HIFK 2013–2014 – joukkueen rakennus

  • 3 480 105
  • 7 163

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Matt Nickersson. Tämän puupään haluaisin nähdä IFK:ssa ensi kaudella. Voisi peluuttaa vaan vaikka Jokereita vastaan.

Minä en.

Näin Nickersonin pariin otteeseen KooKoon paidassa viime kaudella, ja vaikka fysiikka olikin matsien välissä parantunut kauden mittaan, olisi kesän aikana saanut tapahtua ihmeitä että heppu olisi nyt IFK:n ja liigakiekon edellyttämässä kondiksessa.

Siinä alkukauden matsissa viime syyskuussa kaveri oli kyllä huvittavan kaukana urheilijasta, vauhti ja liike aivan olematonta ja vähänkin pidemmissä vaihdoissa piti vaan seistä oman maalin edustalla piiputtamassa ja hutkimassa kaikkea mikä liikkuu vastustajan väreissä.

Toki siitä on jo aikaa, ja kondis voi olla jotain aivan muuta kuin viime kaudella, en kuitenkaan usko että olisi vieläkään riittävän hyvässä iskussa pärjätäkseen liigavauhdissa.

Olisi kieltämättä takuulla valmis hoitamaan likaiset työt tilanteen ja Ramin niin vaatiessa, tämä jätkä käsitykseni mukaan puolustaa omiaan viimeiseen asti ja taitaapa tehdä sen ihan mielelläänkin.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
15= Julius Nyqvist

Kukaan, jonka etunimi on Julius ei voi näyttää tuolta. Tuohan näyttää ihan oikealta yrmypakilta. Outoja nämä mielikuvat, mutta kun kuulen nimen Julius, niin ensimmäinen sellainen on, että siellä viilettää jäällä äijien seassa yksi kaveri tiukoissa trikoissa kaunoluistimet jalassa valmistautuen kolmoissalkoviin. Ehdottomasti myös vaalea hieman kihara tukka.

Kutsun miestä tästedes mielessäni Yrmyksi.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi? Taasko IFK on lähdössä keskittymään muuhun kuin pelin voittamiseen? Vieläkin yritetään kostaa Jarkon kyykkyä, joka tapahtui pari kautta sitten. Harmi että lähdemme todennäköisesti KHL:ään, niin kaudella 2014-2015 ette voi yrittää kostaa viime vuoden tapahtumia.

Joo-o. Otetaan nyt vielä kerran kantaa tähän kostonkierteeseen ja sitten riittää.

HIFK perseili 'tilaisuutensa' kostaa ihan itse. Keltanokkakoutsi, 1.9. tapahtumat. Varakas yritti hakea kunniallista 'hyvitys-päätöstä' mutta dumarit ei sitä sallinu. End of story. Viimeinen naula arkkuun tuli Nordlundin taklauksen jälkeen. Silloin olisi pitänyt ruuvata pää irti vaikka sitten Ortion puolesta mutta kun ei niin ei sitten. Nut jälkikäteen kuitin hakeminen tuntuu lähinnä fanien hyvittelyltä. Pelillinen voitto rehdein kovin taklauksin on paljon parempi tässä vaiheessa. Kostonkierteen jatkaminen sekoittaa vaan turhaan pakkaa taas, molemmilta jengeiltä.

Musta pallo on tällä hetkellä narripuolella. Jos sieltä astuu halukkuutta taas kyykkäyksille ja Peltosen jahtaamiselle, pelin nimi on sitten selvä. Kyllähän HIFK voi lähettää Öfvertötterin vaikka Teräväisen kimppuun mutta mielummin ei. Jos on pakko niin sitten vaikka linebrawl a'la Lahti ja sen selvittyä takaisin pelaamaan. Mitään täsmäteloituksia BA:n tyyliin en halua mun HIFK:ssa nähdä. Jos ilmalan pojat haluaa pelata vain lätkää niin sehän sopii kyllä. Eiköhän valtonenkin vähän oppinut viimekaudesta ja saanut jo tarpeeksi pönkitettyä itsetuntoaan.

Pelillisesti luulen monen yllättyvän vielä. Narreilla tulee olemaan kova duuni että pysyvät Ramin luistelulauman perässä. Tuskinpa nuo edes miettivät muuta siinä vaiheessa ja jos nyt vaikkapa Rudilla pimenee niin sekin on loppujenlopuksi vain yksi pelaaja, ei enempää eikä vähempää.

Veikkaan että suurimmat 'karkelot' tulevat sek Öfverin että A.Tyrväisen ryntäyksistä/liian kovista pommeista.

Ps. Nickerson on läskipelle eikä mahdu ikinä mun Rikollislaumaan. Hyi saatana.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Matt Nickersson. Tämän puupään haluaisin nähdä IFK:ssa ensi kaudella. Voisi peluuttaa vaan vaikka Jokereita vastaan.

No ei ikinä. Kuten aiemmin kirjoitin, niin Melart-klooni tarvitaan, mutta tällä en tarkoita tappelija-Melartia vaan viime sitä viime kaudella huikeita kehitysaskeleita ottanutta maajoukkuetason puolustavaa puolustajaa, joka tarvittaessa osaa toimia myös jonkinlaisena pelotteena. Pelillinen potentiaali tietenkin etusijalla. Vaikken ole nähnyt Birchiltä peliäkään, niin uskaltaisin väittää, ettei hänestä näihin saappaisiin ole -> tullee olemaan rotaatiomies kauden edetessä. Rapakon takana tähän muottiin istuvia pelaajia pitäisi olla hyvinkin vapaana: Garnet Exelby, Jim Vandermeer, Colten Teubert jne... (linkit vievät ko. pelaajien Eliteprospects-sivuille).
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitään kostotoimia on aivan turha enään lähteä toteuttamaan se meni jo. Nyt on tärkeintä keskittyä vain siihen, että HIFK pelaa ensi kaudella laadukasta lätkää ja kun rosteria katsoo niin uskon, että näin tulee myös tapahtumaakin. Oikeanlaista kovuutta joukkueesta löytyy hyvin, mitään nyrkkisankareita ei nykypäivän sm-liigassa tarvita. Kuparinen, Pakarinen, Talaja, Luttinen ja Partanen ovat kaikki semmoisia pelaajia jotka osaavat antaa hyviä painavia taklauksia. Ja myös Öfverström silloin kun pääsee pelaamaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Pakistosta... kyllä siellä saa esimerkiksi Jokela pistää ihan kaiken likoon ja vähän enemmänkin, tai Salmi ottaa siltä pelipaikan. Nythän tilanne on se, että noilla junnuilla on kaikki mahdollisuudet ottaa itse se pelipaikka. Toki se vaikeutuu, jos vielä joku pakki hankitaan lisää (vähän epäilen että hankitaan), mutta kuitenkin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pakistosta... kyllä siellä saa esimerkiksi Jokela pistää ihan kaiken likoon ja vähän enemmänkin, tai Salmi ottaa siltä pelipaikan.

Ihmettelen hiukan tätä Jokelan jatkuvaa dissaamista, koska pelaaja paransi otteitaan, kun Rami tuli kuvioihin mukaan viime kaudella. Loppukaudesta lähes tulkoon joukkueen paras pakki. Tämä dissaaminen menee vähän samaan kategoriaan kuin se, että puusilmäisesti vähättelee Piiparista pelaajana, vaikka hänkin näytti viime keväänä täysin eri pelaajalta kuin esim. syksyllä ennen loukkaantumista. Jokelan kohdalla uskon vakaasti siihen, että otteet tulevat parantumaan tai pikemminkin tulee olemaan tasaisempi suorittaja ensi kaudella. Kurvinen on se (paikat ei kestä), jonka paikalla tullaan ennemin näkemään näitä nuorempia pelaajia. Eikä se Birch ole yhtään sen varmempi tapaus.
 
Viimeksi muokattu:

tiimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt näyttää helvetin hyvältä. Tällä materiaalilla voi luottavaisin mielin lähteä kauteen. Aiemmilla kausilla on saattanut olla nimekkäämpiä pelureita, mutta leveyttä ei juurikaan ole riittänyt loukkaantumistapauksissa. Kapean ringin vuoksi on jouduttu vetämään puolikuntoisena, joka on näkynyt esityksissä ja aiheuttanut lisää ja pahempia loukkaantumisia.

Nyt ei pelota edes muutaman pelaajan loukkaantuminen, vaan heidät korvaa varmasti nälkäiset ja tilaisuuttaan odottaneet pelaajat. Aivan varmasti varsinkin ET:ssä ja alkukaudella tullaan antamaan näytönpaikkoja ja härkäviikoilla kuormitusta tasataan ja tuskin kukaan pelaaja (ainakaan hyökkääjistä) tulee vetämään yli 55 matsia runkosarjassa. Kriittisimmät fanit pitävät pelaajaa lasinilkkana, jos pelaajalta jää kauden aikana 5 matsia pelaamatta.

Tässä vaiheessa on myös ihan turha veikata mitään kentällisiä, mutta toivon mukaan helmi-maaliskuussa on 2 tulosta tekevää kentällistä + 1 vastustajan ykköskentän eliminoiva kenttä kasassa. Yhdessä kentällisessä voi sitten esiintyä sillä hetkellä liekehtivät pelaajat.

Puolustajienkaan suhteen en ole huolissani, vaikka sieltä ei vielä 7 kappaletta vakaita liigapelaajia löydykään. Jos Rami ja Töppö-Tomppa näkee pakistossa puutteita, asiaan tullaan reagoimaan satavarmasti.

Maalivahtitilanne on myös kerrassaan mainio. Toivottavasti Ore ja myös prospekti Husso huomioidaan jotenkin, jottei kauden päätteeksi nähdä taas menolippuja SaiPaan tms.

Summanen Sum Summarum on saanut nähdäkseni tahtonsa läpi ja kannujahti voi alkaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ihmettelen hiukan tätä Jokelan jatkuvaa dissaamista, koska pelaaja paransi otteitaan, kun Rami tuli kuvioihin mukaan viime kaudella. Loppukaudesta lähes tulkoon joukkueen paras pakki. Tämä dissaaminen menee vähän samaan kategoriaan kuin se, että puusilmäisesti vähättelee Piiparista pelaajana, vaikka hänkin näytti viime keväänä täysin eri pelaajalta kuin vaikka syksyllä ennen loukkaantumista. Jokelan kohdalla uskon vakaasti siihen, että otteet tulevat parantumaan tai pikemminkin tulee olemaan tasaisempi suorittaja ensi kaudella. Kurvinen on se (paikat ei kestä), jonka paikalla tullaan ennemin näkemään näitä nuorempia pelaajia. Eikä se Birch ole yhtään sen varmempi tapaus.

Joo ei ollu ollenkaan tarkoitus dissata Jokelaa. Käytin vaan sitä esimerkkinä tossa :) Mä olin tyytyväinen kun se teki jatkon meille, ja sehän tosiaan paransi peliään reilusti kauden mittaan. Jokela tulee nytkin olemaan pakiston kulmakiviä, ja uskon että lunastaa odotukset.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Hienoa duunia Nybarilta ja Ramilta! Karavaani kulkee. Tässä ja nyt!

Kuuluin siihen sakkiin, joka ei ollut hetkeäkään huolissaan joukkueen rakentamisesta. Myönnettäköön, että pieni pelko kävi silloin kun Kurtis boy häipyi.

Koko ajan oli syväkurkkujen mukaan joukkueen rakentaminen handussa ja Ramilla oli yhtä lailla imua kuin ulospuhallusta. Näkee hyvin millaiset pelaajat haluavat tulla Ramin alaisuuteen: Urallaan eteenpäin vielä pyrkivät. Lasken Buffalon siihen kastiin. Hänkin haluaa parin rikkonaisen kauden jälkeen pistää itsensä uuteen kuosiin. Parhaiten se onnistuu vaativan valmentajan alaisuudessa, joka tiedetään hyväksi treenauttajaksi.

Yksi tosissaan tahdottu pelaaja taisi karata isomman tilin perään (Niin kuin joka kevät) ja Jereä haluttiin. Muuten ilmeisesti kaikki tärkeät palaset saatiin, jotka haluttiin.

Jeren hakeminen antaa osviittaa siitä, että yhtä alakerran herraa sinne Rami vielä toivoo. Melartin paikkaajaa ei oikein minun silmiini ole tullut. Ja nyt en tarkoita goonimielessä vaan maalinedustaherraa. Itse Ilkimys kolmosta. Jos ei Birch tai Salmi pysty ottamaan tuota roolia, niin sellainen varmaan haetaan jossain vaiheessa.

Itse lähden todella hyvillä mielin kauteen. Turha spekuloida tässä vaiheessa kautta "ketä tippuu". Se on niin monen asian summa. Jollekin tulee lapsi, koti-ikävä tai uran päättävä nivusvamma. Nyt nautitaan, kun joka matsissa on kiva odottaa uusin ketjukombojen syntymistä.
 

Maigeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK❤️ The Habs, Everton FC, Joe Finley
HIFK:n sivuilla oli tälläinen haastattelussa Tony. Hän sanoi, että Hauska olla taas kotona.

Salmelainen: Hauska olla taas kotona


Edit: Ihan hyvä juttu, että saatiin tälläinen haastattelu Tonylta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Quebec Nordiques

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n sivuilla oli tälläinen haastattelussa Tony. Hän sanoi, että Hauska olla taas kotona. Edit: Ihan hyvä juttu, että saatiin tälläinen haastattelu Tonylta.

Ainakin ton pätkän perusteella luistin näyttää kulkevan suhteellisen napakkaan malliin vieläkin ja kuten Salmelainen itsekin sanoi, tehtävää on vielä paljon. Toivotaan, että Nybari pystyy hankkimaan oikeanlaisia stagoja, niin alkaa verkot heilumaan...
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Jeren hakeminen antaa osviittaa siitä, että yhtä alakerran herraa sinne Rami vielä toivoo.

Älä pidättele hengitystäsi odotellessa. Tämä on tässä, ainakin tältä erää.

Loukkaantumisten ja floppaamisten paikkaamiset sekä "oli pakko ostaa kun (laatuun nähden) halvalla sain" ja muut vastaavat tilanteet sitten erikseen.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Älä pidättele hengitystäsi odotellessa. Tämä on tässä, ainakin tältä erää.

Ai ei ole verkot vesillä? Ihan mielellään ottaisin rosteriin yhden puolustajan, on nimittäin aika kapea tuo alakerta kokeneiden pelureiden osalta. Toisaalta on kuitenkin kunnioitettavaa, että omiin nuoriin (Salmi, Teppo ja Nyqvist) ja tuoreisiin hankintoihin (Birch ja DeSantis) luotetaan ja annetaan tilaa näyttää.
 

#76

Jäsen
Outoja nämä mielikuvat, mutta kun kuulen nimen Julius, niin ensimmäinen sellainen on, että siellä viilettää jäällä äijien seassa yksi kaveri tiukoissa trikoissa kaunoluistimet jalassa valmistautuen kolmoissalkoviin. Ehdottomasti myös vaalea hieman kihara tukka.
Siinä olisi pakki ihmeissään, kun 2-1 läpiajossa toinen hyökkääjä vetäisi kolmoissalkovin. Voisi avata tilaa kiekolliselle pelaajalle.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Riippuu miten ne verkot vesillä haluaa käsittää. Tyhmähän se olisi joka nostaisi verkot kuivumaan ennen siirtorajan umpeutumista, mutta akuuttia täydennystarvetta ei juuri nyt ole.

Nybondashan sanoi Kuparisen hankkimisen jälkeen, että joukkue etsii vielä laitahyökkääjiä, pakkeja ja senttereitä. Itse ajattelin ensin, että lämpimikseen höpöttelee, mutta tämän jälkeen signattiin Peltonen, Salmelainen ja Block, eli jos Nybondaksen lausuntoa kirjaimellisesti tulkitaan, niin ainakin yksi pakki pitäisi hankkia. Mitä tekee Toni Lydman ensi kaudella?

Rosteri alkaa muuten olemaan jo todellakin täynnä, kun aletaan miettimään jonkun Leinosen mahtumista ylipäätänsä kokoonpanoon, mutta itse olin siinä uskossa, että Summanen on pyytänyt joukkueeseen yhtä ei niin kiekollista pelaajaa, jonka pelipaikalla sinänsä ei ole konkreettista merkitystä.
 

Carey Wilson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Filip Saxen twiittaillu pelinroita:

@FilipSaxen: #HIFK spelnummer: Brad Thiessen 49, Antti Ore 42, Jason DeSantis 2, Braden Birch 3, Oscar Eklund 44, Tony Salmelainen 8,
Matti Kuparinen 11 Mika Partanen 21 Janos Hari 62 Juuso Puustinen 71 Petr Stlokukal 79 Austin Block 89 Rico Fata 96
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

ryokale

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Loistava sainaus ja toivotaan että jalat liikkuu ensi kaudella! Tuo varmasti valmennustiimiin paljon erilaista näkemystä luistelumaailman huipulta. Ihmettelen, kuinka vähän ammattijoukkueet käyttävät kyseisten valmentajien palveluita, kuitenkin lajissa jossa luistellaan luistelu on ilmeisen isossa roolissa. Urheilullisessa mielessä kaikin puolin riskitön palkkaus IFK:lta, toivotaan että Janne opettaa myös seuran junioreille oppejaan.

Ps. Täytyy todeta, että IFK:n kesä on ollut poikkeuksellisen odotuksia nostattava. Joukkuetta on rakennettu oikealla tavalla, kunhan vain rakennuspalikat vielä loksahtavat kohdalleen, niin uskallan odottaa menestyksekästä kautta.
 

Sir TYG

Jäsen
Suosikkijoukkue
H I F K
Rico Fata & 96...Jos todella pelaa tuolla numerolla niin tuleekohan Fatasta suurimmalla numerolla IFK:ssa ikinä pelannut pelaaja? Vokoun pelasi #92:lla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös