Hermes HT 2006–2007

  • 164 279
  • 734

make60

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Leijonat, Kärpät
Karpaasi_ kirjoitti:
Yleensä se kiekko menee
katsomoon silloin kun pelaajalle iskee paniikki päälle ja sen seurauksena "roiskaisee" kiekon
vain "jonnekkin".
Kyllä näin on, uusi sääntö tulkinta on tuonut aika lailla jäähyjä, muiltakin osin, kiekkokatsomoon juttu: noh onhan se noin että jonkinlaisessa paniikissa noita varmaan sattuu enemmän, siis lipsahduksia. Kiekko ei pysy kontrollissa ja hups löytyypi katsomon puolelta, pelaaja rangaistus aitiosta. Mielestäni ei kuitenkaan kovin järkevä muutos, mutta tehtiin varmaan siitä syystä kun katsomoissa ympäri suomea alkoi katsojia loukkaantua, saadessaan kiekosta kasvoihinsa. Katsojien kannalta ehkä järkevä muutos.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Omasta mielestäni tämä sääntö on hyvä että tulee jäähy siitä. Kyllä ne kiekon heitot katsomoon vähenee pikkuhiljaa. Tuohan tämä sääntö pitkällä tähtäimellä enemmän maaleja, koska puolustava pelaaja ei uskalla niin summittaista hätäriä laittaa pois. Tietty myös katsojien turvallisuuden kannalta hyvä homma.
 

Stomper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Capitals, Liverpool
ropellikiekko kirjoitti:
Omasta mielestäni tämä sääntö on hyvä että tulee jäähy siitä. Kyllä ne kiekon heitot katsomoon vähenee pikkuhiljaa. Tuohan tämä sääntö pitkällä tähtäimellä enemmän maaleja, koska puolustava pelaaja ei uskalla niin summittaista hätäriä laittaa pois. Tietty myös katsojien turvallisuuden kannalta hyvä homma.

Tyystin eri mieltä tästä... En usko, että kiekot lentelevät jatkossa katsomoon yhtään sen harvemmin kuin nykyisinkään. Kun omalla alueella ollaan pyörryksissä ja "pikkupaniikki" iskee, pelaaja yrittää purkaa kiekon pois eikä hän mieti, että "täytyypä olla varovainen, että ei tule kakkosta pelin viivyttämisestä". Kyllä vanhoillakin säännöillä joukkueet aivan oikeasti yrittivät pitää kiekot kaukalon puolella eikä niitä kukaan tahallaan katsomoon laittanut. Sitä paitsi suurin osa purkukiekoista on melkoisia lerppuja eivätkä ne aiheuta todellista vaaraa.

Sitä paitsi se kahden minuutin jäähy ei suojaa yhtään katsojaa, jos kiekko päähän osuu. Pelaajat aivan varmasti välttävät kiekon katsomoon lyömistä, vaikka siitä ei jäähyä tulisikaan.

Turha ja typerä sääntötulkinta, joka voitaisiin vähin äänin poistaa käytöstä. Jäähyjä tulee muutenkin tarpeeksi. Enkä mielipiteelläni millään muotoa puolustele Hermeksen sunnuntaista häviötä: säännöt ovat sääntöjä ja niiden mukaan mennään.
 

make60

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Leijonat, Kärpät
Stomper kirjoitti:
Sitä paitsi se kahden minuutin jäähy ei suojaa yhtään katsojaa, jos kiekko päähän osuu. Pelaajat aivan varmasti välttävät kiekon katsomoon lyömistä, vaikka siitä ei jäähyä tulisikaan..
Juu ei suojaa, mutta olisko kuitenkin ton asian tiimoilta toi tulkinta. Muistaakseni viime kaudella Liiga peleissä sattuneiden havereiden takia suunnittelivat jo verkko virityksiä laidoille. vai muistanko väärin, vai oliko jo edellisellä kaudella. "Anyway" olisko kuitenkin jatkumo noille jutuille, mene tiedä. Typerä muutos kuitenkin....
 

vihtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaanit
make) Muistaakseni viime kaudella Liiga peleissä sattuneiden havereiden takia suunnittelivat jo verkko virityksiä laidoille. vai muistanko väärin kirjoitti:
Verkkohan on niin suuri näkemäeste, ettei pieni musta näkyisi enään ollenkaan.
Jääkiekon suurin puutteellisuus onkin tuon lätkän pienuus. Se häipyy aina jonnekin mistä sitä ei näe. Samasta syystä se on vaarallinen lentäessään kaukalon ulkopuolelle varsinkin vähemmän jääkiekkoa seuraavia kohti.

Tuo sääntö on mielestäni erittäin tärkeä, ettei yleisön terveys vaarannu. Nämä inisijät, jotka (eim. Canal+urheilun selostajat) ovat sääntöä vastaan, saisivat saada kerran kiekosta päähänsä niin tietäisivät kuinka kovasta pelivälineestä on kysymys.
 

Pauli

Jäsen
Ihan hyvä sääntö ja on ihan turha ruveta itkemään sen vuoksi hävittyjä pelejä, koska kuitenkin syy häviöön on todella jossain muualla.Onhan noita katsojia kuollutkin kun on kiekko vedetty katsomoon. Se tosin oli joku vuosi sitten nhl:ssä ja siellä ei ollut verkkoja päätykatsomoon. On monta kertaa vedetty minunkin nähden vedetty kiekko sivukatsomoon eikä aina niin löysästi. Lääkäriä on tarvittu monta kertaa paikkaan katsojia. Katsomossa on paljon tenavia jotka ei paljon kiekkoa seuraa ja niin painava kumilätkä voi tehdä pahaa jälkeä. Jos kiekkojen meno katsomoon ei vähene tämän säännön vuoksi on pelaajissa paljon vikaa, kun ei osata mukautua sääntöihin.
Lopetamme itkemisen yhden hävityn pelin takia. Kyllä se meidän hermes vielä nousee takaisin mestikseen.
 

kakes

Jäsen
vihtori kirjoitti:
Nämä inisijät, jotka (eim. Canal+urheilun selostajat) ovat sääntöä vastaan, saisivat saada kerran kiekosta päähänsä niin tietäisivät kuinka kovasta pelivälineestä on kysymys.

Ainakin tämä inisijä on saanut kiekon, ei päähänsä vaan reiteensä joten kokemusta on kyllä kiekon kovuudesta.

Tämä inisijä on täysin samaa mieltä Stomperin kanssa. Turha ja typerä sääntö ja jäähy siitä, tässä pelissä poikkeuksellisesti kolme kahden minuutin sisään, ratkaisi ottelun. Vahingosta ja niukasti yli laidan menneestä propelikiekosta pelin ratkaisevat jäähyt. Jollain muilla keinoilla pitäisi yleisön turvallisuus taata. Vaikka sitten niillä muikkuverkoilla tai korkeammilla plekseillä.

Jonkin verran pitää myös vastuuta jakaa katsojallekkin. Pelin ja kiekon seuraaminen niin että ehtii reagoida jonkun verran jos kiekko kohti tulee. Väitän että nämä kiekon päähänsä saaneet saattavat olla juuri sellaisia jotka tulevat matseihin vain juttelemaan niitänäitä eikä seuraamaan kovinkaan aktiivisesti itse peliä. Ja jos ´pelottaa niin eihän sinne peliin kannata lähteä ollenkaan.

Nykyisellä nollatoleranssilla jäähyjä tulee muutenkin aivan liian paljon ja kiekko katsomoon säännöllä vielä muutama päälle. Ja itse laji eli jääkiekko kärsii tästä.
 

kakes

Jäsen
Pauli kirjoitti:
Lopetamme itkemisen yhden hävityn pelin takia. Kyllä se meidän hermes vielä nousee takaisin mestikseen.

Pauli hyvä, en ota tuota "meidän Hermes-sanontaasi" v****uiluna jos vaihdat suosikkilistastasi YJK:n edelle Hermeksen. Capish? Pisti vaan silmään.
 

Pauli

Jäsen
Ja aina vaan katsojaluvut vähenee, jos nämä juttelijat ei saa tulla katsomaan pelejä. Katsojakulttureja on monenlaisia, olisi kiva käydä Ruotsin puolella katsomassa pelejä siellä kuulemma katsojat eläytyy kunnolla laulamalla mukana ja perheet lähtevät koko porukalla viihtymään sosiaaliseen tapahtumaan mikä on paljon muutakin kuin vain jääkiekko. Kyllä täällä on näitä jutustelijoita ja tervetuloa vain mukaan, kaikilla lipun maksaneilla on oikeus katsoa peliä ja jutustella tuttujen kanssa jopa niillä jotka jaksavat vain marista kaikesta joka ainakin minua ottaa pattiin. Ja osasto lapset on minun puolestani aina tervetulleita, sillä jos he lapsesta pitäen ovat tottuneita katsomaan pelejä niin suuremmalla todennäköisyydellä he seuraavat niitä sitten aikuisenakin (arvio on minun eikä perustu mihinkään tilastoon).
 

kakes

Jäsen
Pauli kirjoitti:
Ja aina vaan katsojaluvut vähenee, jos nämä juttelijat ei saa tulla katsomaan pelejä. Katsojakulttureja on monenlaisia, olisi kiva käydä Ruotsin puolella katsomassa pelejä siellä kuulemma katsojat eläytyy kunnolla laulamalla mukana...

Kuka niin on väittänyt etteivät saisi tulla katsomaan? Kalajoella lähti HFC:lta laulu ihan kivasti, ei tarvi Ruotsin puolelle mennä kuuntelemaan laulua. Ite, Pauli, suu auki ja kannustamaan ja laulamaan. Eikö Ylivieskassa olisi joku innokas jo alkaisi vetää siellä kannustusporukkaa?. Ei tarttis olla montakaan sälliä kun on tuollainen armoton kaikuhalli.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Seuraava kotiottelu on 4.11 YJK:ta vastaan. Samana päivänä pelataan Suomen cupin loppuottelu KPV-HJK. Viisaasti tuo Hermeksen ottelu on vaihdettu alkamaan klo17 jotta tuo futismatsi ehtii loppua ennen Hermeksen peliä. Tosin itse olisin laittanut alkamisajaksi 18.30 jos olisi ollut mahdollista mutta kait se menee näinkin. Viime ottelussa oli hyvä yleisömäärä. Varmasti oli myös niitä jotka halusivat nähdä Uskin paluun mutta kyllä nuo hyvät pelit Nivalaa ja Junkkareita vastaan toi lisää katsojia. Tuo Ahmat peli kyllä taas karkotti herkkänahkaisimpia. Nyt joutuu taas lauantaina lunastaa niitä takaisin Oulusta. Tosi vaikea peli tulee, K-Laser kotonaan on paha.
 

Harri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Arsenal
Eihän tämä liity Hermekseen kuin välillisesti, mutta jokainen joka on itse ollut pelaamassa edes jollain tasolla tämän säännön ollessa voimassa tietää ettei se vähennä kiekon joutumista katsomoon millään tasolla. Kyse on aina vahingosta ja sattumasta. Esimerkiksi kovan syötön katko laidan läheisyydessä voi yhtä hyvin pompata suoraan omaan vaihtoaitioosi, ja seurauksena 5-4 ylivoima muuttuukin 5-3 muotoon.
 

Karpaasi_

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Harri kirjoitti:
Esimerkiksi kovan syötön katko laidan läheisyydessä voi yhtä hyvin pompata suoraan omaan vaihtoaitioosi, ja seurauksena 5-4 ylivoima muuttuukin 5-3 muotoon.

Kyseisestä tilanteesta ei tule jäähyä koska kiekko ei mene suoraan laidan yli vaan
syötön katkaisevan pelaajan mailasta kimmoten.
 

kakes

Jäsen
Karpaasi_ kirjoitti:
Kyseisestä tilanteesta ei tule jäähyä koska kiekko ei mene suoraan laidan yli vaan
syötön katkaisevan pelaajan mailasta kimmoten.
Jos kimpoaa niin ei jäähyä, mutta jos sen sinne tarkoituksella lyö niin penalttia tulee.Tässäkin on tulkinnoille tilaa ja usei päädumari katseleekin tilanteessa linjureihin päin ikäänkuin vahvistusta tuomiolleen hakien.
 

Pauli

Jäsen
Itsehän tuota kakes vaadit katsojia ottamaan vastuuta. Ja väitit kiekon osuneen näitä rupattelijoita jotka eivät seuraa kunnolla peliä vaan puhelevat. Ja lisäksi pelokkaiden ei kannata tulla ollenkaan.
Ei tämä uusi sääntö nyt niin kauhea asia ole että tästä täytyy itkeä koko kautta vaan jospa me nyt vaan sopeudutaan sääntöihin niin kuin pelaajatkin tekevät tai ainakin yrittävät tehdä. Kaikki purkukiekot ei kyllä ole aina menneet katsomoon vahingossa vaan kyllä se hätäri on sinne silloin tällöin vedetty tahallaan.Se oli hyvä päätös kun ennen kauden alkua poistettiin jäähyn tulo jos kiekko menee yli laidan hyökkäyspäässä.
Joutuuko seurat korvaamaan nämä vahingot loukkaantuneille. Ainakin laki velvoittaa näin mutta eikö kärpillä ollut vastaava tilanne mistä he eivät suostuneet korvaamaan mitään. Miten siinä kävi? Saattoi olla kyseessä kyllä jokin toinen joukkue.
 

kakes

Jäsen
Kiekko-Laser- Hermes 28.10

Tuollainenkin peli huomenna siis. Kiekko-Laser lähtee tuohon peliin selvänä ennakkosuosikkina, voittihan se Hermeksen Kokkolassa ja on myös edellä sarjataulukossa. Hermeksen täytyy pysyä pois jäähyaitiosta sillä 5 vs.5 pelissä Hermes on kyllä parhaimmillaan. Yli- ja alivoimassa sen sijaan on vielä paljon parantamisen varaa.

Toisaalta nyt Laserin pitää enemmän avata peliään, Kokkolan kaltainen vastahyökkäyspeli ei kotipelissä ainakaan kotiyleisön mielestä ole sallittavaa.
Hermes on mielestäni esittänyt parempia otteita vieraissa kun kotona jotenka aika luottavaisena voi peliin lähteä. Ja onhan meillä Uski taas mukana, ihan harrastelu kunnossakin nykyisellään vahvistus joukkueelleen.

Ja Urhis muistaa sitten kannustaa munkin puolesta...=).
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Vaikeata tulee raksilassa olemaan. K-Laser on kova joukkue ja sen se näytti jo Kokkolassakin. Erikoistilannepelaaminen ratkaisee tänään paljon. Jos Hermes pysyy pois jäähyaitiosta niin silloin ollaan jo pitkällä. Montako kymppiä tänään otetaan? Veikkaan kahta.

Hermeksen kotisivuilla on todennäköiset hyökkäysketjut:

Pesonen-Kopiloff-Aappola

Uusitalo-Uski-Hietaharju

Indola-Anttila-Leskelä

Toskala-Ojatalo-Lassi

Siinäpä sitä. Uski-Hietaharju parivaljakko on ehdottomasti pidettävä yhdessä ja nyt siinä on duunarin paikalla kapteeni Uusitalo. Peso-Kopi-Api ketju pystyy kanssa maalintekoon. Toivottavasti pakit ovat tänään hereillä ja laittavat kiekkoa liikkeelle.
 

kakes

Jäsen
2-5

Jepjep, avausierroksen kalavelat maksettiin sitten korkojen kanssa. Aika tasaisesti tehot jakaantunu, pääarkkitehteina kuiteskin Uski ja Hente. On se äijä tuo Uski. Ihan rapakuntoisenakin, 2 peliä ja tehot 3+1, huh huh.
 
Viimeksi muokattu:

Urheiluhullu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, HIFK ja HPK.
kakes kirjoitti:
Ja Urhis muistaa sitten kannustaa munkin puolesta...=).

Kyllä minä kannustin sunkin puolesta mutta olisin tarvinnut rummut että olisi kuulluut johonkin. =)

Hieno voitto Hermekseltä. Tasapainoinen esitys.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Ensimmäinen neljännes takana -toinen alkoi.

Kuten monessa paikassa on mainittu olisi tuo eka jakso saanut/voinut mennä paremminkin. Aluksi se oli juuri sitä mistä Jatkoajassakin joku RoKin fani(en muista kuka) paasasi. Tätä sarjaa on opittava pelaamaan. Hermes hallitsi useimpia pelejä, laukauksia tuli mutta maalit jäi tekemättä. Sitten tuli näitä pelejä totaalisia mahalaskuja kuten Jeppis ja Ahmat-peli. RoKia vastaan oli tasaista aina viimeiseen kymppiin asti. Kuten valmentaja Rahikainenkin sen jo on todennut: joukkue on joutunut opettelemaan pelaamisen suomi-sarjassa ja nyt se on sen aika hyvin oppinut. Pelaajien itseluottamus nousee koko ajan ja Uski tuo sen uskottavuuden ja kokemuksen.

Hietaharju on jatkanut siitä mihin harjoituskaudella jäi. Pistekärki 9 peliä 15 pistettä. Kopiloff on tärkeä mies ja hänkin on ottanut vastuuta mainiosti. Suurin ja myönteisin yllätys on kuitenkin Anttila. Vai voiko sittenkään sanoa että yllätys. Vaikka on nuori pelaaja pelikäsitys on mahtava. Fysiikka on se joka rajoittaa mutta siinä hän on vasta kehittyvässä iässä. Kuitenkin 10 peliä 4+9=13. Uski palaa pikku hiljaa kuntoon. Nyt jo on näyttänyt että Maestro on aina Maestro.

Pakeista Heikkilä on ykkönen kuten odotettiin. Granilla oli räväkkä alku mutta nyt on hieman hyytynyt. Maalivahdeista Friis on tällä hetkellä ottamassa niskalenkkiä.

Uskon että ensi viikolla RoKi saa kotonaan kelpo vastuksen Hermeksestä. Lappi areena ei ole helppo paikka pelata. Viikonloppu kuluu kokonaan porojen mailla ja sieltä kolme pistettä olisi hyvä saavutus. Se melkein pitääkin tulla että pysytään vauhdissa kun kilpaillaan pudotuspeli paikoista. Sarjassa näyttä olevan Ahmat, RoKi, JHT, K-Laser ja Hermes ne jotka tasaisesti ratkaisevat paikat neljän parhaan joukossa.

Oli tänäänkin peli kun YJK sai Kokkolassa kuokkaan 6-1. Tasapaksu peli joka näytti sen ettei ainakaan YJK:ta voi verrata näihin sarjan kärkijoukkueisiin. Ainoastaan ekan erän alkupuoliskolla sillä oli hyviä maalintekopaikkoja kun päätuomari Tuurinmaa veti tuttua näytöstään. Hänen työskentely oli taas koko pelin ajan sitä tuttua Tuurinmaata. Linjatuomarin paita sille pitäisi antaa. Anttila mainiossa vireessä 2+1 ja Friis oli jäätävä maalissa. Tuli muuten neljä maalia ylivoimalla Hermekselle! Viideskin siirretyn rangaistuksen aikana. Vieläkin sitä voisi parantaa, tahtoo mennä kiekon siirtelyksi välillä. Yleisöä oli kohtuulliset 511 kun ottaa huomioon cupin-finaalin.

Ei muuta kuin eteenpäin.
 

Urheiluhullu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, HIFK ja HPK.
Hermes pelasi hyvin tänään ja nyt näkee että peli alkaa kulkemaan. Ei tulee niitä tyhmiä virheitä enää ja myös ylivoima toimii paremmin. Uskilla on varmasti vähän tekemistä sen asian kanssa mutta kantapään kautta Hermes on oppinut pelamaan tässä sarjassa.

Myös maalivahtipeli toimii tällä hetkellä todella hyvin. Jäätäviä torjuntoja Friisiltä tänään.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

P.S. Mistä sais hyviä tuomareita?? Tuurinmaa, huhu! D.S.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
En ollut eilen peliä katsomassa mutta oli mennyt vissiin ihan hyvin. Voisin taas lyödä sitä vetoa...ensiviikolla Herpassa nähdään uusi hyökkääjä(puolustaja)?. Kuka sen kertoo ensi viikko. Mutta oletan että naama ei ole entuudestaan tuttu kokkolalaisille. Olen kuitenki 95% varma että hyökkääjä on kyseessä.

Ps. Mahtava tunnelma oli eilen Finnair-stadiumilla. Kiitos KAIKILLE paikalla olleille. Tuollaista tunnelmaa en koe enään koskaan.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
devil29 kirjoitti:
Voisin taas lyödä sitä vetoa...ensiviikolla Herpassa nähdään uusi hyökkääjä(puolustaja)?. Kuka sen kertoo ensi viikko. Mutta oletan että naama ei ole entuudestaan tuttu kokkolalaisille. Olen kuitenki 95% varma että hyökkääjä on kyseessä.
Ohhoh, vai että uutta pelaajaa pukkaa. Oletan että on kaveri joka on saanut jonkin opiskelu- tai työpaikan Kokkolasta. Eikös sitä Wärniä jokin aika sitten huhuiltu? Vetoja en lähde lyömään sillä taitaa olla voittoprosentti 100 edellisen jälkeen.

Mihin tässä oikein uutta miestä tarvitaan? Puolustajia on määrällisesti tarpeeksi mutta määrä ei korvaa laatua. Hyökkääjiäkin on täydet neljä kenttää. Tosin yhtään loukkaantumista ja poissaoloja se ei kestä. Sinne siis. Eikä maalintekijöitä ole koskaan liikaa jos tässä kyse sellaisesta on. Joukkueen peli on kuitenkin asettumassa uomiinsa ja näyttää niitä maaleja tulevan näilläkin. Tosin tiukat pelit on sitte asia erikseen.

Ps. Mahtava tunnelma oli eilen Finnair-stadiumilla. Kiitos KAIKILLE paikalla olleille. Tuollaista tunnelmaa en koe enään koskaan.
Kyllä, töllön kautta kuului mahtavasti kannustus läpi. Koko pelin ajan ja vielä päätyttyäkin. Siinä sai Helsingin tallaajat ihmetellä. Ison hatun noston arvoinen suoritus.
 

kakes

Jäsen
Petski kirjoitti:
Mihin tässä oikein uutta miestä tarvitaan? Puolustajia on määrällisesti tarpeeksi mutta määrä ei korvaa laatua. Hyökkääjiäkin on täydet neljä kenttää.

Kyllähän mahdollisen uuden pelaajan tarvii olla selkeä vahvistus. Rivimiehiä Hermeksessä on jo ihan omasta takaa.Hyvä kiekollistaa pakkia kaivataan vielä kokoonpanoon. Ja tuskin hyvää maalintekijääkään pois käännytetään jos haluja on Herpassa pelata. Jos vain ehdoista sovitaan niin tervetuloa vaan.

Yleisöä muuten oli kuulutuksen mukaan YJK pelissä 511. Olikohan ihan noin paljon? Ei oikein siltä näyttänyt. Joku hyvä maalintekijä olisi siinä mielessä hyvä sijoitus että se saattaisi tuoda jopa lisää katsojia hallille.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Aika hyvä määrä porukkaa tuo yli 500 oli, kun ottaa huomioon että finaali samana päivänä. Mielestäni näyttäis vahvasti siltä että yleisömäärä noussee tuosta keskiarvosta(550) melko reilusti vielä (100-200), luulisin.

Melko leveä materiaali nyt ja jos jollekki uudelle pelaajalle maksaa palkkaa, niin sen pitää olla vähintään selkeä Mestistason pelaaja. Se olisi jonkun toisen peliajasta pois jos tulee joku uusi sekottamaan pakkaa. Nyt menee hyvin ja nousujohteisesti, ei uutta pelaajaa sanoo minä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös