HIFK-Jokerit, 16.9.04. klo 18.30

  • 18 882
  • 149
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Re: Avauspelien kirous?

Viestin lähetti Mevatron

1997: Tappara - HIFK 3-3

IFK ei kieltämättä avauspeleissään ole pahemmin loistanut, eikä peli ollut kaksisen näköistä parilla edelliselläkään kerralla Jokereita vastaan.

Erikoista on myös se, että kauden ensimmäinen kotipeli on hävitty varsin usein. Viimeisimmät voitot ekoista kotipeleistä taitaa olla kulta- ja hopeakausilta 1997-98 (vs. K-Espoo 4-3) ja 1998-99 (vs. Lukko 5-1).

Ärrä-cup ei paljon luvannut. IFK pelasi todella kehnoa kiekkoa muutamaa väläystä lukuunottamatta. Sveitsin-matkailu tuntunee edelleen jaloissa...?

Loukkaantumiset vaikuttavat tällaisten tasaisten vääntöjen lopputuloksiin. IFK:n poissaolijat ja puolikuntoiset-lista on pitempi ja nimekkäämpi.

Avausottelun vastustaja on rosteriltaan luokkaa kovempi ja ennen kaikkea paremmassa kunnossa. Thomas on jokerimaalilla kova tekijä.

Eli...

Luvassa ei varmasti ole pelin suuria hienouksia, sillä alkukaudesta etsitään vasta vauhtia. Luultavimmin pelin taso jää erittäin heikoksi ja silloin on vahvoilla se joukkue, jonka peruskunto ja -taidot ovat paremmalla pohjalla, tässä tapauksessa Jokerit. Toisin sanoen, dunkkuun tulee torstaina ja täydet pointsit matkaa Ilmalaan lukemin 1-5.
 
Varmaankin vielä hieman hakeva peli ja peliin lähdetään kovalla vauhdilla sekä ainakin HIFK lähtee taklaamaan palon aivan kuten ärrä- cupissakin. Mukavaa nähdä ketjun Pärssinen-Harkins- Kuhta toimivuus tällä kaudella, mikäli tämä ketju pelaa yhdessä. Kohtalaisen mahdoton veikattava sillä peli on yhtä pyöreä, kuin pallo. Toivottavasti näemme viihdyttävän ottelun. Jänskää mennä ensimmäistä kertaa omalle kausikorttipaikalle.
 

HIFK#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
IHI II IF IK ( + Myötätuulta: KalPa )
Viestin lähetti punasydän
Mukavaa nähdä ketjun Pärssinen-Harkins- Kuhta toimivuus tällä kaudella, mikäli tämä ketju pelaa yhdessä.
Tuskin nähdään vielä mitään hienouksia, vaikka yhdessä pelaisivatkin. Pärssisen tauko oli kuitenkin aika pitkä...

Nihkeän väännön jälkeen (onko olemassa parempaa klisettä kuvaamaan tasaista matsia? :D ) HIFK vie 3-2.
"Nuorille" pisteitä.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuka hakkaa ja ketä? Kuka sylkee ja mitä. Mitä tekee 'Pelikielto' Thomas. Kestääkö 'Hakkuri' Harkins Thomasen mailan käytön? Kuittako Vopi? Tanssiiko kukaan?
 

Schwalbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Tepa
Kuka hakkaa ja ketä? Kuka sylkee ja mitä. Mitä tekee 'Pelikielto' Thomas. Kestääkö 'Hakkuri' Harkins Thomasen mailan käytön? Kuittako Vopi? Tanssiiko kukaan?

Niin, porojakin kiinnostaa....

Tuskin tuosta mikään elämää suurempi matsi tulee. Tässä vaiheessa kautta peli on harvoin kovinkaan viihdyttävää. Vielä kun naapurilla ei ole ketään uusia kasvoja joita voisi lähteä DDR:ään morottamaan, niin antaapa olla.

"Loppu"tulos 2-2 ja rankkareilla arvotaan sitten paremmuus? Hölmö uudistus.
 

tiamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
giallorossot, 103:n paskasakki
jullanderna-Jokerit
1-2
Vopat tekee hattutempun.

Muita arvailuja:
-Joku hifkin gooniosaston edustaja käy perinteisiin tapaan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa hakkaamassa jokerigooni Petri"Lintu_joka_syökin_kissoja"Variksen
-hifki kannattajat ilmoittavat pitäneensä huikeaa meteliä, narrifaneja ei hallissa kuulemma muutamaa apinaa lukuun ottamatta näkynyt
-Aleksi Rantala viheltää ottelun suurella kokemuksellaan, hän katsoi jokaisen WC-ottelun
-jäljellä on vielä 12 paikallispeliä, viimeisen ottelun jälkeen ilmapallot tippuvat katosta ja on taas kesä(onneksi!)
-nyt on talvi
 

puna-hundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Mike Keenanin jengit
Ylihuomisen lööppi?

Niin, sarja-aluthan ovat usein suht värikkäitä kun snadeihin mokiin on vielä varaa. Tietenkin narrimatsit ovat aina tärkeitä, eikä suihkukomennuksilla yleensä pisteitä saalisteta. Muutama ylilyönti toisi kuitenkin lisävärinää matsiin, jossa toivon mukaan skulataan erittäin fyysisesti ja tehtäisiin edes pari hienoa maalia.

BTW, onko ennakko-ohjelmassa tiedossa mitään (muuta) mielenkiintoista kuin kissatsigujen esitys? Laulaako Pena karaokea tai muuta vastaavaa (esim. jotain konkreettista tiedotusjuttua)?
 

Carlos

Jäsen
Niin, siis otteluhan päättyy IFK:n murskaavaan voittoon, 1-1. Nicce hyytyy tällä kaudella hiukan, ja tekee vain 2+2.

Matsi itsessään on tylsän tappava, lähinnä siksi että naapurin hiirulaiset luistelevat kaukaloon mennyttä glooriaa muistellen, kananmunat kainalossa ja perustaen pelinsä peruutteluun.

Ottelun keskivaiheilla tuomarikin kyllästyy tyhjänpäiväiseen nuhjaamiseen, ja ojentaa pillin uloskäynnin vieressä mailaa kärkkyvälle Jussille 4v. Jussi taapertaa kaukaloon ja sanoo että "vittu mä koulutan teitä jos ette ala pelaamaan". Sitten Nicce nousee tosiaan ratkaisijan rooliin, ajaa 19 pelle-pelaajaa lasarettiin (taklattuaan heitä itse pelissä), ja mättää maalin kumpaankin päähän, antaen myöskin molemmat syötöt. Näin HIFK ottaa mukaansa kaikki tarjotut 3 pistettä, ja narri itkee lopun viikkoa.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Vihdoin alkaa kotoinen SM-liiga. Siitä onkin aikaa, kun viimeksi oltiin hallilla katsomassa tosi toimia. Kuten täällä on jo todettu perinteisesti ensimmäinen peli on vaikea HIFK:lle. Täten olen surullinen, kun joudun ilmoittamaan teille ottelun tuloksen. Nimittäin HIFK häviää huomenna

HIFK - JOKERIT 0 - 3

Maalintekjät

Thomas
Thomas
Thomas
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Wade kertoili tuossa äsken Jokereiden hyökkäyskentälliset huomiseen peliin.

Dahlman - Pakaslahti - Vertala
Valtonen - Metropolit - Jantunen
Lind - Filppula - Varis
Kuusisto - kiertävä - Koivisto

Maalissa Tim Thomas.

Koko Waden haastattelu on uudistuneilla jokerifanit.net-sivuilla.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Viestin lähetti Tuomas
Wade kertoili tuossa äsken Jokereiden hyökkäyskentälliset huomiseen peliin.

Dahlman - Pakaslahti - Vertala
Valtonen - Metropolit - Jantunen
Lind - Filppula - Varis
Kuusisto - kiertävä - Koivisto

Maalissa Tim Thomas.

Mielenkiintoista. Eikö Jokereilla todellakaan ole nelossenuksi ketään tarjolla?? Kuka tippuu nelossenuksi kun Hancock palaa? Siinäpä kysymyksiä. Variksen pelaaminen on hieno asia. Kunhan ei hajoaisi uudelleen. itse ajattelin kokeilla tulosvetoon 1,3 - 1,3.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viestin lähetti Tuomas
Wade kertoili tuossa äsken Jokereiden hyökkäyskentälliset huomiseen peliin.

Dahlman - Pakaslahti - Vertala
Valtonen - Metropolit - Jantunen
Lind - Filppula - Varis
Kuusisto - kiertävä - Koivisto

Maalissa Tim Thomas.


Illan juoni on aika selvä. HIFK:lla on viimeinen vaihto-oikeus, Hirsot hoitaa Metrot, Häppölät Pakaslahdet ja Harkinsit ratkaisee pelin Filppuloita vastaan. Neloset nuhjaa vastakkain, kun pääsevät kentälle.

Pääasia on, että hyvä aloittaja Pakaslahti ei pääse Harkinsia vastaan.

Näin minä tekisin, mutta kausi alkaa ja Aravirta voi haluta kokeilla peliä ilman peluutusta. Toivottavasti ei, koska ilman peluutusta häviön mahdollisuus suurenee.

Erikoistilanteiden ja maalivahti-pelin onnistuminen ratkaisevat tietysti paljon, eikä unohdeta maalien edustojen peliä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tästä se lähtee

On tätä odotettukin, tosin omaa peliin valmistautumista on sotkenut Leijonien pelien seuraaminen World Cupissa.

Meidän kokoonpano näyttää loukkaantumisista huolimatta ihan hyvältä, tosin nelosen keskelle olisi ollut ihan hyvä saada joku esim Varista tai Lindiä olisi voinut käyttää jonkun ketjun sentterinä - no kai se noinkin menee vaikka senttereille kuormitusta tulee muihin verrattuna hieman enemmän.

Pelistä tulee todennäköisesti melkoisen vauhdikas, koohotuksen säestämä kohtaaminen jossa fiksummin pelannut voittaa, jo Ärrässä nähtiin että Jokereilla ei ole jäähyilyyn varaa sillä IFK iskee silloin kylmän tehokkaasti, 5-5 pelissä Jokerit sen sijaan oli selvästi vahvemmilla.

Joka tapauksessa tästä se nyt taas lähtee ja veikkaan että Jokerit vie pelin niukasti rankkareilla normaalin peliajan päättyessä 3-3.
 
Viimeksi muokattu:

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Kyllähän tämä tasapeliltä haiskahtaa. Hyvä, että Pete on kunnossa Ärrässä sattuneesta pikkuloukkaantumisesta huolimatta. Metron kesätreenit jäivät hieman vähiin ja häntä varten Jokereilla oli kaksi extramatsia (Ilves ja Malmö), joista kaksi vähämaalista tasapeliä. Toivotaan, että Metro pääsee mahd. pian omalle tasolleen ja verkot alkavat heilua.

Liiga alkaa liian aikaisin WC:n jälkeen, jotta jaksaisi hirveästi innostua. Toisaalta luulisi WC:n menestyksen tuovan imussaan lisää katsojia matseihin. Halli lienee tänään loppuunmyyty joka tapauksessa.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viestin lähetti Ikijokeri
Mielenkiintoista. Eikö Jokereilla todellakaan ole nelossenuksi ketään tarjolla??

Ei taida olla. Loukkaantumisten takia hyökkääjistä ovat poissa Kuki, Mäki ja Oksa. Pelikiellon takia Hancock. Näistä muut paitsi Oksa joko ovat senttereitä tai pystyvät pelaamaan keskellä.

Kummallista, että hyökkääjiä tuntuu olevan rosterissa pilvin pimein, mutta ei saada täyttä neljää ketjua kehiin. No, ei voi mitään, näillä mennään.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
WC oli liian lähellä IFK:n peliä, että olisi siitä paskasta jaksanut innostua. Mikäs tässä on loma aloittaa, kun näkee olutpäissään paikkallismatsin. Sopii kyllä.

Voitto IFK:lle 3-1. Tiukka peli on varmasti edessä.
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Illan koitos

Vähän on olo vielä väljähtynyt, vaikka fiilis pitäisi olla huipussaan. Uskon, että popcorn ja nakki tuoksu kuitenkin panee kaikki tunteet taas liikkeelle. On olo vähän kuin tulisi kotiin pitkältä matkalta, kun tänään astuu sisään stadin ainoan jäähallin ovesta.

Ottelussa tuskin nähdään mitään järisyttävän hienoja suorituksia vielä tähän aikaan kaudesta. Enemmänkin tulee jännitystä kaikista niistä tilanteista jotka syntyvät karmeitten mokien kautta. Peli voi varmasti muuttua radikaalistikin illan aikana, (tämä nähtiin Ärrässä hyvin kun 2-0 muuttui 2-4:ksi).

Kiinnostavimmat jutut ovat varmasti PHK -ketjun pelitaso, sekä Tim Thomasin suoritukset "vanhassa kotihallissaan". Raukka jätkä joutuu nyt tulemaan maaseudulta stadiin pelaamaan...:o)

Ero vauhdissa ja taidossa näillä joukkueilla verrattuna äsken nähtyihin WC-peleihin on kuitenkin sitä luokkaa, että pelit varmasti näyttävät aika sekavilta ja amatöörimäisiltä.

Pakollinen veikkaus on 4-3, koska tänään on avoimien ovien päivä. narrilauma johtaa vielä ennen viimeistä erää 2-3, jonka jälkeen alkaa Pärä- show.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uusilla, vanhoilla ja uusvanhoilla vahvistuksillaan bousaileva Jokerit joutunee tänään yllättävän koville. IFK on nimittäin joukkueena valmiimpi kuin mikään muu liigaryhmä tässä vaiheessa kautta, Juhani Tamminen sanoisi asian kutakuinkin näin: pysyvyys käännetään yhtenäisyyden kautta sataprosenttiseksi menestykseksi.

Samat naamat ovat pyörineet jäällä ja kopissa jo niin kauan, että periaatteessa IFK on siinä asemassa, että olisi heti valmis vaikka pudotuspeleihin. Voi vain kuvitella, missä iskussa ollaan sitten, kun playoff-pelit todella alkavat. Huhhuh.

Pikku hiljaa pelimiesten iän saavuttanut nuoriso-osastomme saisi nyt ottaa itseänsä niskasta kiinni heti kauden aluksi, vastuuta on kyllä tarjolla. Vihko aloittanee tänään nousunsa liigan eliittiin, iskemällä pari häkkiä.

Tänään syntyy myös Lennu Petrellin uran avausmaali, muutenkin odotan häneltä tällä kaudella ennakkoluulotonta peliä, missä laitetaan kroppa todella likoon.
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Jep, tänään vetää IFK pellejä turpaan. Lopputulos 6-0 kotijoukkueelle. Maalintekijoinä Kuhta, Harks, Vihko, Järvinen ja Jere x 2. Stathos pelaa kylmänrauhallisesti nollapelin. 2 IFK:n maaleista tulee ylivoimista, jotka ovat syntyneet Jortikan heiteltyä lehtiöitä jäälle. Jortikka ei (tapansa mukaan) saavu lehdistötilaisuuteen hävityn pelin jälkeen, mutta itkee toiselle iltapäivälehdelle ala-arvoisesta tuomaritoiminnasta Jokerien saatua ottelussa 6 minuuttia jäähyjä. Pena naureskelee partaansa pelin jälkeen.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Jep, tänään vetää Jokerit mirrejä turpaan. Lopputulos 0-6 vierasjoukkueelle. Maalintekijoinä Pete, Lintu, Verzi, Jarna ja Kartsa x 2. Thomas pelaa kylmänrauhallisesti nollapelin. 2 Jokereiden maaleista tulee ylivoimista, jotka ovat syntyneet Vopatin käytyä heittämässä pelottavan näköisenä shittiä Jokereiden vaihtopenkille. Vopat ei (tapansa mukaan) siirry sanoista tekoihin avautumisensa jälkeen, mutta uhoaa toiselle iltapäivälehdelle hakkaavansa seuraavassa paikallispelissä puolet Jokerien joukkueesta lasarettiin. Masa naureskelee partaansa pelin jälkeen ja muistaa vielä kuitata Romanille ärrä-cupin lopun tapahtumista.
 

takatolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n illan kokoonpano taitaa olla täsmälleen sama, kuin kevään pudotuspeleissä (mitä nyt Stathos maalissa Lundellin tilalla)

Pärssinen-Harkins-Kuhta-Söderholm-Karalahti

Järvinen-Hirschovits-Vihko-Saarinen-Kultanen

Vopat-Häppölä-Laine-Kurvinen-Pikkarainen

Luttinen-Porthen-Fagerstedt-Turunen-Varakas

Stathos
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Asiaan, ketjut joilla uskon HIFK:n pelaavan ovat yllättäen:

1. Pärssinen-Harkins-Kuhta
2. Järvinen-Hirschovits-Vihko
3. Vopat-Häppölä-MLaine
4. Luttinen-Porthen-Fagerstedt + (Holma, Petrell)

Näin ennustin 13.9. ööh, eikun päätin. : ) Tieto löytyi ketjukokoonpanot-ketjusta.
 

Hank Da Silva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noista kokoonpanoista muuten, eikös liigaan tullut tänä vuonna sääntö, ettei joukkueessa saa olla enempää kuin 18+2 pelaajaa kokoonpanossa? Vai peruuntuiko se muutos?
 
Viimeksi muokattu:

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika huonosti jaksaa innostua liiga-avaukseen tällä hetkellä.

Mutta kun jossain tuli luvattua ottaa kantaa kauden alun IFK-rosteriin, tehtäköön se viitseliäisyyden rajoissa tässä:

Kun Santala ei tullutkaan ja kakkossentterin tarve on ollut julki ja tiedossa jo pitkään, voi IFKn aloitusrosteriin olla pettynyt. Minusta tästä nimilistasta ei oikein saa mestarisuosikkia numero yksi. Samaa tuttua tulllemme näkemään ja tehot makaavat selällään ykköskentän harteilla. Hyvää rosterissa on se, että IFK konkreettisesti arvostaa omien junnujen (jotka nykyisin ovat kyllä ihan täysikäisiä liigajyriä) kehittämistä ja pidempiaikaisia työsuhteita höntyilyn sijaan. Minusta "rosterista vaihtuu puolet" sisältää aina suuria riskejä. En silti osaa laskea itselleni ymmärrettäväksi miksi tämä lista olisi liigan kallein toki ymmärtäen, mikä ero on palkkabudjetilla ja palkkamenoilla. Siitä onkin helppo aasinsilta toiveeseen, että muutaman yleisöätuovan ja pelityyliä alkuperäistämän pelimannen saisimme. Kuten toisaalla on toivottu, olkoon järjestys TRuutu, JRuutu, Z ja OJokinen. Kaikki miehiä, jotka sopisivat IFKn pirtaan enemmän kuin hyvin. Noista kun puolet edes saisi, en usko olevan kohtuutonta toivoa jopa kirkkainta. Muistaen toki, että noilla markkinoilla ainakin Tepsi ja Jokeritkin tulevat liikkumaan ja vahvistamaan rostereitaan.

Maalivahtiosiomme on keskivertoa, tyydyttävää ja vain vaivoin muihin kärkiseuroihin verrannollista. Se on joukkueen suurin kysymysmerkki. Tosin haluan uskoa, että Lundellilta meillä on lupa odottaa hyviä otteita. Minuun teki vaikutuksen viime kevään pleijaripelaamisensa. Uskon hänen olevan positiivinen yllättäjä. Pakisto on tuttua rautaa, eikä tilannetta pahenna se, että kukin on SM-liigassa ja pelikavereittensa kanssa vuoden kokeneempi. Kiitettävää tasoa kokonaisuudessaan, joka kestää vertailun kotoliigassa mihin vaan. Hyökkäysarsenaali riippuu ihan yksilökehityksistä. Meidän on pakko odottaa, että Hirson ja Häppölän ketjutkin alkavat ratkaisemaan meille pelejä. Puhumattakaan, että tällä hetkellä yyveessä riipumme pelkästään Harkinsien varassa.

Ei vahvistuksia - pettymys-. Vuosi lisää yhteenhitsautumista - hyvä juttu. Riittääkö se sellaisenaan - vähän pahaa pelkään. Pelkään pahinta ja toivon parasta.

Illalla näemme taas kauden avauksessa enemmän intoa kuin peliä. IFK voittaa kohelluksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös