HPK kaudella 2014–2015

  • 425 811
  • 1 351

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ossi Saarisen saapuminen tarkoittanee Antti Aarnion lähtöä, näin vähän luulen. Petri Lammassaaresta samat ajatukset kuin muilla. Kova pelaaja, mutta. Hänen on saatava siis ehjä kesä alle jotta pääsee heti alkukaudesta vauhtiin. Ja hänen on siis oltava ehjänä myös kauden edetessä.

Hyökkääjähuhut täällä vain pyörii, joten hyökkäystilanne tässä kokoajan on mietinnässä. Tarkistin, että tähän käynnissä olevaan kauteen HPK starttasi 15 sopimushyökkääjällä, joten jotain samanlaista määrää on nyt odotettavissa. Valmiiksi löytyy kuusi kaveria, yhdeksän uutta sopimusta tehtävänä.

uusi hankinta - Ville Viitaluoma - Joonas Vihko
Teemu Rautiainen - uusi hankinta - Somervuori/Miettinen/hankinta
Petri Lammassaari - Otto Paajanen - Tuomas Vänttinen
Ossi Saarinen - Juhani Jasu - Juha Koivisto
+ Teemu Rinkinen, Robert Leino & juniori

(tummetuilla sopimus valmiiksi, alleviivat ovat joko jatkosopimuksia tai huhuttuja pelaajia)

Kyllähän Lammassaari on profiililtaan selkeästi top4-laituri, päivänselvä haku kahteen ensimmäiseen kenttään ja toivotaan sormet ristissä että mies pysyisi terveenä.

Saarinen on myös profiililtaan tulosyksikön kaveri eikä todellakaan mikään Aarnion stuntti (jollaista ei toden totta edes tarvita). Saarista kaavaillaan oletettavasti kolmoseen.
 

Ralph

Jäsen
Kyllähän Lammassaari on profiililtaan selkeästi top4-laituri, päivänselvä haku kahteen ensimmäiseen kenttään.

Saarinen on myös profiililtaan tulosyksikön kaveri eikä todellakaan mikään Aarnion stuntti (jollaista ei toden totta edes tarvita). Saarista kaavaillaan oletettavasti kolmoseen.

Todellakin eri mieltä näistä kaikista. Lammassaari on profiililtaan kärkiketjujen laituri, mutta kun tällä kaudella tämä kärkilaituri paukutti kuusi tehopistettä 42 otteluun, ei hänelle voi liian isoa viittaa laittaa hartioille. Ja juuri tuon loukkaantumispelon vuoksi, ei kannata odottaa liikoja. Jos odotetaan kärkiketjun laituria ja loukkaantuu, on Kerholla kokoonpanossa iso aukko. Kolmosketjun laiturin loukkaantuessa, joukkueessa on yhä tehopelaajia ja alemman ketjun laiturin paikan paikkaa helpommin. Esimerkiksi Rinkisellä tuossa minun hahmotelmassani.

En näe Saarista mitenkään tulosyksikön pelaajana noilla näytöillä. Neloskenttään taistelemaan vaan, sen hän osaa. Saarinen kolmoskentässä ja kun Lammassaari loukkaantuu, ihmetellään miksi taas on vain yksi hyvä kenttä. Ja parhaassa tapauksessa miksei ole edes sitäkään.

Ja Aarniota ei tarvitse korvata? Tärkeä roolipelaaja neloskentässä ja ehdottomasti aukko jää kokoonpanoon, jos Aarnio lähtee ja tilalle heitetään hyvällä hengellä oma kasvatti Leino.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän Lammassaari on profiililtaan selkeästi top4-laituri, päivänselvä haku kahteen ensimmäiseen kenttään ja toivotaan sormet ristissä että mies pysyisi terveenä.

Saarinen on myös profiililtaan tulosyksikön kaveri eikä todellakaan mikään Aarnion stuntti (jollaista ei toden totta edes tarvita). Saarista kaavaillaan oletettavasti kolmoseen.

Olenko oikeesti ainoa täällä keskustelupalstalla joka ei kyllä syty sitten mitenkään näihin hakuihin. Molemmat kaverit ovat tulossa pahasti flopanneen KalPan 3. ketjusta pelailemaan tänne. Toisesta puhutaan "päivänselvästä hausta" TOP vitun 4 osastolle ja toistakin pidetään "tulosyksikön" kaverina 3. ketjuun. Kaverit eivät muutenkaan ole näitä Kerhomaisia hakuja kun molemmilla alkaa ikääkin olemaan se 28 vuotta eli ollaan kyllä siinä pisteessä että tuosta tuskin enää valtavia kehitysaskeleita otetaan.

Sitten kun palataan todellisuuteen niin Lammassaari on viimeksi pysynyt pelaamaan kauden suhteellisen ehjänä ennen tätä kautta 3 vuotta sitten. Silloin syntyi 24 pistettä, tällä kaudella 41 pelissä 6 pistettä ja Saarinen taas on paukuttanut tulosyksikköön kelpaavat pisteet.. no ei koskaan. Vertailuna sanottakoon että lähtökohtaisesti 4. ketjun mies Antti Aarnio pelasi samalla/paremalla pistekeskiarvolla kuluneen kauden kuin nämä kaksi tulosyksikön kaveria. Jos ei mahdu tämän kauden KalPassa tulosyksikköön niin minkä takia se onnistuisi täälläkään.

En todellakaan tiedä näitä huhuja kuultaessa sitä että eletäänkö tuolla toimistolla varmasti vuotta 2014. Kaiken osuessa kohdalleen ja tähtien kimaltaessa taivaanrannassa me saadaan molemmista 40 pisteen mies. Todellisuudessa me saadaan juurikin sitä mitä ollaan tilattu.

Lyhyenä yhteenvetona sanon vielä tämän että Lammassaari 3. ketjuun erittäin halvalla/tryout paperilla ja Saariselle ei kiitos. Onneks nää on vielä vain huhuja.
 

Sumutorvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja hyvä hoki sen kaikissa ilmenemismuodoissa
Lasinen Lammassaari

Lammassaaren hintalapun nyt ei luulisi olevan loukkaantumishistorian valossa hirveän korkea, joten voisi olla kerhomainen haku.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Lammassaaren hintalapun nyt ei luulisi olevan loukkaantumishistorian valossa hirveän korkea, joten voisi olla kerhomainen haku.
Lasisesta Lammassaaresta tuli mieleen, että Kerho voisi palkata 1-2 paskamagneettia rosteriinsa. Etsimättä tulee mieleen nimet Tommi Kovanen ja Juha Järvenpää. Heitä ei siis olisi tarve edes peluuttaa yhdessäkään matsissa, mutta merkitys joukkueelle on silti suuri. He voivat kimpassa kerätä itseensä kaiken huonon tuurin ja sairausepidemiat. Ei tarvitse pelaavaa kokoonpanoa rasittaa moisilla riesoilla.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä se Lammassaari olisi vain niin Kerhomainen haku jos mikä. Esittänyt joskus hyviä otteita mutta vaipunut sen jälkeen loukkaantumisten takia unholaan. Näitähän Kerhossa on totuttu näkemään, potentiaalia on mutta myös iso riski ja nyt tulee hakemaan vielä uutta nostetta uralleen. Ja varmasti tässä painaa myös se, että hintalappu on loukkaantumisten vuoksi laskenut. Voi hyvinkin olla Sallisen korvaaja Viitaluoman rinnalla.

Itse olen täällä vaatinut, että kahteen ekaan ketjuun on saatava kunnon tekijöitä. Ja vaadin edelleen. Pitää panostaa kunnolla vaikka se tarkoittaisi, että kaksi muuta ketjua ovat sitten heikompia. Luulen silti, että Lammassaarta on kaavailtu kahteen ekaan ketjuun. Jos näin ei ole niin tulossa on vielä kovempia tekijöitä. Ja niin pitäisikin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kyllä tuo Lammassaari on ihan ok haku, mutta tosiaan kyseessä olisi haku. Saarista en varsinaisesti kyllä käsitä kun vielä puhuttiin, että panostetaan tosissaa yläketjuihin, alaketjujenkin kustannuksella. Nyt on sitten "hankittu" Jasu, Lammassaari ja Saarinen. Näistä yläketjuihin eli TOP6 osastoon menisi loukkaantumisherkkä Lammassaari.

Tällöin olisi TOP6 pelaajia Vihko, Viitaluoma, Rautiainen?, Lammassaari.

Lammassaari-Viitaluoma-Vihko
Rautiainen-Ulkomaalainen sentteri-mielellään joku tekijämies
Jasu-Paajanen-Vänttinen
Saarinen-Leino-Koivisto

Sitten J.Karjalainen sekä veikkoset tuosta vielä pois.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Aivan helvetillisen pitkä tauko näistä peleistä. Spekulaatio tulevaisuudesta käy kuumana. Hyvä niin, kannan oman korteni kekoon tässä umpitylsän duunipäivän aikana.

Enpä muista onko koskaan Kerholla ollut puolustuksen osalta näin hyvin pullat uunissa tässä vaiheessa kautta. Siellähän on jo nyt paperilla pätevä kahdeksikko sopimuksen alla, olettaen että Schira jatkaa ja Laakso alkaa pelata tasollaan. Kärkiosaamista vasemmalle - eli Tuuskin korvaaja - voitaasiin hommata jostain. Sitten tuo näyttäisi jo hyvälle:

"Kärkipakki" - Schira
Laakso - Niemi
Grönholm - Vainio
Bruun - Nikkilä
V.V. Eerola (J.Tuulola)

Sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta, kiekollista taitoa ja kovuutta. Jos ja kun tuo yksi pakki hankitaan, pitää sen olla todellinen vahvistus ja all-around -tyylinen kaveri. Leveyttähän tuosta jo löytyy omasta takaa. Olettaisin että tuollainen kahdeksan pakkia vakiorosterissa on oikea määrä. Eerolan otteista ei ole mitään koppia, onko miehestä liigatasolle? Tuulola jr. pelannee pääsääntöisesti A-junnuissa. Junnujen pelaajista ei myöskään ole tältä kaudelta havaintoja, onko siellä potentiaalisia nikkilöitä ensi kaudeksi putkessa?

Ulostusmahdollisuuksiakin pakistossa on, mutta itse en lähtisi sille linjalle - ei anna ikinä hyvää kuvaa organisaatiosta, jos kaupitellaan sopimuksenalaista pelaajaa. Eikä tässä tapauksessa ulostettavana olisi kuin Laakso, jolla on ihan liikaa potentiaalia hukattavaksi ja Bruun, joka on tuossa pakistossa Grönholmin ohella ainoa kokeneempi ukko. Kyllähän se yhtä kovanluokan luutaa huutaa, jotta top-6 olisi minkäänlaista realismia.

----------------------------

Hyökkäyksessä palikat ovat hieman enemmän levällään, mutta sieltäkin löytyy mielestäni ihan hyvä runko. Jos uusimpia huhuiluja ei oteta huomioon, oikeastaan koko kakkoskenttä (vai ykköskenttä?) puuttuu. Myös duunari-rooleja vapautuu jos/kun Aarnio, Rinkinen ja Karjalainen mahdollisesti poistuvat ja alkuperäinen kolmossentteri Kiilholmakin lähtee. Hyökkäyksen rakentamisessa en lähtisi suosimaan kaavoihin kangistunutta hierarkista systeemiä, vaan roolittaisin ketjut tasaisemmin. Toki laadullisesti ykköskenttä pitää olla kova, mutta ratkaisupotentiaalia pitäisi löytyä mahdollisimman laajalta rintamalta. En näe mitenkään pakollisena että kolmos-nelosketjut pitäisi koota puukätisistä koohottajista, joiden ainut funktio on syödä kiekko ja vetää laput silmillä kaukalon päädystä läpi. Uskoisin että Arvonen on kanssani samoilla linjoilla ja jakaa myös peliajan tasaisemmin neljän ketjun kesken.

Lähtevistä hyökkääjistä ei varsinaisesti ikävä tule yhtäkään. Aarnio on toki tsemppari ja varmasti pidetty kaveri kopissa, mutta pelillisesti anti on vaihteleva ja vähän turhan köykäinen. Tienesteistä ei ole tietoa, eikä tuo nyt mikään katastrofi tietenkään olisi nelosessa hääräämässä. Luulen kuitenkin että löytää paikkansa esim. Sportista paremmalla liksalla ja isommalla roolilla.

Rinkinen väläyttelee ajoittain mutta ei nähdäkseni omaa mitään sellaista että miestä kannattaisi mukana roikottaa. Tekee paljon töitä ja on sinänsä nyky-Kerhon näköinen pelaaja. Vähän mitäänsanomaton hannuväisänen ja jatkanee matkaansa johonkin muualle, ellei nyt sitten vedä maagista kevättä.

Karjalainen on ollut näkemissäni matseissa energinen ja sähäkkä. Mielelläni pitäisin joukkueessa jos vain rooli löytyy ja pelaa about karkkirahoilla. Mielestäni mahtuisi hyvinkin kolmoskenttään ja toisi siten sinnekin pistepotentiaalia. Ilmeisesti ainakin Arvoselta löytyy luottoa, joten nimeä paperiin. Järveläinen sensijaan tuo kyllä erinomaista kiekollista osaamista, mutta ei yllä muilla osa-alueilla Liigatasolle ainakaan vielä. Saattaa olla että Villellä on edessä pitempikin Mestiskeikka - sieltä voi sitten anttivirtasena tulla vähän myöhemminkin takaisin.

Onko Jesse Saarisen tilanteesta tietoa, ilmeisesti ei ole jatkamassa? Ei ole lunastanut potentiaaliaan eikä tilipussiaan, joten maisemanvaihto lienee paikallaan. Muuten, Jatkoajan listauksen mukaan Kerälällä on sopimus 2015 asti, mutta lienee virhe? Vaikka Kerälälläkin on potentiaalia ja on oma poika, ei ole saanut jostain syystä mitään aikaiseksi. Junnutähti-syndrooma vaivaa, vaikkei ole enää edes mikään junnu. Playoffeissa olisi vielä näytön paikka kun kakkossentteriä haetaan, mutta tuskin räjäyttää pottia.

Rautiainen on pelannut keväällä itsensä fanien sydämiin. On oma poika, junnutähti ja kaikkea. Toivotaan että palkkapyyntö ei karkaa lapasesta ja keltainen nestekin pysyy poissa kupolista. Näillä varauksilla tarjoaisin jatkoa ja isoa roolia. Pienimuotoinen riski jos alkaa hiihtelemään pelin ulkopuolella, sillä puolustussuuntaan on melko lapanen edelleen jos vertaa esim. saman roolin Vihkoon tai jopa Bornaan. Mistä päästäänkin aasinsillalla Kroatian ihmelapseen. Taitaa olla menetetty mies, haikalee ilmeisesti isiensä maille? Harmittaa jos lähtee, sillä on juuri läpimurron kynnyksellä ja voisi ensi kaudella olla todellinen tekijämies. On toki nytkin tähdettömän joukkueen valopilkku.


Näillä puheilla hyökkäys näyttäisi ensi kaudella seuraavalta:

Vihko - Viitaluoma - XXX
XXX - XXX - Rautiainen
Karjalainen - XXX - Vänttinen
Koivisto - Paajanen - XXX
(Leino, Heikkilä)

Jos spekuloidut nimet Jasu, Lammassaari ja SaarisOssi pitävät paikkansa niin Lamppu ottaa paikan mielellään 2. kentän laidalta ja Jasu sopii kolmossentterin rooliin. Vänä siirtyy siten kolmosen laitaan, mihin mielestäni sopiikin parhaiten ikinä missään. Saariselle on vähän hankala löytää luontaista paikkaa tässä omassa hahmotelmassani, joten lienee todennäköistä että Karjalainen tai/ja Rautiainen lähtevät ja Saarinen sitten täyttää tuon kolmosen. Karjalaisenhan voi heittää kakkoseenkin, kuten tälläkin hetkellä. Toivottavasti tuota nelosketjun kaksikkoa Koivisto-Paajanen ei rikota, sillä tässä Phoenixin lennossa tuolla ketjulla on ollut älytön rooli. Lisäksi on kerrassaan mahtavaa että Kerholta löytyy nelosketju, jonka voi heittää kentälle vastustajan parhaita vastaan ja silti paine pysyy poissa omista. Aarnion ruutu voisi olla Ossi Saariselle sopiva, mutta en tiedä onko miestä neloseen hankittu - vaikkei Kerhon nelonen ehkä olekaan sellainen 5 min/peli ketju.

Hyökkäyspään hankintalistalla siis EDELLEEN se mitat täyttävä kakkossentteri, joka osaa antaa syöttöjä lapaan ja tehdä joskus maalinkin. Sitä nyt on odoteltu ties kuinka pitkään ja toivon todella että Vänttinen tai Jasu ei ole ratkaisu. Kaikki kunnia Vänälle, joka on hieno mies ja sillä on Liigan levein selkä, mutta on tärkeämpi alivoimalla ja puolustavammassa roolissa. Täydellinen kolmoskentän laiturisentteri ja av-juhta. Lisäksi tarvittaisiin yksi-kaksi kappaletta maalintekoon kykeneväistä laituria kärkiketjuihin, riippuen Rautiaisen jatkosta. Joku ulkkarionnistuminen olisi mukava nähdä pitkästä aikaa myös hyökkäyksen osalta.

--------------------------
Rahallisesti skenaario olisi lähellä +/- 0€ tähän kauteen jotenkin näin:
Tuulola = "Kärkipakki"
Kiilholma = Jasu
Aarnio = Lammassaari (surkea kausi ja loukkaantumiset, varmasti halpa)
Rinkinen/Tuominen = SaarisOssi
J.Saarinen = "Kakkossentteri" (Saarinen taisi olla kalleimpia Kerholaisia)
Rendulic, Kerälä, Järveläinen <= "1. korin laituri"
Tuohimaa = "Kakkosveskari"/Timo Niemi

Rautiaisen ja/tai Karjalaisen mahdollisesti rahakkaampi jatko ja ehkä osa ykköskorin laiturin palkasta menisivät omissa papereissa hieman budjetin yli. Tosin tarkkoja tietoja ei palkoista ole, saati siitä mitä Rautiainen/Karjalainen/Jasu/Lammassaari/SaarisOssi pyytää. Puhdasta spekulaatiota.

Kuitenkin, Kertun pullat on melko hyvin uunissa ja joukkueesta saadaan todella kilpailukykyinen muutamalla täsmähankinnalla. Lelulla hommia, ei tarvi kesällä golfailla!
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Todellakin eri mieltä näistä kaikista. Lammassaari on profiililtaan kärkiketjujen laituri, mutta kun tällä kaudella tämä kärkilaituri paukutti kuusi tehopistettä 42 otteluun, ei hänelle voi liian isoa viittaa laittaa hartioille. Ja juuri tuon loukkaantumispelon vuoksi, ei kannata odottaa liikoja. Jos odotetaan kärkiketjun laituria ja loukkaantuu, on Kerholla kokoonpanossa iso aukko. Kolmosketjun laiturin loukkaantuessa, joukkueessa on yhä tehopelaajia ja alemman ketjun laiturin paikan paikkaa helpommin. Esimerkiksi Rinkisellä tuossa minun hahmotelmassani.

En näe Saarista mitenkään tulosyksikön pelaajana noilla näytöillä. Neloskenttään taistelemaan vaan, sen hän osaa. Saarinen kolmoskentässä ja kun Lammassaari loukkaantuu, ihmetellään miksi taas on vain yksi hyvä kenttä. Ja parhaassa tapauksessa miksei ole edes sitäkään.

Ja Aarniota ei tarvitse korvata? Tärkeä roolipelaaja neloskentässä ja ehdottomasti aukko jää kokoonpanoon, jos Aarnio lähtee ja tilalle heitetään hyvällä hengellä oma kasvatti Leino.

Lammassaari on toivottavasti halpa ja täten low risk high reward-tyyppinen haku ja vielä varsin kerhomainen sellainen. Ei tuollaista puhdasta sniperia ole mitään järkeä hankkia lähtökohtaisesti 3-4 kenttiin, olen edelleen sitä mieltä että ajatus on istuttaa Lammassaari tulosyksikköihin.

Saarista en itsekään näe tulosyksikössä, mutta tarkoitin että kyseessä ei myöskään ole profiililtaan rikkova pelaaja, joten ei häntä ole järkevää hankkia hyökkääjäksi numero 12-14. Saarisen hankinnassa ei suoraan sanottuna olisi juuri mitään mieltä koska kaverilla ei ole asiaa ylempiin kenttiin, mutta onneksi nämä nyt ovat vielä huhuja.

Aarniota ei todellakaan ole syytä korvata toisella kokeneella kaverilla, joka tienaa sen liigapelaajan keskipalkan tai vähän ylikin. Tämä on juuri se paikka, josta pitää kiristää nyöriä jotta saadaan kakkosen keskelle todellinen tekijämies. Esimerkiksi Turtiainen riittäisi aivan mainiosti Aarnion tilalle, ja hinta on varmasti halvempi.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Pyhat Ronnin pokysyt sentaan! Nyt on kovia poikia tarjolla. Voi jesus auta, onneksi kyseessa on viela hevosmiesten tietotoimisto, eika oikeasti varma juttu. Toivon kautta hotsin kahdella, etta kyseinen tieto ei pida paikkaansa. Saarisen Ossi oli joskus lupaava poika, toki voi viela parantaa. Nyt puhutaan kuitenkin miehen ikaan ehtineesta alle 20 pisteen pelaajasta. Ei tuo mitaan uutta tuonne. Lammassaari on taas niin rikki, etta mieli tekisi kysya, onko mies enaa edes Liiga tasoa? Toki vanha Lammassaari olisi kiva, mutta siita on niin paljon aikaa ja eri vartalo oli kyse silloin.

Mita meilla on? Kivasti porraavia jatkia loytyy kylla. Lisaksi meilla kyseiset herrat on terveita ja nuoria, toisin kuin kyseinen kaksikko. Mita me tarvitaan? Kokoa olisi kiva olla ja ilkeytta, tai vaihtoehtoisesti ykkosketjun kermaa. Kyseinen kaksikko ei edusta kumpaakaan talla hetkella. Jarkeilkaa nyt, kyseiset pelimiehet veisivat paikan esim. Heikkilalta, Rautiaiselta, Jarvelaiselta tai Arkiomaalta. Kannattava vaihto? Vitut. Rupeskin vituttaan.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Jarkeilkaa nyt, kyseiset pelimiehet veisivat paikan esim. Heikkilalta, Rautiaiselta, Jarvelaiselta tai Arkiomaalta. Kannattava vaihto? Vitut. Rupeskin vituttaan.

En ihan vielä ranteita aukoisi, sillä kyllähän noille huhutuille löytyy jonkinlainen rooli ilman, että omilta syödään saumoja. Rautiainen on mainitsemistasi pelaajista tosin ainut, joka on ansainnut vakiopaikan pelaavassa rosterissa. Järveläinen siinä ihan hilkulla, mutta kuten mainitsinkin niin vähän yksipuolinen pelaaja Liigatasolle.

Heikkilä & Arkiomaa täysiä arpoja, joiden rooli pitääkin olla rotaatiossa. Rauha maahan, hyökkääjiä täytyy kuitenkin rosterissa olla mielellään se 15 ja lähtökuopissa on vähintään tulijoiden verran peruspuurtajia.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ensin huhuttiin Somervuorta ja Miettistä, eikä jengi ollut tyytyväinen. Nyt kun huhutaan Ossi Saarista ja Lammassaarta, porukka on tyytyväisiä. Aika ihmeellistä, sanoisin.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hieman ihmettelen, että joidenkin mielestä 21-vuotias Rautiainen on nähty (ei saa mitään aikaan), mutta 26-vuotias Jasu, jonka paras kausi on Rautiaisen tätä kautta huonompi on hyvä haku, puhumattakaan vielä vanhemmista Saarisesta (ei koskaan mitään tehorintamalla) ja Lammassaaresta (kolme viimeistä kautta pelkkää köntsää).

Ymmärsin Pantsen haastattelulausunnosta, että nyt haetaan kärkiosaamista ja alempia ketjuja pyöritetään omien poikien avulla. Toivottavasti esillä olleet ihmiset eivät kenenkään villeissä visioissa edusta kärkiosaamista.

Homman nimi on se, että Kerho tarvitsee:

- katu-uskottavan kakkossentterin (Canada on Kummelissakin oikea vastaus)
- Rautiaiselle jatkot
- ykköskorin pakin (ylivoimaan, laukaukset heikkoutena nyt)
- laiturin korvaamaan Rendulicin (jos jostain hankinnasta pakko säästää se on sitten tämä).
- kakkosmaalivahdin

Rahat näihin otetaan seuraavista lähtijöistä:

- Tuulola
- Rendulic
- Kiilholma
- Aarnio
- Saarinen
- Tuohimaa

Ellei vielä riitä, voivat tarvittaessa lähteä myös Kerälä ja Rinkinen sekä - pitkin hampain - Järveläinen (pitäisin koska taitoa on vaikka muille jakaa ja Kerho tarvitsee muutaman kädellisenkin pelaajan).

Jos ei riitä, niin mennään riskillä


Kokoonpano olisi näillä säädöillä:

Vihko - Viitaluoma - ?
Rautiainen - ? - Vänttinen
Koivisto - Paajanen - Karjalainen
Rinkinen - Leino/Kerälä - Leino/Järveläinen/Kerälä

Eli nelosen suhteen ajatus on se, että Leino tai Kerälä olisi sentterinä, toinen laiturina. Toinen laituri olisi Rinkinen ja Järveläinen täyttäysi loukkaantumisia tai pelaisi rotaatiolla. Materiaali olisi nykyistä kapeampi, mutta saataisiin todellista kärkiosaamista (hankintojen onnistuessa) ja kolmoskenttä olisi myös vallan mukiinmenevä. Toki tuohon vielä tarvittaisiin yksi halpa rotaatiomies, ellei sitten A:sta löydy potentiaalisia yrittäjiä siihen rooliin.
 

Maigeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK❤️ The Habs, Everton FC, Joe Finley
Aika moni laittaa tämän teidän Tuomas Väntttisen laitaan, vaikka teillä on vielä sentterin tontteja jäljellä. Eikös Vänttinen ole puhdas sentteri.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ensin huhuttiin Somervuorta ja Miettistä, eikä jengi ollut tyytyväinen. Nyt kun huhutaan Ossi Saarista ja Lammassaarta, porukka on tyytyväisiä. Aika ihmeellistä, sanoisin.
Se on ihan eri asia, pelaako jengi täällä fantasiamanagerointeja, vai puhutaanko htt:n uutisista. Ensimmäisille en anna mitään arvoa. Jälkimmäisillä voi jo hieman herkutella. Vai onko muka Somervuorta oikeasti liitetty Kerhoon joissain spekulaatioissa?
 

Ralph

Jäsen
Kokoonpano olisi näillä säädöillä:

Rinkinen - Leino/Kerälä - Leino/Järveläinen/Kerälä

Minne sen Jasun unohdit, hän on varma tulija joukkueeseen. Ja toivottavasti tälläistä hyvävelikerho-kenttää ei HPK:ssa ikinä nähdä, varsinkaan nelosketjuna. Neloskenttä on tärkeä roolikentällinen, jota johtaa tasainen ja taitava puolustava sentteri. HPK:lla on nyt tuo osa-alue, eli neloskenttä, täydellisessä kunnossa.

Mutta entäpä tämä? Leino, jolle annetaan pelipaikka nelossentterinä vain koska on oma kasvatti eikä mahdu ylemmäs. Nelossentterin kuuluu olla ihan erilainen pelaaja kuin mitä Leino on, saati Kerälä. Tai Järveläinen. "No, ette mahdu muualla Liigan, tulkaa meille, ootte omia kasvatteja". Ei, ei todellakaan. Leinolta puuttuu ne näytöt, jolla ottaa suoran paikan Liigakokoonpanosta, hän on siis rotaatiopelaaja edelleen.

Aarnio - Paajanen/Jasu - Koivisto

Siinä neloskenttää ensi kaudelle, eli Aarniolle jatkosopimusta. Jos Paajaselle halutaan viimein antaa roolia ylempänä, niin Jasu tulee nelossentteriksi.

Aika moni laittaa tämän teidän Tuomas Väntttisen laitaan, vaikka teillä on vielä sentterin tontteja jäljellä. Eikös Vänttinen ole puhdas sentteri.

Vänttinen on puhdas laiturisentteri. Pelannut koko uransa molempia pelipaikkoja tasaisesti ja niin myös HPK:ssa. Mikään puhdas sentteri hän ei siis ole.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ensin huhuttiin Somervuorta ja Miettistä, eikä jengi ollut tyytyväinen. Nyt kun huhutaan Ossi Saarista ja Lammassaarta, porukka on tyytyväisiä. Aika ihmeellistä, sanoisin.
Juuri näin. Toivotaan HTT:n olevan totaalisesti kujalla. Jolleivat ko. pelaajat halua sitten käytännössä ilmaiseksi nosteessa olevan joukkueen vitosketjuun antamaan näyttöjä.

Saarinen Ossi on ikuinen lupaus ja ehkä menisi Aarnion, Rinkisen tai Turtiaisen rooliin, mutta selkeästi halvemmalla kuin Aarnio tai Rinkinen. Pudotuspeleissä nähdyn Aarnion tasolle en usko hänen pelillisesti yltävän. Petri Lammassaari on hyökkäyspään Joni Tuominen, aivan järjetön kiinnitys, jos tulee esim. Rautiaisen rooliin. Lasimiehien hankinta on oikeastaan pirun älytöntä.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Mielellään Aarnion pitäisin ens kaudella jos pelit jatkuu samanlailla ja tyhmät jäähyt loppuu. Mutta puolestani Vili voi mennä.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Vai että Viitaluoma ei enää kelpaa? Kerhon resursseilla ja nykyisiltä pelaajamarkkinoilta on helppo löytää Viitaluoman tasoinen ykkössentteri....
 

M10

Jäsen
Ainakin mitä olen kahvipöytäkeskusteluissa ollut havaitsevinani, on tämä Kerhon uskomaton nousu ikäänkuin käännetty Viitaluomaa vastaan. Ja sehän nyt on ihan naurettavaa minusta. Täytyy kuitenkin muistaa mitä Vili on Kerholle tehnyt tässä viime aikoina ja esim. viime kaudella, kun pelasi yhden parhaista henk.koht. kausista HPK:ssa koko 2000-luvulla. Pelillisesti tällä kaudella Kerhon pelissä näkyi vähän liikaakin, kuinka peliä pelattiin Vilin kautta, etenkin ylivoimalla. Se teki hommasta melko hitaan, mutta minkäs teet. Ensi kaudella toivottavasti ykkösvitja saa hieman apujakin esim. kakkosketjusta, mitä Kerholla ei käytännössä tällä kaudella ollut ollenkaan. Enkä nyt todellakaan sano, että Vili mikään erinomainen olisi tällä kaudella ollut, mutta ei ollut kyllä kukaan muukaan (Sarosta lukuun ottamatta + tätä älytöntä kevättä).

Eli summa summarum: kyllä Viitaluoma on se hyökkäyksen herra ja hidalgo ensi kaudellakin ja hyvä niin. Siihen samanlainen kausi kun 12/13 niin avot.

Jasu ja Lammassaari kuullostavat oikein mainioilta hankinnoilta, mutta tuota Ossi Saarista en ihan snaijaa. Toivelistalla olisi sitten yksi hampaaton kakkosen keskelle tai edes se kultti-ryssä, että päästään pitämään edes hieman hauskaa palstalla.

Ville Järveläinen jatkaa huhujen mukaan Kerhossa ensi kaudellakin. Toivottavasti myös T. Rautiainen!
 

Ralph

Jäsen
Jasu ja Lammassaari kuullostavat oikein mainioilta hankinnoilta, mutta tuota Ossi Saarista en ihan snaijaa.

Samaa mieltä, mutta ehtona on, että Lammassaarelle ja miksei myös Jasulle on kaavailtu jotain muuta kuin kahden ensimmäisen kentän roolia. Jos Lammassaarta tähdätään kakkoslaituriksi Vihkon taakse, kuten joku fantasiarosterissaan asetteli, on aika riski hankinta. Kolmoskenttään otan hänet kyllä mielelläni.

Olettaen, että RautiaisTeemu ja JärveläisVille jatkavat, tarvitaan hyökkäykseen kuitenkin kaksi kärkiketjujen hyökkääjää vapailta markkinoilta. Toinen sentteri, toinen laituri. Ja nämä eivät ole siis Lammassaari ja Jasu.
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Toivelistalla olisi sitten yksi hampaaton kakkosen keskelle tai edes se kultti-ryssä, että päästään pitämään edes hieman hauskaa palstalla.

Alexei Shvalev huudettu! Valitettavasti mies pysäytetään rajalla.

Hommataan mieluummin ykkössentteri ja Viitaluoma roolitetaan suoraan kahden suunnan kakkossentteriksi. Jos ulkolaisvahvistuksia lähdetään hommaamaan, niin unohdetaan nämä ynnä-muu-ketjut kokonaan.

Keskustaan kautta linjan leveyttä näiden "Vänttisten, Paajasten ja Kiiholmien" kautta.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Alexei Shvalev huudettu! Valitettavasti mies pysäytetään rajalla.

Suomi tiedosti tulevan Krimin kriisin jo etukateen, siksi Shvalev oli jo tuolloin sanktiolistalla. Olen myos kuullut etta se oli juuri Shvalev joka ampui ne Mainilan laukaukset. Tosiassa Shvalev vain veteli ranteita vaneerilta.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kimmo Kapanen istui D3:ssa jälkikasvun kanssa katsomassa peliä. Liekö ollut ottamassa tunnelmasta mallia vai mahtoiko haluta kerrankin nähdä kauden aikana hyvää lätkää? Todennäköisesti oli kuitenkin käymässä henkilökohtaisesti toimittamassa suosituskirjeet kerhon toimistolle Lammassaaresta ja Saarisesta, etteivät vaan eksy postissa ja palaudu vahingossakaan takaisin Kalpan toimistolle, kun niitä ei olisi pystytty toimittamaan perille. Siinähän kalakukkopojat olisivat voineet epähuomiossa pistää kirjeet väärään pinoon ja tehdä uutta sopimusta, kun on niin hyvät suositukset edellisen kauden osalta oikein kirjallisena joku tehnyt...
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Toni Jalo siirtyy ensi kaudeksi sinne Hämeenlinnan maille, sanoo epävirallinen totuus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös