HIFK Juniorit 2009/2010

  • 196 964
  • 473

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Erikoisilta näyttää torjunnat, kun niiden mukaan HIFK on painostanut 2 erää tekemättä maaliakaan ja kolmannessa sitten Blues on painanut hullun lailla päälle, mutta HIFK on noussut 0-1:stä 2-1:een.

Matinkylän pelien kaavalla homma on mennyt ilm.niin, että HIFK on iskenyt päätään Bluesin hyvään viisikkopuolustukseen kaksi ekaa erää ja kolmannessa on itse viskannut kiekkoa Bluesin päätyyn ja odottanut vastaiskujen paikkaa => siitä sit pari byyriä kunnon ryminällä ja finaaliin (kuka paikalla oli voi tarkentaa)... Ullbergille 20 torjuntaa kolmannessa erässä, löytyikö ratkaiseva ero maalin suulta?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Matinkylän pelien kaavalla homma on mennyt ilm.niin, että HIFK on iskenyt päätään Bluesin hyvään viisikkopuolustukseen kaksi ekaa erää ja kolmannessa on itse viskannut kiekkoa Bluesin päätyyn ja odottanut vastaiskujen paikkaa => siitä sit pari byyriä kunnon ryminällä ja finaaliin (kuka paikalla oli voi tarkentaa)... Ullbergille 20 torjuntaa kolmannessa erässä, löytyikö ratkaiseva ero maalin suulta?

Suunnilleen noin se meni. Bleg jäähyili parissa ensimmäisessä erässä IFK:ta enemmän - ei otteluita boxista voiteta! - ja IFK pääsi pelaamaan jonkin verran ylivoimaa. Laukauksia ei niiden aikana ihan hirveästi sadellut, mutta punaiset hakivat kuitenkin kiihkeästi tasoitusta.

Sitä saatiin kuitenkin odottaa kolmanteen erään asti. Rantaeskola pääsi muistaakseni osittaiseen läpiajoon ja pisti kiekon verkkoon. Sen jälkeen loppuerä olikin melkoista kynsien pureskelua, mutta junnut onneksi taistelivat loppuun asti, eivätkä halunneet viedä matsia jatkoajalle. IFK otti pari jäähyä ja Bleg pommitti Ullbergin rintapanssaria. Siinä jossain vaiheessa kolmatta erää muistaakseni Kiiski pääsi nokikkain Bluesin veskan kanssa ja sai tämän jo maihin, mutta ei saanut kiekkoa sisään. Viimeisest viisi minuuttia pelattiin lähes yhtä maalia, kun kiekkoa lyötiin espoolaisten päätyyn, mutta varsinaisia avopaikkoja ei silti tullut.

Ratkaisu tuli sitten ajassa 59.33 tilanteesta, jota en kunnolla nähnyt omalta paikaltani käsin. Mietin, että nyt jäitä hattuun jätkät, peliä on vielä 27 sekuntia jäljellä ja siinä ajassa Bleg ehtii tasoittaa, jos nyt ruvetaan velttoilemaan. Totta kai IFK tekikin pitkän kiekon 5 sekuntia ennen erän loppua ja hankki aloituksen omaan päähän. TÄÄ ON MUN IFK! Kyllähän sitä kovasti protestoitiin, mutta ei auttanut itku markkinoilla, vaan aloitus tuli Ullbergin maskin eteen. Onneksi aloitus voitettiin ja kiekko vietiin nurkkaukseen, minne syntyi kunnon torikokous, joka poiki pari rangaistusta vielä loppusummerin jälkeen, mutta ottelu oli ohi ja IFK raivannut tiensä finaaliin.

Eka matsi pelataan jo pyhänä, eli montaa päivää ei junnut ehdi levätä, mutta sama tilanne on onneksi HPK:llakin, joka voitti Ässät jatkoajalla.

Junnujen kotisivuilla on ottelutilastot
Junnujen Youtube-kanavalla on Rantaeskolan haastattelu

Yleisenä huomiona elämäni ensimmäisestä näkemästäni B-junnujen ottelusta totesin, että pelissä oli välillä enemmän vauhtia kuin järkeä. Voi olla, että ottelun suuret panokset vaikuttivat siihen, mutta aikamoista yksityisyrittämistä meno oli monesti, eikä mitään hienoja syöttökuvioita nähty. IFK kyllä taklasi paljon enemmän kuin Blues, mutta ei se mitenkään valkopaitojen peliä hidastanut. Aivan liian iso osa IFK:n syötöistä napsahteli vastustajan lapaan ja monesti oli suuria vaikeuksia purkaa kiekko pois omalta alueelta.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Mistä tonne kakkoshalliin mennään sisään? Muutma peli on tullut katsottua, mutta ei vaan tule mieleen mitään sisäänkäyntiä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Elisa-areenaan mennään sisään Bolliksen puolelta. Menet parkkipaikan laitaa hallin taakse ihmisvirran perässä, ja sisäänkäynti on heti oikealla. Kun pidät silmät auki, niin löydät kyllä oikean oven.

Kannattaa mennä ajoissa, että saa hyvän istumapaikan. Eilen oli yli 400 katsojaa B-junnujen pelissä ja tänään Kollien ratkaisupelissä varmasti vähintään puolet lisää.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja harkkahalliin mennään "takaa", katsotaan osaanko tehdä linkin. Eli tuolta alhaalta, on varmaan muitakin menossa samaan suuntaan, hieman on piilossa kyllä se ovi.

Mistä tonne kakkoshalliin mennään sisään? Muutma peli on tullut katsottua, mutta ei vaan tule mieleen mitään sisäänkäyntiä.

ylhäällä on linkki mistä näkyy oikea suunta.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
4-2, joko se alkaisi homma kääntyä IFK:lle?

Yleisömäärä: 666. Saatanasti.
 

Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kollit näyttävät taistelun mallia äijille ja johtavat tosiaan Ipaa 4-2 kun 50 minuuttia on pelattu. 3. erän alkuun 36 sekunnin sisään 2 byyriä, joten olisko Ipan selkäranka napsahtanut siinä?

B- junnuissa tosiaan loppuotteluun 5:ssä matsissa kun Blues meni nurin 2-1. Siinäkin sarjassa huomion arvoista se, että oltiin jo 1-2 tappiolla matseissa.

C-junnuissa johdetaan välieräsarjaa Töpseleitä vastaan 2-0, joten ei tuo kovin huonosti näytä menevän!

Edit: ja 5-2 kun 53 min. pelattu, joten taidetaan olla A - , B - ja C-junnuissa finaaleissa. Kuinkahan yleistä tällainen menestys mahtaa junnusarjoissa olla?
Vielä äijät pitkälle, niin ei huonosti. Jääpallossahan kultaa jo tulikin...
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelimiesratkaisu Ipalta ottaa veska pois kolmen maalin takaa-ajoasemassa. Eiköhän Kollit kuittaa, ja matsi päättyy 6-2.

edit. Ei sittenkään, vaan Ilves sai vielä maalin, mutta 5-3 on lopputulos.

Kollit finaaliin, JES!!!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Taisi se kuitenkin olla, sillä saivat kavennettua? 5-3 päättyi otteluun ja HIFK finaaliin. Onneksi olkoon kolleille finaalipaikasta!

Juu, sitä tarkoitinkin, että rohkea veto ottaa veska pois. Pakko nostaa hattua moiselle yritteliäisyydelle. Ja maalinhan ne tosiaan saivat, joten kaatuivat ainakin saappaat - tai hokkarit - jalassa.

Saadaankohan huomenna kolmas IFK:n junnujoukkue finaaliin, kun C pelaa Tepsiä vastaan Pirkkolassa? Olisi hieno saavutus, kun kolme junnujengiä pelaa mestaruudesta. Jos vielä liigajengi tekisi saman perässä, niin hellurei hellurei, vääntö on hurjaa!
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Onnittelu kolleille! Täytyy kyllä sanoa, että helvetin kovat a-junnut on meillä. Nopeasti laskettuna Tuohimaa, Melart, Tuohilampi, Pöysti, Tallberg, Paunio, Piiparinen, Häppölä, Partanen(92) ja Granlund(93) ovat kaikki potentiaalisia liigapelaaja ehdokkaita, mutta on tietenkin eri asia ketkä ottavat ne ratkaisevat askeleet kehityksessä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Finaalit 2009-2010

A-junnut:
HIFK - Kärpät

B-junnut:
HIFK-HPK

C-junnut:
HIFK-Tappara(??)

Onhan tuo Nordiksen näkövinkkelistä melko komeaa katsottavaa!

Mutta jotta ei nöyryys kokonaan unohtuisi niin HIFK -98 White koki eilen ekan pistemenetyksensä PK-seudun ylemmässä AAA-jatkosarjassa kun Salamat -98 nousivat 1-5 tappioasemasta 6-6 tasuriin...
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mahtavaa Kollit!
Hyvä peli, pari erää tiukkaa ja kolmannen alussa luulot pois vierailijoilta. Kollit painoi päälle kuin yleinen syyttäjä 2. tauon jälkeen ja teki pari maalia, Ilveksen aikalisän jälkeen tilanne tasottui taas hieman. Toinen erä oli hankala, kiekko pomppi ikävästi ja virheitä tuli liukuhihnalta. Vaarallisesti pääsi Ilves välillä pyörittämään ja pakit vain peruutteli. Välillä olisi voinut myös laukoa vähän hanakammin, hyviä paikkoja hassattiin liikaa kikkailemalla mutta hyvähän se on että pojilla on kanttia vähän taiteillakin. Vieressä oli vanhempi pariskunta mansesta, hauskaa oli kuunnella kuinka IFK pelaa aina sikaa, Melart on kriminaali ym. Omien koheltaessa tietysti oltiin hiljaa ja naispuoleinen heitti hanskat tiskiin totaalisesti 4-2 tilanteessa. Mutta piristävää kuunneltavaa kumminkin:) Propsit vielä että tunnustivat häviön paremmilleen, ei selityksiä vaan kannustusta.

IFK painoi aika laajalla materiaalilla, ei nyt kummemin jäänyt huippuja mieleen. Pöystillä luistin kulki, Melartin maali oli hieno pyssy. Rask & co pyöritteli pahasti muutamaan otteeseen ja Rask pari maalia tekaisikin.

Mahtavaa junnut, finaaleissa vielä astetta kovemmin ja hyvä tulee!
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Upeeta, mahtavaa!

Kaksi erää Ilveksen peli oli jotenkin valmiimman näköistä, vaikkei nyt varsinaisesti hallinutkaan, niin oli pikkuisen huonot aavistukset kolmannen alkaessa. Mutta kolmannessa erässä ei sitten voittajasta ollut enää pienintäkään epäselvyyttä.

Kaksi tärkeintä pointtia olivat mielestäni Tuohimaan voitto Aittokalliosta. Etenkin Ilveksen 1-1 tasoituksen jälkeen tuli iso nippu pahoja tilanteita, jotka Frans hoiti hienosti. Tappioasemassa toiseen erään lähtö olisi voinut kääntää pelinkulkua, sillä toinen erä oli Ilvekseltä vahva. Melartin komean siniviivavedon avuin HIFK teki jälleen erän ensimmäisen maalin.

Ja toisena pointtina Ilveksen surkea ylivoima. Itse asiassa lukuunottamatta loppuhetkiä niiden peli sujui paremmin tasakentällisin. Kävi jopa puolivakavasti mielessä, että lopussa otettu pelinviivytysjäähy oli taktinen veto. Mutta tuosta tilanteesta Ilves sai sitten hyvän pyörityksen päälle, muttei päässyt onneksi lähemmäksi.

Pöysti sai ekasssa erässä polvitaklauksesta kaksiminuuttisen. Ilvespeluri, taisi olla numero 28 Konsta Mäkinen nilkutti koppiin eikä tainnut enää tulla takaisin. Tilanne meni minulta ohi, niin en osaa sanoa olisiko ollut isomman rangastuksen paikka.

Yleisöä 666 ja hieman ennen kuin matsiin lähdin, oli Vapaassa keskustelussa saman verran lukijoita. Hyvä, etten ole taikauskoinen.
 
Viimeksi muokattu:

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Ei se ole kovin tempoilevaa ollut, sillä ovat pelanneet vasta yhden matsin B:n playoffeissa ja runkosarjassakin pelasivat vaan 3 matsia. Mutta jos Kollit selvittävät tänään tiensä finaaliin, voisi tosiaan kuvitella Partasen ja Salmivirran olevan huomenna B:n apuna, sillä A:n eka finaali pelataan vasta ensi tiistaina.

Aivan. Silloin vain oli jäänyt mieleen se, että ko. kaverit pelasivat kolmena päivänä peräkkäin, ja sitä tässä ajoin takaa. Nyt näyttää siltä, että huilaavat tiistaihin asti ja pelaavat sitten A:n kanssa finaaleja. Eivät ainakaan ole tänään B:n kokoonpanossa.

Ja B näyttää johtavan HPK:ta 1-0, joten hyvin lähti käyntiin tämä(kin) sarja!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
B jatkaa vahvoja otteitaan. HPK kävi 1-2 johdossa, mutta IFK on tehnyt sen jälkeen kolme maalia ja johtaa 4-2, kun 50 minuuttia on takana. Hyvältä näyttää, mutta 10 minuuttia pitää vielä tsempata.

Ja saman tien IFK jäähylle. Nyt tarkkana!


Voittohan sieltä tuli! 4-3 (1-2, 0-2, 1-1) ja IFK johtaa voitoin 1-0. Tästä on hyvä jatkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Homma etenee edelleen suunnitelmien mukaan. Hyvä juttu.

A:n finaalit näyttävät sitten olevan harjoitushallissa. Lipunhintoihin tulee vaatimaton 100% korotus, mutta edullistahan tuo on edelleen. Voipi olla ainakin lauantaina tiivis tunnelma, jos mestaruus on silloin jo katkolla.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Miltäs peli näytti? Yllättävän tiukoille HPK sai pelin lopulta vietyä, koska odotin vähän selvempiä numeroita kotijoukkueelle. Aattelin huomenna mennä katsomaan Rinkelinmäelle toista osaottelua ja täytyy kysäistä, ketä HIFKin pelaajista kannattaa seurata? Ilmeisen taitava joukkue on kyseessä, mutta ei mulla oikein ole ideaa minkälaisia jätkiä siellä pelaa. Maajoukkuemiehiä näemmä jonkin verran.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin! HIFK voitti C:ssä TPS:n ja matkasi sielläkin finaaleihin. Eli finaaleissa ovat nyt A:ssa, B:ssä sekä C:ssä. B-junnuissa johtavat finaaleja tosiaan 1-0, muut eivät ole vielä alkaneet.

Laskinpa huvikseni hieman Kivilinna-palkinnon pisteitä ja meidän voitto alkaa näyttämään aika todennäköiseltä. Me olemme varmistaneet jo 22 pistettä, eli jäämme näihin häviämällä kaikki junnujen finaalit ja tippumalla liigassa puolivälierissä JYPin, Kalpan ja Lukon myös tippuessa puolivälierissä. Mikäli näin ikävästi kävisi, meidät voi saada kiinni:
-Jokerit, pääsemällä finaaleihin sekä miehissä, että C:ssä ja voittavan jomman kumman mestaruuden.
-HPK, voittamalla B:n mestaruuden ja miesten mestaruuden sekä voittamalla naisten pronssiottelun.
-Kärpät, pääsemällä välieriin miehissä ja voittamalla A-junnujen mestaruuden.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Tulisin näin ulkopuolisena kysymään pelaajasta nimeltä Markus Granlund. Onko potentiaalia korkeaankin 1-3 kierroksen varausnumeroon ja mitkä ovat vahvuuksia ja heikkouksia?
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tulisin näin ulkopuolisena kysymään pelaajasta nimeltä Markus Granlund. Onko potentiaalia korkeaankin 1-3 kierroksen varausnumeroon ja mitkä ovat vahvuuksia ja heikkouksia?

Markusesta sen verran, että mahdollisuuksia on mihin tahansa. Hän teki yhden korkeimmista 16-17 vuotiaana tehdyistä pistemääristä A-junioreissa tällä kaudella, mitä koskaan on tehty, toki isoveljen pistemäärään ei sentään yltänyt. Tulevat U18 kisat sekä ensi kausi antaa hänen osaltaan enemmän osviittaa ja varsinkin näissä tämän kesän U18 nähdään miten pärjää vuotta vanhempien seurassa.

Markuksen pelistä sen verran (eilenkin tarkkaan seurattuna). Mielestäni voisi verrata pelilliseltä puolelta Ville Peltoseen. Rauhallista järkevää pelaamista ja pelin ohjaamista. Taistelee ihan hyvin ja eroavasti siitä mitä joku täällä mainitsi, Markus menee kulmiinkin ja tulee sieltä kiekon kanssa ulos (kuten Peltonen), toki mitään hirveän fyysistä hänen pelaaminen ei ole. Kehittynyt mielestäni tällä kaudella huimin harppauksin ja on tälläkin hetkellä A:n pleijareissa pistepörssin kakkosena, mikä on todella kova suoritus.
 

Pluto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yllättävän tiukoille HPK sai pelin lopulta vietyä, koska odotin vähän selvempiä numeroita kotijoukkueelle. Aattelin huomenna mennä katsomaan Rinkelinmäelle toista osaottelua ja täytyy kysäistä, ketä HIFKin pelaajista kannattaa seurata? Ilmeisen taitava joukkue on kyseessä, mutta ei mulla oikein ole ideaa minkälaisia jätkiä siellä pelaa. Maajoukkuemiehiä näemmä jonkin verran.
Tuskinpa finaaleista mitään läpihuutojuttua on tulossa. Seitsemästä U18 MM-leirille valituista pelaajista vain 3 on B:n mukana ja loput oletettavasti pelaavat A:n finaaleja. Vielä kun huomioidaan, että B:n runkosarjan 2 parasta pistemiestä ovat olleet loukkaantuneena koko playareiden ajan, niin saadaan käsitys B:n materiaalin laajuudesta. Hyvin on järkät vetäneet, vaikka vastassa on jengejä, jotka pelaavat A:n vahvistukset mukana.

Hyökkäyspään terävin kärki siis puuttuu lähes kokonaan, mutta itse voisin seurailla Miro-Pekka Saarelaista, joka ymmärtääkseni kuuluu 94-ikäluokan parhaimmistoon kotomaassa. Puolustuspäässä voisi seurailla vaikkapa viime U17-turneella kisojen parhaaksi puolustajaksi valittua Patrik Parkkosta.

Toki jos A:lle käy huonosti finaaleissa nopealla tahdilla, niin voihan sieltä tulla lisääkin seurailtavaa. Sen verran uskallan kuitenkin veikata, että myöskään B-ikäistä MG1:stä ei tulla näkemään Hämeenlinnassa;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös