HIFK - Suomalaisen jääkiekon pelastaja?

  • 3 837
  • 45

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
HIFK ilmoitti siis eilen millaisella kokoonpanolla lähdetään ensi kauden liigaan. Muutamia muutoksia tulee varmasti vielä, mutta eiköhän tuo kokoonpano ole aika pitkälle siinä.

Tälläkin palstalla Matikainen on saanut todella paljon kritiikkiä siitä että hankinnat olivat "surkeita". Parempaa odottivat varmasti kaikki HIFK -fanit. Niin myös minäkin.

Itse kuulun kuitenkin niihin, jotka halusivat pitää kiinni omista A-junnuista. Tämä hoidettiin hienosti, ja Föönille kiitokset siitä. Uskon että tämä "linja-veto" tuottaa HIFK:lle tulevaisuudessa monta ilon hetkeä. Itse ainakin näen mielummine joukkuessa nälkäisiä nuoria jotka taistelevat viimeiseen asti, kuin näitä vanhoja "staroja" jotka pelaavat silloin kun huvittaa.

Mielestäni HIFK:n valitsema tie on hyvä ja oikea suomalaisen kiekkoilun edistämiseksi. On hienoa että yksi liigajoukkue on jo nyt tajunnut, että Suomi tarvitsee jatkossakin huippupelaajia, ja on valmis niitä kasvattamaan oman menestyksensä uhallakin.

Uskon että menestymisen mahdollisuus on myös joukkueella, jonka pelaajarinkiin kuuluu 9 A-junioria. Uskon että moni tulee vielä yllättymään siitä, että HIFK taistelee ensi kaudellakin mitaleista.

Suomen maajoukkue valmistautuu tällä hetkellä MM-kisoihin. Suomen joukkueen ykkössentteri on Raimo Helminen. Eikö hälytyskellojen pitäisi jo soida? Missä uudet, nuoret ja nopeammat Raipet ovat? Vastaukseni: Kyllä heitä löytyy, kunhan heille vain annetaan mahdollisuus. Annetaan junnuille peliaikaa SM-liigassa. Kaikella kunnioituksella Raipea kohtaan, niin kyllä korvaaja pitäisi jo löytyä!

Toivottavasti ensi kaudella moni muukin joukkue uskaltaa antaa junnuille peliaikaa, ja kehittää heistä tulevia maajoukkuetähtiä. Monella joukkueella on tähän varmasti mahdollisuus. Lahjakkaita junnuja löytyy reilusti.

Kiitos Fööni, kun sait junnut pysymään HIFK:ssa. Mälkiän kiekko-opeilla uskon että ainakin muutamasta kasvaa oikeita helmiä HIFK:lle ja Suomelle.

Ensi kautta jännityksellä odottaen...
 

power play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niinpä niin

Kärpät teki tämän jo kuluneella kaudella ja näytti muillekin sen esimerkin, että myös omilla nuorilla pärjää.
 

Paananen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toki Kärpillä oli paljon omia junnuja, mutta kyllähän tärkeimmät pelaajat (Hagman, Lievers, Pota, Korhonen) olivat muualta hankittuja.
Jos katsellaan viimeisten n kymmenen vuoden mestarijoukkueita, niin väittäisin että Jokereiden -92 joukkueessa oli ratkaisupelaajina eniten ns omia junnuja (Ketterer, Selänne, Säilynoja, Immonen, Strömberg...).
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jokerit -92

Varmaan oli. Jokerijunnut sai niin hyvän sisääanajon niinä divarivuosina. Meitin frankki ei edes Teemua tajunnut ryöstää ifk:n riveihin.

Uskon myös, että n. puolet ifk:n palkkaamista junnuista voitaisiin vuokrata johonkin hyvään mestisjoukkueeseen ensi kaudeksi. Ei ne kaikki niin kultajyviltä näyttäneet.
 

power play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ratkaisijoita

En usko Hifk:n nuortenkaan heti ensimmäisellä kaudella olevan, mutta olen kanssanne samaa mieltä on aika rueta luottamaan omaan juniorityöhön.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Näin tehdään !

Siis myydään starat NHL:ään ja vuokrataan junnut mestis jengeihin ! Annetaan sitten Köllin , Saken ja vaikka Mäkkärin pelata kolmistaan koko kausi. Kyllä nyt on puutarhuri saanut liian monen kannattajan pään aivan sekaisin. Siis , jos IFK:sta lähtee mainitut 3 - 6 ukkoa pois ,ja tilalle tulee nobodyja , niin IFK:n kesäloma alkaa jo aiemmin kuin tällä kaudella. Marinaa tai realismia , niin tästä asiasta uskallan lyödä suuren summan euroja vetoa.
 

chico

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä IFK mielellään voi junnuihin luottaa ja olen ehdottomasti iloinen siitä että junnuille annetaan mahdollisuus. Mikäli kuitenkin tällä jengillä lähdetään sarjaan toivoisi tämän näkyvän myös lippujen hinnoissa. Ja isoja muutoksiahan ei Penan mukaan enää tule.

IFK:ssa on viime kauden alusta tapahtunut seuraavat muutokset:
+ Caloun
+ Cipruss
+ Vauhkonen
+ Levokari
+ Riksman
+ Junnut

- Kauppila
- Giroux
- Salmelainen
- Uusikartano
- Sihvonen
- Pirjetä
- Hurme
- Rajamäki
- Ahonen
- Tuominen
- Rajala
- Kautonen
- Hucko

Eli huomattavasti enemmän liigatason miehiä lähtenyt kuin tullut. Joukkue on kyllä huomattavasti tasapainoisempi kuin viime vuonna, mutta ei tällä joukkueella ainakaan lippujen hintaa voida korottaa!!
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Ainoa

Syy siihen , että vaivaudun uusimaan meidän kausikortit oli , että noi junnut saatiin pidettyä jengissä. Ikävä sanoa , mutta tuollaiset Kirppukset ja Vauhkoukset ei kiinnosta minua putken pätkän vertaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Yepp

Ridiculous Cipruss ja Yawning Vauhkonen hankintoina osoittavat vaan sen, että kaikki oli tekemättä viikko sitten ja juuri näihin miehiin käytetty raha on ainakin tuhlausta.

Kyllä minäkin junnujen peluuttamista kannatan. Epäilen vaan tappioputkea, jos avauksessa on esim. 3 täysin uutta pakkia ja pari ketjua keltanokkia + menetettyä pleijaripaikkaa.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Kausikortti...

Itselläni on kausikortti, jonka aion pitää myös ensi kaudellakin, vaikkakin Föönin lupaamat huippupelaajat jäivät tulematta. Kuitenkin työpaikallani jossa on enemmistö HIFK -faneja suurin osa muista ovat ilmoittaneet jättävänsä kausikortin hankkimatta enää ensi kaudeksi. Ymmärrän heitä kyllä - ovat pettyneitä katsellessaan HIFK:n pelaajarinkiä. Monille on kuitenkin tärkeätä se, että joukkuessa löytyy nimekkäitä huippu-pelaajia. Uskon että ensi kaudeksi HIFK tullee menettämään useita kausikorttilaisia. Itse kuitenkin aion yhä edelleen hallille talsia kausikortti povarissa.

Fiksuinta olisi että HIFK yrittäisi kaikin keinoin haalia itsellensä vielä jonkun näköistä kassamagnettia. Jos ei muuta saa, niin Karita Tuomola kelpaisi minulle...
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Niinpä

Näinhän tämä Johannes nyt valitettavasti on. Toivottavasti nyt ei ylijäämä rahoja tuhlata Ville " Uotin veljes " Peltoseen. Hänen pyyntien rinnalla B. Wahlrooskin tuntuu lähinnä Pelastusarmeijan alikessulta.....
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Tiki10

Kyllä mulle alkaa kelpaamaan kassamagneetiksi jopa Karita Mattila ....... Kuulin muuten juuri , että joku iso sponsori olisi tehnyt bänät IFK:n kanssa , kun ei pelaajalista oiken tyydyttänyt . No uusiahan aina löytyy Ilmelän Ikikesä , Muhevainen .....
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Uskon että ei sen pidempää tappioputkea tule kuin mitä oli tänä keväänä vaikka mukana oli Bednar,Zidlycky ja kumppanit.Ei nimet selässä mitään lupaa se on tällä kaudella nähty.Ja kun katsoo lähteneiden listaa niin Ahonen on ainoa tosi menetys mutta sen pystyy vielä tammikuussakin paikkaamaan.
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
Re: Niinpä niin

Viestin lähettänyt käyttäjä cowboy
Kärpät teki tämän jo kuluneella kaudella ja näytti muillekin sen esimerkin, että myös omilla nuorilla pärjää.

ja ilves....
 

Jet-Ace

Jäsen
Hifk-suomalaisen jääkiekon pelastaja?

Aika komea otsikko?! Vaikka asia sinänsä kaiketi kuuluu Tepsiläiselle harvinaisen vähän, niin ainakin voisi toivoa, että ensi kaudella rakennettaisiin rauhassa joukkuetta ja valmennusjohto ja pelaajat saisivat työrauhan.

Tuntui aika pahalta katsoa sivusta, miten Hifk mielestäni ihan omin voimin saatiin totaalisesti sekaisin:

* Ylisuuret odotukset joukkueelle. Media ruokkii tätä auliisti.
* Hankittiin Caloun (jonka kaltaisa itselleen pelaajia en haluaisi koskaan TPS:ssä nähdä. Vaikka tekisi kuinka paljon pisteitä)
* Synnytettiin joukkueen sisäinen sekaannus ja eripura
* Poistettiin vahvuudesta pelaajia (Kauppila)
* Erotettiin valmentaja
* Fanit ryöpyttivät joukkuetta. Olen paljon Helsingissä työasioissa ja olin parissa Hifkin matsissa; Joukkueen peli aivan sekaisin, katsomo viheltää ja pilkkaa. Turussa on kyllä hyvinkin hiljaista katsomossa, mutta koskaan en ole kuullut vastaavia omaan joukkueeseen kohdistuvia reaktioita.
Niistä ei ole mitään hyötyä.
* Jauhetaan asiaa mediassa. Pyöritellään ja väännetään, jotta kaikki varmasti päivittäin muistavat, että huonosti menee. Lasketaan joka mediassa voitottomia otteluita joka päivä etc.

Tarkoitukseni on olla hyvin rakentava ja kertoa, miltä homma näytti Lohjanharjun toisella puolella. Havainnoissa voi olla tulkintavirheitä, koska sisäpiirin tietoa minulla ei ole. Calounista en mielipidettäni muuta.

2001-2002:

* Heikki Mälkiä valmentajaksi; Toivottavasti nyt ei heti odoteta tuloksia ja mediamylly käynnisty, jos ei heti ole tuloksia.
* Toivottavasti fanit ja media ei kasaa paineita joukkueelle. Jopa alimitoitetut toiveet olisivat paikallaan
* Jos menee hyvin, niin jäitä hattuun. Juniori ei hyvän alkukauden jälkeen ole silti maajoukkuemies eikä sellaisia tule ryhtyä höpöttämään. Vrt. Joidenkin höpinät Tapparan 4-ketjun kavereista maajoukkueeseen istuttamisessta parin hyvän playoff-ottelun jälkeen etc.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Otsikko

on ihan sopiva, onhan siinä kysymysmerkki perässä.
Tällä tahdilla HIFK lienee parin vuoden päästä mestiksen pelastaja.
Loistavaa että vihdoinkin saadaan omia hyviä junnuja pidettyä mutta...ensin Frank päästää kaikki aikaisempien ikäluokkien huiput muualle ja sitten Pena tulee ja ottaa 9 samasta A-juniori jengistä (joista tullaan osa vuokraamaan muualle). Joku tässä yhtälössä mättää.
Varmasti todella huonot lähtökohdat Penalla kun jengiin on aikaisemmin hankittu miljoonamiehiä hämmästyttävän monta mutta silti jotain pitäisi saada aikaiseksi.
Olisin suht tyytyväinen jos 2-3 valmista pelimiestä saataisiin mutta toivo rupeaa loppumaan kun pelaajat vähenee markkinoilta. Ainut toivo rupeaa olemaan mahdolliset NHL paluumuuttajat mutta heihinkään tuskin 'rahat' riittävät.
Vähän pelottaa millaiset korvaavat pelaajat on hankittu Marekille ja Jarolle.
Ens kaudella täytynee siirtyä katsomaan divari pelejä joiden lippujen hinnoissa on ainakin hinta/laatu suhde kohdallaan.
 

toskala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
en ymmärrä

Viime kaudella te HIFK-fanit valititte yhtenään, kun peleissä ei ollut rymistelyä ja peli oli hengetöntä surffailua. Nyt olette saanut porukan kasaan, jossa varmasti taistellaan jokaisessa vaihdossa. Minä olisi onnellinen, jos oman liigajoukkueen ringissä olisi sellaisia miehiä kuin Viitaluoma, Lamberg, Grünn ja pikkarainen. Ja valmentajana vielä mies, joka ei erityisemmin surffailua katsele. Neuvoisin vain odottelemaan kärsivällisesti. Ei Ilveksen materiaalinkaan pitänyt olla minkään arvoinen, mutta niin sitä vain pronssia tuli. HIFK tulee vielä olemaan kova nippu, ei ehkä ihan ensikaudella. mutta seuraavana pitää alkaakin olla jo huolissaan. Mälkiä osaa varmasti kehittää em. junioreista taitavia pelimiehiä.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihmettelen...

Miksi IFK-fanit ovat näinkin ahdistuneita kun uuden kauden alkuun on vielä vaikka kuinka paljon aikaa. Pena työstää muutosprosessia koko ajan eteenpäin ja Mälli varmasti tietää missä tällä hetkellä mennään. Nykyisillä sopimuksillakin on jo esim. hyökkäyksen osalta kelvollinen nippu kasassa vaikka Bednar lähtisikin NHL:ään.

Esimerkki: Ykköskenttä Mällin tyyliin:

Voimaa ja vääntöä:

Mäkiaho

Taitoa ja pelisilmää:

Nieminen

Nuoruuden intoa:

Joku sopparin saaneista junnuista lyö itsensä läpi samalla tavalla kuin Ilveksen löytö Jokereista eli Dahlman.

Varmasti ymmärsitte pointtini.

Caloun jos edes haluaa jatkaa IFK:ssa niin hänelle Mälli keksiköön sopivat ketjukaverit.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
TM

Yrititkö rakentaa Ilveksen ykköskenttää HIFKiin. Ensinnäkään Veikko ei todellakaan ainakaan viimeisten kausien perusteella ole mikään Helminen. Mäkiaho ei ikimaailmassa ole mikään Viitakoski. Se joku junnu voi tietysti tulla Dahlmanin tasoiseksi. Toisaalta Dahlman ei läpimurron tehdessään ollut enää mikään A-junnu.

Vai ymmärsinkö väärin pointtisi?
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä en ainakaan ole ahdistunut, jopa tyytyväinen, sillä olen pitkään jo toivonut kunnollista omien junnujen sisäänajoa.

Joitain mietteitä:

Riksman - kuulemma loistokausi Hermeksessä. Parhaassa tapauksessa yksi ensi kauden komeettoja. Veikkaan, että ottaa ykkösveskarin paikan.


Grünn - Viitaluoma

Väläyttelivät playoffseissa ja olivat melkein kaikissa pelaamissaan peleissä joukkueen parhaimmistoa.


Pikkarainen - tästä kaverista puhutaan varmaan jouluun mennessä samassa lauseessa Jarkko Ruudun ja Mäkiahon kanssa. Pelasi niissä peleissä, mitä näin siistimmin kuin edellä mainitut, mutta röyhkeä pelityyli aiheuttaa varmasti harmaita hiuksia niin vastustajille kuin vastustajan faneillekin.

Vauhkonen ja Cipruss on niitä pelaajia, jotka tuntee nimeltä, mutta ei koskaan muista nähneensä kaukalossa. Aika mustavalkoista siis, mutta eihän sitä tiedä, vaikka kuinka hyvin pelaisivat ensi kaudella.

Jos tuo mitä Brewer mainitsi jonkun ison sponsorin vetäytymisestä vain siksi, että ei ollut tyytyväinen pelaajalistaan pitää paikkansa, niin sen puljun on enää turha toivoa minulta pennosia. Boikottiin menee, <i>painokelvotonta tekstiä</i>!!!!
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vakio

Et ymmärtänyt pointtiani lainkaan väärin vaan ihan oikein. Yritin vaan herättää keskustelua että palaset voivat loksahtaa kohdalleen jos vaan valmennus, tässä tapauksessa Mälli&co saa ne kohdalleen. Toki Veikko on taantunut selvästi koko ajan, senhän on huomannut jokainen joka aktiivisesti jääkiekkoa seuraa. Sen sijaan se onkin kiinnostavampi asia että miksi Veikon käyrä on lähtenyt laskuun? Minä olen Veikkoa pitänyt aina parhaimmillaan sentterinä, en laiturina joten miksi vanha mies piti väkisin sysätä laitaan, sen tietää Lehkonen minua paremmin. Toinen asia on se että miksi Mäkiaho on myös taantunut? Vuoden 1998 MM-kisojen aikaan pidin miestä ihan oikeutettuna Sveitsiin jonne mies pääsikin. Silloin lehdet puhuivat jo tulevaisuudesta NHL:ssäkin että mikä joukkue ensimmäisenä kiinnostuu mutta mutta... sen jälkeen on tapahtunut kaikenlaista. Mitä tulee Dahlmaniin niin olet oikeassa ja ilmeisesti Ipan scouttaus sattui onnistumaan nappiin, kuten myös Vertalan kohdalla Tappara onnistui vuotta aikaisemmin.
 
Suosikkijoukkue
KärppäKerho, Leafs, Slovensko
Re: Yepp

Viestin lähettänyt käyttäjä Johannes
Ridiculous Cipruss ja Yawning Vauhkonen hankintoina osoittavat vaan sen, että kaikki oli tekemättä viikko sitten ja juuri näihin miehiin käytetty raha on ainakin tuhlausta.

On se kumma, miten kiekkokeskustelupalstoilta aina löytyy paremmin tietäviä miehiä kuin kiekko-organisaatioiden johtoportaasta. Kyllähän se on selvä, että juuri SINÄ tiedät asian niin kuin se on....eihän sitä nyt Matikainen, kiekon ammattimies, voi ainakaan tietää.
 
Suosikkijoukkue
KärppäKerho, Leafs, Slovensko
Re: Kausikortti...

Viestin lähettänyt käyttäjä tiki10

Fiksuinta olisi että HIFK yrittäisi kaikin keinoin haalia itsellensä vielä jonkun näköistä kassamagnettia. Jos ei muuta saa, niin Karita Tuomola kelpaisi minulle...

Anteeksi nyt, mutta käsittääkseni teillä on herrat nimeltä Bednar ja Caloun rosterissa.......ja kaipaatte vielä kassamagneettia......? Öh.....
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
TM

Jos Veikkoa verrataan vaikkapa Helmiseen, niin ainoa yhteinen nimittäjä on keskivertoa parempi taitotaso. Sen sijaan miesten väliset erot ovat kuin yö ja päivä. Raipe on aina edustanut yhtä ja samaa joukkuetta, jota ilmiselvästi rakastaa. Hän on aina valmis laittamaan yli 100% peliin. Veikko taas on ylipainoinen, mukavuudenhaluinen herkkuperse, joka ei ole lainkaan sydämellään mukana pelissä. Ainoa motivaatio on raha, jota ilmeisesti edelleen tulee paljon enemmän kuin esitykset edellyttäisivät.

Mäkiaho on voinut joskus olla ihan lahjakas. Hänen pelinsä vaan ajautui jossain vaiheessa väärille urille, koska nyrkkisankarina rupesi tulemaan mainetta enemmän. Viitakoskeen verrattuna Toni häviää satanolla, mitä tulee pelillisiin ansioihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös