan pärskeleen nopea. Palve on hyvä pelaaja, omaa hyvän pelisilmän jne. mutta kun on kaikessa aika hyvä, mutta ei missään erinomainen, niin se taistelu voi olla aika kova saada se jalansija Liigassa. Siellä kun on käytännössä kaikkien se perustaso jo pykälää korkeammalla kuin Mestiksessä ja se hyvä ei vain riitä. En siis tarkoita teilata Palvea, ehdottomasti hyvä haku, vähän vain epäilen, että niinköhän sieltä kuoriutuu Liigatasolle loistavaa pelaajaa. Tavallaan tuo Forsellin piste-ennätys kertoo asiasta paljon siinäkin oli kokonaisvaltaisesti loistava pelaaja, Mestikseen, mutta ei vain tarpeeksi kova, millään osa-alueella, Liigaan. Palve on toki vielä nuori ja voi hyvinkin ottaa kehitysaskelia, mutta niitä kyllä myös vaaditaan.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Tuo nelikko herättää enemmän kysymyksiä kuin tyytyväisyyttä. Helvetin iso riski lähteä tuolla nelikolla kauteen ja tässä on muutenkin liian pitkään menty vajavaisella sentteristöllä. Rosteri huutaa Viitaluoman ja Kapasen kaltaista peliä rauhoittavaa sekä rakentavaa sentteriä.
Tottakai se herättää kysymyksiä, kuten olettaa sopii 1.6 miljoonan pelaajabudjetilla. Itse vain näen tällä hetkellä puolustuspään tulivoiman, kiekollisuuden ja laituriosaston maalintekovoiman suurempana kysymyksenä. Kiekollinen, hyvin laukova ja tehoja tekevä puolustaja on aivan pakko löytää (Jokela ei ole enää sinne päinkään!).

Samoin tulosta tekeviä laitureita pari kappaletta. Janne Lahti on jo sinnepäin, mikäli tulee, muuten on tosi hiljaista. Koivisto, Hopponen, mahdollisesti puolivaloilla pelaava Miettinen.. Melkoista. Somervuoren jatkosopimus ei kerro mistään muusta kuin urheilupuolen osaamattomuudesta. Mihin rooliin häntä 100 tonnin liksalla oikein kaavailtiin? Ja jos Virtanen sen maksaa, miksi juuri Eero?

Mikäli Palve, Keränen, Suhonen ja Turtiainen saapuvat, pidän näitä hyvinä hankintoina. Edullisia, potentiaalisia ja oikein roolitettuina hyviä Liigapelaajia. Mutta sitten tämä pakonomainen tarve kotiuttaa vanhoja, yli 34v kerholaisia. Miettinen ja Hahl ovat seuralegendoja, mutta huolellinen lääkärintarkastus olisi ollut pojille paikallaan viime keväänä. Nyt valitettavasti maksettiin aivan tyhjästä. Lisää on ilmeisesti tulossa Lahden ja Jokelan muodossa. Jäikö joku muu mainitsematta?

On siellä hyvääkin, mutta väkisin vähän sekava kuva tästä jää. Mitä todella haetaan? Ja kuka hakee? Onko tulevalle urheilutoimenjohtajalle vielä puoleen vuoteen tarvetta, kun jengi ensi kaudeksi on jo kasattu vt. toimarin ja oto. pelaajakoordinaattorin voimin. Pennasen siunauksella tietty.

Edit: Ai niin, voittava maalivahti pitäisi löytää.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Manninen-Paajanen-Palve-Keränen olisi todella riskialtis sentteriosasto.
Näistä kaksi on parhaimmillaan laituri ja yksi on Mestis-arpa, joten ainoastaan Paajanen on ns. varma kaveri. Ja hänelläkin on alla vasta yksi sellainen kausi, jolla häntä voi kutsua kahden ensimmäisen ketjun sentteriksi. Pieni kysymysmerkki on Paajanenkin sen suhteen, pystyykö pitämään saman tehotahdin yllä. Varma tekijä puolustussuuntaan, mutta onko hyökkäyssuuntaan kakkosketjun tasoa?
 

HUMPPAJUGEND

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uus-Lavolan Peli-Pojat
Nelikko Manninen-Paajanen-Palve-Keränen on mielestäni ihan pätevä ottaen huomioon a) pelaajabudjetin rajallisuuden ja b) sen, että veskareihin ja pakistoon upottaisin Kerhon tapauksessa itsekin ihan jonkun verran kapitaalia. Tuo sentteristö riittää, jos säästyneillä pennosilla saatte naarattua kovan luokan sentterilaiturin, joka tukee esim. Mannisen urakkaa. Ihmettelen vain, mihin perustuu tämän sentteristön surkuttelu, kun kahta kärkiketjua kuitenkin on kipparoimassa yli 30 pisteen pelaajat ja lisäksi Mestiksen paras pelaaja on antamassa tulitukea, näyttöjä ja takapainetta kolmosketjussa. Ikäähän noilla ei paljon ole, mutta ainakin jalka liikkuu. Ilmeisesti laituripuolelle oli sitä kokemusta tulossa sitten keskikaistankin edestä, eikö?
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Eihän se nyt varsinasta surkuttelua ole, mutta faktahan on se, että Manninen on laidassa ollut parempi kuin sentterinä ja vaikka Paajasen läpimurtoa tässä on odoteltu, ei ole ihan takeita vielä ehjästä suorittamisesta tuolla tasolla millä viime kaudella pelasi. Palve sitten on villikortti millä voi tulla huikeita tuloksia tai sitten kohtuullisen komea pannukakku. Keränen nelosen keskellä on ihan ok, mutta sekin mies on parhaat pelinsä pelannut laiturina.

Toki jos tässä saataisiin sitten todella kovan luokan laitureita joukkueeseen, voisi näilläkin lähteä koittamaan mutta kyllä joukkueen pitäisi olla keskeltä vahva. Tokihan kun huhuissa liikkuu Kapasta ja Viitaluomaa, olisi pettymys jos keskelle ei tulisi kovan profiilin hankintaa.
 

Ralph

Jäsen
Tuo sentteristö riittää, jos säästyneillä pennosilla saatte naarattua kovan luokan sentterilaiturin, joka tukee esim. Mannisen urakkaa.

Sehän on Sakari Manninen itse. Mielummin laadukas kahteen suuntaan pelaava sentteri ja Manninen menee sinne laidalle.

Ihmettelen vain, mihin perustuu tämän sentteristön surkuttelu, kun kahta kärkiketjua kuitenkin on kipparoimassa yli 30 pisteen pelaajat ja lisäksi Mestiksen paras pelaaja on antamassa tulitukea, näyttöjä ja takapainetta kolmosketjussa.

Mainittu jo syy. Ykkös- ja nelossentteri ovat parhaimmillaan laitureina sekä kolmossentteri on täysin kirjoittamaton kortti Liigaan. Ja kakkossentteri on pelannut vasta yhden kauden kakkossentterin tasolla, joten riskejä on siinäkin ilmassa.

Lisäksi tuo ei vaadi kuin yhden loukkaantumisen ja keskelle pitää laittaa... Teemu Karjalainen? Vai kuka? Antti Miettinen on terveenä ja pääsee taas sentteriksi?
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Kyllähän nuo Sportin twitter-vihjeet vahvasti Vililtä vaikuttavat. Noh, pian se nähdään. Eipä siinä mitään, etenkin jos se Lalli kotiin palaisi. Ja yksi syy tähän varmasti löytyisi herran omasta kodista eli ei olisi niin pitkiä pelireissuja jne.

Kaikkihan sen myös tiedostavat, että Kapasella myydään enemmän lippuja kuin Vilillä. Huomattavasti parempi vaihtoehto siinä mielessä ainakin. Ja olisihan Lalli edelleen kova vahvistus/hankinta liigaan. Siinä olisi yv. pelinrakentaja ja näin olisi yhteen Kapanen ja toiseen Manninen.

Jos ei Kapanenkaan tule niin silloin tosiaan toivon Kerhon satsaavan laituriosastoon sekä puolustukseen, kuten täällä ovat muutkin todenneet.

Sääli muuten, että Viedenskyllä on sopimus ensi kaudesta. Sopisi hyvin mukaan.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Eli Viitaluoma meni 2v diilillä Vaasaan. Jos @Rolf Paski juttu pitää paikkansa niin Kapanen olisi tuloillaan sit meille

Katsotaan mitä kevät tuo tullessaan... :D

Edit: Enpä olisi missään vaihessa uskonut, että Kerho sanoo Viitaluoman tasoiselle äijälle, että ei kiitos tällä kertaa ja silti hymyilyttää :D
 
Viimeksi muokattu:

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kyllä 10/10 tilanteesta valitsen Kapasen ennen Viitaluomaa, erinomainen pelaaja toki, mutta kyllä tässä monta muutakin arvoa Kapanen toisi mitä Vilitä ei saa. Molemmat todellisia johtajia ja hyvin mahdollista, että Viitaluoma tekee kovemmat pisteet, lippuja Kapanen silti myy enemmän.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kyllä minäkin Kapasen ottaisin ehdottomasti ennen Viitaluomaa, mutta tarkoittaako tämä nyt sitä, että saadaan Kapanen vai eikö vaan saatu kumpaakaan? Kuka tietää...

Edit: Niin ja mistä sitä tietää onko Kerho edes yrittänyt hankkia Viitaluomaa tai Kapasta ensi kauden joukkueeseen?
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Katsotaan mitä kevät tuo tullessaan... :D

Edit: Enpä olisi missään vaihessa uskonut, että Kerho sanoo Viitaluoman tasoiselle äijälle, että ei kiitos tällä kertaa ja silti hymyilyttää :D

Ketä hymyilyttää ja miksi? Minua ei vielä hymyilytä yhtään, pikemminkin hermostuttaa.

Onko Rolf Paskilla salattua tietoa, vaiko onko kyseessä vain Paskin huhu, jonka täältä saa lukea? Rohkenisiko täällä udella yhtään huhun taustoja?
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joka tapauksessa puolustus kaipaa kelpo yv-pelotetta.

Elite Prospectsin mukaan Kristian Näkyvä saattaisi olla lähdössä joukkueestaan. Huhut vievät Ruotsiin, mutta nyt olisi ehkä sauma iskeä välistä ja kiinni. Ehkä HPK:lla olisi jopa pieni oikotiekin tarjolla: Näkyvä on pelannut Saroksen seurakaverina Milwaukeessa tämän kauden.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Paskin huhut oli Pennanen siinä vaihessa kun suurin osa tällä palstalla puhu Tuokkolasta ja Kerttula kun muut puhu Toivolasta. Voihan olla, että mustetta ei lopulta tulekaan paperiin kuten Kerttulan tapauksessa. 29.4 tuo viimeistään nähdään tai varmaakin jo ensi viikolla (12.4.) kun Jokerit julkistaa sopimuksia. Minä kun en allekirjoitettuja sopimuspapereita ole päässy näkemään.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Paskin huhut oli Pennanen siinä vaihessa kun suurin osa tällä palstalla puhu Tuokkolasta ja Kerttula kun muut puhu Toivolasta. Voihan olla, että mustetta ei lopulta tulekaan paperiin kuten Kerttulan tapauksessa. 29.4 tuo viimeistään nähdään tai varmaakin jo ensi viikolla (12.4.) kun Jokerit julkistaa sopimuksia. Minä kun en allekirjoitettuja sopimuspapereita ole päässy näkemään.

Kiitos riittävästä vastauksesta. Elämme siis toivossa.
 

Ralph

Jäsen
Elite Prospectsin mukaan Kristian Näkyvä saattaisi olla lähdössä joukkueestaan. Huhut vievät Ruotsiin, mutta nyt olisi ehkä sauma iskeä välistä ja kiinni. Ehkä HPK:lla olisi jopa pieni oikotiekin tarjolla: Näkyvä on pelannut Saroksen seurakaverina Milwaukeessa tämän kauden.

Näkyvä pelasi Luleåssa viimeksi viime kaudella, joten onhan sielläkin toistakymmentä tuttua pelaajaa, jotka voivat "suositella Luleåta". Lisäksi Luleån, Frölundan ja Linköpingin (joihin Näkyvää huhutaan) johto voi suositella isoa rahapussia. Ei HPK:lla ole asiaa tämän tason hankintoihin.

Joku ylivoimaekspertti viivaan olisi kyllä kiva, mutta tiedä sitten riittääkö budjetti ja onko Teemu Suhonen tämä ylivoimamies, jos edes on tulossa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Viitaluoman kohdalla en tiedä voiko puhua yrittämisestä kun huhujen mukaan oli ns. varasuunnitelma.

Toivottavasti ei kaynyt kuin Jarvisen kanssa. Kohta sen nakee, mutta odottavan aika on piiiiitka. Tiistaina kun Jokerit julkaisisi Kapasen jatkon, niin voi sita vitutuksen maaraa. Tai ei tieda vaikka siella olis plan b saatu haaviin ja Viitaluoma olisi ollut vasta c, mutta mista naista tietaa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kyllä 10/10 tilanteesta valitsen Kapasen ennen Viitaluomaa, erinomainen pelaaja toki, mutta kyllä tässä monta muutakin arvoa Kapanen toisi mitä Vilitä ei saa. Molemmat todellisia johtajia ja hyvin mahdollista, että Viitaluoma tekee kovemmat pisteet, lippuja Kapanen silti myy enemmän.
Minä väitän että se myy eniten lippuja, kenen johdolla joukkue pärjää paremmin.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Tässä kun miettii näitä tietoja/huhuja niin tuli mieleen seuraava:

1. Vili oli varasuunnitelma Lallia varten eli nyt sitten Lalli palaa kotiin.
2. Kumpikaan em. ei tule, jolloin kyseessä on joku muu.

Onko mahdollista että tämä joku muu on jo aiemmin huhuiltu toinen Ville Ruotsin liigasta? Vain oliko siinä edelleen joku veroitukseen liityvä ongelma, ettei
sen takia ole mitenkään mahdollista?
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos tätä hyökkäystä jotenkin yrittäisi purkaa kentiksi näiden kaikkien huhujen ja mutujen perusteella niin....

Lahti - Kapanen - Davis/Puustinen
Somervuori - Paajanen - Manninen
Koivisto - Palve - Turtiainen
Hopponen - Keränen - Valtonen
Ruokonen - Monto/junnu - Tuulola

Tässä skenaariossa Miettinen ja Hahl lopettaisi uransa loukkaantumisiin. Lisäksi on pyöritelty aiemmin koodinimeä Ruotsalainen jossain vaiheessa, jos olisi hyökkääjä niin voisi lähtökohtaiseti tiputtaa tässä viritelmässä Turtiaisen neloseen ja ottaisi paikkansa kolmosen laidalta.
 

J.Petke

Jäsen
Onko mahdollista että tämä joku muu on jo aiemmin huhuiltu toinen Ville Ruotsin liigasta? Vain oliko siinä edelleen joku veroitukseen liityvä ongelma, ettei sen takia ole mitenkään mahdollista?

Buffalo Sabresilta kolahtaa tilille joka vuosi 1,2 miljoonaa dollaria vuoteen 2020 asti @iltalehti. Eikös tuo katsottaisi nimenomaan veronalaiseksi tuloksi Suomessa? Jenkeistä en tiedä maksaako Leino tuosta sinne veroa vai ei.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Buffalo Sabresilta kolahtaa tilille joka vuosi 1,2 miljoonaa dollaria vuoteen 2020 asti @iltalehti. Eikös tuo katsottaisi nimenomaan veronalaiseksi tuloksi Suomessa? Jenkeistä en tiedä maksaako Leino tuosta sinne veroa vai ei.
No noin sen muistelin menevän. Ruotsissakin tietty verotetaan, mutta Suomessa vielä enemmän. Ei siis ole Leino ihan heti tänne tulossa. Ehtiikö ura päättyä sitä ennen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös