HIFK:n peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 156 683
  • 22 271

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Hovinen oli loistava ja onneksi Kaskimäki sekä Lindbohm onnistuivat maalien muodossa. Tärkeät kaksi pistettä tässä kohtaa! Isoin kysymys on; missä ovat kärkihepat? Vesalainen, Jääskä, Nättinen, Pakarinen ja kumppanit - teiltä kaivataan MAALEJA!

Positiivista on se, että tänään on taas uusi mahdollisuus ja kolmen pisteen voitto nostaisi jaetulle 2. sijalle. Myös se on hienoa, että meillä on kovat veskarit illasta toiseen! Ero viime syksyyn on mv-osastolla huima!
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Luulin jo sepelvaltimotaudin iskeneen, en voi uskoa että tossa jengissä pelaa vittu MM ja Olympiatasolla kansainvälisiä mitaleita voittaneita pelaajia. Vittu.
IFK:n ottelun kokoonpanon Olympiamitalit 3 ja MM-mitalit 6
HPK:n ottelun kokoonpanon Olympiamitalit 3 ja MM-mitalit 6
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
En viihtynyt, mutta aion noudattaa jatkossakin seuraavaa sananlaskua, vaikka en kristitty olekaan:
Kärsi, kärsi, kirkkaamman kruunun saat.

I still believe.
Enää puuttuu ne kruununjalokivet :)

Noh, ollaan tyytyväisiä 2p, mut tänään on nähtävä sitten hyvä ja menestyksekäs kotipeli ton tahmeuden ja kahden heikomman kotipelin jälkeen. Eli tänään 3p ilman muttia, ja huomenna Kuopiossa "kärsien sätkitään" se 1p, niin siinähän meillä olis tavoiteviikko 6/9p kasassa. Ei tää hei sen vaikeempaa oo ettoinoi.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
On kyllä tahmeaa ja aika vähän on fiiliksiä lähteä tässä sateessa hallille. Tekis mieli antaa flabat jollekin innokkaammalle kollille.

Silti. Jos me voitetaan tänään ennen jatkoaikaa ollaan kakkosia? Miten se on edes mahdollista näiden rankkaritappiomatsien jälkeen?

Mut milloin viiimeksi ollaan voitettu tällainen ”voitolla kakkoseks” matsi?
 

Stintti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Lapin kiekkoilu
Hyökkäysalueen hyökkäyspeliin täytyisi saada vähän muutosta. Sellainen arvaamattomuus ja tottakai tehokkuus puuttuu siitä. Liikaa pyöritään kulmissa ja kulutetaan vain omia energioita siellä. Tuntuu, että oikein missään ei ole tilaa, kun me hyökätään. Pakit ovat liian sidottuja viivaan, tarvitsisi enemmän paikan vaihtoja ja suunta sinne maalille, ei kulmaan. Meillä kuitenkin on isoja vahvoja hyökkääjiä niin välillä voisi vain sieltä kulmasta pyrkiä sen kiekon kans maalia kohti, eikä jatkaa sitä loputonta kulmarallia. Vastustaja ei joudu edes rikkomaan tällä pelityylillä. Lindbohm oikeastaan ainoa pakki, joka uskaltaa ja osaa pinchata sisään, jolloin paine jatkuu. Liikaa minusta muut pakit peruuttelevat omiin ja antavat vastustajan laiturin joko purkaa hallitusti tai sitten jopa tehdä peliä edistävä siirto. Tottakai nuo pinchaukset täytyy osata ajoittaa ja tehdä oikein, muuten tulee kiire omiin.
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Täysin ristiriitaista sen kanssa, että Ville oli itse hyökkäyspäässä viihtyvä maestro per se vaikka toki huolehti parhaansa mukaan työteliäänä pelaajana myös puolustusvelvoitteet. Ville itse oli laadukkaan liukas all around pelaajapaketti, joka ratkoi hyökkäyspäässä pelejä vaikka pelkällä tahdonvoimalla.

Se tässä onkin kiinnostavaa nykyisessä Villessä valmentajana, että pelitapa perustuu puuduttavaan fyysis-tsemppaavaan möyrimiskiekkooon vailla mitään hienouksia. Jos joku joskus lähitulevaisuudessa kysyisi minulta kuka tappoi HIFK:ssä jääkiekon ilon, niin välitön bingo, Ville Peltonen.

Herää vääjäämättä kysymys, että kuka jatkossa pelastaa HIFK:n Villen möyrimiskiekon perinnöltä kun sitä on kolmen vuoden ajan ensin juurrutettu organisaatioon. Toivottavasti joku kokenut, mutta nopeasti uusiutumaan kykenevä kovan luokan valmentaja, vaikkapa grönborgilainen peluuttaja tai kenties sitten ensin pikkuseurassa hyvin marinoitunut "Päällikkö".
Tätä olen miettinyt tosi paljon, kun oma odotus oli Villen palkkaamisesta juuri se, että nähdään luovaa ja iloista hyökkäämistä. Todellisuudessahan tuo on ollut ihan sen vastakohta koko aikakauden.

Yksi mahdollisuus on, että Ville sortuu tyypilliseen johtajaharhaan, jossa johtaja kuvittelee tiiminsä jäsenten olevan kopioita itsestään. Tätä kautta sitten luodaan malli pelata, jossa ne mini minät pääsee kyllä omin avuin kulmasta liukkaasti maalille.

Tällöin hyökkäyspelin pelikirja tuottaa vain, jos hyökkäyksessä on riittävä määrä Ville Peltosia. Ja montako niitä voi olla edes vuosikymmenessä?

Tämä nyt vain tällaista tukkoiseen hyökkäykseen tuskastunutta keittiöpsykologiaa. Yhtä kaikki Villellä on kyllä ollut aikaa oppia. Einsteinin sanoin ”tyhmyyttä on toistaa samoja asioita ja odottaa eri tuloksia”.

Toinen näkökulma tietysti on se, että kyllä se Ikonen vielä joskus maalin ylivoimalla tekee. Ehkä jopa ennenkuin Lehterä menettää peli-ilonsa. Toivotaan että valmennuksen valitsema näkökulma on voittava. Meillä on nimittäin aika kova nippu.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin oli toki joskus ensimmäisillä IFK-kausillaan. Tämän jälkeen kehityskäyrä on valitettavasti osoittanut alaspäin. Mielestäni on ollut joukkueen huonoin hyökkääjä kuluneella kaudella; kyllä kentällä pitäisi saada muutakin aikaan kuin olla näkymätön.

Siirrän tänne:

Kävin katsomassa eri tilastoja, niin tätä näkemystä kyllä tämä tukee. Kaikissa tilastoissa oikeastaan Jesse Seppälän kanssa hännillä: tehotilasto, edistyneet. Aloituksissa Väänänen pärjännyt hyvin: 60%.

Itse taas eilen mietin miten näkyvässä roolissa Otto salin on ollut. On oikeastaan jopa vähän hämmästyttävää, että vaon 0+1. Se saldo voisi olla jotain ihan muuta. Esim. laukausten +/- tilastossa Lehterän jälkeen toisena ja tämä kaksikko selvällä erolla muihin. Laukausitasapainossa Koivistoisen jälkeen toisena.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, SAB, NYR, Inkvisitio 1480-
Luulenko vaan, vai onko näyttänyt siltä, että tällä kaudella ei ole hirveästi taklauksia jaettu. Muutamia siellä täällä, mutta ei sellaista tasaista tööttiä. Motinilta ei olla nähty mitään, pelkää todennäköisesti pelikieltoa. Åsten ollut enemmän ottavana kuin antavana osapuolena, isot miehet mm. Melart, Lindbohm ja Vesalainen pelaavat kananmunat kainalossa. Mieleen muistuu lähinnä Ikosen hieno pommi alkukaudesta, jota syynäiltiin vielä videoltakin varmuuden vuoksi.

Fyysisellä pelillä on nimittäin aika helppoa horjuttaa vastustajaa ja ottaa momentum haltuun jos ollaan sillassa tai muuten vaan halutaan kuskin paikalle.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Tänään tulee 3 pisteen voitto! Näihin isoihin kotipeleihin jengi osaa kyllä ladata itsensä ja saadaan hyvä henki päälle. Ei tässä millekään Kärpille olla häviämässä.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Katsoin sarjataulukon ja hetken mietin tilannehan ihan ookoo hyvässä pistethdissa. Silti 12 pistettä vähemmän kuin Tapparalla, jolla muuten uusi päävalmentaja. Homma voi toimia myös heti päivästä yksi lähtien.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Tänään tulee 3 pisteen voitto! Näihin isoihin kotipeleihin jengi osaa kyllä ladata itsensä ja saadaan hyvä henki päälle. Ei tässä millekään Kärpille olla häviämässä.
Jonka jälkeen ollaankin sarjataulukossa jaetulla kakkossijalla, vain 4 pistettä Tapparan takana.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Motin pääsee yrittämään kahdesti putkeen kummallakaan kerralla ei maalille. Tuolle voisi hommata ringette mailan. Mitään hyötyä hyökkäysalueella.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Ikonen on uusi Dyk
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ikosen kannattaa varmaan jatkossa syöttää aina paikassa kuin paikassa laukomisen sijaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös