Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

HIFK:n fanituotteet

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana pekkuli, 06.09.2002 klo 19.37.

 1. pekkuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, TOTTENHAM, HOVE
  Olisin tiedustellut, että onko jollain tietoa HIFK:n fanituotteista.
  Mistä päin kannattaisi kysellä. Uudessa kiekkolehdessä oli ksb sportin mainos, jossa oli netti osoite. En saanut ko. sivua auki.
  Olen nähnyt peleissä kahdenlaista paitaa, painettua ja ommeltua.
  Onko ommellut paidat siis näitä uudempia ja ne painetut vanhempien kausien tuotoksia.
  Ommelluissa paidoissa en ole niinkään nähnyt numeroita ja nimiä selässä, eli myydäänkö ne plankkoina. Mistä mahtaisi saada ko. paitoja suosikki pelaajan nimellä varustettuina ?
  Mahtaako ennen kauden alkua tulla uusia fanipaitojakin sitten myyntiin ?
   
 2. Flonaldo Jäsen

  Auttaako Hannu Aku sinua asiassa?

  H.Aku
   
 3. fiftyeight Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Iddrott Förskott Puukädet
  Hannu Akuista en tiedä. mutta paras paikka käydä tsekkaamassa IFK- sälää on tietysti Jäähallin KSB-Sportin kauppa. Löytyy monenlaista paitaa ja takkia moneen makuun ja hintaan. Lisäksi on mm. kaulaliinoja ja boksereita. Ei paha. Itse jouduin ostamaan HIFK- logolla varustettuja golf-palloja, kun ohi ei päässsyt.

  Ja puhelinkin on keksitty, 09-270 99 220.
   
 4. MJ64 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
 5. BigRedBob Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
 6. Bruno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingfors IFK, NP#4,
  Tällainen ketju löytyi. Voisiko tämän siirtää HIFK-osioon ja muokata otsikon muotoon HIFK:n fanituotteet.
  Kävin tässä taannoin hakemassa uuden paidan KSB-sportista ja huomasin kaupan olevan aivan helvetin kallis. Uusista pelatuista paidoista voi vielä tuon 225 euroa (tai 250 € 116-vuotis juhlapaidasta) maksaakin, mutta viime kauden pelatut paidat maksavat myös tuon 225 €. Puhumattakaan muista tuotteista. Esimerkiksi HIFK:n laudeliina 30 €.
  Mietin poistuessani kaupasta, että alentamalla hintoja 25% saataisiin varmasti 30% lisämyynti. Ainakin maalaisjärjellä ajateltuna.
   
 7. jayton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingfors IFK
  Lainaus:
  Ongelmana tuossa on että vaikka lisämyyntiä oliskin 30% hintoja alennettaessa jäisivät tuotot alkuperäisen hinta-myyntisuhteen alapuolelle.

  0,75x1,3=0,975
   
 8. Bruno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingfors IFK, NP#4,
  Lainaus:
  No okei. En laskenut sen tarkemmin, mutta pointtina siis se, että alentamalla hintoja nostaa myynnistä saatavia tuloja. Tai sitten ei. Kalliita ovat mielestäni.
   
 9. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Tullaan taas siihen samaan suomalaisten kiroukseen eli haetaan yksikkökatetta, eikä volyymiä. Huppari 85€ jostain merkittömästä retaleesta. Ei noilla hinnoilla saada brändiä näkymään katukuvassa pl. kaulaliinat. Itse vertaan fanituotteissa aina Bayern Müncheniin, jonka fanikaupan asiakas olen ollut kohta 20 vuotta. Ja koska heillä on vahvempi brändi niin ei HIFK:n fanikauppa ainakaan kalliimpi saa olla. Jos siellä on hupparit 49,95€ niin silloin IFK:lla on täysin poskelleen hinnoiteltu. En nyt väitä, että nimen omaan hupparia olisin ostamassa, mutta se oli yksi tuote, joka oli IFK:lla etusivulla.

  En ole koskaan ymmärtänyt pelattuja paitoja. Kuka hemmetti haluaa ostaa paidan, joka on käytetty? Vieläkös muuten Sakke Järvenpää on jotenkin mukana noissa pelipaita puuhissa? Ostin 90 luvun lopussa IFK:n pelipaidan, luulin, että se tulee olemaan samanlainen kuin millä pelaajat pelaavat. Se oli harhaluulo, minua kusetettiin rankasti. Peto oli edessä ommeltu, samoin varmaan kilvet olkapäissä, mutta mitään mainoksia ei ollut ja selässä numero ja nimi olivat vain painettuja valkoisella maalilla. Se maali on lisäksi sellaista, että se tarttuu aina tuolin selkänojaan kiinni, kun istuu. Ainakin silloin pelipaidat piti hakea Harlika-liikkeestä Lauttasaaresta. Hakivat ne salamyhkäisesti sitten jostain takahuoneesta.
   
 10. ElmerMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK #9
  Fanikortilla saa sen -15% joka vähän helpottaa. Mutta olen kyllä joo itsekin ihmetellyt noita hintoja..

  Jos haluaa ostaa esim. aidon pelipaidan omalla nimellä, hihanumeroilla ja C-kirjaimella, niin hinnaksi tulee reilut 300€. Ymmärrän, että paita tulee samalta tehtaalta ja on samanlainen kuin pelaajille menevät paidat, mutta kun sillä ei kuitenkaan ole kukaan pelannut, niin jotenkin olettaisi että sitä tunnearvolisää ei noissa paidoissa olisi niin paljon kuin itse pelatuissa paidoissa. Ja kun pelattu siis maksaa sen 225€ tai jotain, niin onko se paidan 'kustomointi' nyt sitten oikeasti noin kallista puuhaa? Samoja osiahan siinä kuitenkin käytetään, kirjaimet vain eri järjestykseen kuin normaalisti.
   
 11. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Minusta sitä ei voi laskea noin. Jos tuote on kohtuullisesti hinnoiteltu, niin silloin se on helpompi myydä tyyliin ex tempore ostoksena. Silloin myös niitä myyntipaikkoja ja -tilanteita voi olla paljon enemmän, jolloin myynti voi kasvaa paljon enemmän kuin 25%. Tosin yksi ongelma on mm. se, ettei matseissa ole kunnollista fanituotekauppaa. Sellainen tiski on kuin Alkon myymälä 80-luvulla. Ei siellä hirveästi viitsi katsella tuotteita kuten normaaleissa kaupoissa voi tehdä päätyen sitten johonkin ostopäätökseen, vaan sinne pitää mennä korvat luimussa tiskille ja kun kaikki muutkin ostavat kaulaliinan niin on pakko sitten sanoa: "yks kaulaliina", vaikka haluaisikin esim. hupparin. Siinä pitää asioida nopeasti ja päättäväisesti ilman, että aiheuttaa ruuhkaa tai hämmennystä. Se on vähän niinkuin kossupullojen myynti sinä aikana, jolloin viinien tiedustelijat olivat Alkoissa häiriköitä.
   
 12. Bruno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingfors IFK, NP#4,
  Lainaus:
  Mun muistaakseni alennus ei koske aitoja pelipaitoja. Mutta muuten toki -15 % hinnasta on ihan mukava lisä.
  Viime kauden pelipaidoista 225 € on ihan liikaa, kun samalla hinnalla saa tämän kauden pelipaidan. Ei ole ihme, että niitä valkoisia Varakkaan, Salmivirran ja muiden paitoja siellä roikkuu. Jos noiden hinta olisi esimerkiksi 150-175 €, niin varmasti liikkuisivat eri tahtiin kuin nykyään.

  Lainaus:
  Heh, minulla on ollut samanlainen, jonka tosin myin joskus aikoja sitten pois. Nykyään on kaksi kappaletta aitoja paitoja ja se saa noilla hinnoilla riittää. Haluaisin useamman paidan ja varsinkin valkoisen, mutta ei tällä hetkellä ole yksinkertaisesti varaa. Opiskelijan ja satunnaisten työkeikkojen tuloilla ei pysty ostamaan paitoja tuolla hinnalla.
   
 13. ElmerMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK #9
  Lainaus:
  Toiset tykkää, toiset ilmeisesti ei. Esimerkiksi Rafalskin aito -98 mestaruuspaita on mun mielestä aika makee homma, verrattuna siihen että olisi vain faniversio samasta. Sama ajatus käy mun maailmassa muihinkin paitoihin.

  Lainaus:
  Sakesta en osaa varmuudella sanoa, mutta en ainakaan usko herran enää liittyvän hommaan millään tavalla. Nykyään paidat saa täysin samanlaisina kuin mitä pelaajilla on ja ne saa joko postitse tai voi itse noutaa KSB:stä. Halvempia ja noita mainitsemiasi painettuja faniversioitakin kyllä saa jos haluaa.

  Lainaus:
  Juu näin se taisikin mennä. HC-fanithan noita aitoja paitoja ostaa, joten kannattaa niistää kaikki mitä irtoo.
   
 14. ElmerMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK #9
  Lainaus:
  Tämä pätkä oli kyllä täyttä asiaa. Voisit laittaa saman palautteen suoraan officelle. Gardenissa tämä homma on varmaan mietitty kunnolla, mutta siihen kun nyt on vielä vuosia aikaa, niin tämän homman voisi kyllä hoitaa jo Nordiksella kuntoon.
   
 15. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Eikös Sakke Järvenpää nimenomaan ollut HD-Centerin kautta jotenkin kytköksissä IFK:hon, mutta se lafka on haettu jo konkurssiin. Sitten tietty Sakella voi olla jotain kytkoksiä tuolta Pietarinkadun Oilersin kautta, vahvastihan siellä on mukana ex-HIFK:laisia(ja on siellä narreja myös).

  Larun venesataman rannassa tosiaan oli pulju joskus, itsekin 90-luvun lopulla sieltä yhden t-paidan noudin, siinä muuten teksti you'll never play alone, ei ole tainnut HIFK käyttää tuota lausetta sitten.

  Yleisesti fanituotehinnoista, ovat täysin perseestä. Hinnoittelusta johtuen ostan kerran kahdessa vuodessa jonkun basic t-paidan 20 eurolla koska se on mielestäni kohtuu hinta. Kerran olen myös kaulaliinan ostanut 25 vuoden aikana. On ihme markkinamiehiä siellä johdossa jos eivät volyymimyyntiä ymmärrä, riittääkö se että IFK on lehdissä koko ajan ja haistatetaan paskat faneille jotka olisivat kohtuu halpa mainos katukuvassa jos vaatteiden hinnat olisi kohdillaan. Hinnoista pitäisi tiputtaa vähintään -30% tai sitten tehdä eri kategoriaan selkeitä bulkkituotteita, esim HIFK-punainen t-paita logolla aina 10€ ja college 25€.
  Hinnoista johtuen olen itse päätynyt ostamaan laadukkaampia ja kohtuuhintaisempia vaatteita IFK-väreissä.

  _
   
 16. Buddha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
  Lainaus:
  Muistaakseni oli suunnittelemassa sitä puuma-logoa / jotenkin liittyi tähän episodiin ja HD-Centteri luukutti kaikki IFK:n tuotteet. Ihan hyvä vaan, ettei jatkunut kauempaa se touhu.

  Jos ne jotain hyvää sai aikaan siellä, niin opetti sen papukaijan huutamaan, että 'huora'. Se budjaa nykyään ( jos on vielä elossa) Heinolan lintutarhassa ja kun siellä jokunen vuosi sitten kävin ohikulkumatkalla, niin the sana oli linnulla vielä hallussa.

  Ja vahva sama kalliille tuotteille. Ostaisin varmasti enemmän, jos joku ei vetäis välistä noin paljon.
   
 17. Harald73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1897
  Lainaus:
  Joo ja urbaaniakin urbaanimpi legenda kertoi silloin joskus kauan aikaa sitten, että Antera -vannevalmistaja (linkki kuvaan internetin syövereissä) ei tykännyt, kun HIFK:n kisulogo mukamas muistutti niin heidän vastaavaa. Ei tainnut olla vielä Sir Penan aikoja eli en tiedä kuka kyykytti, nöyryytti ja kurmuutti, mutta kisulogo jäi. Luultavasti Don Frank?

  Pari noita T.Gillies kuppeja pitäisi hankkia tuohon halpaan hintaan ihan sen takia, kun ei aukea miksi ylipäätään ovat teettäneet moisia.
   
 18. Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Ei legendaa vaan faktaa. Antera vaati IFK:lta tekijänoikeusmaksuja kun IFK:n kissapeto oli lähes yksi yhteen Anteran logon kanssa. Kyykyttämisestä en tiedä, mutta IFK maksoi. Asia nimittäin selvisi vasta kun tuoteperhe / uusi logo oli jo lanseerattu + case oli niin vahva Anteran suuntaan, että käräjille ei lähdetty. Summaa en tiedä.

  Itsekin asioin aikanani Larun HD-kaupassa. Ostin skidille snadin IFK pelipaidan. Tallessa edelleen. Muuten omistan tähtipaidan (ruma on) nrolla 9 ja ei ko. feikkipaidassa ei ole mitään ommeltua tai laadukasta, joten jäi ainoaksi feikkituotteeksi mun kaapissa. Sitten löytyy IFK-KOFF, stadin ykköset henkinen aito pelipaita nrolla 31 (kai) vuodelta 85-87. Oli joku veskari, joka ei pelannut peliäkään eikä nimeä painettu selkään. Olisko ollut joku Janne Ohrahuhta tai jotain?? Noissa paidoissakaan ei ollut muuten mitään ommeltua vaan kaikki oli painettu kankaaseen. Erikoispiirteenä se keltainen kaari logon ympärillä.
  Uusimpina hankintana taannoin ilmestynyt 116 v. juhlapaita ja parin vuoden takaa Ville Peltosen aito pelipaita. Nämä riittää.

  Samaa mieltä siitä, että esim. hupparit on sikahintaisia. Kun ostan skloddille parhaita skeittimerkkejä, niin hinta on n. 30% vähemmän kuin IFK:n vastaavissa. Pelsuhallissa oli siisti erillinen fanikauppa, jossa sai rauhakseen ostoksia tehdä. Parhautta oli, että fanipaidoissa luki hinnan kohdalla: "kysy hintaa kassalta". En kysynyt - mahtoi olla kallis, kun ei voinut hintalappuun kirjoittaa???

  Jos taas muistetaan se fakta, että IFK:n fanimyynti on kaksinkertaista Kärppien ja narrien vastaavaan ja kaikki muut Liiga-seurat tulee helvetin kaukana noidenkin takana, niin ihan huonosti ei myynti käy. Tästä oli läppää Kauppalehdessä joskus taannoin.

  Sekavaksi lopuksi: tyylikästä kamaa, jota toivoisi näkevän paljon enemmän ihmisten päällä. Saisi olla varmaan erikseen halpamallisto persaukisille, jotta hekin saisivat punaista päälleen?

  Olipas sekavaa paskaa. Ehkä asia tuli kuitenkin esille.
   
 19. kingstonwall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Jäi tuo veskarin nimi kaivelemaan niin että oli pakko etsiä: Janne Ohralahti. Tosin ei mene kaudet ihan yksiin.

  (linkki vie hockeydb.com tilastoihin)
   
 20. Bruno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingfors IFK, NP#4,
  Lainaus:
  En mä nyt tuosta tiedä, mutta jos hinnat olisivat alempia, niin hieman köyhempienkin perheiden äideillä ja isillä olisi varaa ostaa pojalle/tytölle IFK-tavaraa, jota on manguttu vuosikaudet ja kavereillakin on.
  Itse ostan pelipaidan muutaman vuoden välein ja muuta sälää aina silloin tällöin eikä sen pienen sälän ostaminen missään tunnu, mutta jos haluaa hupparin, rotsin tai vaikka verkkaripuvun, niin saa laittaa jo euroa jonoon ihan mukavasti.
   
 21. ilu Jäsen

  Lainaus:
  KOFF (I) tuli pelipaitaan vasta kaudeksi 88-89, 85-88 mentiin Pepsillä. 94-95 tippui ykkönen Koffin perästä alkoholimainontalainsäädännön uudistusten myötä.

  Eliteprospectissa Janne Ohralahti on merkitty HIFK:n kokoonpanoon kausilla 88-89 (0 ottelua) sekä 90-91 (2 ottelua, GAA 7,33).

  e. Kingstonwall ylempänä näköjään kaivoikin jo Ohralahden tilastot.
   
 22. Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Juu, Kingstonwall ja ilu löysi oikean jantterin ja täten luonnollisesti mun vuosiluvutkin heitti parilla. Aika legendaarista omistaa aito game worn pelipaita, jolla ei ole pelattu koskaan peliäkään eikä edes nimeä ole selässä koska paidan omistaja oli niin sukka. Ja scouttina tälle legendalle mahtoi toimia kuka?
   
 23. ilu Jäsen

  Lainaus:
  Junnuistahan kaveri nousi, joten tuskinpa hirveästi on skouttailtu ja roolina taisi toimia lähinnä luukun avaaminen. Epäluotettavien tilastojen mukaan jälkimmäisellä kaudella tosiaan 2 ottelussa pelasi yhteensä 49 minuuttia, joten lienee heitetty maalille kun Lindforsilla ei ole koppi tarttunut. Tai olisiko Sakella ollut nivuset herkkänä ja matsien alut hoitanut Pertti "Dave" Packalen, mene ja tiedä. Mitään tandemveskaripeluutusta ei noihin aikoihin harrastettu ja Marc Mobergkin pääsi samaisella kaudella peliä penkiltä ihmettelemään.
   
 24. scholl Jäsen

  Nettikaupan osassa toimitusehdot on väärä alv. Toisekseen siellä lukee:
  Lainaus:
  Onhan se jumakauta kumma, ettei yhtään tiedä mitä se tulee maksamaan. Eihän tollaista olekaan. Mielestäni myyntiä lisäisi vaikka kuinka paljon se, että vaikkapa yli 50 euron ostoksista olisi ilmainen toimitus smartposteihin. Kun muutenkin on huonosti saatavilla noita tuotteita niin nettimyyntiin pitäisi panostaa.
   
 25. Bruno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingfors IFK, NP#4,
  Lainaus:
  Tämä on asiaa. Ei luulisi olevan kovin vaikeaa laittaa erikseen toimituskuluja esille.
  Toinen asia, joka vituttaa ainakin sellaista, jolla on päivisin muuta tekemistä kuin huidella KSB-sportissa, on aukioloajat. HIFK:lla pitäisi olla fanikauppa, joka on avoinna pidempään kuin viiteen iltapäivällä. Perustakaa vaikka fanikauppa johonkin ydinkeskustaan, jossa voi käydä ostoksilla esimerkiksi kahdeksaan asti illalla.
  Toki matsien aikana noita tuotteita on myynnissä, mutta sekin on (kuten todettua) hoidettu miten on.