HIFK 2013–2014 – joukkueen rakennus

  • 3 482 432
  • 7 163

Paastainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & 80-luvun HoNsU
Joidenkin HIFK-fanien näkemyksissä ei ole kyllä mitään tolkkua. Vaikka lähes kaikki kusee niin laituri se nyt on viimisin asia, jota HIFK tällä hetkellä tarvitsee. Edelle menevät ainoastaan pakki, pakki, sentteri, maalivahti, urheilutoimenjohtaja ja valmentaja, näin kärjistetysti. Laitureita kyllä riittää vaikka muille jakaa. Ja jos Ikosella ei homma toimi Ahon kanssa niin riskit Summasen kanssa ovat liian suuret. En siis näe tässä hankinnassa HIFK:n kannalta yhtään mitään järkeä. Kaikkea ei kannata ostaa vaikka myytävänä olisikin.

Aikas lailla samaa mieltä veli Fordélin kanssa, lisäksi jos pelaajalla on 18-vuotiaana jo napit niin pahasti valmentajan kanssa vastakkain, ettei pelaaamaan pääse, on suuri todennäköisyys vanhemmalla iällä ns kusipäisyyteen, jota myös edariudeksi kutsutaaan siellä etelässä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuskin on Ikonen tulossa Summasen oppiin, jos Ahon kanssa on jo vaikeuksia puolustusvelvoitteen kanssa. Toisaalta se saattaisi kyllä kasvattaa luonnetta kummasti.
 

Krisu-74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Anton Babchuk!

Elikkäs tälläinen pakki olisi kait vapautumassa Ufasta.. Olisi varmaan aika kovan luokan kaveri meidän tämänhetkiseen umpisurkeaan puolustukseen..
 

Fordél

Jäsen
Tämän kauden osalta ehdottomasti samaa mieltä. Tähän tilanteeseen Ikonen ei ole mikään ratkaisu. Mutta tulevaisuuden kannalta Ikosen hankinnassa olisi helvetin paljon järkeä. Tuskin kuitenkaan vielä ensi kaudeksi olisi lähdössä suurempiin ympyröihin. Siinä olisi sitten hyvää aikaa yrittää tehdä Juuso Ikosesta IFKlainen. Itse ottaisin jengiin ehdottomasti.

Ikonen ei tätä kautta pelasta, mutta jos hänet saataisiin esim. loppukauden ja parin vuoden pahvilla, niin mielestäni se olisi hyvä liike.

Se ongelma tulee vaan siinä, että edes HIFK:lla ei ole pohjatonta kassaa. Tärkein focus on oltava tässä kaudessa ja tämän kauden ongelmakohtien paikkkauksessa. Toki ensi kauttakin rakennetaan koko ajan. Ongelmakohtiakin riittää ja HIFK:n resurssit tuskin riittävät läheskään kaikkien paikkaamiseen, saati sitten siihen päälle hankkia vielä ensi kautta silmällä pitäen yksi laituri jengiin. Etenkin, kun tämän laiturin kanssa on omat riskinsä (miten tulee toimeen Ramin kanssa). Välttämättä Ikoselle ei pystytä myöskään tarjoamaan tällä kaudella riittävän isoa tonttia. Kaikkien terveenä ollessa hän ei olisi todennäköisesti TOP4 -laitureiden joukossa.

Toki ymmärrän, että ensi kautta silmällä pitäen hän olisi todella houkutteleva vaihtoehto HIFK:lle. Saataisiin potentiaalinen nuorehko kotimainen pelaaja, joka suht varmasti tulee tekemään lopullisen läpimurtonsa muutaman vuoden sisällä. Näiden ulkomaanarpojen sijaan todella houkutteleva vaihtoehto. Silti kuitenkaan tässä ja nyt täytyy pääfocuksen olla niissä kahdessa laadukkaassa pakissa ja kenties yhdessä sentterissä. Eli kaiken kaikkiaan en näe tässä hankinnassa mitään järkeä enkä kyllä Ikosenakaan siirtyisi HIFK:hon.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Tuskin on Ikonen tulossa Summasen oppiin, jos Ahon kanssa on jo vaikeuksia puolustusvelvoitteen kanssa. Toisaalta se saattaisi kyllä kasvattaa luonnetta kummasti.

Noh, saapa nähdä. Ikonen kelpaisi kyllä, pidemmällä sopimuksella.

Aika sekavalta tuo meno näyttää tällä hetkellä muuten. Fatasta ei sitten tehoja saatu irti, ikävää.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei mikään ihanne puolustaja, mutta olisi ainakin kotimainen. Markus Nordlund on lopullisesti pois naapurin muonavahvuudesta ja jatkaa Ambri-Piottan riveissä mj-taukoon asti. Tästä uusi kiekollisempi puolustaja ja sitten vielä yksi omanpään luuta, niin peräpää olisi paketissa.

ps. rahat on loppu.
 
Viimeksi muokattu:

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt on monta kautta mennyt, että IFK:lla on ollut sairastuvalle useampi äijä. Useana vuonna on ollut junnuja jota on voinut nostaa, mutta nyt ilmeisesti on se tilanne ettei siellä on ole sellaisia. Olisi kyllä piristävää nähdä A-junnu ketju "pörräämässä" apinan raivolla.
 

ilu

Jäsen
Ei todellakaan ole. Mistä näitä mutuiluja kimpoilee?

Päästä keksittyjä heittojahan nuo ovat. Osalle kirjoittajista tuntuu säkkiin pukeutuminen ja tuhkan sirottelu olevan sydämen asia tällä hetkellä.

Joukkue kärsii loukkaantumisista, joten ihan asiallista paikata poissaolijoita ja nostaa mestiksestä pari nuorta kaveria (Iossafov & Lehtinen) kokeilemaan liigajäitä. Tänään on peli ja sinne kaukaloon pitää saada pelikuntoisia kavereita kokoonpanon verran. Mitään pysyviä ratkaisuja nämä eivät ole, mutta niiden varsinaisten hankintojen kanssa ei myöskään tässä tilanteessa tule turhaan hätäillä.
 

Wicked

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Los Angeles Kings
Onneksi HCK on olemassa. Tsiisus. Ei voi kun nauraa tälle toiminnalle. Suuri ja mahtava HIFK joutuu hakemaan pelaajia Keravalta, jotta saadaan edes jengi kasaan.

Voisi olla myös niin ylpeä ja tyhmä, ettei näin tekisi. Forsberg on omissa kirjoissani yksi tämän kauden parhaista yllättäjistä ja sieltä keravaltahan jannu tuli ja otti paikan.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Täytyy omalta osaltani todeta, että vähän paska maku jää tuosta narrien junnun lainaamisesta. Miksei voida ottaa omista kahdeksi peliksi jotain näytönhaluista junnua tsemppaamaan? En ymmärrä. Ja samaan aikaan huhuillaan, ettei Matti Kuparisella ole mitään fyysistä vammaa.

Ensi viikonlopun peleissä olisi jo pakko olla joko sairastuvalta palanneita tai ihan uusia vahvistuksia kehissä, menee jo täysin naurettavuuksiin tämä joukkueen kokoonpano.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Budjetti ja kassa ovat kuitenkin kaksi aika eri asiaa.

HIFK on kyllä tehnyt voittoa useampana vuonna ja rahaa laitettu sukanvarteen. Mutta tuo nykyinen joukkue on hyvin pitkälti alkuperäisen pelaajabudjetin arvoinen. Onko HIFK:n järkevää lähteä ylittämään sitä hirveästi, kun alkukausi on mennyt penkinalle. En tarkoita luovuttamista, mutta ei menestystä ole ennenkään tehty sillä, että kauden aikana vaihdetaan lähestulkoon kaikki mahdolliset pelaajat.

Fatan ulostaminen ei tee suurta muutosta pelaajabudjettiin. Ei siitä "säästetyillä" rahoilla uutta pelaajaa suoraan hommata.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No nyt on IFK aktivoitunut aika harvinaislaatuisesti näissä nuorissa Mestis-hauissa, ja hienoahan se on jos tällaisilla nostoilla ja lainoilla löytyisi vakituista uutta liigapelaajaa kuitenkin ihan laadukkaasta Mestiksestä.

Se nyt on varma, että kun pari kaksikymppistä pääkaupunkiseutulaista Mestis-heppua saa pukea liigapelissä IFK:n paidan päälleen, pitäisi latauksen ja fiiliksen olla kohdallaan.

Ihan mielenkiintoista katsella, miten Lehtinen ja Iossafov liigapeleissä esiintyvät vai erottuvatko massasta millään lailla. Jälkimmäisen osalta nyt ainakin enemmän odotuksia sen suhteen, miten pärjäisi liigakaukaloissa vähän tuloshakuisemmassa ts. hyökkäävämmässäkin roolissa.

Ei se nyt tietenkään liian hyvää kerro jengin rakenteesta, jos lokakuuhun mennessä jo kolme keikkamiestä ollaan haettu Mestiksestä, mutta on näitä minun mielestäni tuplasti kiinnostavampi ja raikkaampi seurata, kuin taas jotain kohtuunimetöntä uutta Warghia tai perus mikejohnsonia veden takaa hankittuna.

Katsellaan, mutta tuskin näistä mitään sen kauniimpaa menestystarinaa pidemmällä tähtäimellä syntyy.
 
Viimeksi muokattu:

Brenahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lennu
Täytyy omalta osaltani todeta, että vähän paska maku jää tuosta narrien junnun lainaamisesta. Miksei voida ottaa omista kahdeksi peliksi jotain näytönhaluista junnua tsemppaamaan? En ymmärrä. Ja samaan aikaan huhuillaan, ettei Matti Kuparisella ole mitään fyysistä vammaa.
Kyllä luulisi kolleista löytyvän paikkaaja yhteen matsiin. Onkohan lupaavana pidetyn Kalle Torniaisen ura paketissa? Tällä kaudella ei ole esiintynyt missään ja parina viime kautenakin otteluita todella vähän. Torniainen on ollut melkoinen haamupelaaja, onko kukaan nänhyt hänen pelaavan ?
 

Dank Sinatra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils
Anteeksi huutelu vieraisiin pöytiin, mutta alkukauden näin "sivusilmällä" HIFK:n touhuja seuranneena aiheutti kyllä spontaanin naurunpurskahduksen kun luin laitahyökkääjä Iossafovin lainasopimuksesta paikkaamaan HIFK:n hyökkääjäpulaa.

Saanut kuitenkin sen käsityksen, että laitahyökkääjät on ainoa pelipaikka missä ei ole pelaajista pulaa, kun joka ottelussa mihin olen kokoonpanoja tarkastanut, on joukkueessa ollut n. 1 sentteri, 5 puolustajaa ja 12 laitahyökkääjää, jotka ovat vielä rajusti vaihdelleet.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Miksei voida ottaa omista kahdeksi peliksi jotain näytönhaluista junnua tsemppaamaan?

Valitettavasti tilanne kai on se, ettei junnuissa ole ketään niin tasokasta pelaajaa, että hänet kannattaisi ottaa mukaan edes tsemppaamaan.


Ja samaan aikaan huhuillaan, ettei Matti Kuparisella ole mitään fyysistä vammaa.

Henkinen vammako Kuparisella on?

Aika sanattomaksi tämä tilanne saa puheliaankin miehen.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei mitään hajua, mutta joku syy on sille olemassa, että kaveri on kokoonpanon ulkopuolella. Mikäli se ei ole loukkaantuminen, se on jotain muuta ja kukin voi vapaasti lähteä arvailemaan, mistä on kyse.
Jos Rami on huutanut sen kyyneliin ja hakannut sitä mustelmille samaan tyyliin, kuin sen yhden kirjoittajan mukaan oli tehnyt junnuikäisille jätkille alkukaudesta. Sehän kuuli kaiken koppikäytävältä, tai siis ainakin joku sen some-frendi kuuli.

Vittu Rami jos oot hakannut Kuparisen sivuun, toi menee jo liian pitkälle.

Onhan tässä sellainen tilanne, että nämä jätkät kuten Salmelainen ja Kuparinen pitäisi saada mahdollisimman pian kokoonpanoon mukaan, ja varsinkin jos Kuparinen on kondiksessa ja silti sivussa niin eipä taas kovin lupaavalta näytä. No, vaihtuvuus kunnossa tämän kauden jengissä kun äijää käy ja lähtee vielä niin ettei perässä pysy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös