Hokista kaudella 2003-04

  • 30 023
  • 208

Lätkä

Jäsen
Farmi

Mielestäni Hokille olis halvin ja paras vaihtoehto nostaa Kajaa-
nin toinen jengi (L-team) suomisarjaan. Tällä tavoin saataisin
vitosketjukin pelaamaan ja tarvittaessa täydentää loukkaantu-
mis-sumaa, joka vääjäämättä painaa päälle pitkän kauden ede-
tessä joukkuelle, kuin joukkueelle. Ei muuta kun ylimääräiset
pelaajat L-team:n paitaan ja farmi on enemmän kuin lähellä.
 

SePuree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja Hokki
KÄRPÄT-Hokki-sups

Mielestäni SuPS on 100 km huolimatta paras farmi Hokille. Suomussalmella on sentää jonkinasteista kiekkokultturia vs. Sotkamo. Viimekaudellakin luin joissain kärkipelissä olleen 700 katsojaa. SuPS:lla muistaakseni on tavoite nousta Suomisarjaan ja se tuskin onnistuu ilman Hokki-yhteistyötä...
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hokki pääsi eilen harjoittelemaan ensimmäistä kertaa kotihalliinsa. Harjoitusryhmä on tällä hetkellä noin kolmenkymmenen pelaajan suuruinen, ryhmässä ovat mukana jo tiedettyjen lisäksi myös pari ulkomailla viime kaudet pelannutta suomalaista ja Kärpistä varusmiespalvelustaan suorittamaan tullut hyökkääjä Juho-Tuomas Appel sekä Mikko Palomäki, joka esiintyi viime kaudellakin osan kaudesta Hokin paidassa. Tällä viikolla Hokki pelaa kolme harjoitusottelua kolmessa päivässä torstaista lauantaihin. Kuopiossa vastaan asettuvat torstaina ja perjantaina Kalpa ja K-Vantaa, lauantaina on vuorossa kotipeli Kärppien A-junioreita vastaan. Kärppien harjoitusringissä ovat enää Pesonen ja Lahesalu. Näistä Pesonen saanee paikan liigamiehistöstä, mutta Lahesalu palannee Kajaaniin, kun Kärpät saa ulkomaalaishankintansa tehtyä.

Copy/Paste Kainuun Sanomista:
Hokin harjoitusryhmä:
Maalivahdit: Jaakko Huhti, Janne Väisänen, Ari Hankaniemi.

Puolustajat: Mikko Saavinen, Jari Puustinen, Antti Halonen, Jani Södö, Ville Nissinen, Timo Marjakangas, Niko Suoraniemi, Jarkko Heikkinen, Mikko Palomäki.

Hyökkääjät: Kimmo Happo, Sauli Kela, Juha Silvander, Mikko Karjalainen, Niko Papinaho, Antti Määttä, Jani Tuppurainen, Miikka Kuusela, Jarmo Hämeenaho, Olli Piippo, Juho-Tuomas Appel, Mikko Lotvonen, Henri Hietaharju, Tomi Mustonen, Jukka Karjalainen, Sean Ober, Daniel Bieri.

Hyvältä näyttää. Oberin ja Bierin tilanne ratkeaa noiden harjoituspelien jälkeen. Sopimuspelaajia on Hokilla tällä hetkellä vajaa parikymmentä ja lopullinen joukkue ratkeaa elokuun loppupuolella.

Lisää Kainuun Sanomista: www.kainuunsanomat.fi
 

vihtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaanit
Hokin maalivahdit

Miksi Hokki etsii vielä maalivahtia kun joukkueessa on jo kolme veskaria.

Ihmettelen vain. Ovatko sellaisia joihin ei voi luottaa Mestis tasolla.

Minusta Hokin on turha yrittää veskaria etelästä päin, härsivät niin pahasti viime kaudella esim. Yläisen kanssa.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin, mutta tarkoitettiinko tuolla maalivahti ja keskushyökkääjä kommentilla lisäystä sopimuspelaajiin vai harjoitusrinkiin. Eihän Hokilla ole tällä hetkellä, kuin yksi maalivahtisopimus Huhdin kanssa. Tosin kommentti olisi siinäkin tapauksessa siinä mielessä erikoinen, että harjoitusringissä on mukana lukuisia hyviä muidenkin pelipaikkojen pelaajia, jotka eivät omaa sopimusta. Maalivahdin hankinta olisi siinä tapauksessa kyllä varsin tarpeellinen, jos Huhdista ei ole ykköseksi. Noo, katsotaan nyt.
 
ringistä

Toivottavasti olen väärässä, mutta enpä usko, että Huhdista on pelaamaan läpi ykkösenä koko sarjaa - ehkä kakkosena. Pahasti vaan näyttää siltä, että Huhti on ykkönen kauteen lähdettäessä, joten toivotaan, että kaveri onnistuu.

Toivottavasti Tomi Mustonen tekee sopimuksen... ja sitoutuu joukkueeseen. Mitkähän lieneevät olleet syyt hänen lähtöönsä Jypistä?

Mielenkiintoisia ovat tietty ulkomaan kaverit ja mm. oululainen Olli Piippo, jota olen odotellut jo jonkin aikaa Mestis-kuvioihin.

Kajaanissa tuntuu olevan paljon ihmisiä, jotka epäilevät (ehkäpä samalla jopa toivovat), että Hokki ei tule Kolekin johdolla pärjäämään. Luulisi, että Kolekilla on uskottavuutta pelaajien silmissä ja sitä kautta myös auktoriteettiä.
 

Lätkä

Jäsen
Uskottavuus

Täytyy jo tässä vaiheessa sanoa, että Kajaanilainen nuori kiekko-kulttuuri saa pitkät nenät Kolekilta. Kun mies ensimmäisen kerran
tuli Hokkiin (viim. vuosikymmenen alkupuolella), niin mies hymyili Hokin tasoa ja tapaa harjoitella. Olihan hän tullut Tsekin liigasta ja taso oli valovuoden päässä silloisen Suomen kakkosdivarin tasosta. Kyseisenä vuonna Hokki rämpi kakkosen peräpään
valvojana ja putoaminen odotti. Kolekin avulla kaudelle tuli kuiten-
kin onnellinen loppu.

Se mitä nyt Kajaanilainen yleisö ajattelee tai kyseinalaistaa Kolek-
kin sopivuudesta valmentajana saa jää omaan arvonsa. Kolek on kokenut ja nähnyt jääkiekkoa todella paljon. Lopputulos ei voi olla muuta kuin hyvä. Kaikki luottamus osaltani Kolekille.

Nauttikaa Kajaanilaiset nyt kun vielä voitte. Hetken päästä mies
valmentaa mahdollisesti liigaseuraa.
 

Sparta Magic

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kaksi Hokin harjoitus-ottelua Kuopiossa nähneenä on arvioni tämä.

Kalpaa vastaan oli kentällinen jossa pelasi Happo-Papinaho-Hietaharju mielestäni todella hyvä ja sai jatkuvasti pelin Kalpan alueelle luoden vaarallisia tilanteita. Harmi ettei kenttä esiintynyt K-Vantaan ottelussa sillä olisi ollut kiva sen peliä siinä seurata voi olla että Happo-Papinaho vakuutti jo Kalpa pelissä Kolekin koska kentällisestä vain Hietaharju pelasi K-Vantaata vastaan .

Maalissa Kalpaa vastaan pelasi Väisänen joka liikkui jouhevasti ja antoi muutenkin oikein positiivisen kuvan itsestään.Harmi ettei hänkään esiintynyt K-Vantaa ottelussa.

Pakkipareja vaihdeltiin ja vain Saavinen-Nissinen oli sama molemmissa otteluissa. Yhteensä 8 pakkia pelasi.

Täysillä kentällisillä Hokin peli oli ihan hyvin uomissa mutta 4-4 vastaan olivat tosin hätääkärsimässä.
Ketjumuutokset K-Vantaa pelissä näyttivät sekottavan Kolekin sillä niin monesti kentältä puuttui yksi Hokin mies,lopulta tilanne näytti jo naurattavan Kolekia.
 
Re: Uskottavuus

Jeps. Varmaan lieneekin kysymys kuuluisasta Kainuulaisesta Kateudesta. Täällä on sellainen mentaliteetti, että toivotaan enneminkin epäonnistumisia, jotta voidaan sanoa sitten, että "olin oikeassa". Kolek on tosissaan nähnyt paljon ja toivottavasti pystyy käyttämään sitä kokemusta hyväkseen valmennuksessa.

Happo-Papinaho uusi tutkapari?

Minkälainen kaveri lienee taustoiltaan tämä H. Hietaharju?
 

Voittaja

Jäsen
Eikös Hietaharju ole Kärppien junioreita?

Oliko Piippo mukana noissa peleissä? Jos oli, niin pelasiko Tuppuraisen kanssa samassa kentässä?
 

Sparta Magic

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Piippo pelasi Tuppuraisen kanssa ja Kalpa pelissä oli Bieri ja K-Vantaa ottelussa O`Pear keskushyökkääjänä .

Näistä kahdesta ulkomaalaisesta ei ainakaan Kuopion pelijen perusteella voi käyttää sanaa vahvistus.
 

PeterPan

Jäsen
Piippo-Tuppurainen

Ainakin Kärppien A-junnuja vastaan kaksikko oli ollut vauhdissa. Piipolle kolme maalia ja Tuppuraiselle neljä maalisyöttöä. Hokki voitti 6-2.

Ja "jenkkivahvistus" Ober sai muuten lähtökäskyn Hokista Kärppä-pelin jälkeen. Sveitsiläinen Bieri jatkaa ryhmässä edelleen.
 

Börje

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Hermes, sympatiat JHT:lle
Re: Re: Uskottavuus

Viestin lähetti svato_suto



Minkälainen kaveri lienee taustoiltaan tämä H. Hietaharju?

Henri Hietaharju on Hermeksen kasvatteja, lähti toissa vuonna Ouluun, Kärppien-A-nuoriin. Sitä kautta P-Amerikkaan juniorisarjaan ja nyt Hokissa, lähinnä armeijan takia.
 
Kaleva Tietää seuraavaa:

"Jääkiekko Mestiksen Kajaanin Hokki vahvistaa rivejään ensi kaudeksi. Neljä nuorta pelaajaa, Tomi Mustonen, Juho-Tuomas Appel, Niko Suoraniemi ja Henri Hietaharju pelaavat joukkueessa tulevalla kaudella. Lisäksi Hokkiin saapuu 30 päivän koesopimuksella kanadanranskalainen keskushyökkääjä Jean-Philippe Pare."

Tuo Pare on kyllä todella mielenkiintoinen nimi. Tulee samasta yliopistojoukkueesta kuin Jyp:in Tremblay ja oli hänen jälkeensä heti toisena sisäisessä pistepörssissä. Kaudella 01/02 Pare oli jopa tehokkaampi! Holtarihan kehui Tremblayta huippuhankinnaksi, joten saapa nähdä sitten mitä Pare on Mestis-tasolla... Lienevät vielä hyviäkin kavereita keskenään, kun molemmat 79-syntyneitä ja pelanneet samoissa joukkueissa.

Jean-Philippe Pare, Center, Born Oct 9 1979
Height 5.10 -- Weight 179 -- Shoots L
2000-01 U. of Quebec Trois Rivieres CIAU 24 16 32 48 10
2001-02 U. of Quebec Trois Rivieres CIS 29 20 28 48 60
2002-03 U. of Quebec Trois Rivieres CIS 24 17 31 48 47

Vertailun vuoksi vielä Jypin miehen statsit
Alexandre Tremblay, Left Wing, Born Mar 22 1979
Height 5.09 -- Weight 188 -- Shoots R
2000-01 U. of Quebec Trois Rivieres CIAU 24 29 24 53 56
2001-02 U. of Quebec Trois Rivieres CIS 24 17 19 36 58
2002-03 U. of Quebec Trois Rivieres CIS 25 38 29 67 62
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Taitaa hokilla olla melkoisen hyvä joukkue kasassa ensi kaudeksi. Tämä yhteistyö karppien ja hokin välillä on kyllä todella mainio molemmin päin. Kiinnostava hankinta tosiaan tuo pare tai jotain. jäädäänpä odotteleen tekeekö appel tai joku pesoset.. noo eipä mennä asioiden edelle.. liigahan ei ole alkanut. MIkseiväthän hokki ja kärpät pelaa harkka matsia vastakkain. Monet mestis seurat haastavat liigajoukkueita etelässä ja olisi varmasti hyvää oppia hokille... vaikka olishan siinä sitä tasoeroa
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Todella mielenkiintoinen hankinta. Holtarihan oli niin varma Alexandre Tremblayn potentiaalista, että iski samantien käteen 1+1 vuotisen sopimuksen ilman mitään try-outeja. Tilastoja katsoen Tremblay otti kehityksessään tiodellisin läpimurron viime kaudellaan ja aloittikin ammattilaisuransa AHL:ssa aivan kauden lopussa. Tämä Kajaanin keikka on siis Paren ammattilaisuran ensimmäinen siirto.

Sen lisäksi, että Tremblay ovat samanikäisiä ja samassa joukkueessa, ovat miehet pelanneet lähinnä samassa ketjussa.

Kaveri näyttää tältä

Tremblay on ollut varsin tehokas harjoitusotteluissa ja vaikuttaa tällä hetkellä hyvältä vahvistukselta. Kaikki viittaisi, että Pare olisi Mestis-tasolla todella kova luu. Anttivirtasmaisia lukemia luulisi olevan tiedossa, jos olosuhteet ovat kunnossa ja sopeutuu Kajaaniin.

Sanompa vaan, että Mestis-niminen tuote on kiinnostavampi kuin koskaan tuon nimen alla. Wickenheiser, Golden Lions, Hermeksen hyökkäys, Lundell, Pare yms.
 

Analysoija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Eskolan Eskot, KPV, Öja-73
Hietaharjusta

Kysyitte kommenttia Hietaharjusta.

Hänen uraansa paremmin seuranneet ja pari tämänhetkistä mestis-valmentajaa sanoo miehen olevan selkeästi liigajoukkueen kolmos-neloskentän tavaraa.
Ei siis välttämättä tehollisesti, mutta muutoin. Viime kaudella amerikkalaisjuniorijoukkueen selkeästi paras pistemies.

Puolustava laituri/sentteri. Saattaa siirtyä liigaan kesken kauden, jos sopimuspykälät antaa myöten, eli kun asevelvollisuuden suorittaminen on ohi.
 

SePuree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja Hokki
Hietaharju

No jo meni kerran ihmeteltiin minne Henri katosi toissa kauden jälkeen, vai että jenkkilään. Vahva pelaaja ja tulee varmaan olemaan Hokin kantavia voimia siinä missä JT Appel ja Mustonen. Hokilla on siinä kasassa ihan liigatason kenttä :

Mustonen - Appel - Hietaharju

Hokki menee heittämällä 5 sakkiin Mestiksessä!
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuo Parehan näyttää tosiaan ihan mielenkiintoiselta vahvistukselta, aivan eri tason pelimies, kuin Oberit ja Bierit. Kovia lukuja. Tosiaan, jos mies on pelannut samoissa joukkueissa ja suunnilleen samoilla tehoilla, kuin Tremblay, jolle Jyp tarjosi heti suoraa sopimusta, niin voi olla, että Mestis-tasolla syntyy tosi kovaa tulosta.

Pesonen pelasi tänään Tampere-cupissa loistavan pelin Tapparaa vastaan ollen ehkäpä kentän paras pelaaja ja tehden tehot 1+1. Joten haaveet hänen tulostaan takaisin Hokkiin voidaan kait lopullisesti unohtaa, mutta on todella hienoa, että Pesonen on nousemassa liigapelaajaksi. Toivottavasti hän pystyisi nyt lyömään sitten itsensä lopullisesti läpi liigassakin. Potentiaalia on ja tämän päiväinen esitys lupasi todella hyvää.

Hokin ryhmä vaikuttaa näiden sopimusten myötä todella hyvältä, tästä on hyvä lähteä tulevaan Mestis-kauteen. Puolustukseen voisi jonkun vielä hankkiakin, mutta muuten joukkue alkaa olla lopullisesti koossa.
 

kipe#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liigaJengit + MestisJengit + SuomisarjaJengit
Millon Appelista sentteri on tullu???
Itse kyllä ootan että Piippo tekee tuhojaan tuppuraisen kanssa ens kaudella. Taitavin pelaaja mihin oon ikinä törmänny. Kyllä Hokilla on tuolla ryhmällä 4:n joukkoon mahdollisuudet.( HUOm mahdollisuudet) Tietenkin todellisuus voi olla aivan toinen.
 

PeterPan

Jäsen
Piippo

Saas nähdä tekeekö Hokki tänä vuonna Piipon kans sopimuksen. Kaverihan kävi jo viime kesänä Hokin training campillä, mutta silloin ei pelipaikkaa löytynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös