HPK-Ilves KE. 20.3

  • 16 724
  • 188
Suosikkijoukkue
Ilves
A. Siantuntija valdolle tiedoksi, ettei Racine ainakaan viime kevään play offeissa ollut ns. voittava maalivahti, vaan lähempänä ns. hooveria. Taidat sinä kuitenkin gotlantilaisena kiekkotietäjänä tuntea Ilveksen tämän kauden pelaajat paremmin kuin paikalliset kausikortin omistajat. Hameet korviin, skotti!
 

Roman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Tappara
Mielsestäni Ilves lähtee sarjaan suosikkina. Onhan joukkueella selvästi parempi maalivahti, Racine. Mies joka useita minuutteja makuullaan ollen torjuu loistavasti kerhon kaikki onnettomat sommitelmat.

Myös ipan hyökkäys on viime aikoina ollut loistavaa ilotulitusta. Siinä Viitakoski ja kumppanit tulevat antamaan oivan opetuksen Kerhon mitään aikaan saamattomalle ja mielikuvituksettomalle hyökkäykselle.

Puolustus onkin kaikkein tasaisin joukkueita verrattaessa. Sekin vain sen takia että joukosta puuttuu Ivan. Puolustajista suureen rooliin noussee kaksikko Kuparinen ja Källarsson. Joista varsinkin jälkimmäinen osoittautuu maalilinkoksi. Kerhossa tämä lupaus ei koskaan kerinnyt edes laukaisemaan muuta kuin treeneissä. Niin hidas oli virittely. No nyt on kuitenkin jo liigassa avausmaali syntynyt. Ja mies on muutenkin kuin uudesti syntynyt.

Vaikkakin jostain merkillisestä syystä Ipa antaa pelin hallinnan Kerholle(säälistä). Ja kerho vie laukaukset joka pelissä 99-2. Silti Ilves nopeilla Mika Niemisen vastaisku maaleilla voittaa ottelu sarjan 3-0. Ensimmäinen peli päättyy 0-1, toinen 0-2 ja kolmas 1-3. Viimeisessä pelissä Vujtek pääsee yllättämään tämän katastrofaalisen Mika Pietilän tekemällä omanmaalin. Tuulolan tehdessä kerhon ainokaisen Racinen taakse. Joskin tilanteessa Kenig on turhautuneena lyönyt Brucen kanveesiin. Tuomarit nuo Kerhon seitsemännet pelaajat eivät tietenkään noteeraa tilannetta jäähynarvoiseksi.

Sarjan ratkaisu on siis loistava maalivahti peli ja Ilveksen kauhea liike. Siinä puutuvat Kerhon kankeat pakit.

Todellakin runkosarja on runkosarja. Ipa on taktikoinut häviämällä jokaisen keskinäisen pelin. Antaen näin Kerholle harhauttavan hyvänolon tunteen. Ilveksessä haistettiin loistavasti jo syyskuussa tuleva pleijari vastustaja.

Maalit: Nieminen 2
Källarsson 3
Vujtek oma maali

Tuulola 1

Ps. Ostin jo rantapallon.
 

Kopteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Re: Ilveskin jatkaa tyylillään ;)

Viestin lähetti Kuznetsov
Ihmiset hokevat kuinka peli muuttuu mentäessä pudotuspeleihin. Minä en usko, että yksikään joukkue kuitenkaan muuttaa peliään mitenkään.

"pelin muuttumisella" tarkoitetaan lähinnä vauhdin lisääntymistä, tiukempaa kontaktipeliä yms. Panokset kovenevat, yksi vaihto voi olla se joka ratkaisee pelin omaksi tai kaverin puolelle. Omaa peliä tietenkin lähdetään pelaamaan ja se jolla maltti pysyy eikä lapa tärise korjaa potin.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti roman


Todellakin runkosarja on runkosarja. Ipa on taktikoinut häviämällä jokaisen keskinäisen pelin. Antaen näin Kerholle harhauttavan hyvänolon tunteen. Ilveksessä haistettiin loistavasti jo syyskuussa tuleva pleijari vastustaja.

Ps. Ostin jo rantapallon.

Se on sitten hauska tyyppi tuo Roman. Tarina oli mainio! :p
Ipan taktikointi vain oli mennä "myttyyn", kun joukkueen pääsy playoffeih oli aika "kintaalla". Heh.
 

CIA

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hämeenlinnan Pallokerho, HKP, Chievo, Newcast
Kerhon heikkoudet ovat pelin hallinan jälkeen tulleet vastahyökkäykset omaan päätyyn. Pitkä viiden minuutin pyöritys vastustajan päädyssä, jonka aikana Racine torjuu 15 kertaa ja sitten tulee vastahyökkäys, jonka aikana Ilves laukaisee kerran ja tekee maalin. Jos Kerho siis putoaa, niin se putoaa tuommoisten asioiden takia. Jokerit ovat osanneet hyödyntää vuosien saatossa tuota taktiikkaa Kerhoa vastaan.

Jokatapauksessa vastakkain on kaksi maalivahtia, joilla esiintyy hyviä ja heikkoja hetkiä. Racinesta näkee kuitenkin hyvät hetket paremmin, kun maalia kohti runkosarjassa ammuttiin monissa peleissä 40 kertaa, kun Pietilää vastaan ammuttiin melkein joka peli vain 20 kertaa. Tuon perusteella monet voivat päätellä että Racine on parempi kuin Pietilä, koska torjuu 40 laukausta.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Viestin lähetti ex-jokipoika
Ervatsalo:
Minulla on sinusta kuva asiallisena kirjoittajana, mutta se nimitys, jolla Ilvestä kutsuit ja jota en viitsi edes tässä toistaa on loukkaavimpia juttuja, mitä olen kiekkopalstoilla lukenut pitäkään aikaan.

Siis oikein pahoitin mieleni ja uskon, että moni muukin Ilveskannattaja. Oliko se tarkoituksesi?

Nooh... äläs nyt. Kaverihan vaan innostuu tuosta. Vai onko tässä nyt kyse jostain tällä kaudella kehittyneestä alemmusskompleksista? Minulle ja ervalle pelikieltoa!!
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
AARGH!

Viestin lähetti ex-jokipoika
Ervatsalo:
Minulla on sinusta kuva asiallisena kirjoittajana,
mutta se nimitys, jolla Ilvestä kutsuit ja jota en
viitsi edes tässä toistaa on loukkaavimpia juttuja,
mitä olen kiekkopalstoilla lukenut pitäkään aikaan.

Siis oikein pahoitin mieleni ja uskon, että moni muukin Ilveskannattaja.

Isoakin isompi Aargh! Nyt menit kerholaisen kelpoon kevätkoukkuun ja päästit tämän tavoitteeseensa. Kyllä kerhossa nyt nauru maittaa. Mutta hei; ei näin pienestä saa maailma kaatua eikä verenpaine kohisten nousta. Muuten saat laittaa koneen kiinni äkkiä ja sanoa kiekkopalstoille ikuiset hyvästit! Ko. nimitys mahtuu hyvin playoff-toleranssin raameihin.

Ilveksen asettaa takamatkalle tässä sarjassa lähinnä yksi asia: ylivoimapeli. Tiukat playoff-väännöt ratkotaan hyvin usein erikoistilanteissa. Ylivoimalla Ilves on tämän vuoden puolella ollut lähinnä avuton, kauheimpana painajaisena viimeisin HPK-peli, kun Kerholla ymmärtääkseni on asiassa hieman parempia näyttöjä. Tästä taitaa löytyä tähänkin sarjaan jonkinmoinen ratkaisu.

Mitä tulee voittaviin maalivahteihin, niin älyttömämpää nimikettä tuskin on olemassa. Jokainen maalivahti on voittava silloin ja häviävä tällöin. Racinen tapauksessa tämä "voittavuus" on vain ilvesläinen joukkopsykoosi, jota on kiva toistella, kun niin haluttaisiin uskoa mestaruuksiin ja muihin sen sellaisiin. Kyllä se Racinekin vaan osaa välillä hävitäkin siinä missä Pietilä voittaa.
En usko, että maalivahdeista löytyy tämän ketjun ratkaisu.

Ratkaisu löytyy, yllätys yllätys, maalinteosta, missä Kerho ennakkoon ajatellen taitaa kuitenkin olla vielä parempi. Uskon, että Ilves silti lähtee taysillä taisteluun pistäen kaiken likoon. Voimavarana voi olla viimeaikojen jos ei aina niin hyvä niin ainakin tuloksellinen peli. Toivon, että ainakin kerran voitto kolahtaa joukkue keltamustille. Olisihan se kiva lyödä vähän kiilaa kerholaisten päiväuniin.
 

TwilightZone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Kaikki puheet, että Ilves olisi "suosikki" ovat täyttä bullshittiä. Näkihän sen jo runkosarjan otteluissa. Tappara olisi ollut huomattavasti mukavempi vastustaja, mutta näin tässä kävi.
Mahdollisuus jatkoonpääsyyn toki on, mutta se vaatisi aivan huikeaa venymistä. Pronsenteissa jatkoonpääsytodennäköisyys meille lienee luokkaa 15-17 % .
Hämeenlinnaan on tulossa alustavasti kaksi bussillista faneja + omalla kyydillä tulevat. Pidetään nyt sitten ainakin kovaa meteliä...
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pientä spekulointia

Täällä näköjään moni kerhofani yrittää kovasti omalta osaltaan sysätä ennakkosuosikin viittaa ja samalla paineita ilvekselle. Itse en kyllä jaksa millään uskoa, että kerho tippuisi ipalle. Hehkutetaan kovasti että ei runkosarjalla ole merkitystä ja että ilves sai 10 viimeisestä pelistään 17 pistettä. Noihin 10 peliin siis sisältyi yksi tappio; yllätys yllästys juuri kerholle ja vielä hakametsässä. Mielestäni tuo keskinäinen ottelu merkitsee enemmän kuin yhdeksän muuta peliä jotain muita vastaan. Sitä paitsi kukaan ei ole kiinnittänyt mitään huomiota sille, että kerhon kymmenen viime pelin saldo on 16 pistettä, eli jopa yksi kokonainen piste vähemmän kuin huippuvireisen ilveksellä. Muutenkaan en usko että runkosarjan keskinäisillä kohtaamisilla ei muka olisi merkitystä. 0-0-tilanteestahan sarja alkaa kuten kaikki pelitkin, mutta jos toinen on voittanut runkosarjassa kaikki joukkueiden keskinäiset kohtaamiset, kertoo se ainakin sitä että toisen pelityyli ei sovi toiselle. Tässä tapauksessa kerhon liike ja vipellys tuntuu olevan myrkkyä ilvekselle. Samalla tapaa suhtautuisin jos hpk ja tappara kohtaavat jossain vaiheessa. Vaikka kuinka sanotaan että edellisillä keskinäisillä kohtaamisilla ei ole merkitystä, niin en silti jaksaisi uskoa kerhon voittoon.

Mitä kerhon ja ilveksen voimasuhteisiin tulee, niin maalivahtipelissä ilves on hieman niskanpäällä. Racine on aivan liian yliarvostettu, mutta toki parempi kuin body. Onneksi meillä on ässä nimeltään Joni Puurula. Miestä ei vielä olla todella tiukassa paikassa nähty, joten ihmetyttää kommentit joissa sanotaan ettei Puurulasta ole pelaamaan kovassa paikassa.

Sitten puolustuksesta. Moni hehkuttaa puolustuksen olevan kerhon heikkous. Onhan se tietysti varsin keskinkertainen verrattaessa kerhon hyökkääjistöön, mutta silti parempi kuin ilveksen pakisto. Kyllä ne päästetyt maalit kertovat kuitenkin paljon peräpään pitävyydestä ja kerho kuitenkin päästi runkosarjassa 23 maalia vähemmän omiin kuin ilves. Ei kovasti vakuuta nimet källarsson, kuparinen, smith, pettinen kun pitäisi pysyä miettisten, somervuorten ja laakkosten perässä. Mitä sitten jos puolustus on kerhon akilleen kantapää tapparaa tai jokereita vastaan? Ilveshän tässä on vastassa.

Kerhon hyökkäyksen voiman tietävät kaikki. Kolme ensimmäistä ketjua voivat mikä tahansa ratkaista. Kerhon hyökkäys on ennenkaikkea laaja materiaaliltaan. Nelosestakin on heittää kehiin vielä aloitusmestari savijoki. Mitä sitten ilveksen hyökkääjistöön tulee, ainoastaan yksi pystyy ratkaisuihin samalla tavalla kuin kerhon kolme ensimmäistä. Tämän kentän kanssa tuleekin sitten olla todella tarkkana. En kuitenkaan usko, että yhdellä kentällä voitaisiin tiputtaa kerhoa.

Erikoistilannepelaamisessakin kerho on edellä. Prosentit kertovat paljon: YV kerho 17,68, ilves 12,96. AV kerho 87,62 ilves 85,17. Ilveksestä en voi tarkemmin sanoa, mutta kerholla ainakin on alivoimapelaaminen ollut viimeisissä peleissä erittäinkin loistavassa mallissa. Vastapainoksi taas 5-3 ylivoimia on tuhlattu törkeä määrä.

Ilveksen ainoa sauma on se, että kerho lähtisi ottelusarjaan takki auki, mitä ei jaksa kyllä millään uskoa. Montako kertaa kerho on tällä kaudella ottanut sarjataulukossa alapuolellaan olevilta joukkueilta pataan? Ei montaakaan. Ainoa mikä muistuu mieleen että olisi asenteen takia hävitty on joulukuun ässät-peli. Sen takiahan kerho juuri oli runkosarjassa toinen että ns. ennakkoon helpommilta otettiin lähestulkoon aina pisteet. En myöskään usko että kerhon peli menisi sekaisin koska se ei kestäisi playoffien paineita. Mikä muka viittaa tähän? Playoff/mm-kisa kokemusta on kerhossa lähes kymmenellä pelaajalla. Eipä ilveksessä näitä kokeneita kavereita ole ainakaan enempää kuin kerhossa. Tietysti raipen ja veikon kaltaisia todella kokeneita konkareita ei kerholla ole, mutta typerältä tuntuu väitös, että nuo kaksi pappaa ratkaisisivat voiton ipalle. Ja eihän tässä vielä missään finaaleissa olla. Vaikka kerho romahtaisikin henkisesti, mitä en usko, tapahtuisi se vasta myöhemmässä vaiheessa. Myöskin väitökset että playoffeissa peli muuttuu aivan erilaiseksi tuntuu oudolta selittelyltä. On kerho minunkin mielestäni vaikeuksissa, jos alkaa pelaamaan erilaista peliä kuin runkosarjassa. Kerhon peli on hyökkäysvoittoista ja jos sitä vartavasten playoffeihin yrittää muuttaa niin ei hyvä. Mutta eiköhän Jalonen tiedä millä tyylillä sitä menestystä tulee jos tullakseen on.

Ennen runkosarjan päätöstä ilvesläiset olivat sitä mieltä, että ei missään tapauksessa kerhoa vastaan ekalla kierroksella. Kummasti on ääni kellossa muuttunut kun kerho sitten tulikin. Älkää nyt ottako tätä yleistyksenä, tähän ei todellakaan kaikki ole syyllistyneet. Enemmänkin muut kuin ilves- tai kerhofanit ovat olleet tiputtamassa kerhoa. Playoffeissa voi tietenkin tapauhtua melkein mitä vaan, mutta tässä otteluparissa yllätysmomentti on kyllä pienempi kuin kolmessa muussa. Toivottavasti minua ei nyt leimata kusipäiseksi kerhofaniksi. Usko vaan on kova omiin. Kunnioitan toki ilvestä ja sen loppukiriä playoffeihin, mutta kyllä kaikki viittaisi kerhon menevän tästä otteluparista jatkoon. Helppoa en sano sen olevan, mutta kyllä ilves tarvitsisi melkein ylemmän apua mennäkseen jatkoon.

Ja lopuksi vielä veikkaus: kerho jatkoon 3-0. Ja tämä ei ole mitään ilveksen aliarvioimista vaan mielestäni varsin realistinen veikkaus.
 
Viimeksi muokattu:

TwilightZone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Re: Pientä spekulointia

Viestin lähetti lece


Ja lopuksi vielä veikkaus: kerho jatkoon 3-0. Ja tämä ei ole mitään ilveksen aliarvioimista vaan mielestäni varsin realistinen veikkaus.

Näinhän se on ... valitettavasti :(
Kumpi maalivahti Hpk:lla muuten on torjuntahommissa ekassa matsissa ?
 

CIA

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hämeenlinnan Pallokerho, HKP, Chievo, Newcast
Aloittava maalivahti on 95% varmuudella Pietilä.

Niin, nyt on tullut puhuttua paljon siitä, vaikuttaako runkosarjan ottelut pleijaripeleihin. Ehkä muissa pleijaripareissa ei, mutta tässä kyllä. Kaikissa muissa pleijaripareissa kumpikin on saanut maistaa voittoa (TPS-Pelicans 1-2-1, Jokerit-Kärpät 3-1-0, Tappara-Blues 2-2-0). Tämä on siis ainut pari, jossa toisella joukkueella ei ole voittoa toisesta. Aina voi olla mahdollista että tapahtuu yllätys; viime vuoden NHL:n pudotuspeleissä maaleja runkosarjassa mättänyt Ottawa putosi suoraan neljässä pelissä Torontolle, joka oli hävinnyt muistaakseni kaikki runkosarjan kohtaamiset Ottawalle. Tuo on kuitenkin esimerkki NHL:stä.

HPK-Ilves otteluparissa ratkaisee keskinäiset kamppailut enemmän kuin muissa ottelupareissa. Otetaan esimerkkinä viimeksi pelattu Ilves-HPK matsi, jonka siis Kerho voitti. Ilves pelasi taisteli sillä hetkellä pleijaripaikasta, ja varmaan Hakametsässä oltiin valmistauduttu ottamaan tärkeät pisteet Kerholta. Näin ei kuitenkaan käynyt. Ilveshän olisi aivan hyvin voinut myös tuon tappion myötä menettää koko pleijaripaikan! Kieltämättä outoa tässä on se, että Ilveksen viimeinen tappio tuli juuri Kerholle.

Lecen kirjoitus oli erittäin tarkka ja osuva. Siitä kävi myös ilmi, että Kerho oli vaikea vastus pleijaripaikoista taistelleille joukkueille. Muunmuassa Jyp ja HIFK olisivat saattaneet päästä pleijareihin, jos olisivat nipistäneet pisteitä enemmän Kerholta.
 

Nas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti roman


Maalit:

Källarsson 3



Hahaaaa!! Melkein tuli vedet silmistä kun luin ton!!
:p

On meinaan sm-liigan puukätisin pakki, kerhossa pelatessaan ei saanu maalia mistään, vaikka vlasak muutaman kerran pelas sille tyhjän maalin...

Ja sit itse aiheeseen. Lecen kirjoitus on täysin osuva, siitä käy ilmi kaikki oleellinen, minkä perusteella HPK tiputtaa ipan suoraan 3-0.
Ilveksellä ei ole mitään mahdollisuuksia ritarihallissa, toivotaan vaan ettei herroja Saarinen, Ringbom tai Kruus ole merkattu 20.3, 22.3 ja 23.3 pelattaviin peleihin...:cool:
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti Nas

On meinaan sm-liigan puukätisin pakki, kerhossa pelatessaan ei saanu maalia mistään, vaikka vlasak muutaman kerran pelas sille tyhjän maalin...

Hieman olisin asiasta erimieltä. Mielestäni Källarsson ei todellakaan ole sm-liigan puukätisin pakki, vaikka hyvin puolustava pakki onkin. Tällä kaudella tekaisi jopa maalin. Laukaisuprosentiksi muodostui 5.88 ja mikäli "puukätisintä" pakkia etsitään maalitilaston perusteella, voisi lista olla seuraava:

Virolainen 91 laukausta, ei maalia
Haakana 78 laukausta, ei maalia
Grönman 61 laukausta, ei maalia
Saarinen 54 laukausta, ei maalia
Pisto 52 laukausta, ei maalia
Malmivaara 41 laukausta, ei maalia

Cech 149 laukausta, 1 maali
Lotvonen 139 laukausta, 1 maali
Petriläinen 107 laukausta, 1 maali

Eli noistakin pakeista olisi vissiin helppo todeta heidän olevan "puukäsiä". Mutta toiset pakit pelaavat eri rooleissa kuin toiset ja joskus uppoo paremmin, kuten esim. Saarisen kohdalla huomaa, viimekaudella 6 maalia, sitä ennen 9 ja nyt nollilla.

Toivon mukaan saatte huomata Hämeenlinnassakin Källarssonin kehittyneen viime näkemästä ja saadaan Tomi tuulettamaan ex-kotiyleisön edessä.
 

Matti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Uskotaan, uskotaan. Me antaudumme. Itse asiassa ottelusarjaa taitaa olla ihan turha edes pelata, onhan runkosrajassa HPK kurittanut meitä joka kerran. Käyn huomenna Etolasta valitsemassa jonkin kelta-musta-vihreän kauniin rantapallon, jotta minulla olisi lauantaina 23.3. edes jotakin huvitusta.
 

Nas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Mr. Smith


Tällä kaudella tekaisi jopa maalin.

Niin no, eihän siihenkään mennyt kuin jotain 100-200 liigaottelua...

Sori nyt kun nostin ton källarssonin tapetille, mutta meillä HPK fanien keskuudessa noi tomin "taidot" on tiedetty jo jonkin aikaa ja vaikka "lähellä" olikin, ei se kerhossa pelatessaan mitään huikaisevia otteita esittänyt koskaan, lähinnä pelonsekaisia tunteita källarsson aiheutti, kun se oli alimpana miehenä kiekollisena..
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Matti
Uskotaan, uskotaan. Me antaudumme. Itse asiassa ottelusarjaa taitaa olla ihan turha edes pelata, onhan runkosrajassa HPK kurittanut meitä joka kerran. Käyn huomenna Etolasta valitsemassa jonkin kelta-musta-vihreän kauniin rantapallon, jotta minulla olisi lauantaina 23.3. edes jotakin huvitusta.

Älkää olko Ilvesläiset huolissanne, keskiviikon pelissä jatkoajan neljännellä minuutilla Raipe on yksin läpi ja voitto 4-5 on teidän...
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Naapurin pikkuveljeä kiusaamassa

Viestin lähetti ex-jokipoika
Ervatsalo:
Minulla on sinusta kuva asiallisena kirjoittajana, mutta se nimitys, jolla Ilvestä kutsuit ja jota en viitsi edes tässä toistaa on loukkaavimpia juttuja, mitä olen kiekkopalstoilla lukenut pitäkään aikaan.

Siis oikein pahoitin mieleni ja uskon, että moni muukin Ilveskannattaja. Oliko se tarkoituksesi?


Niin, näyttää siltä että olen pahoittanut joidenkin tahojen mielen. Olen tavattoman pahoillani että näppäimistöltäni pääsi tälläinen Janne Ojasen kokoinen sammakko pilaamaan tapparan pikkuveljen kannattajien päivää.

Myönnettäköön että pikkuveljien kiusaaminen on ruma tapa, etenkin jos kyseessä on naapurin pikkuveli, olen pahoillani tästä kaikesta.

Täältä tähän
 

raipe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pakkopullaa

Ei kannata yhtään kiinnittää huomiota ervatsalon kenkkuiluun. Hän hakee juuri sitä, mihin ex-jokipoika sortui. Antaa hänen taaplata tyylillään.

Lecen kommentti oli taas sitä, mitä toivoisinkin Kerhon ja sen kannattajien ajattelevan. Ilves on vain välttämätön pakkopulla tiellä kohti suurempia haasteita ja Ilves menee nurin pelkillä tilastotieteillä. Tämä on se Kerhon heikoin kohta, joka voi purra.

Eli ei meillä ole mahdollisuuksia, kuten Matti jo totesikin. Käydään pari kertaa sentään Hämeenlinnassa katsomassa miten Kerholaiset juhlii.

Sinänsä on sääli, että piti kohdata Kerho heti alussa, koska jos Ilves ei voita mestaruutta, suon sen ilomielin Kerholle ervatsalos´ta, lecestä, lukuisista tsekeistä, vähistä omista junioreista ja yhdistyspelleilystä (salailusta?) huolimatta.

Onnea siis Kerholle jo etukäteen.
 

mummi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Samarkand AF, Ghizjablah Amur-dvaktay Sport
We are...

mistä saa "nopeasti" tuon Ilveksen maalikappaleen käyttöönsä?
Netistä, fanishopista, oder... jos jollain hämeenlinnalaisella on se niin hoitakaa mulle (paikallinen) tavalla tai toisella!
 

Kopteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Viestin lähetti Nas

Sori nyt kun nostin ton källarssonin tapetille, mutta meillä HPK fanien keskuudessa noi tomin "taidot" on tiedetty jo jonkin aikaa ja vaikka "lähellä" olikin, ei se kerhossa pelatessaan mitään huikaisevia otteita esittänyt koskaan, lähinnä pelonsekaisia tunteita källarsson aiheutti, kun se oli alimpana miehenä kiekollisena..

Saat anteeksi ;)

Kellari (teidän antama lempinimi?) ei ole sen perusteella mitä minä olen nähnyt mikää huikaisevia otteita esittävä pakki vaan perusvarma, aivan oikein, PERUSVARMA oman pään luutija jolta purkukiekot lähtevät satavarmasti keskialueelle.
Maaleja ei ole tullut kilokaupalla mutta se ei olekaan Tomin rooli joukkueessa. Tais olla mies aika nuori (19?) kun teillä pelasi.
Noh, huomenna näette miehen vauhdissa...
 

Sokos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti roman
Mielsestäni Ilves lähtee sarjaan suosikkina. Onhan joukkueella selvästi parempi maalivahti, Racine. Mies joka useita minuutteja makuullaan ollen torjuu loistavasti kerhon kaikki onnettomat sommitelmat.


Vaikkakin jostain merkillisestä syystä Ipa antaa pelin hallinnan Kerholle(säälistä). Ja kerho vie laukaukset joka pelissä 99-2. Silti Ilves nopeilla Mika Niemisen vastaisku maaleilla voittaa ottelu sarjan 3-0. Ensimmäinen peli päättyy 0-1, toinen 0-2 ja kolmas 1-3. Viimeisessä pelissä Vujtek pääsee yllättämään tämän katastrofaalisen Mika Pietilän tekemällä omanmaalin. Tuulolan tehdessä kerhon ainokaisen Racinen taakse. Joskin tilanteessa Kenig on turhautuneena lyönyt Brucen kanveesiin. Tuomarit nuo Kerhon seitsemännet pelaajat eivät tietenkään noteeraa tilannetta jäähynarvoiseksi.

Sarjan ratkaisu on siis loistava maalivahti peli ja Ilveksen kauhea liike. Siinä puutuvat Kerhon kankeat pakit.

Todellakin runkosarja on runkosarja. Ipa on taktikoinut häviämällä jokaisen keskinäisen pelin. Antaen näin Kerholle harhauttavan hyvänolon tunteen. Ilveksessä haistettiin loistavasti jo syyskuussa tuleva pleijari vastustaja.

Maalit: Nieminen 2
Källarsson 3
Vujtek oma maali

Tuulola 1

Ps. Ostin jo rantapallon.

Joo heh ja hah


HPK tuo köyhä (3759 yleisömäärä). Pikkuveli.... aivan varmasti häviää. Nemo&Vesku kyllä tietävät, miten Pietilälle tehdään maaleja. Muutenkin Pietilä on heikko, Racer on kunkku. Heitä roman (tiedätkö, että nimet kirjoitetaan aina isolla?) samaa låppåå keskiviikkona!

ps. Hpk = farmi ! (Miettinen, Nedved, Tuulola, Vukoukkija, Somervuori, Peltonen on ok, muut ovat pjerseestä)
Jarkko Savijoki vs Nieminen...... kumpikohan voittaa?
 
Viimeksi muokattu:

Roby

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aivan upea on tuo Sokoksen viiltävä analyysi, enpä enää yhtään ihmettele, että Suomen asiantuntevin yleisö on Tampereella.

Omasta puolestani toivon, että pelit ovat jotain muuta kuin 0-0 nyhjäystä eli vauhtia ja vaarallisia tilanteita.Parempi voittakoon...., tiedän sen olevan HPK.

EDIT:lecelle pojot ansiokkaasta kirjoituksesta, vastaa erittäin hyvin omia mielikuviani tulevasta sarjasta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Re: Pientä spekulointia

Viestin lähetti lece

Myöskin väitökset että playoffeissa peli muuttuu aivan erilaiseksi tuntuu oudolta selittelyltä.

Tämä pelin muttuminen pleijareihin on opittu ilves leirissä kantapään kautta. Siks nyt onkin panostettu kaksmetrisiin järkäleisiin. Tuomarit sallivat enemmän roikkumista ja kiinnipitämistä pleijareissa. mikskö? en tiä. Onko ohjeistettu, vai pelkäävätkö ratkasevansa matsit. Mene ja tiedä, mutta näin on koko oman kiakonseuraamis urani ajan (siältä Liigan alkuvuasista lähtien) ollut.

niimpä maalintekone on hyytynyt ja jos puolustus ei pidä... bye bye (näin on meille käynyt useemmin kun kerran). Kerholla onneksi (siis kerhon kannalta) on myös puolustuksessa syvyyttä, mutta Meirän mahkut on siinä, että sumputetaan, roikutaan ja otetaan miestä ja pidetään peli maalittomana mahdollismman pitkään. HPK on selvä suosikki, mutta toivoni panen (Ilveksen mies kun olen) tähän vanhaan totuuteen... pleijareissa pärjää puolustuksen kautta.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Sokos


Hpk = farmi ! (Miettinen, Nedved, Tuulola, Vukoukkija, Somervuori, Peltonen on ok, muut ovat pjerseestä)

Kannattaisi opetella kirjoittamaan, ennen kuin lähettelee tällaisia viestejä. Opitko tuon sanonnan Kapasen Hannulta vai mistä moinen "verbaalius" löytyi?
Otetaan nyt ihan rauhallisesti... ;)
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
HPK on selvä ennakkosuosikki - siinä ei pitäisi kenelläkään olla mitään epäselvää. Minä olen edelleen sitä mieltä, että kerho on pahin mahdollinen vastustaja Ilvekselle, kun kolmea runkosarjan kärkijoukkuetta verrataan.

Pietilän mailapeli on karmeaa katseltavaa eikä hänen paineensietokyvyssään ole mitään kehuttavaa. Racine on takuuvarmasti parempi maalivahti, kuin Pietilä. Puurula saattaa ottaa ykkösmaalivahdinpaikan kerhossa, mutta hän on täysin raakile (tosipeleissä) eikä hänellä ole yhtään kokemusta playoffseista, toisin kuin Pitkämäellä. Näillä kriteereillä lasken Ilveksen maalivahtikaluston paremmaksi.

Ilveksellä on paljon isokokoisia puolustajia joiden tulisi saada kerhon suhteellisen pienikokoiset hyökkääjät kuriin. Jos kerhon hyökkääjät päästetään vauhtiin, niin Ilvestä viedään, kuin sitä kuuluisaa pässiä narussa. Ilveksen puolustuksesta puuttuu se todellinen liideri ja tällaisia liidereitä löytyy kerhosta Tuulola ja Peltonen. Sicac on myös kohtalainen pelaaja, mutta sen jälkeen puolustus onkin suhteellisen kokematonta ja nuorta porukkaa. Haukkukaa te Kuparista ja Källarssonia miten vain haluatte, mutta näkemäni perusteella nostan heidät molemmat korkeammalle, kuin esim Sicacin. Källarsson on nimeomaan perusvarma oman pään pakki jolta ei tehopisteitä odoteta. Majeskyn loukkaantuminen teki lovea Ilveksen pakkikalustoon, mutta silti lasken Ilveksen puolustuksen paremmaksi.

Hyökkäyksessä HPK onkin sitten huomattavasti parempi. Kerholla on kaksi todella tehokasta ketjua ja sitten vielä yksi suhteellisen tehokas. Ilveksellä löytyy vain yksi jatkuvasti peliä vastustajan päätyyn pyörittävä kenttä. Kolmikolta Niinimäki-Helminen-Snellmann odotetaankin huomattavia lisätehoja, jos meinataan pärjätä.

Veikkaukseni on, että tämä ottelusarja menee viidenteen otteluun, mutta sen voittajaa en arvaa alkaa arvuuttelemaan.

-ipa rules
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös