HPK-Kärpät To 24.1.

  • 5 913
  • 64

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lopputulos on aina oikea

2-2 tasapeli oli varmasti oikea lopputulos, sillä HPK ei todellakaan ansainnut voittaa eilistä ottelua. Jos hukkaa useita selviä maalintekotilanteita tällaisessa melko tasapaksussa surffailussa, niin ei voi voittaa. Määttänen, Nedved ja Sicak olivat kaikki nokatusten Thomasin kanssa, mutta eivät onnistuneet maalinteossa. Miksi se ei edes yllätä?

Nedved muuten oli eilen parempi kuin aikoihin, mutta silti täysin paska ilmestys. Mies tietää sen itsekin. Täysi paska. Pari vaarallisen näköistä nousua maalille, joista kummastakin jäi viimeistely tekemättä. Toisella kertaa sai yhdellä kädellä sentään törkättyä kiekon Thomasin syliin kärppäpakin pitäessä toisesta kiinni. Lisäksi läpiajo, jonka sai vatkattua ohi sekä tietenkin yksi säälittävä taklausyritys. Kaveri pilaa jokaisen ketjun missä pelaa.

Olisi todellakin toivottavaa, että joukkue saisi ainakin nyt sen yhden uuden miehen riveihin. Mielellään kaksi, ja Nedvedille ovea. Ei vaan tapahdu.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No jo on.

Täytyy tosiaan ottaa tästä varsin vähän häviöitä sisältäneestä parikuukautisesta huomioon, että se on pelkkää silmänlumetta ja perustuu ainoastaan siihen, että vastapuoli pelaa aina todella huonon pelin. Jos kerrankin vastustaja saisi pelattua "omalla tasollaan", jäisi Kärpät kuin paska rattaaseen ja varmasti häviäisikin kaikille. Taitaa olla niin, että jos Kärpät voittaa mestaruuden, se muistetaan ikuisesti "mestaruutena sinä vuonna, kun kukaan muu ei syttynyt pelaamaan".

Mistä johtuu, että kun tunnetusti hyvässä putkessa oleva Kärpät tulee vastaan, joukkue ei onnistu syttymään peliin? Tapparalaiset toitottivat kilvan pelanneensa kauden huonoimman pelinsä. Kari Eloranta pyysi radiossa anteeksi surkeaa peliä eikä muuten kommentoinut mitenkään, vaikka aina ennen on runosuoni pulpunnut kuin Runebergilla. Ainoa ero edellisiin Pelicansin Oulun peleihin oli siinä, että tällä kertaa aina altavastaajan asemassa ollut Pelicans ei onnistunut saamaan pisteitä. Samalla logiikalla mies olisi aiemminkin voinut vain sanoa, että "okei, säkällä voitettiin, kiitos, ei muuta". Tuomaritkin tietenkin auttavat Kärppiä jättämällä sopivasti paitsioita viheltämättä ja kampittamalla Tapparan puolustajia. Sitä on vain vaikea täältä pohjoisen vinkkelistä tajuta, koska olemme tottuneet vuosien saatossa jatkuvaan hyvään tuuriin ja tasapuolisiin tuomareihin.

Onko tosiaan niin, että vastustaja aina pelaa huonosti vai olisiko seassa ripaus sitäkin että Kärpät pelaa niin hyvin, että vastapuolen peli NÄYTTÄÄ huonolta, vaikka yritystä olisikin? Voisiko olla näin? Edes osittain.
 

more

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Edelliseen..

Näin Kärpät viime lauantaina Tampereella ja kyllä eilinen oululaisvierailu oli kuin eri planeetalta, rehellisesti,käsi sydämellä. Kerho oli umpisurkea Puurulaa ja Sicakia lukuunottamatta, mutta kyllä Kärpät oli heikko, paitsi tietenkin Thomas. Odotin molemmilta joukkueilta huomattavasti laadukkaampaa esitystä, mutta peli oli haukotuttavan tylsä ja huono. Tämä EI ole oululaisten vähättelyä, kyllä Hämeenlinnassa voidaan vastustajan paremmuus reilusti myöntää silloin, kun siihen on aihetta. Nyt ei ole: Kärpät oli eilen kahdesta huonosta joukkueesta toinen.

Ja Nedvedistä vielä: tekopaikkoihin taisi kyllä hakeutua, mutta joku mättää silti kyllä ja pahasti. Eikun myyntiin.

Puurulalta hyvä peli, ja HN- haastattelussa kaveri osoitti sen jo tietämäni tosiasian, ettei ole vain lahjakas ja itsevarma, vaan myös fiksu. Kerholla on käsissään kultakimpale!
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pelinä surkeaa eli molemmat erittäin huonoja

Kärppille täytyy nostaa hattua siitä, että jaksoivat puurtaa kiekon kaksi kertaa väkisin maaliin. Katsomoon ei kumpaakaan kertaa havainnut välittömästi ja fanikatsomo räjähtikin muutaman sekunnin viiveellä. Samaa voi sanoa myös vaihtoaitiosta, pelaajat eivät pahemmin tuuletelleet. Syynä voi tosin olla pakaroiden yhteen puristelu.

HPK tuli keskialueen yli Kärppien tontille useita kertoja ilman minkäänlaista vastustusta. Keskeltä, vasemmalta ja oikealta. Thomas katkoi muutaman kerran kiekon takaisin keskialueelle ja kumikiekko sekä surkea jää hoitivat loput.

Kärppien puolustajista, Lehtonen eritoten, paistoi läpi... vittuuntuminen. Ilmeet olivat todella tuskaisia. Vaikuttiko sitten lennon myöhästyminen tunnilla tai joku muu seikka keskittymiseen, tiedä häntä.

Yksi piste kumallekin on liikaa eilisestä pelistä.

Jos oli Kärpät aneeminen, niin oli sitä myös kotijoukkue. Miettinen rulez, tai ihan miten vaan. HPK jakeli muutaman niitin, mutta kun Kärppien alla jää pysyi puhtaana ensimmäisen erän aikana, loppuivat taklauksetkin siihen.

Kumpaakaan joukkuetta ei kiinnostanut puolustaa, eikä sen puoleen hyökätäkään.

Kärpät esitteli tälle kaudelle taas uuden naaman vaihtoaitiossa, kun Kärpät-A:n maalivahti Riku Välitalo puki edustusjoukkueen kamppeet päälleen pitkästä aikaa.

Muutama kuva ottelusta Kärpät Fan-Club :NETissä.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Erva ja Dave....

Ensinnäkin, Ervalle saa antaa kaiken kunnian tuosta "Määttästely"-termistä. :) Mies on paitsi jäätävä kirjoittaja, niin myös hyvä keksimään kielikuvia.

Davelle:

Kaikki kunnia Kärppien yhdeksän tappiottoman ottelun putkelle, mutta eilen Kärpät pelasivat aneemisesti. Kotijoukkue ja vierailijat olivat molemmat aivan jäissä vailla minkäänlaista ajatusta, vauhtia tai säpinää.

Minä pysyn kannassani hamaan loppuun asti, enkä voi kehua ketään muita pelaajia Kärpistä kuin Jussi Jokista ja Tim Thomasia. HPK:sta edukseen esiintyi Kimmo Peltonen ja Janne Laakkonen.

En ole aikoihin nähnyt noin huonoa peliä ja toivottavasti en enää tällä kaudella moista joudu toiseen kertaan todistamaan. Surkeaa HPK, Surkeaa Kärpät!
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Vedän minäkin korteni ketoon.

Davelle ensin huomio

Kuten varmaankin olet jo ymmärtänyt niin ei pelkästään Kerho pelannut paskasti vaan yhtä paskoja oli Kärpät ehkä jopa hieman paskempi, sillä Kerholla oli edes muutamia maalipaikkoja maaliensa lisäksi. Tuli mieleen ensimmäinen HPk-Kärpät peli tältä kaudelta, jolloin Kärpät oli yhtä paskoja, silloin tosin kotijoukkue osasi pelata ja lopputulos oli tyly.

Kuka huolisi Tuulolan vaihdossa sentteriin? Ei jumalauta mitä ylimielistä pelailua. Mies kiemurtelee kiekon kanssa ja aikaa on ollut avata vaikka kuinka kauan. Ei Tuuski jää odottelemaan kunnes vastustaja pääsee metrin päähän, jolloin tuhoon tuomittu avaus lähtee ja usein miten kilahtaa karvaajan mailaan tai luistimeen. Eilen oli mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta lähtee loistavasta vetopaikasta siirteleen kiekkoa laiturille. Muuten kyllä tökätään ylivoimassakin käsittämättömiä ropeleita maalille. Herätys!!!

Jotenkin myös kylmää tällä hetkellä Sebun kiekonkäsittely. Alkukauden varmuus on jossain muualla.

Sicak on osoittautunut selkeästi parhaaksi pakiksi tällä hetkellä. Ei muuta kuin jatkokontrahti käteen ja vauhdilla.

Meno jatkuu ja lauantaina --> Jyväskylään! Eilisestä ei voi mennä kuin ylös päin. Henk'kohtaisesti toivon Jonin seisovan tolppien välissä. Olen melko vakuuttunut, että jos peliaikaa vaan tulee Puurula on pleijareihin mennessä ykköshäkkäri. Sen verran Joni vakuutti allakirjoittaneen jo viimekaudella Vorsasa.

Erva! Miten niin "vain" puolihumalaisia???

- Rolf Paski -
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Kärppien tasoitusmaali

Jep, eli täälläkin kun on ollut tästä kärppien tasotusmaalista puhetta, että tilannetta ois edeltänyt paitsio... Eli olen ymmärtänyt, että Joenväärä kuljetti itse kiekon viivan yli, mennen itse kuitenkin viivan yli ennen kiekkoa...

ja ote sm-liigan sivuilta sääntökirjasta

(klip)

Huomautus: Pelaaja, joka todella kuljettaa kiekkoa eteenpäin halliten sitä ja ylittää viivan ennen kiekkoa, ei ole paitsiossa.

(end of klip)

löytyy tästä urlista: http://www.sm-liiga.fi/pelisaannot.asp?osa=6#624

eli tämän perusteella tilanteessa EI ollut paitsio
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Viestin lähetti Kärpät#18
Menipä sitten alushousutkin vaihtoon radiosta peliä kuunnellessa! Huh huh, onneksi sunnuntain pelin näkee jo televisiosta ja voi kuunnella Jutin legendaletkautuksia!

Kiitos Kärpät, jo 10 ottelua ilman tappiota! Hieno tulos alun vaikeuksien jälkeen, Hämeenlinnasta pistekin tuolla joukkueella lämmittää suunnattomasti.

Onko tosiaan niin, ettei täällä pohjoisessa muisteta edellistä Hämeenlinnan reissua lainkaan. Tappio on tappio, vaikka niistä säälipisteitä jaellaankin.

Eilisestä pelistä on Stenkan selostuksen perusteella vaikea kommentoida mitään, paitsi että tylsä oli peli. Kerho onnistui jälleen kerran hukkaamaan pisteen viime minuuteilla, mikä on huolestuttavaa. Onhan sitä toki käynyt toisinkin päin, mutta kyllä pelit pitäisi voittaa, vaikkei johtaisikaan peliä kuudella maalilla ennen viimeistä kymmentä minuuttia. Thomas kieltämättä on hyvä, mutta ei se ole mikään selitys, jos paikkoja on noinkin paljon (jo pelkästään hokinaitissa näytettyjä paikkoja oli paljon).

Olisiko ensimmäinen mennyt Puurulalle vähän helpohkosti, vai osuiko kiekko johonkin matkalla? Joka tapauksessa SikaKoon olisi pitänyt (toisessa maalissa) ottaa lapa pois jäästä, ettei kaveri olisi saanut nimeään lehteen. Näin siitäkin huolimatta, vaikka tilanne olisikin kilometrin paitsio.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En tiedä edelsikö Kärppien viimeistä maalia paitsio vai ei, mutta se kylläkin tehtiin jalat tukevasti maalivahdin alueella.

Toisaalta, paskalla esityksellä ei ansaitse yhtä pistettä enempää. Sovitaan, että Kerho sai pelistä pinnan, Tim Thomas toisen niin ollaan lähellä oikeudenmukaista kuvausta tapahtumien kulusta. Thomasta lukuunottamatta Kärpät nimittäin näyttivät eilen aivan divarijoukkueelta.
 

rinkeli22

Jäsen
Re: Kärppien tasoitusmaali

Viestin lähetti AnA79
Jep, eli täälläkin kun on ollut tästä kärppien tasotusmaalista puhetta, että tilannetta ois edeltänyt paitsio... Eli olen ymmärtänyt, että Joenväärä kuljetti itse kiekon viivan yli, mennen itse kuitenkin viivan yli ennen kiekkoa...

ja ote sm-liigan sivuilta sääntökirjasta

(klip)

Huomautus: Pelaaja, joka todella kuljettaa kiekkoa eteenpäin halliten sitä ja ylittää viivan ennen kiekkoa, ei ole paitsiossa.

(end of klip)

löytyy tästä urlista: http://www.sm-liiga.fi/pelisaannot.asp?osa=6#624

eli tämän perusteella tilanteessa EI ollut paitsio

En nyt purnaa kyseistä tilannetta, kuten huomaat jos luet aiemman viestini, mut kun nyt rupesit puolusteleen sitä, niin kommentoidaan nyt sitten..

Tunnen kyllä säännön..


Tilanteessa kärppämies toi kiekkoa vasenta laitaa, ja hukkasi kontrollin punaviivan jälkeen(kiekko jäi taakse). Mies liukui noin 3 metriä siniviivan yli mihin pysähtyi.. Tämän jälkeen kiekko lipui hiljalleen perässä, ja ylitti viivan noin puolella metrillä.

Linjatuomari nosti käden ylös(eli paitsiotilanne). Kiekon ylös tuonut Kärppämies huomasi kyllä olevansa paitsiossa. empi hetken ja törkkäsi kiekon takaisin keskialueelle.

Linjuri vaan kylmästi laski käden paitsion purkautumisen merkiksi, ja seurannut uusi kiekon ylöstuonti johti maaliin..
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Viestin lähetti Master God


Onko tosiaan niin, ettei täällä pohjoisessa muisteta edellistä Hämeenlinnan reissua lainkaan. Tappio on tappio, vaikka niistä säälipisteitä jaellaankin.


No siinäpä se. Kun sitä ei liigan nykysääntöjen mukaan lasketa tappioksi. Mikäs se nyt sitten olisi, urpo-tappio tai jokin? Mutta siis jos pinnoja plakkariin tarttuu, niin sitten vaan jatketaan voitto-, tasuri tai urpotappioputkessa, miten vaan.

Divarijoukkue se vaan puksuttaa. Olisikohan keväällä vaikka Kerhon vuoro lähteä pudottamaan 3-0 lomille tätä divarijoukkuetta. Ugh.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Re: Re: Kärppien tasoitusmaali

Viestin lähetti rinkeli22


En nyt purnaa kyseistä tilannetta, kuten huomaat jos luet aiemman viestini, mut kun nyt rupesit puolusteleen sitä, niin kommentoidaan nyt sitten..

Tunnen kyllä säännön..


Tilanteessa kärppämies toi kiekkoa vasenta laitaa, ja hukkasi kontrollin punaviivan jälkeen(kiekko jäi taakse). Mies liukui noin 3 metriä siniviivan yli mihin pysähtyi.. Tämän jälkeen kiekko lipui hiljalleen perässä, ja ylitti viivan noin puolella metrillä.

Linjatuomari nosti käden ylös(eli paitsiotilanne). Kiekon ylös tuonut Kärppämies huomasi kyllä olevansa paitsiossa. empi hetken ja törkkäsi kiekon takaisin keskialueelle.

Linjuri vaan kylmästi laski käden paitsion purkautumisen merkiksi, ja seurannut uusi kiekon ylöstuonti johti maaliin..


Aha. Olin itse vain lukenut tästä ja tehnyt oman mielikuvan asiasta. Mut hyväksytty mikä hyväksytty. Hyväksyttiinhän NHL:ssäkin tässä toissa kaudella maali, joka meni tolpan "väärältä puolelta", eli verkon läpi maaliin. Eli virheitä sattuu...
 

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
Mistäs täällä nyt kinastellaan? Molemmat pelasivat eilen huonosti maalivahteja lukuunottamatta. Ihmekkös tuo on, kun molemmilta oli poissa tukku parhaita miehiä ja Kärpissä on kaiken lisäksi riehunut jonkin sorttista vatsatautia jo tovisen. Kaiken lisäksi nyt pelataan lähes joka toinen päivä pelejä, joten pientä väsymistäkin voi olla ilmassa. Huonoja pelejä tulee jokaiselle joukkueelle aina silloin tällöin. Kärpillä oli HPK peliä ennen alla kaksi hyvää ottelua, mutta eilen vaan pelattiin heikosti. 2-2 lopputulos varmaan tyydyttää molempia joukkueita, joten ollaan me kannattajatkin tuohon saatuun pisteeseen vaan tyytyväisiä ja suunnataan katseet jo seuraavaan peliin.
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei mitään paniikkia. Se oli niitä keskitalven otteluita, joita varmasti sattuu tähän otteluruuhkaan. Peliltä odotetaan enemmän, mitä lopulta saadaan. Noita pelejä on tullut iät ja ajat, riippumatta joukkueista. Tällä kertaa oli HPK:n ja Kärppien vuoro. Henkkoht edellisen Kär-Pel-ottelun odotukset eivät toteutuneet tiistaina, vaan Kärpät jyräsi aneemisen Pelicansin yli. Kaksi pinnaa, ja sillä siisti. Eilisestä pelistä oli myös odotusarvot korkealla, mutta kukaan ei jyrännyt kenenkään yli. Pinna Kärpille, ja Kari kiittää.

Ilmeisesti Kärpät on saavuttanut kuitenkin jonkin sorttisen tekemisen tason, sillä viimeisestä kolmesta ottelusta sarjan kärkijoukkueita vastaan Kärpät on saanut peräti viisi pistettä. Ja vielä Tapparasta vierasvoiton ja Kerholta vierastasurin. Seuraavan kerran putki on katkolla tv-ottelussa SaiPaa vastaan; veikkaanpa, että SaiPa tekee niin sanotusti Jypit (eli katkaisee Kärppien putken).

Master God:
Eilisestä pelistä on Stenkan selostuksen perusteella vaikea kommentoida mitään, paitsi että tylsä oli peli.
Heh, miten voit Steniuksen selostuksen perusteella sanoa, että se oli tylsä peli. Steniuksella lauloi kieli koko ajan, ja en minä ainakaan voinut selostuksen perusteella päätellä, että se oli tylsä peli. Kaikki mielikuvat mitä Steniuksen selostuksen perusteella pelistä tuli, kertoivat pelin olevan vauhdikkaan, tapahtumarikkaan jne. Ei tullut kertaakaan mieleen, että se olisi ollut tylsä. Jatkoajan keskustelijoiden näköhavainnot tosin kyllä kertovat, että peli oli huono, mutta se onkin sitten kokonaan toinen juttu, heh heh.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös