Hienoa säätä pidellyt?

  • 1 013 314
  • 8 835

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Strigidae kirjoitti:
Eipä ainakaan tätä mörköä ole haitannut, että tänne on päädytty. Kun vielä joku viitsisi kertoa, mitä iloa siitä helvetinmoisesta kuumuudesta on? Itselleni se kun ei ole koskaan auennut, miksi pitäisi +30 asteessa hikoilla. Sairasta.
Kuka tässä nyt helvetinmoisesta kuumuudesta on puhunut? Itselleni kelpaisi sellainen 20-25 astetta vallan mainiosti. Jos hikoiluttaa niin laihduta vähän.
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Blackie kirjoitti:
Ihan hyvin tarkenee.

Liian hyvin. Meikäläinen ei niin tästä kuumuudesta välitä. Kun käy taas sata kiiilometriä kiskaisemassa pyörällä, niin on kuuman vuoksi ihan puhki (on kyllä heikko kuntokin).

Kyllä ne ihmiset kuumuutta valittavat kuumissakin maissa, paljon. Kylmyyttä vastaan pystyy suojautumaan pukeutumisella, mutta kuumuus on paljon rajoittavampaa. Minulla siitä kokemusta.
 

scholl

Jäsen
Vituttaa kusetus säiden suhteen. Eilen luin lentokoneessa, että koko viikko lämmintä tms. huijausta lehdistä ja nyt on sitten niin kylmä kuin Siperiassa. Eilen nautin vielä sentään kuumalla tuulella varustetusta mukavasta 30+C lämpötilasta ja tänään ollaan sitten Helsingin Kaisaniemen pohjoisnapamittausten varassa. Ja ei vituta yhtään.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Eilen oli tosiaan mukavasti melkein +30 ja mukavasti ollaan menossa kohti hellelukemia nytkin. Muutaman päivän viileämpi jakso tuohon väliin ja sitten helteitä viikonlopuksi. Ei yhtään huono!
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Lämpimästä ilmasta pidän kovastikin ja siihen kun yhdistetään mukava vilvoittava tuuli, niin kaikki on periaatteessa kohdallaan.
Toisaalta pilvipouta ja n.20 lämmintä, niin silloin on minun ihanne sää. Ei liian kuumaa ja kirkasta. Nyt on huomattavasti helpompi olla, kun on saanut läskejä pois viime kesään nähden. Eipähän hikoiluta niin paljon.
 

Lexa

Jäsen
Lämpöennätyksiä...

...rikottiin monella paikkakunnalla kertoo Ilmatieteen laitos:

http://www.fmi.fi/etusivu/1092127375.html


Itselleni lämpimistä ilmoista on parhaiten jäänyt mieleen vuoden 2003 heinäkuu. Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan heinäkuussa 2003 oli peräti 27 hellepäivää. Muistan olleeni Vantaalla heinäkuun puolivälissä ja ihmettelin yöllä, ettei miksi ei asunto yhtään viilene, vaikka kaikki luukut olivat auki. Vilkaisin mittaria ja huomasin, että sisälämpötila oli +29 astetta ja ulkona oli lähes +31 astetta. Kello oli tuolloin yli puolenyön ja en koskaan muista nähneeni yhtä hurjaa yölämpötilaa.

Olisi kiva nähdä löytyykö moista omituisuutta virallisista tilastoista?
 

Veijari

Jäsen
Lexa kirjoitti:
Vilkaisin mittaria ja huomasin, että sisälämpötila oli +29 astetta ja ulkona oli lähes +31 astetta. Kello oli tuolloin yli puolenyön ja en koskaan muista nähneeni yhtä hurjaa yölämpötilaa.

Olisi kiva nähdä löytyykö moista omituisuutta virallisista tilastoista?

Voisiko olla niin, että ulkolämpötilan mittari olisi kiviseinässä kiinni jonka massa on lämmennyt päivän aikana auringon paisteessa ja yön aikana vielä luovuttaa tätä lämpöä ja samalla mittari näyttää korkeampaa lukemaa mitä ilman lämpötila todellisuudessa on?

Eipä silti, muistan itsekin tuon intiaanikesän enkä kyllä pidä täysin mahdottomana tuollaista yölämpötilaa. Hurjalta kyllä kuullostaa.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Veijari kirjoitti:
Eipä silti, muistan itsekin tuon intiaanikesän enkä kyllä pidä täysin mahdottomana tuollaista yölämpötilaa. Hurjalta kyllä kuullostaa.

No onhan tuo nyt nyt mahdotonta. Ei tarvitse mitään tilastoja edes tutkia niin voin sanoa, ettei suomessa ole koskaan mitattu yli 30 asteen lukemia tuohon kellonaikaan. Se on ihan varma.

Veikkaisin, että tuossa on käynyt juuri niin, että seinä tms. missä mittari on ollut kiinni, on päivän aikan lämmennyt niin, että lukema oli vielä noin suuri tuohon aikaan. Oikea lämpötila varmaan ollut jossain 25 asteen tienoilla, sillä muistan itsekin tuon kesän ja Tammerfesteilla jokin koskipuistoon näkyvä mittari näytti vielä 2.30 yöllä 24 astetta, ja se oli jo aivan poikkeuksellista.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
jpet kirjoitti:
http://www.fmi.fi/saa/paikalli.html?Keywords=&kunta=Joensuu

No nyt niitä +30 asteen lämpötiloja sitten luvataan ainakin tänne Itä-Suomeen. Tiistain ennuste Kuopio-Joensuu-Nurmes kolmion alueelle +31! Ei voi valittaa (ainakaan toistaiseksi).

No kyllä se siitä loppuu viimeistään juhannuksen aikana - ja sitten onkin taas kerran koko Itä-Suomi sekaisin kun lämpötila laskee yhtäkkiä parin tunnin aikana rapiat 30 astetta, trombit ja muut ukkospuuskat kaatosateineen kaatavat metsää sähkölinjojen päälle. Taas moni mökkiläinen huomaa autonsa olevan rutussa jonkun kaatuneen kuusen alla ja samassa rytäkässä voi kyllä mennä ihan se mökkikin lunastukseen.

En haluaisi olla oikeassa, mutta kyllähän jo monena kesänä putkeen on käynyt just näin - tämä alkaa olla yhtä tavanomainen ilmiö kuin Ämerican rannikkoa tiettyyn aikaan piinaavat myräkät.

Meikäläisen vasemman jalan ukkovarvasta juilii nyt siihen malliin, notta kohta taivas iskee tulta ja koko emäntä räjähtää - siis tämä iso mutta sangen sievä varppaitteni ryhmänjohtaja on jo monet vuodet osannut ennustaa ukkoskelit aikas hyvällä prosentilla. Nii ja varpaani lisäksi meidän katti on aivan älyttömän sähköinen - siinä myös yksi ennusmerkki kesäiselle rajuilmalle. Kun tämä kyseinen kissa tuossa olotilassaan kulkee tv:n ruudun ohi (ja telkkarissa on virta päällä), niin sen yleensä n. neljän sentin paksuinen häntä ikäänkuin jotenkin omituisesti "pörähtää" sellaiseksi 20 - 30 cm paksuksi "pölyhuiskaksi".

Tuo katin huiska ja minun varpaani siis tietävät jo nyt, että tulee aivan paska keli juhannuksen ajaksi.

Sanoo mies, joka sijoitti Togon futiksen MM-kisojen mestariksi. Tai siis sijoitin rahaa vedonlyönnissä Togon mestaruuden puolesta. Meni kenties hieman metsään... mutta kyllä se voittokerroin oli hulppea!
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ihanaa. Juhannukseksi tulossa sateita. Hymyilyttää jo nyt kun näkee ne naama norsunvitulla kulkevat kesäihmiset. Hajotkaa kylmyyteen ja sateisiin.

Ja oli muuten taas ihana viime yö. Kierin hikisenä sängyssä puoli kolmeen, nousin hetkeksi ylös ja yritin hetken päästä uudelleen. Viimeksi kun katsoin kelloa niin se näytti 04.40. Jee ja sitten puoli kuudelta ylös.

Ja selvennyksenä etten ole mikään kuusikymppinen kakssataa kiloinen vonkale vaan ihan terve parikymppinen janari. Ja lisäksi tuuletin huusi koko yön täysillä, eikä ollut peittoa.

Tosi kivaa siis nyt kun oo nää ihkut helteet, pääsee niinku biitsillekin ottaa solenii. Ja vittu.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
kettu666 kirjoitti:
Ihanaa. Juhannukseksi tulossa sateita.

Well, kumpi sinut sitten vakuutti - varvas vai kissa?

Olen kyllä sinun kanssasi siinä samaa mieltä, että ns. kesäihmiset saavat todellakin "hajota aamuihinsa". Minä suhtaudun niin, että LOMA ON LOMAA - KELISTÄ RIIPPUMATTA.
Oikeastaan minulle jokainen päivä, kun elävänä herään, YLEENSÄKIN on lomaa - olen sitten työpaikalla tai lomanviettopaikassa. Kas kun syövästä parantuminen (kenties väliaikaista?) laittaa asioita ikäänkuin oikeisiin mittasuheisiinsa.
 

raisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicäns
Kuinkahan kauan tätä paskaa hellettä taas kestää.
Ei millään pysty tajuamaan mitä hienoa tässä joidenkin mielestä on.
Vituttaaaaa!!!
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
raisu kirjoitti:
Kuinkahan kauan tätä paskaa hellettä taas kestää.
Ei millään pysty tajuamaan mitä hienoa tässä joidenkin mielestä on.
Vituttaaaaa!!!

Ja minua vituttaa ihmiset jotka valittavat talvella että on liian kylmä ja kesällä että on liian kuuma. Vittu olisitte nyt edes joskus valittamatta.
 

raisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicäns
Speedye kirjoitti:
Ja minua vituttaa ihmiset jotka valittavat talvella että on liian kylmä ja kesällä että on liian kuuma. Vittu olisitte nyt edes joskus valittamatta.
Niin kylmää ei vielä tässä maassa ole ollut, että siitä olisi tarvinut valittaa.
 

Vincent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern München,Ottawa Senators, HIFK
raisu kirjoitti:
Niin kylmää ei vielä tässä maassa ole ollut, että siitä olisi tarvinut valittaa.


No eipä kyllä ole vielä olllut niin kuumakaan.. jos lämpötila joskus nousee siihen 25 asteeseen,niin ollaan tyytyväisiä.
 
Ihan kiva kun on lämmintä. Kunhan vaan saisi sisälämpötilan alemmas. Se kun lähentelee +30:ntä. En ihmettele että kissalla on karvanlähtöaika. Tai että se hyppää jääkaappiin aina kun sen avaan. Äsken se löhösi tovin alemmassa jääviileäkaapissa. No menisin miekin sinne jos pystyisi. Kunhan tuo nyt vähän viilenisi yötä kohden. Kissat hihnassa ulos ja saa ovea pidettyä auki. En talvea odota, mutta silloin ainakin voi olla sisällä sopivan lämpöisessä ilmassa. Tosin edellisessä kämpässä oli aika pirun kylmä talvella. Ikkuna fuskasi aika mukavasti. Verhot heilui tuulella. Piti laittaa pari ilta-sanomaa siihen väliin niin vähän helpotti. Ei siellä silti kovin lämmin ollut, kissakin nukkui aina peiton alla. Nykyiseen kämppään taas paistaa aurinko koko päivän.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
raisu kirjoitti:
Pohjolan karpaasin mitään helteitä kuulukaan sietää. Lunta ja pakkasta se olla pitää.

Asia on juuri näin.

Kerran pohjoisessa asutaan, niin olettaisi saavansa asianmukaista palvelua, joka tarkoittaa kesäisin maksimissaan 20 astetta plussalla. Parikymmentäkin alkaa olla jo järkevälle ihmiselle liikaa. Sataisi edes välillä.

Talven pakkaset ovat ihan ok, niistä ei ole valittamista. Toki kylmempikin voisi olla, ettei tarvitsisi kaukalossa väistellä kaikkia pikkupentuja, kun käy pelailemassa. -30, niin ei ole ruuhkaa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ensi viikonlopuksi luvattu Riikaan jopa 34 asteen helteitä. Su-ma -yönä lämpöä olisi ennusteen mukaan vähintään 23 astetta. Tuolloin pitäisi tallata tuon paikan katuja... voi olla, että olutta kuluu. Kumpa muistaisi juoda myös paljon kivennäisvettä...
 

Grome

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan se niin, että kesä voi olla täydellinen sään puolesta vaikkei olisikaan kuuma. Kuuma on korkeintaan silloin kivaa, jos on meren/järven rannalla ja voi käydä pulpahtamassa säännöllisesti. Kaikissa muissa tapauksissa 20 astetta voisi ollakin jonkinlainen yläraja.

Mökki meren rannalla, meressä sinilevää, mökissä ei putkilla juoksevaa vettä. Ei kiitos.

Varmasti tätäkin viestiä tulee sitten syksyllä ja talvella ihmeteltyä, mutta minkäs teet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös