Hienoa säätä pidellyt?

  • 993 903
  • 8 699

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Huh.

Tuossa about yhdentoista aikaan olin tyttöystävän kanssa kävelyllä ja ihailemassa kaukana merellä riehunutta ukkosta Hangossa, lähellä neljän tuulen tupaa. Kännykällä seurasin ukkostutkasta, ettei kuitenkaan liian lähelle pääse.

Solu lähestyi ja hetken aikaa valoshowta katseltuamme päätimme lähteä, ettei niskaan pääse. No, juoksuksihan se parin-kolmen kilometrin matka lopulta meni, kun ukkoskuuro päättikin vyöryä päälle kovan vesisateen säestyksellä. Pikkaisen kieltämättä sydämen syke tiheni loppumatkasta, kun läpimärkänä juoksi ja salamat löi suht lähelle järjetöntä mekkalaa pitäen.

Kokemusta rikkaampana.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuli käytyä ottamassa ukkonen vastaan ihan tarkoituksella tuolla järvennokassa täällä tampereella. Hatanpään sairaalan edustalla istuskelin hetken kaupungin suuntaan katsellen ja näytti siltä, että eilisen tapaan se oikein kunnon myräkkä menee sittenkin ohi / meni jo ohi sivusta. Lähdin kiertämään Arboretumin kautta kotia kohti ja parin minuutin fillaroinnin jälkeen tuli hoksattua että nyt taisi osua kohdalle.

Jälkikäteen ajateltuna ei ehkä kaikkein turvallisinta touhua, sillä siinä himmaillessa erään puun kyljessä rysähti n. 5 metrin päähän aaltoihin tippuen sen verran maukkaan kokoinen oksa/oksiston pätkä, että vähän huonommalla tuurilla maallinen kulku olisi vaikka voinut loppua siihen paikkaan. Pari kertaa iski järvelle salama joka näytti tulevan "veteen" asti kohtuullisen lähelle, mutta ihan kohdalle maihin ei salamoita tullut. Yhden salaman kohdalla tuli "nähtyä punaista", jonka mutulla voisin kuvitella tarkoittavan sitä, että joko silmät tekee kirkkaudesta tepposet tai sitten se osui johonkin. Tuuleen pääsi nojailemaan n. 5 minuuttia ja vettä tuli n. 30 minuuttia ihan helvetisti. 100 metriä kotiovesta mittasin kadulla polvitaipeeseen asti vettä hatanpään valtatien notkokohdassa. Oli muuten helvetin hyvä ajatus laittaa kännykkä leipäpussiin ennen ulos lähtöä.

Kokemusta rikkaampana tosiaan täälläkin. On se vaan vaikuttava tuollainen ukkosmyrsky.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Itse tyydyin katsomaan showta tässä penthouse suitessani. Ylin kerros ja mukava "akvaarioparveke".

Ensin luulin että menee Tampereesta ohi ja sitten huomasinkin itseni juoksemassa pistokkeita irti seinästä. Enpä muista koska viimeksi olisin niin tehnyt, kun kuitenkin lähes keskustassa asun Tampereella.

Kerran iski viereen, kerran vähän kauemmas jonnekin katuvalojen keskukseen, sillä valot sammu samaan aikaan mm. Kalevasta, Tammelasta ja Lukonmäestä (Facebookista nämä tiedot). Pääasiassa kuitenkin salamat olivat ns. pilvisalamoita, eli eivät maahan iskeneet.

On se luontoäiti vaan melkonen mamma välillä. Huikeutta.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
+30 celsiusastetta meni juuri rikki. Näyttää siltä, että lämpötila jatkaa yhä nousuuaan. Toiset tykkää - minä en...
Ukkosia ei näytä tänne päin eksyvän. Harmi!
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eilen päivällä oli kohtalaisen lämmintä, 29,6 astetta parhaimmillaan. Myöhään illalla/yöllä tuli ukkonen, mutta ei sekään ihan kohdalle sattunut. Salamoi kyllä niin juukelisti että taivaanranta oli valkoisena melkein koko ajan, ja vettä antoi yön aikana tuon ukkosen ansiosta semmoiset 13 milliä.

Tänään onkin sitten ollut taas pilvistä koko päivän, aamupäivällä ripautteli vettäkin ja lämpötila on keikkunut 20 asteen tienoilla koko päivän.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Aah! Tällaisesta kesästä minä pidän. Mitä aurinkoisempi ja kuumempi niin sitä parempi minulle. Kylmää ja koleaa Suomessa riittää muutenkin ihan tarpeeksi, joten on vaan hyvä, että joskus aurinko paahtaa maisemaa kunnolla. Eihän näitä tällaisia päiviä tänä kesänä juuri ole ollut!

Ei lämmin luita riko, vanha kansa sanoo.

vlad.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Omituinen keli vallinnut Lohjalla, kun aurinko ei ole näyttäytynyt koko päivään, lämpöä on parinkympin kieppeillä ja silti ilma on hyvin hiostava. Aamulla siivotessa tuli hiki ja koko ajan on iho nihkeä.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kesä loppui sitten ilmeisesti tänään säiden puolesta. Olipa kyllä surkein kesä mitä muistan. Lämpimät päivät jäivät todella vähiin ja helleputkia ei ollut ollenkaan.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Kesä loppui sitten ilmeisesti tänään säiden puolesta. Olipa kyllä surkein kesä mitä muistan. Lämpimät päivät jäivät todella vähiin ja helleputkia ei ollut ollenkaan.

Minä olin jo parin viime kesän jälkeen melkein luopunut toivosta säiden suhteen, sillä eihän sellaiset yli kuukauden yhteen menoon kestäneet helteet ole suomalaisia varten. Kerrassaan erinomainen juttu, että ollaan säidenkin kanssa palaamassa normaaliin rytmiin. Vesisateet ja muutama hellepäivä, niistä ovat Suomen kesät tehty.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kesä loppui sitten ilmeisesti tänään säiden puolesta. Olipa kyllä surkein kesä mitä muistan. Lämpimät päivät jäivät todella vähiin ja helleputkia ei ollut ollenkaan.

Täältä vahva plus yksi. Kyllähän vähän lämmintä saisi olla, +30. Tänäänkin oli "lämmin", +21 astetta näytti mittari, huimaa. Kyllähän tässäkin säässä tarkenee, mutta olisihan sitä mukava laittaa edes pari kertaa kesässä shortsit jalkaan.

Ja talvisin on mielestäni liian kylmä. Ja niin on monen muunkin mielestä.
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Iljomen puolesta on kyllä ollut paras kesä pitkään aikaan. Oma hikikoppini on pysynyt suhteellisen inhimillisissä lämmöissä. Kyllä se paras kesäsää on +20 - +24 astetta ja puolipilvinen.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kesä loppui sitten ilmeisesti tänään säiden puolesta. Olipa kyllä surkein kesä mitä muistan. Lämpimät päivät jäivät todella vähiin ja helleputkia ei ollut ollenkaan.

Oli kieltämättä pettymys. Vettä saatiin kyllä ihan omiksi tarpeiksi ja ylikin, mutta onneksi ei ihan oltu auringotta. Ottaa vaan kupoliin kun tietää, että nyt sitä räntäloskapaskaa ja pakkasta on luvassa seuraavat 7-8 kuukautta. Tosiaan minkäänlaista helleputkea ei oikein tuntunut tulevan. Pari päivää kerrallaan paahtoi ja säätyyppi muuttui aina kunnon jyrinöiden kera. Mutta tää on mun Suomi.

Toki ymmärrän senkin, että usealle se paahde on tuskallista.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Paska kesä. Paskin pitkään aikaan. Suomen kesässä ja kesälomassa on se vika ettei koskaan tiedä mitä saa. Eli siis pakko ainakin pariksi viikoksi paeta jonnekin Kreikkaan tms jotta näkee aurinkoa ja lämmöt pysyy siellä 30 asteen paremmalla puolella. Kyllä olisi vituttanut olla loma täällä, näillä keleillä.

Muutama vuosi sitten kun se lämpöaalto tuli Venäjältä tänne, oli varsin mukava viikko pari kun aurinko paistoi ja mittari hätyytteli 30 melkein päivittäin.
Lottoa tämä on säiden suhteen ja kuten tavallista, 2 oikein ja lisänumero tuli tänäkin kesänä.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuluneen kesän säätä kuvaa hyvin se, että oli tarkoitus maalata ulkoa ikkunan pokat, mutta tekemättä on jäänyt, eikä syynä ole edes laiskuus! Ei helvetti, kun ei edes kahta päivää putkeen voi pitää poutaa, maalaa siinä sitten!

Pois täältä on vähäksi aikaa lähdettävä viimeistään syksyllä.
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Samat fiilikset kuin edellisillä, tylsä kesä.
Maalaus- ja fiksailuhommat jäi kaikki tekemättä kun ei ollut ilmoja. Joka pienenkin reissun jälkeen puutarha on näyttänyt sademetsältä. Nyt olen niin kyllästynyt vesiheinän repimiseen, että lähdenpä tästä töihin rauhoittumaan.

Terveisin koo
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Samat fiilikset kuin edellisillä, tylsä kesä.
Maalaus- ja fiksailuhommat jäi kaikki tekemättä kun ei ollut ilmoja.

Meikäläistä ei keleissä ole helteiden puuttuminen haitannut yhtään. Takapihalla olisi tommoinen 25 neliön terassi joka pitäisi öljytä. Öljyt + pensselit ja muut tarvikkeet on kyllä ostettu jo kesäkuussa, mutta kun ei ole ollut vapaata (töissä koko kesä) kuin viikonloppuisin ja kelit olleet mitä ovat niin eipä ole päässyt öljyämään.

Noh ehkäpä tulevien neljän viikon aikana (kesäloma alkaa 13.8) olisi yksi aurinkoinen arkipäivä jolloin voisin ensin pestä tuon terassin ja kun terassi on kuivunut suorittaisi öljyämisen. Tässä kuva kyseisestä terassista 23.4.11.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
joo paskat kelit oli. Tuli lähdettyä sitten omatoimimatkalle velka-Eurooppaan. Yöllä lentokoneesta pois ja +32 lämpövalli kävelee vastaan. Ei voi valittaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Onneni on olla nykyään sielu, joka mukautuu jollain tavalla lämpöiseen, mutta enemmän oikeastaan tykkää näistä parinkympin pilvipoudista. Meilläkin on satanut, mutta kyllä tässä on ollut helposti viikonkin jaksoja, joilloin aurinko on paistanut pääasiassa ja hiukan ropsinut silloin tällöin vettä. Pari viime kesää menettelivät, mutta kyllä ne kuumuudet välillä tuskaa olivat, vaikka opettelin samalla sietämään niitä. Asenne tuossa toki ratkaisee aika paljon, ja olen sitä yrittänyt kääntää yleensäkin hiukan positiivisempaan suuntaan viime vuosina.

Tänä kesänä ei ole tarvinnut tuskailla oikeastaan yhtään yötä, vaan olen jopa toivonut muutamille päiville rantakelejä. Jos tästä nyt ei enää kelit parane, niin harmittaa ainoastaan se, ettei tullut mentyä muksujen kanssa sunnuntaina uimaan, kun oli vielä illalla yli 20 mittarissa. Olisi ollut kiva itsekin rykäistä lenkin päätteksi kesän viimeinen uinti ennen kuin lätäköt ovat toivottoman kylmiä.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Mä olin juhannuksesta 12 vrk Kroatiassa ja siellä oli kuuma! Joka päivä yli 30, pahimmillaan 37 varjossa.

Tavallaan tuntui aika kivaltakin tulla takas Suomeen ja sateeseen. Mutta olisi tähän muutama hiukan lämpimämpi päivä kelvannut, kun lomaakin on vielä viikko.

Mutta näillä mennään. Ilmeisesti ihan keskiarvokesä lämpötilojen suhteen.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ihmettelen mitä täällä osa valittaa. Asumme 60 ja 70 leveyspiirien välissä jossa kesä on tällainen eikä muuksi muutu. Tervemenoa etelänmaille jos on liian kylmä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Ihmettelen mitä täällä osa valittaa. Asumme 60 ja 70 leveyspiirien välissä jossa kesä on tällainen eikä muuksi muutu. Tervemenoa etelänmaille jos on liian kylmä.

Faktahan on että muuttuu. Mikään ilmastossa ei ole pysyvää ja varmaa, tai no ainostaan muutos on varmaa. Kaikki merkit näyttävät että vähitellen kesät tulevat kuumemmiksi ja kostemmiksi, eli myös sataa vielä enemmän ja lämpimämmät kelit siirtyvät loppukesää kohti.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mahtavaa keliä pitänyt. Olihan tässä nyt jo kahden viikon putki ilman sateita ja päivälämpö siinä 20 paikkeilla niin olisi luullut että tuossa ajassa sen terassin/ikkunanpokat maalailee. Heinäkuun alkupuoli oli toki sellainen että vettä tuli melkein päivittäin. Ja ei tuo homma kyllä helteelläkään onnistu. Ja toisaalta nyt vaikuttaa siltä että syksystä tulee melko lämmin,mikäs sen hienompaa.

Kerrankin kesälomalla pystyy oikeasti tekemään jotain eikä vain makaamaan kaikki päivät verhot kiinni sisällä tuulettimen edessä munasillaan vissyä juoden. Tuota se on hyvin pitkälle pari edellistä kesää ollut.

Ainoa mikä on tästä normaalista Suomen kesästä kärsinyt on uiminen,juhannuksena kävin pari kertaa. Ei tosin ole edes tehnyt mieli joten ei harmita.
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mahtavaa keliä pitänyt. Olihan tässä nyt jo kahden viikon putki ilman sateita ja päivälämpö siinä 20 paikkeilla niin olisi luullut että tuossa ajassa sen terassin/ikkunanpokat maalailee.
Täällä meilläpäin, Länsi-Suomen läänin Hämeessä ei ole tänä kesänä ollut yhtäkään kahden viikon kuivaa putkea. Heinäkuun alussa oli yksi viiden päivän mittainen poutajakso mutta siinä kaikki.

Minua ei haittaa vaikka kesällä olisi liian kuuma tai liian kylmä mutta jatkuva vesikeli haittaa oleellisesti perinteisiä kesähommia. Ja tiedoksi vaan, että perinteisiä kesähommia ei kannata tehdä syksyllä koska silloin ei mitään materiaaleja ehdi saada kuivaksi ennen yötä. Ja syksyisin yöllä taas on aina kosteaa jne... joten Riksan kannattaa jättää kauniin terassinsa öljyäminen ensi kevääseen.

terveisin koo
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Aivan helvetin hieno kesä ollut toistaiseksi. Ainoa mitä olen jäänyt kaipaamaan on ukkoskelejä hieman enemmän. Yksi hieno ukonilma sattunut kohdalle.

Viime kesä oli pitkään pelkkää tuskaa mutta nyt on saanut kotioloissa elää ilman jatkuvaa tuskaista oloa.

Tietysti kanssaeläjiä kohtaan löytyy vähän sympatiaa, kun suurin osa ihmisistä kuitenkin pitää niistä ylikuumista helteistä. Siitä huolimatta iloitsen kyllä avoimesti siitä, että minäkin sain joskus sellaisen kesän, että ei tarvinnut muutamaa päivää pidempään kestää yhtäjaksoista kuumaa keliä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Mukavaa säätä pitelee Etelä-Kaliforniassa parhaillaan. Päivisin keittää noin +35-40 C asteeseen ja öisinkään ei tarvitse palella kun lämpötila ei tipu alle +20 C:n. Ja aurinko, se kun paistaa pilveettömältä taivaalta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös