Kukaan vähänkään terveyden kanssa tekemisissä oleva ihminen ei sekota influenssaa ja mykoplasmaa keskenään.
Lasketaanko lääkäri terveyden kanssa tekemisissä olevaksi ihmiseksi? Näin minun aivan lähipiirissäni oleva lääkäri, joka on nytkin maisemissa, sen määrittelee: Flunssa = ohimenevä nuhakuume, ei kauheasti merkitystä onko bakteeri- vai viruspohjainen. Influenssa = virus. Mykoplasma
ei ole bakteeri eikä virus. Se on hämmentävä oma elinmuotonsa, soluseinätön bakteeri. Se on teknisesti bakteeri, joka muistuttaa kuitenkin epäilyttävän paljon virusta. Bakteeri on yksisoluinen eliö ja se tapetaan antibiooteilla nimenomaan niin, että bakteerin soluseinä tuhotaan. Mykiksessä ei ole soluseinää, mitä tuhota. Virus on loinen ja kykenee kopioimaan itseään ja virus ei elä sellaisenaan ilman isäntää. Mykoplasma on outo tyyppi, sekään ei elä ilman isäntää ja siten se on toisaalta teknisesti virus. Kun bakteerista puuttuu soluseinä, se reagoi huonosti antibiootteihin ja perusantibiootteihin ei ollenkaan, mutta tietyt mykoplasmatyypit talttuvat oikealla antibiootilla. Itselläni on kokemus tällaisesta vuodelta -09.
Mykoplasma on ollut olemassa ties kuinka kauan ja koska perusantibiootit eivät siihen ole tehonneet, se on kuitattu -sinänsä erheellisesti- virusinfluenssaksi. Kuten tiedämme, paras lääke virusinfluenssaankin on kunnon lepo. Virologia, tuo kiehtova tutkimusalue, on edennyt valtavin harppauksin viime vuosina johtuen siitä, että HIV-virus koetetaan taltuttaa. Ilman tätä tutkimusta olisi kuulemma jäänyt mykoplasma ja joku toinenkin oma alkueliönsä löytymättä. Jatkoajan virustyöryhmä (jäljempänä JVT) pitää täysin pöyristyttävänä sitä, että vielä tänäkin päivänä on olemassa ihmisiä, jotka eivät tiedä, että
flunssa ja
influenssa ovat eri asioita. Voit hakea vain influenssarokotuksen. Sana
infektio ei määrittele sitä, onko infektio bakteerin vai viruksen aiheuttama. Hengityselininfektio pitää sisällään kolme mahdollisuutta: bakteeri (vaikkapa streptokokki tai alapäästäkin tuttu klamydia), normivirus (vaikkapa HIN1) tai mykoplasma. Jos infektio kestää, se kannattaa tutkia ja erittäin usein virusflunssan loppuunkin täräytetään antibioottikuuri, koska virustautien jälkitauteina tulee erittäin usein - bakteeritauteja. Eikö olekin jännää?
Lisäksi JVT tähdentää, että nimenomaan bakteereista on helpompi päästä eroon kuin viruksista ja bakteeriflunssa onkin usein dramaattisempi (korkea kuume, kovat kivut 2-3 pv), mutta lyhytkestoisempi kuin raivostuttavan pitkään kestävä virustauti. Mulla oli pari vuotta sitten 1,5 kuukautta noin 37,3 lämpöä ja peruspaska meininki. Silti pystyi elelemään ihan normisti, mutta treenaaminen oli aika karmeaa. Niinpä tämä lähipiirin lääkäri ehdotti mykoplasmatestiä ja saatana heti nappasi! Tänäkin aikana, kun kirjoitin tämän, HIFK:n sairastupa räki 75 biljoonaa ölliäistä menemään ja toivottavasti sieltä joku nyt jumalauta pikkuhiljaa rupeaa nousemaan jaloilleen. Vai lähetetäänkö Jeesus käymään paikan päällä?