HPK - Blues Ti 30.11.2004

  • 7 640
  • 67

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kuka oli Bluesin vasen pakki kolmannen erän alussa kun Rita purjehti vapaasti maalille? En löytänyt Bluesin rosterista yhtään "Urpo" -nimistä pakkia, joten sen täytyy olla joku muu.

Nimimerkillä,

Pelaako Aki Heino nykyään meillä?
 

Gerbiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sais se joulutauko jo tulla!

- Ottelu oli oikeasti huono. Kummalakin joukkueella päätöntä surffailua ja kiekko poltti liikaa lavassa. Kerho oli pelin ensimäiset minuutit ihan jyrän alla ja Bluesilla oli monta hyvää maalin teko paikkaa. Siitä peli loppua kohden tasottu pelkäksi keskialueen surffailuksi. Mutama hyvä taklaus pelissä tuli, mutta ei se paljoa lämmitä, kun peli oli muten tasoltaan huono.

- Bluesin maalivahti oli lähes aina hätää kärsimässä, kun Kerho sai vetoja kohti, mutta iso osa vedoista meni ohi tai sitten haettiin vielä sitä viimeistä ratkaisevaa syöttä...

- Bluesin MacLean - Kolanos - Wilson hyökkäyskolmikko ei voi ainakaan peliajan puutetta valitta. Näytti siltä, että äijät olisi ollut kokoajan kentällä. No mikäs siinä jos putki kulkee. Tänään ainakin paikkoja tuli, mutta maalit jäi tekemättä.

- Kerhon huoltajalla on mahtanut olla kunnon kankkunen, kun viimeksi on luistimia teroitanut, sen verran huonosti näytti kerhon jätkä pysyvän luistimilla pystyssä.

- Ottelun isoimmat kannustukset sai Reijo Ringbom (ja kyllä sen naama helotikin punaisena), minkä jälkeen Alagon Rami sai 2 min kampituksesta. Muutama jäähy olisi voinut jäädä viheltämttä, mutta toisaalta pari aivan selvää ragaistusta jäi antamatta. No kaikki päätyi onnelisesti ja tasapuolisest,i kun kummalekin joukkueelle tuli viisi kaksi minuutista.
 

Kgz

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia
En jaksa pelistä kertoa paljoo kun kaikki sitä on jo kertonut tuolla ylenpänä... laitetaan taas parit huomiot mitä katsoessa peliä huomasin ja kuulin...

- Laakkonen aivan paska pari peliä katsomoa/villaa voisi laittaa vähän puhtia tuohonkin pelaajan. Tai laittaa eri kenttään vaikka neloseen Hassisen kanssa kun hän tulee takaisin.

- Laitisen vois vaan myydä pois kyllä pelsut sen ottaa. Se näyttää ihan joltain junnu pelaajalta siellä mutta on vaan 8 vuotta liian vanha junnu sarjoihin muuten hyvä.

- Uusi/tuleva sikakatsomon jäsen löyty HPK vaihtoaiton takaa. En tiedä kuinka vanha oli tämä kaveri mutta ei kauheen vanhalta kuulostanut kun huusi "väärä maila,väärä pelaaja,oikea lyönti" viimeinen huuto tuli siittä kun Louhi tuupaisi Kolanosia. Oisko kaveri ollut sellainen kurahaalari päällä siellä.

- Kolanos on kankean näköinen luisteleen mutta kai se kuitenkin jonkun näköistä vauhta piti yllä kun pysy koukuilla perässä. Ainakin tälläisen yhden tilanteen muistan hyvin meni HPK:n maalin taakse karvaan ja tuli sieltä nollalla omalla potkulla pois mutta kolme koukkua matkalla omaan päähän teki. Tää on sitä energiaa säästävää peliä. Kyllähän kaverilla kuitenkin kädet on.

- Tällä kertaa järkkäri anto suosiolla kiekon katsojalle ei kiusannut katsojia.

- Sitten paras viimeiseksi. Kaksi naista takana ketkä puhuu kaikkea muuta kuin jääkiekosta. Kolmannessa erässä ne keksi huudella kokoajan rauhaa kun Noronen huuteli sitä aika toistuvasti pelaajilleen mutta eihän nä sitä tajunnut että sillä oli tarkoituskin.

- Cheeliidereita oli jo parillinen määrä onkohan ne saanut takaisin yhden -91 Kiss FM:n studiolta vaiko oliko tämä buusterissa vierailulla?

Olenkohan mä katsonut peliä olenkaan? Enpä kai.
 
Viimeksi muokattu:

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Viestin lähetti Hartza
Kuka oli Bluesin vasen pakki kolmannen erän alussa kun Rita purjehti vapaasti maalille? En löytänyt Bluesin rosterista yhtään "Urpo" -nimistä pakkia, joten sen täytyy olla joku muu.

Nimimerkillä,

Pelaako Aki Heino nykyään meillä?

Vastaanpa itse omaan kysymykseeni, sillä kysymyksessähän HPK:n loistavan maalikimaran perusteella on Mika Niskanen. Tästä puolustajasta ei ole kyllä ollut yhtään mitään hyötyä joukkueelle, päinvastoin. Todella surkea hankinta.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Jokaiselle on varmasti kouluruokana joskus tarjottu juusto- tai johonkin muuhun kastikkeeseen lillutettua puisevaa uuniseitä? Eilisen pelin seuraaminen oli kuin sellaista ruokaa olisi syönyt, muovilautaselta tietysti.

Kerho olisi voinut pelata myös pelin alussa, mutta näytti se puolisuorituskin kahteen pisteeseen riittävän. Kolmea pistettä tuolta jengiltä on kyllä turha odottaa kovin usein. Se oli hyvä, että ei liikaa keskitytty fyysiseen peliin. Jätetään se oikea fyysisyys niitä oikeasti fyysisiä joukkueita vastaan, noihin muihin riittää eilinenkin esitys.

Eilisenkaltainen esitys kokonaisuudessaan on sallittu vain siksi, että oli marraskuun loppu. Helmikuussa tuollaista, niin käy harmittamaan.
 

Kerho64

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eilen ei näköjään Kerhoa huvittanut luistella ennenkuin viimeisessä erässä. Ja sitten mahtavat "siniset" olivatkin täysiä vastaantulijoita. Mikä ihme siinä on, että pitää aina odotella sitä jatkoaikaa ennenkuin niitä maalia tehdään.

Vois Jalonen yrittää vähän jotain erilaista ylivoimakuvioo, kun ei homma toimi. Kokeilis kuten Curre Tampereella: viisi hyökkääjää kehiin ja pum - maali, tai jotain muuta ovelaa.

Ringbom nyt on mikä on, ei uskalla viheltää tai sitten viheltää aivan ihemeellisiä.

Laakkonen on aivan yössä, mikään ei toimi. Samoin Holden on löysä ja turha mies kentällä. Mistä me saatais semmosia pakkeja jotka pystyy pitämään hyökkäyssinisellä kiekon alueella?
 
Suosikkijoukkue
Kerho ja Philly
Hajahuomioita

- Olipas löysää pelaamista kotijoukkueelta ottelun ensimmäinen puolisko. Vaikutuksensa tähän on varmasti paljon Bluesin pelaamisessa, jossa Kerhon tila pelattiin keskialueella kyllä taitavasti pois. Ylivoimahyökkäyksiin ei HPK totutun usein päässyt eikä muutenkaan vyöryttämään peliänsä.

- Kerhon vaarallisimmat ylivoimahyökkäykset syntyivät kun ensimmäisessä erässä Setzinger pyrähti suoraan jäähyaitiosta 2-1 hyökkäykseen mutta veti one-timerin jäissä olevan Oksan patjoihin. Kolmannessa erässä jäähyaitiosta samanmoiseen ylivoimahyökkäykseen karkasi Rita, jolla taas ei ollut siinä tilanteessa ranteet tiukimmillaan tai sitten kiekko vain pyörähti lavassa kriittisellä hetkellä.

- Ikuinen linjuri selvisi yllättävän hyvin iltapuhteestaan, mutta kyllähän sieltä tuli ne perinteiset kuittijäähyt yleisön kohahduksesta, muutamat vaihtovirheiden missaamiset (haloo myös linjurit) ja jäähymäärän pitäminen mahdollisimman paljon samansuuruisena molemmille joukkueille.

- Paljon parjaamani Setzinger oli erittäin hyvä. Pisti kroppaansa kunniakkaasti likoon ja nyt kaivoi myös niitä arvokkaita kaksinkamppailuvoittoja kulmista. Olli on alkanut käyttämään huikeita nopeusominaisuuksiansa ja hokkari liikkuu kiitettävästi. Vastuu on tottakai lisääntynyt siinä. Nyt vaan jatkumisia näille hyville otteille.

- Nykyisin voi pelkästään nauraa näille IS-tähdille, josta kolme tähteä repii aina jatkoaikamaalin tehnyt pelaaja. Kyllähän Jani Rita oli ehdottomasti Kohnin ohella kentän näkyvin pelaaja. Ennen kauden alkua tiedettiin, että Ritasta saadaan kyllä hyvä tsemppari jolla polkuvoima ei lopu heti kesken. Alkukaudesta oli kiekollisena ehkä hieman pimennossa, mutta pikku hiljaa enemmän ja enemmän on Rita alkanut näyttämään, että kiekko pysyy koukussa kovassakin trafiikissa ja uskaltaa tehdä muutakin kiekon kanssa kuin vaan rynniä ja haastaa.

- Bluesin toinen maali ei ole aiheuttanut sanan säilää kovinkaan paljon. Ai niin, sitten mä muistinkin että Noronenhan sen kiekon hörppäsi etukulmasta (tai längistä) eikä Puurula. Sallittakoon Noroselle tuo työtapaturma. Nortti otti kuitenkin muutaman haamukopin silloin kun niitä täytyi ottaa.

- Bluesin riveistä näkyvin pelaaja oli ehdottomasti Ladislav Kohn. Toi kiekon lähes 100% varmuudella hyökkäysalueelle ja kovin usein löysi syötöllään myös oman pelaajan. Amerikan avut olivatkin taas sitten todella näkymättömissä. Wilsonin huomasi melkein ensimmäisen kerran kolmannessa erässä kun oli pakko katsoa kuka törmäsi Mäkelän komeaan tööttiin avojäällä.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Re: Ihan hyvä peli

Viestin lähetti Cannibal

Niin, jos taklaat kiekotonta pelaajaa, eikö se aika selkeä estäminen ole?

Eikös se ole kiekollinen niin kauan kuin joku muu ottaa kiekon haltuun?

En tiedä, mutta näin ainakin noissa laadukkaammissa kiekkosarjoisssa.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Kerho64
Mistä me saatais semmosia pakkeja jotka pystyy pitämään hyökkäyssinisellä kiekon alueella?
Laitetaan Josh viivamieheksi. Siinä olisi kiekkovarma mies viivalla ja hirvee tykki puhuisi. Lisäksi pelaa hyvin myös puolustustussuuntaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Re: Re: Ihan hyvä peli

Viestin lähetti expertti
Eikös se ole kiekollinen niin kauan kuin joku muu ottaa kiekon haltuun?

En tiedä, mutta näin ainakin noissa laadukkaammissa kiekkosarjoisssa.

Tiettyyn rajaan asti, kyllä. Eli kun syötät niin olet seuraavat 1-2 sekunttia 'kiekollinen' vaikka kiekkoa sinulla ei olisikaan.
 

rinkeli22

Jäsen
Tuosta estämisestä nousee esiin lähinnä kysymys, että saako taklata vastustajan pelaajaa silloin, kun molemmat tavoittelevat samaa irtokiekkoa? Sehän tuossa lähinnä oli tilanne, mutta muuttaako tilannetta se, että Kerhon pelaaja taklasi lähinnä siksi, että toinen Kerhon pelaaja ehtisi tuohon irtokiekkoon vapaasti..

Ihan hauska pelihän se lopulta oli, mutta toinen erä oli ajoittain sellaista sähellystä puolin ja toisin, että alta pois. Jännä yksityiskohta oli tilastojen valossa, että ehdottomasti viihdyttävimmässä erässä tuli selvästi kaikkein vähiten torjuntoja maalivahdeille.

Bluesin alkulämmittelyä oli hauska katsella, kun selvästi on porukalla kuitenkin hyvä huumori päällä. Harjoitusten lopuksi nähtiin kaikkia hauskoja mailakikkoja yms. erityisesti herroilta Wilson ja Myllyniemi. Olipahan Wilsonilla aikaa heitellä pitkän aikaa kiekkoja kaukalon reunan yli pikkunassikoille.. Veikeä heppu..

Jatkoaikamaalin innoittamana kävin selailemassa sm-liigan sääntökirjaa ja asiaa käsitellään tässä kohdassa.

Sääntö 234 - MAALIVAHDIN KYPÄRÄ JA KOKOKASVOSUOJUS
c) Jos maalivahdin kasvosuojukseen osuu kova laukaus, erotuomari katkaisee
pelin.

Huomio kiinnittyy sanaan "kova" eli jätetäänkö tässä sitten pelivaraa tuomarille tulkita, oliko osuma sellainen, joka selvästi häiritsi maalivahtia. Onhan se käytäntö kuitenkin ollut, että aina vihelletään, kun kopsahtaa.. Yleensä sen reboundin saa lyödä sisään, mutta eilisessä tilanteessa meni kyllä aika monta sekuntia ennen kuin kiekko oli maalissa. Eihän sitä tietenkään voi enää sitten hylätä, kun ei vihellystä kuulunut ennen maalin syntyä.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti rinkeli22
Tuosta estämisestä nousee esiin lähinnä kysymys, että saako taklata vastustajan pelaajaa silloin, kun molemmat tavoittelevat samaa irtokiekkoa? Sehän tuossa lähinnä oli tilanne, mutta muuttaako tilannetta se, että Kerhon pelaaja taklasi lähinnä siksi, että toinen Kerhon pelaaja ehtisi tuohon irtokiekkoon vapaasti.
Ei kai nyt varsinaisia pommeja voi ruveta kiekottomiin miehiin viljelemään. Erijuttu on sitten kiilaaminen tai painaminen laitaa vasten.
 
F

Flonaldo

Eskelisen jäähy oli ihan ansaittu. Tilanteessa toinen Kerhon pakki oli jo ehtinyt ottaa sen kiekon selvästi haltuunsa ennen Tuomaksen taklausta. Ei siinä mitään, niin nätisti Kohn keräili kamppeitaan, että kyllä sen kaksiminuuttisen mielellään otti :-P

Laukauksen osuessa veskaria kypärään maalintekotilanne pelataan loppuun asti ennen kuin tuomari katkoo peliä. Mielestäni tuon Reijo kerrankin näki oikein.

Väisäsen laukaus jäi aivan keskelle sektoria, muutaman metrin päähän maalista. Vedon jälkeen maalintekotilanne jatkui koko ajan ensin Väiskin itse yrittäessä reboundiin ja sitten Louhen tullessa toisessa aallossa mukana. Kiekko oli koko ajan aivan vapaana parhaassa maalintekopaikassa, joten peliä ei kuulunut puhaltaa poikki.
 

PIHLIS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo BLUES, Kärpät
Viestin lähetti rinkeli22
Olipahan Wilsonilla aikaa heitellä pitkän aikaa kiekkoja kaukalon reunan yli pikkunassikoille.. Veikeä heppu..


Niin, Wilsonhan on palkittu ja arvostettu hyväntekijä "ison lammen" tuolla puolen.
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti TBK
Ei kai nyt varsinaisia pommeja voi ruveta kiekottomiin miehiin viljelemään. Erijuttu on sitten kiilaaminen tai painaminen laitaa vasten.

Samanlaista kiekottoman miehen estämistä tämäkin on. Kutsutaan usein myös termillä "kahvaaminen". Onko tuttu juttu siellä Tampereella?
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti tommilin
Samanlaista kiekottoman miehen estämistä tämäkin on. Kutsutaan usein myös termillä "kahvaaminen". Onko tuttu juttu siellä Tampereella?
Ilmeisesti et sitten edes halunnut tajuta mitä minä tarkoitin tai sitten käytit vertailu pohjana vain Hpk:n peleistä tutun blokkipelin.

Jos kiekkoa tavoittelee kaksi pelaaja voi toinen palaaja kiilata toisen laitaan, jotta voi tavoitella kiekon itselleen. Samoin voi kiekottoman miehen painaa laitaa vasten esim. kulmaväännön jälkeen, jotta oma pelaaja voi ottaa kiekon. Näin voi mielestäni kiekotonta pelaajaa ottaa, mutta varsinaisia taklauksia ei voi mielestäni ruveta antamaan. Kysymys on tietysti mysö pitkälti siitä, että esim. kuinka kauan pelaajaa painaa laitaa vasten. Jos tilanne on mennyt jo 10 sekunttia sitten ohi mutta pelaaja pihdeissä, niin silloin se menee estämisen puolelle.

Tämän enempää en voi auttaa. Jos ei vieläkään uppoa, niin en voi muuta kuin ehdottaa kamoja niskaan ja kaukaloon.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Peli oli käsittämätöntä ripulia ja Espoo on ihan pyllystä. Mutta hyvää keskustelua kyllä on, etenkin alkupään puheet fyysisyydestä.. Jokereille jo kalkkia suuhun sanon minä! Tähän saumaan nyt voitto Jokereistä siellä ja sitten Kummeli-miehistä täällä ja nauran käkättäen koko itsenäisyys päivän, lukuun ottamatta hetkeä jolloin alan itkeä kun kenenkään hame ei repeä..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös