HIFK Fotboll

  • 363 023
  • 1 713

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
2741 vain. No, ei se mitään ja tästä on hyvä jatkaa, ei kai mitään kaupunkia päivässä rakennettu.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Periaatteessa ihan hyvä yleisömäärä, kun sää ja matsin vähäinen merkitys ei varmaan juuri houkutellut satunnaisia katsojia. Itse matsin aikana ei tainnut kuitenkaan sataa, mutta uhka oli ilmassa.

Matsille tuli turhan dramaattinen päätös katsomossa, kun yksi niistä kentälle rynnänneistä sankareista tuupertui sätkien kentän pintaan. Aika pitkään sitä siellä elvyteltiin, mutta viimeisimpien silminnäkijähavaintojen perusteella kuitenkin oli kävellyt ambulanssiin omin jaloin. Honsulle pitää taas kerran jakaa plussaa, sillä hän jäi seuraamaan hoitotoimenpiteitä varsin pitkäksi aikaa.

Kuudes sija ei sitten toteutunut, kun vaasalaisilta ei tullut vetoapua, mutta oli joka tapauksessa hieno päätös kaudelle ja 7. sija täyttää vähintäänkin hyvin odotukseni kaudesta. Tilastoihin tuli jälleen uusi maalintekijä, kun Väisänen teki ensimmäisen - ja varmaankin toistaiseksi ainoan - maalinsa HIFK-paidassa. Taulo ja Hänninen taisivat sitten lopulta olla ainoat suht merkittävät minuutit pelanneet kenttäpelaajat, jotka eivät tehneet kauden aikana maalia. Vielä kun olisi yksi maali enemmän tullut, maaliero olisi muuttunut posiviiseksi.

Vähän tyhjä olo lopulta hienon kauden päätyttyä, vaikka kieltämättä syyskuussa huolestutti kovasti. Melko pienihän se notkahdus näin jälkeenpäin ajatellen oli ja kovin realistista putoamispeikkoa ei missään vaiheessa ollut. Asettaisin kyllä vielä ensi kaudellekin aika varovaiset tavoitteet - jos paikka silloinkin säilyy turvallisella marginaalilla, voi ruveta suuntaamaan katseita korkeammalle. Hyvät fiilikset, over and out.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Harmillisesti en itse päässyt tänään paikan päälle, mutta hieno voitto sieltä lopulta tuli. Itse kerkesin katsomaan ekan puoliajan ISTV:stä ja huomasi kyllä ettei Interin pelaajia hirveästi enää napannut. Yleisömäärä jäi hieman pettymykseksi, olisi toivonut yli kolmea tonnia, mutta en ehkä itse voi tuota yleisömäärää moittia kun en itsekään ollut paikalla. Hieno kausi vaikka sitä 6. sijaa ei lopulta tullut, harmillisesti tuo Lahti-ottelun lopun sulaminen lopulta sen taisi viedä. Nyt vain ensi kautta kohti ja vakiinnuttamaan paikkaa keskikastissa, hyvässä lykyssä jopa mitalisija ja europaikat voivat olla mahdollisia.

Kuulemma tämän päivän ottelun käsiohjelman mukaan HIFK aloittaa kausarimyynnin 16.11 eli kolmen viikon päästä. Toiveissa olisi että mahdollisesti saataisiin jo itäkatsomo auki kausareita varten ja Klackenin hintaa alennettua (tai ainakin irtolippujen hintoja alemmas).
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Hieno kausi vaikka sitä 6. sijaa ei lopulta tullut, harmillisesti tuo Lahti-ottelun lopun sulaminen lopulta sen taisi viedä. Nyt vain ensi kautta kohti ja vakiinnuttamaan paikkaa keskikastissa, hyvässä lykyssä jopa mitalisija ja europaikat voivat olla mahdollisia.
Tai oikeastaan se loputon kotitasapelien putki. Katsoin tuossa Veikkausliigan sivulta tilastoja ja HIFK:lla on vähiten kotitappioita (jaettu sija HJK:n kanssa), mutta kuitenkin HIFK on vasta 9. paras kotijoukkue. Kun edes kolme tasapeleistä olisi kääntynyt voitoksi, pistemäärä olisi sama kuin Interillä.

Väitän, että HIFK menetti jonkin verran katsojia joka matsissa, kun itäkatsomo ei ollut auki. Olettaen siis, että se olisi hinnaltaan samaa luokkaa Klackenin kanssa. Onko se menetetty määrä sitten niin suuri, että katsomon aukipitäminen olisi taloudellisesti kannattavaa? Vaikea sanoa, mutta se olisi kuitenkin tärkeää pohjatyötä yleisömäärien pysyvälle nostamiselle.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Väitän, että HIFK menetti jonkin verran katsojia joka matsissa, kun itäkatsomo ei ollut auki. Olettaen siis, että se olisi hinnaltaan samaa luokkaa Klackenin kanssa. Onko se menetetty määrä sitten niin suuri, että katsomon aukipitäminen olisi taloudellisesti kannattavaa? Vaikea sanoa, mutta se olisi kuitenkin tärkeää pohjatyötä yleisömäärien pysyvälle nostamiselle.

En ole koskaan kunnolla ymmärtänyt niitä hyötyjä mitä katsomon sulkeminen tuottaa. Silti sitä tekevät kaikki seurat kaikissa paikoissa ja kaikissa lajeissa eli jotain siinä on.

Kuinka monta lippua tarvitsee myydä, että katsomon voi pitää auki? Mitä menoja siinä on, järjestyksenvalvontaa ja vähän popkornin siivousta sitten. Eli muutaman ihmisen homma mitkä eivät varsinaisesti kovin korkeilla palkoilla operoi. Ja voisihan sinne jonkun juniorijenginkin nakittaa siivoamaan.

Olen itse ollut noin 16-vuotiaana juniorina siivoamassa ruoka- ja juomapalkalla. Ja juomana oli useampi olut mistä ei tietenkään vanhemmille kerrottu ja kaikilla oli hauskaa ja se oli jännittävää olla vähän niin kuin töissä. Miksi tuo ei enää toimi.

Suomessa tietenkin toisaalta on aina mahdollista, että joku laki määrää jonkun tietyn määrän keltatakkeja sinne katsomoon riippumatta kuinka monta lipunostajaa siellä on. Siivouksesta ei ehkä sentään ole mitään asetusta vai puuttuuko terveystarkastaja siihenkin.
 

Ua Ua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole koskaan kunnolla ymmärtänyt niitä hyötyjä mitä katsomon sulkeminen tuottaa. Silti sitä tekevät kaikki seurat kaikissa paikoissa ja kaikissa lajeissa eli jotain siinä on.

Kuinka monta lippua tarvitsee myydä, että katsomon voi pitää auki? Mitä menoja siinä on, järjestyksenvalvontaa ja vähän popkornin siivousta sitten.
Jv-osasto on maksullista, neljän tunnin työvuoro on minimi. Sunnuntaisin tuplalaskutus. Ja kyllä sinne se 5 tai 6 järjestysmiestä/naista pitää hoitaa lisää, jos uusi katsomonosa avataan vaikkapa vain 200 katsojaa varten. Sikäli ymmärrän seurajohdon logiikkaa, kun ei ole varmuutta, montako lippua sinne myytäisiin, ja moniko näistä olisi "uusi" katsoja. Ja se popkornien ym. siivoaminen tapahtuu stadionia pyörittävän yhtiön toimesta. Uuden katsomonosan avaaminen maksaa stadionvuokrassa tietyn summan, vaikka siellä istuisi lopulta vain kourallinen katsojia. En tiedä summaa, mutta ei ole kuulemma ihan mitätön.

Saas nähdä ensi kaudella, ehkä kausarimyynti avataan itäkatsomoon, kun nyt on kaiketi jonkunlainen taloudellinen selkänoja. Ehkä uskaltavat ottaa vähän riskejä tässäkin asiassa. Kaiken järjen mukaan kauden 2014 tappio 60000 euroa tulee kuitattua tämän kauden tuloksella. Joukkueeseen hankittiin kesken kauden lopulta vain kaksi pelaajaa, joten ei kai ainakaan pelaajabudjetti voinut mennä pahasti yli.
 

Bromse

Jäsen
Todella positiivisissa merkeissä saatiin historiallinen kausi päätökseen, seitsemäs sija ei mikään läpihuutojuttu ollut, ja silti valitettavan lähelle se kuudeskin jäi. Mitään sen kummempia selittelemättä pitää todeta että hyvin kaksijakoinen kausi kaiken kaikkiaan. Monta helppoa pistemenetystä välttämällä kotona olisi tuo kuudes sija ainakin irronnut, mutta kai nämä ovat niitä asioita mitä on turha jälkeenpäin voivotella. Joukkueessa oli liuta onnistujia, ja pelkästään maalinteossa taisi onnistua peräti 17 eri kundia. Sihvolalle täytyy jakaa kiitosta maalikuninkuudesta, vaikka paikkoja herralla oli ainakin sinne 13 kokonaissaldoon asti. Puolustus oli todella tiivis, ja viisikko Jurvainen-Aho-Sinisalo-Kuusijärvi-Vesala teki mahtavaa duunia alakerrassa. Väisäsenkin otteet sitten viimeiseen matsiin parani kertaheitolla, ja pieni hyvä maku jää allekirjoittaneellekin kaverista. Jukka Halme teki sen mitä lähes kaikki IFK:n ulkopuolella epäili, ja löi itsensä läpi liigatasolla. Salmari lähti kauteen kolmoiskärkenä, mutta näytti loppukauden aikana mihin kykenee jos vastuuta vain saa. Interiä vastaan kaverilla oli mahdollisuus päästä samaan maalimäärään Peksin kanssa mutta ruuti oli vähän liian märkää sunnuntai-illassa. Ainoana ehkä pienenä pettymyksenä oli isolla kohulla tullut Fredrik Lassas, joka ei aivan päässyt aina joukkueen pelitapaan sisälle. Fredalta nähtiin kyllä paljon upeita pelejä, mutta vastapainoksi niitä surkeitakin tuli useampi kuin pari. En tiedä eikö sitten vain pelaajan ja joukkueen pelitapa törmänneet yhteen. Luultavasti tulee kuitenkin seuraavalla kaudella jatkamaan Tähtirinnoissa, kuten toivottavasti muutkin U21-maajoukkuepelaajat.

Honsulle ja muulle taustaryhmälle iso käsi. Honsun ehkä jopa uhkarohkea tapa pyörittää palettia alkukaudesta, heittäytyminen loppukaudesta erilaisilla tempauksilla mahdollisen voittopelin jälkeen (voitettiin kaikki matsit mitä ennen Honsu oli lupauksia antanut), ja muutenkin hieno tapa reagoida useimmiten pelien sisällä. Ainakin valmennusvuosissa vielä nuori koutsi maksaa toki oppirahoja välillä tekemällä päinvastaisia ratkaisuja kuin katsomon armottomat valmentajat, mutta loppupeleissä on meillä käsissä aikamoinen valmentajavelho. Määttä ja kumppanit sai meille jalkeille ennen kautta todella laajan ja tasokkaan materiaalin, jota monet piti divaripelaajien nippuna, millä ei ole liigaympyröihin asiaa. Panostus stadilaisiin, ja nuoriin maajoukkuetason kundeihin kannatti, ja joukkue pelasi isolla sydämellä logolle rinnassa. Fyssarit piti puolestaan todella hyvin pelaajat kondiksessa, eikä Soneran puhuttu tekonurmi ollut meille kanto kaskessa. En tiedä oliko naapurin loukkaantumisilla mitään tekemistä tekiksen kanssa, mutta ainakin meidän fyssari otti erävoiton naapurikopin vastaavasta. Viimeiseksi pitää myös antaa hymyssä suin peukutus mediatiimille. Hyvää, asiallista ja myös hyvällä huumorilla maustettua stooria sai lukea Facebookista ja Twitteristä koko pitkän talven ja kauden ajan. Vielä kun kavereille saadaan kelloon muutama tunti aikaa lisää, ja ehkä tarvittavat välineet, olisi kiva nähdä enemmän mm. (video)haastatteluja ja muuta "behind the scenes" -tyyppistä juttua. Nämä nyt ei toki ole ensimmäisiä kehityskohteita organisaatiossa.

Joukkueeseen ollaan tulevaksi kaudeksi etsimässä vain muutamia täsmähankintoja. Joukkue tulee mitä suurimmassa määrin pysymään nähdyn kaltaisina, mutta ainakin kolme uutta kaveria on hakusessa keskikentälle, laitahyökkääjäksi ja hyökkäykseen. Väisäsen siirtyminen Tukholmaan nostaa taas mielenkiintoisen tilanteen toppareiden osalta, kun siellä nyt on varsinaisia toppareita Saulin lisäksi kolme. Bäckman pystyy myös topparina pelaamaan mutta luulisi että siihen hankitaan joku uusi kasvo. Lum Rexhepin kausi meni ilmeisen pilalle ulkomailla loukkaantumisen myötä, ja sopimus oli vain kauden mittainen. Lum oli viime talvikauden treenaamassa IFK:n mukana, olisikohan kiinnostusta ehjänä ollessaan Veikkausliigaan?

Kaiken kaikkiaan hieno ja värikäs kausi takana. Isoa peukkua täältä lähtee koko joukkueelle taustoineen päivineen, sekä Stadin Kingeille ja muille kannattajille jotka matseissa kävitte!
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Mahtaisikohan tällä kaudella maalinkuninkuuden täpärästi hävinnyt Juho Mäkelä olla saatavilla HIFK:hon ensi kaudelle? Mäkelähän treenasi viime talvella HIFK:n kanssa, mutta teki sitten lopulta soppari Vaasaan. Omasta mielestä Mäkelä voisi olla sellainen hyökkääjä mitä HIFK olisi tarvinnut nyt päättyneellä kaudella ja olisi sentään joku joka pystyisi myös puskemaan niitä keskityksiä sisään. HIFK:lla luulisi olevan enemmän pätäkkää käytettävissä ensi kaudelle ja Mäkelä saattaisi haluta palata pk-seudulle vaikka Vaasassa mieluusti hänet varmaan pitäisivätkin.
 

Bromse

Jäsen
Jos Mäkelän kaltainen pelaaja on saatavissa järkevän hintaisella sopparilla, on siihen kyllä hyvä tarttua. Kahdesti voittanut maalikuninkuuden ja menneellä kaudella 16 maalia on kova suoritus mikä ei ainakaan uhka ole floppaamiselle. Mäksän statsit tosin viime vuosina ei ole mitään kummoisia ollut. SV Sandhausen 13 matsia 6 maalia, FC St. Gallen 6/0, IFK M:hamn 6/0 ja SJK 6/0. Pelimäärät ainakin viittaa pahasti loukkaantumisiin, mutta nyt ehjä kausi alla ja vielä sitä maalinteon jaloa taitoa näyttäisi löytyvän. Ikää Mäkelällä on ensi kesänä 33 vuotta, mutta kyllä tällaisen kauden jälkeen varmasti vielä yksi menisi. Mäkelä, Sihvola, Salmikivi, Peltonen (,Terävä, Rahimi) kärkiporukka ei pahalta paperilla kuulostaisi.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Puolustus oli todella tiivis, ja viisikko Jurvainen-Aho-Sinisalo-Kuusijärvi-Vesala teki mahtavaa duunia alakerrassa.

Päästettiin kuitenkin enemmän maaleja kuin KuPs ja vain yksi vähemmän kuin VPS, KTP ja Jaro kaikki. Ja kuten tunnettua, niin tasapelejä oli enemmän kuin kenelläkään muulla. Viisi maalia vähemmän omiin, niin jos ja jos.

Kuinka moni noista 13:sta tasapelistä muuten mahtoi olla sellaisia mitkä olisi "pitänyt" voittaa tai toisaalta hävitä? Tasapeli ei useinkaan ole mitenkään erityisen lähellä voittoa. Toki on hienoja nousuja tasoihin ja sitten sählättyjä tasureita loppuhetkillä. Kuten myös melkoisia nyhjäyksiä missä tasapeli oli se ainoa kohtuullinen tulos.
 
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors
Kuinka moni noista 13:sta tasapelistä muuten mahtoi olla sellaisia mitkä olisi "pitänyt" voittaa tai toisaalta hävitä? Tasapeli ei useinkaan ole mitenkään erityisen lähellä voittoa. Toki on hienoja nousuja tasoihin ja sitten sählättyjä tasureita loppuhetkillä. Kuten myös melkoisia nyhjäyksiä missä tasapeli oli se ainoa kohtuullinen tulos.

Käytännössä ainoat kismittämään jääneet tasapelit olivat elokuun alun Ilves-kotimatsi, jossa 2-0 johto ryssittiin minuutissa 2-2:een sekä kahden viikon takainen Lahti-matsi. Näin ei himassa (eikä vieraissa) saisi ikinä tapahtua. Näistä neljä pistettä meni sivusuun, jolloin oltaisiin oltu sarjassa kuudensia. Toisaalta, mitä jos Kuusijärvi ei olisikaan toukokuussa Interiä vastaan lähtenyt rohkeasti hyökkäämään tai Bäckman ei olisi tehnyt lisäajalla voittomaalia Kotkassa? Myös toukokuisessa Jaro-kotimatsissa (3-2) voitto oli jo lipsunut käsistä, kunnes Sihvola onneksi teki voittomaalin.

Tässä vielä lista ''pitänyt'' voittaa, ''pitänyt'' hävitä sekä oikeutettu tulos-kategorioilla 13 tasapelistä:

Pitänyt voittaa:

25.5. HIFK - KuPS 1-1

HIFK sai pelata 60min ylivoimalla. Muutenkin ensimmäinen puoliaika oli KuPSin maalista huolimatta selvää HIFK:n hallintaa jo ennen punaista korttia. Sihvola onneksi sentään tasoitti lopussa.

7.6. HIFK - Jaro 0-0

Ensimmäinen puoliaika aivan hirveää HIFK:lta. Toisen puoliajan mestoilla olisi peli pitänyt kääntää, muistaakseni lisäajalla HIFK:lla oli unelmapaikka tehdä voittomaali.

28.6. HIFK - IFK M 1-1

Huikea fiilis kun Kassu tuli toisella puoliajalla sisään ja lähes samantien iski HIFK:n johtoon. Valitettavasti IFK M kuitenkin tasoitti ottelun. Ottelun lopussa Korkki veti vaparin tolppaan.

1.8. HIFK - Ilves 2-2
15.10. HIFK - FC Lahti 3-3

Pitänyt hävitä:

19.4. IFK M - HIFK 1-1

Terävän tasoitusmaali tuli selkeästä paitsiosta. Ottelu taisi muutenkin olla IFK M:n suht selvää hallintaa.

17.8. HIFK - RoPS 1-1

HIFK pelasi lähes koko matsin alivoimalla Jugin punaisen takia. Mikäli RoPSin viimeistelyprosentti olisi ollut edes kohtuullisella tasolla, niin puoliajalla lukemat olisivat olleet 0-4. Onneksi näin ei käynyt, ja RoPS sai aikaiseksi vain yhden maalin. Huikea fiilis kun Salmikivi tasoitti ottelun lopussa.

Oikeutettu tulos:

23.4. HIFK - HJK 1-1
14.5. Ilves - HIFK 1-1
17.6. HIFK - RoPS 1-1
6.7. HJK - HIFK 1-1
24.8. HJK - HIFK 1-1
23.9. HIFK - KTP 0-0
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No niin, kausi paketissa ja todella hyvät fiilikset jäi kaudesta. Derbyt olivat tietenkin kauden parasta antia mutta paljon muutakin hyvää oli tarjolla. Kingit pitivät fiilistä yllä koko kauden ja muutenkin pöhinää riitti verrattuna Nordiksen hieman kulahtaneeseen nykymeinkiin. Liigankin yleisökeskiarvo nousi mukavasti, kiitos IFK:n ja muiden nousijoiden, jotka houkuttelivat hyvin väkeä katsomoihin. Tällä vauhdilla futis ohittaa lätkän seuraavan kymmenen vuoden sisällä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tällä vauhdilla futis ohittaa lätkän seuraavan kymmenen vuoden sisällä.

Ainakaan pääkaupunkiseudulla ei mitenkään tarvita kymmentä vuotta. HJK vakiinnuttaa oman yleisömääränsä sinne missä IFK Hockey on nyt ja IFK Fotbollkin sinne viiteen tuhanteen. Ja tokihan reilusti alle kymmenessä vuodessa on Fotbollin europelejä jo mitkä myyvät täyteen.

Samaan aikaan Gardenia ei näy ei kuulu eli Hockey ryömii siellä kuudessa tuhannessa ja samaan aikaan derbyt myydään täyteen jo paljon ennen pelejä. Samaan aikaan myöskään CHL-pelit eivät vedä lähellekään täyteen.
--

Kiitos Brendanille kattavasta raportista.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ainakaan pääkaupunkiseudulla ei mitenkään tarvita kymmentä vuotta. HJK vakiinnuttaa oman yleisömääränsä sinne missä IFK Hockey on nyt ja IFK Fotbollkin sinne viiteen tuhanteen. Ja tokihan reilusti alle kymmenessä vuodessa on Fotbollin europelejä jo mitkä myyvät täyteen.

Samaan aikaan Gardenia ei näy ei kuulu eli Hockey ryömii siellä kuudessa tuhannessa ja samaan aikaan derbyt myydään täyteen jo paljon ennen pelejä. Samaan aikaan myöskään CHL-pelit eivät vedä lähellekään täyteen.
--

Kiitos Brendanille kattavasta raportista.

Toivotaan että futispuoli nostaa suosiotaan mutten ainakaan itse toivo että se tapahtuu lätkän kustannuksella. Eli mielummin se saisi nousta rinnalle ja ohi, ilman että IFK Hockey menettää nykyisiä asemiaan kotimaisen kiekon puolella. Gardenin toivon valmistuvan, sillä uskoisin sen vahvistavan koko IFK brandiä merkittävästi, ei pelkästään lätkäpuolta.

Mutta Jokereiden sählääminen ryssäkiekon puolella antaa kyllä stadin jalkapallolle hyvän kasvualustan. Tällä hetkellä stadin kiekossa ei ole sisäistä kilpailua ja siihen on kuitenkin totuttu. Samaan aikaan stadin alkuperäinen derby Klubin ja IFK:n välillä on uudelleen herännyt henkiin ja toivottavasti se kasvattaa lajin suosiota stadissa muutenkin. Veikkauliigan ja SM-liigan yleisömäärien ero on muutenkin kaventumaan päin, eikä se pelkästään johdu kiekon pienentyneistä katsojaluvuista. V-liigan yleisökeskiarvo nousi tällä kaudella noin 500/ottelu ja ensi kaudella liigaa saa kaksi uutta stadionia, jotka toivottavasti jatkavat nousujohteista trendiä.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Mutta Jokereiden sählääminen ryssäkiekon puolella antaa kyllä stadin jalkapallolle hyvän kasvualustan. Tällä hetkellä stadin kiekossa ei ole sisäistä kilpailua ja siihen on kuitenkin totuttu. Samaan aikaan stadin alkuperäinen derby Klubin ja IFK:n välillä on uudelleen herännyt henkiin ja toivottavasti se kasvattaa lajin suosiota stadissa muutenkin. Veikkauliigan ja SM-liigan yleisömäärien ero on muutenkin kaventumaan päin, eikä se pelkästään johdu kiekon pienentyneistä katsojaluvuista. V-liigan yleisökeskiarvo nousi tällä kaudella noin 500/ottelu ja ensi kaudella liigaa saa kaksi uutta stadionia, jotka toivottavasti jatkavat nousujohteista trendiä.

Toisaalta ensi kaudelle katsojakeskiarvo saattaa huonossa tapauksessa jopa laskea jos vielä PK-35 nousee. PS Kemi korvaa Jaron ehkä siinä ja siinä, mutta jopa divariin nähden huonoja yleisömääriä vetävä PK-35 ei korvaa KTP:ta, jolla on yksi parhaimmista yleisökeskiarvoista. SJK:lla, Vepsulla ja Ropsilla nousee yleisömäärät uusien fasiliteettien myötä, HIFK:lla toiminnan vakiintumisen ja toisen derbyn myötä (vastaavasti HJK:lla saattaa jopa laskea). Muiden kanssa on vaikea sanoa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Toisaalta ensi kaudelle katsojakeskiarvo saattaa huonossa tapauksessa jopa laskea jos vielä PK-35 nousee.

Asiasta mitään tietämättä on jotenkin kutina, että PK-35 ei edes halua nousta, vaikka voittaisivat. Salibandyn puolelta on ainakin varmoja tapauksia, toki vähän alemmilta tasoilta, missä on tahallaan hävitty ratkaisupelejä, kun ei ole missään tapauksessa rahkeita nousta. Ihan siksi, että pelaajat ovat kokeneet ylemmän divarin turhan kovaksi ja kulut lisääntyvät pidempien pelimatkojen takia.

Juttelin myös futisjunnun isän kanssa viitisen vuotta sitten ratkaisuottelussa ja hän sanoi ihan suoraan, että toivoo poikansa joukkueen häviävän. Sitä hän ei tietenkään pojalleen sanonut, mutta kulut olisivat nousseet aivan sietämättömiksi.

PK-35:lle ei taitaisi olla minkäänlaista yleisöryntäystä tiedossa kuitenkaan ja isompi budjetti pitäisi jostain kaivaa. Kai paikallispelit sentään myisivät loppuun, kun Myyrmäkeen kuitenkin on helppo päästä.

Joku asiasta tietävä saa toki kertoa miten asia on ja minkälainen pöhinä mahdollisen nousun ympärillä pyörii. Ja ennen kaikkea miten realistisia ne suunnitelmat ja laskelmat ovat. Ihan kelpo stadikkahan se sinänsä on, mutta Veikkausliigan porukka taitaa odottaa pelonsekaisin tuntein illan ottelua, vaikka patsastelevat pelissä hymyssä suin ja puolueettomina.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Asiasta mitään tietämättä on jotenkin kutina, että PK-35 ei edes halua nousta, vaikka voittaisivat. Salibandyn puolelta on ainakin varmoja tapauksia, toki vähän alemmilta tasoilta, missä on tahallaan hävitty ratkaisupelejä, kun ei ole missään tapauksessa rahkeita nousta. Ihan siksi, että pelaajat ovat kokeneet ylemmän divarin turhan kovaksi ja kulut lisääntyvät pidempien pelimatkojen takia.

Juttelin myös futisjunnun isän kanssa viitisen vuotta sitten ratkaisuottelussa ja hän sanoi ihan suoraan, että toivoo poikansa joukkueen häviävän. Sitä hän ei tietenkään pojalleen sanonut, mutta kulut olisivat nousseet aivan sietämättömiksi.

PK-35:lle ei taitaisi olla minkäänlaista yleisöryntäystä tiedossa kuitenkaan ja isompi budjetti pitäisi jostain kaivaa. Kai paikallispelit sentään myisivät loppuun, kun Myyrmäkeen kuitenkin on helppo päästä.

Joku asiasta tietävä saa toki kertoa miten asia on ja minkälainen pöhinä mahdollisen nousun ympärillä pyörii. Ja ennen kaikkea miten realistisia ne suunnitelmat ja laskelmat ovat. Ihan kelpo stadikkahan se sinänsä on, mutta Veikkausliigan porukka taitaa odottaa pelonsekaisin tuntein illan ottelua, vaikka patsastelevat pelissä hymyssä suin ja puolueettomina.

Itseasiassa ykkönen on suhteessa varmaan kallein sarja pelata, koska se on Veikkausliigan ohella valtakunnallinen jolloin matkustuskustannukset ovat joka tapauksessa suuret mutta lippu- ja sponsoritulot ovat sitten huomattavasti pienempiä. Ykkösessä ollessaan PK tulee tuskin koskaan saamaan vantaalaisia isossa määrin peleihinsä, mutta varsinkin liigan myötä tulevat paikallispelit tulevat vetämään myös vantaalaisia satunnaiskatsojia + ison määrän vieraskannattajia. Voisin olettaa että mieluummin kyllä pelaisivat liigaa kuin ykköstä taloudellisessakin mielessä eikä siitä jäisi kiinni.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tervetullut jatkosopimus, mutta voisi niitä tietysti olla jo enemmänkin. Tosin siltä se on tuntunut aiemminkin tässä vaiheessa vuotta. Ehkäpä ennen kausikorttien myynnin alkamista julkaistaan isompi läjä kerralla ja joku uusi sopimus.

Sellaisista pelaajista, joiden selkeästi haluaisin jatkavan, huolettaa eniten OP Jurvaisen tilanne. Vetääkö veri takaisin PK-35:een, kun tuli pelattua siellä niin monta kautta putkeen? Esa Terävä saattaa olla toinen "riskitapaus", mutta tiedä sitten haluaako Eski lähteä pelaamaan ja harjoittelemaan kumimatolle, joka ei ole ainakaan Soneran tekonurmea parempi, kun selkä ei ilmeisesti oikein muutenkaan tykkää tekonurmesta.

Kausareiden hinnat on edelleen aika maltilliset ainakin ennen joulua ostettuna. Helppo päätös laittaa oma Stjärnprydda uusintaan ja lisäksi vielä tulee Klacken HIFK Goldin kautta.
 

Bromse

Jäsen
Tervetullut jatkosopimus, mutta voisi niitä tietysti olla jo enemmänkin. Tosin siltä se on tuntunut aiemminkin tässä vaiheessa vuotta. Ehkäpä ennen kausikorttien myynnin alkamista julkaistaan isompi läjä kerralla ja joku uusi sopimus.
Eiköhän tuo ole ihan tiedostettu tapa julkaista tasaisella tahdilla sopimusuutisia jotta kokoajan pysytään uutisvirrassa, ja uskoisin että noita jatkosopimuksia on jo valmiina "vino pino" ja vain julkaisu uupuu.

Sellaisista pelaajista, joiden selkeästi haluaisin jatkavan, huolettaa eniten OP Jurvaisen tilanne. Vetääkö veri takaisin PK-35:een, kun tuli pelattua siellä niin monta kautta putkeen? Esa Terävä saattaa olla toinen "riskitapaus", mutta tiedä sitten haluaako Eski lähteä pelaamaan ja harjoittelemaan kumimatolle, joka ei ole ainakaan Soneran tekonurmea parempi, kun selkä ei ilmeisesti oikein muutenkaan tykkää tekonurmesta.
Jurvaisen ja Korhosen tilanteet toki pieni huolenaihe. Honsu taisi sanoa että jokainen vanhemmasta kaartista on kertonut ettei ole mitään syytä miksi ei jatkaisi tulevalla kaudella IFK:ssa. Toinen kysymyshän on se oliko pelkkää sananhelinää, ja ketä nämä nimeltä mainitsemattomat vanhemman kaartin kaverit on. Jurvaisella kuitenkin kolmekymppiä mittarissa joten IFK:n mittapuulla menee sinne ikähaarukan kärkipäähän. Eskin suhteen uskon vahvasti miehen pysyvän IFK:ssa, tärkeä pukukoppimies varmasti joukkueessa, sekä kentälle päästessään mielestäni ollut todella hyvä. Toivotaan että koko lueteltu kolmikko jatkaisi.

Kausareiden hinnat on edelleen aika maltilliset ainakin ennen joulua ostettuna.
Joo, pieni odotettu kasvu tuli hintoihin mutta ei sen myyntiä pitäisi hidastaa. Irtolippujen hintojen tiputus olisikin sitten se toinen korjattava ongelma. Suurin osa jotka ostaa kausikortit kuitenkin tutustuu joukkueeseen irtolippujen kautta ja jos ne turhan kalliit on, ei monesti tule fiilistä lähteä peliin. Ainakaan jos on vähän pilvistä ja ei just ehkä jaksais.

Ihmeen vähän keskustelua täällä ollut noista kausareista, ehkä sitten vain porukkaa huilaa kauden loppumisen jälkeen :P
Nyt on hyvä ladata akkuja ennen kuin lisää jatkosoppareita julkaistaan, uusia pelaajia tulee rinkiin, ja otteluohjelmat ja cupit julkaistaan.
 

Ardbeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
O-P Jurvainen tehnyt jatkon, erittäin hyvä uutinen. Toivottavasti O-P pysyy paremmin ehjänä tällä kaudella, oli viime kaudella jatkuvasti joukkueen parhaimmistoa kentällä ollessaan.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
O-P Jurvainen tehnyt jatkon, erittäin hyvä uutinen. Toivottavasti O-P pysyy paremmin ehjänä tällä kaudella, oli viime kaudella jatkuvasti joukkueen parhaimmistoa kentällä ollessaan.

Positiivinen tämä Jurvaisen jatkosoppari, vähän pelkoa oli, että saatettaisiin menettää PK-35:een, kun kuitenkin on aika vahva PK-tausta.
 

Bromse

Jäsen
Eilen varmistui Liigacupin uusi turnausmuoto. Tänä vuonna se viedään läpi kahden maantieteellisesti muodostetun kuuden joukkueen lohkoissa. Systeemi on tehty ainakin simppeliksi; kaikki pelaavat kerran vastakkain, jatkoon menee ainoastaan molempien lohkojen voittajat, jotka pelaavat lohkovaiheen päätteeksi finaalin 19.3.2016. Lohkovaiheen pelit pelataan 17.1.-21.2. välisen ajanjakson aikana. Molempien lohkojen kolme parhaiten menestynyttä joukkuetta vuoden 2015 Veikkausliigassa saavat pelata kolmesti kotonaan.

Lohko B
HJK
FC Inter
FC Lahti
IFK Mariehamn
HIFK
PK-35 Vantaa

Kaikkien ihmetykseksi IFK, Klubi ja Lahti ängettiin samaan lohkoon, joten ensimmäinen derby pelataan, omasta mielestä valitettavasti, jo talvella. Kun tästä treenicupista ei mitään palkintoja jaeta voittajalle, ei tule turnaus varmasti priorisointilistalla kovin korkealle nousemaan. Menestys liigacupissa on toki siinä mielessä suotavaa, että tänäkin vuonna mahdollisimman pitkälle päästessään pääsee Suomen Cupissa aloittamaan myöhemmin.

– Alkulohkojen 5. ja 6. aloittavat Suomen Cupin viimeisen 40 joukkueen mukana
– Alkulohkojen 3. ja 4. aloittavat Suomen Cupin viimeisen 24 joukkueen mukana
– Alkulohkojen 1. ja 2. aloittavat Suomen Cupin viimeisen 16 joukkueen mukana

Linkki HIFK:n sivuille uutiseen: ​Liigacup 2016 pelataan uudessa muodossa - katso IFK:n lohkovastustajat - HIFK Fotboll

IFK:n Facebookin mukaan joukkue julkaisee huomenna myös uuden jatkosopimuksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös