HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 7 002 623
  • 29 608

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Onhan tämä ihan mielenkiintoinen tilanne varsinkin kun hirveästi ei ole jatkosoppareita julkaistu. Tällä hetkellä tiedossa olevet jatkaja, saa korjata jos jotain puuttuu. Otin nämä jatkoajan joukkue sivulta.t:

K.Lankinen

M.Karjalainen
E.Heikkinen
T.Taimi

Hintz
Luttinen
Tuomisto
Leino
Liivik(todennäköisesti ei jatka enää joukkueessa)
Nykopp

Aika ohuelta näyttää. Joko siellä on Tompan pöytälaatikossa vinopino jatkosopimuksia tai siteen joudutaan uusimaan huomattava määrä nimikylttejä.
 

RedWhiteBlue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers
Henri Tamminen ja Mika Partanen ainakin jatkavat. Samalla voin ampua myös alas Otso Rantakari-huhun, ei valitettavasti meillä pelaa ainakaan ensikaudella mikäli minun lähteisiin on luottaminen.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Aika ohuelta näyttää. Joko siellä on Tompan pöytälaatikossa vinopino jatkosopimuksia tai siteen joudutaan uusimaan huomattava määrä nimikylttejä.
Tuosta listasta puuttuu Åsten, muuten taitaa olla aika lähellä.

Tomppa puhui HBL:n haastattelussa joulun aikoihin, että siinä vaiheessa ensi kaudeksi oli 20 sopimusta tehtynä, joka on enemmän kuin yleensä siinä vaiheessa vuotta.
Tom Nybondas: Vi skriver kontrakt för tidigt | Hbl.fi
(hbl.fi)

Jos niin kurjasti käy, että HIFK menee vielä tippumaan pronssipeliin niin jatkosopimuksia rupeaa putoamaan ensi viikolla, muuten luulisin, että noita julkistetaan sitten vasta vapun jälkeen.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Nyt ei tartte enää katsella videoita. IFK johtaa Puustisen ylivoimamaalilla.
Muutenkin tänään ollut tosi rauhallinen fiilis tätä matsia katsellessa. Homma on hanskassa.
Tämän viestin voisi siirtää huhuista "Varmistuneet maalit" -ketjuun...
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikä saatu uutta ranskalaistakaan, eikös jossain vaiheessa huhuttu myös Bertrandia tänne?

Kai Bertrand oli huhuissa kaikkein eniten Ilmalaan menossa. HIFK:n laatikkoleikissä taitaa B-laatikko olla ensi kaudella ihan toiselle miehelle varattu...

Mutta sopimuksia lienee nyt jo se reilut 20; iso on vaihtuvuus ja kyllä skouttausosasto on kevään mittaan saanut jalkautua oikein kunnolla kun esimerkiksi koko ykkösketju on mitä ilmeisimmin menossa uusiksi.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Denis Godla Kalpassa ensi kauden. Mielenkiintoinen kaveri, olisin täälläkin mielellään seurannut.
 

Luckycharm

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crystal Palace ,
Kuulin hyvin epäluotettavalta lähteeltä, että IFK olisi Jyri Marttisen perässä. Uskoo ken tahtoo, mutta ottaisin kirkuen vastaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuulin hyvin epäluotettavalta lähteeltä, että IFK olisi Jyri Marttisen perässä. Uskoo ken tahtoo, mutta ottaisin kirkuen vastaan.
Hyvä pakki kolmospariin, mutta ei tällä yksi yhteen Taimea tai Järvistä paikata. Jos tulisi ns. Taipaluksen paikalle, niin kelpaa.
Viime kaudella ainakin otteluseurannoissa Ässien fanit haukkuivat jatkuvasti, joten tarkasta tasosta vaikea sanoa. Tällä kaudella aika paljon vammoja ilmeisesti.

Jostain syystä Zabon lähtö ei paljon harmita. Toki oli jo aika varmassa tiedossa, niin on saanut sulatella asiaa. Asenne ja tekeminen A-luokkaa, mutta ehkä on aika vaihtaa uutta väriä. Joku koodinimi "JMA" tilalle. Ei ehkä pelaajatyypiltä, mutta kaliiberiltaan.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Meikäläiseltä meinas mennä eilen tintto väärään kurkkuun kun kuulin huhun, siinä huhussa kerrottiin Olli Palolan liittyvän IFK:n ensi kauden joukkueeseen.
Jos Ramu jatkaa ja jos Palli Olola on oppinut puolustamaan muulla kun kahvaamalla, niin minun puolesta teretuletulemasta, Ramu, Palola, Rask saattais roolituksena toimia. Raskin jatkosta ei ole minulla mitään käryä, toiveissani elän vain.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä Zabon lähtö harmittaa, hieno pelaaja vaikka maalipaikkojen tuhlailu aiheuttaa suurta tuskaa välillä, mutta silti juuri IFK:n näköinen pelaaja. Onneksi suuntana on kuitenkin ilmeisesti Sveitsi, narreissa en miestä haluaisi nähdä.

Palolasta en ole koskaan pitänyt, mutta jos tulee niin sitten tulee, mutta parempi olisi onnistua. Jokin siinä kuitenkin vain tökkii allekirjoittaneella, vähän sama kuin Junttila, eivät ole likaisia pelaajia ja varmasti hyviä nöyriä tyyppejä kaukalon ulkopuolellakin, mutta jokin noissa vain tökkii.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nykäskylässä on huhuiltu Yonkmania HIFK:hon.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nykäskylässä on huhuiltu Yonkmania HIFK:hon.

Tämä tarkoittanee sitä, että Generouksen pelit on IFK:ssa pelattu. Todella sääli jos näin, sillä GeneMatista on kasvanut yksi allekirjoittaneen suosikeista. Joukkuepelaaja viimeisen päälle.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Yonkman-huhustahan puhuttiin täällä jo muutama viikko sitten. Generous on monta kertaluokkaa parempi kuin Yonkman, ei kannata vaihtaa huonompaan. Nybari saa nelosen todistukseen, jos näin tekee.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilari Melart asustelee samassa taloyhtiössä kuin meikäläinen ja miehen aktivoiduttua taloyhtiön keskustelupalstalla joku ehti jo kyselemään, että "Paluu punaisiin?", johon Ilu vastasi lyhyesti "Kesä Suomessa.".
 

StadiForEver

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kiitos Yonkmania. Meitä vastaan näytti sen, ettei ole mukavuusalueellaan kun peli nopeutuu. Gene ja Keke selvästi parempia.
Huhuiltuja pakkeja Melart, Saku Salmela ja Löfquist. Ilu korvaa JJ:n, Saku Salmela Taipaluksen, Löfquist ihan erilainen pelaajatyyppi kuin lähtevät. Patonki pitäisi pystyä korvaamaan. Marttinen ei sytytä meikäläistä.
Nopealla scouttauksella Liigan pakkien tilastoista, ja muutaman mielenkiintoisen tapauksen sopimustilanneselvittelyn jälkeen, ei hirveästi vaihtoehtoja jää. Saipan Johan Larssonilla on hyvät tehot sekä +/- tilasto loistava. Tosin ison kokonsa vuoksi tuskin on raketti luistimilla, eli ei pysty tukemaan hyökkäyksiä kuten Patonki.
Veikkaanpa että ulkomailta on hommattava Patongin korvaaja.

Hyökkääjistä sen verran että Pikku-Hakki voisi korvata Zabon. Jos Rask ei lähde, niin sitten pitää ulkomailta hommata korvaaja Ramulle. Liigasta ei korvaajaa löydy. Ykkösketju olisi valmis.
Vielä kun Puustinen jäisi ja Lennu tulee, niin silloin alkaisi hyökkäys olemaan hyvällä mallilla.
Nelosketjun voisi muodostaa esim. kolmikko Luttinen - Nykopp - Tuomisto. Saataisiin maalintekovoimaa myös tähän ketjuun.
Nykopp ja Tuomisto ovat kuitekin saikulla puolet kaudesta, niin Lambergille, Åstenille, Tammiselle ja Miro Saarelaiselle jää riittävästi peliaikaa.
En tiedä heidän sopimustilannettaan muuten kuin Åstenin osalta.
Arttu käy tekemässä yv:llä maalit ja stunttaa ylemmissä ketjuissa kun tulee loukkaantumisia.
Artun jalka ei oikein enää riitä, siitä syystä tippuminen neloseen.

Pöystin tietysti voisi hommata neloseen, ellei pyydä KHL-statuksella liikaa liksaa.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Mikäli Keskisuomalaista on uskominen Yonkmanilla on vaihtoehtoina (ainakin) IFK, Narrit ja JYP.

Yonkmania puolestaan on huhuitu HIFK:hon ja Jokereihin. Jatkaminen JYPissäkin lienee mahdollista.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yonkman-huhustahan puhuttiin täällä jo muutama viikko sitten. Generous on monta kertaluokkaa parempi kuin Yonkman, ei kannata vaihtaa huonompaan. Nybari saa nelosen todistukseen, jos näin tekee.

No ei todellakaan ole! Minäkään en lähinnä tunnesyistä tuota vaihtoa tekisi, mutta tämä Genen paremmuus Yonkmaniin saa täällä ihan liikaa palstatilaa. Yonkman pelasi runkosarjassa JYPin kaikista pelaajista (ja samalla puolustajista) keskimäärin neljänneksi eniten kellottaen 19:08 per ottelu ja pleijareissa 18:20 ollen kolmanneksi eli kolmanneksi eniten JYPistä.

Genen paikka kokoonpanossa ei ole ollut jatkuvasti itsestäänselvyys ja 48 pelaamassaan runkosarjaottelussa hän kellotti keskimäärin 16:10 eli kolme minuuttia vähemmän kuin Yonkman per matsi. Pleijareissa Matt pelasi vieläkin vähemmän eli keskimäärin 15:30 ottelua kohden. Alla vielä nopea tilastovertailu:

Generous
Runkosarja: 48 ottelua, 1+6=7, +6, Cor-C% 45.8, rm 134
Playoffs:11 ottelua, 1+2=3, +0, Cor-C% 52.3, rm 12

Yonkman
Runkosarja: 57 ottelua, 1+7=8, +8, Corc-C% 51.4, rm 97
Playoffs: 12 ottelua, 0+3=3, -1, Cor-C% 49.7, rm 20

Tässä pitää muistaa pari asiaa. Ensinnäkin Gene pelasi runkosarjavoittajassa. Toiseksi ja ehkä tärkeämmin Yonkmanin rooli on aivan erilainen kuin Masan! Mitäs luulette jos Gene kellottaisi vastuullisemmassa roolissa vastaavat minuutit? Voisi näyttää liike vähän heikommalta ja muutenkin peli kärsiä ainakin katsojan silmissä. Hän kuitenkin saa pelata Järvisen, Auvitun ja Aulien takana näin esimerkiksi.

Yonkmania tuskin ajatellaan HIFK:ssa siihen rooliin missä hän JYPissä on pelannut. Hän ei olisi Järvisen korvaaja vaan todennäköisesti juurikin Genen. Minäkään en tätä vaihtoa kyllä toivo, mutta olisihan Yonkman aivan loistava stuntti jos syystä tai toisesta Generous menetetään.

edit: Vertailuna HIFK:ssa Yonkmania enemmän runkosarjassa pelasi puolustajista vain Järvinen ja Taimi. Kaikilla muilla peliaika jää Yonkmanin vastaavasta.
 
Viimeksi muokattu:

444

Jäsen
Eikö kuitenkin ole hieman hedelmätöntä verrata kahden eri joukkueen (jotka pelaavat hyvin eri tyylistä kiekkoa) kahta puolustajaa toisiinsa? Etenkin kun se tehdään peliaikoja vertailemalla. Pitää kuitenkin muistaa, että pelaavassa kokoonpanossa on yleensä viisi muutakin puolustajaa, joiden roolitus ja taso vaikuttavat toistensa peliaikoihin.
Tilastot toki kertovat paljon, mutta pitää muistaa myös konteksti.

Mä en lähtökohtaisesti vaihtaisi Geneä Yonkmaniin. En siksi, että tasoero olisi huikea, vaan siksi, että Generous on sen piirun verran parempi ja monipuolisempi pelaaja. Jos saisin valita, ottaisin molemmat. Toki Yonkman olisi downgrade meidän muihinkin stay at home -pakkeihin nähden eikä niitä voi määräänsä enempää joukkueessa olla. Toki jokuhan tuolta kuitenkin lähtee pois...
 

maxhc

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joku täällä huuteli tuota Grattonia Rödaan ensi kaudeksi? En ota kantaa siihen olisiko hyvä vai huono, mutta Gratton bongattu tänään Kluuvin XXL:ssä pyöräostoksilla.

Toisin sanoen, siirtohan on siis jo lähes varma.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Onhan tässä tätä hippaneppailua taas pelattukin, minulle käy ensi kauden jengiin Gratton ja Yonkman. IFK yllättää kaikki ja ottaa Broad Street Bullies-mestaruuden hakkaamalla ja pelottelemalla paskat housuun kaikilta Iltasanomien toimittajista alkaen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös