HPK-Kärpät 11.2.2003 Raksila

  • 11 539
  • 90

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Pesukoneen Likaveden Poistoletkumiehen kosto?

Olen aivan totaalisen kyllästynyt näihin erilaisiin putkien, pituus- ja muotokeskusteluihin ja päätinkin siirtää keskustelun letkuihin. Muista episodin ajalta jolloin Hämeenlinnassa vasta unelmoitiin putkista...

Petr Tenkrat nosti kirjaimellisesti letkunsa pöydälle ja ilmoitti HPK:n johdolle haluavansa siirtyä pelailemaan kiekkoa sellaiselle paikkakunnalle, missä pelaajista todellakin välitetään. Useista Petr-pojan pyynnnöistä huolimatta ei HPK:n johto lähettänyt apuun minkäänlaista iskuryhmää pesukoneen letkun korjaukseen.

Mikään varsinainen Remontti-Reiskahan tuo tsekkiläinen maalintekokone ei ilmeisesti ollut, vaan siirtyi sitten pian paskaisine vaatteineen ja letkuineen Tampereelle, jossa ilmeisesti oltiin paremmin hereillä näissä hygienia-asioissa.

Julmasti Petr-poikaa kohdelleen HPK:n, sekä koko Hämeenlinnan ylle, hän langetti ikuisen kirouksen ja vannoi kostavansa kohtaamansa julmuudet, välinpitämättömyydet sekä vääryydet.

Huomenna koittaa siis Pesukoneen Likaveden Poistoletkumiehen koston päivä!

Hui.
 

tutri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK!
Tervehdys! Eka viestini täällä...

Illan ottelun lopputulosta on kyllä pirullisen vaikea arvioida, koska molemmat joukkueet ovat hyvässä myötätuulessa ja kumpikin porukka pystyy hyvänä iltana vaikka mihin. Jos sekä Kärppien että Kerhon asenne on kunnossa, tiedossa on erittäin tiukka vääntö. Jos taas jompi kumpi lepsuilee, saattaa lopputulos olla hyvinkin epätasainen. Veikkaa tässä nyt sitten...;)

Noh, arvataan sitten lähestulkoon umpimähkään. Kerho saapuu paikalle hieman matkasta väsyneenä, ja saattaapa pukukopissa pelaajaparkojen pääkoppiin eksyä pikkiriikkinen asennevammakin hyvän sarjasijoituksen takia. Pikainen vilkaisu sarjataulukkoon ennen ottelun alkua antaa levänneille Kärpille enemmän virtaa ja tahtoa voittaa, joten pisteet jäävät Ouluun kovan väännön jälkeen numeroin 3-1.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Viestin lähetti tutri
Kerho saapuu paikalle hieman matkasta väsyneenä, ja saattaapa pukukopissa pelaajaparkojen pääkoppiin eksyä pikkiriikkinen asennevammakin hyvän sarjasijoituksen takia.

Jos "matkasta" ovat väsyneitä, se tarkoittaa mukitettua yötä hotellin yökerhossa. Taisivat näet ajella jo maanantaina tuonne susirajan taakse...

Että silleen...
 

tutri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK!
"Mukitettua yötä" :D

Seison korjattuna.

Tehdään nyt vielä arvioon pieni muutos: Peli päättyy Kärpille tiukan väännön jälkeen jatkoajalla viidellä kolmea vastaan tehdyllä maalilla numeroin 3-2.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Re: Kärpät-HPK 11.2.2003 Raksila

Viestin lähetti Koskenkorva

Kaksi tehoketjua (yksi molemmilta) nostaisin tässä kans ylös. Kärppien Lievers-Jokinen-Ton vs. Kerhon Miettinen-Santala-Somervuori.
EDIT: punakynä lauloi jo toisen kerran...

Jos puhutaan HPK:n tehoketjusta niin silloin Kärppäläisten kannattaisi sittenkin seurata HPK:n 2-ketjua.
Vegaani/absolutisti/outojentreenienmies-Kucharcik:n johtama ketju taitaa olla tällä hetkellä HPK:n varsinainen tehoketju, ainakin tilastojen valossa, 7+5 (http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?ottelu=322&versio=ennakko)
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No niin, rullataanpas hihat kurpalle ja annetaan näppiksen taas laulaa. Kyllä tätä liigan jatkumista ehdittiin jo odottamaankin. Ruottihokimatsit ei yllä mielenkiinnossa millään liigan tasolle. Näin on. Vaikka Leijonille sinänsä onnittelut hyvästä KOKONAISsuorituksesta turnauksissa.

Ja nyt asiaan.

Koskenkorva tuolla ketjun alussa mietti, että tänään ykkösketjujen kyky tuhota toistensa tekemiset olisi avainasemassa. Kerhon ykkösketju ei tuohon puuhaan tule lähtemään, sillä sen roolina ei ole rikkoa vastustajan tekemisiä, vaan ahnehtia hyökkäyspäähän maalintekoon. Se on SMS-ketjun vahvuus ja heikkous. Riittävän ylhäällä kun ollaan, niin vastahyökkäys omaan päähän voipi olla kohtalokas.

Onneksi SMS-ketjun takana on kaksi vahvaa pakkia, jotka ovat sisäistäneet hyökkääjiensä intomielen ja tekevät erittäin tasokasta työtä mahdollisten vastahyökkäysten katkaisemikseksi.

Jostain syystä SMS-ketjusta etenkin Somervuoren otteet ovat olleet sekavat jo ainakin viiden pelin ajan. Santalan ja Miettisen tasossa ei ole niin paljon huomauttamista, mutta tosiasiahan on, että ketju on ketju - ja yhden linkin sekoillessa homma ei toimi. Soisin Somervuoren tulevan yöstä valoon ja ryhtyvän jälleen pelaamaan. Esimerkiksi tänään.

Mitä tehoihin tulee, niin olen Rosohin kanssa samoilla linjoilla; kakkoskenttä se on, joka HPK:n pistekenttä on tänään. Balastikin saatua tuntumaa on BKP-ketju pirullisen tehokas, sori vaan Kärpät.

Mielellään kuulisin 3- ja 4-kentänkin saaneen Kärppien verkon heilumaan. Louhi ainakin on erittäin potentiaalinen pistemies tänäänkin.

Olen Editin kanssa samaa mieltä Kärppien taukoa edeltävästä meiningistä; iskussa on Oulun porukka. Niin on Kerhokin, sillä muutaman järjettömän tuherruspelin jälkeen hämeenlinnalaiset tuntuivat ryhdistäytyneen. Potkua on siis kerholaisillakin. Tämä tekeekin illan kohtaamisen ainakin etukäteen mietittynä erittäin herkulliseksi. Kuka selvää pässinlihaa haluaisi syödä?
Mielenkiintoisempaa on kuulla, kuinka tosissaan pisteiden eteen työtä tehdään.

Tepa otti esille, että tänään maalivahtipeli saattaa olla hyvinkin ratkaiseva. Siinä tapauksessa ainakaan Kerholla ei ole hädän päivää, sillä sekä Puurula että Toivonen ovat vireessä.

Lare mietti, josko illan käsikirjoitus menee Kärpille 'tuttuun' tyyliin eli Kärpät loistavat vain toisessa erässä ja nukkuvat 1. ja 3. erät. Se passaisi kyllä HPK:lle, sillä silloin Kerholla olisi 20 minuuttia 'enemmän' tehdä maaleja. Heh. Oman näkemykseni mukaan tänään tuo Laren pohtima käsikirjoitus ei mene ihan tuohon tapaan. Ensimmäinen erä tulee olemaan molemmilta tuntuman hakemista, eikä maaleja synny kuin korkeintaan yksi (sekin Kerholle). Toisessa erässä tulee uusi volyymi kaukaloon, kun joukkueet ovat laskeskelleet erätuolla vastustajan liikkeitä ja kentällisten työskentelyä. Kakkoserän vauhti pysyy kolmannessakin erässä, jos tilanne jää toisessa erässä tasalukemiin.

En ihmettelisi, vaikka peli menisi jatkoajalle.

Yli viikko sitten veikaksin Lukko-ottelua erittäin vähämaaliseksi ja todellisuudessa Kerho pisteli silloin kiekkoa pussiin oikein ropinalla, joten enpä tiedä, mihin suuntaan tämän illan ottelua lähtisi arvauksissa reivaamaan. Itse toivon vähämaalista, sillä se merkitsisi työntekoa yhdenkin maalin eteen, mutta jos maalihanat aukeavat jommalle kummalle yllättäen, voi mopo karata käsistä ja ottelusta tulla pettymys tyyliin 1-6. (Fani uskoo omiinsa!)

Uskon kuitenkin, että molemmat joukkueet ovat latausta täynnä ja siksi maaleja syntyy vähän. Lopputulos on Kerholle 3-1. Hämeenlinnalaisista maalinteossa ovat tänään Louhi, Balastik ja Kucharcik. Pardavy syöttää molemmat ketjukaveriensa maalit. Louhi hyödyntää vastustajan virheen ja ajaa yksin läpi.
(Jos kuviteltaisiin, että se mopo karkaisi käsistä, tekisi maaleja myös Miettinen, Yli-Junnila ja Pardavy.)

Valitettavasti vain 'kuulen' pelin, koska paikan päälle ei mahkuja ole. Pitäkäähän, yleisö, mekkalaa yllä!
 

HOOPEEKOO

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
HPK tänään

Joni Puurula, Maalivahti

1. kenttä

Marko Tuulola, Vasen puolustaja

Martin Strbak, Oikea puolustaja

Antti Miettinen, Vasen laitahyökkääjä

Tommi Santala, Keskushyökkääjä

Eero Somervuori, Oikea laitahyökkääjä

2. kenttä

Tuomas Eskelinen, Vasen puolustaja

Teemu Aalto, Oikea puolustaja

Jaroslav Balastik, Vasen laitahyökkääjä

Tomas Kucharcik, Keskushyökkääjä

Jan Pardavy, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

Vladimir Sicak, Vasen puolustaja

Aki Heino, Oikea puolustaja

Janne Laakkonen, Vasen laitahyökkääjä

Tero Lehterä, Keskushyökkääjä

Jyrki Louhi, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

Olli Korkeavuori, Vasen puolustaja

Tuukka Mäkelä, Oikea puolustaja

Harri Suutarinen, Vasen laitahyökkääjä

Juhamatti Yli-Junnila, Keskushyökkääjä

Olli Sillanpää, Oikea laitahyökkääjä


Odotetusti Joni siis maalissa, eikä mitään yllätyksiä kokoonpanossa. Saas nähdä miten peli luistaa tauon jäljiltä. Varmaan tiukka peli tulossa, johon pitäisi miettiä monivetoa varten maalimääriä. Kärpille 1,2,3 ja 4 HPK:lle 3,4 ja 5.
 

JPL

Jäsen
Kyllä näemmä Koskenkorvalla oli akuutimpaa tietoa tuosta Palsolan poissaolosta. ;) Sakke siis poissa tänäänkin ja "virallinen" info on että kyljessä on ruhjevamma.

Kärpät pelaa "normaalilla" kokoonpanolla eli
1. Mettovaara-Pyörälä-Potaitshuk
2. Haataja-Viuhkola-Tenkrat
3. Jokinen-Lievers-Ton
4. Nielikäinen-Saarenheimo-Juntunen

Bäcström maalissa ja pakeista Joni poissa.

Kerholla ketjut on:
1. Miettinen-Santala-Somervuori
2. Balastik-Kucharcik-Pardavy
3. Laakkonen-Lehterä-Louhi
4. Suutarinen-Yli-Junnila-Sillanpää

Puurula aloittaa maalissa ja poissa Rajamäki


(Liikaa intoa ja liian vähän järkeä ;)
 
Viimeksi muokattu:

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Noh, en yhtään ihmettele, että Rajamäkeä erehtyy luulemaan pakiksi; sen verran mies on aktiivinen molemmissa päissä. Eiköhän mies, muuten, palaile lähiaikoina kentälle? Onko jollakulla tietoa, onko herran käpälä toipunut odotetulla tavalla. Ainakin alun alkujaan oli tiedossa, että helmikuun puokkivälin jälkeen hän saapuisi ruotuun.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos kiinnittää kissan selkään voileivän ja heittää yhdistelmän ilmaan, miten päin se putoaa maahan? Löin nimittäin Kerhon puolesta vetoa murrevammaisen työkaverini kanssa illan ottelusta. Minulla on kiusallinen tapa hävitä nämä vedot, joten Kerhon pisteputki on vaarassa katketa. Muutenhan Kerhon voitto olisi lähes varma, Kärpistä ei ole nykykunnossa Kerhon pysäyttäjäksi. Päätän henkseleiden paukutteluni tähän. Jatketaan tarvittaessa tulevien otteluiden yhteydessä.
 

pallokerho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tiukkaa... tai sitten ei

Kerho veti "kovennettua" 5 päivää... viikonloppuna hoidettiin pääkoppaa, eli oli vapaata ( kukin hoiti tavallaan ).
Joka tapauksessa Kerhon päänahka ja putken katkaiseminen alkaa olla jo jokaisen liigaseuran tavoite.
Jos putki katkeaa tänään, niin sitten katkeaa. Joka tapauksessa
HPK matkusti jo maanantaina Ouluun...
Etukäteen ajateltuna... pitkästä aikaa HPK:n peli, joka on ainakin etukäteen ajatellen täysin ympäripyöreä. Jos on oma Rinkulamme ikävä paikka vierailijoille, niin ei Raksilakaan ole mikään vierasjoukkueen suosikkiareena.
Radiosta kuuntelen ja toki toivon omien voittoa...
Voitti kumpi tahansa, niin ainakin kaukalossa kirmaa kaksi SM- liigan helmeä, ( joukkuetta), jos asiaa ajatellaan katsojan kannalta. On vauhtia ja niitä vaarallisia tilanteita jopa kentällä, eikä vain käytäväpuheissa.
Toivon, hyvää ottelua ja, että kohtaamme Oululaiset FINAALISSA...
Tietysti tie finaaleihin on kivinen mutta ... but however

Se on siellä !
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Jepu jepu jee

Taas oikeita pelejä eikä mitään sviidenhokigeimsejä. Asiani on lyhyt mutta ytimekäs: Tero 1+1. Ottelu menee jatkoajalle, jonka päätteeksi... "Niin, miettikääpä sitä." Latteusketjun helmi oli tuo.

Kärppäpakkien liike ei tänään riitä. Ei riittänyt Hämeenlinnassakaan ja eikös Oulussakin pelata jäällä ja kaukalo on siinä ympärillä? Eli sama kaiku on askelten... Mielenkiinnolla odotan kuulumisia Pasi Nemirovskyn edesottamuksista ;)
 

Jakke Jäyhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jassoo

Ei toimi Jannen nettiradio... eikä sen puoleen kuulu varsinainen lähetyskään. Yleltä pitää siis kuunnella.

14:31: Antti Miettinen 0-1 av.

...

Jaaha, Viuhkola 1-1 ajassa 15:50.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eka jakson perusteella voisi veikata ottelun päättyvän 6-1 tai 7-1, mutta eiköhän kerhokin pääse peliin vielä mukaan.

Hiukan pätkii tuo Megan nettipalvelu, eipä olis herkkua olla aina tuon varassa...
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mielenkiintoista lukea täältä, että millaisen tuomion saa pelissä paikallaan olleilta Andrei Potaitchukin tekemä maali, jonka kuitenkin Favorin meni ja päätti olla hyväksymättä videotarkastelun päätteeksi?

Nyt olen radiosta kahdelta kanavalta kuullut kolme versiota tilanteesta:

  • Heikkilän Kake sanoi tuomion menneen oikein. Eli tuomari oli nähnyt videolta tilanteen sen verta hyvin, että maali voitiin hylätä.
  • Radio Suomen Arto Aunola sanoi, että kiekko osui verkon läpi Puurulan juomapulloon ja pompahti siitä takaisin peliin. Selvä maali Arto Aunolan mielestä. (Ja jotta ei epäillä Aunolaa kärppäläiseksi: Aunola ei ole kärppäläinen vaan ropsilainen henkeen ja vereen, heh heh.)
  • Kärppä-selostaja Pete Kaijansinkko oli niin varma maalista, että aikoi mennä huomenna optikolle, mikäli se ei ollut maali. Tuomaritulkinnan perusteella Kaijansinkko painelee huomenna optikolle. Saa nähdä, aikooko Kaijansinkko itse tarkastaa videot.
Toivottavasti tuo Potan maali ei ratkaise mitään.
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niin, ja toivottavasti ei tarvitse jossitella Tenkratin petaamalla avopaikalla, jossa kuitenkin Jokisen Jussi sai särettyä mailan, sen sijaan että olisi pistänyt avopaikasta sisään. Tasaiset pelit kääntyvät yleensä pieniin asioihin. Toivottavasti tuo Tonon 2-1 maali riittää Kärppien kotivoittoon.

Ilmeisesti Kärpät johtaa hyvissä maalipaikoissa. Mutta mitä olen kuunnellut peliä, taitaa Kerho Pasi Nielikäisestä huolimatta voittaa peliä kaksinkamppailujen puolella. Esimerkiksi Sami Mettovaara sai ottaa vastaan kovan ja puhtaan taklauksen (Kaijansinkon mukaan), ja ilmat pihalle ja peli oli ohi.
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Irrallinen kommentti Megan parivaljakolta: "Nielikäinen mainettaan parempi pelaaja. Jo kolmas ottelu eikä ainoatakaan jäähyminuuttia." Näin, odottakaa kun The Pasi tekee maalin tai saa syöttöpisteen. Sen jälkeen The Pasi on varmaan yksi SM-liigan parhaimmista pelaajista. Näin se etenee.

Mun mielestä The Pasi on ihan hyvä pelaaja. Mainettaan paljon parempi. Ja pelaa vielä kovaa.
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hyi helvetti, jo toinen maali hylättiin videotarkastelun jälkeen. Tällä kertaa onneksi HPK:n maali.

Jännittää helvetisti.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No niin. Nyt ei sitten kenenkään tarvitse puristaa mailaa putken vuoksi, vaan voidaan keskittyä asiaan.

Koskapa asioita täytyy aina katsoa valoisalta puolelta, todettakoon, että jos Kärpille vielä tällä kaudella täytyy hävitä, niin nyt oli ihan oikea aika siihen.

Vielä niille, jotka eivät katsoneet peliä Jannen kautta, kerrottakoon, että pisteiden lisäksi menetettiin Pardavy. Kyseessä ilmeisesti nivusvaiva.
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Huoh. Kärpät katkaisi Kerhon putken. Piste.

Vielä ylimääräistä plussaa oli, että Blues ja Jyp menettivät pinnan. Kärpät kasvatti hiukan eroa takaa-ajajiin.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Heh, Kh:kin pääsee hengittämään :) Perkules, että tuntuukin hyvältä tämä voitto! Nämä tauon jälkeiset avaukset ovat aina jonkinsortin arvoitus ja tässäkin pelissä taisi draamaa olla ihan kotitarpeiksi asti? Hyvä avaus tälle loppurutistukselle ja asemat vahvistuivat jälleen piirun verran.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Win

Voitto tuli ja hyvä niin.

Nyt sitten Jokereiden kaatoon jalat maan pinnalle palautettuna.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hyvä peli ja pisteet jäivät ansaitusti Ouluun. Tilanteita syntyi molempiin päätyihin, joskin Kärpät sai luotua enemmän hyviä maalipaikkoja. Kolmannen erän puolivälissä ihmetytti HPK:n vaisuus kovasti, sillä he olivat täysin altavastaajan asemassa. Jalonen saivat kuitenkin rivit järjestykseen ja HPK taisteli lopulta pisteestä tosissaan.

Nielikäinen ei ottanut edelleenkään yhtäkään jäähyminuuttia, mutta hämeenlinnalaiset ottivat kaksi kakkosta Pasin rikkomisesta. Mies näyttää ottelu toisensa jälkeen olevan Kärpille hyvä hankinta myös pelillisesti, eikä vain pelotteena. Jatkosopparia sorvaamaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös